K3 danst op het water voor nieuwe clip

Hanne, Marthe en Julia zijn hellemaal in tropische sferen tijdens de opnames voor de nieuwe zomersingle Mango mango. De opnames vonden plaats in het nieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem. Dat meldt Showbizztv (België).

 

''Met de meisjes van K3, gekleed in prachtige oranje zomeroutfits, dansend tussen de exotische palmbomen met temperaturen boven de 25 graden, wordt de nieuwe clip een compleet zomerfeestje'', aldus de Belgische site van Showbizztv.

 

Bekijk de video op het YouTube-kanaal:

 

 

Bron: (beeld) Showbizztv/Dutch Radio

 

BNNVARA viert 60e verjaardag Paul de Leeuw

De Schreeuw van De Leeuw, Seth & Fiona, Laat de Leeuw, PaPaul, Mooi! Weer De Leeuw, Ranking the Stars, De Kwis, Pauls Puber Kookshow, Op1, Busje Komt Zo: het zijn stuk voor stuk legendarische en spraakmakende VARA- en BNNVARA-televisieprogramma’s, allemaal gepresenteerd door Paul de Leeuw (Rotterdam, 1962). De programmamaker, presentator, acteur en zanger wordt op 26 maart a.s. 60 jaar. BNNVARA viert zijn verjaardag met twee speciale programma’s. In een film van documentairemaker Hetty Nietsch vertellen diverse vakgenoten over Paul’s betekenis voor de Nederlandse televisie, het theater en de muziek. Deze documentaire ‘Paul de Leeuw 60 jaar!’ is op zaterdag 19 maart om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Daarnaast viert de podcast ‘De Leeuw Lult Verder’ Paul’s verjaardag met een live-opname op maandag 28 maart vanuit Amsterdam, met publiek. Deze podcast is wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast-app, nporadio5.nl/podcasts of de NPO Luister-app. 

 

In de documentaire op 19 maart komen onder anderen Richard Groenendijk, Astrid Joosten, Cornald Maas, Michiel van Erp, Simone Kleinsma, Olga Zuiderhoek, Hans Kesting, Jeroen Woe, Niels van der Laan, Brigitte Kaandorp en Youp van ’t Hek aan het woord. Deze vakgenoten bespreken Paul’s rijke carrière op tv, in films en in het theater. Van zijn eerste tv-optreden bij Sonja Barend tot het taboedoorbrekende duet met René Klijn. Van theatervoorstellingen tot concertreeksen. En van tv-typetjes als Bob en Annie de Rooij tot hoofdrollen in ‘Filmpje!’, ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ‘Alles is Liefde’. In de documentaire komen memorabele fragmenten uit Paul’s lange loopbaan voorbij. Hij won de Bronzen Roos van Montreux, de Gouden Televizier-Ring, twee keer de Zilveren Nipkowschijf en drie keer de Zilveren Televizier-Ster. In 2006 werd Paul uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. 

 

Hetty Nietsch maakte eerder soortgelijke portretten over Sonja Barend, Youp van ‘t Hek en Paul Witteman, ook met vakgenoten aan het woord over de hoofdpersoon. 

 

Feestelijke uitzending podcast

In de wekelijkse podcast ‘De Leeuw Lult Verder’ van BNNVARA en NPO Radio 5 ontvangt Paul de Leeuw telkens een aantal gasten, met wie hij de week doorneemt. Onder hen de vaste meelullers: acteur Hans Kesting en cabaretier Richard Groenendijk. Ook deze podcast viert de zestigste verjaardag van Paul, met een live-opname op maandag 28 maart vanuit Café Eik en Linde in Amsterdam. Luisteraars kunnen langskomen, er worden twee podcast-specials met bijzondere verjaardagsgasten opgenomen, en… Paul gaat zingen onder begeleiding van Cor Bakker.

 

Vakgenoten in de VARAgids

Ook de VARAgids van de week van zaterdag 19 maart besteedt uitgebreid aandacht aan de 60e verjaardag van Paul. Vakgenoten en vrienden, onder wie Hanneke Groenteman, Willeke Alberti, Freek Bartels, Miguel Wiels en Jack Spijkerman, vertellen over de betekenis van het theater- en televisiefenomeen.

 

Bron: BNNVARA

 

S10 met De Diepte naar het Eurovisie Songfestival 2022

S10 gaat met het nummer De Diepte ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Turijn, Italië. De Nederlandse zangeres omschrijft het lied als ‘een liefdesbrief aan je eigen verdriet’. Het nummer is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms.

 

De Diepte is in samenwerking met Arno Krabman geschreven en geproduceerd. S10 over haar inzending: “Het is een ode aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt. Iedereen maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die moeilijk zijn. Dat is iets wat we samen delen als mensen en ik hoop dat je je minder alleen voelt bij het luisteren van het liedje.”

 

De Diepte is in aanwezigheid van vrienden, fans en pers in première gegaan in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. AVROTROS-dj Bart Arens maakte vanuit het mooiste theater ter wereld zijn NPO Radio 2-programma Aan de Slag!, zodat Nederland live mee kon luisteren met dit bijzondere moment. 

 

S10

S10 – de artiestennaam van Stien den Hollander – is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. De 21-jarige artiest deelt door middel van zang, rap en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten, laat S10 keer op keer van zich horen. In haar eigen taal – Nederlands – want wat ze deelt, is haar verhaal.

 

Op 10 mei 2022 treedt S10 namens Nederland op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Mocht zij Europa voor zich winnen en zich kwalificeren voor de finale, dan staat deze gepland op zaterdag 14 mei. 

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio 

Beeld: Eurovision Song Contest - YouTube

 

André van Duin op 75ste verjaardag vereeuwigt op Amsterdamse Rokin

20 februari op de dag dat André van Duin 75 is geworden, is een levensgroot beeld van de komiek en tv-presentator onthult in Amsterdam. Op de kenmerkende Mirakelkolom halverwege het Rokin zit André, op meer dan 8 meter hoog met een verjaarstaartje met kaarsjes in de vorm van 75 in zijn hand, een Flip fluitketel op zijn hoofd, en een lach op zijn gezicht, naar zijn stad te kijken. Het beeld is gemaakt en geplaatst door de Amsterdamse streetart kunstenaar Frankey.

 

Streetart Frankey – onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool en de Lego versie van André Hazes – plaats al jarenlang zijn straatkunst in de hoofdstad en ver daarbuiten. Met zijn vrolijke interventies wil hij als kunstenaar mensen een glimlach op het gezicht bezorgen. En dat is precies de reden dat hij besloot om dit nieuwste werk te maken.

 

Frankey zegt daarover: “In een recent interview met André van Duin over zijn carrière, vertelde hij dat hij het meest trots is op het feit dat hij mensen kan laten lachen. Dat ik André daar goed in vindt, bewijst de hoogte van het voetstuk waar ik hem op heb geplaatst. En hoewel ik geen komiek ben, niet zo’n lange carrière achter de rug heb, en nog lang niet jarig ben, lijkt dat toch wat wij gemeen hebben. Want lachen is zo belangrijk en heeft zó’n positief effect. Hoe je dag er ook uitziet, wat je leeftijd of humeur ook is. Dit beeld is daarom niet alleen een eerbetoon aan André, het is ook een eerbetoon aan de lach.”

 

Foto: © Jurre Rompa

 

Nieuwe single en pantercollectie Patty Brard

Zeg je panter dan zeg je Patty Brard. In samenwerking met Adrie van den Berk (Berk Music) en de schrijvers van de populaire feestact Snollebollekes maakte Patty Brard een nieuw nummer: In m’n panterpak, dat op 18 februari uitgebracht wordt. Klik hier voor de clip en de muziek.

 

Patty: ‘‘Dit jaar is het 40 jaar geleden dat ik begon met zingen. In combinatie met mijn eigen panterpak leek mij dit een geweldige uitdaging om een nieuw nummer uit te brengen. Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Ik mocht van Adrie van den Berk en de schrijvers van Snollebollekes mijn input geven en we hebben het nummer echt samen gemaakt. Het is zo leuk om dit op mijn bijna pensioengerechtigde leeftijd nog te mogen doen. Ik hoop dat iedereen gaat meezingen met dit nummer, waar je ook carnaval gaat vieren, thuis, online of in de kroeg. Ook als je niks hebt met carnaval kun je lekker in mijn nieuwe Patty panterpak swingen.’’ 

 

De presentatrice en televisiepersoonlijkheid heeft inmiddels zes succesvolle collecties in exclusieve samenwerking met Kruidvat gelanceerd. Wat nog ontbrak was een panter-onesie. Daar komt vanaf 20 februari verandering in. Niet alleen heerlijk voor thuis maar ook geweldig om carnaval in te vieren. De nieuwe collectie ‘From PB With Love’ bevat naast het panterpak ook huispakken, badjassen en een heerlijk fleeceplaid.

 

André van Duin viert zijn 75ste verjaardag bij MAX

Op donderdag 17 februari om 17.10 uur schuift André van Duin aan bij Tijd voor MAX op NPO 1. Verder staat hij op zondag 20 februari om 18.10 centraal in TV Monument bij MAX op NPO 1. Beide uitzendingen staan in het teken van de 75ste verjaardag van André van Duin.

 

Tijd voor MAX – donderdag 17 februari om 17.10 uur bij MAX op NPO 1

André van Duin viert zijn 75ste verjaardag bij Tijd voor MAX. Janny van der Heijden komt langs om André’s favoriete gerecht te maken. Het belooft een feestelijke uitzending te worden met leuke verrassingen voor André. 


TV Monument – zondag 20 februari om 18.10 uur bij MAX op NPO 1

André van Duin groeide van een gewone Rotterdamse jongen uit tot een groot komiek. Ook is hij de man die tijdens de dodenherdenking op 4 mei een lans brak voor het Homomonument. Hij presenteert mooie programma’s zoals Heel Holland Bakt en De Grote Kleine Treinencompetitie. Samen met Janny van der Heijden laat hij per boot in Denkend aan Holland de schoonheid van Nederland zien. Ook vertelt André van Duin dat zijn moeder moest huilen toen hij vertrok voor een optreden, en ze vervolgens met mokkagebak werd getroost. 

In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs. Op zaterdag 19 februari staat om 17.10 uur Joop van den Ende centraal in TV Monument.


Tijd voor MAX

Donderdag 17 februari

Om 17.10 uur bij MAX op NPO 1

Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os

 

TV Monument

Zondag 20 februari

Om 18.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Han Peekel


MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

 

Bron: Omroep MAX

 

Bobbi Eden duikt o.a. de slaapkamer in met Christina Curry & haar vriend Kevin

In een nieuw seizoen van Sex Tape duikt Bobbi Eden onder andere de slaapkamer in met TV-personality Christina Curry & haar vriend Kevin, Youtuber Vonneke Bonneke & vriend Davinio en oud Ex on the Beach-deelnemers Shani & Davey. Naast deze bekende koppels gaan er nog vijftien stellen letterlijk met de billen bloot. Ervaringsdeskundige Bobbi Eden kijkt en bespreekt samen met de koppels én relatiedeskundige Jeremy Heshof de sex tapes. We zien de liefde tussen de stellen, de ruzies, jaloezie en natuurlijk de seks. Niks is te gek voor de experts en letterlijk alles wordt besproken. Vragen worden gesteld, discussies worden gevoerd en de stellen gaan de deur uit met een handje vol nuttige tips voor in de slaapkamer. Wordt de eventuele sleur doorbroken en de liefde tussen de koppels nog intenser? Sex Tape is vanaf vrijdag 11 februari wekelijks te zien op discovery+.

 

Bobbi Eden: "Over het algemeen zijn mensen vaak open tegen mij over hun seksleven en daar heb ik ook totaal geen moeite mee. Ik ben heel veel gewend en heb veel uitgeprobeerd en daar ben ik ook eerlijk over in het programma. Want waarom zou je daar niet eerlijk over kunnen zijn? Je kunt van elkaar leren en elkaar helpen. En dat is dan ook volop te zien in dit nieuwe seizoen!"

 

Vonneke & Davinio – aflevering 1

In de eerste aflevering geeft Vonneke (23) samen met haar vriend Davinio (22) een intiem inkijkje in haar leven als zij een week lang alles filmen, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Vonneke & Davinio zijn 2,5 jaar samen en hebben een fijne relatie, maar er zijn wel wat punten op seksueel gebied die de aandacht verdienen. Vonneke wil tips ontvangen van Bobbi en de andere stellen over orale bevrediging. Ook hoort ze graag hoe ze om moet gaan met het feit dat Davinio praktisch geen geluid maakt tijdens de seks. Vonneke wordt hier onzeker van: doet ze het wel goed? Vindt hij het wel lekker? Tips van de experts zijn welkom!

 

Shani & Davey – aflevering 2

De stormachtige relatie van Shani (23) & Davey (27), bekend uit het meest recente seizoen van 'Ex on the Beach: Double Dutch’, is een bijzondere. Beiden zijn enorm jaloers en zij kunnen zich dan ook niks voorstellen bij de polyamoreuze relatie van één van de andere stellen. Ze zouden elkaar afmaken! Het koppel heeft dagelijks seks, maar Davey houdt te weinig rekening met Shani. Zo is er nauwelijks voorspel en een vrijpartij hoeft wat Davey betreft niet zolang te duren. Hij ligt liever in bed te gamen. Hun totaal verschillende karakters hebben nogal eens gezorgd voor de nodige break-ups of pauzes in hun relatie. Kunnen ze wat leren van de andere stellen?

 

Christina & Kevin – aflevering 4

Na vijf jaar beste vrienden te zijn geweest, zijn Christina (31) & Kevin (29) sinds afgelopen jaar officieel een koppel. Extra bijzonder aangezien Kevin de eerste man is waarmee Christina een relatie heeft. Ze hebben de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven en willen door middel van deelname aan Sex Tape geïnspireerd worden door een ouder koppel. Want wat is nou eigenlijk het geheim van een lang en gelukkig huwelijk? Beiden hebben een hoog libido en dagelijks seks, waarbij veel geëxperimenteerd wordt. Naast dat Kevin & Christina zelf tips willen is dit tot over hun oren verliefde koppel ook een inspiratie voor de andere stellen.

 

Sex Tape is vanaf vrijdag 11 februari t/m vrijdag 18 maart wekelijks te zien op discovery+.

 

Bron: (foto) discovery+/Dutch Radio

 

Dramaserie ‘NOOD’ krijgt tweede seizoen

Terwijl het eerste seizoen van de dramaserie ‘NOOD’ momenteel nog te zien is op NPO 1 en NPO Plus, wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een tweede seizoen. In de serie worden vier centralisten geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. De serie is goed ontvangen en krijgt een vervolg. De opnames gaan dit voorjaar van start. Het tweede seizoen van ‘NOOD’ zal in het najaar van 2022 te zien zijn bij BNNVARA. Tevens zullen de afleveringen te zien zijn op NPO Plus. 

 

Melody (Lieke in de serie): "Heel tof dat NOOD een tweede seizoen krijgt, omdat elke aflevering weer door een andere schrijver geschreven gaat worden, waardoor de serie ook een soort kweekvijver voor nieuw talent is. Het wordt voor Lieke en haar collega's weer mega spannend wat voor heftige situaties ze nu weer aan de lijn zullen krijgen." 

 

Net als in het vorige seizoen schreef een groep aanstormende scenariotalenten elk een op zichzelf staand verhaal waarin 112-centralisten Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) bellers te woord staan in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Ieder gesprek begint met diezelfde, geroutineerde vraag: "Wat is de plaats van het noodgeval?" Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd. 

 

'NOOD' is door BNNVARA en Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama, op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit.

 

Bron: BNNVARA

Foto: Pupkin/BNNVARA

 

André van Duin Omroepman van het Jaar 2021

André van Duin is door mediavakblad BM (Broadcast Magazine) uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021. De redactie reikte deze prijs voor de 31e keer uit. De komiek/acteur kreeg de bijbehorende wisselbeker overhandigd door Frans Klein, directeur Video bij de NPO en de Omroepman van 2020.


Normaal wordt de nieuwe Omroepman of –vrouw gehuldigd onder het toeziend oog van honderden aanwezigen, maar daar kon ditmaal geen sprake van zijn. In plaats daarvan vond de uitreiking plaats tijdens een lunch met voormalig Omroepmannen en -vrouwen in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar werd André van Duin door de aanwezigen toegesproken.

 

Als radiomaker, komiek, acteur, zanger, tekstschrijver en presentator is Van Duin uitgegroeid tot één van de grootste entertainers die Nederland ooit heeft gekend. En ook al wordt hij op 20 februari 75 jaar, zijn carrière blijft springlevend. Sterker nog, André van Duin heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als serieus acteur en betrokken tv-presentator en weet van geen ophouden, waardoor hij een permanent vurend kijkcijferkanon is geworden. Voor mediavakblad BM reden genoeg om hem te kronen tot Omroepman van het Jaar 2021.


Of hij nu de warme, olijke presentator is van Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden letterlijk en figuurlijk in de boot neemt in Denkend aan Holland of als conducteur fungeert in De Grote Kleine Treinencompetitie, alles wat André van Duin in 2021 op televisie deed, veranderde in kijkcijfergoud. En dat gold eveneens voor zijn gedenkwaardige 4 mei-toespraak op de Dam, die alom lof oogstte. Zijn laagdrempelige, verbindende rede, recht uit het hart, was ook een mooi eerbetoon aan het Amsterdamse Homomonument.


De winnaars

De lijst met Omroepmannen en -vrouwen van het Jaar ziet er in chronologische volgorde als volgt uit:

1991            Boudewijn Paans

1992            Aart Geurtsen

1993            Freddy Thyes

1994            Lejo Schenk

1995            Paul Witteman

1996            Fons van Westerloo

1997            Joop van den Ende

1998            Burny Bos

1999            John de Mol

2000            Frits Barend & Henk van Dorp

2001            Arthur Valkieser

2002            Cathy Spierenburg

2003            Peter R. de Vries

2004            Gerard Timmer

2005            John de Mol

2006            Paul de Leeuw

2007            Ton F. van Dijk

2008            Tina Nijkamp

2009            Linda de Mol

2010            Erland Galjaard

2011            John de Mol

2012            Matthijs van Nieuwkerk

2013            Bert Habets

2014            Jan Slagter

2015            Humberto Tan

2016            Floortje Dessing

2017            Eva Jinek

2018            Beau van Erven Dorens

2019            Jeroen Pauw

2020            Frans Klein

2021            André van Duin

 

In BM 401 komt André van Duin uitgebreid aan het woord. Hij siert ook de cover van het blad, dat vanaf begin februari eenmalig verkrijgbaar is in de losse verkoop. Behalve voor de Omroepman van het Jaar heeft de extra dikke editie van hét mediavakblad ook plaats ingeruimd voor onder andere de top 25 met machtigste mannen/vrouwen in de Nederlandse media, de tien best scorende programma’s in tien categorieën over het afgelopen jaar, een voorpublicatie van het boek dat Fons de Poel schreef over Willibrord Frequin en een interview met Nadia Moussaid.

 

Fons de Poel schrijft verrassende biografie Willibrord Frequin

Fons de Poel volgde Willibrord Frequin ‘in het tachtigste jaar’ en componeerde een even onthullend als ontroerend biografisch portret: Willibrord, verlegen vlegel. Het boek ligt vanaf 7 februari in de winkel.

 

“Hij had al jong door dat hij met baldadigheid kon scoren,” zegt zijn broer Titus halverwege het boek. Die zin vertelt een heel verhaal. Het leven en werk van Willibrord lezen als een schelmenroman. Maar in Verlegen vlegel – de ondertitel van het biografische portret – schetst oud-collega Fons de Poel ook een verrassend ander beeld van de man die ruim een halve eeuw tv-geschiedenis schreef als nationale kwajongen. Achter het harnas van Frequin liggen “zeeën van gevoeligheid en onzekerheid, hij heeft zich bijna letterlijk met zijn brutaliteit door het leven geslagen.”

 

De Poel blikt met een inmiddels breekbare man terug op zijn leven en roemruchte carrière. Bloedstollende verhalen. Openhartige bekentenissen. Kwetsbare momenten. In het onvermijdelijke zicht van de hemelpoort. Daar zal hij God keihard interviewen.

 

Fons de Poel: “Meer dan een jaar lang trok ik innig met Willibrord op om meer zicht te krijgen op zijn drijfveren, zijn jeugd, zijn tomeloze dadendrang, zijn onorthodoxe werkwijze, zijn omgang met zijn imago. Bewonderd, maar ook verguisd, een omstreden kijkcijferkanon. Waar komt het in hemelsnaam vandaan? Er waren momenten waarop hij het allemaal wilde weigeren. Hij is niet de gemakkelijkste man. Extreem gesloten, ook. Maar wat een leven! Ik wilde dat het boek zou lezen als een achtbaan, net zoals Willibrord altijd heeft geleefd.”

