Linda de Mol te gast bij Ekdom in de Morgen op Radio 10

Gerard Ekdom heeft Linda de Mol uitgenodigd in de studio van Radio 10. In de uitzending had hij een paar verrassende fragmenten voor haar.

 

Als presentatrice heeft Linda door de jaren heen al vele programma's gepresenteerd. De lijst op WikiPedia is eindeloos! Aan die tabel voegt ze er vanaf nu nog een toe met De Dating Quiz. Gerard testte meteen even haar carrièrekennis met een speciale Linda de Mol Carrière Kwis.  

 

Bekijk hier het fragment: Linda de Mol wordt door Gerard Ekdom onderworpen aan een ken je carrièrequiz.

 

Bron: (beeld) Radio 10/Dutch Radio

 

Hoofdrol voor Ed Sheeran in nieuwe TV-commercial Sky Radio

In de nieuwe merkcampagne van Sky Radio staan de grootste nationale en internationale supersterren van dit moment centraal. Het non-stop muziekstation trapt de campagne af met de uitrol van een gloednieuwe TV-commercial met een speciale hoofdrol voor Ed Sheeran, die momenteel wereldwijd de hitlijsten domineert. Ook Davina Michelle en P!nk zijn de komende weken te zien in TV, Out Of Home en online uitingen. Door het centraal stellen van deze artiesten en de look and feel van de campagne, wordt het feel good karakter van Sky Radio benadrukt. De nieuwe merkcampagne is ontwikkeld door Het Bureau van Talpa Network en Active Studios.

 

Op Sky Radio horen luisteraars non-stop de grootste hits en de beste artiesten van dit moment. Deze succesformule is doorvertaald naar een unieke campagne waarin deze artiesten én hun muziek volledig centraal staan. Het non-stop gevoel wordt gesymboliseerd door een cirkel die energie geeft en nooit eindigt: de cirkel is non-stop. Het kleurgebruik zorgt voor een speels effect en geeft het geheel een frisse en sprankelende uitstraling.

 

Credits nieuwe merkcampagne:

 • Opdrachtgever Sky Radio: Caroline Will (Brand Director), Uunco Cerfontaine (Radio Director), Yolande Veldt (Brand & Strategy Lead)
 • Het Bureau: Wouter van der Pauw (Creative Director), Rose Zandvliet (Strategy Director) en Sander Rietdijk (Creative).
 • Active Studios Rotterdam: Ruben Bults (Executive Producer) en Mark Wallaard (Creative Director)

Bron: (foto) Sky Radio/Dutch Radio 

 

Nieuwe single Adele vrijdag ieder uur op Sky Radio

Vrijdag verschijnt ‘Easy On Me’, de langverwachte nieuwe single van Adele. Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat de zangeres een single uitbracht en daarom zet Sky Radio de wereldster op vrijdag 15 oktober extra in de spotlights. Tussen 06.00 en 00.00 uur wordt ‘Easy On Me’ ieder uur gedraaid.

 

Sinds haar grote doorbraak in 2008 is Adele een graag gehoorde artiest op Sky Radio. Toen zij vorige week al een kort fragment liet horen van haar nieuwe single, was de muziekredactie van Sky Radio direct enthousiast. Op YouTube is de korte teaser al meer dan 15 miljoen keer bekeken. Ook haar fans reageren enthousiast en bestoken de muziekredactie met vragen wanneer ze haar nieuwe track op Sky kunnen horen. Daarom heeft de zender besloten het nummer op de eerste dag van de release ieder uur te draaien.

 

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Als je Adele zegt dan zeg je Sky. Sky is toch ‘the home of Adele’ in Nederland. Onze luisteraars houden heel erg van haar muziek en haar nieuwe track zal ongetwijfeld ook een favoriet worden van onze luisteraars. Want ik heb ‘m al mogen beluisteren en het is weer een échte Adele powerballad zoals alleen zij ze kan maken.” 

 

Bron: Sky Radio

 

Nieuwe zaterdagavondprogrammering en samenwerking Tomorrowland One World Radio

Onlangs is bekendgemaakt dat Qmusic internationale top-dj's Afrojack en Sunnery James & Ryan Marciano heeft binnengehaald voor de nieuwe zaterdagavond. Ook is de radiozender een jarenlange samenwerking met dancefestival Tomorrowland aangegaan. Vanaf nu gaat de radiozender ook de verkoop van de commercials verzorgen voor bijbehorende radiozender Tomorrowland One World Radio in Nederland. Daarnaast zendt Qmusic op zaterdagnacht een overzicht uit van het beste van One World Radio.

 

Rob Beijersbergen, verkoopdirecteur Qmusic: "Deze nieuwe samenwerking met Tomorrowland One World Radio en de start van Afrojack en Sunnery & Ryan bij Qmusic, bieden adverteerders mogelijkheden zich te verbinden met klinkende namen op de zaterdagavond en een dancefestival met internationale allure."

 

Voortvloeiend uit het mediapartnership met Tomorrowland, gaat Qmusic de commerciële activiteiten op zich nemen voor het bijbehorende radiostation Tomorrowland One World Radio, dat vanaf nu te horen is via DAB+ en via de Qmusic player op de website en in de app van Qmusic. Op zaterdagnacht zendt Qmusic het beste van One World Radio uit. De volledige zaterdagavondprogrammering komt er vanaf 16 oktober als volgt uit te zien:

 

Zaterdagavondprogrammering:

18.00 – 21.00 Jordi Warners

21.00 – 22.00 Maximum Weekendmix met Menno Barreveld

22.00 – 00.00 World Wide Club 20 met Armin van Buuren

00.00 - 01.00 Sunnery & Ryan

01.00 – 03.00 A State of Trance met Armin van Buuren

03.00 – 04.00 Beste van Tomorrowland One World Radio

04.00 – 05.00 Jacked met Afrojack

 

Om dit te vieren organiseert Qmusic op vrijdag 15 oktober de Tomorrowland Winter Pre Party. Hier treden Sunnery & Ryan en Armin van Buuren op voor 200 luisteraars. Vlak voor het optreden wordt een finalespel gespeeld waarbij een Ultra Vip Tomorrowland Winter Experience voor 2 personen op het spel staat. De luisteraar die dit wint mag naar het driedaagse festival Tomorrowland Winter, inclusief activiteiten, skipas, luxe hotelovernachtingen en een meet & greet met een bekende artiest.

 

William Rutten op NPO Radio 1

Topfotograaf  William Rutten was te gast in Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. William gaat de theaters langs met een theatercollege, waarin hij aan de hand van foto's de avonturen uit zijn lange carrière vertelt.

 

Hij geeft alvast een voorproefje in het radioprogramma. Beluister of bekijk de uitzending terug via www.nporadio1.nl.

