Paul de Leeuw terug met ‘Busje komt zo!’

Paul de Leeuw haalt zijn touringcar weer uit de garage voor het tweede seizoen van ‘Busje komt zo!’ Van Zeeland tot Groningen en van Friesland tot Limburg; geen bestemming is te ver. De kijkers zijn de routeplanner en bepalen waar vaste buschauffeur Martijn de bus stopt.

 

Bij iedere halte ontmoet Paul de meest uiteenlopende mensen, hoort hij bijzondere verhalen en bezorgt hij deze mensen een mooie dag. Er is altijd een laatste halte, van iemand die afscheid neemt of iets voor de laatste keer doet. En Simon Keizer kan zomaar om de hoek komen om de Straatprijs uit te reiken. Een afwisselend programma maar altijd met vaste waarde Hans Kesting als voice-over. Waar komt Paul allemaal terecht?

 

‘Busje komt zo!’ is vanaf 18 mei elke woensdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Er verschijnt geautoriseerde biografie van André van Duin

Aan de vooravond van André van Duins 75ste verjaardag verschijnt zijn geautoriseerde biografie Gewoon André. In vele, lange ongedwongen gesprekken met André, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders duikt Bert Kuizenga in de recente geschiedenis van de artiest. In de periode waarin alles wat André aanraakte, veranderde in goud, maar hij ook de liefde van zijn leven verloor.

 

Dat André een man van vele talenten is, zie je pas echt in de metamorfose die hij in zijn carrière onderging. Waar de focus in het verleden meer lag op dat helmpje, fluitketel of hilarische bekken trekken ontroert hij nu vooral. Hoe mooi was zijn Nederlandse vertolking van La Bohème aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk? Of de rol van van Evert Duiker in Het geheime dagboek van Hendrik Groen? Om nog maar over de ontroerende 4 mei-speech op de Dam te zwijgen. Waar komt deze ommezwaai vandaan? 

 
Remmen los
Iedereen kent André van Duin. Maar wie kent hem nou echt? In de media is in al die jaren geen onvertogen woord over hem gevallen. Geen schandalen en nauwelijks persoonlijke diepte-interviews. De André die wij kennen, is de André die André laat zien. Aan de hand van vele lange ongedwongen gesprekken haalt Bert Kuizenga de echte André naar boven. Bert heeft humor, empathie, kan goed luisteren en het belangrijkst: André kent hem, waardoor zijn voet van de rem gaat. Het duo laat Andrés recente verleden de revue passeren. Van zijn successen in het theater en op tv en het plezier in zijn eigen bar thuis tot het overlijden van zijn man Martin en zijn eigen darmkankerdiagnose, die hij moedwillig stil hield. En hoe hij toch weer doorgaat en het leven leeft.

De échte André
Presentator, acteur en kunstenaar Bert Kuizenga geeft André in zijn schrijfstijl alle ruimte die hij verdient. Je leest Andrés woorden, doorspekt met Andrés emoties. Je proeft de verbazing tussen de regels door, voelt zijn intense verdriet en hoort bijna de pret met dat typische lachje dat we zo goed van hem kennen. En tussendoor vraagt Bert bekenden van André naar hún kijk op de man en de artiest. Bert Kuizenga leerde André van Duin in 2005 goed kennen toen hij Ron Brandsteder verving in de theatershows van André. De 85 voorstellingen waren het begin van hecht contact. Bert ontwikkelde in de loop der jaren een warme band met André en zijn man Martin en dat vertaalt zich in dit boek. André laat zich in de ziel kijken door Bert en zo gewoon is dat niet.

Met persoonlijke bijdragen van: 

 • Matthijs van Nieuwkerk
 • Youp van ’t Hek
 • Joke Bruijs
 • Jan Slagter
 • Ron Brandsteder
 • Kees Hulst
 • Janny van der Heijden
 • Cornald Maas
 • Joop van den Ende
 • Frans Mulder
 • Caroline Tensen
 • Freek de Jonge

"André is zo'n groot talent, er zitten zoveel luikjes in die man"

Joop van den Ende


"Ik zat echt in het linkse Vrij Nederland-kamp, maar wij hebben André van Duin altijd omarmd. Hij heeft met succes een transformatie ondergaan, want mensen houden van Heel Holland Bakt en Hendrik Groen."

Matthijs van Nieuwkerk


"Er zijn heel veel cabaretiers, maar er is maar één André van Duin!"

Caroline Tensen


"André van Duin heeft een enorme gunfactor"

Bert Kuizenga

 

Foto: Nico Kroon

 

Ode aan Hazes met Nog Steeds Heel Geliefd

Bekijk hieronder de nieuwe officiële video: Nog Steeds Heel Geliefd (Ode Aan Hazes) van de gelegenheidsformatie Ode aan Hazes, bestaande uit Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, Peter Beense, Berget Lewis en Silver Metz.

 

 

Bron: (beeld) André Hazes - YouTube/Dutch Radio 

 

Eloise van Oranje debuteert als schrijfster

Eloise van Oranje is gedebuteerd als schrijfster. Vanaf nu ligt haar boek Learning by doing in de winkel. 

 

Learning by doing is een complete, persoonlijke lifestylegids van alles waar Eloise tegenaan loopt sinds ze op eigen benen staat. Ze krijgt via social media wekelijks honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen; van kleding tot studie, van uit huis gaan tot make-up en van recepten tot tips voor zelfvertrouwen. Alle antwoorden op deze vragen zijn gebundeld in dit persoonlijke boek, vol met leuke anekdotes, foto’s van vroeger en favoriete recepten.

 

Zo vertelt Eloise hoe ze haar draai op een nieuwe plek vindt na een verhuizing, waar haar liefde voor vintage kleding vandaan komt en wat haar favoriete make-up- en verzorgingsproducten zijn. Eloise: “Maar uiterlijk en spullen zijn niet alles, ik vind innerlijk zeker zo belangrijk. Daarom vertel ik óók over hoe ik zorg dat ik lekker in mijn vel zit, hoe ik aan self care doe en hoe ik bijvoorbeeld omga met negatieve reacties.”


En last but not least: een belangrijk onderdeel van dit boek bestaat uit eten en koken. Van herinneringen en anekdotes over food uit haar kindertijd tot een flink aantal makkelijke recepten die iedereen kan maken, alles staat in dit boek. 

 

www.clfmedia.nl

 

Bron: CLF Media/Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

Karin van As nieuwe omroepstem van het NS-station

De gebruikelijke stationsomroep “Beste reizigers, de intercity naar Utrecht Centraal vertrekt van spoor 5” krijgt een nieuw geluid. Vanaf eind dit jaar is de stem van Karin van As te horen op alle stations en perrons in het hele land. De nieuwe omroepstem klinkt voor het eerst op verschillende kleinere stations, waaronder Leiden Lammenschans en Soest-Zuid.

 

Karin van As is professioneel stemactrice. Haar stem is door een team van reisinformatie-experts van NS gekozen uit een selectie van professionele stemacteurs en –actrices en ontwikkeld door specialisten van de Acapela Group. Hierbij hebben we vooral gelet of de stem past bij de sfeer van de stations, goed verstaanbaar is en vriendelijk klinkt.

 

Testen van nieuwe stem

Vooraf is onderzocht door het bureau Neurensics hoe reizigers reageren op de stem van Karin. Via MRI-onderzoek is in kaart gebracht hoe reizigers haar stem beoordelen en welke emoties geactiveerd worden. Dit is vergeleken met de stem van een geliefde bekende en een onbekende stem. Hieruit bleek dat Karins stem negatieve emoties verzacht. Ook waarderen reizigers haar stem en vinden deze prettig klinken. Tot slot valt haar stem goed op, wat natuurlijk belangrijk is voor een omroepstem. Lees hier meer over het klantonderzoek. 

 

Karin van studio naar station

NS maakt voor de automatische stationsomroep voor het eerst gebruik van de techniek: Text-to-Speech. Hiermee kan NS sneller en makkelijker omroepberichten introduceren en aanpassen. Karin van As: “Ik heb in de studio de namen van alle stations in Nederland opgenomen. Daarnaast heb ik allerlei losse klanken, woorden en zinnen ingesproken.” De techniek zet vervolgens getypte tekst om in gesproken berichten van Karin op de stations. Karin zal stapsgewijs op steeds meer stations klinken. Karin van As: “De nieuwe stem van het station, het is eigenlijk ongelofelijk. Ik vind dit heel speciaal.” Naar verwachting is haar stem vanaf eind 2021 te horen op alle stations in het land. Bekijk hier waar Karin te horen is. 

 

Bloemen voor Tuffie

Na bijna 25 jaar neemt NS afscheid van Tuffie Vos, de huidige stem op alle stations. In 1996 was de stem van Tuffie voor het eerst via de automatische omroep op station Zwolle te horen. In 2005 was zij op alle stations in het land te horen. In de loop van volgend jaar zal Tuffie op steeds minder stations te horen zijn. Eelco van Asch, directeur operatie en lid van de Raad van Bestuur van NS, bedankte Tuffie voor de fijne samenwerking. Naar schatting klonk haar stem meer dan 2,5 miljoen keer op de stations. 

 

Bron: (beeld) NS/Dutch Radio

 

Lancering debuutroman Melody Klaver

Actrice Melody Klaver (30) presenteerde op woensdag 16 juni haar debuutroman Een doodgewone nachtvlinder - met een ietwat ongewoon verhaal. In de Hallen Studio's in Amsterdam verzamelden familie en vrienden van Melody zich voor de feestelijke lancering. Als verrassing ontving haar geëmotioneerde moeder het boek uit handen van Melody zelf.


Melody Klaver won een Gouden Kalf als beste actrice voor haar rol in de speelfilm Rafaël en speelt in tal van films, series en toneelstukken. Tussen het acteren door schreef ze de afgelopen vijf jaar het aangrijpende verhaal van Noé, een ambitieuze jonge schrijfster met een populaire blog die goudeerlijk vertelt over de extreem hoge pieken en diepe dalen van haar tienerjaren. Tot een heftige gebeurtenis haar leven volledig op z'n kop zet. Noé glijdt gevaarlijk gestaag naar de afgrond... 

‘Een coming of age verhaal zoals je die graag leest.’

Tim Hofman

‘Melody schrijft zoals ze acteert: verdomd goed. Ik ben een groot fan.’

 Mano Bouzamour

'Dit debuut is ijzersterk. Het is grappig, rauw, pijnlijk, ontroerend, gewaagd en gaat niks uit de weg. Melody Klaver schrijft alles behalve doodgewoon.' Gaite Jansen

 

Wesley Sneijder is de nieuwe Koning TOTO dit EK 

Niemand minder dan Wesley Sneijder is de troonopvolger in de aansprekende Koning TOTO-serie. In een campagne die overloopt van epische nostalgie daagt hij Nederland uit hem te verslaan.

 

Samen met Happy Hardcore-legendes Charly Lownoise & Mental Theo maakt hij een opvallende EK-track waarin Jack van Gelder nog één keer zijn fameuze commentaar uit 2010 doet. Happy Hardcore, wie is er niet mee opgegroeid in de jaren negentig? De snelle piano’s en vrolijke beats geven je ook nu nog dezelfde aanstekelijke energie als vroeger. Dat geldt zeker ook voor Wesley Sneijder in de nieuwe throwback-campagne van TOTO.

 

Iconisch moment
Wesley Sneijder heeft alle recht van spreken als Koning TOTO dit EK. Hij is recordinternational en heeft in heel Europa gevoetbald. Van Spanje tot Italië, van Frankrijk tot Turkije. Je mag van hem de nodige voetbalkennis en de juiste voorspellingen verwachten. Sneijder, zelf opgegroeid in de Utrechtse volkswijk Ondiep en een echte ‘nineties kid’, bewijst ook nog eens een serieus potje te kunnen hakken. In zijn TOTO-trainingspak. Wie hem wil verslaan als Koning TOTO moet dit EK van goede huize komen.

 

In de campagne gaan we terug naar één van de meest iconische momenten van Wesley Sneijder in het shirt van Oranje. Zijn 2-1 in de kwartfinale tegen Brazilië op het WK in Zuid-Afrika. De kleinste man op het veld kopt de winnende treffer binnen en Nederland gaat uit zijn dak. Die goal is onlosmakelijk verbonden met het commentaar van Jack van Gelder en komt in de TOTO-campagne opnieuw tot leven.

 

Charly Lownoise & Mental Theo brengen speciale EK track
Ruim 25 jaar na de hit ‘Wonderful Days’ maken Charly Lownoise & Mental Theo er samen met Wesley Sneijder opnieuw een ouderwets Happy Hardcore-feestje van. Met een beukende EK-track die voor velen als jeugdsentiment zal voelen.

 

De campagne is woensdag 2 juni gelanceerd met een lange versie van de tv-commercial in de rust van de interland Nederland-Schotland. Charly Lownoise & Mental Theo brengen de speciale EK-track officieel uit. Deze is te beluisteren via Spotify en YouTube. Het nineties reversible TOTO-trainingspak is als exclusieve EK-gadget verkrijgbaar via toto.nl/ek. Voorafgaand aan de lancering is de nieuwe Koning TOTO aangekondigd met een teaser rond de Champions League-finale.

 

Arno de Jong, Chief Marketing Officer bij Nederlandse Loterij, kijkt uit naar het EK: “We hebben er een extra jaar op moeten wachten, maar met Koning Wesley brengen we de campagne naar een nieuw level. Met de Happy Hardcore muziek en de trainingspakken herleven de nineties, maar door de enscenering maakt TOTO het helemaal van nu.”

 

Darre van Dijk, Chief Creative Officer van TBWANEBOKO roemt de muzikale twist van de Koning TOTO campagne. ‘Happy Hardcore is Nederlands glorie. Wesley kwam bij ons op kantoor en ik hem vroeg of ’ie überhaupt wel kan zingen? ‘Ik kan alles’, was z’n antwoord. En dat bewijst hij nu, Wesley staat te hakken als een echte koning!’

 

 

Bron: (beeld) Nederlandse Loterij

 

Romy Monteiro en Russo lanceren nieuwe single

Al jaren kennen we Romy Monteiro als zangeres, na de hitmusical The Bodyguard vooral als vertolkster van liedjes van Whitney Houston. Maar inmiddels timmert het multi-talent ook met eigen muziek flink aan de weg. Met ‘Hij Was Voor Altijd’ gooide de zangeres het over een andere boeg, want voor het eerst zong ze in het Nederlands.

 

En dat blijkt een goede zet. Onlangs was ze te horen in het populaire TV- programma Beste Zangers Songfestival waarin ze met ‘Duurt Nu Al Een Jaar’, een vertolking van Johnny Logans megahit ‘What’s Another Year’, een enorme indruk maakte.


Voor haar nieuwe single ‘Einde Of Begin’ is Romy een samenwerking met Russo aangegaan. Een jonge muzikale alleskunner, hij zingt, produceert en schrijft. Zo scoorde hij samen met Jebroer met de track ‘Van Ons’. Romy en Russo zijn de perfecte combinatie in dit nummer. "We zijn heel blij met deze samenwerking en het resultaat en kunnen niet wachten op de reacties!" aldus Romy.

 

 

Einde of Begin featuring Russo is vanaf nu beschikbaar op de bekende streamingplatforms. 

 

Bron: (beeld) Cornelis Music/Dutch Radio

 

Emma wint The Voice Kids

De 12-jarige Emma is de winnaar van The Voice Kids. De kandidate, die gecoacht werd door rapper Ali B, nam het op tegen de 14-jarige Marc Floor, de 13-jarige Faela en de 14-jarige Soufiane.

 

De winnaar werd vrijdagavond bekendgemaakt in de talkshow Beau, vlak na de uitzending van een eerder opgenomen finale. Met de winst van Emma wint ook coach Ali B voor het eerst met zijn kandidaat The Voice.

 

Emma kon naar eigen zeggen weinig uitbrengen na de winst. "Ik ben superblij. Nou ja, oké", reageert de 12-jarige lachend. Coach Ali noemde de prijs het perfecte voorbeeld van "van je shit een hit maken".

 

Bron: © ANP

Beeld: Beau - RTL

 

Monica Geuze met tweede seizoen van realityserie ‘Like Monica’ bij Videoland

Opnieuw geeft Monica Geuze de regie volledig uit handen in het tweede seizoen van ‘Like Monica’. We volgen Monica in de volgende fase van haar leven. Zakelijk timmert ze aan de weg, haar bedrijf groeit snel en privé zet ze een bijzondere en spannende stap. Monica en haar vriend Robbert gaan samenwonen in hun nieuwe koopwoning in Amsterdam. Het tweede seizoen van ‘Like Monica’ is vanaf woensdag 9 juni wekelijks te zien bij Videoland.

 

In haar tweede realityserie komen verschillende thema’s aan bod waaronder een nieuwe levensfase van duizendpoot Monica: met haar grote liefde Robbert heeft ze onlangs een huis gekocht. Naast vele mooie momenten in dit seizoen zien we ook de strubbelingen uit haar dagelijks leven. Monica bedient haar fans al jarenlang wekelijks met toffe video’s, maar daarnaast heeft ze de zorg over haar dochtertje Zara-Lizzy en werkt ze hard om haar imperium uit te bouwen. Ook haar familie en vrienden kunnen we natuurlijk niet vergeten in het leven van Monica en zij spelen wederom een grote rol in de serie.

 

‘Like Monica’ is vanaf woensdag 9 juni wekelijks te zien bij Videoland. De realityserie wordt geproduceerd door NewBe. 

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. covid-19 de richtlijnen van het RIVM en het Covid-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd.

 

Bron: RTL/Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

Return to Sender viert feest

12 juni is Return to Sender jarig! Dan wordt Return to Sender 15 jaar oud. Een leeftijd die symbool staat voor idealisme, motivatie en nieuwe creatieve ideeën.

 

Return to Sender schrijft: ''Al 15 jaar lang hebben wij ons ingezet voor werkgelegenheid, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Hiermee hebben we 10.000 vrouwen een steuntje in de rug kunnen geven. En daar zijn we trots op!''

 

Samen met jou willen ze daarom dit jubileum vieren. Hoe? Kijk op de website www.returntosender.nl voor meer informatie.

 

Bron: Return to Sender/Dutch Radio

 

Opnamen met Hadewych Minis en Gijs Naber in Kroatië gestart

Deze maand zijn in Kroatië de opnames van CROSSING gestart, een internationale coproductie van Nederland, België en Kroatië. Hadewych Minis (Borgman, Bloed Zweet & Tranen) en Gijs Naber (Aanmodderfakker, Judas) spelen de Nederlandse hoofdrollen. Filmmaker Jacqueline van Vugt (Onderkomen), wier geprezen documentaire Borders  op het Krakow Film Festival bekroond werd met de FIPRESCI Award, maakt met CROSSING haar speelfilmdebuut.

