Gert Verhulst zingt titelsong van De Verhulstjes: "Zo Zijn Wij"

Gert Verhulst heeft voor de nieuwe reality reeks van De Verhulstjes de titelsong "Zo Zijn Wij" ingezongen. De tekst en muziek zijn van Gert Verhulst en Jelle Cleymans. Arrangement door Wietse Meys.

 

De videoclip is te bekijken op het YouTube-kanaal van De Vlaamse tv-zender Vier & Vijf. 

 

De Verhulstjes zijn elke donderdag te zien om 20.35 uur op VIER.

Meer informatie: www.vier.be/de-verhulstjes

 

Bron: (beeld) VIER/Dutch Radio

 

Beste Zangers winnaar van Pop Media Prijs

Het tv-programma Beste Zangers is de winnaar van de Pop Media Prijs 2020. Dat is bekendgemaakt op ESNS. De Pop Media Prijs wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan persoon, boek, documentaire of programma die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de popjournalistiek. De andere genomineerden waren Famke Next, de driedelige docureeks, geregisseerd door June te Spenke en XTC – Een Biografie, geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd. Aan de Pop Media Prijs is een geldbedrag verbonden van € 3.000,-. De prijs wordt dit jaar mogelijk gemaakt door SENA Performers en ESNS.

 

Het volledige juryrapport:

Dit jaar is de keuze van de jury niet zozeer gevallen op een persoon dan wel op drie verschillende media-uitingen die in 2020 in positieve zin het verschil maakten binnen het pop medialandschap. Een landschap dat de laatste paar jaren dankzij de opkomst van de podcast veelzijdiger is geworden. Zeker in het door corona geteisterde jaar 2020 leek de aanwas van nieuwe podcasts groter dan ooit.

 

De jury heeft diverse podcasts onder de loep genomen en stelde in de meeste gevallen vast dat ze dicht op de popcultuur zitten en makers vaak meer loskrijgen uit artiesten dan in geschreven interviews. Maar de meeste richten zich vooralsnog teveel op hun eigen niche om een grote, universeel aansprekende beloning als de Pop Media Prijs te rechtvaardigen. Een strakker format, strengere eindredactie en iets meer kritische distantie zou de meeste podcasts goed doen.

 

De schrijvende pers had het moeilijk. 2020 was dankzij corona en het daarmee wegvallen van zo’n tien maanden aan live-concerten en festivals niet het jaar waarin poprecensenten en -verslaggevers zich van hun beste kant konden laten zien. Er vielen nauwelijks concerten te recenseren, festivalverslagen hoefden niet gemaakt te worden. Popjournalisten werden in 2020 net als de muzikanten zelf door de pandemie beroofd van hun core-business.

 

Net vóór de pandemie uitbrak werd de eerste van onze drie genomineerden geproduceerd. Het tv-programma Beste Zangers. Het dertiende seizoen van dit AVROTROS-programma leverde behalve veel tranen bij de optredende artiesten ook onvergetelijke muzikale momenten op. Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven. Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek door.

 

De tweede nominatie is voor Famke Next, de driedelige docureeks, geregisseerd door June te Spenke, uitgezonden door Videoland over influencer en popster Famke Louise. De serie verscheen tegelijk met het gelijknamige album van de zangeres en biedt een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld waarin het streven naar popsucces en social media gekte samenkomen. Influencers zijn belangrijk in de hedendaagse popcultuur. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe hield een van de grootste influencers zich staande, waar liep ze in dit voor haar ook bewogen corona-jaar allemaal tegen op. Dat laat Famke Next goed zien.

 

De derde nominatie gaat naar een boek dat volgens het volgens de jury verdient om onmiddellijk vertaald te worden. XTC -Een Biografie is namelijk van internationale allure. Geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd is het een buitengewoon inzichtelijk boek over niet alleen de geschiedenis van de drug XTC maar ook over de verwevenheid daarvan met de opkomst en bloei van de dance-cultuur zoals die vanaf eind jaren tachtig gestalte kreeg. XTC – Een Biografie levert een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur. Nederland liep voorop in de ontwikkeling van de dance, zoals ook uit dit boek aantoont. De pioniersrol van Nederland in de internationale dancecultuur wordt in dit boek fraai onderstreept.