 

Bron: (beeld) NPO Radio 1/Dutch Radio 

 

Wilfred Genee stopt met ochtendshow op de radio

Wilfred Genee stopt met De Veronica Inside Ochtendshow. De reden is dat hij samen werkt met de mannen van VI aan een praatprogramma op televisie en dat kan Genee niet combineren met radio.

 

Het grote succes van de VI Oranjezomer krijgt voor Wilfred Genee een mooi vervolg op televisie. Wilfred neemt daarom binnenkort afscheid van de ochtendshow op Radio Veronica.

 

"Het is onvermijdelijk. Het is niet anders. We hebben het vorige week besproken. Het is niet te combineren met elkaar", vertelt hij zelf in de show.

 

"Het is heel vervelend en jammer", aldus Wilfred. "We waren net begonnen en er zat volgens mij nog veel meer in het vat. We hebben een hartstikke leuk team de afgelopen jaren."Hij kijkt met gemengde gevoelens naar de toekomst. Hoewel hij wel denkt dat het nieuwe praatprogramma een succes kan worden. "Je moet wel oppassen dat je het niet te serieus gaat nemen natuurlijk. Dat we overal écht verstand van zouden kunnen hebben. Het moet wel met die zelfde ondertoon blijven."

 

Wilfred ziet dus een grote uitdaging op tv, maar vindt het ook jammer om afscheid te nemen van Radio Veronica. "Ik heb het gevoel dat ik hier nog lang niet klaar ben", vertelt hij. Toch laat zijn toekomstige tv-schema hem geen keuze. "Dan is op een gegeven moment iets anders erbij doen niet mogelijk. En ik heb bovendien ook nog een gezin. Dat zou je nog weleens vergeten."

 

Zendermanager Rob Stenders over het stoppen van Wilfred Genee: "Wilfred gaat nooit rimpelloos voorbij aan de plekken waar hij gaat of staat. Ook bij Radio Veronica maakt hij met zijn companen een ochtendshow die ergens over gaat en die ergens voor staat. Het is dus ook voor ons jammer dat het gaat stoppen, maar we hebben er uiteraard wel alle begrip voor. Die talkshow wordt een succes. Wilfred is voor grote dingen gemaakt."

 

Over Wilfreds laatste uitzending én de invulling van de nieuwe ochtendshow zijn nog geen details bekend.

 

Bron: (beeld) Radio Veronica/Dutch Radio 

 

Ruud de Wild maakt kanker voor dummies met Diagnose De Wild 

In de documentaire Diagnose De Wild, laat Ruud de Wild zien hoe zijn leven plotseling op z’n kop stond na de diagnose darmkanker. Dat maakte de KRO-NCRV dj tijdens zijn eerste uitzending van De Wild in de middag bekend. Met zijn openhartige verhaal in deze documentaire hoopt Ruud bewustzijn te creëren over de impact van kanker, en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken. Diagnose De Wild is zondag 7 november te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 om 22.30 uur.

 

Begin dit jaar krijgt Ruud de Wild te horen dat hij darmkanker heeft. Nadat hij in zijn eigen KRO-NCRV middagprogramma dit nieuws deelt met zijn luisteraars, stopt hij noodgedwongen met zijn werk en gaat een onzekere tijd tegemoet. “Als ik hier goed uitkom, dan ben ik verplicht om dit verhaal te vertellen”. Dat nam Ruud zich voor toen hij de diagnose kanker kreeg. In deze persoonlijke documentaire lost hij dat voornemen in. 

 

In Diagnose De Wild vertelt Ruud openhartig, emotioneel maar ook met humor over deze moeilijke periode. Over de mogelijkheden die op zijn pad kwamen, de impact van de operaties, het leven met een stoma, de opluchting als hij goed nieuws krijgt en wat zijn ziekte betekent voor zijn relatie met Olcay Gulsen. Ook Ruuds arts Jurriaan Tuynman komt aan het woord over de bijzondere band tussen arts en patiënt. Bij hoge uitzondering is er een cameraploeg toegelaten bij de laatste operatie die Ruud ondergaat. Met zijn bijzondere verhaal hoopt Ruud bewustzijn te creëren over de impact van kanker, en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken.“De eerste maanden kon ik nog niet bedenken dat dit goed zou aflopen. Het was een rollercoaster van emoties en scenario’s die zijn besproken. Je kunt je hierin verloren voelen, daarom heb ik besloten om samen met mijn arts en bekenden om mij heen een ‘kanker voor dummies’ te maken met deze docu ‘Diagnose De Wild’. Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen.”

 

Diagnose De Wild is zondag 7 november te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 om 22.30 uur.

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV/Dutch Radio

 

Afrojack en Sunnery & Ryan naast Armin van Buuren in weekend Qmusic

Qmusic voegt internationale top-dj's Afrojack en Sunnery James & Ryan Marciano toe aan de weekendprogrammering. Zij zijn vanaf 16 oktober naast Armin van Buuren te horen bij het radiostation. Om dit te vieren geven Sunnery & Ryan samen met Armin van Buuren op vrijdag 15 oktober een showcase bij Qmusic.

 

Qmusic programmadirecteur Dave Minneboo: "Ik vind het geweldig dat we naast Armin ook wereldsterren Afrojack en Sunnery & Ryan aan onze dj-programmering kunnen toevoegen. Voor het ultieme weekendgevoel moet je bij Qmusic zijn."

 

Voor de ultieme clubavond hoeft de Qmusic-luisteraar vanaf 16 oktober alleen maar Qmusic aan te zetten. Tussen 21.00 en 22.00 uur is de Maximum Weekendmix met Menno Barreveld te horen en om 22.00 uur presenteert Armin van Buuren de meest populaire dance tracks van het moment tijdens the World Wide Club 20. Om middernacht brengen Sunnery & Ryan  de club naar de huiskamers van de luisteraars, gevolgd door A State of Trance met Armin van Buuren om 01.00 uur. Van 03.00 tot 04.00 uur komt het beste van Tomorrowland One World Radio voorbij en de nacht sluit af met Jacked van Afrojack van 04.00 tot 05.00 uur.

 

Om de start van de nieuwe programmering te vieren, maken luisteraars deze week kans op toegang voor de Tomorrowland Winter Pre Party op 15 oktober bij Qmusic. Hier treden Sunnery & Ryan en Armin van Buuren op voor 200 luisteraars. Vlak voor het optreden wordt een finalespel gespeeld waarbij een Ultra Vip Tomorrowland Winter Experience voor 2 personen op het spel staat. De luisteraar die dit wint mag samen met iemand naar het driedaagse festival Tomorrowland Winter, inclusief activiteiten, skipas, luxe hotelovernachtingen en een meet & greet met een bekende artiest.