 

Het indringende en realistische drama CROSSING speelt zich af in een snelkookpan van een twee uur durende overtocht van Marokko naar Spanje. Hier kruisen de verhaallijnen van een Nederlands gezin, de Marokkaanse kapitein en twee Spaanse kustwachtmedewerkers elkaar, allen verbonden door liefde en angst voor verlies.

 

Hadewych Minis en Gijs Naber vertolken de rol van het echtpaar Iris en Wouter, die met hun twee zonen Peter (Mus Nelson) en Mark (Koen Ruitenbeek) de veerboot van Marokko naar Spanje nemen, op weg naar huis. De vakantie heeft hun relatieproblemen niet opgelost. Toch vinden Iris en Wouter elkaar in een moment van passie. Dan verdwijnt hun 8-jarige zoon Peter en staat hun wereld op z’n kop…

 

De Marokkaanse kapitein van de veerboot, Bukhim (Karim Saidi) brengt samen met zijn vrouw (Soumaya Akaaboune) stiekem zijn zwangere dochter Yamila (Ahlaam Teghadouini) naar Spanje. Hij kan niet leven met de schaamte van een bastaardkind en verbergt hen in zijn hut. In de Spaanse haven vinden de Spaanse kustwachtmedewerkers Luis (Antonio Estrada Manjabacas) en Raul (Marco Caceres) een stoffelijk overschot van een verdronken man. Dit zoveelste dodelijke slachtoffer wordt Raul te veel…

 

Vertwijfeld proberen alle personages tijdens de beladen oversteek een verbinding met de ander te maken, maar door onmacht ligt het onvermijdelijke op de loer…

 

CROSSING is een coproductie van de Nederlandse producent Revolver met A Private View (België) en Nukleus Film (Kroatië). De film wordt begin 2022 uitgebracht door Gusto Entertainment.

 

Britt Dekker loopt mee met de Honden voor Honden Loop

De Koninklijke Hondenbescherming wil eind augustus met zoveel mogelijk honden (en hun baasjes) de allereerste Honden voor Honden Loop organiseren. Met de sponsorloop hoopt het goede doel zoveel mogelijk geld op te halen voor honden die het zwaar hebben. De inschrijving is vrijdag gestart. Presentatoren Britt Dekker en Floris Göbel van Dierenpraat TV doen al mee.

 

Wie denkt dat alle honden in Nederland een goed leven leiden heeft het mis. Nog altijd worden iedere dag naar schatting 550 honden verwaarloosd en mishandeld. Honden worden gekocht in een impuls, en weer weggedaan als de hond niet luistert of te veel blaft. Bepaalde rassen lijden omdat we als mens honden hebben gecreëerd met extreme uiterlijke kenmerken. En honden op leeftijd krijgen nog te vaak een spuitje, terwijl dat lang niet altijd nodig is.

 

Daarom organiseert de Koninklijke Hondenbescherming dit jaar voor het eerst een sponsorloop, de Honden voor Honden Loop. En niet zomaar een loop, maar een waarin honden zelf de hoofdrol spelen. “Het is soms echt heel erg wat mensen honden aandoen. Voor deze honden moet een goede plek komen. En die is de Hondenbescherming aan het bouwen. Een plek speciaal voor oudere en kwetsbare honden,” vertelt presentatrice Britt Dekker, ambassadeur voor de Koninklijke Hondenbescherming.

 

Opvang van kwetsbare honden

De Koninklijke Hondenbescherming vangt al meer dan 25 jaar oude, kwetsbare honden op. Het geld dat met de Honden voor Honden Loop wordt opgehaald gaat volledig naar de opvang en verzorging van deze honden en naar de bouw van het speciale hondenopvangcentrum in Den Ham (OV). “We zijn bezig met het ombouwen van een oud asiel naar een plek waar we kwetsbare honden kunnen opvangen die vaak in een gewoon asiel niet terecht kunnen,” legt directeur Daphne Groenendijk uit.

 

“Deze honden hebben vaak meer aandacht, tijd, verzorging en specialistische kennis nodig. Meer maatwerk zeg maar. Alleen maatwerk is helaas ook altijd duurder.

 

”Een deel van de kosten voor de verbouwing heeft de organisatie al binnen via donateurs en nalatenschappen. Het andere deel hoopt de organisatie op te halen via de sponsorloop. “We willen voor de honden kleine huiskamertjes maken en fijne buitenruimtes. Denk aan snuffeltuinen, een hondenspeeltuin, en als het lukt ook een speelvijver, omdat veel honden dat fantastisch vinden,” licht Groenendijk toe.

 

 

Meer informatie

De sponsorloop de Honden voor Honden Loop is op zondag 29 augustus op het Erkemederstrand dat in 2013 is uitgeroepen tot het mooiste uitlaatgebied van Nederland. Iedereen die honden wilt helpen is welkom om mee te lopen. Je kunt je individueel, als team en met jouw hond inschrijven via www.hondenvoorhondenloop.nl en kiezen voor een route van 5 of van 10 kilometer. Daarna kun je direct aan de slag gaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Voor diegene die het meeste ophaalt, is er op 29 augustus een bijzondere verrassing.

 

Bron: (beeld) Koninklijke Hondenbescherming/Dutch Radio

 

Talpa Network verkoopt het ANP aan Chris Oomen

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) komt in andere handen. Talpa Network verkoopt het ANP aan maatschappelijk investeerder en voormalig DSW topman Chris Oomen.

 

Chris Oomen koopt het ANP vanuit zijn wens om het persbureau voor de lange termijn continuïteit te bieden. “Het ANP is onderdeel van het Nederlands maatschappelijk erfgoed. Het persbureau voorziet ons land sinds 1934 van een onafhankelijke journalistieke feitenbasis en heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke taak. Het ANP is financieel gezond en is er een groeistrategie voor de komende jaren. Deze combinatie van factoren is voor mij ideaal. Ik wil het ANP dan ook voor de lange termijn in portefeuille houden.”

 

Talpa Network kocht het persbureau in 2018 bij de start van het netwerk. Inspelend op de continu veranderende markt en de impact van Corona heeft Talpa Network het accent in haar strategie enigszins verlegd en meer focus aangebracht. Daardoor past het ANP niet langer als een van de kernonderdelen binnen het netwerk. John de Mol, eigenaar van Talpa Network, ziet de verkoop als een logische stap. “Het ANP is een prachtig bedrijf, maar de synergie met Talpa Network is vanwege onze focusverlegging afgenomen. Ik ben verheugd dat het ANP met Chris Oomen een uitstekende nieuwe eigenaar krijgt voor de lange termijn.”

 

Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP, is ook blij met de nieuwe eigenaar. “Het ANP heeft een groot belang bij een eigenaar die oog heeft voor zowel het maatschappelijke als het financiële rendement. Oomen heeft steeds gezegd dat hij een aandeelhouder is, met de nadruk op houder. Ik heb de samenwerking met Talpa Network altijd als zeer plezierig ervaren en partijen zullen de prettige samenwerking voortzetten. Ik heb begrip voor het feit dat Talpa Network streeft naar activiteiten die een Network vormen en elkaar versterken.”

 

Het huidige management en Chris Oomen hebben elkaar gevonden in de ambitie om het ANP verder te ontwikkelen, financieel gezond te houden en tegelijk de betekenis van het ANP als onafhankelijke nieuwsleverancier te vergroten. Het directieteam van het ANP verbindt zich voor meerdere jaren aan het ANP.

 

Ook ANP-hoofdredacteur Freek Staps verwelkomt de nieuwe eigenaar: "Chris Oomen heeft zich uitgesproken voor onze kernwaarden en de journalistieke onafhankelijkheid die onze afnemers en heel Nederland van ons verwachten. Hij onderschrijft onze maatschappelijke rol en waarborgt de redactiestatuten. Hiermee ontstaat een degelijke basis voor ons werk dat gediend is bij kalmte en stabiliteit. Nieuws zelf is al hectisch genoeg. Onze ondernemingsraad en redactieraad hebben ingestemd met deze overname."

 

Jacques Kuyf blijft lid van de Raad van Commissarissen in de rol van voorzitter. De nieuwe aandeelhouder draagt twee nieuwe commissarissen voor. 

 

Duncan Laurence met 'Arcade' en 'Stars'

Duncan Laurence liet tijdens de Grand Final voor het eerst zijn nieuwe nummer Stars horen. Natuurlijk was  ook Arcade te horen.

 

Het nummer is bijna twee jaar na de winst populairder dan ooit. Zo heeft Arcade de 50ste plek in de Billboard Global Top 200 charts behaald en in de Verenigde Staten is het met meer dan 170 miljoen streams een grote hit aan het worden.

 

Op het populaire sociale medium TikTok is het nummer uitgegroeid tot een waar fenomeen, met meer dan 2,5 miljard filmpjes waarin Arcade de soundtrack is.

 

Bekijk hieronder de video.

 

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Jack van Gelder komt met liedje Summer Holiday

Sportverslaggever en presentator Jack van Gelder heeft na aandringen van zijn fans in de studio het liedje Summer Holiday opgenomen. Dit heeft Van Gelder gedaan naar aanleiding van alle positieve reacties die hij kreeg nadat hij Summer Holiday zong in het TV programma Hoge Bomen van Jeroen van der Boom en later o.a. ook bij Radio 538.

 

Bekijk hieronder de videoclip: 

Jack van Gelder - Summer Holiday

  

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Goud Music

Melody Klaver komt met debuutroman 

Actrice Melody Klaver (30) won een Gouden Kalf als beste actrice voor haar rol in de speelfilm Rafaël en speelt in tal van films, series en toneelstukken. Tussen het acteren door schreef ze de afgelopen vijf jaar het aangrijpende verhaal van Noé, een ambitieuze jonge schrijfster met een populaire blog die goudeerlijk vertelt over de extreem hoge pieken en diepe dalen van haar tienerjaren. Een doodgewone nachtvlinder - met een ietwat ongewoon verhaal verschijnt op 14 juni 2021.

 

Mano Bouzamour: ''Melody schrijft zoals ze acteert: verdomd goed. Ik ben een groot fan.''

 

Gaite Jansen: ''Dit debuut is ijzersterk. Het is grappig, rauw, pijnlijk, ontroerend, gewaagd en gaat niks uit de weg. Melody Klaver schrijft alles behalve doodgewoon.''

Tim Hofman: ''Een coming of age verhaal zoals je die graag leest.''

 

Een doodgewone nachtvlinder

Noé is een jonge, ambitieuze schrijfster die goudeerlijk vertelt over de extreem hoge pieken en diepe dalen van haar tienerjaren. Ze schetst de onzekere zoektocht naar zichzelf, naar de liefde en naar haar plek in deze wereld.  Als Noé verliefd wordt op Dion vindt ze eindelijk rust. Ze wordt zeker van zichzelf en schrijft haar eerste roman. Het is een daverend succes; ze wint de Debutantenprijs voor Beste Jeugdroman. Noé, de jongste winnares ooit, kan haar geluk niet op.

In een dramatische flits staat haar gelukkige leven op z’n kop. De wereld zoals ze die kende is in één klap onder haar weggeveegd. Ze blijft verloren achter. Ze stort zich steeds meer in het avontuurlijke nachtleven van Amsterdam, waar ze vlucht in een bijna permanente verdoving van drank, drugs en nieuwe vrienden. Noé wordt steeds roekelozer, op het destructieve af. Ze glijdt gevaarlijk gestaag naar de afgrond. Lukt het haar ooit weer om veilige grond te vinden om op te staan?

Over Melody

Haar rol in de film Afblijven in 2006 betekende haar doorbraak bij het grote publiek en vele grote filmrollen volgden. In 2014 studeerde ze af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Dat jaar won ze op het International Theatreschool Festival in Amsterdam de Kemna Award voor de beste en meest belovende afstuderende acteur/actrice van Nederland en België, voor haar rol van Irina Arkadina in het toneelstuk De meeuw van Anton Tsjechov.

 

 
Met dit coming of age-boek maakt Melody Klaver haar debuut als schrijfster. Melody’s stijl is vlot, rauw en puur. Herkenbaar en realistisch, met een vleugje humor. Een doodgewone nachtvlinder - met een ietwat ongewoon verhaal is een pijnlijk, maar luchtig geschreven coming of age-boek voor jongvolwassenen. Het boek leest als een rollercoaster; het ene moment lees je met een lach op je gezicht, het andere moment sla je geschokt je hand voor je mond om vervolgens vol te schieten en weer te lachen. De opbouwende vorm en sprongen van heden naar verleden – waardoor het plot tot op het einde spannend blijft – maakt dit boek een page turner. Voor jong, maar ook voor oud.

 

Prijzen

Gouden Kalf

Rembrandt Award

Kemna Award

 

Melody (recent) in de media 

De Gevaarlijkste Wegen

De serie Thuisfront (BNNVARA) van Tim Oliehoek

Eigen podcast: De Grote Gaite & Melody podcastshow

De BNNVARA-serie Nood, regie: Joram Lurssen

 

Credits zwart/wit foto - Fotograaf: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

 

Nieuwe foto’s Koningin Máxima

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koningin Máxima heeft de Koning drie nieuwe foto’s gemaakt in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. 

 

Op de website van Het Koninklijk Huis zijn de drie nieuwe foto’s gepubliceerd. De foto’s zijn begin deze maand gemaakt door de Koning.

 

 

Bron: RVD/Dutch Radio

Foto: © RVD - Z.M. de Koning

 

De Kraaien brengen Charly Lownoise Remix ''Scheveningen'' uit

De Kraaien hebben een Charly Lownoise Remix van het nummer ''Scheveningen'' uitgebracht.

 

''Scheveningen'' door De Kraaien is het officieuze nieuwe volkslied voor Scheveningen.

 

Kijk hieronder naar De Kraaien met de Charly Lownoise Remix van ''Scheveningen''

 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: De Kraaien - video

 

Eerste beelden online van Matthijs Nieuwkerk interview met Máxima

De eerste beelden van het tv-interview van Matthijs van Nieuwkerk met Koningin Máxima staan online.

Máxima geeft ter ere van haar vijftigste verjaardag aanstaande maandag een groot tv-interview.

 

Bekijk hier de eerste beelden!

 

Bron: RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

Crystal Lynn heeft helder klinkende stem

Een Filippijnse roots, talenknobbel een helder klinkende stem én in het dagelijkse leven HR- recruiter, dat is Crystal Lynn. Crystal Lynn heeft alles in huis om te schitteren op de Vlaamse podia. Klassiek, jazz, pop, schlager , chanson… Crystal Lynn voelt zich als een vis in het water en zwemt naadloos tussen de verschillende genres. Karaoke was een try-out voor ‘het podiumgevoel’ en al snel werd de microfoon en het publiek een vertrouwd aanvoelen voor Crystal Lynn. Willen en kunnen zingen is een begin, de juiste mensen op het goede moment weten te combineren is geen kunst maar eerder een toevalstreffer. 

 

Happy Feniks Records, herontdekte de verborgen ster in Crystal Lynn en gaf Artsoundstudios de opdracht om een song speciaal voor haar te creëren.

 

Plots staat hij daar, 1 glimp, 1 vonk, 1 fonkel het is genoeg om je hart in vuur en vlam te zetten,  voor net die persoon waarvan je weet dat je een leven lang met hem of haar zal delen!

 

 

Bron: Happy Feniks Records/Dutch Radio

 

Thomas en Roy winnen de finale van LEGO MASTERS 2021

Na de zenuwslopende bouwmarathon van 28 uur mogen Thomas en Roy zich LEGO MASTERS 2021 noemen. Na bloed, zweet en tranen mogen zij de welverdiende beker in ontvangst nemen. Zij winnen niet alleen de fantastische troffee maar ook 25.000 euro en een geheel verzorgde reis naar LEGOLAND Billund in Denemarken.

 

In de finale streden Thomas & Roy tegen Bibi & Marcel en Jan & Julien. Zij kregen een vrije opdracht, die zij zelf mochten invullen. Alle finalisten moesten alle ervaringen en elementen van de afgelopen weken hierin verwerken en kwamen met de meest fantastische bouwwerken. 

 

Thomas en Roy over de winst: "Meedoen was een feestelijke taart, het gouden steentje was een kers op die taart, de finale was de kroon en de winst is de mooiste parel op die kroon! We hebben intens genoten van dit grandioze avontuur, waarbij we van de ene in de andere verrassing terecht kwamen. Wat gaan wij de brickshop missen, maar wat gaan we genieten van de titel LEGO MASTERS 2021 én de prachtige trip naar Denemarken.”

 

Naast de stemmen van de BRICKMASTER en van gastjurylid Matthew, mochten ook 20 jonge LEGO-fans uit Nederland en België stemmen en kwamen alle duo's van het hele seizoen langs: Ernesto en Marco, Douwe en René, Ine en Oscar, Amber en Arne en Dries en Killian om hun favoriete bouwwerk van een stem te voorzien. 

 

LEGO MASTERS Kids & LEGO MASTERS Australië

Gelukkig is het LEGO MASTERS avontuur na deze finale nog lang niet voorbij want volgende week is er de LEGO MASTERS Kids special en vanaf 3 juli is LEGO MASTERS Australië wekelijks bij RTL 4 te zien.

 

LEGO® MASTERS wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - onderdeel van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

 

LEGO Masters © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group.

 

Bron: (beeld) RTL

‘Arcade’ van Duncan Laurence beste Nederlandse Songfestivalliedje

'Arcade', het lied waarmee Duncan Laurence in 2019 het Eurovisie Songfestival won, is door een vak- en publieksjury unaniem verkozen tot Het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden. 

 

'Ik vind het niet normaal, deze uitverkiezing. Echt te gek,' zegt Duncan Laurence in de komende VARAgids, de organisator van de verkiezing. 'Dat het gekozen is door een vakjury en door het publiek maakt het extra bijzonder, dat is heel erg tof om te mogen horen.' De winnaar werd bekendgemaakt in de talkshow De Vooravond. 