 

Robin Hood

Willibrord die met een bijl achterna wordt gezeten. Willibrord die een seksueel delinquent tot aan de voordeur opjaagt. Maar ook: Willibrord die bij maatschappelijke misstanden als een Robin Hood burgemeesters, bureaucraten, beleidsmakers en andere bestuurders achter de vodden zit. Het verduisterde natuurlijk het zicht op zijn grote reportagewerk. Je zou het bijna vergeten. Frequin filmde hongersnoden en aardbevingen, draaide met gevaar voor eigen leven de bombardementen in Biafra, trok met prins Claus door de Derde Wereld, bewoog zich als één van eersten in het kielzog van de Dwaze Moeders van Argentinië, zette de achtervolging in op pausen, presidenten en premiers. Willibrord draaide illegaal in landen van het communistische Oostblok, werd er achtervolgd en gearresteerd door geheime diensten, drong door tot de martelkamers van Idi Amin, ontsnapte aan een lynchpartij in Calcutta, stapte na de Lockheed-onthullingen als enige journalist brutaal af op prins Bernhard en raakte zelf in diskrediet door de zogenaamde ‘hoofden-affaire.’ Je kunt beroerdere leermeesters treffen. Maar wie is hij? Wat heeft hem zo aangezet? In de herfst van zijn leven doe ik een poging om hem beter te begrijpen.”

 

Zo beweegt het boek zich tussen anekdotes en serieuze beschouwingen, genoteerd in het tachtigste levensjaar waarin soms het onmogelijke van zijn uithoudingsvermogen werd gevraagd. Zijn fysieke toestand ging zienderogen achteruit. “Denk je dat er iets is na de dood?”, vraagt hij aan zijn oud-collega. Misschien een boek Willibrord, antwoordt de auteur.

 

In Willibrord, verlegen vlegel schetst De Poel in bloemrijke taal een intiem portret van het fenomeen Frequin. De Poel: “Ik doe dat langs drie lijnen, die in dit boek door elkaar heen lopen. Onder het kopje In het tachtigste jaar, beschrijf ik onze ontmoetingen. Confronterend, hilarisch en ontroerend. In Een televisieleven voer ik de lezer langs zijn onwaarschijnlijke oeuvre. De ellende die hij filmde, achtervolgt hem juist nu in de herfst van zijn leven. “Hij slaapt slecht, wordt gillend en wild om zich heen slaand wakker,” zegt zijn echtgenote Gesina.


Hij werd bevriend met Prins Claus en Freddy Heineken. Willibrord zegt berouw te hebben over de achtervolging op de nog onbekende Máxima Zorreguieta, toen zij nog in Brussel woonde. “We zijn in een auto achter haar aangereden, vlogen bijna allebei uit de bocht. We weten hoe het met Diana is afgelopen. Daar heb ik echt spijt van.” Hij spreekt ook over zijn liefdesleven. “Vier huwelijken, ik kan nog geen dag alleen zijn.”


In Door andere ogen beoordelen intimi, ook uit de familie, en tv-collega’s Willibrord. Dat levert een rijk geschakeerd beeld op van een markante, monumentale figuur. Bekend als de bonte hond. Maar ten diepste zo gesloten als een oester. Gaandeweg ontstaat het beeld van een gevoelsmens, die zich verbergt achter zijn "stoere uitgave”. Beschrijvingen van zijn wonderbaarlijke oeuvre, ontmoetingen in het jaar dat hij tachtig werd en ooggetuigen die hem duiden: die drie verhaallijnen meanderen door dit boek.  

  
Door andere ogen

René van der Gijp: “Willibrord leerde mij het verschil tussen ‘op tv komen’ en ‘tv maken’.”

Frénk van der Linden: “Ik doe hem thuis nog wel eens na. Dan achtervolg ik mijn vrouw, zoals hij Máxima achtervolgde. Dat is verdomme een kwart eeuw geleden, maar het zit nog in mijn kop. Die stem. Dat lekker intimiderende.”

Catherine Keyl: “Ik vond het treurig zoals hij na die ‘hoofden-affaire’ door de KRO is genaaid. Zo was het toch? Zijn grootste fout daarna was dat hij bij De Week van Willibrord niet genoeg in de teugels werd gehouden.”

Fons van Westerloo: “Willibrord is mij als het ware in de schoot geworpen. Ik was daar als directeur van de commerciële zender erg blij mee. Hij werkte als een magneet op de kijkers.”

Bert van der Veer: “Zijn brutaliteit, zijn afkeer van onrecht; hij was een activistische maker die als een bulldozer door het land trok.”

Aad van den Heuvel, nestor van iedereen die ooit tv-journalistiek heeft bedreven, heeft het eens kernachtig verwoord: “Frequin is een kanon, maar je moet het wel goed richten.”
 
Over Fons de Poel

De Poel schreef carrière als (inter)nationaal verslaggever van Brandpunt, was presentator en hoofdredacteur en daarna mede-grondlegger van Netwerk. Hij initieerde Reporter en drukte zijn stempel op Profiel. “Maar eigenlijk wilde ik als jochie dichter of schrijver worden. Dat voornemen heb ik nu dus een beetje verzilverd, hoop ik. En Willibrord inspireerde mij altijd al. Zonder hem zou ik mij in Hilversum minder thuis hebben gevoeld.”

 

Bekende artiesten brengen ode aan André Hazes in nieuw SBS6-programma Hazes Is De Basis

In het nieuwe muzikale programma Hazes Is De Basis, gepresenteerd door Jeroen van der Boom, brengen ruim twintig artiesten een geheel eigen bewerking van originele Hazes-evergreens. Rachel Hazes heeft Tino Martin, Guus Meeuwis, 3J’s, O’G3NE, Holly Mae Brood, Kris Kross Amsterdam en vele andere topartiesten gevraagd om écht een eigen draai te geven aan hun favoriete Hazes hit. Het authentieke van het origineel wordt gecombineerd met de herkenbare sound van de artiest. Nummers als ‘Kleine Jongen’, ‘De Vlieger’ en ‘Het Is Koud Zonder Jou’ zullen de revue passeren. Hazes Is De Basis is vanaf zaterdag 26 februari om 20.00 uur te zien op SBS6.

 

André Hazes zou afgelopen zomer 70 jaar geworden zijn, en dat kan Rachel Hazes niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigt zij ruim twintig artiesten uit om aan de slag te gaan met het repertoire van Nederlands grootste volkszanger. Dit levert de meest verrassende bewerkingen op; van reggae tot rap, van salsa tot soul. Alles kan, zolang Hazes maar de basis blijft.  

 

Wekelijks komen uiteenlopende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Elske DeWall, Samantha Steenwijk, Kenny B & Beef, Karsu, Belle Pérez, Loïs Lane en Ellen ten Damme langs. Samen brengen zij verschillende Hazes klassiekers onder begeleiding van de Marcel Fisser-band opnieuw tot leven en halen zij persoonlijke herinneringen aan André en zijn muziek op.

 

Hazes Is De Basis wordt geproduceerd door RIME / ME MediaHouse.

Uitzending: vanaf zaterdag 26 februari, wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.

 

Bron: (logo) SBS6

 

TV Monument met Fidan Ekiz, Joop van den Ende en André van Duin

In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden. Fidan Ekiz, Joop van den Ende en André van Duin worden respectievelijk op zondag 30 januari om 18.10 uur, zaterdag 19 februari om 17.10 uur en zondag 20 februari om 18.10 uur bij MAX op NPO 1 uitgelicht.

 

Fidan Ekiz, zondag 30 januari om 18.10 uur op NPO 1

Journalist Fidan Ekiz is een verrijking in menig talkshow. Ze maakte onder de vleugels van Matthijs van Nieuwkerk vlieguren bij De Wereld Draait Door. Tegenwoordig vormt ze samen met Sven Kockelmann een vast presentatieduo voor WNL bij Op1. Ze heeft een belangrijk oeuvre opgebouwd. Haar programma’s kenmerken zich door een kwalitatieve bijdrage aan de integratie van verschillende culturen in onze samenleving. Ze onthult aan Han Peekel het werkelijke verhaal over het abrupte einde van De Vooravond. Naast haar stevige vragen, is haar verwarmende lach één van haar sterke wapens.

 

Joop van den Ende, zaterdag 19 februari om 17.10 uur op NPO 1

Joop van den Ende kan één van de meest belangrijke mensen uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie en het Nederlandse theater worden genoemd. Hij groeide van krantenjongen uit tot miljardair. Hij had een imperium van 24 theaters en zijn televisieprogramma’s werden over de gehele wereld uitgezonden. In februari wordt hij 80 jaar. Hij vertelt over zijn vriendschap met André van Duin, die al 50 jaar duurt. Ook geeft hij toe dat het leven in roem niet altijd over rozen gaat.


André van Duin, zondag 20 februari om 18.10 uur op NPO 1

Op 20 februari wordt André van Duin 75 jaar. Deze Rotterdamse jongen groeide uit tot een groot komiek. Ook is hij de man die tijdens de dodenherdenking op 4 mei een lans brak voor het Homomonument. Hij presenteert mooie programma’s zoals Heel Holland Bakt en De Grote Kleine Treinencompetitie. Samen met Janny van der Heijden laat hij per boot in Denkend aan Holland de schoonheid van Nederland zien. Ook vertelt André van Duin dat zijn moeder moest huilen toen hij vertrok voor een optreden, en ze vervolgens met mokkagebak werd getroost. 


In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs.


TV Monument
Zondag 30 januari, zaterdag 19 en zondag 20 februari
Om 18.10, 17.10 en 18.10 uur

 

Bron: (beeld) Omroep MAX

 

Michiel Huisman in komische roadmovie ‘The Last Right’ op FilmBox

Een radiodocumentaire over een barmhartige man uit Amsterdam die overleden mensen zonder nabestaanden een waardig afscheid geeft. Dit ontroerende gegeven bood regisseur en scenarist Aoife Crehan inspiratie voor haar speelfilmdebuut The Last Right. Een originele en hartverwarmende film waarin een egocentrische advocaat door een samenloop van omstandigheden samen met zijn autistische broertje en een daadkrachtige uitvaartondernemer een onbesuisde roadtrip maakt om een eenzame man naar diens laatste rustplaats te brengen. De hoofdrol in deze Ierse feelgoodfilm wordt uitstekend vertolkt door onze eigen Michiel Huisman (Zwartboek, Game of Thrones, A Boy Called Christmas).

 

Het verhaal

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. In het vliegtuig zorgt een noodlottig voorval voor verregaande gevolgen: Daniel krijgt bij aankomst niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broertje Louis (Samuel Bottomley), maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. De pittige jonge begrafenisondernemer Mary (Niamh Algar) spoort hem aan om de overledene naar Rathlin Island te brengen. Op de hielen gezeten door politiedetective Crowley (Colm Meany), begint het onwaarschijnlijke drietal een komische autorit dwars door Ierland, met op het dak van hun auto een vreemdeling in een ecologische kartonnen lijkkist.

 

Michiel Huisman wereldwijd beroemd

De in Amstelveen geboren Michiel Huisman (1981) woont al enige tijd in de Verenigde Staten samen met actrice Tara Elders en hun dochter. Huismans acteercarrière begon met optredens in verschillende Nederlandse tv-series, waaronder Goede tijden, slechte tijden (1998), De Co-assistent (2007 – 2010), Bloedverwanten (2010) en in speelfilms zoals Volle Maan (2002), Floris (2004) en Zwartboek (2006). In 2014 breekt de acteur ook internationaal door met zijn rol als Daario Naharis in de populaire televisieserie Game of Thrones. Sindsdien is hij steeds vaker te zien in bekende internationale producties, waaronder de succesvolle film Wild, de miniserie The Haunting of Hill House, de thriller 2:22, de horrorfilm The Other Lamb en de kersthit van dit jaar A Boy Called Christmas. Ook heeft Huisman een hoofdrol weten te bemachtigen in het toekomstige project Echo 3 van de Oscar-winnende schrijver Mark Boal.

 

Maandag 31 januari om 20.30 uur in première op FilmBox.

 

Bron: (poster) FilmBox

 

Annette Barlo in Spijkers met Koppen op NPO Radio 2

Annette Barlo was zaterdag te gast in Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. In het radioprogramma ging het over de comedy-serie Oppassen!!!

 

Annette heeft plannen voor een doorstart van Oppassen!!! Dat vertelde de actrice op de radio.

 

Ze speelde Anna Bol tussen 1991 en 2003 een van de hoofdrollen in de serie die bij de VARA te zien was. 

 

Bekijk het hele fragment via NPORadio2.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: NPO Radio 2

 

Ruud de Wild en Claudia de Breij in 'Lago di Beau' op RTL 4

Beau van Erven Dorens ontvangt zijn gasten aan het prachtige Comomeer in Noord-Italië. In aflevering 3 van 'Lago di Beau'. zijn Ruud de Wild en Claudia de Breij te gast.

 

Beau neemt zijn gasten mee op pad met pittoreske dorpjes, hoge bergtoppen, groene heuvels en diepblauw water als decor. De perfecte setting voor mooie, diepe gesprekken, verrassende activiteiten en veel humor.  

 

Zondagavond 16 januari om 21.30 uur zie je Ruud en Claudia de Breij in 'Lago di Beau' op RTL 4.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Bobbi Eden schiet te hulp tijdens geboortegolf

Dat het in de zorg momenteel erg druk is, is geen geheim, maar sinds de coronacrisis is er ook sprake van een ware geboortegolf. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 6800 meer kinderen geboren dan in dezelfde periode in 2020. Bobbi’s hulp komt dan ook als geroepen voor de verloskundigen en ziekenhuizen! Bobbi loopt in een nieuw seizoen van Bevallen Met Bobbi mee in diverse ziekenhuizen en we zien hoe zij ouders bij staat tijdens het mooiste en intiemste moment van hun leven: de geboorte van hun kindje. Ook is zij getuige van bijzondere thuisbevallingen - die een stuk populairder zijn sinds corona - en steekt ze de handen uit de mouwen in de verloskundigenpraktijk. Net als de verloskundige of het ziekenhuispersoneel weet Bobbi niet of alles volgens plan verloopt en beleeft ze spannende en emotionele momenten, met als het goed is een wonderlijk resultaat. Bevallen Met Bobbi is vanaf dinsdag 25 januari t/m dinsdag 1 maart wekelijks te zien bij TLC. Op discovery+ is elke aflevering een week van tevoren al te bekijken. 

 

“Heel bijzonder om in deze corona tijden een nieuw seizoen te mogen maken. En iedere bevalling was weer zo uniek! Ik ben begeleid door zoveel leuke verloskundigen en gynaecologen en ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd in de ziekenhuizen. Maar vooral bijzonder waren natuurlijk de mama's, die keer op keer topprestaties hebben geleverd om de nieuwe mensjes op de wereld te zetten. Mijn dank is groot dat ik daar bij mocht zijn!”, aldus Bobbi Eden over het nieuwste seizoen van Bevallen Met Bobbi. 

 

In de eerste aflevering zien we hoe Bobbi de 27-jarige Dewi bijstaat, die haar tweede kindje verwacht. Na een eerdere slechte ervaring in het ziekenhuis, droomt ze ervan om dit keer thuis te bevallen. Dewi krijgt het echter steeds zwaarder en de bevalling laat flink op zich wachten. Het is maar de vraag of haar droombevalling dit keer wél zal uitkomen. En wanneer Bobbi meeloopt in het ziekenhuis, ervaart ze hoe het is om gynaecoloog te zijn; ze mag aanwezig zijn tijdens een geplande keizersnede. Hiervoor ontmoet ze de 36-jarige Joyce en haar man Michael. Voor dit stel was natuurlijk zwanger raken onmogelijk en na een jarenlang traject zijn ze nu voor de tweede keer zwanger via dezelfde donor. Bobbi geeft een mooi inkijkje op de OK en is getuige van hoe de baby uit de buik wordt gehaald en het levenslicht ziet.

 

In de tweede aflevering zien we de 42-jarige Cynthia, die ook in verwachting is van haar tweede kindje. Haar zwangerschap is moeizaam verlopen en Cynthia kan amper meer lopen en slapen van de pijn. Ze hoopt dan ook vurig dat ze snel mag bevallen. Na een eerdere spoedkeizersnede heeft ze de wens om natuurlijk te bevallen. Maar wanneer de bevalling zich aandoet, blijkt het allemaal niet zo makkelijk te gaan als gehoopt… En Bobbi loopt mee met verloskundige Janneke. Van echo’s tot controles; Bobbi laat zien wat ze door de seizoenen heen heeft geleerd en welke kennis ze inmiddels allemaal in huis heeft!

 

Verder in het seizoen is de hulp van Bobbi ook zeer gewenst. Na een traumatische bevalling van vijf dagen bij haar eerste kindje, krijgt de 23-jarige Lisanne dit keer een geplande keizersnede. Aangezien Bobbi zelf ook een traumatische bevalling heeft gehad, weet ze als geen ander wat Lisanne nodig heeft om dit keer een positieve herinnering over te houden aan haar bevalling. Kortom, met een lach en een traan neemt Bobbi je mee in een seizoen boordevol liefde en klein geluk!

 

Bevallen Met Bobbi is vanaf dinsdag 25 januari t/m dinsdag 1 maart wekelijks te zien bij TLC. Op discovery+ is elke aflevering een week van tevoren al te bekijken. Bevallen met Bobbi wordt geproduceerd door I Care Producties.

 

Bron: (beeld) TLC

 

Jan Smit tekent nieuw contract met AVROTROS

 Jan Smit en AVROTROS hebben hun samenwerking verlengd met een nieuw contract. De zanger en presentator blijft te zien bij de omroep in onder andere Beste Zangers, als gastheer tijdens de verschillende Muziekfeesten, het Gouden Televizier-Ring Gala, commentator en lid van de selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival.

 

“Jan Smit draagt met zijn programma’s bij aan dat wat AVROTROS nastreeft. Zowel als artiest als presentator weet hij dat muziek mensen verbindt. Daarnaast brengen de programma’s die door Jan gepresenteerd worden muziek van eigen bodem onder de aandacht. Ik ben heel trots dat Jan zich daar bij ons voor in blijft zetten”, Bart Barnas, Mediadirecteur AVROTROS.

 

Jan Smit: “Al vele jaren geeft AVROTROS mij de kans om programma’s te presenteren waarmee we een podium geven aan Nederlandse artiesten. Zowel gevestigd als nieuw talent. Dat is iets wat ik wil blijven doen en ik belangrijk vind. Ik ben dan ook heel blij dat we dit de komende jaren samen voortzetten.”

 

Bron: (foto) AVROTROS

 

Klaasje Meijer wint The Big Balance

Sinds The Big Balance weet heel Nederland wat highlinen is - en dat het nog moeilijker is dan het lijkt. Van de zes BN’ers die zich voor het TV-evenement maandenlang in het zweet werkten, kon er maar eentje winnen… In de grote finale op Nieuwjaarsdag bleek voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer de koelbloedigste. Zij liep in de nok van de Johan Cruijff ArenA over een strakgespannen lijn van twintig meter lang en slechts 2,5 centimeter breed – en won daarmee The Big Balance.

 

In een spectaculaire finale was Klaasje de enige die haar hoogtevrees overwon. Ze liep de volledige lijn op maar liefst veertig meter hoogte. Hiermee liet ze Olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe, meervoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky, basketballer Chatillla van Grinsven en realityster en DJ Dave Roelvink overtuigend achter zich. Illusionist Hans Klok verliet het strijdtoneel al voor de finale, met een blessure.

 

Gedurende drie groots opgezette afleveringen werd in The Big Balance al snel duidelijk hoe groot de uitdaging was. De BN’ers leerden in vier maanden tijd de verschillende technieken. Daarnaast voerden ze spectaculaire opdrachten uit, die meetelden voor het eindklassement. Ze werden gedurende die trainingen en de opdrachten tot het uiterste gedreven en dat heeft veel van ze gevergd. De angst om te vallen, de angst voor die enorme hoogte: het bleek allemaal lastiger te bedwingen dan ze vooraf dachten…

 

Klaasje is meer dan trots: “Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik zo’n avontuurlijke wedstrijd kon winnen. Ik heb mijn angsten overwonnen en dat geeft me een enorme boost voor de toekomst.”

 

The Big Balance werd geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is een format van SPEKTR en Talpa Concepts.

 

Bron: Talpa Network

Foto: William Rutten

 

Birgit Schuurman bevallen van zoontje

Birgit Schuurman is bevallen van een zoontje. Dat heeft ze bekendgemaakt op Instagram. Het kindje heet Jimi.

 

Birgit heeft naast de foto deze tekst geplaatst. ''De beste afsluiting van t jaar!''

 

Het is haar tweede kindje. Ze heeft al een zoon uit een eerdere relatie.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Birgit Schuurman (YouTube-kanaal)

 

Hila Noorzai tekent exclusief contract bij AVROTROS

Presentatrice, journalist en radiomaker Hila Noorzai tekent een exclusief contract bij AVROTROS. Naast haar presentatiewerk voor EenVandaag gaat ze vanaf januari deel uitmaken van het team van EenVandaag Radio op NPO Radio 1. Ook is Hila één van de kandidaten van het nieuwe seizoen van het AVROTROS-programma Wie is de Mol?. 

 

Bart Barnas, mediadirecteur bij AVROTROS: “Hila is een groot talent en maakt een stormachtige groei door. Haar gedrevenheid, enthousiasme en maatschappelijke betrokkenheid passen zeer goed bij AVROTROS. Nederland gaat in de komende jaren veel van Hila horen en zien.”