 

Zaterdagavondprogrammering:

18.00 – 21.00 Jordi Warners

21.00 – 22.00 Maximum Weekendmix met Menno Barreveld

22.00 – 00.00 the World Wide Club 20 met Armin van Buuren

00.00 - 01.00 Sunnery & Ryan

01.00 – 03.00 A State of Trance met Armin van Buuren

03.00 – 04.00 Beste van Tomorrowland One World Radio

04.00 – 05.00 Jacked met Afrojack

 

 

Goede audio branding zorgt voor meer herkenning, waardering en actie

Uit onderzoek dat Qmusic sinds 2020 doet naar de kracht van audio branding bij radiocommercials is gebleken dat reclames met herkenbare en onderscheidende geluidselementen beter worden onthouden. Bovendien worden deze commercials beter gewaardeerd en zetten ze eerder aan tot actie bij consumenten. Merken die goed scoren op audio branding zijn Albert Heijn en Kruidvat als het gaat om jingles, Unox als het gaat om muziek, de Postcode Loterij met de stem van Gaston Starreveld en Corendon met de rijmende slogan 'Naar de zon met Corendon'.

 

Met de opmars van podcasts, streamingdiensten en smartspeakers, is het steeds meer een noodzaak om na te denken hoe je merk klinkt en hoe onderscheidend of herkenbaar je merkgeluid is. Sinds 2020 onderzoekt Qmusic onder de naam ‘SoundQ’ (sound-cue) daarom hoe herkenbaar en uniek de auditieve merkelementen binnen een commercial zijn. Deze kenmerkende geluiden kunnen een slogan of tagline zijn, een jingle, een soundlogo, maar ook een bepaalde stem. Na meer dan honderd commercials met hun SoundQ getest te hebben, dook Qmusic samen met onderzoeksbureau InSites consulting alle data in. En wat blijkt: commercials met een duidelijke SoundQ worden vaker onthouden (+30%) en men weet veel vaker wie de afzender is (+150%).

 

Rob Beijersbergen, Verkoopdirecteur Qmusic licht toe: "We weten al langer dat audio branding belangrijk is en dit onderzoek bevestigt nu daadwerkelijk deze impact. Het loont dus om te investeren in herkenbare SoundQ's, zoals jingles, slogans en stemmen voor de langere termijn."

 

Zonder SoundQ blijft je boodschap dus bij minder mensen hangen en weten aanzienlijk minder mensen van welk merk de boodschap afkomstig is. Hoe beter de SoundQ, hoe beter de herkenning en hoe groter het effect. Daarnaast toont dit onderzoek aan dat commercials met een goede SoundQ ook beter worden gewaardeerd en een hogere impact hebben op gedrag, met name aankoopintentie, overweging en merkvoorkeur.

 

Een goede SoundQ: continuïteit en consistentie zijn key

Het loont om op de lange termijn te investeren in audio branding. Door consistent gebruik te maken van dezelfde SoundQ in alle audio-uitingen en deze vaak te herhalen, wordt er gewerkt aan het opbouwen van een geheugenstructuur en groeit het effect van de SoundQ. Zo blijkt dat bekende merken meer profiteren van een goede SoundQ. Zij maken vaak al langere tijd consistent gebruik van de SoundQ. Bekende merken zonder SoundQ laten daarentegen effect liggen. Ook binnen de commercial helpt continuïteit: SoundQ’s die gedurende de commercial worden herhaald, worden vaker herkend en aan het juiste merk toegewezen. Ook het afsluiten van de commercial met een SoundQ helpt hierbij. Tot slot is creativiteit belangrijk. Geluiden, woorden of sfeer die andere merken gebruiken moeten vermeden worden, zodat mensen bij het horen van een commercial niet gelijk aan een ander merk denken.

 

 

Radio 10 betaalt ‘Tikkies’ van luisteraars

Een hotelovernachting geboekt, concertkaartjes gekocht of nieuwe schoenen besteld? Kon je voor alle dingen in het leven maar een Tikkie sturen. Radio 10 maakt het mogelijk met de nieuwe actie 'Tikkie aan 10'. Van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober betaalt de zender Tikkies van luisteraars voor allerlei soorten kosten.

 

Luisteraars kunnen van 2 oktober tot en met 17 oktober Tikkies insturen via de Radio 10-app. De redactie maakt een selectie uit de ingestuurde Tikkies en de bijbehorende verhalen en de dj’s van Radio 10 bellen een luisteraar in de uitzending. Als hij of zij de telefoon opneemt, betaalt Radio 10 het Tikkie. Wordt er niet opgenomen, dan tikt Radio 10 het Tikkie door naar de volgende luisteraar. Die krijgt dit Tikkie dan extra uitbetaald naast zijn of haar eigen Tikkie.  

 

‘Tikkie aan 10’ loopt van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober bij Radio 10. 

 

Bron: (beeld) Radio 10

 

Joke Buis live op NPO Radio 5

Joke Buis live op NPO Radio 5 met Arnold van Dongen op gitaar en Rob Buis op piano. Ze zingt een live-versie van de titelsong van haar nieuwe album! Andere foto’s - geschreven met Rokus Maasland en Rob Buis.

 

Joke Buis: ''Het liedje is ontstaan vanuit de gedachte dat je je al snel laat leiden door de verwachtingen van anderen. Hoeveel keuzes heb ik gemaakt, omdat anderen dat van mij verwachten? Je gaat zo makkelijk mee in de stroom. Een vakantie of een andere tijd van rust, zoals de Coronaperiode, heeft me stilgezet en me gemotiveerd om zoveel mogelijk keuzes opnieuw af te wegen en te gaan voor wat ik ècht wil. Soms moet ik nog meer energie steken in iets en soms moet ik juist iets laten. ‘Nee’ zeggen, vind ik best lastig. Maar op die manier kom ik dichter bij de kern. En door erover te zingen help ik mezelf herinneren.''

 

 Bekijk hier het optreden van Joke Buis met Andere foto's LIVE op NPO Radio 5

 

Meer informatie: www.jokebuis.nl

 

Bron: Joke Buis/Dutch Radio

Beeld: NPO Radio 5

 

Sterk herstel radioreclamemarkt 

De totale netto radioreclamebestedingen in het eerste half jaar van 2021 stijgen met 31% tot 88,4 miljoen euro. Daarmee zit radio weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Het Radio Advies Bureau publiceert maandag, met een uitgebreid halfjaar rapport over de radiomarkt, de radioreclame-omzet van het eerste kwartaal van 2021. 

 

In het tweede kwartaal investeren adverteerders weer als vanouds in radioreclame

De netto radio-omzetstijging in het tweede kwartaal was maar liefst 63,7%, in het eerste kwartaal was deze 2,3%. Met 52,3 miljoen euro in het tweede kwartaal investeren adverteerders weer op niveau in radioreclame. 

