VPRO Zomergasten 2019 maakt gasten begin juli bekend

VPRO maakt van 1 t/m 5 juli de Zomergasten van seizoen 2019 bekend. Vanaf aanstaande maandag wordt elke ochtend een nieuwe naam gedeeld op de social media kanalen en de website van VPRO Zomergasten. De zesde en laatste gast wordt op vrijdagavond 5 juli bekendgemaakt door Zomergasten presentator Janine Abbring bij de talkshow Pauw. VPRO Zomergasten is van 28 juli tot en met 1 september elke zondagavond om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Janine Abbring over de selectie van dit jaar: ‘Ik verheug me enorm op de Zomergasten van dit seizoen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere persoonlijkheden die excelleren in hun werk en ze verstaan de kunst van het vertellen van een goed verhaal. Daarbij opereren ze ook nog eens in uiteenlopende uithoeken van de wereld: van Latijns-Amerika tot in de haarvaten van de Nederlandse gezondheidszorg, en van Broadway tot diep in de georganiseerde poldermaffia. Ik kan niet wachten!'

Over VPRO Zomergasten
De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: Als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op. VPRO Zomergasten werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf. In 2017 won Janine Abbring de Sonja Barend Award voor haar interview in Zomergasten met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

VPRO Zomergasten is van 28 juli tot en met 1 september elke zondagavond te zien op NPO 2.

Bron: VPRO
Foto: Anouk van Kalmthout