 

Hila Noorzai: “Het is een droom die uitkomt om fulltime voor AVROTROS aan het werk te mogen en mijzelf journalistiek verder te kunnen ontwikkelen op radio en televisie. Ik heb heel veel zin in de toekomst!” 

 

Hila Noorzai werkt sinds 2020 als journalist bij EenVandaag. Ook presenteerde Hila voor AVROTROS het innovatieprogramma De wereld van morgen en leidde ze de persconferenties van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam Ahoy. 

 

Bron: (foto) AVROTROS

 

S10 naar het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn

Nederland wordt op de 66e editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door S10. S10 – de artiestennaam van Stien den Hollander – is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. Ze weet mensen te raken door haar pure en eerlijke teksten. In Turijn mag ook de rest van Europa kennismaken met dit grote Hoornse talent. 

 

Eric van Stade - algemeen directeur van AVROTROS, namens de selectiecommissie: “S10’s song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.”

 

S10: “Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland… dat vind ik echt geweldig.”

 

Over S10 

S10’s authentieke sound en muzikale veelzijdigheid maken indruk en ze tekent op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract bij platenlabel Noah’s Ark. Dit geeft S10 de kans haar debuutalbum Snowsniper (2019) op te nemen, welke wordt beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs: een Edison in de categorie ‘Alternative’. Een jaar later – 2020 – verschijnt haar tweede album Vlinders. Een uitverkochte tournee en hoge noteringen in de hitlijsten volgen.


Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten laat S10 keer op keer van zich horen. In haar eigen taal – Nederlands – want wat ze deelt, is haar verhaal.


Het Eurovisie Songfestival is door de winst van de Italiaanse band Måneskin komende editie in Turijn. Op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei vinden de halve finales plaats; op zaterdag 14 mei de finale. S10 gaat zich de komende maanden in alle rust voorbereiden op haar deelname. Met welk nummer zij Nederland vertegenwoordigt, wordt op een later moment bekendgemaakt. 

 

Bron: (beeld) AVROTROS

 

Monique Westenberg presenteert haar eigen feestdagencollectie

Monique Westenberg lanceert op 12 december haar eerste persoonlijke feestdagen collectie in exclusieve samenwerking met Kruidvat. De uitgebreide collectie bestaat onder meer uit comfortabele loungewear, feestelijke damesmode, haar & beauty accessoires voor de perfecte look, home decoratie-artikelen voor een stylish huis en natuurlijk ook diverse dierenartikelen. De feestelijke damesmode is exclusief online verkrijgbaar. De gevarieerde collectie bevat een scala aan perfecte cadeautjes voor de feestdagen! 

 

Monique is enorm blij met haar collectie: ”December is voor mij als kerstkind een geweldige feestmaand. Dit jaar extra speciaal vanwege mijn eigen gevarieerde collectie bij Kruidvat. Ik ben ongelofelijk trots op het  eindresultaat. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik zelf ben en ik wens jullie hele fijne feestdagen!” 

 

De collectie van Monique Westenberg is vanaf 12 december online verkrijgbaar op kruidvat.nl en vanaf dinsdag 14 december in alle Kruidvat filialen. Prijzen uiteenlopend van €1,29  tot €29,99. De collectie betreft limited edition en geldt zolang de voorraad strekt.

 

Bobbi Eden duikt opnieuw de slaapkamer in & zoekt koppels!

Bobbi Eden duikt opnieuw de slaapkamer in voor een tweede seizoen van de populaire discovery+ serie Sex Tape. In Sex Tape krijgen achttien stellen de opdracht om hun leven zowel binnen als buiten de slaapkamer te filmen. Samen met relatiedeskundige Jeremy Heshof bespreekt Bobbi per aflevering de Sex Tapes van drie koppels en niks blijft daar onbesproken. We zien de liefde tussen de stellen, de ruzies, jaloezie en natuurlijk de seks. En aanmelden voor het nieuwe seizoen kan nog steeds! 

 

Wat weten we nou eigenlijk écht over het seksleven van andere koppels? In Sex Tape kijken de koppels in een huiselijke setting naar elkaars Sex Tape en voorzien Bobbi en Jeremy de stellen van de nodige tips. Wat hebben ze geleerd en met welk advies lopen ze de deur uit? In de Nederlandse versie van Sex Tape, die begin dit jaar in première is gegaan op discovery+, kregen we al een mooi inkijkje in de slaapkamer van realityster Michael van der Plas, oud Utopia kandidaat Baldr en zangeres Nathalie Makoma. Naast de Nederlandse versie is ook Sex Tape België met Goedele Liekens en Sex Tape UK te zien op discovery+.

 

Aanmelden

De opnames zijn al in volle gang, maar aanmelden om mee te doen kan nog steeds. Ga naar www.discoverypluszoekt.nl voor meer informatie. 

 

Het nieuwe seizoen van Sex Tape is vanaf vrijdag 11 februari 2022 te zien op discovery+ en wordt geproduceerd door ITV Studios. 

 

Bron: (foto) discovery+

 

Bastiaan Ragas schrijft lied voor ouders met overleden kind

Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een song die troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied 'Nooit Voorbij' verschijnt ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag op 12 december. 

 

Elk jaar sterven er in ons land ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Bastiaan Ragas schreef het lied op verzoek van Mirjam Louwen-van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij. Zij verloor in 2018 haar zoontje Florian. “ Het is een lied over troost en de onmetelijke liefde die een vader en moeder voelen voor hun kind", aldus Bastiaan Ragas. "Ik heb geprobeerd met deze woorden en muziek hen ergens, al is het maar heel klein, te ondersteunen in het dragen van dit immense verdriet." 

 

Ergste nachtmerrie

Met Stichting Nooit Voorbij helpt Mirjam andere ouders die hun kind zijn verloren. Onder meer door het schrijven van hun verhaal als blijvende herinnering aan hun overleden kind. "Je kind verliezen is je ergste nachtmerrie", weet ze. "Schrijven over Florian heeft mij verder geholpen met de verwerking. Het confronteerde me met veel pijn maar het gaf ook kracht. Dat gun ik mijn lotgenoten ook."

 

Bestaansrecht

Ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag verschijnt ook het boek 'Wij zijn nooit voorbij'. Hierin staan verhalen, vol liefde geschreven, van 8 ouders die hun kind verloren. "Het boek geeft de overleden kinderen een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld", zegt Mirjam. "Ze worden niet losgelaten, nooit vergeten. Hun verhalen helpen ook andere vaders, moeders, oma's en opa's die door dezelfde nachtmerrie heen moeten gaan."

 

Blijvende herinnering

Stichting Nooit Voorbij helpt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact, psychologische ondersteuning, ontroerende herinneringsproducten die zijn ontworpen door ouders en het uitgeven van boeken met verhalen van ouders, broertjes of zusjes als blijvende herinnering. Mirjam: "Want een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij".

 

Golf van licht

Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet. De single Nooit Voorbij van Bastiaan Ragas is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.

 

Foto: Cindy Juinen

 

Land 22e seizoen Wie is de Mol? bekend

In welk land vindt het 22e seizoen van Wie is de Mol? plaats? Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de kandidaten naar de parel binnen de Balkan. Een land met een roerig verleden, waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Met overweldigende bergketens, een eindeloze kust, uitgestrekte bossen en wonderschone lagunes. Het fascinerende decor van Wie is de Mol? is Albanië.

 

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? zijn de kandidaten al tijdens de opnames in augustus bekendgemaakt. Via een livestream vanaf de toen nog geheime locatie heeft AVROTROS heel Nederland de gelegenheid gegeven om live mee te kijken én invloed uit te oefenen tijdens de eerste executie. Kijkers in Nederland hebben via een stemtool een vrijstelling uit kunnen delen aan de voor hen minst verdachte kandidaat. Na het tellen van meer dan 25.000 stemmen, bleek Arno Kantelberg het meest verdacht door de fans. Maar is dat terecht? En wie is het minst verdacht? En wat betekent dat voor het spel? We zien het in de eerste aflevering op zaterdag 1 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

 

Bron: AVROTROS

 

Comeback meidengroep Frizzle Sizzle op songfestivalfeest

Frizzle Sizzle heeft groots nieuws! De meidengroep maakt hun comeback. De dames zijn toegevoegd aan de line-up van Het Grote Songfestivalfeest op 9 december in de Ziggo Dome. 

 

Laura Vlasblom en Mandy Huydts onthulden het nieuws in RTL Boulevard.

 

Frizzle Sizzle deed mee aan het Eurovisiesongfestival in 1986. De groep werd destijds dertiende met het nummer Alles Heeft Een Ritme. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Astrid Holleeder geeft exclusief interview over Peter R . de Vries

RTL Boulevard zendt zondagavond 14 november, de dag dat Peter R. de Vries 65 jaar zou worden, een uniek interview uit met Astrid Holleeder (55).

 

Hierin vertelt ze voor het eerst over haar vriendschap met Peter en over de impact van zijn dood. Op Videoland is daarna het volledige gesprek met de bestsellerauteur te zien in een speciale uitzending.

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

Nielson brengt titelsong 'Toekomst In Je Hand' sciencefictionfilm Captain Nova uit 

Nielson brengt zijn nieuwe single Toekomst In Je Hand uit. Deze toepasselijke titelsong heeft Nielson speciaal voor Captain Nova geschreven. Captain Nova, van regisseur en co-auteur Maurice Trouwborst en scriptschrijfster Lotte Tabbers (de makers van De Regels van Floor) is een spannend sciencefiction-avontuur voor het hele gezin die op 13 oktober jl. haar wereldpremière beleefde als openingsfilm van het Cinekid Festival. Op het Cinekid festival won Captain Nova maar liefst twee Cinekid Leeuwen voor Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm alsmede de Publieksprijs voor Beste Kinderfilm 2021. Captain Nova is vanaf 1 december  in de Nederlandse bioscopen te zien. Toekomst In Je Hand is vanaf nu te beluisteren via Spotify.

 

Nielson over Toekomst In Je Hand: “Als je wordt gevraagd de film Captain Nova te vangen in een liedje, dan wordt muziek maken wel heel erg leuk. Volgens mij het is het heel goed gelukt om de onderliggende boodschap van de film, dat de mens verantwoordelijk is voor de toekomst van de aarde, in mijn song Toekomst In Je Hand te vangen. Ik vond het een eer om te mogen doen en heb ontzettend veel plezier gehad tijdens dit creatieve proces”. 

 

Over Nielson

Nielson werd in 2012 in een klap bekend toen hij meedeed aan de talentenjacht ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Sindsdien scoorde hij hits als Beauty & de brains, Sexy als ik dans en Mannenharten (een duet met Bløf, gemaakt voor de gelijknamige film). In 2019 ontving Nielson twee Edisons, voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en Beste Lied voor IJskoud.

 

Captain Nova

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

 

De hoofdrollen worden vertolkt door Kika van de Vijver, Marouane Meftah (Mocro Maffia), Anniek Pheifer (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Toren C), Hannah van Lunteren (Oogappels, Swanenburg, Flikken Rotterdam), Robbert Bleij (Zenith, Toen wij de tijd hadden), Reinout Bussemaker (Commandos, De Oost) en Pierre Bokma (Tonio, Mocro Maffia, Mijn Vader is een Vliegtuig). De stem van ADD wordt vertolkt door Sander van de Pavert (Lucky TV).

 

Bekijk hier de clip.

 

Bron: (foto) Gusto Entertainment/Dutch Radio

 

Claudia de Breij heeft een nieuw lied uit

Claudia de Breij heeft een nieuw lied uit. De titel van de plaat is En door. Dat onderdeel is van het nieuwe album van Claudia de Breij, genaamd Hier ben ik.

 

Bekijk hier de toepasselijke video die werd gemaakt door Linda van Bruggen.

 

Meer informatie over Claudia de Breij is te vinden via www.claudiadebreij.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Claudia de Breij - YouTube

 

 

 

De cast van Scrooge Live bekend

Bij Tijd voor MAX is de volledige cast van Scrooge Live bekendgemaakt. Onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt zijn zaterdag 18 december om 20.30 uur te zien in de tweede editie van het televisiespektakel. In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.


Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Ook dit jaar wordt Scrooge, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Leeuwarden. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Kasper van Kooten op geheel eigen wijze hertaald. Hij is tevens ambassadeur van Kinderhulp. Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de rol van Scrooge, Joep van Deudekom is de verteller.


Tygo Gernandt is zaterdagavond 18 december te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo - de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als vorig jaar is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.


De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.


Nationaal Fonds Kinderhulp

De boodschap van Scrooge Live is nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

 

Scrooge Live
Zaterdag 18 december
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1

 

Bron: (foto) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Ben Cramer en dochter zingen samen

Ben Cramer en dochter zingen samen het lied 'Mijn dochter ik wil even met je praten.' Shanna heeft MS. (multiple sclerose) Haar Vader "Ben Cramer" heeft een tekst geschreven op muziek gecomponeerd en geproduceerd door Hans Rusche.

 

Het lied gaat over het effect van een belangrijke gebeurtenis zoals een ziekte als MS op je leven. Ben en Shanna hebben aangegeven het lied te willen inzetten voor meer aandacht voor MS en geld voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam. Shanna doet mee aan onderzoeken van het MS Centrum Amsterdam.

 

 

De video is een live registratie opgenomen in Valkenburg.

 

Bron: (beeld) Artiestensite - YouTube/Dutch Radio

 

Gordon presenteert Nederlandse versie Down the Road op SBS6

In Down the Road maakt Gordon een intense roadtrip met zeven jongeren met het Downsyndroom, die elkaar vooraf niet kennen. Tijdens hun reis dwars door Nederland zoeken zij - ieder op zijn eigen manier – naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen. Samen met Gordon storten zij zich van de enige uitdaging in de andere en beleven ze de mooiste avonturen. Zoals meevliegen met een helicopter of samen een vastgelopen bus uit het zand trekken. Down the Road is hun avontuur en start op dinsdag 23 november, 21.30 uur op SBS6.

 

Voor Nick (26), Liam (21), Thirza (19), Carlijne (27), Lizzy (25), Tiemen (20) en Kai (21) is het een unieke ontdekkingsreis door Nederland; van Maastricht tot aan Texel, van stroopwafels bakken in Gouda tot aan werken op een boerderij in Drenthe. Maar ook een innerlijke ontdekkingsreis: hun eigen beperkingen leren kennen, zelfstandiger leven en nieuwe ervaringen opdoen. Hun avontuur levert nieuwe vriendschappen op.

 

Gordon: “Deze roadtrip met deze groep jongeren was een onvergetelijk avontuur met mooie en liefdevolle momenten, maar soms ook ontroerend en pijnlijk. Net zoals in het normale leven. Je ziet deze jongeren echt groeien, zowel op emotioneel als fysiek vlak. Ze worden zelfstandiger en zijn zich bewuster van hun beperking. Wat mij vooral bijbleef is de puurheid van deze jongeren. Dat raakte mij echt. Ze zijn echt authentiek, direct en oprecht eerlijk. Ze spelen geen rol. Ik heb veel respect voor deze mensen gekregen. Enkele dagen na de opnames ging ik ze zelfs missen.”

 

Down the Road is geproduceerd door ITV Studios en gebaseerd op het gelijknamige programma uit België. Daar is het succesvolle format al vier seizoenen op de buis.

 

Uitzending: Down the Road is vanaf 23 november wekelijks op dinsdag te zien om 21.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: © William Rutten

 

Winnaar Heel Holland Bakt Kids bekend

Loàn (10) uit Den Haag is de kersverse winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt Kids. Dat werd bekendgemaakt in een bloedstollende finale, waarin ze de bakstrijd aan ging met haar medefinalisten Fleur en Noor. Loàn en haar vader Demian maakten de meeste indruk met een heerlijke chocoladespookkasteel. Loàn mag zich vanaf nu de Beste Juniorthuisbakker van Nederland noemen. 

 

De finale-uitzending stond in het teken van Halloween, zowel qua kleding als de taarten. Na vijf weken bakplezier ging Loàn er vandoor met de Heel Holland Bakt Kids Bokaal. Janny en Robèrt vonden dat Loàn en haar vader Demian een heel goed bakteam waren en dat zij altijd de leiding nam. Ook finalisten Fleur (11) uit Tilburg en Noor (9) uit Ermelo hebben fantastische bakprestaties geleverd.

Winnares Loàn: “Ik vond het heel, heel leuk om mee te doen samen met mijn vader. Toen ik hoorde dat ik had gewonnen dacht ik eigenlijk op dat moment even niks, behalve' huh'. Nadat de opnames waren geweest dacht ik: Ik heb ECHT gewonnen!"

 

Ook meedoen aan Heel Holland Bakt Kids?

Kinderen die hebben genoten van Heel Holland Bakt Kids en het naar meer vinden smaken, kunnen zich opgeven voor een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt Kids. Dus hebben de kandidaten je aangestoken met het bakvirus? Wil je Janny, Robèrt en André omver blazen met jouw baksels en wil je de enige echte Heel Holland Bakt-tent nu ook wel eens van binnen bekijken? Geef je dan nu via de website op voor een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt Kids!

 

Bron: (foto) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Romy Monteiro zingt Wat doe jij dan? in Tijd voor MAX

Romy Monteiro heeft in Tijd voor MAX haar liedje Wat doe jij dan? gezongen.

 

Ze schreef het lied zelf en gaat over: wat als je nog niet je liefde hebt verklaard aan de persoon waar je gek op bent? 

 

 

Bekijk hier haar optreden in Tijd voor MAX.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Tijd voor MAX

 

Albert Verlinde en Angela Schijf over nieuwe musical ‘Dagboek van een Herdershond’

Albert Verlinde en Angela Schijf te gast bij Op1 om te praten over de musical ‘Dagboek van een Herdershond’.

 

Deze nieuwe musical productie blijkt niet alleen de terugkeer van Verlinde als musicalproducent, maar ook de terugkeer van Schijf als musicalster te zijn.

 

Ooit won ze een award voor nieuw musicaltalent, maar vertrok toen snel naar de televisie. Nu, twintig jaar later, keert ze terug als één van de hoofdrolspelers in ‘Dagboek van een Herdershond’, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren zeventig.

 

Bekijk hier het fragment van Op1 met Verlinde en Schijf over deze nieuwe productie.

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio 

 

Staatssecretaris en presentatoren slaan eerste munt ter ere van 40 jaar NOS Jeugdjournaal

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën en NOS Jeugdjournaal-presentatoren Evita Mac-nack en Joris Marseille hebben de eerste herdenkingsmunt geslagen ter ere van 40 jaar NOS Jeugdjournaal. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, en Eppo van Nispen, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waren bij de muntslag aanwezig. Het NOS Jeugdjournaal Vijfje wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën. De munt is direct verkrijgbaar op www.knm.nl.

 

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum staat midden in het Media Park, het hart van het Nederlandse medialandschap. Hier sloegen staatssecretaris Hans Vijlbrief, Evita Mac-nack en Joris Marseille met de historische slingerpers het eerste exemplaar van het NOS Jeugdjournaal Vijfje. Mac-nack presenteert sinds 2019 het NOS Jeugdjournaal, Marseille sinds 2012. Eppo van Nispen hield een toespraak over de betekenis van het NOS Jeugdjournaal voor de Nederlandse televisie.

 

Het NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal is uitgekozen als onderwerp van een bijzondere munt voor verzamelaars omdat het programma een belangrijke maatschappelijke taak vervult. Generaties kinderen, maar ook volwassenen, zijn door het NOS Jeugdjournaal in begrijpelijke taal op de hoogte gebracht van het nieuws van over de hele wereld. Dat doet het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een bijzonder creatieve en innovatieve manier, waarbij kinderen altijd serieus worden genomen. Het NOS Jeugdjournaal is door de jaren heen steeds met de tijd meegegaan om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen.

 

Ontwerp en oplage

Het NOS Jeugdjournaal Vijfje is ontworpen door kunstenaar Gabriel Lester. Lester werd bij het ontwerpen geïnspireerd door de verstoringen en oneffenheden die soms optreden in een televisiebeeld: glitches. Op de voorzijde staat Koning Willem-Alexander. Het portret is afgebeeld in twee tonen, waardoor het lijkt alsof er haperingen in zitten. Dit geeft het een elektrisch karakter. Op de keerzijde is een wereldbol te zien, het symbool van het dagelijkse wereldnieuws. Deze is op eenzelfde manier bewerkt, waardoor de munt als geheel doet denken aan een televisiescherm. Het NOS Jeugdjournaal Vijfje wordt geslagen in een oplage van 50.000 stuks en heeft een nominale waarde van 5 euro. Voor verzamelaars verschijnen er ook bijzondere verzamelkwaliteiten, geslagen in Zilver en in Goud. De herdenkingsmunten zijn te verkrijgen op www.knm.nl/nosjeugdjournaal.

 

Over de Koninklijke Nederlandse Munt

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten. In opdracht van het ministerie van Financiën slaat de Koninklijke Nederlandse Munt jaarlijks herdenkingsmunten in het teken van uiteenlopende thema’s, personen of gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis.

