Veel minder kijkers voor persconferentie kabinet

De persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen is dinsdag door veel minder mensen bekeken. In totaal keken via de NPO, RTL en SBS zo'n 5,7 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De afgelopen maanden tikten de updates van premier Rutte steevast de 7 miljoen kijkers aan. De laatste grote persconferentie, twee weken geleden, haalde dit aantal net niet. De best bekeken persconferentie blijft daarom de update van 21 april, toen er ruim 7,8 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zaten.

Dinsdag keken opnieuw de meeste mensen via NPO 1 (4,1 miljoen kijkers). Daarna volgden RTL 4 (1,3 miljoen) en SBS6 (275.000). Rutte meldde dinsdag dat de versoepeling van de coronamaatregelen die het kabinet had aangekondigd, door kan gaan.

De persconferentie van Rutte was dinsdag ondanks de daling nog wel verreweg het best bekeken programma op televisie. Het NOS Journaal van 20.00 uur volgt met 2,4 miljoen kijkers.

Op primetime waren de meeste kijkers voor Opsporing verzocht op NPO 1 (bijna 1,3 miljoen) en Beter laat dan nooit op RTL 4 (880.000).

Bron: © ANP
Beeld: NOS