 

Digitale radioreclame grootste groeimarkt

Spotreclame was goed voor bijna 80 miljoen euro, aan non-spot werd ruim 5 miljoen euro toebedeeld. Digitale radioreclame verkreeg ruim 3 miljoen euro en zit hiermee al bijna op het volume van heel 2020.

 

Logische aanvoerders in branches en adverteerders

Retail is veruit de grootste branche, gevolgd door financiële dienstverlening en overheid-educatie-non-profit. De branche was- en reinigingsmiddelen is procentueel de grootste stijger met een index van 553. Het ministerie van VWS was de grootste adverteerder in het eerste half jaar, nummer twee is A.S. Watson en T-Mobile staat op drie. Een logische resonantie van de alledaagse werkelijkheid in tijden van de coronapandemie; veel overheidsvoorlichting, handen wassen en vanuit eigen locatie communiceren en werken.

 

Luistertijd blijvend op hoog niveau

De gemiddelde luistertijd van de radioluisteraar ligt met 4 uur en 16 minuten per dag in de eerste helft van 2021 op hetzelfde hoge niveau van de eerste helft in 2020. De luistertijd is sinds de uitbraak van het coronavirus gestegen, dit gaat op voor alle leeftijdsgroepen.

 

RAB halfjaarrapport 2021

Voor het eerst publiceert het RAB een halfjaarrapport met een overzicht van radioreclamebestedingen en belangrijkste luistercijfers. Begin 2022 komt RAB met een jaarrapport. Klik hier voor het uitgebreide radio halfjaarrapport 2021.

 

Over RAB

Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations. RAB staat voor het vermarkten van radiokennis en biedt inspiratie aan adverteerder, reclame- en mediabureaus om met radioreclame méér te bereiken bij de luisteraars van de radiomerken. Daarnaast is RAB één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

 

Bron: RAB/Dutch Radio

 

NPO 3FM Serious Request met Wereld Natuur Fonds in actie tegen klimaatverandering

2021 is een recordjaar voor natuurrampen. Ook in Nederland was het raak: zowel de inwoners van Limburg als Leersum ondervonden de gevolgen van de klimaatverandering. De klimaatcrisis is een feit en daarom komt 3FM Serious Request dit jaar samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) in actie tegen klimaatverandering. Dat gebeurt door aandacht te vragen voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming. Maar nu de bossen in rap tempo worden vernietigd, is haast geboden. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn namelijk onmisbaar. Ze leveren voedsel en zijn het leefgebied voor mensen en dieren daar. Bovendien betekent een gezond regenwoud daar, een gezond klimaat hier. 3FM Serious Request zamelt dit jaar dan ook geld in om deze regenwouden te beschermen én te herstellen. Red het regenwoud. Red ons klimaat. Let it grow!

 

Merijn van Leeuwen, bossenexpert WWF: “Als we de regenwouden verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering! Als we niets doen zijn we over 10 jaar 40% van de Amazone kwijt. Nu al is daar afgelopen jaar een bosgebied groter dan vijf keer Nederland verdwenen. Met 3FM Serious Request zetten we ons, samen met inheemse en lokale bevolking in voor bescherming en herstel van deze regenwouden. Door gebieden te beschermen tegen bedreigingen als ontbossing en brandstichting én door bomen te planten om stukken bos weer met elkaar te verbinden.”

 

Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst met het Wereld Natuur Fonds als partner. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Amersfoort. De dj's zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Dit kan door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt het samenbrengen en verbinden van mensen weer een belangrijk onderdeel van de actie en worden er op locatie allerlei activiteiten voor en met publiek georganiseerd. De exacte locatie, vorm van de actie en de deelnemende dj's worden op een later moment bekendgemaakt. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

 

Bron: NPO

 

Michiel Jurrjens nieuw op KINK

Michiel Jurrjens is vanaf maandag nieuw op KINK! Dat nieuws maakte het alternatieve radiostation bekend op Facebook.

 

KINK schrijft: ''Nieuws! Vanaf aanstaande maandag hoor je Michiel Jurrjens op KINK! Je hoort hem maandag t/m donderdag, van 22:00 - 00:00 uur met KINK Late Night!''

 

Meer informatie over Michiel Jurrjens is te vinden op KINK.NL.

 

Bron: Dutch Radio

Foto: KINK

 

Radio M Utrecht gaat terug naar de sixties

Vanaf maandag 4 oktober staat Radio M Utrecht FM 93.1 weer in het teken van de jaren zestig tijdens De Week van de Sixties. De hele week nostalgische muziek, veel leuke prijzen en op vrijdag de Sixties Top 100. En dat is nog niet alles! Dagelijks zijn er gasten in Aan Tafel! die vertellen over de zestiger jaren en vanaf 19.00 uur is het genieten met het programma Super Sixties van Edwin Meerman. In Eveliens Lovesongs worden de mooiste romantische nummers uit de jaren zestig gedraaid. Waan je weer helemaal in de 60's met Radio M Utrecht!

 

93 1.NL: Iedere ochtend tijdens het Nederlandse uurtje in 93 1.NL spelen we ‘sixties-trivia’ met vragen over de hits van toen en bij alle spelletjes zijn sixties prijzen zoals cd's, boeken en dvd's te winnen.

 

Aan Tafel!: Iedere dag praat Conny Kraaijeveld in Aan Tafel! met gasten over diverse onderwerpen die in de jaren zestig speelden. Te gast is onder andere zanger Ronnie Tober. Hij trad tijdens de Nixon – Kennedy campagne in 1960 voor beide presidentskandidaten op. Conny blikt met hem terug op die tijd. Verder ontvangt ze Bonny Huf. Zij was niet alleen de vrouw van de beroemde fotograaf Paul Huf, ze was zelf een veelgevraagd fotomodel in de jaren zestig. Bonny herinnert zich de swinging sixties nog als de dag van gisteren! Verslaggever Robert Jan gaat een kijkje nemen in Dierenpark Amersfoort. In de jaren zestig opende hier het eerste chimpanseehuis en konden bezoekers nog met een aap op de foto. Ook gaat hij op bezoek bij het Tabaksteeltmuseum in Amerongen, in de jaren zestig was tabaksteelt een grote bron van inkomsten voor de Heuvelrug en met name Amerongen. 

 

Studio Sixties Op Verzoek: Elke dag vanaf 14.00 uur de beste muziek uit de jaren 60, gekozen door u. Bel tijdens de uitzending of mail uw verzoek naar studio@rtvutrecht.nl. 

 

Super Sixties: Ook dit jaar wordt het programma Super Sixties gepresenteerd door Edwin Meerman. Elke avond vanaf 19.00 uur draait hij de vergeten hits uit de jaren 60.

 

Eveliens Lovesongs: Evelien de Bruijn draait iedere dag om 22.00 uur de mooiste lovesongs uit de jaren zestig.