 

Bron: (foto) Koninklijke Nederlandse Munt/Dutch Radio 

 

Winnende danskoppel van De Vriendenloterij Dansmarathon bekend

De Dansmarathon is gewonnen door de Rotterdamse Tawatha (25) en Jermaine (29). Het danskoppel danste alle andere danskoppels de dansvloer af en gaat naar huis met een geldprijs van maar liefst 100.000 euro.

 

De Dansmarathon is televisiegeschiedenis: het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, werd gedurende vijftig uur live uitgezonden op SBS6. De loodzware wedstrijd startte op 14 oktober, met honderd danskoppels. Zij dansten op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. De koppels dansten voor het goede doel: Longfonds.  

 

Vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes - het werd een heuse uitputtingsslag. De koppels die niet meer konden, of die volgens de scheidsrechters niet energiek genoeg meer dansten, moesten de dansvloer verlaten. Uiteindelijk bleken Tawatha en Jermaine het koppel met de langste adem. Zij namen de minste rusttijd (35 minuten in totaal) en stonden dus het langst op de dansvloer! 

 

Tawatha en Jermaine hebben niet geslapen. Ze hebben ongeveer alles backstage rennend gedaan. Hun geheim? “Genieten.” Ze hebben zich goed voorbereid: elke ochtend om 06.00 uur stond Tawatha voor de deur bij Jermaine om te trainen. De Rotterdammers zijn moe, maar zeer enthousiast over hun deelname: “We hebben samen al zoveel avonturen beleefd, we moesten dit gewoon doen want we gingen samen altijd uit, en wat ons verbindt is dans en geneeskunde.” vertelt Jermaine. De vrienden leerden elkaar acht jaar geleden kennen in het HipHopHuis in Rotterdam (een stichting ter bevordering van de Hiphop-cultuur) en zijn beste vrienden én studiegenoten worden. Tawatha studeert geneeskunde en Jermaine biometrische wetenschappen en kunnen het geld heel goed gebruiken: Tawatha wil heel graag met haar vader naar Indonesië om hun familie te ontmoeten, en Jermaine zou graag een appartementje in Rotterdam willen kopen. Tawatha: “Daarnaast willen we samen naar Japan. We zijn gefascineerd door de Japanse cultuur en de dansmentaliteit daar.”     

 

Funfacts

Tijdens De Dansmarathon hebben de dansparen 2,75 miljoen calorieën verbrand, 31,4 miljoen stappen gezet, 2115 behandelingen ondergaan (waar 566 meter tape voor is gebruikt). Er zijn 458 blaren doorgeprikt. Het jongste koppel dat meedeed is 18 jaar, het oudste is 60 en 63.

 

De Dansmarathon werd geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, T-Mobile en Garmin.

 

Bron: (beeld) SBS6/Dutch Radio

 

Olcay Gulsen ontvangt eerste non-profit uitgifte Koninklijke Nederlandse Munt

De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) heeft in samenwerking met Smiley Movement een exclusieve uitgifte in coincard ontworpen. De uitgifte wordt geslagen naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Smiley Company. De volledige opbrengst van de uitgiften gaat naar de Voedselbank Amsterdam, zodat zij met Kerst voedselpakketten kunnen uitdelen aan Amsterdamse families. Op World Food Day heeft ambassadeur Olcay Gulsen de eerste coincard in ontvangst genomen op een van de Voedselbank-locaties in Amsterdam.

 

Een munt voor een maaltijd

De Voedselbank Amsterdam heeft, in lijn met Voedselbanken Nederland, als belangrijkste doel om mensen van voedsel te voorzien die dat – tijdelijk – niet op eigen kracht kunnen. Wekelijks voorziet zij 1900 gezinnen, bestaande uit 4200 personen, verdeeld over 12 uitgiftepunten in Amsterdam van een voedselpakket. Kernwaarden van de Voedselbank zijn onder andere dat zij uitsluitend werkt met vrijwilligers, neutraal en onafhankelijk is (‘burgers voor burgers’). Bovendien wordt het voedsel verkregen via donaties, veelal voedsel dat anders verspild zou worden. Daarbij verwerft en schenkt de Voedselbank voedsel zonder financiële tegenprestatie. Geld is nodig voor bijvoorbeeld de huur van de loods, logistiek en kantoorkosten. Het voedsel in de kratjes is gedoneerd, maar omgerekend kost het vijf euro om een kratje bij de klant te krijgen. Een deel van deze kosten worden gedekt door giften en fondsen. Ambassadeur Olcay Gulsen ontving de eerste Voedselbank Amsterdam-uitgifte op een van hun locaties in Amsterdam. 100% van de opbrengst van de Voedselbank Amsterdam-uitgiften gaat naar de Voedselbank Amsterdam.

 

Ontwerp en oplage

Op de voorzijde van de penning is het 50-jarige jubileumlogo van The Smiley Company te zien, met daaromheen hun slogan: Take The Time To Smile ! Op de keerzijde staat een handje die het logo van de Voedselbank Amsterdam vasthoudt. Het handje reikt naar een ander handje met op de achtergrond smileys. Dit staat symbool voor het voedselpakket dat uitgedeeld wordt. De penning is verpakt in een coincard met de originele SmileyⓇ erop. In Amsterdam zijn 4200 mensen afhankelijk van de Voedselbank, met de regio eromheen erbij geteld zijn dit 12.000 mensen. De oplage is dan ook 12.000 coincards: het doel is dat al deze mensen met Kerst van een voedselpakket kunnen worden voorzien. De Voedselbank Amsterdam-uitgifte is een verzamelaarsitem van hoge kwaliteit en geen wettig betaalmiddel. De uitgifte is direct te bestellen op www.knm.nl/voedselbank.

 

Over de Koninklijke Nederlandse Munt

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten.

 

Over Smiley Movement

In 2017 zag filantropist en sociaal entrepreneur Nicolas Loufrani (CEO van de Smiley Company) een gat in de markt tussen mensen die graag iets willen teruggeven aan de maatschappij en de miljoenen goede doelen die steun kunnen gebruiken. Dus richtte hij Smiley Movement op. Smiley Movement is een nonprofit bedrijf gesponsord door de originele SmileyⓇ brand. Ze hebben als visie om positieve maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Dit doen ze door een vrolijkere, gelijkwaardigere en duurzamere wereld te creëren, waar iedereen hand in hand samenwerkt om dringende maatschappelijke en milieugerelateerde problemen op te lossen.

 

Bron: (foto) Koninklijke Nederlandse Munt/Dutch Radio 

 

Patty Brard lanceert nieuwe collectie From PB With Love

Presentatrice en televisiepersoonlijkheid Patty Brard lanceert, voortbordurend op haar succesvolle voorgaande collecties, wederom een ‘From PB with Love’ collectie in exclusieve samenwerking met Kruidvat. “Rain & Shine” is het thema voor het ruime najaar-assortiment. "Als het buiten guur is, moet je het binnen extra gezellig maken”, aldus Patty. Zo  komt Patty dus onder andere met een heus opblaasbaar panterbad (voor warm en ‘ijs’ koud gebruik), poncho’s, fietstassen, badjassen en badsponzen. 

 

Patty: “Dit najaar gaan we goed voor onszelf zorgen! Van geweldige regenartikelen voor op de fiets tot aan heerlijke producten om jezelf eens lekker te verwennen in de badkamer en op de bank met een heerlijke kop thee. Het is toch fantastisch dat je nu lekker in de regen kunt fietsen met mijn geweldige panter poncho en fietstas en daarna lekker bijkomen in je eigen panterbad met Patty bruisballen. Het bad past bij iedereen onder de douche waarna je jezelf lekker kan afdrogen met mijn heerlijke handdoeken en een roze panterbadjas kan aantrekken of mijn geweldige huispak. Daarna lekker op de bank onder mijn panterplaid met een kop thee of warme chocolademelk voor de warme cozy najaarsgevoel. Juist in het najaar moet je lekker spinnen! Ik ben zo blij met en trots op de continuerende samenwerking met Kruidvat, we blijven verrassen en vernieuwen. Het is ongelooflijk hoeveel positieve en warme reacties ik krijg op elke collectie en ik weet zeker dat iedereen weer zal genieten van deze herfstcollectie in de mooiste najaarskleuren gecombineerd met mijn geliefde panterprint.”

 

De collectie is vanaf zondag 17 oktober online verkrijgbaar op kruidvat.nl en vanaf dinsdag 19 oktober in alle Kruidvat filialen! Prijzen uiteenlopend van € 0,99 tot €49,99. Ook deze collectie is limited edition en geldt zolang de voorraad strekt.

 

Rudolph van Veen geeft twee kookdemonstraties in evenementenlocatie The B House

Rudolph van Veen geeft binnenkort twee kookdemonstraties in The B House in Hoofddorp. Deze unieke, nieuwe evenementenlocatie is onderdeel van het Novotel Amsterdam Schiphol Airport.

 

De Meesterkok en Meester Patisier, bekend van onder andere zijn optredens in het RTL-programma Life & Cooking en zijn succesvolle programma’s op 24Kitchen, zal op 14 november en 28 november twee interactieve kookdemonstraties verzorgen, waarbij er eventueel nog een derde show in december wordt toegevoegd. De deelnemers krijgen aan het einde van de avond de volledige receptuur mee naar huis, zodat zij de gerechten tijdens de kerstdagen zelf nogmaals kunnen bereiden.

 

Inspiratie

Rudolph van Veen: ‘‘Wat heerlijk dat het eindelijk weer tijd is voor een gezellige kookdemo. Ik kijk er met veel plezier naar uit!’’

 

Floris Licht, General Manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport: “We vinden het super dat we Rudolph voor deze unieke ervaring in onze nieuwe evenementenlocatie mogen verwelkomen. Het idee is dat gasten een leuke avond hebben, heerlijk eten en ook nog eens voldoende leren om het menu tijdens de kerstdagen zelf te kunnen bereiden, een schitterende combinatie toch?”

 

De kookdemonstraties beginnen om 17:00 uur en zullen tot 21:00 uur duren. De prijs bedraagt 99 euro per persoon. In deze prijs zit een viergangendiner inclusief drankenpakket.

 

Aanmelden kan via: www.thebhouse.nl.

 

Bron: (foto) The B House 

 

Monic Hendrickx gasthoofdredacteur Zin Magazine

Meermalen bekroond topactrice Monic Hendrickx (1966) is gasthoofdredacteur van het oktobernummer van Zin Magazine. Bekend als Carmen, Nynke, De Poolse bruid en de zus van Ferry deelt de actrice nu met de Zinlezer hoe ze denkt over ouder worden, waar ze vandaan komt en wie haar inspireren. Hoofdredacteur Alida Dijk: “Ze stond al even bovenaan het wensenlijstje van de redactie. We zijn blij dat ze onze redactie kwam versterken, het samenwerken was een feest.”

Zin, het magazine voor de tijd van je leven, verrijkt, verbaast en inspireert en nu nog nét even meer. Zin 12, met gasthoofdredacteur Monic Hendrickx, ligt vanaf nu in de winkel.

 

Nieuw avontuur

Hendrickx noemt het gasthoofdredacteurschap van Zin Magazine ‘een nieuw avontuur’. “Hoofdredacteur? Dat heb ik nog nooit gespeeld. Nieuwe avonturen geven nieuwe zin! Ik heb het goed. Met mijn lief en onze dochter, met fijne familie en heerlijke vrienden. Een warm nest van waaruit ik steeds op avontuur kan gaan.”

 

Hendrickx weet dat dit niet vanzelfsprekend is. “Net zo min als de fundamenten onder onze samenleving – zorg, onderwijs, klimaat, cultuur – niet vanzelfsprekend zijn. Alles gaat wankelen als je de verbinding ermee verliest. Dus vulde ik een deel van deze Zin met verhalen van mensen die mij verbazen en inspireren. Hoe zij ondanks tegenslag hard proberen om de wereld mooier en fijner te maken.”

 

‘Ik voel me snel verbonden met mensen en de wereld om me heen’

 

Inspiratie & familiebanden

Monic presenteert in ‘haar’ tijdschrift bijzondere mensen met een missie die voor haar het verschil maken. Ze stelt er vier aan de Zinlezer voor, waaronder: Alaeddin Janid. Hij is directeur van Child Houses. Hij ondersteunt met zijn organisatie ruim 200 Syrische weeskinderen (en hun familie) met educatieve, psychologische, financiële en medische hulp.

 

Persoonlijke verhalen zijn er ook. Zo poseerden Monic en haar zus Ingrid (1965) voor een grote productie over familiebanden, want behalve je ouders hebben ook je broers en zussen grote invloed op hoe en wie je later wordt. Vooral zussen hebben een intense band. Die band is zowel ingewikkeld als ijzersterk. Monic: “Sommige zaken bespreek ik alleen met Ingrid. Je hebt zo’n gedeeld verleden dat je bijna alles van elkaar weet. En ruzie? Maakten we nooit…”

 

Over Zin Magazine

Zin is hét magazine voor de ondernemende, levenslustige 50+-vrouw in de tijd van haar leven. Zin biedt toegankelijke maar diepgravende verhalen, verrassende interviews met boeiende mensen, columns die je bijblijven, kunst en cultuur, reizen, handige tips en actuele achtergrond. Zin verschijnt 13x per jaar en kost € 6,50.

 

Over Monic Hendrickx

Monic Hendrickx (1966) speelde in talloze spraakmakende films, tv-series en toneelstukken waaronder De Poolse bruid, Het zuiden, Stellenbosch, Penoza en recent Ferry (de film). Ze won vier Gouden Kalveren.

“Regisseur Pieter Verhoeff zei eens dat het ‘overal snel thuis voelen’ mijn talent is. Dat klopt wel, ik voel me snel verbonden met mensen en de wereld om me heen.”

 

Monic deelt haar leven met haar lief Ralph Vermeesch die ook haar agent is. Samen hebben ze een dochter: Javaj (20).

 

Bron: (cover) Zin Magazine/Dutch Radio 

 

Marie Verhulst met Samson in de studio van De Telegraaf

Marie Verhulst en Samson waren bij Pim Sedee op bezoek in de studio van De Telegraaf.

 

Samson met zijn nieuwe baasje Marie, die het stokje heeft overgenomen van haar vader Gert hadden een openhartig gesprek...

 

Bekijk hier de video van De Telegraaf met Samson &Marie.

 

Bron: (beeld) De Telegraaf/Dutch Radio

 

The Vengaboys en Two Chefs Brewing lanceren een IPA voor het goede doel

Europe’s #1 Party Act The Vengaboys en de kleurrijke Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing slaan de handen ineen voor een leukere wereld met meer gendervrijheid en inclusiviteit. Op International Coming Out Day (maandag 11 oktober) lanceren zij een limited-edition IPA, met de treffende naam Gender Fluid.

 

Dit opmerkelijke partnership is ontstaan tijdens de lockdown. The Vengaboys konden niet naar Ibiza en Two Chefs Brewing kampte met de horecasluiting. Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke zoektocht naar positieve energie, wat resulteerde in hun ‘love child’: Gender Fluid - een heerlijke strawberry milkshake IPA met een flinke dosis aardbei (130gr/liter) en Mosaic-hop. Een over-the-top roze biersmoothie die je het beste drinkt met een rietje.

 

Two Chefs Brewing: “We merkten al vrij snel dat wij door Gender Fluid echt veel beter gingen dansen. En we snapten ook opeens veel meer van de songteksten van The Vengaboys!”

 

The Vengaboys: “Je hoort het al, tijdens het hele proces hebben we enorm veel lol gehad. En dit is pas het begin!”.

 

Maar waarom dan een bier? Omdat de Two Chefs niet kunnen zingen maar brouwen als de beste. En vooral omdat ze daarmee ook écht kunnen bijdragen aan die leukere wereld, want de opbrengst van dit project gaat direct naar drie goede doelen die Two Chefs Brewing en The Vengaboys samen met het COC hebben uitgekozen. Doelen die zich inzetten voor gendervrijheid (Man.ish Cave, TRANS Magazine en Trans United Clinic).

 

Zowel Two Chefs Brewing als The Vengaboys gunnen iedereen de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent. De Gender Fluid-blikjes zitten dan ook in een kast en staan te springen om daaruit te komen. Daarvoor is geen beter moment dan International Coming Out Day op maandag 11 oktober!

 

Vanaf maandag 11 oktober tot en met donderdag 14 oktober (15:00 - 19:00) is er een pop-up store met een passende entree in de Two Chefs FoodBar (Hugo De Grootplein 11, Amsterdam). In de pop-up store zijn de eerste 100 giftpacks gesigneerd door The Vengaboys. Verder is Gender Fluid behalve in winkels ook verkrijgbaar in de webshops van Two Chefs Brewing en van The Vengaboys.

 

Bron: (foto) Violent Music BV

 

Matthijs van Nieuwkerk met 'Matthijs Gaat Door' concert in Ziggo Dome 

Matthijs van Nieuwkerk gaat de Ziggo Dome in. Samen met de Sven Hammond Big Band brengt hij de muzikale parels uit het programma 'Matthijs Gaat Door' bij elkaar in 'Matthijs Gaat Door In Concert'. Dit heeft hij in zijn programma bekendgemaakt. Tijdens het exclusieve concert geen tafel of tafelgasten maar een show waarin de muziek centraal staat. Van onvergetelijke covers en bijzondere kruisbestuivingen tot nieuwe muzikale samenwerkingen en arrangementen die speciaal voor deze show zijn gemaakt. Vanuit zijn liefde voor muziek gidst Matthijs het publiek van het ene naar het andere hoogtepunt. 'Matthijs Gaat Door In Concert' vindt plaats op 17 maart 2022. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via tickets.bnnvara.nl. 

 

Onvergetelijke line-up

Artiesten uit de drie seizoenen van het programma zullen hun opwachting maken in de liveshow. Daaronder in ieder geval André van Duin, die met zijn prachtige nummer "Voor Altijd" een ode bracht aan zijn overleden man Martin en heel Nederland ontroerde. Ook Typhoon is van de partij. De vooraanstaande rapper laat in zijn muziek als geen ander zien wat de kracht is van het samenbrengen van verschillende muzieksoorten, culturen en invloeden. In aanloop naar het concert worden alle artiesten bekend gemaakt. Eén ding is zeker: de bezoeker wordt qua inhoud en vorm getrakteerd op een muzikaal onvergetelijk spektakel.

 

Kaartjes voor het concert zijn te verkrijgen via: tickets.bnnvara.nl

 

Het programma 'Matthijs Gaat Door' startte vorig jaar noodgedwongen letterlijk en figuurlijk in de steigers, zonder publiek. De kijker kon vanuit huis meegenieten van unieke optredens. De acts vielen in de smaak en het programma kreeg talloze reacties van kijkers die graag bij deze optredens hadden willen zijn. In het tweede seizoen kan het programma voorzichtig wat publiek toelaten. Maar het smaakt naar meer: de optredens uit 'Matthijs Gaat Door' verdienen een groot publiek. Want goede muziek moet gevierd worden, gevoeld worden en gedeeld worden. Zeker nu dat eindelijk weer kan.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio 

 

Olcay Gulsen gaat ook uit de kleren

Olcay Gulsen gaat ook uit de kleren voor het goede doel. Dat heeft Shownieuws bekendgemaakt.

 

Voor het programma For One Night Only gaan naast bekende mannen, dit keer vrouwelijke BN'ers uit de kleren. Dit doen ze om aandacht te vragen voor vroege opsporing van kanker.

 

Het hele gesprek met Olcay is hier te zien in de video.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio 

 

Jacques Herb blikt terug op zijn leven

De Rotterdamse volkszanger Jacques Herb blikt in de jachthaven van Deventer terug op zijn leven en muzikale leven. Dat doet hij voor de vidcast-serie ‘Voor je het weet zijn ze dood’  met Dave van der Wal.

 

Hij stelt prangende vragen voor het te laat is. Een uur lang vraagt hij Jacques Herb het hemd van het lijf over zijn privé- en artiestenleven.

 

Eigenlijk wilde hij kapitein worden, maar zijn muzikale talenten zaten hem in de weg. Na de monsterhit Manuela is hij toch kapitein geworden. Hij kijkt terug op een leven van kindertehuizen, wereldreizen en muzikale successen. Maar het ontbreken van contact met zijn eerste kinderen blijft een bittere pil.

 

Bekijk hier het filmpje met Jacques Herb van de vidcast-serie ‘Voor je het weet zijn ze dood’.

 

Bron: (beeld) OPEN Rotterdam/Dutch Radio 

 

Kim Ansink brengt eerste single 'Lady Liberty' uit

Kim Ansink heeft haar eerste single 'Lady Liberty' uitgebracht. Op haar persoonlijke Facebookpagina heeft de zangeres de videoclip gedeeld en laat ze het volgende weten aan haar vrienden op Facebook.

 

''Dames en heren daar is hij dan. Mijn eerste single en mijn videoclip. Lady Liberty! Wie had ooit gedacht dat ik dit zou doen. Grote dank aan de heren Jeroen Englebert en Peter van Asten. En natuurlijk mijn manager Max van Deijk die mij over de streep trok. Ik wil nog zoveel mensen bedanken. Niels Horstman, Henny Seijsener, Edwin Ruijgrok en nog zoveel meer... Maar eerst wil ik weten... Wat vinden jullie van mijn single?''