 

'Arcade' werd zowel door het publiek als de vakjury als beste gekozen. De vakjury bestond uit voorzitter Cornald Maas, Stefania Liberakakis (de Nederlandse die dit jaar voor Griekenland uitkomt), Willeke Alberti (deed in 1994 mee met 'Waar is de zon'), Sander Lantinga (verzorgt dit jaar het commentaar) en Songfestival-adept Paul de Leeuw. Ruim tweeduizend mensen deden mee namens de publieksjury. De top tien: 

 

1 Duncan Laurence – Arcade (2019)

2 The Common Linnets – Calm after the storm (2014)

3 Anouk – Birds (2013)

4 Ruth Jacott – Vrede (1993)

5 Lenny Kuhr – De troubadour (1969)

6 Edsilia Rombley – Hemel en aarde (1998)

7 Teach-In – Ding-a-dong (1975)

8 Maggie MacNeal – Amsterdam (1980)

9 Douwe Bob – Slow down (2016)

10 Corry Brokken – Net als toen (1957)

 

In de komende editie van de VARAgids de complete lijst met 61 nummers. Het magazine pakt traditiegetrouw groots uit met het Songfesitval. In de special (naast een uitgebreid verslag van de verkiezing en het gesprek met Laurence) ook een interview met Jeangu Macrooy door Paul de Leeuw, het dagboek van Diek Pothoven (Head of Fashion van het festival), interviews met Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Stefania Liberakakis en Teach-in-zangeres Getty Kaspers. Ook beluisterde de redactie alvast alle liedjes van dit jaar en vertelt wie de kanshebbers zijn.


De Songfestivaleditie van de VARAgids verschijnt dinsdag 11 mei.

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

Foto:  Bob Bronshoff

 

Frans Bauer nieuwe single ''Verloren Tijd''

Frans Bauer heeft een nieuwe single uitgebracht.

De titel van zijn nieuwe plaat is ''Verloren Tijd''

 

Bekijk hieronder nu de videoclip, die werd opgenomen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

 

 

Meer over Frans Bauer via www.fransbauer.nl

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Frans Bauer (YouTube)

 

Rutte opent Bevrijdingsdag met ontsteken Bevrijdingsvuur

Met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur geeft demissionair premier Mark Rutte woensdag het startschot voor de Bevrijdingsfestivals, die vanwege de coronacrisis net als vorig jaar online plaatsvinden.

 

Voordat het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken, is Rutte in het Kunstmuseum in Den Haag voor de 5 meilezing. Die wordt gehouden door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze geeft de speech vanuit Duitsland via een liveverbinding. Eigenlijk zou Merkel vorig jaar al spreken, op de 75e Bevrijdingsdag. Dat ging toen vanwege de pandemie niet door. Na Merkels speech gaan zij en Rutte met studenten in gesprek over het onderwerp vrijheid.

 

Op Bevrijdingsfestival.nl zijn de feestelijkheden net als vorig jaar te volgen, met muzikale optredens van meer dan tweehonderd artiesten en andere activiteiten.

 

Het Metropole Orkest verzorgt ‘s avonds vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de afsluiting van Bevrijdingsdag.

 

Bron: © ANP

Beeld: NOS

 

André van Duin staat stil bij verdraagzaamheid en vrijheid

André van Duin stond in zijn toespraak stil bij verdraagzaamheid. Hij vertelde dat hij normaal gesproken op 4 mei altijd naar het Homomonument gaat. "Drie grote roze driehoeken op de grond, vormen het symbool van discriminatie en vernedering. Er liggen daar altijd bloemen, het hele jaar door."

 

Tegelijkertijd staat het ook symbool voor de vrijheid die wij in Nederland kennen. "Het feit dat wij in Nederland sinds 1987, als eerste in de wereld, zo'n monument hebben, tekent onze vrijheid. De vrijheid dat iedereen, hier zichzelf mag zijn. Iedereen, zonder dat iemand anders daar wat van zegt."

 

Lees hier de toespraak terug. De beelden kun je via NOS live blog bekijken.

 

Bron: (beeld) NOS/Dutch Radio

 

Ron Boszhard wordt ambassadeur van de Nationale Sport Loterij

Hij is het gezicht van de Nationale Sport Loterij. Televisiepresentator Ron Boszhard roept het publiek vanaf nu via commercials op radio en televisie op om massaal hun eigen sportvereniging te steunen. ,,Alle cluppies hebben het heel hard nodig.” De amateursport kan in deze bijzondere tijden wel een steuntje in de rug gebruiken, zegt Boszhard. ,,Bewegen is nu belangrijker dan ooit.” De Nationale Sport Loterij is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor sportverenigingen die het door alle beperkende maatregelen zwaar hebben. Een lot kost tien euro. Daarvan gaat zeven euro direct naar de vereniging die deelnemers zelf uitkiezen. ,,Hun eigen cluppie dus.”

 

Boszhard voelt zich betrokken bij de amateursport in Nederland. Dat blijkt direct tijdens de opnames voor de commercials voor de Nationale Sport Loterij. Hij duwt een bak met ballen over een voetbalveld en bekijkt de kleedkamers van de club waar opnames plaats vinden. ,,Deze verenigingen zijn ontzettend belangrijk voor mensen. Ze draaien op vrijwilligers en zijn afhankelijk van contributies, kantine inkomsten en sponsoren. Door Corona is dat allemaal onder druk komen te staan.” Boszhard onderstreept dat het belang van sport juist nu groot is. ,,Het is belangrijk dat verenigingen overeind blijven. En mensen van alle leeftijden op een laagdrempelige manier kunnen blijven bewegen. Bij hun eigen cluppie. Juist daarom vind ik de Nationale Sport Loterij zo’n leuk idee. Mensen kunnen hun eigen vereniging steunen. En maken tegelijkertijd kans op mooie prijzen.” De televisiepresentator voelt zich verbonden met het verenigingsleven. ,,Mensen weten dat ik veel affiniteit voel met de amateursport. Met de Nationale Sport Loterij kan ik actief een steentje bijdragen aan het overeind houden van sportclubs in Nederland. Dat is hard nodig.” Hij wijst op het persoonlijke en regionale karakter van de loterij. ,,Juist dat element spreekt me erg aan. Verenigingen kunnen een eigen doel aan de actie koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de kleedkamers. Op de site zie je precies hoeveel geld er is opgehaald en hoeveel nog nodig is om het beoogde doel te behalen.” Boszhard roept verenigingen op om de Nationale Sport Loterij te delen onder hun achterban. ,,Samen gaan we voor succes. En halen we zoveel mogelijk geld op voor de amateursport in Nederland.”

 

Over de Nationale Sport Loterij

De Nationale Sport Loterij is een online initiatief. Op het platform selecteren deelnemers het aantal loten dat ze willen kopen. Het bestelproces is eenvoudig en duurt niet langer dan een minuut. Een lot kost tien euro. Daarvan gaat zeven euro direct naar de sportvereniging die de deelnemer zelf kiest. Na het afronden van de betaling kan meteen via de site van de Nationale Sport Loterij worden gestemd. Wanneer een vereniging onverhoopt niet in de lijst staat dan kan deze alsnog worden toegevoegd. Tussenstanden (loten en opbrengst) worden realtime op de site weergegeven. Alles is volledig transparant en geschiedt onder notarieel toezicht van Verhees Notarissen. De Nationale Sport Loterij biedt de mogelijkheid aan clubs om een specifiek doel aan de actie te koppelen. Heeft een vereniging een concreet doel aan de actie gekoppeld? Dan wordt dat in het overzicht vermeld. Inclusief het benodigde bedrag en hoeveel loten nog nodig zijn om dit doel te behalen. De trekking vindt plaats op 24 september 2021. Deelnemers maken kans op grote prijzen, waaronder splinternieuwe auto’s en Iphones. De opbrengsten voor verenigingen worden wekelijks uitbetaald. Er zijn slechts 600.000 loten beschikbaar. Iedereen van 18 jaar en ouder mag meedoen. De Nationale Sport Loterij is opgericht om heel direct en op korte termijn inkomsten te genereren voor clubs. Elke sport – van bijvoorbeeld voetbal tot hockey en van roeien tot rugby – kan meedoen, mits het om amateursport gaat en de vereniging het algemeen belang dient (lees: geen winstoogmerk heeft). De Nationale Sport Loterij heeft een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

 

Bron: (beeld) Nationale Sport Loterij/Dutch Radio

 

Gaby Blaaser  op bezoek bij Bachelor Tony Junior

Gaby Blaaser is langs geweest bij Bachelor Tony Junior om samen met hem zijn koffer in te pakken. Tony (31) is dit weekend vertrokken naar een tropisch oord om daar hopelijk die laatste roos uit te delen aan zijn droomvrouw. Gaby (34) ging vorig jaar op zoek naar haar prins op het witte paard. 

 

Bekijk hier de video van RTL Boulevard: Gaby Blaaser op inspectie bij Bachelor Tony Junior.

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Nieuwe Concertreeks De Amsterdamse Zomer

Er komt weer een nieuwe concertreeks van De Amsterdamse Zomer. De artiesten die nu zijn toegevoegd zijn Chef’Special, Davina Michelle en Paul de Leeuw.

 

Ook Suzan & Freek en Gerard Joling gaan optreden tijdens de coronaproof voorstellingen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Nick & Simon, Rolf Sanchez, Snelle, Maan, Tino Martin, Glennis Grace en André Hazes acte de présence geven.

 

De concertserie vindt in juni, juli, augustus en september plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.deamsterdamsezomer.nl.

 


Het coronaproof concept werd vorig jaar zomer gelanceerd door eventorganisator 4PM Entertainment. Naast concerten zullen er dit jaar ook weer kindershows zijn van onder andere Juf Roos, Dirk Scheele en hondenvriendjes Woezel & Pip.

 

Bekijk hier de video van Shownieuws over Concertreeks De Amsterdamse Zomer.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Lauren Verster nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards

Programmaakster en presentatrice Lauren Verster is de nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards. Ook is de jury verder versterkt met vier nieuwe leden. De nieuw samengestelde jury gaat aan de slag met de ruim 200 door de lokale publieke omroepen ingezonden journalistieke producties. Zij selecteren de genomineerden en kiezen daaruit de uiteindelijke winnaar.

 

Lauren Verster: “We hebben gezien wat de impact van de lokale omroep is, zeker in deze tijden. Die gaat verder dan het brengen van nieuws, maar draait ook om maatschappelijke betrokkenheid en brengt een gemeenschapsgevoel. Mijn carrière is gestart bij de lokale omroep van Den Bosch, daar kon ik voor het eerst ‘snuffelen aan tv-maken’. Ik ben vereerd de rol van juryvoorzitter op me te nemen en ben heel nieuwsgierig naar al die ingezonden producties en om ze samen met de andere juryleden te gaan zien en horen.”

 

De juryleden van de Lokale Media Awards 2021 zijn, naast juryvoorzitter Lauren Verster:

Evelien de Bruijn , radio- en televisiepresentatrice (bekend van Hart van Nederland, Top 2000 en NPO Radio 2)

Bart Jan Cune , bekend als nieuwslezer voor verschillende nationale stations. Onafhankelijk journalistiek strateeg, podcastmaker en coach bij NewsMakers en AudioMakers.

Wilma Haan , adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws

Timo Kamst , voormalig radio-dj en podcast producer en presentatietrainer bij Podcasthelden

Sieb Kroeske , docent muziek en radio-management aan de hogeschool INHolland

Ton Verlind , media-adviseur en voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt en mediadirecteur

Elger van der Wel , podcastmaker en online-media-adviseur

Flip van Willigen , winnaar Omroep van het Jaar 2019, directeur 1Twente Enschede en Hengelo (categorie Omroep van het Jaar)

 

Beoordeling inzendingen

Lokale omroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen in bijvoorbeeld budget, personeel en faciliteiten. De jury beoordeelt de inzendingen dan ook in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn. De jury richt zich dit jaar specifiek op thema’s die de doelstellingen en ontwikkeling van de sector weerspiegelen: lokale journalistiek, lokale verbondenheid, maatschappelijke functie en professionalisering.

Naast deze speerpunten worden inzendingen ook getoetst aan meer algemene criteria, zoals originaliteit, creativiteit, relevantie, actualiteit, kwaliteit, impact, uitstraling en emotie.

 

Over de Lokale Media Awards

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent.

De genomineerden worden op donderdag 20 mei bekend gemaakt. De Lokale Media Awards worden op vrijdag 11 juni digitaal, live vanuit Beeld en Geluid, uitgereikt. De presentatie is in handen van Mick Smits, winnaar van de Lokale Media Award Presentatietalent 2019.

De Lokale Media Awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Audio, Video, Nieuws, Innovatie en Presentatietalent. Daarnaast wordt de prijs voor Omroep van het Jaar uitgereikt. Nieuw dit jaar is de publieksprijs voor Omroepvrijwilliger van het Jaar.

 

Alles over de Lokale Media Awards op www.nlpo.nl/awards

 

Bron: NLPO

 

Sterren Ik Geloof In Mij zingen in 5 uur show

De sterren van de populaire reality-serie Ik Geloof In Mij hebben gezongen in de 5 uur show op SBS6.

 

De artiesten deden een gezamenlijk nummer Zing, Feest en Dans.

 

Bekijk hun optreden terug via de Instagrampagina van de 5 uur show of de hele uitzending via KIJK.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 5 Uur Show (@5uurshow)

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Albert Verlinde tekent nieuw tweejarig contract bij Talpa Network

Talpa Network en Albert Verlinde zijn een nieuw tweejarig contract met elkaar aangegaan. Dit betekent dat de veelzijdige theatermaker, entertainmentexpert en politicus de komende twee jaar exclusief aan Shownieuws verbonden blijft als duider van nieuws en actualiteiten. Daarnaast biedt het contract de mogelijkheid om – op niet exclusieve basis - andere programma’s met elkaar te maken de komende twee jaar.

 

Marco Louwerens, directeur Televisie van Talpa Network: “Ik ben heel blij met de vernieuwde samenwerking met Albert Verlinde. Hij is en blijft de onbetwiste nummer 1 waar het gaat om het brengen en duiden van de actualiteit in de entertainment industrie. Daarnaast is Albert gedurende zijn carrière zo veelzijdig geworden dat zijn inzetbaarheid voor andere programma’s ook heel erg welkom is. Ik verheug me echt op alles wat er mogelijk is binnen de nieuwe kaders van onze samenwerking.”

 

Albert Verlinde over de hernieuwde samenwerking: “De samenwerking met Talpa Network is de afgelopen jaren uitstekend en heel prettig geweest. Shownieuws is in die tijd nog meer een eersteklas entertainment programma geworden, met een geweldige redactie en een top team aan experts. Ik verheug me erop om hier deel van uit te blijven maken. Daarnaast verheug ik me op de brainstorms met het team van SBS6 voor eventuele nieuwe programma’s met mijn bijdragen. Ik ga voor een verfrissende en vruchtbare nieuwe samenwerking!”.

 

Bron: Talpa Network

Foto: © Jurgen Jacob Lodder

 

Koningsdag 2021 in Eindhoven

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn dinsdag 27 april aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

 

Tijdens de Koningsdaguitzending worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

 

Het Koningsdagprogramma kan in afstemming met de gemeente Eindhoven nog wijzigen of komen te vervallen indien de epidemiologische omstandigheden daar aanleiding toe geven.

 

 

Bron: RVD

Beeld: NOS

 

Claudia de Breij krijgt koninklijke onderscheiding

Claudia de Breij (46) heeft een  koninklijke onderscheiding gekregen. Maandag was de jaarlijkse lintjesregen. Claudia werd verrast in haar woonplaats Utrecht door burgemeester Sharon Dijksma.

 

Ze mag zich nu Ridder in de Orde van Nederlandse Leeuw noemen.

 

Bekijk hier de video van RTL Boulevard en zie hoe Claudia de Breij verrast wordt.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

Gerdi Verbeet gasthoofdredacteur van Zin

Gerdi Verbeet (1951), politicus en bestuurder, is gasthoofdredacteur van de mei-editie van Zin magazine. Verbeet is dit jaar voor het laatst voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dát leek de redactie een mooie aanleiding om haar te vragen als gasthoofdredacteur. Hoofdredacteur Alida Dijk: “Daar komt bij dat Gerdi Verbeet in onze Sterke Vrouwen-verkiezing van vorig jaar in de top 10 belandde. Onze lezers waarderen wie zij is.”

 

Verbeet zelf noemt het een eer en een feest om Zin te mogen maken. “Eigenlijk is er geen mooiere manier om te laten zien wat je belangrijk vindt in het leven, wat je gevormd heeft. De interviews, de foto’s, de geschiedenis van mijn familie, de stad waar ik zo van hou – alles komt samen in deze Zin.”

 

In de redactievergadering opperde Verbeet een scala aan inspirerende vrouwen:

 • wethouder Marjolein Moorman

Verbeet: “Mijn ouders waren allebei onderwijzer; ze hielden zielsveel van hun vak. En als ik wethouder Marjolein Moorman hoor praten, hoor ik precies diezelfde liefde. Het diep­gevoelde sociaaldemocratische geloof in gelijke kansen voor kinderen, in het belang van inspirerende leraren voor de klas. Zoals ze zelf zegt in het interview: ‘Onderwijs is jezelf en alle potentie die je in je hebt zo goed mogelijk ontwikkelen.’ Zo zagen mijn ouders dat precies ook.”

 • oud-verzetsstrijder Joke Folmer

Verbeet: “Als Kamerlid was ik al ‘woordvoerder oorlogs­getroffenen’ – wat betekent dat de herdenking van de oorlog al meer dan twintig jaar een grote rol speelt in mijn leven. Daarom ben ik blij dat Joke Folmer, een van de grootste verzetsstrijders van Nederland, inmiddels is ze ruim in de negentig, bereid was tot een interview. Zij leert ons hoe je leven wordt verrijkt als je meer stilstaat bij anderen dan bij jezelf.”

 • sterkok Yvette van Boven

Van Boven ontwikkelde het recept voor de vrijheidsmaaltijdsoep waarvan het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt dat iedereen die eet op 5 mei. Zelfbereid óf uit blik. Verbeet: “Yvette van Boven kookt op een manier die voor iedereen bereikbaar is; je kunt het doen naast je werk of andere bezigheden. Het is lekker en klaargemaakt met gewone spullen – je hoeft er niet anderhalf uur voor te shoppen. Ik heb er niks mee als je lang bezig bent in de winkel en in de keuken voor een amuse die je binnen twee minuten op hebt!”

 

Zin interviewde Moorman, Folmer en Van Boven en natuurlijk ook Gerdi Verbeet zelf. Ze ontving op een speciale plek: het kantoor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, aan een Amsterdamse gracht, vlakbij het Joods Cultureel Kwartier.

“Dit was vroeger de gemeentelijke kweekschool waar mijn vader is opgeleid tot onderwijzer. Ik heb thuis nog het jubileumboekje, van toen de school in 1951, mijn geboortejaar, 75 jaar bestond. Tot mijn verbijstering staat daar maar anderhalve regel in over al de Joodse leerlingen en leraren die na de oorlog niet meer terugkwamen, zoals dat toen eufemistisch heette. Bizar. Er hangt in het gebouw ook geen herinneringsplaquette aan hen. Ik heb daar een paar keer om verzocht, maar het schijnt nogal een uitzoekerij te zijn om te achterhalen wie hier les heeft gehad. We leven nu 76 jaar na de oorlog en nog steeds zijn er open eindes. Daar verbaas ik me weleens over, maar tegelijkertijd: nieuwe verhalen bieden ook de kans om daar aandacht voor te vragen. Zo blijft het herdenken leven.”