 

Sixties Top 100: Op vrijdag is de traditionele Sixties Top 100 te horen, samengesteld door u. Stemmen kan tot en met donderdag 8 oktober via rtvutrecht.nl/top100. Iedereen die stemt maakt kans op een cd-box met de beste muziek uit de jaren 60.

 

De Week van de Sixties is van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober op Radio M Utrecht FM 93.1 te beluisteren.

 

Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 

Bron: RTV Utrecht

 

Ruud de Wild, Evi Hanssen, Gijs Hakkert en Vivienne van den Assem vormen team De Wild in de middag

Maandag 4 oktober is KRO-NCRV dj Ruud de Wild weer terug in de radiostudio en is hij wekelijks van maandag t/m donderdag te horen in zijn eigen programma De Wild in de middag. Hij vormt samen met Evi Hanssen, Gijs Hakkert en Vivienne van den Assem het nieuwe team in het KRO-NCRV middagprogramma van 16.00 tot 18.00 uur bij NPO Radio 2.  

 

Zoals Ruud al in een eerder bericht liet weten kijkt hij uit naar zijn terugkeer op de radio en heeft hij er veel zin in. De luisteraar kan het vertrouwde programma De Wild in de middag verwachten, met heel veel nieuwe energie. Voortaan zullen presentatrice Vivienne van den Assem, o.a. bekend van RTL Boulevard en Crime Desk en presentatrice Evi Hanssen, o.a. bekend van 3 op Reis en Wie is de Mol, de microfoon afwisselen. Ook Gijs Hakkert, bekend van eerdere seizoenen De Wild in de middag, zal aan Ruud zijn zijde staan. Samen zullen zij de luisteraar dagelijks trakteren op aanstekelijke energie, interessante gesprekken en natuurlijk muzikale hoogtepunten. Maandag 4 oktober trapt Ruud samen met Evi en Gijs de week af vanuit het VUmc in Amsterdam.

 

De Wild in de middag is vanaf 4 oktober van maandag t/m donderdag te horen van 16.00 tot 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.

 

Bron: KRO-NCRV

Foto: Wessel de Groot

 

NCRV’s De taalstaat en de VRT openen De week van het Nederlands

Op zaterdag 2 oktober zenden KRO-NCRV op NPO Radio 1 en het internetkanaal van VRT Radio 1 tegelijkertijd De taalstaat uit. Met deze gezamenlijke Vlaams-Nederlandse uitzending start De week van het Nederlands. In deze week, die loopt van vanaf aanstaande zaterdag  tot en met 9 oktober, kunnen Nederlanders en Vlamingen deelnemen aan verschillende lezingen, debatten, workshops en voorstellingen rondom de Nederlandse taal en het thema van dit jaar: Taal op stelten. In deze feestelijke uitzending van De taalstaat ontvangt presentator Frits Spits samen met VRT-presentator Jan Hautekiet gasten uit Nederland en België.

 

Zo ontvangen beide presentatoren de Nederlandse schrijver/columnist Elfie Tromp en de Antwerpse muzikant/theatermaker Jaouad Alloul. Zij zijn dit jaar de ambassadeurs van De week van het Nederlands en openen de week in De taalstaat. De Belgische schrijver, dichter en scenarist Tom Lanoye weet als geen ander hoe je de taal op stelten zet. Hij is te gast, evenals de Nederlandse schrijver/kunstenaar Jan Cremer. Zijn schelmenroman Ik Jan Cremer is een opstandige taalschat. En een discussie in De taalstaat over de vraag wat je in deze tijd nog kunt lezen, zeggen en schrijven. Ter gelegenheid van het thema van De week van het Nederlands zijn de hele uitzending ook opstandige Nederlandstalige liedjes te horen.

 

De week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. 

 

De Taalstaat, zaterdag 2 oktober om 11 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1 én het internetkanaal van VRT Radio 1.

 

Bron: KRO-NCRV

 

Kerst begint bij Sky Radio

Nog 85 dagen tot de feestdagen, maar bij Sky Radio is het al kerst op de radio. De feel good muziekzender lanceert ‘Sky Christmas’, het online kerstradiostation met non-stop de beste kersthits voor kerstfans die nu al in de stemming willen komen voor de mooiste tijd van het jaar. Sky Radio Christmas brengt een mix van bekende kersthits als ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey, standards als Bing Crosby’s ‘White Christmas’ en 'The Christmas Song' van The Carpenters en recentere kerstmuziek zoals ‘You Make It Feel Like Christmas’ van Gwen Stefani en ‘Santa Baby’ van Ariana Grande. ‘Sky Christmas’ is vanaf nu te beluisteren via skyradio.nl, de gratis Sky-app, JUKE, Nederland.fm en DAB+.

 

Sky Radio The Christmas Station

Sky Radio 101 FM wordt ieder jaar omgedoopt tot The Christmas Station. Liefhebbers die niet kunnen wachten tot dat moment kunnen vanaf vandaag terecht bij het speciale online station; ‘Sky Christmas’. Te beluisteren via skyradio.nl, JUKE, Nederland.fm, DAB+ en de gratis Sky-app.

 

Bron: Sky Radio/Dutch Radio 

 

De Dijk ontvangt De Dijk Top 40 Award

De Dijk heeft de Top 40 award ontvangen. Dit was live te horen in het MAX-programma Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5

 

De Dijk Top 40 is samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40 op basis van gegevens uit verkoop, streaming en airplay, en speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de band. Met deze lijst spreken Omroep MAX en de Stichting Nederlandse Top 40 hun waardering uit voor de muzikale bijdragen van De Dijk aan de Nederlandse popmuziek. 

 

Frontman Huub van der Lubbe neemt enthousiast de award in ontvangst: “Namens de hele band kan ik zeggen dat we ons vereerd voelen met deze Top 40 Award. Ik had me niet gerealiseerd dat we in de 40 jaar die we als band bestaan al zoveel hits hebben gehad.”

 

De Dijk is bekend van de hits Ik kan het niet alleen, Bloedend hart en Mag het licht uit?. Het nummer Als ze er niet is, uit 1994, stond maar liefst twaalf weken in de Top 40.


Lunch Lekker presenteert: De Dijk Top 40

Lunch Lekker met Daniel Dekker stond op vrijdag 1 oktober volledig in het teken van het 40-jarig jubileum van De Dijk. In Lunch Lekker presenteert: De Dijk Top 40 was bij MAX op NPO Radio 5 de lijst met 40 beste en mooiste liedjes van De Dijk te horen. Huub van der Lubbe, leadzanger van De Dijk schoof aan bij Daniel Dekker. Hij vertelde de verhalen achter de liedjes uit de top 10. De uitzending was live vanuit de Ziggo Dome in Amsterdam, waar de band dit weekend twee shows geeft.

