Veronica koopt exclusieve UFC-uitzendrechten in Nederland

 

UFC en Veronica hebben vandaag een exclusief uitzendpartnerschap in Nederland aangekondigd. Dit bestaat uit alle live UFC-evenementen en meer dan 100 uur aan content. Naast UEFA Champions League voetbal en Glory Kickboxing verrijkt Veronica het sportaanbod op de zender met deze nieuwe samenwerking. Het eerste evenement wordt op zaterdag 19 januari live gestreamd via www.veronicatv.nl en is op maandag 21 januari om 23.00 uur te zien bij Veronica.

UFC, 's werelds eerste mixed martial arts (MMA) organisatie, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest waardevolle sportaanbieders ter wereld. UFC heeft twee uitverkochte shows in Nederland georganiseerd en is de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse atleten in vechtsporten, onder wie Alistair Overeem, Germaine de Randamie, Gokhan Saki, Siyar Bahadurzada en Stefan Struve.

"Nederland heeft zo'n gepassioneerde schare fans van vechtsporten. We waren daar getuige van toen we in 2016 ons eerste evenement naar Rotterdam brachten", aldus David Shaw, Senior Vice President van UFC, International & Content. "We hebben een geweldige selectie Nederlandse atleten waarvan er vele tot de beste ter wereld behoren in hun gewichtsklasse. We kijken er naar uit om samen met het team van Veronica verder te bouwen aan UFC."

Bastiaan van Dalen, hoofd van Veronica TV, zegt: "UFC is een geweldige aanvulling op ons huidige sportaanbod. We verheugen ons op deze speciale samenwerking. "

Het eerste evenement dat bij Veronica te zien zal zijn, is een supergevecht tussen ‘flyweight’-kampioen en voormalig Olympisch gouden medaillewinnaar Henry Cejudo en ‘bantamgewicht’-kampioen TJ Dillashaw. CEJUDO versus DILLASHAW wordt op zaterdag 19 januari live gestreamd via www.veronicatv.nl en is op maandag 21 januari om 23.00 uur te zien bij Veronica.

Over Veronica
Veronica is een van de bekendste mediamerken van Nederland. Met een gemiddeld marktaandeel van 6,7% (in de doelgroep 20-54 jaar) was 2018 het beste jaar ooit voor de zender. Naast sport brengt Veronica ook de beste films en actieseries.

Over UFC®
UFC® is een wereldwijd premium sportmerk en de grootste pay-per-view-evenementaanbieder ter wereld. UFC heeft meer dan 284 miljoen fans en meer dan 450 evenementen in 24 landen geproduceerd sinds de start in 1993. UFC heeft het hoofdkantoor in Las Vegas met een netwerk van medewerkers over de hele wereld. UFC produceert jaarlijks meer dan 40 live-evenementen die consequent een aantal van de meest prestigieuze arena's over de hele wereld uitverkopen, terwijl de programmering wordt uitgezonden in meer dan 165 landen naar meer dan 1,1 miljard tv-huishoudens in 40 verschillende talen.

Bron: (foto) Talpa TV