 

Bron: (foto) Zin magazine

 

René le Blanc vraagt te veel geld voor 'Ik geloof in mij'-tournee'

René le Blanc (52) zou te veel geld vragen voor de 'Ik geloof in mij'-tournee'. Dat meldt RTL Boulevard.

 

De sterren uit 'Ik geloof in mij' gaan naast een nieuwe single ook nog eens samen op tournee.

 

Het is alleen nog maar de vraag of René le Blanc zich bij hen aansluit. Hij zou namelijk te veel geld vragen.

 

Bekijk hier de video van RTL Boulevard. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Robin Borneman wint We Want More

Singer-songwriter Robin Borneman is de overtuigende winnaar van de zangwedstrijd We Want More. In de finale bracht de Brabander met zijn unieke stemgeluid een ode aan zijn vader, met een eigen versie van Di-rect’s Soldier On. Robin won het megabedrag van 100.000 euro. Ook in het tweede seizoen van We Want More was het zangniveau enorm hoog. De kijker werd getrakteerd op een variëteit aan muziekstijlen: van opera, country, pop en het Franse chanson tot Nederlandstalig, folk en musical.

 

In de finale streden tien kandidaten om de hoofdprijs: een bedrag van 100.000 euro en een jaar lang de beschikking over een auto. Aan het eind van de avond zaten operazangeres Helene, tribute band Queen Must Go On, popzangeres Patricia, belofte van het Nederlandse lied Senna en folkzanger Robin op de felbegeerde hotseats. Met maar liefst vijf tienen van de vakjury, stond Robin toen al bovenaan het scorebord. Vervolgens was het aan de honderdkoppige thuisjury om hún winnaar uit te roepen. Met megahoge cijfers roemde de jury Robin om de artiest die hij overduidelijk is. André Hazes vond hem zelfs de beste deelnemer van We Want More tot nu toe. Senna eindigde als tweede en ging naar huis met 25.000 euro, Patricia werd derde en ontving 10.000 euro.

 

Robin: “Het is echt onwerkelijk. Ik ben zo dankbaar! Die vijf tienen en nu dit… het is absurd. Ik ben zo blij dat ik voor dit programma heb gekozen. Ik vind het commentaar van de jury heel constructief, echt gericht op de muziek. Iedereen kan hier zijn wie hij is. Wat ik met het geld ga doen? Ik ga eerst mijn spaarrekening aanvullen en dan ga ik een toer organiseren in Californië. Ik heb daar een vriend met een agent die al jaren roept dat ik naar Amerika moet komen.”

 

We Want More wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties in coproductie met ITV Studios.

 

De finale terugkijken kan via KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6

 

Richard Groenendijk laat ESF-koorts oplopen 

Rotterdam bereidt zich voor op het Eurovisie Songfestival. Daarom stuurt Rijnmond de komende weken Richard Groenendijk de stad en regio in. De cabaretier uit Dirksland laat in de vijfdelige serie 'Tebbie Ries met z'n Songfestival' zien hoe de ESF-koorts steeds hoger oploopt.


Jeangu Macrooy

Op zondag 25 april is de eerste aflevering te zien van de avonturen van Groenendijk. Hij gaat langs bij studio Vollaers Zwart, waar druk wordt gewerkt aan de aankleding van de stad. Rotterdam krijgt de komende dagen en weken steeds meer songfestivaluitstraling en Richard geeft vast een voorproefje. Daarna rijdt hij in een speciale ESF-auto door naar Jeangu Macrooy, de zanger die met zijn 'Birth of a New Age' in de voetsporen van Duncan Laurence hoopt te treden.


In de weken erna zie je in 'Tebbie Ries met z'n Songfestival' nog veel meer mensen voor wie het songfestival het absolute hoogtepunt van het jaar wordt.


Te zien op TV Rijnmond en rijnmond.nl

De eerste aflevering van 'Tebbie Ries met z'n Songfestival' is aanstaande zondag vanaf 17:15 uur te zien op TV Rijnmond (met daarna ieder uur een herhaling) en op rijnmond.nl. Ook op zondag 2 mei, zondag 9 mei, woensdag 12 mei en zondag 16 mei gaat Richard Groenendijk voor Rijnmond op pad.

 

Bron: (foto) TV Rijnmond

 

Edwin Evers live op de bühne bij Ekdom in de Morgen

Edwin Evers en zijn band waren live op de bühne bij Ekdom in de Morgen om de nieuwe single Stad en Land te spelen. Daarnaast deden ze ook nog een waanzinnige cover van The Amazing Stroopwafels met Oude Maasweg.

 

Edwin zijn nieuwe single Stad en Land komt van het nieuwe album 'Tijd'. De tweestrijd tussen de reuring van de stad en de rust van het platteland vormt de inspiratie voor de single: Stad en Land. 

 

 

Bron: Dutch Radio/(beeld) Radio 10

 

Gordon vindt het vasteland in zijn nieuwe nummer geschreven door Tabitha

Na de succesvolle, muzikale rentrée van Gordon met ‘De Heling’, komt hij opnieuw met een prachtig en gevoelig nummer. ‘Terug op vasteland’ is geschreven door niemand minder dan Tabitha en omschrijft hoe de golven van het leven je kunnen meenemen, maar je altijd weer aan land brengen. Ingetogen, indrukwekkend en wellicht heel anders dan je van Gordon gewend bent. Zwangere Tabitha nam zelf de backing vocals voor haar rekening.

 

Dat Gordon een turbulent leven heeft (en vooral heeft gehad) is voor niemand een verrassing. Dat hij een gevoelsmens is en poëtisch in het leven staat, is een kant die misschien niet iedereen van hem kent. De diepgang van de tekst van ‘Terug naar vasteland’ laat díe kant van Gordon zien. Symbolisch voor de ups en downs die zijn leven heeft gekend en zeker ook kenmerkend voor het 30-jarig jubileum als artiest dat hij dit jaar viert. Een prachtig nummer waar je echt naar moet luisteren en waar iedereen iets in zal herkennen.

 

“Terug op vasteland’ werd door Tabitha geschreven speciaal voor mij. Ik was eigenlijk een beetje overdonderd door de schoonheid van het liedje in al zijn eenvoud. We hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar de klik was er direct. Ik volgde haar al een tijdje en met haar single ‘Dan Komt Alles Goed’ werd ik razend nieuwsgierig naar haar als mens en als artiest! En hoe bijzonder; zij schreef dat ik weer terug op vasteland zou komen, zonder te weten dat ik terugkeer naar mijn geboortegrond Amsterdam Noord. Vlakbij waar mijn ouders begraven liggen en ik mijn jeugd heb doorgebracht. Ik zong het dan ook met heel mijn hart in. De cirkel is nu rond. In Amsterdam word ik oud en ik ben gewoon weer terug op vasteland.”

 

‘Terug op vasteland’ is geproduceerd door zijn eigen vertrouwde producer Bas van den Heuvel in nauwe samenwerking met het jonge en bevlogen team van Tabitha. Het nummer wordt uitgebracht via Gordon’s eigen label, Music Made in Holland.

 

Gordon’s release, ‘Terug op vasteland’, is vanaf nu beschikbaar via alle digitale kanalen waaronder Spotify.

 

Ruud de Wild krijgt van Olcay Gulsen een dikke kus

Ruud de Wild heeft van Olcay Gulsen een dikke kus gekregen. Dat is te zien op een door hun geposte foto. Het kiekje is gemaakt in het ziekenhuis waar Ruud ligt omdat hij een tweede darmoperatie heeft gehad.

 

Ruud schrijft bij de foto: "Serie kijken met mijn paashaas. Maakt het leven veel leuker. En voor de gelegenheid heb ik geen blauw ziekenhuisshirt aan. Vrolijk Pasen."

 

''Iedere dag een beetje beter en sterker. Maakt mij heel blij'', is te lezen bij Olcay.

 

Ruud de Wild herstelt goed van de tweede darmoperatie die hij vorige week onderging. De NPO Radio 2-dj, die eind maart bekendmaakte dat hij darmkanker heeft, werd dinsdag geopereerd vanwege complicaties na de eerste operatie. Woensdag liet Olcay weten dat hij voorlopig nog even in het ziekenhuis moet blijven.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

 

Bron Dutch Radio/Shownieuws

Beeld: SBS6

 

Nandi van Beurden wint Finale van 'Op zoek naar Maria'

Na zes zinderende liveshows kwam zondag 4 april 2021 het verlossende antwoord op de vraag die Nederland al weken bezighoudt: wie wint de hoofdrol van Maria in de aankomende musical 'The Sound of Music'? 

 

Nandi is door het publiek gekozen als de grote winnares. Na een spetterend solo-optreden en een indrukwekkend duet met William Spaaij, ging ze samen met Natascha door naar de volgende ronde. Daar wist ze het publiek volledig te overtuigen van haar Maria-kwaliteiten. Frits Sissing gaf het verlossende antwoord: met een nipte meerderheid is Nandi de enige echte gloednieuwe Maria! Geniet nog even na van haar winnende optreden:

 

Nandi van Beurden - Iets Waar Ik Zielsveel Van Hou

 

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Talitha Muusse stopt voortijdig met Op1

Talitha Muusse heeft besloten de laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. Dat laat de presentatrice weten via Instagram. Muusse meldt dat de KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden, die botsen met haar persoonlijke en professionele waarden. Zo zou ze van de omroep niet meer mogen meepraten tijdens politieke gesprekken aan tafel. "Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg", schrijft Muusse op Instagram.

 

Ze geeft aan dat het 'een continue dialoog' is geweest tussen haar en de KRO-NCRV over haar rol als talkshowpresentator. "Ik ben bij de omroep en Op1 gevraagd op basis van mijn maatschappelijke en activistische profiel", schrijft ze. Ze zou bij aanvang al aangegeven hebben haar rol als presentator te willen combineren met haar rol als opiniemaker en ondernemer.

 

Maar volgens de presentatrice is die combinatie door de nieuwe voorwaarden helaas niet meer mogelijk. "In de toekomst wens ik verschillende maatschappelijke rollen te combineren", aldus Muusse, die sinds januari op zondag de NPO-talkshow met Sven Kockelmann presenteert.

 

Eerder deze week kwam de presentatrice in opspraak toen ze haar Twittervolgers opriep om naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere het debat over de 'verkenningschaos' en Omtzigt-gate. Daarvoor kreeg ze veel steun, maar ook kritiek. Zo liet WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes aan het AD weten haar actie 'ongemakkelijk' te vinden. "Dit klinkt als een actievoerende mevrouw die zich maatschappelijk betrokken toont en probeert te mobiliseren. Ik zou dat van mijn presentatoren niet zo prettig vinden, want dat vind ik geen journalistieke taak."

 

KRO-NCRV 'betreurt' stoppen Talitha, maar samenwerking gaat door

De KRO-NCRV laat weten het te betreuren dat Talitha Muusse de laatste uitzending van de talkshow Op1 zondagavond niet presenteert, omdat de omroep voorwaarden heeft gesteld die botsen met haar persoonlijke en professionele waarden.

 

Het voortijdig stoppen van Talitha is volgens de omroep wel in goed overleg verlopen. "We hebben besloten dat gelet op haar politieke activiteiten van de afgelopen dagen, de rol van presentator bij Op1 niet meer passend voor haar is", laat de omroep weten in een persbericht. Eerder deze week riep Talitha haar Twittervolgers op om naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere het debat over de 'verkenningschaos' en Omtzigt-gate.

 

"Op1 vereist journalistieke onafhankelijkheid en heeft een presentator nodig die gesprekspartner kan zijn voor iedereen aan tafel. Daarom is samen met Talitha besloten dat zij vanavond de uitzending van Op1 namens KRO-NCRV niet presenteert", aldus de omroep. Volgens Muusse zou ze van KRO-NCRV niet meer mogen meepraten tijdens politieke gesprekken aan tafel. "Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg", liet Muusse daarover weten.

 

Sinds januari verzorgde zij samen met Sven Kockelmann de presentatie namens KRO-NCRV voor Op1 op zondag. Kockelmann zal de voorlopig laatste zondagse aflevering van de NPO-talkshow Op1 alleen presenteren.

 

Muusse en de omroep zijn momenteel in gesprek over haar nieuwe rol binnen de omroep. "We hebben er vertrouwen in dat Talitha voor KRO-NCRV in de toekomst spraakmakende programma's kan maken, passend bij wie zij is en waar ze zich sterk voor maakt." Zo wordt er gesproken over programma's waarin ze het belang van de jonge generatie voor een duurzame toekomst van Nederland kan belichten.

 

Bron: © ANP

Beeld: KRO-NCRV

 

Haye van der Heyden schrijft anderhalfuurboek over André Hazes senior

Haye van der Heyden komt met een anderhalfuurboek over André Hazes senior. Het is een eerbetoon aan de levensliedzanger die dit jaar 70 jaar zou worden. En ook een roep om aandacht voor de onzekerheid en angsten waarmee veel artiesten en acteurs kampen. André Hazes vanuit de hemel verschijnt op 15 april.

 

Het boek is geïnspireerd op een aantal persoonlijke ontmoetingen tussen Van der Heyden en Hazes senior. "Zijn angst raakte mij. Het was alsof ik in de spiegel keek. Daarom voelde ik me meteen verbonden hem hem. Het was beangstigend om te zien hoe bloednerveus hij was en daarom begreep ik zo goed dat de alcohol hem troostte".

 

Bestaansrecht

In André Hazes vanuit de Hemel laat van der Heyden de volkszanger vertellen wat hem zo bang en onzeker maakte. En waarom hij toch elke keer weer als opgejaagd wild het podium beklom. "Hij was zo bezig met het vinden van bestaansrecht", aldus Van der Heyden. "De ontspanning die de alcohol hem bood en de bevestiging van succes hielden hem op de been."

 

Podiumangst

Uit onderzoek blijkt dat een op de drie artiesten last heeft van podiumangst. Volgens psychiater Esther van Fenema zijn psychische klachten moeilijk bespreekbaar in dit wereldje. Ze houden liever de schone schijn op. "Artiesten moeten een topprestatie neerzetten op het podium. Ze mogen niet falen. Als je dan al onzeker bent, dan voelt het podium als een gevaarlijke arena met tijgers die je verslinden". 

 

Dapper

Zelf heeft Van der Heyden ook last van podiumangst. "Dat is de reden waarom ik ben gestopt met cabaret. André Hazes was een dappere en bange man tegelijk, die in zijn teksten kwetsbaar durfde te zijn. Het gevoel van minder waard zijn dan een ander heeft hem vechtlust gegeven maar helaas ook ondergedompeld in diepe depressies."  

 

Anderhalfuurboeken

Om lezen toegankelijk te maken voor een groot publiek startte comedyschrijver Haye van der Heyden dit jaar de eerste uitgeverij ter wereld die boeken uitgeeft met de dramaturgische strakte en leestijd van een speelfilm. Hij is bekend van Nederlandse tv-series zoals Familie Kruys, Divorce, Kinderen geen Bezwaar en In de Vlaamsche pot.

 

www.uitgeverijvogelvrij.nl

 

Katja Schuurman over nieuw programma in RTL Boulevard 

RTL Boulevard spreekt Katja Schuurman over haar nieuwe programma 'Goed Fout'. In de nieuwe panelshow wordt Katja bijgestaan door comedians Martijn Koning en Edson da Graça. 

 

Vanaf aanstaande zondag zijn ze te zien op tv met 'Goed Fout'.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

Katja Schuurman zet promo nieuw tv-programma 'Goed Fout' online

Katja Schuurman heeft de promo van het nieuwe tv-programma 'Goed Fout' online gezet op o.a. Instagram.

 

Katja schrijft: ''Dit is de promo voor het nieuwe programma Goed Fout, vanaf aanstaande zondagavond te zien bij omroep powNed op NPO 3. Toen ik deze promo opnam, wist ik nog niet hoé relevant, actueel, spannend én geestig het programma zou gaan worden..''

 

Bekijk hieronder De promo.

 

 

‘Goed Fout’ wordt geproduceerd door ITV Studios en is vanaf zondag 4 april wekelijks te zien om 21:20 uur op NPO 3. Het programma bestaat uit 6 afleveringen.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: PowNed

 

Willeke Alberti zingt voor Rob de Nijs het liedje "Eeuwig Jong"

Willeke Alberti heeft voor Rob de Nijs in Matthijs Gaat Door het liedje "Eeuwig Jong", een hertaling van "Hier Encore" van Charles Aznavour gezongen. Dit omdat Willeke en Rob al lang vrienden zijn en de carrière van hem op een bepaalde manier bij haar begonnen is.

 

Bekijk hieronder het optreden van Willeke Alberti met het liedje Eeuwig Jong.

 

 

Bekijk Matthijs Gaat Door terug via NPO Start.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

SBS6 zendt exclusief drie nieuwe theatershows Najib Amhali uit op SBS6

Cabaretier Najib Amhali gaat de komende jaren drie nieuwe cabaretvoorstellingen op het podium neerzetten. Talpa Network heeft hier exclusief de rechten van en zendt ze uit op SBS6. De komiek is in de cabaretwereld een begrip. Al ruim 25 jaar maakt hij succesvolle shows en raakt hij alle Nederlanders met zijn humor, muziek en verhalen. Najib is maatschappelijk betrokken en neemt stelling in op het podium.

 

Najib: “Ik ben heel enthousiast dat SBS6 de komende jaren mijn theatershows gaat uitzenden. Door de coronacrisis moest ik de huidige show ‘Waar Was Ik’ onderbreken, maar zodra het kan treed ik weer in het land op en is de show daarna te zien op SBS6. Dus kom jij niet naar mijn show, dan zie ik je bij je thuis.”

 

Directeur Televisie Marco Louwerens: “Ik ben heel blij dat wij op SBS6 drie theatershows van Najib mogen uitzenden. Ik hoop natuurlijk dat we spoedig weer met z'n allen naar het theater kunnen, maar met deze registraties en uitzending op SBS6 creëren we hoe dan ook een mooi podium voor geweldig cabaret. Met Najib hebben we een veelzijdige komiek in huis gehaald en we kijken nu al uit naar zijn shows."

 

Bron: SBS6

Foto: © Wessel de Groot

 

Nick Schilder en Maan zingen Vivo Per Lei

Nick Schilder en Maan hebben een bijzondere samenwerking gedaan tijdens het debuut optreden van The Streamers vanuit Carré in Amsterdam. Ze deden samen een duet. 