 

Drie sterke en verschillende nominaties – qua vorm, inhoud en doelgroep – waardoor de jury tijdens Zoom-bijeenkomsten uitvoerig over van gedachten is gewisseld.

 

Uiteindelijk viel de keuze op Beste Zangers.

Heel tv kijkend Nederland kent dit programma dat ieder seizoen meer kijkers lijkt te trekken. Maar kijkcijfers waren voor de jury geen maatstaf. Het bijzondere aan Beste Zangers is dat het breekt met de ongeschreven wet dat popmuziek op de Nederlandse tv alleen mogelijk is als er een wedstrijdformule aan verbonden is, er gehost mag worden of het appelleert aan nostalgie. Camp, carnaval en jeugdsentiment zonder een van deze ingrediënten leek popmuziek op tv kansloos.

 

Een programma waarin de muziek centraal staat, waar het om liedjes en niet de beroemdheid van een artiest gaat, daar lijkt al jaren geen ruimte meer voor op de Nederlandse televisie. Het zijn niet de artiesten zelf die het programma zo succesvol maken, het is de combinatie van de verschillende hoeken van het pop-entertainment gerekruteerde artiesten die het programma afgelopen seizoen spraakmakender maakte dan ooit.

 

Stef Bos, Miss Montreal en Diggy Dex komen uit andere werelden. Ze vonden elkaar met zingen. Alles draait uiteindelijk om die vertolking van dat liedje dat je van de ander hebt eigen gemaakt. Dat werkt alleen als de liedjes goed zijn en als iedereen oprecht zijn best doet er wat van te maken.

 

Liedjes krijgen zo een nieuw leven, kijk bijvoorbeeld alleen al naar de hoge notering van Door de wind een liedje van Stef Bos in het programma gezongen door Miss Montreal. Je moet van steen zijn om onberoerd te blijven door deze opname.

 

Het frappante is, en daarvoor verdient de redactie die dit curieuze gezelschap toch bij elkaar heeft gebracht alle hulde: je hoeft niet van de artiesten in Beste Zangers te houden om toch geraakt te worden door de kracht van een liedje. Die worden losgezongen van de makers en beginnen dankzij nieuwe vertolkingen tweede leven. Dat is knap, dat verdient bewondering, dat verdient een Pop Media Prijs. Beste Zangers, van harte.

 

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.

Genomineerden kunnen behalve individuen ook initiatieven of projecten zijn. Alle geledingen binnen pers en media tellen mee. Kranten, tijdschriften, boeken, radio, televisie, online, documentaires, film en fotografie. Die veelzijdigheid uit zich in het toekennen van de prijs aan een fotograaf als Anton Corbijn, een tv-item als DWDD Recordings, of aan, zoals vorig jaar een radiomaker namelijk Rob Stenders.

 

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

 

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman en Rob Stenders.

 

Bron: Buma Cultuur/Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Miljuschka komt eenmalig met eigen magazine!

Miljuschka Witzenhausen is een van de grootste culinaire persoonlijkheden van Nederland! Wat jaren geleden begon als een lekkere hobby, groeide uit tot een serieus bereik op social media én website. Na haar eigen tv-programma’s voor zowel RTL als 24Kitchen, kookboeken, social media en een jaar geleden de website Miljuschka.nl, komt Miljuschka nu weer met iets nieuws… haar eigen Miljuschka Magazine! 

Heel persoonlijk

Miljuschka Magazine is een eenmalig culinair magazine. De 160 pagina’s tellende culinaire bewaar-glossy geeft een uitgebreid kijkje in het privéleven van Miljuschka. Het is een mix van persoonlijke verhalen en ervaringen, heel veel inspiratie, prachtige fotografie én ruim 60 gloednieuwe recepten: van verrassend en feestelijk tot makkelijk en snel, maar altijd superlekker!