 

Bekijk hier de videoclip van Kim met Lady Liberty.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Max van Deijk Management 

 

De trailer online van documentaireserie “Ali Bouali”

Op zaterdag 16 oktober wordt Ali B veertig jaar. Diezelfde dag verschijnt de vierdelige documentaireserie “Ali Bouali”. In de Videoland Original geeft Ali een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt hij voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt. Hoe hij het vanuit een achterstandswijk schopte tot De Knuffelmarokkaan van Nederland en zich ontplooide tot rapper, veelzijdig TV-personality en ondernemer. Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace eerlijk over hun relatie met hem.

 

Bekijk hier de trailer van “Ali Bouali”.

 

Première in Capital C De vierdelige documentaireserie “Ali Bouali” gaat op 15 oktober in première bij Capital C in Amsterdam. De serie is vanaf 16 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe, in samenwerking met SPEC.  Videoland kent inmiddels al diverse succesvolle Videoland Originals waaronder de documentaires Força Koeman, Gewoon Boef, Fred: Het Andere Gezicht, Tijd is Geld en Bont Girl en er zijn nog veel nieuwe documentaires in ontwikkeling. Videoland, weet wat speelt.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio 

 

Dilan Yurdakul krijgt hoofdrol in nieuwe Videolandserie Bonnie & Clyde

Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie “Bonnie & Clyde”. De vierdelige serie, naar een idee van Dilan Yurdakul en geregisseerd door Arne Toonen, gaat over twee jonge, onstuimige geliefden en hun gewelddadige zoektocht naar vrijheid. De Videoland Original is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van ‘De Nederlandse Bonnie& Clyde’, die in februari 2014 als gangsterduo het hele land in de ban hielden. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker. “Bonnie & Clyde” is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland.

 

Hoofdrolspeelster Dilan Yurdakul (GTST) heeft “Bonnie & Clyde” tevens bedacht en mede-geschreven en dit is daarmee haar eerste klus als showrunner: “Ik wilde graag een serie maken waarin het licht schijnt op de achterliggende motieven en voorgeschiedenis van twee geliefden die alles te verliezen hebben. Daarnaast vond ik het belangrijk om het verhaal te vertellen van een jonge vrouw die in opstand komt tegen de cultuur waarin ze is opgegroeid en los wil komen van de diepgekerfde patronen van haar familie. Haar wrok en triggers stonden voor mij centraal, ik heb een fascinatie voor mensen die op drift raken en heb mijn eigen ervaring en kennis van mijn achtergrond gebruikt in Esra haar personage”, aldus Dilan.

 

Over Bonnie & Clyde

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen - of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?

 

 "Bonnie & Clyde" is geproduceerd door Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media en is geregisseerd door Arne Toonen. Het idee van de serie komt van Dilan Yurdakul, scenario van Sarah Offringa en Arne Toonen. De vierdelige serie is vanaf donderdag 4 november te zien bij Videoland.

 

Videoland kent inmiddels al diverse succesvolle Videoland Originals waaronder de dramaseries Mocro Maffia, Follow de SOA, Lieve Mama, Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp en er zijn nog een aantal nieuwe series in ontwikkeling waaronder Sleepers, De Toeslagenaffaire en Familiegeheimen. Videoland, weet wat speelt.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio 

 

Famke Louise en Denzel Slager met nieuwe realityserie bij Videoland

Ruim een jaar samen, dolverliefd en in verwachting van hun eerste kindje: Famke Louise en Denzel Slager. De nieuwe realityserie “Famke & Denzel” geeft een uniek en exclusief kijkje in het dagelijks leven van het koppel. De camera's mogen overal bij zijn en het stel deelt meer dan ooit. Zo volgt de achtdelige Videoland Original hen op de voet tijdens alle aspecten van Famke haar zwangerschap, van de zware tot de bijzondere momenten. Ook is de zoektocht naar een nieuw huis, de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken exclusief te zien en deelt het stel alles over de carrièreplannen. 

 

Bekijk hier de eerste beelden van “Famke & Denzel.” 

 

“Famke & Denzel” wordt geproduceerd door Het Konijn en SimpelZodiak en is later dit jaar te zien bij Videoland.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio

Phil Bee winnaar van 'The Voice Senior' 2021

Het vierde seizoen van ‘The Voice Senior’, met fantastische audities van talentvolle zestigplussers die het grote podium trotseerde, zit erop. De kandidaten maakten niet alleen indruk op de coaches en het publiek, maar ook op de kijkers thuis. Er stond ook dit seizoen weer veel zangtalent op het podium. Maar de 62-jarige Phil Bee mag zijn avontuur bekronen met de winst. 

 

Phil, Leoni, Hans en Tollak gingen de strijd met elkaar aan tijdens het laatste onderdeel in de bloedstollende finale. Met hun optredens wisten zij iedereen in de studio te raken en klonk er geregeld een groot applaus met staande ovaties. De zinderende finale werd geopend met een spectaculair optreden door coaches Gerard, Angela, Ilse en Frans, samen met hun kandidaten. 

 

Tijdens de finale stemde het aanwezige publiek op hun ultieme favoriet. Na het tellen van de stemmen, werd de winnaar van ‘The Voice Senior’ door presentatie-duo Lieke van Lexmond en Martijn Krabbé bekend gemaakt. Phil Bee: “The Voice Senior is een van de leukste avonturen van mijn leven. Vanaf het eerste moment voelde ik me volledig op mijn gemak met de crew en de andere kandidaten. Dit is absoluut een droom die uitkomt en nu is het aan mij om door te gaan in deze flow.” Phil bekroont zijn winst met een prachtig huwelijksaanzoek aan zijn vriendin op het podium. 

 

'The Voice Senior’ is geproduceerd door ITV Studios. 

 

Beluister hier The Letter, gezongen door Phil Bee, winnaar ‘The Voice Senior’ 2021. 

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Tjitske Reidinga uit de kleren

Tjitske Reidinga gaat uit de kleren voor de tweede editie van het Net5-programma For One Night Only. Dat heeft Talpa aangekondigd, schrijft Shownieuws.

 

Het is de eerste keer dat vrouwelijke BN'ers uit de kleren gaan voor het tv-programma.

 

Reidinga  is de bekenden vrouw die zich voegt bij bekende mannen als Simon Keizer, Roué Verveer en Giel Beelen.

 

Welke vrouwen er nog meer uit de kleren gaan, wordt later bekendgemaakt. Het programma is op 11 november te zien op Net5.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: LINDA.

 

Winnaar Heel Holland Bakt Nog een keer bekendgemaakt

Gwenn is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt Nog een keer. Dat werd bekendgemaakt in een spannende finale, waarin hij zijn medefinalisten Jacques en Cas versloeg en De Gouden Taartschep heeft gewonnen.

 

Gwenn uit Amsterdam wint het speciale seizoen Heel Holland Bakt Nog een keer! Hij wist de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, te overtuigen van het feit dat hij dit speciale seizoen van Heel Holland Bakt de beste bakker was. De jury was onder de indruk van Gwenns operataart, volgens Robèrt was de taart rijk aan smaak en decoratie. Ook het spektakelstuk, een bouwstuk van nougatine en soezen, was goed gelukt. Volgens Janny was de nougatine verrukkelijk van smaak.

 

Tijdens Gwenns eerste deelname in seizoen 5 van Heel Holland Bakt kon al niemand om hem heen. Hij verraste de jury vaak met zijn heerlijke smaken met Franse invloeden. Er is inmiddels best veel gebeurd in het leven van Gwenn. In de coronatijd is hij omgeschoold tot basisschooldocent. Maar hij is al die tijd blijven bakken en nu heeft hij zelfs Heel Holland Bakt Nog een keer gewonnen.

 

Op maandag 4 oktober is Gwenn te zien in Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1. 

 

Bron: Omroep MAX/Dutch Radio

Foto: MAX/Roland J. Reinders

 

Dolly Dots met Sisters on tour

De Dolly Dots zijn in seizoen 21/22 te zien in de Nederlandse theaters, ze worden begeleid door de opwindende Sven Figee Band. Vele hits zullen voorbij komen maar deze keer willen ze ook het verhaal achter het succes vertellen. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze er mee om?

 

De Dolly Dots: ''Waar we ook terecht kwamen en wat we ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin we terechtkwamen. We waren als groep een bezienswaardigheid en samen groeiden we op in een glazen kooi. We waren op onszelf aangewezen. Gelukkig hadden we elkaar en we maakten er altijd wat van.'' 

 

Een intieme avond met ouder wordende voormalige tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. De Dolly Dots, ‘Het verhaal’.

 

Voor kaarten: klik hier.

Ga voor meer info over de Dolly Dots naar www.dollydots.org.

 

Bron: Dolly Dots/Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

André van Duin zingt Nederlandse versie ''Vincent''

André van Duin heeft in Matthijs Gaat Door als eerbetoon “Vincent” gezongen, een nummer van Don McLean en vertaald door Martine Bijl. Van Duin deed dat voor Boudewijn Barend die bij Matthijs van Nieuwkerk te gast was om te praten over Martine Bijl haar werk en wat ze voor de televisie betekend heeft. 

 

Boudewijn Barend heeft in het boek 'Van dit en dat en van alles wat' het nagelaten werk van zijn overleden echtgenote Martine Bijl verzameld.

 

Bekijk hier het optreden van André van Duin met Vincent in Matthijs Gaat Door.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Mijn beste vriendin Anne Frank bekroond met Gouden Film

Mijn beste vriendin Anne Frank heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en krijgt hiervoor de Gouden Film Award. Het oorlogsdrama over beste vriendinnen Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is geregisseerd door Ben Sombogaart. Hoofdrolspelers Aiko Mila Beemsterboer en Josephine Arendsen en regisseur Ben Sombogaart namen de Gouden Film in ontvangst. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

 

Over de film

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

.

Over de productie

Ben Sombogaart regisseerde de film en Marian Batavier en Paul Ruven schreven het scenario. De film is geproduceerd door FATT Productions en Talented United in samenwerking met Dutch FilmWorks. Mijn beste vriendin Anne Frank is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Nederlands Filmfonds. De cast bestaat uit Aiko Mila Beemsterboer, Josephine Arendsen, Roeland Fernhout, Lottie Hellingman en Stefan de Walle. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks in 152 bioscopen.

 

Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

 

Bron: NFF

Beeld: Dutch FilmWorks

 

Dutch Media Week van start

Vrijdag 1 oktober gaven Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, en Gerard Kuipers, Hilversums Wethouder voor Economie, Media en Cultuur, het startsein voor de publieksactiviteiten van Dutch Media Week. Zij deden dit door de Songfestival Xperience, een van de grote publiekstrekkers van dit jaar, officieel te openen op de Hilversumse Gooische Brink.

 

Hoewel Dutch Media Week dit jaar met meer dan 140 activiteiten vanuit negen verschillende locaties te volgen is, vormt De Gooische Brink van 1 tot en met 10 oktober het feestelijke epicentrum voor de publieksactiviteiten. Zowel op de Gooische Brink als op de Kerkbrink kunnen bezoekers media beleven én zelf maken tijdens gratis toegankelijke events. 

 

Gerard Kuipers: ”Als stad vinden we het belangrijk dat bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen ervaren dat we de Mediastad van Nederland zijn. Daar draagt Dutch Media Week jaarlijks aan bij en dit jaar in het bijzonder met de activiteiten hier in de Gooische Brink. Ik hoop dat vele mensen de komende week de weg naar Hilversum weten te vinden!” 

 

Eppo van Nispen tot Sevenaer: ‘‘Fantastisch om te zien dat deze week, dankzij de inzet van zo veel partners uit de media-industrie, nu daadwerkelijk is aangebroken! Met programmering vanuit dit prachtige centrum van Hilversum, vanuit een bruisend Beeld en Geluid op het Media Park én vanuit de oneindige online wereld van onze virtual venue. We zijn er klaar voor!’’

 

Van Songfestival tot Retro Radio

Tijdens de Dutch Media Week is er voor jong en oud van alles te beleven in het centrum van Hilversum. Zoals de pop-up tentoonstelling de Songfestvial Xperience, genieten van retrohits rechtstreeks vanaf vinyl door bekende dj’s bij Retro Radio, een rit in de AR-tram de Gooische Moordenaar en verschillende workshops. Daarnaast kun je naar bijzondere audioverhalen luisteren bij de SoundXperience, teruggaan in de tijd met de Familie Knots, de Fabeltjeskrant of Swiebertje, of de invloed van media ervaren op jouw dagelijks leven zodra je met je mobiele telefoon in de Mediapod stapt!

 

Kijk voor de actuele programmering op www.dutchmediaweek.nl.

 

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk

 

Bron: (foto) Dutch Media Week/Dutch Radio 

 

Frans Bauer met nieuw liedje 'Waar m'n vrienden zijn'

Frans Bauer heeft een nieuwe plaat uit. De titel van het liedje is 'Waar m'n vrienden zijn.' Dit nummer is geschreven door Jan Dulles en Jaap Kwakman en geproduceerd door Laurens van Wessel.

 

''Ik ben er enorm trots op en vindt het een eer om dit lied wat met zoveel liefde is geschreven en geproduceerd te zingen. Het is een ode aan de vriendschap. Een dankjewel aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit geweldige nummer'', aldus Frans Bauer.

 

Bekijk hier de videoclip van Frans Bauer met 'Waar m'n vrienden zijn'.

 

Bron: (beeld) Frans Bauer - YouTube/Dutch Radio

 

Johnny de Mol en Willeke Alberti zingen duet bij HLF8

Johnny de Mol heeft speciaal in het teken van Nationale Ouderendag zijn moeder Willeke Alberti uitgenodigd als gast in zijn talkshow HLF8. Ze beginnen de uitzending met een duet.

 

In de video hier is te zien hoe Johnny zijn moeder introduceert in het programma. Vervolgens beginnen moeder en zoon samen te zingen.

 

Bekijk de hele uitzending van HLF8 terug via KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Boek Merlijn Kamerling wordt theatervoorstelling 

Het boek ‘Nu ik je zie’ van Merlijn Kamerling wordt bewerkt voor een theatervoorstelling. Dat maakt productiehuis Solo Stories maandag bekend.  

In het boek ‘Nu ik je zie’ gaat Merlijn Kamerling tien jaar na de dood van zijn vader Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet. 

 

‘Nu ik je zie’ wordt gemaakt door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton. De regie is in handen van Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Marc Veerkamp. De voorstelling zal van januari t/m juni 2023 in de Nederlandse theaters  te zien zijn. Wie de solovoorstelling gaat spelen wordt later bekendgemaakt.

 

Merlijn Kamerling: “Het schrijven van ‘Nu ik je zie’ was voor mij een heel belangrijke zoektocht naar mijn vader, omdat ik tien jaar lang geprobeerd heb om niet met hem of met zijn overlijden bezig te zijn. De zoektocht leverde mij persoonlijk heel veel op, en mijn boek blijkt dat bij de lezers ook te doen. Ik vind het daarom echt heel vet en bijzonder dat Solo Stories ‘Nu ik je zie’ voor theater gaat bewerken, zodat hopelijk ook de voorstelling iets bij het publiek kan losmaken.” 

 

Regisseur Benno Hoogveld: “Ik heb Merlijn een aantal keer ontmoet toen ik met zijn vader werkte. Merlijn was nog zo jong dat hij dat niet meer kan weten; ik was toen een twintiger. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en het verhaal van zijn vader, maar vooral ook de zoektocht van een zoon naar zichzelf en zijn afkomst, is voor mij heel herkenbaar. De voorstelling wordt geen particulier verhaal; ‘Nu ik je zie’ staat voor mij voor de zoektocht van iedereen naar zichzelf in relatie tot de eigen afkomst en toekomst.” 

 

Over het boek ‘Nu ik je zie’ 

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet. Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem?  In ‘Nu ik je zie’ gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten. 

 

Het boek verscheen in september 2020 bij De Boekerij en stond op nummer 1 in de Bestseller 60. Het luisterboek werd genomineerd als Beste Luisterboek bij de Storytel Awards 2021. In oktober 2020 verscheen tevens de veelbesproken documentaire ‘Antonie & Merlijn: 10 jaar later’.   

 

www.solostories.nl

 

Heleen van Royen wordt weer oma

Heleen van Royen heeft al een kleinzoon Spencer en wordt binnenkort weer oma. De schrijfster deelt op Instagram het bijzondere nieuws dat haar dochter weer in verwachting is.

 

Ze schrijft: ''Met zijn vijven naar de première van Aladdin de Musical. In een jurk van Edwin Oudshoorn.''

 

Haar dochter Olivia is zwanger van haar tweede kindje.

Entertainmentdeskundige Aran Bade van RTL Boulevard sprak Heleen en Olivia op de première van de musical.

 

Ze verwacht weer een jongetje en is uitgerekend op 14 februari. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Jada Borsato zingt samen met Trijntje Oosterhuis

Jada Borsato, de dochter van Marco en Leontine, heeft zaterdag met Trijntje Oosterhuis op het podium gestaan. Dat meldt Shownieuws.

 

Het was een heel bijzonder optreden. Ze zongen samen de sterren van de hemel! 

 

Een trotse Leontine was aanwezig bij het optreden en deelde deze beelden. Ook Trijntje heeft ontzettend genoten, want eindelijk zong ze dit weekend weer voor een bomvolle zaal. 

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Ayana wint Junior Songfestival 2021

In een vol Rotterdam Ahoy was het zaterdagavond 25 september zover: de live finale van het Junior Songfestival! De vier finalisten hebben na maandenlange voorbereiding alles uit de kast gehaald om een geweldig optreden te geven. Aan het einde van de avond maakten presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder de 14-jarige Ayana bekend als winnaar van het Junior Songfestival 2021. Zij wist de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen met haar nummer Mata Sugu Aõ Ne. Ayana mag zich nu voorbereiden op de internationale finale in Parijs op 19 december.

 

Ayana is heel enthousiast over de winst: ''Ik wil jullie allemaal bedanken. Heel veel liefde. I love you!''

 

De vakjury, bestaande uit Emma Heesters, Jeangu Macrooy en Rolf Sanchez, had de lastige taak om de finalisten te beoordelen. Dankzij de punten van de kinderjury (Unity, Jackie & Janae en Robin) en de kijkers thuis, werd duidelijk dat Ayana de finale had gewonnen met 33 punten. SH!NE werd tweede met 30 punten, derde werd Melody met 28 punten en op de vierde plek eindigde Priscilla met 26 punten.

 

De vakjury: ''Wat een stem! Dit was zo goed, zo toonvast. We voelden jouw pijn en dat je je familie mist, erg ontroerend. Het kwam echt binnen. Heel goed gedaan!''

 

Ayana gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival in Frankrijk, Parijs. De voorbereidingen hiervoor zijn elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube-kanaal.

 

Op NPO Zapp wordt voorafgaand aan de internationale finale een Junior Eurovisie Songfestival Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Ayana te volgen zijn.

 

Junior Eurovisie Songfestival, 19 december om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio

Foto: Marc Mingels 

 

Koninklijk Paar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima waren zaterdagavond 25 september aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging tijdens het concert Kunst der Fuge in TivoliVredenburg, Utrecht.


Al sinds 1921 zet het ensemble zich met hart en ziel in om Bachs muziek met de wereld te delen, onder het motto Bach voor iedereen. Onder de artistieke leiding van Shunske Sato laten de musici de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen. De musici spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier. Het gedachtengoed van nieuwe generaties leidt daarbij steeds tot veranderende invalshoeken. Zo ontdekt de Bachvereniging steeds opnieuw diepe lagen en verrassende schakeringen in Bachs fantastische muziek

.
Seizoen 2021-2022 staat voor de Nederlandse Bachvereniging geheel in het teken van het feestelijke jubileum. Met verrassingsprogramma's, concerten rond actuele thema's, tournees met de grote werken van Bach, een opera én een jubileumfestival biedt het ensemble voor elk wat wils. Ook buiten het podium wordt de 100ste verjaardag dit seizoen groots gevierd met een cadeaulijn, magazine, digitale tijdlijn, nieuwe video's op All of Bach, coaching, talentontwikkeling en webinars.

 

www.bachvereniging.nl 

 

Bron: De Nederlandse Bachvereniging 

 

Ronnie Tober krijgt muzikaal lintje van Johan Vlemmix

Ronnie Tober heeft een muzikaal lintje van Johan Vlemmix op gespeld gekregen. Dat gebeurde zaterdag tijdens een muzikale lintjesregen in Nijkerk. 

 

Tober kreeg deze oeuvreprijs uitgereikt voor zijn complete repertoire en de honderden liedjes die hij heeft opgenomen van 1963 tot heden.

 

''Ik ben heel dankbaar voor deze mooie onderscheiding'', aldus Ronnie Tober.

 

Bron: Stad Nijkerk/Dutch Radio

Beeld: Arjen Gerritsma

 

Willeke Alberti haar laatste solotournee

Vanwege de coronabeperkingen in de theaters moest de theatertournee van Willeke Alberti de afgelopen 1,5 jaar tweemaal worden uitgesteld. Nu de schouwburgen eind september weer volledig open mogen, zal Willeke met haar band vanaf begin oktober tot eind december haar laatste 14 solovoorstellingen presenteren, laat theaterproducent Theaterbureau weten.