 

Nick en Maan hebben tijdens de livestream het nummer Vivo Per Lei gezongen. 

 

 

Meer informatie: www.thelivestreamers.nl

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: The Streamers

 

Jeroen van der Boom zingt voor Fred van Leer

Jeroen van der Boom heeft voor Fred van Leer het nummer 'Jou Zijn' gezongen in Hoge Bomen op SBS6.

 

In de eerste aflevering van Hoge Bomen was Van Leer te gast bij Jeroen van der Boom.

 

Fred was in de tv-uitzending voor het eerst openhartig over zijn moeilijke periode van het afgelopen jaar, waarin een privéfilmpje uitlekte, hij zichzelf iets aandeed en hij overvallen werd.

 

Hoge Bomen is te zien bij SBS6. Bekijk alle afleveringen op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6/Dutch Radio

 

Lee Towers 75 jaar! Vier het feest met Rijnmond

Lee Towers wordt op dinsdag 23 maart 75 jaar. Rijnmond laat dit bijzondere moment voor de zanger én ambassadeur van de Rotterdamse haven niet zomaar voorbij gaan en pakt daarom flink uit. Op zaterdag 20 maart wordt de documentaire 'Lee Towers, the voice of Rotterdam' uitgezonden op tv. Een dag later, zondag 21 maart, staat het radio-programma Archief Rijnmond vanaf 11:00 uur geheel in het teken van de zanger die in 1946 als Leen Huizer geboren werd. 


Op Leens verjaardag zelf geeft Rijnmond helemaal vol gas! Dinsdag 23 maart is Lee Towers-dag op Rijnmond. Zo opent Radio Rijnmond ieder uur met een bekende hit van hem en is er van 10:00 tot 13:00 uur geheel coronaproof een live uitzending bij hem thuis. In die uitzending wordt Lee live gefeliciteerd door collega's en andere bn-ers. Ook de luisteraar krijgt via een spraakbericht de kans hem het allerbeste te wensen, of een mop te vertellen, geheel in Lee Towers-stijl. 


Zowel op rijnmond.nl als op tv zal goed te merken zijn dat Leen jarig is. Zo zal bijvoorbeeld op 23 maart in Rijnmond Sport ook te zien zijn hoe hij door de jaren nauw betrokken was bij grote gebeurtenissen als de Marathon van Rotterdam en natuurlijk de huldigingen van Feyenoord.


De documentaire 'Lee Towers, the voice of Rotterdam' is zaterdag 20 maart om 17:20 uur te zien op tv met daarna om de twee uur een herhaling.

 

Bron: (foto) Rijnmond

 

Bevrijdingsfestivals online met Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie als Ambassadeurs van de Vrijheid verbonden aan de festivals. Iedereen kan de festivals gratis bezoeken via een livestream op Bevrijdingsfestivals.nl. In aanloop naar 5 mei gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Davina Michelle heeft haar eigen volgers opgeroepen om met haar van gedachten te wisselen over vrijheid. Zanger Tino Martin gaat samen met schrijver en journalist Natascha van Weezel naar Auschwitz om in gesprek te gaan over de Holocaust en rapper Jonna Fraser maakt een verhaal over afkomst: wat betekent zijn afkomst voor wie hij is? En hoe is dat voor anderen? Op de socialmediakanalen van de ambassadeurs en het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden hun bevindingen in aanloop naar de Bevrijdingsfestivals gedeeld.  

 

Volg het Vrijheidsvuur  

Het Vrijheidsvuur wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken in Wageningen. Het vuur komt ‘s middags aan bij de festivals en wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken. Ook dit is online en op diverse televisiezenders te volgen. Het 5 mei-concert vindt net als afgelopen jaar niet buiten plaats op de Amstel, maar binnen in Koninklijk Theater Carré. Het concert wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.   

 

Bereid een Vrijheidsmaaltijd 

Ook de Vrijheidsmaaltijden gaan dit jaar in aangepaste vorm door. Omdat de coronamaatregelen niet toestaan dat grote groepen mensen bij elkaar komen, wordt er net als afgelopen jaar een alternatief opgediend: de Vrijheidsmaaltijdsoep. Chef-kok en schrijfster Yvette van Boven is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken. In aanloop naar Bevrijdingsdag deelt Yvette het recept, zodat iedereen op 5 mei kan meekoken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt dat zoveel mogelijk mensen de Vrijheidsmaaltijdsoep bereiden en dat er op 5 mei ondanks de maatregelen toch getoost kan worden op de vrijheid.

 

Bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei

 

Gordon verrast Mark Rutte in Shownieuws

VVD-lijsttteker Mark Rutte was zaterdagavond studiogast in Shownieuws. De politicus was uitgenodigd in het kader van de verkiezingen. 

 

Naast een heel openhartig gesprek over zijn jeugd en kinderwens werd hij ook verrast met een videoboodschap van Gordon.

 

Het hele gesprek met de VVD-leider en zijn reactie op de videoboodschap van Gordon is te zien in de video.

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

NikkieTutorials wint Nickelodeon Kids' Choice Award voor Favoriete Ster Nederland

De Nederlandse en Belgische winnaars van de Nickelodeon Kids' Choice Awards 2021 zijn bekend! De titel Favoriete Ster Nederland gaat naar niemand minder dan NikkieTutorials. Zij verslaat hiermee onder andere Eloise van Oranje en Nienke Plas. De winnaar in de categorie Favoriete Ster België is Pommelien Thijs. Zij laat hiermee collega's als Celine Dept & Michiel Callebeut en Karen Damen achter zich. Daarnaast kunnen de fans van FOURCE opgelucht ademhalen, want zij zijn uitgeroepen tot Beste Fan Squad Nederland & België. Zij wonnen in deze categorie van onder andere Spaze en Belgian Crew. De Nickelodeon Kids' Choice Awards 2021 vinden zaterdagavond live plaats in Los Angeles en zijn zondagavond 14 maart om 18:30 uur te zien op Nickelodeon in Nederland en Belgie.

 

Voorafgaand aan de bekendmaking vroeg Nickelodeon aan de genomineerde sterren van dit jaar waar zij middenin de nacht voor wakker gemaakt konden worden. NikkieTutorials, die aangaf dol op saté te zijn, werd door Spongebob op een hotelkamer verrast met een heerlijke satéfontein en natuurlijk de felbegeerde oranje Nickelodeon blimp. Pommelien en de jongens van Fource wilden beiden wel wakker gemaakt worden om een optreden te geven. Hoewel ze het nu nog even met een kartonnen publiek moest doen, werd Pommelien tijdens een badkameroptreden verrast door haar collega Jaap Reesema en de award. FOURCE mocht ondertussen in een theater virtueel optreden voor hun fans. 

 

Naast de verrassingen voor de drie winnaars werd Eloise van Oranje dit jaar in het zonnetje gezet. Zij ontving afgelopen week de iconische Nickelodeon slijmdouche omdat ze zich in het afgelopen jaar als nieuwe online ster sterk heeft weten neer te zetten door op positieve wijze een grote achterban op te bouwen. Ze is hiermee niet alleen een inspiratie voor haar fans, maar ook voor opkomende content creators en jonge meiden. 

 

De Nickelodeon Kids' Choice Awards 2021 vinden zaterdagavond live plaats in Los Angeles. Wie er met de internationale prijzen vandoor gaat, zie je, net als de hilarische sliming video van Eloise, zondagavond 14 maart om 18:30 uur op Nickelodeon in Nederland en België. 

 

Bron: (beeld) Nickelodeon/Dutch Radio

 

Eloise van Oranje op spectaculaire wijze geslimed door Nickelodeon

Niemand minder dan Eloise van Oranje is dit jaar door Nickelodeon verrast met een indrukwekkende slijmdouche. De jonge gravin, die dacht dat ze een fotoshoot gepland had staan op de NDSM-werf in Amsterdam, werd op spectaculaire wijze bedolven onder het iconische groene slijm. Eloise behoort hiermee tot een select gezelschap van Nederlandse en Belgische sterren die ooit door Nickelodeon zijn geslimed. In de afgelopen jaren hadden onder andere Chantal Janzen, K3 en Kalvijn al de eer om geslimed te worden. De hilarische sliming video van Eloise is onderdeel van de Nickelodeon Kids' Choice Awards die op zondagavond om 18:30 uur te zien zijn op Nickelodeon in Nederland en België.

 

Eloise ontving de slijmdouche omdat ze zich in het afgelopen jaar als nieuwe online ster sterk heeft weten neer te zetten door op positieve wijze een grote achterban op te bouwen. Ze is hiermee niet alleen een inspiratie voor haar fans, maar ook voor opkomende content creators en jonge meiden. 


Daarnaast is Eloise dit jaar genomineerd voor een Nickelodeon Kids' Choice Award voor 'Favoriete Ster Nederland'. Zij neemt het in deze categorie op tegen NikkieTutorials, Nienke Plas, Numidia en Rolf Sanchez. Of zij deze prijs ook daadwerkelijk gaat winnen, wordt aanstaande zaterdag bekendgemaakt. De Nickelodeon Kids' Choice Awards 2021 vinden plaats op zaterdag 13 maart en zijn op zondagavond 14 maart om 18:30 uur te zien op Nickelodeon in Nederland en België. 

 

Bron: (beeld) Nickelodeon

 

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen als creatief directeur Net5

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen eind maart als creatief directeur van Net5. Beiden vinden de functietitel niet meer aansluiten bij de mate waarin zij bijdragen aan de totstandkoming van de Net5-programmering. Ten gevolge van de coronacrisis groeide het aandeel Powered by LINDA. programma’s in de Net5-programmering niet zoals bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur ook niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden.

 

Voor de toekomst is de koers dat een programma idee van Linda en Jildou niet alleen op Net5 maar ook op een andere zender geprogrammeerd kan worden. Op die manier blijft de samenwerking op het gebied van TV met Linda, Jildou en het merk LINDA. in stand. Binnen de samenwerking tussen Net5 en LINDA. zijn er op dit moment nog een aantal producties in ontwikkeling, waaronder een Nederlandse dramaserie.

 

Net5 en LINDA. blijven samen het grootste vrouwennetwerk in Nederland vormen en Net5 dé tv-zender waar vrouwen terecht kunnen voor hun favoriete buitenlandse topseries en -films, mooie specials en programma’s van Nederlandse bodem.

 

Bron: Net5

Foto: © Marc de Groot

 

Rob Kemps tekent driejarig contract met Talpa Network

Rob Kemps, onder meer zanger van De Snollebollekes, verhalenmaker, de slimste mens van Nederland, groot fan van Jacques Brel en het Franse chanson, tekent een driejarig contract met Talpa Network. Het contract biedt Kemps de mogelijkheid om zijn talenten de komende jaren breed aan te wenden en verder te ontwikkelen. Hij zal vooral actief zijn voor SBS6, onder meer als presentator en mede-ontwikkelaar van programma’s.

Rob Kemps over zijn nieuwe avontuur: ”Mijn gevoel bij Talpa Network was vanaf de eerste minuut formidabel. Ik zie deze stap als een unieke kans om mijn talenten in televisieland te gaan ontplooien bij deze geweldige club. Het uitgesproken vertrouwen en enthousiasme om samen iets te gaan maken hebben mij over de streep getrokken. Ik kijk oprecht enorm uit naar dit geweldige avontuur.”

 

Directeur Televisie Marco Louwerens over de komst van Rob Kemps: ”Ik ben ongelofelijk blij dat Rob voor ons gekozen heeft. Ik heb hem de afgelopen periode leren kennen als een ontzettend fijn, authentiek en creatief mens, die altijd volledig zichzelf is. Regelmatig weet hij Nederland enorm te verrassen met een nieuw talent dat hij in zich blijkt te hebben. Ik denk dat Rob - misschien wel de leukste slimste mens ooit – de slogan van SBS6 ‘thuis in elke straat’ als geen ander waarmaakt. Ik ben verheugd en dankbaar dat we Rob bij Talpa Network mogen verwelkomen. We willen hem de komende jaren alle ruimte bieden om zijn talenten aan te wenden en samen mooie en leuke tv-projecten te ontwikkelen.”

 

Bron: Talpa Network

Foto: © William Rutten

 

Angelique Houtveen over haar vader die lijdt aan Alzheimer

Radio-dj Angelique Houtveen heeft in de talkshow De Vooravond op NPO 1 gepraat over de problemen die ze ervaart met een vader die lijdt aan Alzheimer.

 

Zo vertelt ze over het moeilijke beslissingsproces om haar vader in een verzorgingstehuis te plaatsen.

 

Bekijk hieronder de video: Angelique Houtveen over haar vader die lijdt aan Alzheimer.

 

 

De Vooravond is de talkshow met Fidan Ekiz en Renze Klamer. Met een eigenzinnige kijk op de actualiteit en rubrieken als De Minuut van Ruud, de VoorGeschiedenis en Mátyás Rariteitenkabinet.

 

De Vooravond

Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 

Bron: Dutch Radio/(beeld) BNNVARA

 

Gerard Joling geeft voorproefje nieuwe single ‘Ga Nog Niet Naar Huis’ bij Unity NL

Gerard Joling heeft een voorproefje gegeven van zijn nieuwe single ‘Ga Nog Niet Naar Huis’ bij Unity NL.

 

De nieuwe single komt ook op zijn nieuwe album.

Bekijk hieronder de video: Gerard Joling lanceert nieuwe single als voorproef aankomend album.

 

Nieuws uit de regio Leiden lees je ook dagelijks op www.unity.nu

Muziek van Nederlandse bodem luister je via Unity NL op www.unitynl.nl

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Unity NL

 

Teske de Schepper brengt met nieuwe single ode aan de liefde, leven en de lente

Teske de Schepper heeft een nieuwe single uit.

De titel van haar plaat is In Bloei hiermee brengt de zangeres een ode aan de liefde, leven en de lente.

 

Naast zingen schrijft Teske en maakt ze video's. Benieuwd naar de nieuwe videoclip bekijk hem hieronder.

 

 

Meer weten over Teske de Schepper ga naar haar website: www.teske.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Teske - YouTube

 

Monique Smit heeft nieuwe single: Als Ik Maar Bij Je Ben

Monique Smit heeft een nieuwe single uit met de titel Als Ik Maar Bij Je Ben. Vanaf nu is de videoclip te zien die in haar woonplaats Volendam is opgenomen.

 

Bekijk hieronder de videoclip:

 

 

Monique Smit met Als Ik Maar Bij Je Ben is te streamen of te downloaden via https://berkmusic.lnk.to/AlsIkMaarBijJeBen.

 

Meer info over Monique Smit is te vinden op de website: www.moniquesmit.nl.

 

Bron: (beeld) Berk Music/Dutch Radio

 

Britt Dekker verbindt zich voor drie jaar aan Talpa Network

Nadat ze het middelpunt was in programma’s als Britts Gouwe Ouwen, Opgezadeld met Britt en recent het podium pakte in Wie van de 3 en Iedereen is van de Wereld, verbindt Britt Dekker zich nu voor drie jaar aan Talpa Network. De hernieuwde samenwerking betekent dat Britt geregeld te zien zal zijn op SBS6, zowel in succesvolle bestaande programma’s als in nieuwe formats. Op de planning staat onder meer We Want More, waar Britt deel uitmaakt van het presentatieteam en backstage een grote rol vervult. De komende tijd is Britt te zien in het nieuwe seizoen van Wie van de 3 dat deze week op SBS6 begint en vanaf vrijdag 23 april in het nieuwe First & Last, ook op SBS6, samen met Martien Meiland. 

 

Britt: “Ik heb mijn contract, nadat het contract van George was afgelopen, verlengd omdat ik de komende jaren nog hele gave dingen mag doen in alle denkbare categorieën. We Want More is een droom die uitkomt, zo’n grote zangwedstrijd presenteren had ik eigenlijk nooit op durven hopen. Het is heel gaaf om met zo’n team te mogen werken dat al jaren grote talentenjachten maken. Ze hebben me nu al heel erg veel geleerd en het is super cool daar bij te mogen horen. First & Last met Martien hebben we beide ook heel veel zin in. Hoop wel dat dat goed komt, want het is een grote show van de BBC en de directie verzoekt Martien en mij tijdens de oefenrondes continu dat we de rust moeten bewaren en de leiding moeten houden. Ik zeg dan 'ja doen we' maar denk alleen maar succes, haha, dat wordt nog wat. Wie van de 3 voelt als gratis theater met zulke geniale panelleden naast je. Als ik naar de studio rijd verheug ik me de hele rit alweer op alle opmerkingen van die groep. Ik zie deze programma’s als een hele grote verrijking op alles wat ik doe; mijn eigen online platforms over paarden/dieren en de kinderprogramma’s die ik maak bij AVROTROS. De kansen die ik krijg bij Talpa om mezelf te ontwikkelen als presentator, daar ben ik heel dankbaar voor en had eerlijk gezegd niet verwacht dit allemaal te mogen meemaken.” 

 

Marco Louwerens, Directeur Televisie: “Zoals Britt is er maar één. Ze raakt de kijker omdat ze  allereerst heel veel talent heeft maar ook omdat ze het hart op de tong draagt en een geweldig gevoel voor humor en timing heeft. De samenwerking van het afgelopen jaar smaakte naar meer. Na bijvoorbeeld Britts Gouwe Ouwen en de terugkeer van Wie van de 3 wilden we Britt de mogelijkheid geven om alle kanten van haar talenten te laten zien. We zijn dan ook ontzettend blij dat Britt bij ons blijft en kijken enorm uit naar de voortzetting van onze samenwerking met haar en de programma’s die we met haar gaan maken." 

 

Bron: Talpa Network

Foto: © William Rutten

 

Romy Monteiro in GTST

Romy Monteiro gaat Indra Kalkhoven spelen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat maakte RTL Boulevard bekend.

 

In een interview met RTL Boulevard heeft Romy Monteiro het over haar rol in GTST.

 

Bekijk hier de video.

 

Romy is vanaf 2 maart bij Videoland te zien als Indra in GTST. Eén week daarna verschijnt die aflevering op tv. GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

André van Duin zingt Voor Altijd in Matthijs Gaat Door op NPO 1

André van Duin heeft het nummer Voor Altijd gezongen bij Matthijs van Nieuwkerk in het programma Matthijs Gaat Door op NPO 1. Van Duin en Danny Vera waren zaterdag samen te zien op tv met hun indrukwekkende optreden.

 

André van Duin draagt het nummer op aan zijn overleden man Martin die begin 2020 aan de gevolgen van kanker overleed.

 

Ook André zelf kreeg daarna te maken met de ziekte.