Eigen kracht 
Het magazine zal niet te vinden zijn in de winkel, maar is exclusief verkrijgbaar via Miljuschka’s website. Ook opvallend is dat er geen advertenties in het blad staan. Miljuschka maakt en financiert dit project helemaal op eigen kracht. Een bewuste keuze zodat ze de vorm en inhoud volledig in eigen hand heeft. 

 

Miljuschka: “Ik vind dit een on-ge-lofelijk spannend avontuur, maar het is voor mij écht een droom die uitkomt! Het wordt een tof, dik magazine met lekkere reisverhalen, heerlijke herinneringen, te gekke recepten, tips & tricks, mijn favoriete adresjes en verder alles wat mij bezighoudt; dus ook mijn favoriete cheesecakes!”

Tijdelijk verkrijgbaar
Miljuschka Magazine is slechts tijdelijk te reserveren en vanaf nu t/m 15 februari exclusief te bestellen via www.miljuschka.nl voor € 12,50 (incl. verzendkosten). Miljuschka Magazine landt vervolgens eind Maart op de deurmat bij de lezers. Een deel van de opbrengst gaat naar het Epilepsiefonds. Een fonds waar Miljuschka om persoonlijke redenen ambassadrice van is. 

Een greep uit de inhoudsopgave naast alle 60 nieuwe recepturen:

 

-Een trip down taste memory lane: Miljuschka’s jeugdherinneringen aan de hand van voor haar belangrijke eetadresjes

-Een persoonlijk reisverslag van het prachtige Puglia + 5 parels uit deze boerse keuken van Italië 

-Favorites around the world – Miljuschka’s liefde Philip vertelt over de meest spectaculaire gerechten die zij samen aten

-De slimste tips en de beste recepten voor aan tafel met je gezin: gezelligheid en lege bordjes gegarandeerd

 

-Antwoorden op de meest gestelde vragen van Miljuschka’s trouwe volgers (zo’n 793.000 man/vrouw!)

 

-En nog veel meer….

 

Bron: (cover) Miljuschka Witzenhausen

 

Davina Michelle in Shownieuws komt naar je toe

Ronald Molendijk is voor de online serie: Shownieuws komt naar je toe langs geweest in de studio van Davina Michelle.

 

 Hij spreekt haar en haar vriend over hun (muzikale) toekomstplannen. 

 

Het openhartige gesprek en een kijkje in haar studio is via Shownieuws.nl te zien.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Gaby Blaaser te zien in nieuwe Videoland Original ‘In Shape Met Gaby’

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Maar niet voor Gaby. In de nieuwe Videoland Original ‘In Shape Met Gaby’ daagt ze samen met haar bekende vrienden en vriendinnen de kijker uit om weer helemaal in shape te komen. Ze verandert daarmee ‘Blue Monday’ in ‘Fit Monday.’ Met 20-minuten durende full body workouts, waarbij de booty, abs en benen getraind worden zorgt ze dat de kijker thuis, fit en met een positieve mindset het jaar in gaat. De trainingen zijn ‘apartment safe’ wat betekent dat de vitrinekast niet zal gaan trillen, de baby kan blijven slapen en de buren nog steeds blij zullen zijn. Dus shake that booty and let’s get started! ‘In Shape Met Gaby’ is vanaf maandag 18 januari vier weken lang op werkdagen te zien bij Videoland.

 

Gaby zet alles op alles om de kijker thuis te laten zweten, haar workout-buddy’s die zich aan de trainingen gaan wagen zijn onder andere Youtubers Kalvijn (Kelvin Boerma) en Nina Warink, Drag Race Holland- drag queens Miss Abby OMG en Janey Jacké, beste vrienden Dennis en Koen, moeder van Gaby en beste vriendin Olijn, actrice Abbey Hoes, modellen Isadee Jansen en Amije van der Laan, Prince Charming Marvin en deelnemers Rick en Dignum, glamsquad Graziella en Raquel, TikTokker Antonie Lokhorst acteurs Stijn Fransen en Levy Jansen, dansers Vincent Vianen en ShinShan en zanger Danny Froger en zijn vriendin Ann Dominique.