 

Na twee uitverkochte optredens in het concertgebouw begin 2020, ter ere van haar 75ste verjaardag, zou Willeke Alberti een jubileumtournee maken langs theaters in het hele land. De productie heeft echter vanwege de coronacrisis nooit kunnen starten.Willeke Alberti verheugt zich daardoor nu enorm op deze tournee. ‘’Ik heb er zo naar uit gekeken en nu mag ik dan eindelijk samen met mijn band de theaters weer in. Daar word ik echt heel bij van. Het wordt erg speciaal, omdat het mijn laatste solo tournee zal zijn, en ik een aantal favoriete theaters zal bezoeken, waaronder Koninklijk Theater Carré’’, zegt ze.

 

Vanaf begin oktober gaat Willeke Alberti 14 theatershows spelen, te weten in Bussum (3/10), Den Bosch (9/10), Gouda (10/10), Zwolle (17/10), Nijmegen (26/10), Almere (30/10), Breda (14/11), Amsterdam (18/11), Rijswijk (19/11), Eindhoven (27/11), Tilburg (28/11), Utrecht (6/12), Apeldoorn (8/12) en op 20 december a.s. is de afsluiter in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.“Ik kan niet wachten om weer in het theater te staan en samen te zingen, te lachen en een traantje te laten en gewoon samen zijn’’, aldus Willeke.

 

Tijdens haar rijke muzikale carrière, is Willeke Alberti veelvuldig onderscheiden. Naast diverse gouden en platina platen, ontving zij onder meer een Edison, Gouden Harp, De Gouden Televizier-Ring, diverse oeuvre awards, de Majoor Bosshardt Prijs en werd zij in 1996 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Haar omvangrijke repertoire bevat onder andere liedjes als Telkens Weer, Carolientje, Spiegelbeeld, Samen Zijn, Ome Jan, De Liefde Van Je Vrienden en de memorabele duetten met haar vader Willy Alberti zoals De Glimlach Van een Kind en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen.

 

In februari 2001 richt Willeke haar stichting op de Willeke Alberti Foundation met als doel structureel het welzijn en de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Naast haar eigen stichting zet Willeke zich o.a. in voor Stichting het Vergeten Kind, de Verwenzorg, het Rett Syndroom, het Aids Fonds, het Nationaal Ouderenfonds en Vier het Leven.

 

Bron: (foto) Theaterbureau.nl/Dutch Radio 

 

Nieuwe theaterproductie met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess

Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess vormen de nieuwe cast van de op corona aangepaste theaterproductie ‘Mijn man begrijpt me niet’. Een hilarische feelgood komedie vol herkenbare situaties die je gezien moet hebben!

 

Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Hoe houd ik mijn seksleven spannend tijdens deze grillige pandemie die nog steeds niet voorbij is? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de anderhalvemeter cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het na al die lockdowns niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? Wat volgt is een hilarische identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien...

 

Op donderdag 23 september 2021 was de eerste voorstelling in Schouwburg Het Park in Hoorn. Mijn man begrijpt me niet is van september tot en met eind november 2021 te zien in 33 theaters in Nederland. Bekijk de complete speellijst op www.mijnmanbegrijptmeniet.nl.

 

Foto: Buro RuSt

 

Tineke de Nooij vindt Jomanda in documentaireserie voor discovery+

Jomanda: hét fenomeen van de jaren negentig. De vrouw die zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten spectaculaire healings gaf aan tienduizenden mensen. Heel Nederland raakte in de ban van haar, maar na een storm van kritiek en een langslepend juridisch proces is Jomanda uit Nederland vertrokken. Ze houdt zich al jaren schuil in het buitenland en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? Afgelopen week is radio en Tv-icoon Tineke de Nooij (80) afgereisd naar Canada, samen met particulier rechercheur John Warrink. Ze hebben daar Jomanda gevonden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken. De vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda en volgt Tinekes reis. De opkomst, maar ook de ondergang van Jomanda worden beschreven aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier. Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien op discovery+.

 

“Wat ik in de afgelopen dagen heb meegemaakt is onbeschrijfelijk. De zoektocht naar Jomanda was totaal anders dan ik had verwacht: veel emotioneler”, aldus Tineke de Nooij over haar reis.

 

Precies dertig jaar geleden beleefde Jomanda haar landelijke doorbraak in de populaire Tv-shows van Tineke. Jomanda werd razend populair: veel mensen – die soms ernstig ziek waren - lieten zich daar door de 'engel in de blauwe jurk' behandelen. Ze werkte met bovennatuurlijke ‘witte wezens’ en haar ingestraalde water was voorzien van genezende krachten. Maar naarmate haar succes groeide en ze bekend werd met eigen shows op radio en Tv, roerden ook steeds meer critici zich. Zo werd ze beschuldigd van geldklopperij en legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang. Ze verhuisde naar het buitenland om een rustiger bestaan te leiden. 

 

Tineke was in de jaren negentig bevriend met Jomanda, maar ook zij heeft lang niets meer van haar gehoord. Omdat Tineke nooit heeft getwijfeld aan de gaven van Jomanda en haar altijd is blijven steunen, is zij samen met John Warrink naar Canada gegaan om met eigen ogen te ervaren hoe het nu met het medium gaat. Wat haar te wachten staat is bijzonder, ontroerend én… spiritueel. 

 

Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober t/m 19 november wekelijks te zien op discovery+ en wordt geproduceerd door Concept Street. 

 

Bron: (beeld) discovery+

 

De Muziek Gaat Door op SBS6

Op zondag 26 september wordt De Muziek Gaat Door uitgezonden op SBS6: een muzikaal eerbetoon aan twee van de meest gevierde zangers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Beide zangers hebben de ziekte van Parkinson. Het belooft een heel bijzondere liveshow te worden. Over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

 

Over De Muziek Gaat Door

Het nieuwe, eenmalige SBS6-programma De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In deze liveshow ontvangt de presentator een aantal gasten die Rob en Ernst Daniël zullen verrassen met een muzikaal eerbetoon. Wie dit precies zijn, blijft nog even een verrassing. Maar dat muziek de hoofdrol speelt in deze bijzondere liveshow is zeker. Muziek is namelijk juist voor mensen met Parkinson een krachtig hulpmiddel, omdat muziek van positieve invloed is op ons brein.

 

Daarnaast vertellen diverse mensen met parkinson in de uitzending over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen. 

 

De ziekte van Parkinson: pandemie op komst

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Door het progressieve karakter van de ziekte is de toekomst onzeker en een actief leven niet langer vanzelfsprekend. Je leeft jarenlang met steeds ernstiger wordende klachten, variërend van trillende handen, stijve spieren, depressie, angsten en vaak ook dementie. Je gaat er niet dood aan, maar het pakt je leven beetje bij beetje af.

 

In Nederland zijn er meer dan 53.000 mensen gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. De verwachting is dat dit aantal de komende 20 jaar nog eens zal verdubbelen. Artsen en onderzoekers spreken zelfs van een parkinson pandemie.(*1) 

 

Help parkinson stoppen samen met ParkinsonNL

Met deze gevoelde urgentie én vanuit een positieve en bevlogen mindset gaat ParkinsonNL, het nieuwe fonds én initiator van deze muzikale liveshow, met onderzoek, innovaties en voorlichting alles op alles zetten om versneld stappen te zetten richting een wereld zonder parkinson. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, eveneens ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen hiervoor juist nu grote kansen. “Alles wijst erop dat we binnen 10 jaar grote stappen gaan zetten tegen parkinson”, aldus professor Bloem, gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. “Maar daar is geld voor nodig.”

ParkinsonNL kreeg in juli dit jaar een muzikale start met het nummer De muziek gaat altijd door, speciaal geschreven voor Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. De zangers willen met dit nummer laten zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Ook Coosje Smid (de dochter van Ernst Daniël), Jim Bakkum, Anita Meijer en Berget Lewis werkten aan het nummer mee.


Programma informatie: data en tijd

De liveshow De Muziek Gaat Door, is zondag 26 september om 16.30 uur te zien op SBS6. Op www.parkinson.nl is meer te vinden over de ziekte van Parkinson.

 

Jeroen van de Boom over zijn deelname aan het programma: “Muziek is mijn passie, en ik wist van tevoren niet dat muziek zoveel positieve invloed kan hebben op mensen met parkinson.”

 

(*1) – Het boek de Parkinson Pandemie van de auteurs Bas Bloem en Jorrit Hoff verschijnt begin oktober. Maandag 27 september is Bas Bloem de spraakmaker op Radio 1. De hele week is er in Spraakmakers aandacht voor onderzoek op het gebied van parkinson.

 

Ronnie Tober en Anneke Grönloh in duet "Samen willen bouwen" 

Ronnie Tober en Anneke Grönloh in duet met nieuwe single "Samen willen bouwen". Het is een eerbetoon aan

de zangeres die 3 jaar geleden op 76-jarige leeftijd is overleden.

 

Ronnie Tober: ''Ik leerde Anneke Grönloh kennen toen ik net in Nederland kwam en vanaf het eerste moment hadden we een bijzondere band. Het was een vriendschap die een leven lang zou duren. Ik was de enige Nederlandse artiest die ooit te gast was in haar tv-shows voor de KRO en de enige collega met wie ze drie duetten op de plaat zette. Dat zegt ook iets over onze diepe verbondenheid. Anneke blijft voor mij altijd de beste zangeres van Nederland en mijn dierbaarste vriendin. Als eerbetoon aan haar heb ik nu postuum een vierde duet met haar opgenomen. Het betreft het prachtige lied "Samen willen bouwen". Het was een favoriet nummer van Anneke en ook van mij. Bij Anneke's jubileumgala in Amsterdam mocht ik het voor haar zingen en dankzij de wonderen van de moderne techniek en de geweldige hulp van producer Patrick van Bree kan ik het nu samen met haar zingen. Ik been heel dankbaar en heel blij. We zullen Anneke nooit vergeten!'' 

 

www.tober.nl

 

Bron: (hoes) Ronnie Tober - YouTube/Dutch Radio

 

Debuut: Egbert-Jan Weeber als voorlezer luisterboek

Acteur Egbert-Jan Weeber, onder andere bekend van rollen in films als Michiel de Ruyter , Van God Los en de serie Moeder, ik wil bij de revue , heeft zijn debuut gemaakt als voorlezer van een roman. Op een bijzondere en soms absurdistische wijze vertelt hij het verhaal van Mooie vrienden, de verrassende debuutroman van schrijver Martijn Jas.

 

Weeber en Jas hebben het luisterboek in een zelfgebouwde studio opgenomen. Egbert-Jan Weeber: ‘‘Met veel plezier en genoegen heb ik de bonte stoet aan personages uit het boek een stem gegeven. Vaak word ik bij een stemklus gevraagd om het zo naturel mogelijk te houden, maar voor deze audioversie had ik alle vrijheid.’’

 

Weeber deed ook de techniek, alles bij elkaar een behoorlijke klus. ‘‘Het is mooi dat ik tijdens deze pandemie nieuwe skills als audio-expert en editor heb aangeleerd.’’

 

Auteur Martijn Jas is blij met de luisterversie.  ‘‘Egbert-Jan heeft er een waar kunstwerk van gemaakt. Vooral door zijn inleving in de verschillende personages, dat hoor je eraan af. Het is een boek met humor en zelfspot, maar ook ontroerend op z’n tijd. Weeber weet dit alles in de luisterversie perfect over te brengen.”

 

Mooie vrienden is het tragikomische verhaal van Tobias Buut. De topscorer van voetbalteam JEKA komt op zijn achtentwintigste uit de kast, allerminst tot zijn genoegen. Hij voelt zich niet thuis in de gayscene met botenparades en darkrooms. Bovendien snapt hij niet waarom zijn geaardheid ineens een issue is geworden voor mensen in zijn omgeving.

 

De luisterversie Mooie vrienden is nu uit en is verkrijgbaar o.a. via Luisterrijk, Bol.com en het Centraal Boekhuis. 

 

www.mooievrienden.nl

 

Bron: (foto) Uitgeverij Kapstok

 

Marly van der Velden komt terug in GTST

Marly van der Velden komt terug als Nina in GTST. Dat heeft de actrice onthuld in een interview met RTL Boulevard.

 

Toen Marly niet op de nieuwe castfoto van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' was te zien, gingen er geruchten dat ze niet meer zou terugkeren in de soap. 

 

Maar de (video) fans van Marly kunnen nu rustig adem halen. Nina komt gewoon terug in de soap. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Ali B met documentaireserie bij Videoland

Het leven van Ali B speelt zich al bijna twintig jaar af in de schijnwerpers, maar wat weet Nederland echt van hem? Iedereen kent hem als Ali B, maar wie is Ali Bouali? De nieuwe vierdelige documentaireserie “Ali Bouali” laat de man achter Ali B zien. Hij geeft in de Videoland Original een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt. Hoe hij het vanuit een achterstandswijk schopte tot De Knuffelmarokkaan van Nederland en zich ontplooide tot rapper, veelzijdig TV-personality en ondernemer. Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace eerlijk over hun relatie met hem.

 

Voor Ali zelf is het een persoonlijk, kwetsbaar, maar ook confronterend portret geworden:“Deze docu voelt als een spiegel waarin ik nooit heb gekeken.”

 

Geweld, drugs en gokverslaving

In de documentaireserie “Ali Bouali" is te zien dat zijn succes absoluut niet vanzelfsprekend is. Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader en doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld, drugsgebruik en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken, waarna hij besluit dat het roer om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin. Nu Ali veertig jaar wordt, reflecteert hij op zijn leven en vraagt hij zich openhartig af of hij wel geslaagd is en wat zijn volgende stap zal zijn.

 

De vierdelige documentaireserie “Ali Bouali” is vanaf 16 oktober, de dag dat Ali veertig wordt, in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio 

 

Oprah Winfrey voert openhartige gesprekken met onder meer Sharon Stone en Jennifer Hudson

In de nieuwe serie Super Soul voert Oprah Winfrey persoonlijke en diepgaande gesprekken met wereldberoemde idolen. Naast actrice & activiste Sharon Stone en zangeres & actrice Jennifer Hudson, praat ze ook uitvoerig met actrice & filantroop Priyanka Chopra Jones, met actrice Julianna Margulies en met het ontwerpers-echtpaar & power couple Chip en Joanna Gaines. De gesprekken, die virtueel zijn opgezet om bewust om te gaan met de veiligheidsrestricties van de corona pandemie, voelen aan alsof Oprah de gasten interviewt vanuit de tuin bij haar woning. Het levert zo intieme interviews op met bijzondere celebrities die tegen Oprah alles durven te zeggen. Ze delen hun gedachtespinsels, levensverhalen en carrières waardoor de kijker elke gast beter leert kennen. Super Soul is vanaf zaterdag 18 september te zien op discovery+.

 

In Super Soul heeft Oprah gesprekken met:

 

Sharon Stone

Actrice Sharon Stone onthult voor het eerst het trauma en het seksueel misbruik dat ze als kind heeft meegemaakt. Ook bespreekt ze haar bijna-doodervaring en herstel na een beroerte en vertelt ze over haar nieuwe memoires: 'The Beauty of Living Twice'.

 

Jennifer Hudson

Oprah praat met Academy Award-winnaar Jennifer Hudson over haar nieuwe film ‘Respect’. Jennifer onthult de inspiratie achter haar vertolking van Aretha Franklin en hoe de legendarische zangeres haar leven veranderde. Jennifer deelt hierbij ook de details over het laatste gesprek dat ze had met Queen of Soul.

 

Priyanka Chopra Jones

Oprah spreekt met de actrice Priyanka Chopra Jonas die afgelopen jaar haar autobiografie 'Unfinished' heeft uitgebracht. Aan Oprah vertelt ze over haar huwelijk met Nick Jonas en hoe ze van een meisje uit India en een jonge Miss World een veelgevraagde actrice werd.

 

Julianna Margulies

Actrice Julianna Margulies voegt zich bij Oprah om haar nieuwe memoires, 'Sunshine Girl: An Unexpected Life', te bespreken. Ze deelt openhartige herinneringen over haar onconventionele jeugd, haar huwelijk en de meest memorabele momenten uit haar carrière.

 

Chip & Joanna Gaines

Amerika's favoriete huisontwerpers-echtpaar, Chip en Joanna Gaines, praten met Oprah onder meer over het succes van hun Magnolia Network en hun tv-series. Het stel vertelt openhartig over hun huwelijk, het leven op de boerderij en het opvoeden van vijf kinderen.

 

Super Soul is vanaf zaterdag 18 september te zien op discovery+.

 

Bron: (foto) discovery+

 

Loiza Lamers krijgt nieuwe documentaire bij Videoland

Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers (26) zo openhartig over haar leven als in de nieuwe Videoland documentaire ‘Altijd Al Loiza’. Regisseur Elza Jo Tratlehner volgt Loiza voor langere tijd van dichtbij als ze vertelt over haar liefdesleven en confrontaties waar zij als vrouw dagelijks tegenaan loopt. Voor haar was de transitie naar vrouw op jonge leeftijd nooit een keuze, maar een vanzelfsprekendheid, ze was ‘Altijd Al Loiza’. We zien een kwetsbare, maar vooral ook een sterke en gelukkige vrouw. Vanaf 6 oktober exclusief te zien bij Videoland.

 

Loiza is een knappe en succesvolle vrouw in de bloei van haar leven. Zoals bij iedere jonge vrouw gaat dat gepaard met de nodige onzekerheden en levensvragen. Voor Loiza is er één specifiek onderwerp waarin zij onzekerheid en angst ervaart: de liefde. Deze documentaire legt op een kwetsbare manier vast tegen welke confrontaties ze hierdoor dagelijks aanloopt. Loiza is openhartig over haar leven en de liefde en laat de kijker dichterbij komen dan ooit.

 

Loiza Lamers: ‘‘Met de documentaire wil ik het verhaal achter Loiza vertellen. Ik krijg vaak verzoeken om te praten over mijn liefdesleven, maar dat heb ik nooit gedurfd en altijd afgewezen. Net als iedereen vind ik het een spannend en moeilijk onderwerp. In ‘Altijd Al Loiza’ zet ik voor het eerst deze deur open en geef ik de kijker een oprecht en eerlijk beeld van mijn leven. Dat voelt als een persoonlijke bevrijding. Ik hoop dat mensen zich in de documentaire herkennen, want liefde is een universeel aspect.’’

 

‘Altijd Al Loiza’ wordt geproduceerd door NewBe en is vanaf 6 oktober exclusief te zien bij Videoland. 

 

Bron: Videoland/Dutch Radio 

 

Heleen van Royen krijgt gastrolletje in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'

Heleen van Royen krijgt een gastrolletje in 'Goede Tijden, Slechte Tijden.' Dat meldt RTL Boulevard.

 

Voor Heleen was het altijd al een meisjesdroom om het toneel op te gaan. In haar jongere jaren deed ze al een poging, maar toen bleek al snel dat ze er niet bestemd voor was. Nu komt die droom toch uit...

 

Bekijk hier het interview van RTL Boulevard met Heleen van Royen.

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

Anita Doth spreekt Shownieuws over hoe het met haar gaat?

Anita Doth was bij de filmpremière van Mijn beste vriendin Anne Frank. Shownieuws heeft daar met haar gesproken over hoe het nu met haar gaat?

 

Na een zware periode waarin ze opnieuw moest vechten tegen borstkanker, wil Anita nu alleen nog maar vooruitkijken. Ze stort zich weer helemaal op nieuwe muziek en ze is zelfs bezig met een nieuwe band. De zangeres is happy single en dat bevalt haar prima... Meer is in de video hier te zien.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Leo Alkemade en Xander de Buisonjé slaan op de vlucht voor StukTV

Zaterdag 11 september gaat Het Jachtseizoen weer van start. Ook dit jaar probeert menig BN'er uit handen van StukTV te blijven.

 

In het nieuwe seizoen van de populaire serie zullen er weer tien bekende Nederlanders op de vlucht slaan in het bekende oranje pak. Zover bekend gaan onder andere Simon Keizer, Britt Dekker, Katja Schuurman en Babette van Veen.  Shownieuws heeft twee nieuwe namen bekendgemaakt. Ook Leo Alkemade en Xander de Buisonjé maken hun opwachting in het nieuwe seizoen. 

 

 

De eerste aflevering, waarin Britt Dekker en Simon Keizer op de vlucht slaan, is op zaterdag 11 september om 20.30 uur te zien op SBS6. 

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: SBS6/StukTV - Het Jachtseizoen 

 

Kelly de Vries nieuwe voorzitter van Stichting de Gouden Tip

Kelly de Vries volgt haar overleden vader Peter R. de Vries op als voorzitter van Stichting de Gouden Tip. Dat maakte de dochter van de misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van de familie van Tanja Groen bekend na afloop van de stille tocht voor de vermiste Tanja.

 

Stichting de Gouden Tip is het geesteskind van Peter R. de Vries. Peter heeft zijn leven lang op de bres gestaan tegen onrecht. Hij heeft talloze mensen bijgestaan die het slachtoffer zijn van een misdrijf. Peter is steun en toeverlaat geweest voor nabestaanden en is de motor geweest bij de oplossing van een groot aantal coldcasezaken.