Min of meer parallel daaraan bedacht Danny Vera een nummer waarbij hij steeds de stem van André bleef horen. De twee vonden elkaar en zo ontstond het nummer "Voor Altijd", een liefdevolle ode van André aan zijn overleden man.

 

 

Bron: Dutch Radio/Shownieuws/MGD

Beeld: BNNVARA

 

Henk Dissel krijgt grote verrassing van Andy van der Meijde

Henk Dissel is door zijn vriend Andy van der Meijde

verrast met bijzonder cadeau. Speciaal voor de verjaardag van Henk heeft Andy een aantal mooie prijzen overhandigd.

 

Bekijk hier de video hoe Henk Dissel wordt verrast door Andy van der Meijde.

 

Henk Dissel scoorde in 2012 een grote hit met Een Bom. Daar wist hij een platina én een gouden plaat mee te behalen. De onderscheidingen hiervoor zijn nooit bij hem terecht gekomen en daarom krijgt hij van Andy van der Meijde alsnog de awards.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Vera van Brakel in gesprek met Tineke de Nooij 

Vera van Brakel praat in haar zesde vlog van Vera Verrast met

radiolegende Tineke de Nooij over eenzaamheid en kwetsbaarheid.

 

Wat Vera allemaal met Tineke heeft besproken in haar vlog zie je in de video hieronder:

KBO-PCOB Presenteert: Vera Verrast met Tineke de Nooij.

 

 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB presenteert: Vera Verrast

In Vera Verrast laat vlogger en senior Vera van Brakel zichzelf, haar gasten en de kijker verrassen. Van goede gesprekken tot verwonderingen, van BN-ers tot de gewone man, Vera vindt het allemaal interessant.

 

Bron: (beeld) KBO-PCOB/Dutch Radio

 

André van Duin spreekt tijdens Nationale Herdenking

André van Duin zal op 4 mei spreken tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Van Duin groeide op tussen de puinhopen van het gebombardeerde Rotterdam. Zijn vader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tewerkgesteld in Duitsland, iets waar thuis nooit over werd gesproken. In 2018 sprak Van Duin al tijdens de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking. Voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet vindt het belangrijk dat een bekende persoonlijkheid als André van Duin, die geliefd is in de huiskamer, wil vertellen wat de Tweede Wereldoorlog tot op de dag van vandaag voor hem betekent. Voorafgaand aan de ceremonie op de Dam houdt schrijfster Roxane van Iperen in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht.

 

Coronamaatregelen op 4 en 5 mei

Het Nationaal Comité gaat bij de voorbereidingen op 4 en 5 mei uit van verschillende scenario’s die zijn afgestemd op de coronamaatregelen. Het comité hoopt dat de oorlogsgetroffenen en hun nabestaanden dit jaar weer aanwezig kunnen zijn bij de herdenking op de Dam in Amsterdam. In het minimumscenario wordt uitgegaan van een herdenking met een zeer beperkt aantal aanwezigen. Ook in een ruimer scenario wordt uitgegaan van een herdenking waar mensen persoonlijk voor worden uitgenodigd. Het uitgangspunt in alle scenario’s is dat de aanwezigen anderhalve meter afstand moeten houden.

 

Het 5 mei-concert vindt net als afgelopen jaar niet buiten plaats op de Amstel, maar binnen in Koninklijk Theater Carré. Het concert wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1. De Bevrijdingsfestivals gaan ondanks de coronamaatregelen door. De festivals hebben hun programmering aangepast en zijn voor publiek voornamelijk via livestreams en op bevrijdingsfestivals.nl te volgen. De Ambassadeurs van de Vrijheid verbinden de veertien Bevrijdingsfestivals. In maart wordt bekendgemaakt welke artiesten dat dit jaar zijn.

 

Bron: (beeld) Nationaal Comité 4 en 5 mei/Dutch Radio

 

Shownieuws toont eerste beelden nieuw seizoen Chateau Meiland 

Shownieuws toont de eerste van het nieuwe seizoen Chateau Meiland.  Het gloednieuwe seizoen van de populaire serie gaat 1 maart van start.

 

In de video via KIJK.nl zie je eerste beelden!

 

  

Uitzending: vanaf maandag 1 maart, wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Linda de Mol over 200ste LINDA.

Linda de Mol praat met Miljuschka Witzenhausen over haar blad de LINDA.

 

Het is alweer het 200ste nummer en is al 17 jaar een begrip in bladenland. Miljuschka spreekt Linda voor RTL Boulevard.

 

Bekijk via RTLBoulevard.nl de video.

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Linda de Mol bezig met nieuwe dramaserie

Linda de Mol is bezig met een nieuwe dramaserie. 

Dat maakte de presentatrice bekend in Shownieuws.

 

De opnames van de nieuwe dramaserie starten aankomend voorjaar, laat Linda aan shownieuws weten: "Ik ga in mei en juni een nieuwe dramaserie opnemen. Het is een miniserie van vier afleveringen. Het is voor SBS6. Ik speel er zelf in en ik werk voor SBS, dus dan gaat het naar SBS6."

 

Linda wil verder over het nieuwe project niks kwijt: "Het is een nieuwe serie en het is heel erg spannend! Meer zeg ik er niet over!"

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

William Rutten zet Froukje de Both voor online serie 'Op de gevoelige plaat'

William Rutten heeft Froukje de Both voor de online serie 'Op de gevoelige plaat' gezet.  

 

Samen met William blikt Froukje terug op zweterige fotoshoots met 45 graden, een prachtig moment met haar dochter Emma en natuurlijk haar allereerste foto in zijn studio uit 1997. Het hele interview zie je hier in de video.

 

De fotograaf gaat voor de online serie 'Op de gevoelige plaat' in gesprek met BN'ers aan de hand van zijn archief.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Henk Angenent rijdt opnieuw de Elfstedentocht

Henk Angenent probeert zondag de Elfstedentocht te rijden. Angenent is om 08.00 uur gestart in Leeuwarden. Dat meldt de Leeuwarder Courant

 

Hij schaatst samen met onder anderen zanger Syb van der Ploeg. 

 

De tocht wordt gevolgd door LC -sportverslaggever Renze Lolkema. De updates van de schaatser zijn te volgen in het liveblog van de krant onder het artikel. 

 

Bron: (beeld) LC/Dutch Radio

 

Mollenstreken, Lavezzi Rutjes, Matthyas het Lam, The Masked Singer en Miss Montreal winnen bij de NPO Zapp Awards

Mollenstreken is verkozen tot Favoriete Jeugdprogramma tijdens de liveshow van de NPO Zapp Awards 2021. Ook vielen onder anderen Lavezzi Rutjes, Matthyas het Lam, Roadtrippers en The Masked Singer in de prijzen bij de uitreiking van de jeugdprijzen van het jaar. Klaas van Kruistum en Britt Dekker presenteerden de awardshow, die er dit jaar vanwege corona anders uitzag: zonder publiek, maar mét genomineerden en kinderen in een live zoomverbinding vanaf Studio 21 in Hilversum.

 

Kinderen hebben in de afgelopen stemrondes massaal gestemd op hun favoriete acteurs, programma’s, online sterren en artiesten. Tijdens de awardshow mochten kinderen nog stemmen op hun Favoriete Jeugdprogramma. NOS Jeugdjournaal-presentatrice Laura Hogendoorn maakte bekend dat Mollenstreken de felbegeerde prijs heeft gewonnen. Het Jeugdjournaal won de award vorig jaar. Daarnaast reikten onder anderen Ruben Nicolai, Jandino Asporaat, Meester Jesper en, verstopt in een haaienpak, Stefania Liberakakis een Zapp Award uit.

 

Een overzicht van alle winnaars in de zeven categorieën:

Favoriete Ster Online: Matthyas het Lam (Fifalosophy/Matthy)

Favoriete Track NL: Miss Montreal – Door de wind

Favoriete Jeugdfilm NL: Misfit 3 De Finale

Favoriete Online Serie: Roadtrippers

Favoriete Ster Jeugdprogramma: Lavezzi Rutjes

Favoriete Familieprogramma: The Masked Singer

Favoriete Jeugdprogramma: Mollenstreken

 

Veer-In-Je-Reet-Award

De 12-jarige Yasin uit Den Haag is de trotse winnaar van de Veer-In-Je-Reet-Award; bijna 4000 kinderen hebben op hem gestemd. De award is een prijs voor kinderen die tijdens corona belangeloos iets gedaan hebben om het leven van anderen wat mooier te maken. Yasin kreeg deze prijs uit handen van Tim Senders, omdat hij sinds maart vorig jaar bijna dagelijks boodschappen doet voor ouderen en kwetsbare mensen uit de buurt. De Veer-In-Je-Reet-Award is een prijs van KRO-NCRV.

 

NPO Zapp Awards 2021

De NPO Zapp Awards zijn dé jaarlijkse publieksprijzen voor beste programma’s, presentatoren, online sterren en artiesten van het afgelopen jaar, bepaald door kinderen. Vanaf vrijdag 18 december konden kinderen stemmen op het Favoriete Jeugdprogramma, Favoriete Ster Jeugdprogramma, Favoriete Familieprogramma, Favoriete Track NL, Favoriete Ster Online, Favoriete Online Serie en Favoriete Jeugdfilm NL. Het gala was zaterdagavond 13 februari live vanuit Studio 21 in Hilversum te zien op NPO Zapp. De presentatie was in handen van Klaas van Kruistum en Britt Dekker.

De NPO Zapp Awards worden sinds 2018 uitgereikt. Kinderen konden van vrijdag 18 december tot en met zaterdag 13 februari online stemmen op hun favorieten via zappawards.nl. De NPO Zapp Awards is een samenwerking van NPO Zapp en KRO-NCRV. 

 

Bron: NPO

Beeld: NPO Zapp

 

Katja Schuurman in het buitenland voor opnames feelgoodmovie Casa Coco

Katja Schuurman is in het buitenland voor de opnames van de feelgoodmovie Casa Coco. Dat heeft ze laten weten via Facebook.

 

Katja schrijft ''Dolblij dat we mogen werken en ook nog op zo’n heerlijke plek, mogen we het nu gelukkig ook met jullie delen: We zijn op Bonaire voor de opnames van de Rotterdamse feelgoodmovie Casa Coco, met in de hoofdrollen Joke Bruijs en Gerard Cox. En fantastische rollen van onder anderen Richard Groenendijk, Loes Luca, Frederique Spigt en Tania Kross.

 

Het wordt een hele fijne film, waarmee we jullie hopelijk snel in weer ópen bioscopen kunnen gaan verblijden. We houden ons op de set aan het samen met het Nederlandse filmfonds opgestelde COVID-19 AV protocol, zoals alle film- en tv producties die op dit moment worden gedraaid.''

 

De film gaat over een pensionhoudster op Bonaire die na vele jaren haar jeugdliefde weer tegenkomt op het eiland als hij met een groep vrienden op vakantie gaat. Cox en Bruijs waren in de jaren zeventig tien jaar met elkaar getrouwd. Het is niet de eerste keer dat zij samen op het witte doek te zien zijn. Ze waren in 2014 te zien in Toen Was Geluk Heel Gewoon, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie.

 

Casa Coco moet eind 2021 in de bioscoop te zien zijn.

 

Bron: Dutch Radio/ANP

Beeld: Katja Schuurman - Facebook

 

Tooske Ragas over TV Kantine-imitatie

Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas werd donderdagavond in de TV Kantine gepersifleerd. In de uitzending van Shownieuws reageert ze op de imitatie.

 

Irene Moors kroop in de huid van de presentatrice die haar opwachting maakte in Bankgiro Miljonairs. 

 

Wat Tooske van de persiflage vindt zie je hier in de video.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Koning brengt werkbezoek in kader vaccinatieprogramma

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 9 februari een werkbezoek gebracht in het kader van het vaccinatieprogramma COVID-19. Hij bezocht achtereenvolgens de XL-vaccinatielocatie in Houten en het Coronabedrijf in Rijnsweerd van de GGD regio Utrecht en het RIVM in Bilthoven.

 

Bij de vaccinatielocatie in Houten kreeg de Koning een toelichting op het werk van de GGD, met name rondom het vaccinatieproces. De XL-locatie in Houten telt 24 priklijnen, die openen op basis van het aantal beschikbare vaccins. Per priklijn kunnen, afhankelijk van de doelgroep, gemiddeld 15 personen per uur worden gevaccineerd. Het is één van de twee XL-locaties in de regio. Daarnaast opent de GGD binnenkort meerdere vaccinatielocaties in de regio en worden de mogelijkheden voor een mobiele vaccinatie-unit onderzocht, zodat inwoners dichtbij en laagdrempelig gevaccineerd kunnen worden. De Koning sprak tijdens zijn bezoek medewerkers van de GGD die vaccineren en met nieuwe medewerkers die worden opgeleid voor het vaccineren. Wekelijks worden in Houten circa 250 krachten opgeleid voor alle vaccinatielocaties in de regio Utrecht. Vervolgens kreeg de Koning een rondleiding over de werkvloer. Hij sprak met diverse deskundigen over onder meer het checken van medische gegevens, het voorbereiden van de vaccins, het zetten van de prik en de observatie erna in verband met mogelijke allergische reacties.

 

Vervolgens bezocht de Koning het hoofdkantoor van het Coronabedrijf van de GGD regio Utrecht. Dit is in april 2020 opgericht, met het doel om taken rondom de coronabestrijding in te richten en daarmee het crisisteam van de reguliere organisatie te ontlasten. Het coronabedrijf is 7 dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur open en er werken inmiddels ruim 2000 medewerkers. Zij komen onder andere uit de horeca, kunst- en muziekwereld en de evenementenbranche. De Koning sprak met medewerkers en deskundigen van het Klant Contact Centrum en het Team Vaccinatie over onder andere het zoeken van locaties, de planning en de verdeling en distributie van beschikbare vaccins. Daarna volgde een rondetafelgesprek met betrokkenen over het crisisoverleg vaccinatie. Dat wordt vrijwel dagelijks gehouden over thema’s variërend van medisch-inhoudelijk tot logistiek, zoals de bereikbaarheid van locaties door sneeuw.

 

De Koning sloot zijn bezoek af bij het RIVM in Bilthoven, waar hij een rondleiding kreeg bij het Logistiek Coördinatiecentrum COVID-vaccinatie (LCC). Het RIVM verzorgt de logistieke operatie, bijvoorbeeld de logistieke planning en aflevering van vaccins aan uitvoerende professionals. Voor deze grote logistieke operatie maakt het RIVM gebruik van de denkkracht van externe partijen, waaronder Defensie. Daarna sprak de Koning digitaal verder met diverse inhoudelijk betrokkenen over verschillende thema’s. Zo werd gesproken over de vaccinatiestrategie, de samenwerking met de GGD en opschaling. Ook werd gesproken over de samenwerking met huisartsen, bijvoorbeeld bij niet-mobiele thuiswonende ouderen, en de samenwerking met instellingen voor de vaccinaties van bewoners van verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg. De Koning sprak tijdens dit gesprek zijn waardering uit voor al het werk dat de betrokkenen bij de GGD’s en het RIVM verzetten om de vaccinaties mogelijk te maken.

 

Bron: Het Koninklijk Huis/Dutch Radio

Beeld: NOS - © Royal TV/Rick Evers

 

Albert Bos nieuwe verslaggever koningshuis

Albert Bos is met ingang van april de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS Nieuws. Albert volgt in die functie Kysia Hekster op. Zij gaat per 1 mei aan de slag in Brussel als NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en België/Luxemburg. 

 

Albert Bos is sinds 2015 werkzaam voor de NOS als politiek verslaggever Den Haag. Die functie gaat hij combineren met zijn nieuwe werkzaamheden. Vanuit binnen- en buitenland zal hij nieuws over de koninklijke familie en het koningshuis verslaan. 

 

Bos kijkt uit naar zijn volgende stap: “het Koninklijk Huis heeft een belangrijke maatschappelijke functie. En als politiek verslaggever zie ik hoe de politiek en monarchie op elkaar inwerken. Ik kijk ernaar uit om daar verhalen over te maken. Net als om het staatshoofd te volgen in binnen- en buitenland.”

  

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Albert Bos is een ervaren en allround verslaggever op onze Haagse redactie. De NOS wil zowel vanuit het maatschappelijke als het politieke perspectief goede journalistieke verhalen maken over en rond het Koninklijk Huis. De brede ervaring van Albert sluit uitstekend aan bij deze ambitie. Ik ben blij dat hij het Koninklijk Huis voor NOS Nieuws gaat volgen.”

 

Bron: (beeld) NOS

 

NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen bevallen van dochter

NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen is bevallen van haar dochter. Afgelopen woensdag zijn Amber en haar partner Rachid Finge ouders geworden van Taylor Susie Finge.

 

De journalist deelt op Instagram "met grote trots" een foto van haar nog net geen week oude baby. "Ze werd geboren in de vroege uurtjes van 3 februari", schrijft ze bij de foto van een slapende Taylor. "Taylor heeft papa en mama nu al om haar kleine vingertje gewonden met haar schattigheid."

 

Ook Rachid heeft op zijn Instagrampagina de foto van zijn dochter gedeeld om haar zo voor te stellen aan de wereld. "Taylor is een engeltje - vooral overdag!", grapt hij. Dat Taylor een nachtdier is blijkt ook uit de online-geboortekaart die de kersverse ouders hebben gemaakt. Daarop is te lezen dat Amber en Rachid om 02.58 uur ouders zijn geworden van de bijna 50 cm lange Taylor. "Al jouw dromen zijn die van ons", schrijven haar ouders.

 

De naam van het kleine meisje moet op z'n Engels worden uitgesproken, "net als bij haar moeder" en "betekent 'maker', zo staat op de online-geboortekaart. De ouders hebben de naam bedacht "tijdens de Netflix-show van comedian Taylor Tomlinson". De tweede naam Susie is een vernoeming naar Susie Wolff, "tot op heden de laatste vrouw die heeft deelgenomen aan een Formule 1-weekend". 

 

Bron: © ANP

Beeld: Levy Life

Levy Life

Klaasje verlaat K3

Na meer dan vijf jaar bij K3, zal Klaasje in het najaar van 2021 de groep verlaten.

 

Klaasje: “Na vijf prachtige jaren heb ik besloten om afscheid te nemen van K3. Het is een enorme stap, maar voor mij een heldere en doordachte beslissing, waarin ik gesteund word door het team van Studio 100 en alle mensen die dicht bij mij staan. Ik gun mijn plaatsje binnen K3 aan iemand anders en wil zelf op een andere manier invulling geven aan mijn leven. Wat de toekomst brengt, dat weet niemand. Graag wil ik blijven acteren en presenteren, want daar word ik heel gelukkig van. Ook zal muziek een rol blijven spelen in mijn leven, omdat mijn hart daar ligt. Via mijn sociale media zal ik jullie op de hoogte houden van wat ik ga doen. Ik kijk positief uit naar een toekomst waarin ik mijn eigen weg zal gaan, en waar K3 ook doorgaat met een nieuwe, frisse wind.