 

‘In Shape Met Gaby’ is geproduceerd door Tuvalu en is vanaf maandag 18 januari elke werkdag te zien bij Videoland.

 

Bron: (beeld) RTL-Videoland/Dutch Radio

 

Katja Schuurman in Wie Ben Ik? bij RTL 4

Katja Schuurman is binnenkort te zien als kandidaat in de spelshow Wie Ben Ik? Dat heeft Katja op Instagram bekendgemaakt.

 

Katja mocht Wie Ben Ik? spelen met haar favoriete tegenstanders Ruben Nicolai en zus Birgit Schuurman.

 

Wie er heeft gewonnen! Zie je binnenkort in Wie Ben Ik? bij RTL 4.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Liesbeth van Dijk doet in Shownieuws Voorspellingen 2021

TV-paragnost Liesbeth van Dijk bekijkt de toekomst van de presentatoren van Shownieuws en de liefdeslessen van een aantal bekende Nederlanders voor 2021.

 

Bekijk hieronder de video:

 

 

Bron: Liesbeth van Dijk/Dutch Radio

 

Gravin Eloise plaatst nieuwjaarsbericht op Instagram 

Gravin Eloise heeft een nieuwjaarsbericht op Instagram geplaatst. Dit schreef de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien op haar Instagram-account.

 

''Lachend het nieuwe jaar in te gaan, ready to let go van 2020! ik ga het kort houden, maken jullie je maar geen zorgen, maar ik wil toch wat zeggen. dit jaar bracht voor mij, voor iedereen, grote verrassingen en veranderingen. deze waren soms negatief, maar ook zeker positief. ik ben gegroeid als persoon, en heb jullie in mijn avontuur mee getrokken. ik ben dankbaar voor alles en hoop dat 2021 betere tijden voor iedereen brengt'', aldus Eloise.

 

Volg Eloise op Instagram via www.instagram.com/eloisevanoranje.

 

Bekijk hieronder ook het gesprek dat Robbert Rodenburg met gravin Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg afgelopen jaar met haar had.

 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Robbert Rodenburg (YouTube)/Shownieuws

Robbert Rodenburg

 

Videoland zet eerste beelden Mocro Maffia 3 online

Videoland begint het jaar goed met de eerste teaserbeelden van Mocro Maffia 3. Vanaf 29 januari is het nieuwe derde seizoen van Mocro Maffia exclusief te zien bij Videoland.

 

Mocro Maffia is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

 

Benieuwd? Bekijk dan hieronder de eerste beelden. 

 

 

Kijk Mocro Maffia 3 vanaf 29 januari exclusief bij Videoland.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio

 

Koning bezoekt hulpdiensten Den Haag tijdens jaarwisseling

Zijne Majesteit de Koning heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Den Haag een bezoek gebracht aan de hulpverleners die zich inzetten voor het handhaven van de openbare orde, het bestrijden en voorkomen van incidenten, het schoonhouden van de stad en de zorg voor gewonden.

 

De Koning bezocht samen met de Haagse driehoek van burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie het regionaal crisiscentrum van de Veiligheidsregio Haaglanden, de gemeenschappelijke meldkamer, politiebureau Hoefkade en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde.

 

In de gemeenschappelijke meldkamer komen alle regionale meldingen binnen die via alarmnummer 112 worden gedaan. Koning Willem-Alexander, burgemeester Van Zanen en de andere leden van de driehoek gingen met medewerkers van de meldkamer en van het regionaal crisiscentrum in gesprek over hun werk tijdens de jaarwisseling, over het afhandelen van de meldingen en over het coördineren en aansturen van de inzet van de hulpdiensten.