 

Zijn bijzondere aandacht had het lot van Tanja Groen. 2021 was door Peter uitgeroepen tot “het jaar van Tanja Groen” en onder voorzitterschap van Peter is een actie gestart om 1.000.000 euro tipgeld te kunnen uitloven via Stichting de Gouden Tip. Enkele weken na de start kwam de verschrikkelijke aanslag en werd onze Peter het slachtoffer van een vreselijk misdrijf.

 

Het is onmogelijk om Peter te vervangen. Maar het is met ontroering dat het bestuur van de stichting heeft besloten dat Kelly de Vries, de dochter van Peter, haar vader als voorzitter zal opvolgen. Kelly is daartoe des te meer gekwalificeerd omdat zij kan bogen op uitgebreide ervaring en expertise in de non-profit sector.

 

Kelly: “Mijn vader en ik lijken in heel veel opzichten op elkaar maar we kijken vooral op dezelfde manier naar het leven, waarin wij een samenleving willen die gelijkwaardig en rechtvaardig is. Met zijn visie en ons gemeenschappelijk DNA zal ik, samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gebouwd, de ouders van Tanja Groen en andere slachtoffers van misdrijven helpen en bijstaan waar wij kunnen.”

 

Bron: Stichting de Gouden Tip

Beeld: Jinek - RTL

 

Prinses Beatrix bij opening molen De Vlijt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft zaterdagochtend 4 september molen De Vlijt geopend in Zuidwolde.

 

Beltmolen De Vlijt, ook wel de Meule van Wassens, was twintig jaar buiten gebruik. Door inwoners van Zuidwolde werd de Stichting De Meule van Wassens opgericht met als doel het monument aan te kopen en te restaureren. Met giften en subsidies werd de molen door de stichting gekocht. De restauratie ging in december 2018 van start en sinds januari 2020 draait de molen weer.

 

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Tijdens het bezoek werden de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. 

 

Bron: RVD/Dutch Radio

Beeld: © BJVideoDesign - YouTube

 

Waylon met nieuwe single ‘Het Leven Is Te Kort’

Waylon zijn nieuwe single ‘Het Leven Is Te Kort’ is uit.

Dit Nederlandstalige nummer gaat over de intense liefde die je voor iemand kunt voelen en je niet kunt indenken zonder die persoon te zijn, hoe mooi het ergens anders ook kan lijken. Een boodschap die benadrukt wordt in een spraakmakende videoclip.

 

De single is een muzikaal voorproefje op het allereerste Nederlandstalige album van de zanger die in november zal verschijnen.

 

Ook de drie aankomende concerten op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november van Waylons Top 1000 in Rotterdam Ahoy staan in het teken van hits van Nederlandse bodem. Onder de noemer: “Rood Wit Blauw” tickets voor deze concerten zijn online verkrijgbaar via ticketpoint.nl

 

Bron: (beeld) NRGY Music/Dutch Radio 

 

Kim Holland over ervaringen industrie in FunX podcast

Kim Holland deelt haar ervaringen over de industrie in  FunX podcast.

 

Ze vertelt als gast in deze aflevering van de 146 Podcast over haar ervaringen in de industrie, hoe ze met haar carrière is begonnen en geeft nog een paar nuttige tips!

 

Bekijk hier de aflevering: 146 Podcast van FunX met als gast Kim Holland.

 

Meer over FunX kijk op de website www.funx.nl  

 

Bron: (beeld) FunX/Dutch Radio 

 

Airen Mylene blijft bij Talpa

Airen Mylene blijft langer bij Talpa. Dat heeft de Shownieuws-presentatrice bekendgemaakt op Instagram.

 

Ze schrijft: ''Jaaa ik blijf nog even bij Talpa. Super blij en heb heel veel zin in de komende tijd!''

 

Naast de mededeling plaatste Airen ook een video waarin te zien is hoe ze haar handtekening onder het contract zet.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: Airen Mylene - Instagram

 

Anouk Smulders wordt in het zonnetje gezet

Edwin Smulders zet zijn vrouw via Instagram in het zonnetje omdat ze jarig is. Naast de geplaatste video schrijft Edwin.

Geverifieerd

''Vandaag is de meest bijzondere vrouw van de wereld jarig . 47 jaar lieve schat. Je bent lief , zorgzaam , sociaal , grappig , stijlvol , mooi van binnen en buiten . De beste moeder die Max en Bo zich kunnen wensen en het beste wat mij ooit is overkomen . We gaan er een prachtig jaar van maken.''

 

Bij het bericht komen de vele felicitaties al binnen voor zijn vrouw Anouk.

 

Bron: Dutch Radio

 

Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn zijn er klaar voor

Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn van K3 zijn er klaar voor! Dat is te zien in een filmpje op het YouTube-Kanaal K3 Vids.

 

De twee dansen in de video om in het ritme te blijven van hun dansbewegingen. Naast dit leuke dansfilmpje staan er ook meer dingen over de meidengroep op K3 Vids. Zoals K3-Audities en meer!

 

K3 Vids is een kanaal met video''s waar K3 centraal staat.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: K3 Vids - YouTube

 

Ron Boszhard presenteert afscheidsshows Klaasje bij K3 

Klaasje is begonnen aan haar afscheidstournee DromenShow met K3 in AFAS Live in Amsterdam. Ron Boszhard is de presentator van deze bijzondere shows. Na Amsterdam is de show ook te zien in Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Apeldoorn, Breda en Groningen.

 

‘‘Ik vind het een eer dat ze mij hebben gevraagd,’’ laat Ron Boszhard weten. ‘‘Door mijn kinderen heb ik K3 altijd gevolgd. In de diverse samenstellingen en de laatste jaren zeker met Klaasje, omdat mijn eigen dochter dol is op hun muziek. Het zal voor Klaasje emotioneel worden, maar we gaan er zeker ook een feestje van maken.’’

 

Afgelopen weken toerde Klaasje al met Hanne en Marthe door België om afscheid te nemen van haar Vlaamse fans. Hanne en Marthe hadden hen gevraagd om twee brieven aan Klaasje te schrijven en deze mee te nemen naar het theater. Een brief voor Klaasje zelf en in de andere brief moesten ze omschrijven hoe het nieuwe K3-lid zou moeten zijn. Naast de 22 liedjes vormden deze brieven de rode draad tijdens de show.

 

Klaasje was aangedaan door alle reacties. ‘‘Uiteraard is het voor mij een speciale show, aangezien het mijn afscheidstournee is, maar alle lieve reacties van de fans zijn hartverwarmend. Verder ben ik blij dat Studio 100 alles uit de kast heeft gehaald om er een bijzondere show van te maken: 8 kledingwissels, 14 dansers, 134 kostuums. Samen met Hanne en Marthe ga ik de komende maanden alleen maar genieten.’’

 

Studio 100 neemt uiteraard Corona-maatregelen in acht, zodat de bezoekers kunnen genieten van een fijne, maar ook veilige theaterbeleving!

 

de afscheidstournee Dromenshow van K3 in nu in Nederland te zien. Voor info en tickets ga naar www.studio100.com/shows

 

Bron: Studio 100/Dutch Radio 

 

Eloise van Oranje werkt samen met ijsmerk 

Eloise van Oranje heeft in samenwerking met Magnum

de pop-up expositie LAYERED in de Beurs van Berlage op 25 augustus geopend. In de interactieve beleving worden stereotyperingen blootgelegd en de kracht van zelfexpressie gevierd.

 

Eloise draagt een voor haar belangrijke, persoonlijke boodschap uit: ongelimiteerd jezelf kunnen zijn en je eigenheid vieren. Magnum gelooft ook dat je pas echt kunt genieten als je je helemaal vrij voelt om jezelf te zijn. In de expositie wordt de gelaagdheid van inspirerende persoonlijkheden getoond die voor Eloise een voorbeeld zijn in het losbreken van vooroordelen.

 

Eloise gaat in gesprek met Joann van den Herik, Boris (Envy Peru) en Kenzo Alvares over wat gelaagdheid voor hen inhoudt en hoe dit terug komt in hun dagelijks leven. Topfotograaf  William Rutten heeft de vier in hun verschillende lagen vastgelegd.

 

 

 

Meer informatie over de campagne:  www.magnumicecream.com

 

Bron: (beeld) Magnum Nederland/Dutch Radio

 

Justine Pelmelay door in The Voice Senior

Justine Pelmelay is door in The Voice Senior. De zangeres wist indruk te maken met het nummer Last Dance van Donna Summer. In de talentenjacht draaide er drie stoelen om. Van de coaches die hadden gedrukt op de knop koos Justine Pelmelay voor Frans Bauer. 

 

De zangeres die eind jaren 80 mee deed aan het Eurovisie Songfestival is dankzij haar deelname aan The Voice Senior weer hellemaal terug!

 

The Voice Senior gemist? Terugkijken kan via RTLXL.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL 

 

Lisa Loeb wint De slimste mens 

Cabaretier Lisa Loeb heeft het zomerseizoen 2021 van De slimste mens gewonnen. Ze is daarmee de opvolger van zanger van Snollebollekes Rob Kemps. In de finale versloeg Lisa haar medekandidaten schrijver Joost Oomen en PowNed-verslaggever Bram Douwes.

 

Na de ronde Het Collectieve Geheugen ziet het er nog niet naar uit dat Lisa wint: ze staat op de tweede plek. Joost heeft op dat moment de minste seconden en valt af. “Zo is het leven. Maar ik vond het wel heel leuk allemaal,” zei hij.

 

Rollen draaien om

Bram gaat als koploper de finale in, met nog 412 seconden, terwijl Lisa aan het begin van de finale nog 342 seconden heeft. Al snel worden de rollen omgedraaid: Lisa blijft goede antwoorden geven en daarmee de seconden van Bram wegspelen.

 

Nation of Islam

Met de vraag ‘Wat weet je van de Nation of Islam?’ wordt een groot gat geslagen. Het lukt Bram niet meer om dat te dichten. Hij gebruikt zijn laatste seconden sportief: “Mag ik Lisa Loeb van harte feliciteren met het zijn van De slimste mens van 2021?!”

 

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV

 

Het vrolijke poetsduo Louisa & Rowan zijn terug

Het poetsprogramma van het bekendste transgenderkoppel van Nederland keert terug bij discovery+. In een nieuw seizoen van Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen pakt het vrolijke poetsduo weer vieze huizen aan, die door de bewoners vanwege uiteenlopende redenen niet meer onderhouden konden worden. Gewapend met schoonmaakhandschoenen, afwasborstels en schuursponsjes reizen ze in hun knalroze bolide heel Nederland door en schieten te hulp daar waar het écht nodig is. Louisa & Rowan, tezamen met hun LGBTQ+ hulptroepen, draaien hun hand er niet voor om en zorgen in drie dagen tijd voor een fantastische en vooral schone ‘home make-over’. Zoals Louisa dat zelf zo mooi zegt: “Een nieuw seizoen om mensen weer gelukkig te kunnen maken in hun puinhuizen”. Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen is vanaf donderdag 2 september (wekelijks) te zien op discovery+.

 

In de eerste aflevering rijden Louisa & Rowan naar het oosten van het land om het huis van Daisy & Stefan aan te pakken. Zo’n drie jaar geleden is het chaotisch geworden in het leven van Daisy en Stefan, toen Daisy er met 22 weken achter kwam dat ze zwanger was. Dit was een grote verrassing en ze waren niet bepaald voorbereid op nog een kindje. Ze woonden te klein en moesten halsoverkop verhuizen, maar dit viel niet mee voor de hoogzwangere Daisy. Destijds hebben ze alles ‘zo erin gegooid’ en dat is nu nog te zien! Omdat het nooit geordend en opgeruimd was, is er op dit moment geen beginnen meer aan voor ze…

 

Maar wel voor Louisa & Rowan! “Overal is er chaos: het lijkt wel alsof er een hert door het huis is gerend!”, aldus Louisa wanneer zij het huis voor de eerste keer betreedt. Na een grondige inspectie van het huis, steken ze de handen uit de mouwen en gaan ze de aan de slag. Louisa poetst, Rowan klust. Lukt het ze om deze puinhoop in drie dagen om te toveren tot een warm familiehuis en kunnen ze de bewoners versteld doen staan?

 

Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen is vanaf donderdag 2 september t/m donderdag 7 oktober wekelijks te zien op discovery+.

 

Bron: (beeld) discovery+/Dutch Radio 

 

Martien Meiland viert zestigste verjaardag met twee nieuwe Prosecco’s

Martien Meiland is jarig en ter ere van zijn zestigste verjaardag brengt hij twee nieuwe Prosecco’s op de markt. De La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry is een Prosecco die borrelt en bruist van de liefde en zorg waarmee hij is gemaakt, in het hart van de Italiaanse wijnstreek Veneto. De tweede Prosecco is de La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato. De Meilandjes waren op slag verliefd op de levendige aroma’s van vers zomerfruit en fijne zuren, die in deze Prosecco verwerkt zijn.Met de Processo’s wil de familie Meiland de mooie momenten in het leven vieren. Want wat je ook te vieren hebt, je viert het met de la famille Meiland bubbels!

 

Bubbelen, bubbelen, bubbelen

De Meilandjes houden wel van een wijntje, da’s een ding dat zeker is. Op televisie zagen we hoe de familie een oudchâteau in Frankrijk eigenhandig verbouwde tot een sfeervolle bed & breakfast en volgden we hun belevenissen in het Gelderse Hengelo. En wat we ook bijna wekelijks kunnen zien is dat de Meilandjes zichzelf, tussen alle beslommeringen en belevenissen door, graag trakteren op een welverdiend glas wijn. Hun favoriete wijnen uit Frankrijk, in rood, wit en rosé, delen ze met het publiek onder de naam La famille Meiland. En die unieke wijncollectie is nu uitgebreid met een heuse bubbelwijn die de familie vond in het Italiaanse Verona, daar waar de mooiste Prosecco wordt gemaakt. Zo halen de Meilandjes niet alleen het Franse kasteelleven naar Nederland, maar nu ook het Italiaanse La Dolce Vita. Het nieuwe credo van de Meilandjes luidt dan ook: bubbelen, bubbelen, bubbelen!

 

De La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry is gemaakt van de druif Glera. Een Italiaanse held die al eeuwen wordt aanbeden. Zo gaat het verhaal dat de druif onder de naam Pucino al faam genoot in de tijd van het Romeinse Rijk. Deze Prosecco is uitstekend te serveren als aperitief, bij antipasti, carpaccio, prosciutto, wit vlees en salades. La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato is ook gemaakt van de Glera druif. Deze luchtige Rosé is heel goed te serveren als aperitief, bij tonijnsteak, bij desserts met rood fruit en bij chocolade.

 

Over de familie Meiland

Martien Meiland was in 2007 samen met zijn gezin te zien in het TROS-programma Ik vertrek waar ze samen een bed & breakfast in een kasteel in Frankrijk begonnen. Het kasteel was een succes maar nadat de familie na twee jaar heimwee kreeg verkochten ze het kasteel en keerde terug naar Nederland. Toen de familie aankondigde nieuwe emigratieplannen te hebben kwamen zij in contact met Talpa Network die hen uiteindelijk op de voet ging volgen voor een reality-serie op SBS6: Chateau Meiland. In 2019 won het programma de Gouden Televizier Ring. Inmiddels heeft de familie het château in Frankrijk verruild voor een boerderij in het Gelderse Hengelo. Tegenwoordig woont de familie in Noordwijk.

 

De nieuwe Prosecco’s van La famille Meiland zijn exclusief verkrijgbaar bij wijnvoordeel.nl.

Adviesprijs vanaf € 8,99 per fles. Verkrijgbaar in pakketten met 3 of 6 flessen.

 

Ernst Daniël Smid en dochter Coosje over de autobiografie ‘Ernst’ en de zieke Parkinson bij Op1

Ernst Daniël vertelde samen met zijn dochter Coosje over zijn worsteling met de ziekte Parkinson , schaamte, verdriet en de toekomst bij Op1.

 

Vier jaar geleden werd bij opera- en musicalzanger Ernst Daniël die ziekte van Parkinson geconstateerd. Sindsdien gaat Smid langzaam achteruit en heeft hij zijn zangstem aan de ziekte verloren. Het verdriet schreef de zanger van zich af in zijn autobiografie ‘Ernst’. 

 

Ernst Daniël Smid: “Ik heb in de loop der tijd zoveel steun gehad van het publiek, dat ik het tijd vond om ook eens open en eerlijk te zijn richting hen.” Het zijn volgens de zanger verhalen van de laatste vijf jaar die hij wilde opschrijven voor zijn kleinkinderen. “Ik liet dat lezen aan een journalist die de verhalen hartstikke mooi vond. Hij zei dat ik er een boekje van moest maken.”

 

Ego

Dochter van Ernst Daniël Smid Coosje ziet ondanks de ziekte bij haar vader, nog altijd een man met een ego. “Dat is wel zo, maar dat is helemaal niet erg, toch? Het is belangrijk om te zijn wie je bent. Het is ook de laatste manier om iets toe te kunnen voegen, denk ik.”

 

Kijk het hele gesprek met Ernst Daniël Smid en Coosje Smid op op1npo.nl terug. 

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio 

 

De Kleine Komedie presenteert de videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal

De Kleine Komedie presenteert met trots de videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? Cabaretiers als Yentl en de Boer, Peter Pannekoek, Henry van Loon en Karin Bloemen laten zien waar ze het afgelopen jaar, gedwongen door de theatersluiting, een baan hebben gevonden.

 

Ze vragen zich af hoe dat ook alweer was, een volle zaal in De Kleine Komedie. Deze clip is het startsein van het nieuwe theaterseizoen.


Veel cabaretiers hebben zich tijdens de coronaperiode laten omscholen. Stefano Keizers heeft een tandartsenpraktijk, Arjen Lubach wit muren, Peter Pannekoek verkoopt poffertjes en Sanne Wallis de Vries is aan de slag als verhuizer. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ze willen weer terug naar het podium, terug naar De Kleine Komedie. Want ze hebben een belangrijke vraag na al die maanden: wat voor sfeer is er eigenlijk in de zaal?  


Arjen Lubach, Edo Schoonbeek en Diederik Smit schreven een pastiche op het prachtige lied Wat voor sfeer zou er zijn in Den Haag? van Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink. Topcabaretiers Yentl Schieman, Christine de Boer, Henry van Loon, Alex Ploeg, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Sanne Wallis de Vries, Stefano Keizers, Dolf Jansen, Peter Pannekoek, Karin Bloemen, Roué Verveer en Arjen Lubach werken aan het project mee.


Binnenkort gaat het theaterseizoen eindelijk weer van start. Ook De Kleine Komedie heeft een programma vol met mooie voorstellingen, die op dinsdag 22 september in de verkoop gaan. Voor voorstellingen die plaatsvinden in september en oktober zijn de kaarten nu al te koop. Om de start van het nieuwe theaterseizoen te vieren is  als klap op de vuurpijl de videoclip Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? gelanceerd. 

 

www.dekleinekomedie.nl

 

Bron: (beeld) Kleine Komedie/Dutch Radio 

 

De eerste beelden online van nieuw seizoen Expeditie Robinson

Zondag om 20.00 uur gaat Expeditie Robinson van start bij RTL. Alle kandidaten zijn bekend en ook zijn nu de eerste beelden te zien.

 

Dit is de kandidatenlijst: Eva van de Wijdeven, Stefano Keizers, John de Bever, Dyantha Brooks, Jasper Demollin, Sandra Ysbrandy, Jasmine Sendar, Jan van Halst, Annemiek Koekoek, Defano Holwijn, Britte Lagcher, Robbert Rodenburg, Sterrin Smalbruge, Sylvana Ijsselmuide, René van Meurs, Dennis Schouten, Sieneke Baum-Peters en Yuki Kempees.

 

Het nieuwe seizoen is vanaf 29 augustus op zondag en donderdag te zien.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Janine Abbring ontvangt Hans Klok in VPRO Zomergasten

Illusionist Hans Klok (Purmerend, 1969) sluit op 22 augustus het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten af. Janine Abbring interviewt Hans Klok over zijn ideale televisieavond.

 

Niet Las Vegas, maar een circustent in het Utrechtse Griftpark vormt deze zomer het decor van het nieuwe programma van Hans Klok, Hans Klok & Friends. Noodgedwongen keerde Nederlands beroemdste illusionist terug uit het Amerikaanse walhalla van het entertainment, dat als gevolg van de lockdown veranderde in een spookstad. Een jongensdroom ging aan diggelen. Klok vond zichzelf, -niet voor het eerst-, opnieuw uit, gedreven door tomeloze ambitie en welhaast maniakale liefde voor en kennis van de wereld van het illusionisme, het variété en de showbizz.

 

Hans Klok over Zomergasten: ‘Met mijn avond wil ik een ode aan het variété brengen. Al vanaf dat ik een jochie was in Purmerend, fascineert die wereld van glitter, glamour, veren en hoge hakken me mateloos. Natuurlijk focus ik speciaal op mijn vak; het illusionisme, de magie. Een eerbetoon aan al die artiesten die ooit wereldberoemd waren, maar nu vergeten dreigen te worden. Er zijn zoveel prachtige beelden bewaard gebleven. Ieder tijdsgewricht vraagt om zijn eigen soort entertainment. Zo wordt het ook een reis door de tijd.’