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

10% groei voor Radio 10 in 20-49 jaar

In de meetperiode juli-augustus '21 heeft Radio 10 een marktaandeel van 10,0% opgehaald in de belangrijkste commerciële doelgroep 20-49 jaar. Hiermee laat het station een stijging van maar liefst 10% zien ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar (toen 9,1%). In de kerndoelgroep 30-59 jaar weet de zender in één jaar tijd 14% te stijgen van 12,2% naar 13,9%. De Radio 10-middagshow 'Somertijd' is met 15,9% marktleider in deze doelgroep. Nooit eerder haalde het programma zo'n hoog marktaandeel onder 30-59 jarigen. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers van NLO/GfK.

 

Roland Snoeijer, Radio Director Radio 10: "Het was de beste zomer ooit voor Radio 10. We hebben onze luisteraars getrakteerd op veel zonnige hits in de ‘Zomer van 10’. En het was weer een feestje met de 80’s Top 810. Deze hitlijst wordt altijd zeer gewaardeerd door onze luisteraars. Somertijd is de best beluisterde middagshow in Nederland, met een all time high record en daar zijn we ongelooflijk trots op. En ook de ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’ doet het erg goed, met een stijging van 12.2% naar 12.9% in een jaar."

 

Radio 10 besteedde in deze periode volop aandacht aan de zomer. Zo werd er op de ‘Dag van de Zomerhits’ uitsluitend zonnige muziek gedraaid. Ook luidde Gerard Ekdom zijn vakantie in met een tropische videoclip. In augustus stond de eerste week volledig in het teken de ‘80’s Top 810’, de populaire hitlijst met daarin het beste uit de jaren 80.

 

Bron: NLO/GfK ma-zo 06.00-24.00 en ma-vr 06.00-10.00 en 16.00-19.00 uur, 20-49 jaar, 30-59 jaar, jul-aug 2021 vs 2020

 

[Radio 10]

 

100% NL scoort beste zomercijfers sinds acht jaar

100% NL doet het goed! De zender met de beste muziek van Nederland scoort met een marktaandeel van 3,9% in de doelgroep 20-49 jaar de beste zomer sinds 2014. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek, uitgevoerd door GfK (juli-augustus ’21). De vrolijke zomer van 100% NL met De Gastenlijst wordt door de doelgroep bijzonder gewaardeerd.

 

Martijn Zuurveen, Radio Director RadioCorp: ‘’In juli en augustus gaven we met De Gastenlijst de leukste gezinsuitjes weg naar populaire pretparken, dierentuinen en weekendjesweg. Iedereen had er zin in. Dat zien we terug in de cijfers, Nederland vierde de zomer met de beste muziek van Nederland en 100% NL. We zijn blij dat de luisteraars ons zo massaal weten vinden. We zijn klaar voor de herfst met toffe acties zoals ‘De Uithaal’ en we sturen luisteraars naar Disneyland Paris.’’

 

Bron: RadioCorp

 

Bram Krikke en Herman den Blijker halen grap uit met StukTV

Bram Krikke en Herman den Blijker halen geniale grap uit met StukTV. Dat is in een fragment te zien uit de uitzending van Het Jachtseizoen op SBS6.

 

Bram en Herman brengen de heren van StukTV in verwarring omdat mensen maskers op hebben met hun gezicht.

 

Het fragment en de hele uitzending is terug te kijken via KIJK.nl.

Bron: Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

NoNo 2 Solo met Anita Doth te gast bij Ekdom in de Morgen op Radio 10

NoNo 2 Solo met Anita Doth waren te gast bij Ekdom in de Morgen op Radio 10. Ze deden een optreden in de Radio 10-studio. 

 

Bekijk hier de 2 Unlimited-greatest hits medley.

 

Meer Radio 10 via www.radio10.nl.

 

Bron: (beeld) Radio 10/Dutch Radio 

 

Ed Sheeran geeft intiem optreden in the Qube van Qmusic

In 2012 was Ed Sheeran de allereerste artiest die in de intieme concertzaal bij Qmusic een optreden gaf voor een kleine groep luisteraars. Op 5 oktober keert Sheeran na bijna tien jaar terug in the Qube, waar hij voor het eerst in Nederland nummers van zijn nieuwe album ‘=’ (Equals) zal spelen, dat op 29 oktober verschijnt. Luisteraars maken kans om bij dit unieke concert van de wereldartiest aanwezig te zijn.  Dit maakten Mattie Valk en Marieke Elsinga bekend in hun ochtendshow.

 

Bij zijn eerste optreden in the Qube van Qmusic in 2012 was Ed Sheeran nog een rijzende ster aan het firmament. Inmiddels behoeft hij al lang geen introductie meer. Met vier nummer één-hits en veertien top 10-noteringen is hij een van de meest succesvolle Top 40-artiesten allertijden. Na zijn internationale doorbraak met 'The A Team', scoorde hij hits als 'Thinking Out Loud', 'Shape Of You', en 'Perfect'. Op dit moment staan zijn nummers 'Bad Habits' en 'Shivers' in de top 10. Ook samenwerkingen met artiesten als Justin Bieber, Eminem en Khalid en Camila Cabello bezorgen hem steevast een prominente plek in de hitlijsten.

 

The Qube is een intiem optreden waarbij Qmusic-luisteraars de kans krijgen om een artiest van wereldformaat van dichtbij mee te maken. Onder anderen Robbie Williams, Dua Lipa, Jason Mraz, The Script, Little Mix, John Legend en Armin van Buuren stonden ook al in the Qube. Luisteraars maken van 27 september tot en met 3 oktober kans om erbij te zijn door te luisteren naar Qmusic.

 

Melle Tuik nieuwe Radio West presentator

Vanaf maandag 4 oktober is Melle Tuik elke werkdag te horen als presentator van ‘West komt Thuis’ op Radio West. Tuik is eerder te horen geweest als nieuwslezer bij Radio West en presenteerde ook bij KX Radio, Holland Centraal, Sleutelstad FM en Ice Radio.

 

West komt Thuis

Op Radio West is elke werkdag het programma ‘West komt Thuis’ te beluisteren van 16.00-19.00 uur. In dit programma wordt de (nieuws)dag samengevat en hoor je alles wat je die dag niet had mogen missen. Zo hoor je interviews met mensen die in het nieuws zijn, afgewisseld met lekkere muziek, weer en verkeer van dat moment. Vanaf 4 oktober wordt het programma gepresenteerd door Melle Tuik.

 

Radiocoördinator Patrick van Houten is blij met de start van Tuik: “Met Melle halen we een radiopresentator in huis die passievol radio maakt, een prettige stem heeft en een grote liefde heeft voor muziek. Ik weet zeker dat Melle een waardige aanvulling is op het team van Radio West.” 