 

Bij politiebureau Hoefkade is gesproken met schoonmakers die de hele avond en nacht op straat bezig zijn met het verwijderen van potentieel brandgevaarlijk materiaal om incidenten en brandjes zoveel mogelijk te voorkomen. De Koning sprak hier ook met politieagenten die het bureau als uitvalsbasis gebruiken voor hun diensten in de binnenstad tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe jaar.

 

Het bezoek werd afgesloten in HMC Westeinde. Hier spraken de Koning en de leden van de driehoek met artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen op oudejaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht en over de verschillen met het werk tijdens andere nachten en eerdere jaarwisselingen. Ook werd een bezoek gebracht de spoedeisende hulp.

 

De jaarwisseling is door het coronavirus anders. Zo geldt een landelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk en zijn grote feesten en evenementen dit jaar niet mogelijk. Zoals elk jaar heeft de gemeente Den Haag maatregelen genomen om de periode rond oud en nieuw zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. 

 

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

 

Bron: Het Koninklijkhuis/RVD

Beeld: NU.nl

 

Nicolette Kluijver in serie Wanneer heb je voor het laatst… 

Presentatrice Nicolette Kluijver is geïnterviewd door Libelle TV. In de serie Wanneer heb je voor het laatst… worden allerlei bekendheden van binnen- en buitenland aan de tand gevoeld. Hierdoor leer je de geïnterviewde grootheden van een hele andere kant kennen.

 

Deze keer komen we meer te weten over Nicolette Kluijver. Ze heeft drie kinderen en heel veel dieren thuis.

 

Libelle TV sprak Nicolette. Het ging niet allleen over haar gezin maar ook over sporten, modeblunders en tranen.

Bekijk de serie Wanneer heb je voor het laatst... met deze keer Nicolette Kluijver en meer via www.libelletv.nl/serie/voor-het-laatst.

 

Bron: (beeld) Libelle TV/Dutch Radio

 

BN'ers lanceren Nederlandse versie Veganuary

Radio-dj en podcasthost Giel Beelen, Penoza-actrice Sigrid ten Napel en Youtube-ster Teske de Schepper zijn de nieuwe ambassadeurs van de Veggie Challenge campagne van ProVeg. Samen met meer dan 30 andere BN'ers en influencers sporen ze Nederlanders aan om vanaf 1 januari een maand minder vlees te eten en plantaardige voeding uit te proberen.

 

Goede voornemens

Januari begint met goede voornemens en de behoefte aan een gezondere levensstijl. Dat vindt ook Giel Beelen, radio-dj en oprichter van de podcast KUKURU. Hij ging eerder dit jaar zelf de uitdaging aan: “Kijk eens kritisch naar de brandstof die je in je eigen lichaam gooit. Kies je het beste, of het slechtste? Als je een plantaardig voedingspatroon niet probeert voor de dieren, of voor het klimaat, doe het dan voor jezelf.”

 

Duurzaam en gemakkelijk

Penoza-actrice Sigrid ten Napel eet plantaardig voor het milieu: “Minder vlees eten is zo ontzettend belangrijk voor het behoud van een gezonde aarde. Met een relatief kleine verandering in gewoonten kan je bijdragen aan een enorm verschil. En je hoeft tegenwoordig ook echt niet meer in te leveren op smaak, alles is mogelijk in de keuken wanneer je plantaardig eet. Kortom heerlijk eten én een positieve impact.” Dat bevestigt ook de Youtube-ster Teske de Schepper die al jaren veganistisch eet: “Plantaardig eten was voor mij veel makkelijker dan verwacht! Toen ik de stap zette wilde ik gelijk niet meer anders.”

 

Gratis online coaching via app

“Gedragsverandering is moeilijk en kost tijd,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg. “Vandaar dat ProVeg het zo makkelijk mogelijk wil maken. Tijdens de maand januari ondersteunen we deelnemers met gratis online kookdemo’s, coaching, meer dan 400 recepten en een motiverende app die live laat zien hoeveel je bespaart.

