Winnaar Op Jacht Naar De Kroon bekend! Sharon Pieksma Miss Nederland 2019

Op 30 juni heeft Rahima Dirkse na een indrukwekkende show, die dit jaar in het tv- programma ‘Op Jacht Naar De Kroon’ op RTL 4 te volgen was, de nieuwe Miss Nederland gekroond. Dit gebeurde onder toeziend oog van een intiem publiek van vrienden, familie en oud finalisten en Missen. Natuurlijk ontbrak het ook niet aan een deskundige jury. De 24-jarige, Rotterdamse Sharon Pieksma kan niet wachten om aan de slag te gaan als de nieuwe Miss Nederland.

De Miss Nederland Organisatie gelooft in meiden in hun kracht te zetten. Dát is wat Miss Nederland doet: een rolmodel creëren met de kroon als symbool van zelfverzekerdheid. Voor de organisatie en het Mooiste Meisje van Nederland gaat het namelijk ook niet om alleen wereldvrede of “glitter & glamour” uitstralen; de eigentijdse Miss Nederland verenigt beauty, brains en business. Ze is een rolmodel voor jonge mensen en staat middenin de maatschappij, waarbij empowerment en zelfverzekerdheid centraal staat.

De spetterende finaleshow 
De finale is op een prachtige locatie gehouden van de grootste bruidsmodezaak van de wereld. De show werd dan ook spetterend en verrassend geopend door de finalisten in de mooiste bruidsjurken ontworpen door Ramona Koonings. Met optredens van It Takes 2 finalist Lisa Michels en zangeres EliZe zijn de verschillende catwalk rondes, waaronder de beachwear ronde, een daverend succes geworden. Met als afsluiting de indrukwekkende galaronde onder begeleiding van de talentvolle The Voice of Holland finalist Patricia van Haastrecht, die met haar dijk van een stem het publiek tot tranen roerde.

De rechtvaardige en kritische jury van experts 
De jury van deze finale bestond uit bijna dezelfde bekende experts als vorig jaar, te weten juryvoorzitter Monica van Ee, mede-eigenaar van Miss Nederland en directeur van hannah (bekend bij redacties en consumenten als het huidverbeteringsmerk van Nederlandse bodem), fotograaf en foto-expert William Rutten, hoofdredacteur van Talkies Magazine Kristina Bozilovic en LINDA.TV- presentator en ontwerper Janice. Nieuw in de jury welkom geheten is Ani Muradian – Willekes, oprichtster van Ani Ani Beachwear. Ook niet te missen: Nicky Opheij, Miss Nederland 2017 en auteur van ‘On A Mission’. Deze kritische maar rechtvaardige jury beoordeelde de finalisten niet alleen op hun presentatie en uitstraling, maar ook op kwaliteiten zoals elegantie, klasse, zelfbewustheid, goede communicatieve vaardigheden en een sterk en intelligent karakter.

Sharon Pieksma gekroond tot Miss Nederland 2019 
Aan het einde van de avond was daar het moment om afscheid te nemen van Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse en de titel over te dragen aan de nieuwe Miss Nederland. De schitterende met Swarovski ingelegde kristallen kroon, gemaakt door het exclusieve sieradenmerk LOTT.gioielli, werd overgedragen aan de 24-jarige Sharon Pieksma. Deze sportieve en spirituele Rotterdamse is vanaf haar 13de jaar al internationaal model. Ze hoopt met Miss Nederland een groter bereik te krijgen om zich nog meer in te zetten voor mens, natuur en dier. Sharon vindt naast het onder de aandacht brengen van beter recyclen van ons afval als plastic, ook erg belangrijk om een naturel en natuurlijk rolmodel te zijn voor (jonge) meiden. Meiden meegeven trots te zijn op hun eigen lichaam, hoe die er ook uit ziet. Haar motto: Je bent goed zoals je bent.

Sharons reactie op het winnen van de titel: “Wow, ik moet het eerst even zelf geloven. Ik ben echt heel blij! Het verschil tussen model zijn en Miss worden is dat ik nu mijn eigen persoonlijkheid kan laten zien. Ik ben creatief en heb vuur in mij dat wil ik uiten. Als Miss Nederland krijg je verantwoordelijkheden die je kan inzetten. Ik ben iemand die heel gemotiveerd en gepassioneerd is, vol liefde zit en stralende energie wil geven, goede intenties heeft en de positiviteit in mij wil delen met anderen. Ik heb een grote liefde en dat is moeder aarde. Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld. Mijn andere passie is de liefde voor muziek, waarbij ik mijn creativiteit als DJ kan uiten. Ik wil heel graag leren produceren en hoop dat de Miss Nederland Organisatie mij hierbij kan helpen om ook dit doel te bereiken.”

Organisatie trots op nieuwe ambassadeur 
Miss Nederland Juryvoorzitter Monica van Ee over Miss Nederland 2019: “Sharon is opgevallen door haar natuurlijke en sprankelende uitstraling. Zij is voor ons een voorbeeld van natural beauty en een ieder die zowel mij persoonlijk als de organisatie kent, weet dat dit een heel belangrijk pluspunt is. Je hoeft je niet te verbergen achter lagen make-up en filters. Sharon heeft geen opsmuk nodig om te stralen, hoe mooi is dat! Wij denken ook haar dromen te kunnen waarmaken en haar te helpen om haar doelen te realiseren, want dat is de doelstelling van de Miss Nederland Organisatie!

Bron: Miss Nederland
Foto: © Miss Nederland/Martin van Os