 

Melle Tuik

De 54-jarige Melle Tuik is geboren in Rotterdam, doorliep de middelbare school in Gouda en woont sinds zijn studie in Leiden, waar hij internationaal recht studeerde. Sinds zijn prille jeugd is  radio maken en muziek draaien zijn passie. “Op de lagere school draaide ik al plaatjes!”, zegt Melle lachend. Tijdens zijn studie  startte hij bij Streekomroep Rijnland, een van de voorgangers van Holland Centraal, waar hij later nog bestuursvoorzitter werd. “Eind jaren negentig was ik inmiddels getrouwd, werd ik vader en had ik een drukke baan, dus heb ik de rationele beslissing genomen om radio vaarwel te zeggen en mij te concentreren op een maatschappelijke loopbaan. Maar de radiowereld bleef lokken. Uiteindelijk heb ik  rond 2010 besloten weer radio te gaan maken. Ik heb geïnvesteerd in mezelf met cursussen en coaching en kwam in contact met  het radiostation dat Rob Stenders gestart was: KX Radio. Ik heb daar zeven jaar veel geleerd en met heel veel plezier programma’s gemaakt naast mijn werk op het gebied van Human Resources en Recruitment. Toen KX er mee ophield, ben ik eenmaal per week een programma gaan maken bij Ice Radio. Ook werkte ik tussendoor nog als presentator bij Sleutelstad FM in Leiden.”

 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen hij gevraagd werd om af en toe als nieuwslezer bij Radio West aan de slag te gaan, hoefde hij daar niet lang over na te denken. “Als invalkracht, ben ik vanaf  maart dit jaar te horen als nieuwslezer op Radio West. Dat viel prima te combineren met mijn andere werk.” En toen kwam die andere vraag: “Terwijl mijn gezin in het zwembad lag op onze vakantiebestemming, zat ik in een videogesprek met Radio West. De vraag was  of ik zin had om elke dag ‘West komt Thuis’ te gaan presenteren. Het overleg met mijn vrouw en kids was heel kort, want zowel zij als ik wisten meteen dat ik dit moest gaan doen. Ik kan me nu helemaal op radio gaan storten, met een programma waarbij de hoofdlijnen bekend zijn, maar waarin ik ook veel vrijheid heb. Ik heb er zin in!”

 

Bron: Omroep West/Dutch Radio 

 

Desiree van der Heiden naar PowNed

Radio-dj Desiree van der Heiden gaat het radioteam versterken bij omroep PowNed. Vanaf 19 oktober presenteert Van der Heiden het nieuwe vroege ochtendprogramma ‘DagNacht’, elke dinsdagnacht tot en met vrijdagnacht te beluisteren tussen 04:00 en 06:00 uur op NPO Radio 2. Een vrolijk muziekprogramma voor de nachtbrakers én vroege vogels!


Desiree van der Heiden is na Eddy Keur het tweede nieuwe gezicht dat PowNed op NPO Radio 2 verwelkomt in oktober. Van der Heiden presenteert nu nog het 3FM-nachtprogramma ‘Desiree’ van BNNVARA. 

 

Van der Heiden kijkt uit naar haar nieuwe programma voor PowNed, dat straks vier dagen per week bij het ochtendkrieken te beluisteren is: “DagNacht wordt een programma met veel lekkere muziektracks maar ook interactie met luisteraars, voor de luisteraars die hun nachtdienst afsluiten en voor de early birds die vrolijk willen opstarten. We zeggen de nacht tot ziens en geven een kick-start aan de dag!”  

 

Bron: (beeld) PowNed/Dutch Radio 

 

Eddy Keur aan de slag voor PowNed

Radio-dj Eddy Keur gaat op NPO Radio 2 aan de slag voor omroep PowNed. Met ingang van oktober presenteert Keur iedere vrijdagnacht het programma ‘Eddy’s Nachtwacht’, een programma over liefde, relaties en seksualiteit en een knipoog naar de radioklassieker van weleer. 

 

Eddy Keur is verheugd met zijn nieuwe avontuur voor PowNed op NPO Radio 2: “In de periode dat ik als invaller van Ruud de Wild zijn middagshow presenteerde ben ik door veel partijen benaderd. Ik wilde echter graag bij de NPO blijven, omdat ik het een heel warm bad vind. PowNed was een van de eerste die aanklopte en het klikte meteen. Een jonge enthousiaste club die net als ik ervan houd om te schuren en brutaal durft te zijn. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de geweldige kans die ze mij heeft gegeven en kijk uit naar de samenwerking met PowNed.” 

 

Zijn nieuwe programma ‘Eddy’s Nachtwacht’ – elke vrijdagnacht te beluisteren tussen 00:00 en 02:00 uur – wordt hét liefdes, relatie- en seksualiteit-programma van Nederland, aldus Keur, die de luisteraar meer wil bieden dan alleen een leuk radioprogramma in de nacht. “We gaan mensen bij elkaar brengen die een relatie of one night stand zoeken, hulp bieden bij relatieproblemen en mensen elkaar de liefde laten verklaren. Een programma met een groot hart, met intieme en prikkelende gesprekken, humor en de mooiste muziek.” 


Over Eddy Keur
Eddy Keur (1958) maakt in 1979 zijn debuut op de radio onder het pseudoniem Sebastiaan Peters op Radio Caroline. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse radiolandschap. Van 2014 tot 2015 presenteerde hij samen met Edwin Noorlander ‘De Show Zonder Naam’ op Radio 538. Van 2017 tot 2021 presenteerde hij het programma ‘Keur in de middag’ op NH Radio. Sinds maart van dit jaar verving hij Ruud de Wild in ‘De Wild in De Middag’ op NPO Radio 2. Ook werkte hij als tv-presentator voor onder andere RTL 4, RTL 5 en SBS 6.

 

Bron: PowNed/Dutch Radio

Beeld: NPO Radio 2

 

NPO Radio 2 vernieuwt programmering

NPO Radio 2 vernieuwt in oktober de programmering in de vroege ochtend, de avond en in het weekend. Giel Beelen is vanaf maandag 4 oktober elke werkdag met zijn show Giel (BNNVARA) te horen van 22.00 tot 00.00 uur. Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het nieuwe vroege ochtendprogramma DagNacht (PowNed), van 04.00 tot 06.00 uur. Van der Heiden, nu nog op NPO 3FM, begint dinsdag 19 oktober bij NPO Radio 2. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden vanaf vrijdag 8 oktober op vrolijke wijze het weekend in.

 

“NPO Radio 2 blijft vertrouwd klinken en tegelijkertijd geven we nieuw talent de ruimte. Het weekend komt nóg meer in het teken van muziek te staan, terwijl onze dj’s onverminderd oog blijven hebben voor wat er in de wereld gebeurt”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2.