 

Daarnaast zoekt onze stichting de samenwerking op met BN-ers, influencers en bedrijven om zoveel mogelijk mensen te activeren.” Vleesvervangerproducent Vivera sponsort een tv-commercial rond de jaarwisseling, Vegan Masters lanceert een Veggie Challenge startbox, Yoghurt Barn geeft deelnemers korting op de Veggie Challenge Vegan Tiramisu Special en Rutger Anema, oud-hoofdredacteur van Allerhande maakt het deelnemers gemakkelijk met kant-en-klare plantaardige maaltijden via zijn nieuwe bedrijf GOODCHEF.

 

Joaquin Phoenix en Alicia Silverstone

Ook in het buitenland krijgt de internationale beweging die mensen aanspoort in januari plantaardig te gaan eten steun van talrijke celebrities. Zo zijn oscarwinnaar Joaquin Phoenix, Paul McCartney en actrices Alicia Silverstone en Mayim Bialik ambassadeur van Veganuary, een Britse campagne die oproept om in januari een maand vegan te eten.

 

 Bron: (foto) Proveg Nederland

 

Olcay Gulsen en Ruud de Wild in serie Liefde in Lockdown op Libelle TV

Olcay Gulsen en Ruud de Wild zijn te zien in de nieuwe aflevering van Liefde in Lockdown op Libelle TV.

 

Het stel Olcay en Ruud geven antwoord op twintig stellingen over elkaars gewoontes en eigenschappen. Wie is het meest eigenwijs? Wie zit er het meest op zijn telefoon? Wie rijdt beter? Bekijk de nieuwe aflevering van Liefde in Lockdown op de site van Libelle TV.

 

 

In het format Liefde in Lockdown geven bekende koppels antwoord op in 1 minuut antwoord op 20 stellingen over elkaars eigenschappen en gewoonten door simpelweg naar zichzelf of de ander te wijzen.

 

www.libelletv.nl

 

Bron: (beeld) Libelle TV

 

PowNed met bijna 60K leden groter dan ooit!

Omroep PowNed heeft de benodigde 50.000 leden binnen voor een volwaardige plek in het publieke bestel. Met exact 58.027 leden op de teller heeft de omroep de bepalende grens afgelopen week ruimschoots gepasseerd. Een historisch moment. 

 

Voorzitter Dominique Weesie: “Ik ben heel trots dat wij voor de derde keer in ons bestaan het benodigde aantal leden hebben weten binnen te halen. En met het huidige aantal van bijna 60.000, zijn we groter dan ooit. We zijn nu aspirant-omroep af en dat houdt in dat wij straks drie keer zo groot gaan worden. Daarmee is PowNed niet meer weg te denken uit het publieke bestel.”

 

Om het voortbestaan van de omroep te garanderen was PowNed genoodzaakt in 2020 toch weer te gaan ledenwerven. Iets waar wij ons sinds 2015 tegen hebben verzet, aangezien wij van mening zijn dat draagvlak tegenwoordig op veel betere manieren is te meten. Maar dankzij onze enorme online achterban is PowNed er uiteindelijk toch weer in geslaagd het minimaal benodigde aantal van 50.000 leden aan zich te binden. En met een gemiddelde leeftijd tussen de 20-30 jaar, heeft het van alle omroepen ook nog eens de jongste leden.

 

Weesie is alle leden dankbaar voor hun support en kijkt uit naar het volgende hoofdstuk. “We gaan keihard aan de bak om van de omroep een nog groter succes te maken, zodat we de netwerkgeneratie nog meer programma's kunnen bieden. Met extra zendtijd, nieuwe gezichten en een onstuitbare energie bij alle omroepmedewerkers, gaat dat zeker lukken.”

 

Foto: Hans Tak

 

Claudia de Breij op De Kleine Komedie Adventskalender 

Claudia de Breij is de artiest die op 27 december achter het vakje zit van de Kleine Komedie Adventskalender.

 

De Kleine Komedie Adventskalender: van 1 december t/m 1 januari, iedere dag een gratis minivoorstelling. Wie er achter het vakje zit is steeds weer een verrassing.

 

''We kunnen wel vast verklappen dat veel leuke artiesten aan de kalender meewerken'', aldus De Kleine Komedie.