Het K3-leven is fantastisch, al voel ik dat het nu tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Zoals er voor alles een begin en een eind is, zo is nu voor mij het moment gekomen om verder te kijken en mijn horizon te verbreden. Bovenal wil ik aan jullie, de fans, mijn grote dankbaarheid uitspreken voor meer dan vijf jaar K3. De dansende en zingende kinderen tijdens onze shows, de duizenden tekeningen, cadeautjes, brieven en mooie verhalen zitten voor altijd in mijn hart. Het is met geen pen te beschrijven hoe overweldigend en bijzonder het is om invulling te mogen geven aan K3. De K3-Shows, het dansen, zingen, presenteren en acteren, het is alles wat ik het liefste doe. Ik ben Hanne en Marthe en het geweldige team van Studio 100 enorm dankbaar voor alle ervaringen en momenten die ik in de afgelopen jaren met hen heb mogen delen en ik zal deze de rest van mijn leven met mij meedragen.

Volgens mij kan het naast elkaar bestaan: vooruitkijken en omkijken. Een nieuw begin en afscheid nemen. Voor mij wordt dit een afscheid in dankbaarheid en voor ons allemaal een nieuw begin met frisse energie. Gelukkig heb ik nog een jaar om van alles bij K3 dubbel en dwars te gaan genieten!”

 

Hanne: “We begonnen alle drie onervaren aan dit avontuur. Meer dan 5 jaar later hebben we een rugzak vol ervaringen gekregen. Samen hebben we zo veel meegemaakt. We zijn niet alleen professioneel gegroeid, maar vooral onderling ook heel erg naar elkaar toe gegroeid! We hebben gelachen, gehuild en genoten. Ik denk dat “dankbaarheid” en “goesting” de juiste woorden zijn vandaag. ‘Dankbaar’ voor de fijne jaren met Klaasje en ‘goesting’ voor een nieuw avontuur zowel voor Klaasje als voor K3 want wij zijn nog lang niet uitgezongen! Dit betekent dat we op zoek gaan naar iemand nieuw om ons groepje weer compleet te maken. Dus ook dit jaar zullen dromen uitkomen!”

 

Marthe: “Het zal wennen zijn zonder Klaasje, we zijn tenslotte meer dan 5 jaar lang als zussen voor elkaar geweest. Maar zowel Hanne als ik hebben nog ontzettend veel zin om door te gaan, we hebben nog niet het gevoel dat het voor ons al tijd is om ermee op te houden. In overleg met Studio 100 hebben Hanne en ik dan ook de beslissing genomen om door te gaan met K3.”

 

Gert Verhulst: “K3 gaat door, want we hebben nog héél veel plannen. Dit najaar gaat Studio100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje. We onderzoeken op dit moment of we een mooi tv-programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3. Meer nieuws daarover later. Ondertussen kan iédereen zich alvast kandidaat stellen. Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Iedereen die drie shows per dag aankan, mag zich kandidaat stellen! Maar voor het zo ver is, kan de K3 show met Klaasje hopelijk binnenkort doorgaan, zodat we uitgebreid afscheid kunnen nemen van haar. Bovendien zijn Hanne, Marthe en Klaasje binnenkort ook te zien in de nieuwe K3 film Dans van de Farao!''

 

 

Alle kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden via studio100.com.

 

Bron: (beeld) Studio 100/Dutch Radio

 

Roxeanne Hazes presenteert Videoland Original Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star

Videoland start vanaf maandag 15 maart met Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star, dé zoektocht naar het grootste make-up talent van Nederland. Make-up liefhebber Roxeanne Hazes gaat deze spannende competitie presenteren. Ze wordt bijgestaan door twee grootheden uit de make-up wereld, Nikkie de Jager en Pernell Kusmus. Zij beoordelen samen met gastjuryleden de creaties van de tien veelbelovende make-up talenten. Wie de talenten en gastjuryleden zijn, wordt later bekendgemaakt.

 

Roxeanne Hazes is bekend als zangeres, en is nu voor het eerst te zien als presentatrice van Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star: “Toen ik werd gevraagd of ik Glow Up wilde presenteren, twijfelde ik geen moment. Ik heb zoveel bewondering voor deze kunstvorm en experimenteer zelf ook graag op het podium met mijn looks. En het is een eer om samen met Nikkie en Pernell dit programma te mogen maken.”                            

 

Nikkie de Jager oftewel NikkieTutorials behoeft eigenlijk geen uitleg meer in de make-up wereld. Miljoenen (bekende) fans over de hele wereld volgen haar make-up tutorials op haar Youtube-kanaal NikkieTutorials. “Ik heb mijn opwachting al mogen maken als gastjurylid bij de UK-versie van Glow Up en ik ben zo enthousiast dat we nu in Nederland op zoek gaan naar nieuw talent, hiermee het vak van make-up artist een podium geven en dat ik daar als vast jurylid een rol in mag spelen. Ik ben heel erg benieuwd waar de talenten ons mee gaan verrassen, de lat ligt hoog! Als je van make-up houdt, moet je zeker naar Glow Up gaan kijken.”

 

Pernell Kusmus is ook absoluut geen onbekende. Met al meer dan 35 jaar ervaring als make-up artist en docent bij House of Orange maakt hij het vaste team van Glow Up compleet. ‘De creativiteit die make-up biedt is eindeloos. En dat hoop ik straks ook terug te zien. Hoe verwerken de talenten de thema’s en opdrachten die wij geven in hun creaties en kunnen ze de druk aan die bij deze competitie komt kijken? Ik hoop dat we als jury echt weggeblazen worden”, aldus Pernell Kusmus. 

                                                                                                                                                     

Over Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star

In Glow up: The Next Dutch Make-Up Star, gepresenteerd door Roxeanne Hazes, nemen tien veelbelovende make-up talenten het tegen elkaar op in een spannende competitie. Iedere aflevering moeten zij zichzelf opnieuw bewijzen en de mooiste, meest bijzondere en technisch uitdagende make-up creaties laten zien. Hun werk wordt beoordeeld door twee gerenommeerde make-up artists, Nikkie de Jager en Pernell Kusmus, die iedere aflevering worden bijgestaan door een wisselend gastjurylid, passend bij het thema van die week. De twee slechtst presenterende kandidaten van de aflevering krijgen nog één laatste kans in de spannende Face-Off. Iedere aflevering valt het doek voor één van hen. Aan het einde van de competitie blijft de beste make-up artist over die zich The Next Dutch Make-Up Star mag noemen en daarnaast € 15.000,- en een talentcontract bij de beroemde agency House of Orange wint.

 

De Videoland Original Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star, geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland B.V, start met een dubbele aflevering  op maandag 15 maart bij Videoland.

 

Bron: (beeld)  RTL - Videoland

 

Eloise van Oranje in podcast FOMOFIEL van jongerenplatform Club Next

Eloise van Oranje heeft zich laten interviewen voor de  podcast FOMOFIEL van jongerenplatform Club Next. In deze aflevering gaat het over ‘status’ vliegen de UGG’s, Sendra riemen en andere trends je om de oren.

 

Eloise vertelt over haar middelbare schooltijd, hoe ze omgaat met negatieve aandacht en hoe het is als heel Nederland meekijkt met je liefdesleven. Ondanks haar adellijke titel, houdt Eloise zich niet langer (meer) bezig met wat anderen van haar vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CLUB NEXT (@club.next)

Bron: (beeld) Club Next/Dutch Radio

 

Katja Schuurman over samenwerking Return to Sender en MommaLuv

Katja Schuurman is in een YouTube-video te zien waarin ze het heeft over de samenwerking tussen Return to Sender en MommaLuv.

 

Bekijk hier de Katja Schuurman-video van Mandy Ladan, founder en directeur van Stichting MommaLuv. 

 

''Wat krijg je als twee organisaties die zo geweldig bij elkaar passen de handen ineenslaan? Een liefdesbaby! Zo zien wij de samenwerking tussen Return to Sender en MommaLuv'', schrijft MommaLuv op haar website.

 

De babyshower pakketten van MommaLuv zijn geherlanceerd.

 

Babyshowers zijn tegenwoordig de orde van de dag. Het is natuurlijk fantastisch om met een groep vrouwen een mama-to-be te verrassen en het leventje op komst met elkaar te vieren. Vaak gaat dit gepaard met cadeautjes in overvloed. Return to Sender en MommaLuv hebben een prachtige manier gevonden om hier meer betekenis aan te geven. Een manier waarop ook vrouwen in ontwikkelingslanden dit babyfeestje ‘meevieren’.

 

Meer informatie: www.mommaluv.nl en www.returntosender.nl

 

Bron: MommaLuv/Dutch Radio

Beeld: Mandy Ladan - YouTube

 

Guido den Aantrekker benoemt tot Creative Director entertainment magazines 

DPG Media is in zowel Nederland als België prominent aanwezig op de magazinemarkt met Story, Veronica Magazine, TotaalTV en Superguide in Nederland en onder meer Dag Allemaal, Story, Primo, TeVe Blad en TV Familie in België. Om de positie van deze merken te versterken heeft DPG Media Guido den Aantrekker begin februari benoemd tot Creative Director entertainment magazines overkoepelend voor Nederland en België.

 

Guido wordt in Nederland inhoudelijk eindverantwoordelijk voor deze merken. In België wordt Guido sparringpartner voor An Meskens, hoofdredacteur Showbizz en Magazines. Hij rapporteert aan Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines in Nederland. Guido gaat samen met de hoofdredacteuren werken aan de verdere ontwikkeling van deze merken.

 

Debby Nobel en Gijsbert de Fokkert blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie voor respectievelijk Veronica Magazine, Superguide en TotaalTV. Guido blijft zelf verantwoordelijk voor Story.

 

Guido den Aantrekker is sinds 2017 hoofdredacteur van Story. Tevens is hij in Nederland vaste entertainmentdeskundige in het SBS6-programma Shownieuws. Daarvoor was hij zelfstandig journalist en mediastrateeg voor onder meer Sanoma, TMG en Dirk van den Broek.

 

Bron: DPG Media/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Gert Verhulst zingt titelsong van De Verhulstjes: "Zo Zijn Wij"

Gert Verhulst heeft voor de nieuwe reality reeks van De Verhulstjes de titelsong "Zo Zijn Wij" ingezongen. De tekst en muziek zijn van Gert Verhulst en Jelle Cleymans. Arrangement door Wietse Meys.

 

De videoclip is te bekijken op het YouTube-kanaal van De Vlaamse tv-zender Vier & Vijf. 

 

De Verhulstjes zijn elke donderdag te zien om 20.35 uur op VIER.

Meer informatie: www.vier.be/de-verhulstjes

 

Bron: (beeld) VIER/Dutch Radio

 

Beste Zangers winnaar van Pop Media Prijs

Het tv-programma Beste Zangers is de winnaar van de Pop Media Prijs 2020. Dat is bekendgemaakt op ESNS. De Pop Media Prijs wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan persoon, boek, documentaire of programma die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de popjournalistiek. De andere genomineerden waren Famke Next, de driedelige docureeks, geregisseerd door June te Spenke en XTC – Een Biografie, geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd. Aan de Pop Media Prijs is een geldbedrag verbonden van € 3.000,-. De prijs wordt dit jaar mogelijk gemaakt door SENA Performers en ESNS.

 

Het volledige juryrapport:

Dit jaar is de keuze van de jury niet zozeer gevallen op een persoon dan wel op drie verschillende media-uitingen die in 2020 in positieve zin het verschil maakten binnen het pop medialandschap. Een landschap dat de laatste paar jaren dankzij de opkomst van de podcast veelzijdiger is geworden. Zeker in het door corona geteisterde jaar 2020 leek de aanwas van nieuwe podcasts groter dan ooit.

 

De jury heeft diverse podcasts onder de loep genomen en stelde in de meeste gevallen vast dat ze dicht op de popcultuur zitten en makers vaak meer loskrijgen uit artiesten dan in geschreven interviews. Maar de meeste richten zich vooralsnog teveel op hun eigen niche om een grote, universeel aansprekende beloning als de Pop Media Prijs te rechtvaardigen. Een strakker format, strengere eindredactie en iets meer kritische distantie zou de meeste podcasts goed doen.

 

De schrijvende pers had het moeilijk. 2020 was dankzij corona en het daarmee wegvallen van zo’n tien maanden aan live-concerten en festivals niet het jaar waarin poprecensenten en -verslaggevers zich van hun beste kant konden laten zien. Er vielen nauwelijks concerten te recenseren, festivalverslagen hoefden niet gemaakt te worden. Popjournalisten werden in 2020 net als de muzikanten zelf door de pandemie beroofd van hun core-business.

 

Net vóór de pandemie uitbrak werd de eerste van onze drie genomineerden geproduceerd. Het tv-programma Beste Zangers. Het dertiende seizoen van dit AVROTROS-programma leverde behalve veel tranen bij de optredende artiesten ook onvergetelijke muzikale momenten op. Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven. Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek door.

 

De tweede nominatie is voor Famke Next, de driedelige docureeks, geregisseerd door June te Spenke, uitgezonden door Videoland over influencer en popster Famke Louise. De serie verscheen tegelijk met het gelijknamige album van de zangeres en biedt een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld waarin het streven naar popsucces en social media gekte samenkomen. Influencers zijn belangrijk in de hedendaagse popcultuur. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe hield een van de grootste influencers zich staande, waar liep ze in dit voor haar ook bewogen corona-jaar allemaal tegen op. Dat laat Famke Next goed zien.

 

De derde nominatie gaat naar een boek dat volgens het volgens de jury verdient om onmiddellijk vertaald te worden. XTC -Een Biografie is namelijk van internationale allure. Geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd is het een buitengewoon inzichtelijk boek over niet alleen de geschiedenis van de drug XTC maar ook over de verwevenheid daarvan met de opkomst en bloei van de dance-cultuur zoals die vanaf eind jaren tachtig gestalte kreeg. XTC – Een Biografie levert een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur. Nederland liep voorop in de ontwikkeling van de dance, zoals ook uit dit boek aantoont. De pioniersrol van Nederland in de internationale dancecultuur wordt in dit boek fraai onderstreept.

 

Drie sterke en verschillende nominaties – qua vorm, inhoud en doelgroep – waardoor de jury tijdens Zoom-bijeenkomsten uitvoerig over van gedachten is gewisseld.

 

Uiteindelijk viel de keuze op Beste Zangers.

Heel tv kijkend Nederland kent dit programma dat ieder seizoen meer kijkers lijkt te trekken. Maar kijkcijfers waren voor de jury geen maatstaf. Het bijzondere aan Beste Zangers is dat het breekt met de ongeschreven wet dat popmuziek op de Nederlandse tv alleen mogelijk is als er een wedstrijdformule aan verbonden is, er gehost mag worden of het appelleert aan nostalgie. Camp, carnaval en jeugdsentiment zonder een van deze ingrediënten leek popmuziek op tv kansloos.

 

Een programma waarin de muziek centraal staat, waar het om liedjes en niet de beroemdheid van een artiest gaat, daar lijkt al jaren geen ruimte meer voor op de Nederlandse televisie. Het zijn niet de artiesten zelf die het programma zo succesvol maken, het is de combinatie van de verschillende hoeken van het pop-entertainment gerekruteerde artiesten die het programma afgelopen seizoen spraakmakender maakte dan ooit.

 

Stef Bos, Miss Montreal en Diggy Dex komen uit andere werelden. Ze vonden elkaar met zingen. Alles draait uiteindelijk om die vertolking van dat liedje dat je van de ander hebt eigen gemaakt. Dat werkt alleen als de liedjes goed zijn en als iedereen oprecht zijn best doet er wat van te maken.

 

Liedjes krijgen zo een nieuw leven, kijk bijvoorbeeld alleen al naar de hoge notering van Door de wind een liedje van Stef Bos in het programma gezongen door Miss Montreal. Je moet van steen zijn om onberoerd te blijven door deze opname.

 

Het frappante is, en daarvoor verdient de redactie die dit curieuze gezelschap toch bij elkaar heeft gebracht alle hulde: je hoeft niet van de artiesten in Beste Zangers te houden om toch geraakt te worden door de kracht van een liedje. Die worden losgezongen van de makers en beginnen dankzij nieuwe vertolkingen tweede leven. Dat is knap, dat verdient bewondering, dat verdient een Pop Media Prijs. Beste Zangers, van harte.

 

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.

Genomineerden kunnen behalve individuen ook initiatieven of projecten zijn. Alle geledingen binnen pers en media tellen mee. Kranten, tijdschriften, boeken, radio, televisie, online, documentaires, film en fotografie. Die veelzijdigheid uit zich in het toekennen van de prijs aan een fotograaf als Anton Corbijn, een tv-item als DWDD Recordings, of aan, zoals vorig jaar een radiomaker namelijk Rob Stenders.

 

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

 

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman en Rob Stenders.

 

Bron: Buma Cultuur/Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Miljuschka komt eenmalig met eigen magazine!

Miljuschka Witzenhausen is een van de grootste culinaire persoonlijkheden van Nederland! Wat jaren geleden begon als een lekkere hobby, groeide uit tot een serieus bereik op social media én website. Na haar eigen tv-programma’s voor zowel RTL als 24Kitchen, kookboeken, social media en een jaar geleden de website Miljuschka.nl, komt Miljuschka nu weer met iets nieuws… haar eigen Miljuschka Magazine! 

Heel persoonlijk

Miljuschka Magazine is een eenmalig culinair magazine. De 160 pagina’s tellende culinaire bewaar-glossy geeft een uitgebreid kijkje in het privéleven van Miljuschka. Het is een mix van persoonlijke verhalen en ervaringen, heel veel inspiratie, prachtige fotografie én ruim 60 gloednieuwe recepten: van verrassend en feestelijk tot makkelijk en snel, maar altijd superlekker!

Eigen kracht 
Het magazine zal niet te vinden zijn in de winkel, maar is exclusief verkrijgbaar via Miljuschka’s website. Ook opvallend is dat er geen advertenties in het blad staan. Miljuschka maakt en financiert dit project helemaal op eigen kracht. Een bewuste keuze zodat ze de vorm en inhoud volledig in eigen hand heeft. 

 

Miljuschka: “Ik vind dit een on-ge-lofelijk spannend avontuur, maar het is voor mij écht een droom die uitkomt! Het wordt een tof, dik magazine met lekkere reisverhalen, heerlijke herinneringen, te gekke recepten, tips & tricks, mijn favoriete adresjes en verder alles wat mij bezighoudt; dus ook mijn favoriete cheesecakes!”