 

Hans Klok groeit op in Purmerend, ‘de bakermat van het illusionisme’, aldus Klok. Ook andere goochelaars als John Hedi en Stefani komen er vandaan. Als hij als tienjarige een goocheldoos voor Sinterklaas krijgt, gaat er een wereld voor hem open. Dag in dag uit zit hij op zijn kamertje nieuwe trucs te bedenken. De magie van het theater, de glitter en glamour boeien hem mateloos, met Marlène Dietrich en Josephine Baker als grote inspiratiebron. Hans weet het zeker; hij wil beroemd worden. Zijn leven zal in het teken staan van de magie. Ooit zal hij schitteren op het podium in Las Vegas. 

 

Op zijn twaalfde heeft hij zijn eerste show, in 1983 wordt hij zowel Nederlands als Europees kampioen goochelen. Zijn vader, elektrotechnicus, ontfermt zich over het management en de techniek, zijn moeder strijkt zijn podiumoutfits. Na jarenlang optreden in zaaltjes en pretparken, zorgt Joop van den Ende, zelf oud-goochelaar, voor Kloks doorbraak. Van den Ende gunt hem een rol in de André van Duin Revue. In 1996 toert Klok met zijn eigen Theatershow door Europa.

 

Maar Klok overspeelt zijn hand: door te grote investeringen in illusies en tegenvallende opbrengsten blijft hij achter met een schuld van twee miljoen gulden. Na enkele tropenjaren besluit Joop van den Ende het bedrijf over te nemen en investeert 25 miljoen. Ook hij is van mening dat Klok thuishoort in Las Vegas. En zo geschiedt: Klok opent er in de zomer van 2007 een spektakelshow met Pamela Anderson als zijn assistente en op de première schitteren Sylvester Stallone en Amy Winehouse als zijn gasten. Maar weer blijken de kosten te hoog en de bezoekersaantallen te laag. Klok keert terug en toert met grote producties door Europa, China en Japan. Vegas blijft echter door zijn hoofd spoken. Iedere show sluit hij steevast af met ‘See you in Vegas!’.

 

Bang om te eindigen in het ‘betere bruiloften-en partijencircuit’ tekent hij in 2019 een contract voor tien jaar met een entertainmentbedrijf dat veertien hotels aan The Strip bezit. Met vier zeecontainers vol acts, decor, de windmachines en zijn vaste dansgroep en technici, vestigt Klok zich voor de tweede keer in Vegas. Zijn foto is te zien op billboards tussen groten als Christina Aquilera, Tiësto, Cher en Andrea Bocelli. Een week na de première gaat het land op slot door corona. Een illusie armer besluit Klok terug te keren naar Nederland. Zijn acts en kostuums slaat hij op in een loods in IJmuiden. Maar niet om stil te gaan zitten.


Vanaf 15 juli reist hij door Nederland in een reeks shows met acrobaten, showgirls, stuntmannen en comedians. Klok, die zichzelf beschouwt als ‘de rock-‘n-roll-figuur’ onder de goochelaars, afkomstig uit de variété wereld, staat voor het eerst van zijn leven in een circus. Een nieuwe uitdaging.

 

Uitzending: zondag 22 augustus om 20.20 uur bij VPRO op NPO 2. 

 

Bron: VPRO

Foto: © Daniel J Ashes

 

William Rutten in gesprek met Edwin Evers

William Rutten gaat in zijn fotostudio voor de serie ‘Op de gevoelige plaat’ deze keer in gesprek met Edwin Evers.

 

In ‘Op de Gevoelige Plaat’ heeft William het met Edwin over de radio, het overlijden van zijn vader en zien de kijkers foto’s van Evers uit de oude doos.

 

Bekijk ‘Op de Gevoelige Plaat’ met Edwin Evers in de late editie van Shownieuws terug via KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Linda de Mol in trailer film Alles op Tafel

Linda de Mol is in de trailer van de bioscoopfilm Alles op Tafel te zien. Naast Linda bestaat de cast uit Diederik Ebbinge, Peter Paul Muller, Lies Visschedijk, Ramsey Nasr, Eva Crutzen, Waldemar Torenstra en Aiko Beemsterboer.

 

De film gaat over zeven goede vrienden die samen komen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld. Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een hele andere kant kennen. De onderlinge spanning stijgt. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

 

Regie: Will Koopman (Gooische Vrouwen, April, May en June)

Scenario: Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, April, May en June)

Release: 4 november 2021

Genre: komedie, drama

 

Alles op Tafel is vanaf 4 november te zien in de bioscoop.

 

Bron: (beeld) Millstreet Films/Dutch Radio

 

Jan Smit met gloednieuwe single ‘Zolang Je Bij Me Bent’ 

Na een afwezigheid van bijna 3 jaar komt Jan Smit met een gloednieuwe single getiteld ‘Zolang Je Bij Me Bent’. De voorloper van een nieuw album dat later dit jaar zal verschijnen.

 

Zolang Je Bij Me Bent is geschreven door Jan Smit samen met Alain Clark. Productie en de compositie lag in handen van Thomas Tol en de mastering en mix is gemaakt door Matt Butler in Abbey Road Studio’s.

 

3 jaar geleden bracht Jan zijn platina-album Met Andere Woorden uit. Een project waarbij gerespecteerde collega’s uit het vak voor hem gingen schrijven. O.a Bløf en Miss Montreal behoorden bij de line-up. Een bijzonder album, maar zonder eigen geschreven liedjes. Daar komt nu verandering in. Deze track is herkenbaar Jan Smit met een frisse en zomerse sound.

 

De clip is opgenomen in de mooie omgeving van Hoenderloo, om het ‘ vakantie in eigen land ‘ gevoel te kunnen overbrengen.

 

“Ik vind het enorm spannend om na meer dan 3 jaar weer met eigen geschreven muziek te komen, ik hoop dat de fans het leuk vinden, ik ben in ieder geval heel erg trots op het resultaat” aldus Jan Smit.

 

Beluister nu de nieuwe single via deze link!

 

Bron: (beeld) Jan Smit/Dutch Radio

 

William Rutten met 'Op de Gevoelige Plaat' op SBS6

William Rutten is met 'Op de Gevoelige Plaat' weken op SBS6 te zien. Op zijn Facebookpagina William Rutten Photography schrijft de fotograaf op 11 augustus over de serie op tv, die eerst online begon.

 

''Jarenlang liep ik al rond met het idee om een online serie te maken met mijn archief in de hoofdrol. De reacties op oude beelden is altijd goud, een foto heeft de unieke eigenschap je terug in die tijd te zetten en daar meteen je verhaal bij te visualiseren. Niks geeft een mooier en eerlijker tijdsbeeld dan een foto zeg ik altijd. En ineens kreeg ik de kans deze online serie te maken voor SBS, niks geen moeilijk gedoe maar gewoon ikzelf met een cameraman en een gast in mijn studio, lekker oude beelden kijken en erover praten. En de reacties waren geweldig! En dankzij die reacties van jullie en in de media viel het programma zo op dat ik ineens te horen kreeg dat de hoge bazen het wel op tv wilde laten zien om een nog breder publiek te bereiken. En dat gaat dan vanaf vanavond gebeuren!'' 3 weken lang elke woensdagavond om 21.30 op SBS6 'Op de Gevoelige Plaat'! Met nieuwe beelden, nieuwe gasten maar nog steeds gewoon vanuit mijn eigen studio waar al die shoots hebben plaatsgevonden de afgelopen 30 jaar.... Nee ik ben geen presentator, slechts gewoon een fotograaf die het leuk vind om met deze lieve mensen die ik al jaren ken door mijn archieven te gaan. Ik hoop dat jullie een kijkje willen nemen!''

 

'Op de Gevoelige Plaat', 3 weken lang elke woensdagavond om 21.30 op SBS6 te zien en is terug te kijken via KIJK.NL.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld:  William Rutten Photography -Facebook

 

Trijntje Oosterhuis opende de ArenA

Trijntje Oosterhuis maakte 25 jaar geleden tijdens de opening van de Amsterdam ArenA furore met het nummer De Zee. Maar de zangeres stond destijds niet bovenaan het lijstje. Dat is onthuld in de talkshow van Humberto.

 

De hele uitzending van Humberto over 25 jaar Arena is via RTLXL.nl terug te kijken. 

 

Bekijk hier het videofragment: Trijntje aan tafel bij Humberto.

 

Bron: (beeld) Humberto - RTL/Dutch Radio

 

Gordon presenteert Nederlandse versie Down the Road

Gordon presenteert de Nederlandse versie van Down the Road. Dat laat hij zelf in een video aan Shownieuws weten.

 

Hij voelt zich vereerd en heeft er veel zin in. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zo ontzettend naar uitkijk. Sowieso vind ik het een heel kwetsbare groep in onze samenleving, wat mij enorm aanspreekt. En ik ben natuurlijk enorm nieuwsgierig naar hoe leven zij, hoe denken zij, wat doen zij?"

 

Ben jij of ken jij Gordons ideale reispartners voor deze bijzondere reis? Meld je dan hier aan voor 'Down The Road'!

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Daniel Dekker op bezoek bij Rob de Nijs

MAX presentator Daniel Dekker reisde af naar Bennekom en sprak zanger Rob de Nijs in een openhartig gesprek over opgroeien in Amsterdam, de grootste successen uit ruim 60 jaar in het vak, zijn ziekte en de toekomst.

 

Rob de Nijs: “Ook al zou het nu stoppen en zou het niet meer kunnen, dan ben ik een tevreden mens.”

 

Het hele gesprek is te bekijken op de Facebookpagina en het Youtube-kanaal van NPO Radio 5.

 

Bron: (beeld) NPO Radio 5/Dutch Radio 

 

Sylvie Meis met nieuwe lingerielijn 

Sylvie Meis haar nieuwe lingerielijn is vanaf nu verkrijgbaar.

 

''We hadden het eerder al aangekondigd: de samenwerking tussen Aldi en Sylvie Meis. Voor de nieuwsgierigen en geïnteresseerden hebben we nu goed nieuws: de setjes liggen vanaf zaterdag 7 augustus in de winkel'', aldus Aldi.

 

Het is niet de eerste keer dat Sylvie haar lingerielijn bij Aldi op de markt brengt. Vorig jaar werd haar lingerie eerst alleen verkocht in Duitsland, maar door het succes volgden toen ook de Nederlandse filialen van de supermarkt.

 

Bekijk hieronder de video New Lingerie & Nightwear Collection Sylvie Meis:

 

 

Meer informatie Sylvie Meis lingerie in de reclamefolder Aldi. 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Sylvie Meis - YouTube

 

Klaasje Meijer neemt afscheid van K3

Klaasje Meijer is in het Ethias Theater Hasselt op 30 juli begonnen met haar afscheidstournee van de meidengroep K3. 

 

In het Ethias Theater ging de nieuwe K3 Show in première! Samen met Hanne en Marthe is Klaasje aan haar laatste tour bezig.

 

Studio 100 neemt uiteraard heel wat Corona-maatregelen zodat de bezoekers kunnen genieten van een fijne, maar ook veilige theaterbeleving! 

 

Tourschema

30/07 - 1/08 Ethias Theater Hasselt

6/08 - 8/08 Flanders Expo Gent

13/08 - 15/08 Kursaal Oostende

21/08 - 22/08 Lotto Arena Antwerpen

 

Meer informatie www.studio100.com

 

Bron: Studio 100/Dutch Radio

Beeld: VTM Nieuws

 

Frans en Mariska Bauer nemen afscheid van een bijzondere plek 

Frans en Mariska Bauer nemen na ruim 25 jaar afscheid van een bijzondere plek vol mooie herinneringen. Dat meldt Shownieuws.

 

De ouders van Mariska hebben een restaurant en dat hebben ze te koop gezet. En hun restaurant is een bijzondere plek voor Frans en Mariska, want daar heeft het gelukkige koppel elkaar ontmoet. 

 

In de video hier vertelt Bart Ettekoven meer over deze dierbare plek voor de Bauers.

 

Meer over de Bauers via www.shownieuws.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Britt Dekker met tweede paardenfilm 

Britt Dekker komt met tweede paardenfilm. Dat heeft Britt in een interview laten weten aan Shownieuws.  

 

Het is de opvolger van haar film Whitestar die in de maak is en zal helemaal in het teken staan van haar grote liefde: paarden.

 

"Acteren was tot voor kort niet echt mijn ding, omdat ik mezelf niet goed genoeg vind. Maar ik heb heel veel lessen gehad en inmiddels vind ik het wel heel leuk", aldus Britt.

 

In de video hier vertelt Britt alles over de film.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio 

 

Gert Verhulst komt met eerste soloalbum

Op 10 september brengt Gert Verhulst zijn eerste soloalbum uit: “Zijn mooiste liedjes”. Dat meldt Studio 100. Dit album is een verzameling van enkele verborgen parels uit het Studio 100 repertoire. Stuk voor stuk nummers die Gert zelf heeft geschreven.

 

Studio 100 bestaat dit jaar 25 jaar, de perfecte aanleiding dus om deze cd uit te brengen. 

 

Gert Verhulst: “Ik speelde al enkele jaren met dit idee. Ik heb samen met Johan Vanden Eede de afgelopen 25 jaar namelijk enorm veel nummers geschreven voor onze artiesten, maar aangezien sommige series al enkele jaren gestopt zijn, bleef er een rijk repertoire in de kast liggen. Ik wou een aantal nummers een tweede leven in blazen door ze samen met Steve Willaert in een nieuw en hedendaags jasje te steken. Bovendien hebben we hetzelfde gedaan met 2 nummers uit onze rijke traditie van familiemusicals. Hopelijk wordt het zowel voor de fans van toen als voor een nieuwe generatie een verrassende muzikale ontdekkingsreis. ”

 

Op 20 augustus komt de eerste single van het album uit: “Zij”. Een greep uit de nummers die op het album komen:

 

Ware liefde (Het Huis Anubis)

Het pad der 7 zonden (Het Huis Anubis)

Zondag (Het Huis Anubis)

Zij (Het Huis Anubis)

Wervelwind (Spring)

Dansen (Spring)

Helena (Ghost Rockers)

De film van ons leven (Ghost Rockers)

Engeltjes (Amika)

Zij is de liefde( Amika)

Voor altijd (Robin Hood)

Zonder liefde (De 3 Biggetjes)

 

Bron: (hoes) Studio 100/Dutch Radio

 

Loiza Lamers & Rijk Hofman vormen nieuw presentatie duo 

Loiza Lamers & Rijk Hofman vormen samen een nieuw presentatie duo en zoeken kandidaten voor de Nederlandse versie van de populaire discovery+ serie Singletown.

 

In deze reality serie worden vijf stellen gevolgd die hun relatie tijdelijk op pauze zetten om te kijken of het single leven beter bij hen past. Ze ontdekken of een leven als vrijgezel misschien toch prettiger is en ze gaan een onvergetelijke tijd tegemoet in hartje Rotterdam.

 

 “Ik zou geen realityshow presenteren als het al in theorie niet de allerleukste is! En wat ik zo leuk vind, is dat we niemand sturen tot iets en we iedereen zelf laten ontdekken wat ze echt willen. Zoals in real-life.’’, aldus Rijk over zijn nieuwe programma.

 

Loiza is net zo enthousiast: “Ik ben trots dat ik de kans krijg om dit geweldige programma samen met Rijk te mogen maken. Ik kan niet wachten om dit programma eindelijk te gaan draaien en kijk uit naar het moment dat het voor iedereen te zien is!”.

 

Koppels die zich willen aanmelden voor dit programma, kunnen dat doen via dit online formulier.

 

In Singletown worden de stellen gemixt en nemen zij hun intrede in twee verschillende (en zeer luxueuze) appartementen waar ze helemaal los kunnen gaan met feesten, gezelligheid en dates met anderen zonder dat hun eigen partner erbij is. Maar die ziet wel de beelden die worden gemaakt, zodat ze toch van elkaar weten hoe het er aan de andere kant aan toe gaat. Komen ze er na drie weken Singletown sterker uit samen of past het single leven toch beter bij ze? Aan Rijk en Loiza de eer om de singles te coachen en te supporten in welke keuze ze uiteindelijk ook maken.

 

Singletown speelt zich af in meerdere steden: er is een Britse variant, waar de singles feest vieren in een stijlvol appartement aan de Thames, en eentje in Denemarken en Noorwegen. En van al deze Singletowns zijn de escapades nu al te zien bij discovery+. 

 

Bron: (foto) discovery+

 

Nicolette van Dam en Bas Smit hebben vakantieboek

Nicolette van Dam (36) en haar Bas (40) zijn met hun dochters door Nederland getrokken en hebben álles vastgelegd in een heus vakantieboek. Dat meldt RTL Boulevard.

 

Ze zijn normaal gesproken vaak in Spanje te vinden, maar door corona loopt alles anders.

 

Bekijk hier de video van RTL Boulevard.

 

 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Henk Dissel full time in de bouwmarkt

Henk Dissel ging van 250 optredens per jaar naar full time in de bouwmarkt: 'Ik waardeer nu zoveel wat anderen doen', aldus de volkszanger tegen over EenVandaag.

 

Normaal treedt hij op voor volle zalen, maar door corona kwam hij thuis te zitten. Bij de pakken neerzitten was niets voor Henk, dus ging hij bij de bouwmarkt van zijn oom aan het werk. "We lopen allemaal moeilijk te doen, maar je kan ook gaan werken", zegt Henk Dissel in de video van EenVandaag.

 

Bekijk hieronder de video van EenVandaag met Henk Dissel.

 

 

Bron: (beeld) EenVandaag/Dutch Radio

 

Tineke de Nooij deelt herinneringen aan Hilversum in podcast

In het tweede seizoen van De TinekePodcast van MAX-dj Tineke de Nooij geeft Tineke wederom een kijkje in haar leven. De podcast zit vol verhalen en anekdotes waarin Tineke vertelt over wat haar bezighoudt: haar familie, haar katten, de dingen waar ze zich over verbaast en verwondert, de actualiteiten, herinneringen aan oud-collega’s, en maatschappelijke thema’s. Dit keer deelt Tineke haar herinneringen aan Hilversum.

 

'Maakt u weleens wat mee mevrouw?' Nou, Tineke maakt van alles mee. Ze is met haar regisseur Lianne naar Baarn geweest, met vriendin Vivian Boelen naar Loosdrecht. En nu gaat ze naar Hilversum. Haar leven heeft het meest gedraaid om Hilversum. Ze is er opgegroeid, naar school gegaan en natuurlijk waren in Hilversum de Veronica-studio's. Ook woonde Tineke in een laan waar iedereen bij de omroep werkte, dus er is genoeg te bespreken.

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingdiensten te beluisteren.

 

Bron: Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Estavana Polman tijdens de Olympische Spelen te zien bij de NOS

Estavana Polman zal tijdens de Olympische Spelen te zien zijn bij de NOS. Dit vertelt ze aan Shownieuws.

 

"Ik ben nu in Nederland", zegt ze in de onderstaande video. "En leuk, ik ga ook wat wedstrijden doen van de meiden bij de NOS. Dus dat is wel leuk."

 

Meer lezen over Estavana Polman? Ga naar Shownieuws.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Mai Tai geeft optreden tijdens Soul Night Live van NPO Radio 2

Mai Tai heeft opgetreden tijdens Soul Night Live van NPO Radio 2. Dit deed de discogroep omdat de publieke radiozender in het teken staat van het Soul Night Weekend.

 

Bekijk hieronder het swingende optreden terug!

 

 

Meer informatie over het NPO Radio 2 Soul Weekend via de website: www.nporadio2.nl

 

Bron: (beeld) NPO Radio 2/Dutch Radio 

 

Bas Nijhuis vraagt vriendin ten huwelijk

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Dit deed hij op een speciale manier.

 

Bekijk hieronder de video.

 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: De Oranjezomer

 

Sieneke heeft een nieuwe single: ‘Wat ‘N Ellende’

Sieneke haar nieuwe single is uit. De titel van de plaat is ‘Wat ‘N Ellende’ en is uitgebracht door het Label Smile Music. 

 

Bekijk hieronder de videoclip.

 

 

 

 

 

Tekst: M. Weber / E. Hartkamp

Muziek: E. Hartkamp - N. Padidar

Productie: Emile Hartkamp & Norus Padidar

Opnames: Caesar's Palace Studio's Arnhem

 

BOEKINGEN / MANAGEMENT:

DeMuziekPromoter.nl (Kees Stevens).

 

www.sieneke.com -  www.smilemusic.eu

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Smile Music

 

'GTST de podcast' deze zomer te beluisteren

Kijkers hoeven GTST deze zomer niet te missen, want voor wie álle behind the scenes info uit Meerdijk wil horen, is vanaf vrijdag 9 juli wekelijks ‘GTST de podcast’ te beluisteren via de bekende podcast kanalen.

 

Acteurs delen hun ervaringen, schrijvers komen aan het woord en geen backstage geheim blijft onbesproken. 

 

Iedere week schuiven een castlid én een maker van GTST aan om elkaar het hemd van het lijf te vragen over alles wat met Meerdijk te maken heeft.

 

Bron: RTL/Dutch Radio 

Beeld: Endemol Shine Nederland