 

 

Kijk iedere dag vanaf 12.00 uur op de site: www.dekleinekomedie.nl/adventskalender

en houd ook alle andere kanalen van De Kleine Komedie goed in de gaten om niets te missen. 

 

Bron: (beeld) De Kleine Komedie/Dutch Radio

 

Fonzz Verbeek gaat Koken met... Marco de Hollander 

Radio JND-dj Fonzz Verbeek gaat in de eerste aflevering van  Koken met... iets lekkers maken met Marco de Hollander.

 

De eerste aflevering van Koken met... is te zien op het YouTube-kanaal van Radio JND. 

 

 

Mis niks van Radio JND op YouTube en abonneer je op het online video-kanaal via www.youtube.com/RadioJND.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: © 2020 Radio JND

 

Koningin Elizabeth met kersttoespraak

Koningin Elizabeth heeft haar kersttoespraak gedaan vanuit Windsor Castle.

 

In de speech van de Koningin was de coronapandemie een belangrijk thema.

 

De hele toespraak is hieronder te bekijken.

 

www.royal.uk

 

Bron: (beeld) © The Royal Family

 

Fidan Ekiz en Renze Klamer doen Kerstgroeten en iets muzikaals

Fidan Ekiz en Renze Klamer van BNNVARA

brengen de Kerstgroeten over en doen ook iets muzikaals.

 

In de onderstaande video is terug te zien hoe Fidan en Renze alvast fijne kerstdagen wensen en op veler verzoek een muzikale uitsmijter doen. 

 

Meer informatie over De Vooravond - BNNVARA: www.bnnvara.nl/devooravond

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Schaatsbaan in achtertuin van Sjinkie Knegt onthuld

De unieke schaatsbaan, die topschaatsers Sjinkie Knegt (meervoudig medaillewinnaar Olympische Spelen) Suzanne Schulting (meervoudig medaillewinnaar Olympische Spelen), Kjeld Nuis (meervoudig Olympisch kampioen) en Dai Dai N’tab (Nederlands kampioen sprint) samen bouwden in de Friese achtertuin van Sjinkie Knegt, is onthuld. Hiermee kan Sjinkie zich nu, op unieke wijze, thuis voorbereiden op het NK Allround Shorttrack dat op 2 en 3 januari 2021 plaatsvindt. Sjinkie is hiermee de eerste schaatser met een eigen schaatsbaan in zijn tuin.

 

De bijzondere schaatsbaan, Sjinkie’s IJspaleis, is het startschot voor GAMMA als nieuwe partner van de vier topschaatsers. Daarnaast wordt GAMMA eventpartner van de nationale en internationale schaatsevenementen in zowel het langebaanschaatsen als het shorttrack. De samenwerking met sporters en events loopt in ieder geval tot en met de aankomende Olympische Spelen in Beijing. In Sjinkie’s IJspaleis is er voor een klein aantal winnaars een exclusieve ‘meet & greet’ te winnen met Sjinkie Knegt, Kjeld Nuis, Dai Dai N’tab of Suzanne Schulting. Zelfs een echte start op het ijs tegen Sjinkie is niet uitgesloten voor de winnaars.

 

“Alle Nederlanders zitten in de winter massaal voor de buis te juichen voor ‘onze’ helden”, vertelt Laurens Miedema, manager Marketing en Communicatie van GAMMA. “Als vooraanstaande Nederlandse retailer zijn wij natuurlijk ook fan van deze Hollandse sport. Wij willen de schaatsers steunen in het bereiken van hun doelen, onder het mom ‘Ik kan het’. Wij geloven dat iedereen veel zelf kan doen, dat geldt voor klussers én schaatsers. Maar daar heb je wel wat ondersteuning bij nodig. Wij moedigen ze aan en stellen ze daartoe in staat. Plezier, techniek en gezelligheid staan daarbij voorop!”

 

De campagne is een geïntegreerde samenwerking tussen House of Sports en GAMMA.