Tijdelijk verkrijgbaar
Miljuschka Magazine is slechts tijdelijk te reserveren en vanaf nu t/m 15 februari exclusief te bestellen via www.miljuschka.nl voor € 12,50 (incl. verzendkosten). Miljuschka Magazine landt vervolgens eind Maart op de deurmat bij de lezers. Een deel van de opbrengst gaat naar het Epilepsiefonds. Een fonds waar Miljuschka om persoonlijke redenen ambassadrice van is. 

Een greep uit de inhoudsopgave naast alle 60 nieuwe recepturen:

 

-Een trip down taste memory lane: Miljuschka’s jeugdherinneringen aan de hand van voor haar belangrijke eetadresjes

-Een persoonlijk reisverslag van het prachtige Puglia + 5 parels uit deze boerse keuken van Italië 

-Favorites around the world – Miljuschka’s liefde Philip vertelt over de meest spectaculaire gerechten die zij samen aten

-De slimste tips en de beste recepten voor aan tafel met je gezin: gezelligheid en lege bordjes gegarandeerd

 

-Antwoorden op de meest gestelde vragen van Miljuschka’s trouwe volgers (zo’n 793.000 man/vrouw!)

 

-En nog veel meer….

 

Bron: (cover) Miljuschka Witzenhausen

 

Davina Michelle in Shownieuws komt naar je toe

Ronald Molendijk is voor de online serie: Shownieuws komt naar je toe langs geweest in de studio van Davina Michelle.

 

 Hij spreekt haar en haar vriend over hun (muzikale) toekomstplannen. 

 

Het openhartige gesprek en een kijkje in haar studio is via Shownieuws.nl te zien.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Gaby Blaaser te zien in nieuwe Videoland Original ‘In Shape Met Gaby’

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Maar niet voor Gaby. In de nieuwe Videoland Original ‘In Shape Met Gaby’ daagt ze samen met haar bekende vrienden en vriendinnen de kijker uit om weer helemaal in shape te komen. Ze verandert daarmee ‘Blue Monday’ in ‘Fit Monday.’ Met 20-minuten durende full body workouts, waarbij de booty, abs en benen getraind worden zorgt ze dat de kijker thuis, fit en met een positieve mindset het jaar in gaat. De trainingen zijn ‘apartment safe’ wat betekent dat de vitrinekast niet zal gaan trillen, de baby kan blijven slapen en de buren nog steeds blij zullen zijn. Dus shake that booty and let’s get started! ‘In Shape Met Gaby’ is vanaf maandag 18 januari vier weken lang op werkdagen te zien bij Videoland.

 

Gaby zet alles op alles om de kijker thuis te laten zweten, haar workout-buddy’s die zich aan de trainingen gaan wagen zijn onder andere Youtubers Kalvijn (Kelvin Boerma) en Nina Warink, Drag Race Holland- drag queens Miss Abby OMG en Janey Jacké, beste vrienden Dennis en Koen, moeder van Gaby en beste vriendin Olijn, actrice Abbey Hoes, modellen Isadee Jansen en Amije van der Laan, Prince Charming Marvin en deelnemers Rick en Dignum, glamsquad Graziella en Raquel, TikTokker Antonie Lokhorst acteurs Stijn Fransen en Levy Jansen, dansers Vincent Vianen en ShinShan en zanger Danny Froger en zijn vriendin Ann Dominique.

 

‘In Shape Met Gaby’ is geproduceerd door Tuvalu en is vanaf maandag 18 januari elke werkdag te zien bij Videoland.

 

Bron: (beeld) RTL-Videoland/Dutch Radio

 

Katja Schuurman in Wie Ben Ik? bij RTL 4

Katja Schuurman is binnenkort te zien als kandidaat in de spelshow Wie Ben Ik? Dat heeft Katja op Instagram bekendgemaakt.

 

Katja mocht Wie Ben Ik? spelen met haar favoriete tegenstanders Ruben Nicolai en zus Birgit Schuurman.

 

Wie er heeft gewonnen! Zie je binnenkort in Wie Ben Ik? bij RTL 4.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Liesbeth van Dijk doet in Shownieuws Voorspellingen 2021

TV-paragnost Liesbeth van Dijk bekijkt de toekomst van de presentatoren van Shownieuws en de liefdeslessen van een aantal bekende Nederlanders voor 2021.

 

Bekijk hieronder de video:

 

 

Bron: Liesbeth van Dijk/Dutch Radio

 

Gravin Eloise plaatst nieuwjaarsbericht op Instagram 

Gravin Eloise heeft een nieuwjaarsbericht op Instagram geplaatst. Dit schreef de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien op haar Instagram-account.

 

''Lachend het nieuwe jaar in te gaan, ready to let go van 2020! ik ga het kort houden, maken jullie je maar geen zorgen, maar ik wil toch wat zeggen. dit jaar bracht voor mij, voor iedereen, grote verrassingen en veranderingen. deze waren soms negatief, maar ook zeker positief. ik ben gegroeid als persoon, en heb jullie in mijn avontuur mee getrokken. ik ben dankbaar voor alles en hoop dat 2021 betere tijden voor iedereen brengt'', aldus Eloise.

 

Volg Eloise op Instagram via www.instagram.com/eloisevanoranje.

 

Bekijk hieronder ook het gesprek dat Robbert Rodenburg met gravin Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg afgelopen jaar met haar had.

 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Robbert Rodenburg (YouTube)/Shownieuws

Robbert Rodenburg

 

Videoland zet eerste beelden Mocro Maffia 3 online

Videoland begint het jaar goed met de eerste teaserbeelden van Mocro Maffia 3. Vanaf 29 januari is het nieuwe derde seizoen van Mocro Maffia exclusief te zien bij Videoland.

 

Mocro Maffia is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

 

Benieuwd? Bekijk dan hieronder de eerste beelden. 

 

 

Kijk Mocro Maffia 3 vanaf 29 januari exclusief bij Videoland.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio

 

Koning bezoekt hulpdiensten Den Haag tijdens jaarwisseling

Zijne Majesteit de Koning heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Den Haag een bezoek gebracht aan de hulpverleners die zich inzetten voor het handhaven van de openbare orde, het bestrijden en voorkomen van incidenten, het schoonhouden van de stad en de zorg voor gewonden.

 

De Koning bezocht samen met de Haagse driehoek van burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie het regionaal crisiscentrum van de Veiligheidsregio Haaglanden, de gemeenschappelijke meldkamer, politiebureau Hoefkade en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde.

 

In de gemeenschappelijke meldkamer komen alle regionale meldingen binnen die via alarmnummer 112 worden gedaan. Koning Willem-Alexander, burgemeester Van Zanen en de andere leden van de driehoek gingen met medewerkers van de meldkamer en van het regionaal crisiscentrum in gesprek over hun werk tijdens de jaarwisseling, over het afhandelen van de meldingen en over het coördineren en aansturen van de inzet van de hulpdiensten.

 

Bij politiebureau Hoefkade is gesproken met schoonmakers die de hele avond en nacht op straat bezig zijn met het verwijderen van potentieel brandgevaarlijk materiaal om incidenten en brandjes zoveel mogelijk te voorkomen. De Koning sprak hier ook met politieagenten die het bureau als uitvalsbasis gebruiken voor hun diensten in de binnenstad tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe jaar.

 

Het bezoek werd afgesloten in HMC Westeinde. Hier spraken de Koning en de leden van de driehoek met artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen op oudejaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht en over de verschillen met het werk tijdens andere nachten en eerdere jaarwisselingen. Ook werd een bezoek gebracht de spoedeisende hulp.

 

De jaarwisseling is door het coronavirus anders. Zo geldt een landelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk en zijn grote feesten en evenementen dit jaar niet mogelijk. Zoals elk jaar heeft de gemeente Den Haag maatregelen genomen om de periode rond oud en nieuw zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. 

 

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

 

Bron: Het Koninklijkhuis/RVD

Beeld: NU.nl

 

Nicolette Kluijver in serie Wanneer heb je voor het laatst… 

Presentatrice Nicolette Kluijver is geïnterviewd door Libelle TV. In de serie Wanneer heb je voor het laatst… worden allerlei bekendheden van binnen- en buitenland aan de tand gevoeld. Hierdoor leer je de geïnterviewde grootheden van een hele andere kant kennen.

 

Deze keer komen we meer te weten over Nicolette Kluijver. Ze heeft drie kinderen en heel veel dieren thuis.

 

Libelle TV sprak Nicolette. Het ging niet allleen over haar gezin maar ook over sporten, modeblunders en tranen.

Bekijk de serie Wanneer heb je voor het laatst... met deze keer Nicolette Kluijver en meer via www.libelletv.nl/serie/voor-het-laatst.

 

Bron: (beeld) Libelle TV/Dutch Radio

 

BN'ers lanceren Nederlandse versie Veganuary

Radio-dj en podcasthost Giel Beelen, Penoza-actrice Sigrid ten Napel en Youtube-ster Teske de Schepper zijn de nieuwe ambassadeurs van de Veggie Challenge campagne van ProVeg. Samen met meer dan 30 andere BN'ers en influencers sporen ze Nederlanders aan om vanaf 1 januari een maand minder vlees te eten en plantaardige voeding uit te proberen.

 

Goede voornemens

Januari begint met goede voornemens en de behoefte aan een gezondere levensstijl. Dat vindt ook Giel Beelen, radio-dj en oprichter van de podcast KUKURU. Hij ging eerder dit jaar zelf de uitdaging aan: “Kijk eens kritisch naar de brandstof die je in je eigen lichaam gooit. Kies je het beste, of het slechtste? Als je een plantaardig voedingspatroon niet probeert voor de dieren, of voor het klimaat, doe het dan voor jezelf.”

 

Duurzaam en gemakkelijk

Penoza-actrice Sigrid ten Napel eet plantaardig voor het milieu: “Minder vlees eten is zo ontzettend belangrijk voor het behoud van een gezonde aarde. Met een relatief kleine verandering in gewoonten kan je bijdragen aan een enorm verschil. En je hoeft tegenwoordig ook echt niet meer in te leveren op smaak, alles is mogelijk in de keuken wanneer je plantaardig eet. Kortom heerlijk eten én een positieve impact.” Dat bevestigt ook de Youtube-ster Teske de Schepper die al jaren veganistisch eet: “Plantaardig eten was voor mij veel makkelijker dan verwacht! Toen ik de stap zette wilde ik gelijk niet meer anders.”

 

Gratis online coaching via app

“Gedragsverandering is moeilijk en kost tijd,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg. “Vandaar dat ProVeg het zo makkelijk mogelijk wil maken. Tijdens de maand januari ondersteunen we deelnemers met gratis online kookdemo’s, coaching, meer dan 400 recepten en een motiverende app die live laat zien hoeveel je bespaart.

 

Daarnaast zoekt onze stichting de samenwerking op met BN-ers, influencers en bedrijven om zoveel mogelijk mensen te activeren.” Vleesvervangerproducent Vivera sponsort een tv-commercial rond de jaarwisseling, Vegan Masters lanceert een Veggie Challenge startbox, Yoghurt Barn geeft deelnemers korting op de Veggie Challenge Vegan Tiramisu Special en Rutger Anema, oud-hoofdredacteur van Allerhande maakt het deelnemers gemakkelijk met kant-en-klare plantaardige maaltijden via zijn nieuwe bedrijf GOODCHEF.

 

Joaquin Phoenix en Alicia Silverstone

Ook in het buitenland krijgt de internationale beweging die mensen aanspoort in januari plantaardig te gaan eten steun van talrijke celebrities. Zo zijn oscarwinnaar Joaquin Phoenix, Paul McCartney en actrices Alicia Silverstone en Mayim Bialik ambassadeur van Veganuary, een Britse campagne die oproept om in januari een maand vegan te eten.

 

 Bron: (foto) Proveg Nederland

 

Olcay Gulsen en Ruud de Wild in serie Liefde in Lockdown op Libelle TV

Olcay Gulsen en Ruud de Wild zijn te zien in de nieuwe aflevering van Liefde in Lockdown op Libelle TV.

 

Het stel Olcay en Ruud geven antwoord op twintig stellingen over elkaars gewoontes en eigenschappen. Wie is het meest eigenwijs? Wie zit er het meest op zijn telefoon? Wie rijdt beter? Bekijk de nieuwe aflevering van Liefde in Lockdown op de site van Libelle TV.

 

 

In het format Liefde in Lockdown geven bekende koppels antwoord op in 1 minuut antwoord op 20 stellingen over elkaars eigenschappen en gewoonten door simpelweg naar zichzelf of de ander te wijzen.

 

www.libelletv.nl

 

Bron: (beeld) Libelle TV

 

PowNed met bijna 60K leden groter dan ooit!

Omroep PowNed heeft de benodigde 50.000 leden binnen voor een volwaardige plek in het publieke bestel. Met exact 58.027 leden op de teller heeft de omroep de bepalende grens afgelopen week ruimschoots gepasseerd. Een historisch moment. 

 

Voorzitter Dominique Weesie: “Ik ben heel trots dat wij voor de derde keer in ons bestaan het benodigde aantal leden hebben weten binnen te halen. En met het huidige aantal van bijna 60.000, zijn we groter dan ooit. We zijn nu aspirant-omroep af en dat houdt in dat wij straks drie keer zo groot gaan worden. Daarmee is PowNed niet meer weg te denken uit het publieke bestel.”

 

Om het voortbestaan van de omroep te garanderen was PowNed genoodzaakt in 2020 toch weer te gaan ledenwerven. Iets waar wij ons sinds 2015 tegen hebben verzet, aangezien wij van mening zijn dat draagvlak tegenwoordig op veel betere manieren is te meten. Maar dankzij onze enorme online achterban is PowNed er uiteindelijk toch weer in geslaagd het minimaal benodigde aantal van 50.000 leden aan zich te binden. En met een gemiddelde leeftijd tussen de 20-30 jaar, heeft het van alle omroepen ook nog eens de jongste leden.

 

Weesie is alle leden dankbaar voor hun support en kijkt uit naar het volgende hoofdstuk. “We gaan keihard aan de bak om van de omroep een nog groter succes te maken, zodat we de netwerkgeneratie nog meer programma's kunnen bieden. Met extra zendtijd, nieuwe gezichten en een onstuitbare energie bij alle omroepmedewerkers, gaat dat zeker lukken.”

 

Foto: Hans Tak

 

Claudia de Breij op De Kleine Komedie Adventskalender 

Claudia de Breij is de artiest die op 27 december achter het vakje zit van de Kleine Komedie Adventskalender.

 

De Kleine Komedie Adventskalender: van 1 december t/m 1 januari, iedere dag een gratis minivoorstelling. Wie er achter het vakje zit is steeds weer een verrassing.

 

''We kunnen wel vast verklappen dat veel leuke artiesten aan de kalender meewerken'', aldus De Kleine Komedie.

 

 

Kijk iedere dag vanaf 12.00 uur op de site: www.dekleinekomedie.nl/adventskalender

en houd ook alle andere kanalen van De Kleine Komedie goed in de gaten om niets te missen. 

 

Bron: (beeld) De Kleine Komedie/Dutch Radio

 

Fonzz Verbeek gaat Koken met... Marco de Hollander 

Radio JND-dj Fonzz Verbeek gaat in de eerste aflevering van  Koken met... iets lekkers maken met Marco de Hollander.

 

De eerste aflevering van Koken met... is te zien op het YouTube-kanaal van Radio JND. 

 

 

Mis niks van Radio JND op YouTube en abonneer je op het online video-kanaal via www.youtube.com/RadioJND.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: © 2020 Radio JND

 

Koningin Elizabeth met kersttoespraak

Koningin Elizabeth heeft haar kersttoespraak gedaan vanuit Windsor Castle.

 

In de speech van de Koningin was de coronapandemie een belangrijk thema.

 

De hele toespraak is hieronder te bekijken.

 

www.royal.uk

 

Bron: (beeld) © The Royal Family

 

Fidan Ekiz en Renze Klamer doen Kerstgroeten en iets muzikaals

Fidan Ekiz en Renze Klamer van BNNVARA

brengen de Kerstgroeten over en doen ook iets muzikaals.

 

In de onderstaande video is terug te zien hoe Fidan en Renze alvast fijne kerstdagen wensen en op veler verzoek een muzikale uitsmijter doen. 

 

Meer informatie over De Vooravond - BNNVARA: www.bnnvara.nl/devooravond

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Schaatsbaan in achtertuin van Sjinkie Knegt onthuld

De unieke schaatsbaan, die topschaatsers Sjinkie Knegt (meervoudig medaillewinnaar Olympische Spelen) Suzanne Schulting (meervoudig medaillewinnaar Olympische Spelen), Kjeld Nuis (meervoudig Olympisch kampioen) en Dai Dai N’tab (Nederlands kampioen sprint) samen bouwden in de Friese achtertuin van Sjinkie Knegt, is onthuld. Hiermee kan Sjinkie zich nu, op unieke wijze, thuis voorbereiden op het NK Allround Shorttrack dat op 2 en 3 januari 2021 plaatsvindt. Sjinkie is hiermee de eerste schaatser met een eigen schaatsbaan in zijn tuin.

 

De bijzondere schaatsbaan, Sjinkie’s IJspaleis, is het startschot voor GAMMA als nieuwe partner van de vier topschaatsers. Daarnaast wordt GAMMA eventpartner van de nationale en internationale schaatsevenementen in zowel het langebaanschaatsen als het shorttrack. De samenwerking met sporters en events loopt in ieder geval tot en met de aankomende Olympische Spelen in Beijing. In Sjinkie’s IJspaleis is er voor een klein aantal winnaars een exclusieve ‘meet & greet’ te winnen met Sjinkie Knegt, Kjeld Nuis, Dai Dai N’tab of Suzanne Schulting. Zelfs een echte start op het ijs tegen Sjinkie is niet uitgesloten voor de winnaars.

 

“Alle Nederlanders zitten in de winter massaal voor de buis te juichen voor ‘onze’ helden”, vertelt Laurens Miedema, manager Marketing en Communicatie van GAMMA. “Als vooraanstaande Nederlandse retailer zijn wij natuurlijk ook fan van deze Hollandse sport. Wij willen de schaatsers steunen in het bereiken van hun doelen, onder het mom ‘Ik kan het’. Wij geloven dat iedereen veel zelf kan doen, dat geldt voor klussers én schaatsers. Maar daar heb je wel wat ondersteuning bij nodig. Wij moedigen ze aan en stellen ze daartoe in staat. Plezier, techniek en gezelligheid staan daarbij voorop!”

 

De campagne is een geïntegreerde samenwerking tussen House of Sports en GAMMA.