 

Ruud de Wild keert maandag 4 oktober terug op de zender als presentator van De Wild in de middag (KRO-NCRV), van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof maken vanaf 8 oktober elke vrijdag Wout & Frank (BNNVARA). Van 16.00 tot 20.00 uur presenteren zij ‘het ultieme weekendprogramma waarin iedereen straalt’. Gijs Staverman laat aansluitend twee uur lang de lekkerste discomuziek horen tijdens Stavermans Disco (KRO-NCRV). Eddy Keur presenteert in de nacht van vrijdag op zaterdag de nieuwe muziekshow Eddy’s Nachtwacht (PowNed), van 00.00 tot 02.00 uur.

 

Shay Kreuger en Morad El Ouakili (BNNVARA) verhuizen naar de zaterdagavond en zijn tijdens de NPO Radio 2 Soul Night te horen van 18.00 tot 20.00 uur.

 

De VrijZaZo Show (vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur) wordt opgevolgd door PAUL! (AVROTROS) met Paul Rabbering. Op zondag verruilt Frank van ’t Hof het programma Hofleverancier van de Liefde voor Het Platenpaleis (BNNVARA), vanaf 10 oktober van 12.00 tot 14.00 uur. Martine ten Klooster gaat van de zondagavond naar zondagmiddag, met het muziekprogramma Martine In De Middag (EO), van 16.00 tot 18.00 uur.

 

Op zondagavond is Leo Blokhuis (BNNVARA) te horen van 18.00 tot 21.00 uur. Van 21.00 tot 00.00 uur wordt de Albumshow met Corné Klijn (AVROTROS) uitgezonden. In de nacht van zondag op maandag presenteert Jeroen van Inkel vanaf 00.00 uur drie uur lang Van Inkels Choice (BNNVARA), gevolgd door Wildgroei (BNNVARA) met Evert Duipmans en Jeroen Mulder tot 06.00 uur.

 

Kijk voor het volledige schema op nporadio2.nl.

 

Bron: NPO/Dutch Radio 

 

ZTACK opent als eerste nachtclub in Nederland!

Op zaterdag 25 september a.s. gaan de nieuwe Corona versoepelingen in. Geen 1,5 meter meer en uitgaan kan op vertoon van een QR-code. Alleen tussen 00:00 uur en 06:00 uur moet de horeca dicht zijn, volgens de nieuwe regels van het kabinet. Reden voor jongerenplatform ZTACK om juist als eerste de nachtclub toch alvast te openen!

 

De ‘ZTACK Nachtclub’ is vanaf zaterdag 25 september om 00:00 uur voor iedereen toegankelijk op www.ztack.nl. Daan Prins bijt op vrijdagavond om 23:00 uur al de spits af met de officiële countdown naar middernacht. Na middernacht zullen ook de overige ZTACK-ers deze speciale nachtuitzending tot 06:00 uur ’s ochtends presenteren. Met verrassende studiogasten, interviews en ieder uur een live set van ZTACK-DJ Yoranty.

 

Radiocoach Pierre Papa: “Bij ons jonge ZTACK-team heerst het verlangen naar eindelijk weer eens los gaan en dansen tot je erbij neervalt. Dat gevoel willen ze juist op de 25ste  graag delen met de luisteraar. De nachtclubs moeten gewoon weer open in Nederland en niet alleen in de avond. Het is bizar dat je tot middernacht dicht op of over elkaar mag schuren en daarna gillend naar huis moet gaan.”

 

Uitbreiding 

Het jongerenplatform ZTACK, geïnitieerd door De Radiofabriek en Radiocoach Pierre Papa, werd het afgelopen jaar uitgebreid met verschillende nieuwe talenten.

 

ZTACK

Het jongerenplatform ZTACK werd op 1 januari 2019 gelanceerd vanuit het talentenprogramma The Radio Project. De Hilversumse mediabedrijven YPCA ‘De Radiofabriek’ en Radiocoach lieten hierbij een groep jonge multimedia talenten geheel zelfstandig bouwen aan het radiostation van de toekomst. Dit resulteerde in ZTACK!

 

ZTACK biedt jongeren content in de breedste zin van het woord. De focus ligt hierbij op audio content. Zo werden in korte tijd een non-stop radiostation, een live radioshow en speciale podcasts voor jongeren ontwikkeld.

 

Bron: ZTACK

 

Ron Brandsteder presenteert Rons Nazomer Nachtclub op NPO Radio 5

Vrijdag 24 september presenteert Ron Brandsteder een speciale uitzending van Ron wacht op de nacht. Vanuit een mooie spiegeltent, ergens in Nederland, is dit radioprogramma dan onder de noemer Rons Nazomer Nachtclub te horen tussen 20.00 en 00.00 uur op NPO Radio 5.


In Rons Nazomer Nachtclub luidt Ron Brandsteder in een extra lange en feestelijke locatie-uitzending de zomer uit. Voor de gelegenheid verruilt Ron de studio in Hilversum voor een prachtige spiegeltent. Daar wordt door Ron uiteraard, zoals elke vrijdagavond, heerlijke muziek gedraaid, mogen de welbekende nightcapjes niet ontbreken én is er livemuziek van Dennis van Aarssen en zijn band. Kortom, een mooie muzikale manier om de zomer op NPO Radio 5 uit te zwaaien. En dus zeker het luisteren waard!


Afgelopen weken heeft Ron in de Ron wacht op de nacht-uitzendingen zijn trouwe luisteraars opgeroepen zich aan te melden en zo kans te maken deze avond op vrijdag 24 september mee te beleven. Uiteraard worden hierbij de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

 

Bron: (foto) © MAX

 

Bert van der Veer over 70 jaar Nederlandse televisie

Bert van der Veer was in Spraakmakers bij Ghislaine Plag te gast om over 70 jaar Nederlandse televisie te praten op NPO Radio 1.

 

TV-deskundige van der Veer schreef het boek ‘De geschiedenis van de televisie in Nederland.’ Dit deed hij naar aanleiding van 70 jaar Nederlandse televisie.

 

Op 2 oktober 2021 bestaat de Nederlands televisie 70 jaar!  Beluister het interview (audio fragment) of bekijk de video via www.nporadio1.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: NPO Radio 1

 

Candy Dulfer viert verjaardag op Sublime en Ziggo TV 

Op 19 september blaast Nederlands saxofonist Candy Dulfer 52 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een speciale uitzending van haar radioprogramma 'Candy's World' vanuit Q-Factory in Amsterdam. Het programma wordt uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13.

 

In de 2 uur-durende uitzending zal Candy funk, soul en jazzmuziek draaien. Daarnaast zijn er liveoptredens van talentvolle artiesten van het radio onderdeel B Young Guns, waarin Candy keer het radiopodium geeft aan een artiest van het radio onderdeel B. Candy zal met haar eigen band ook optreden.

 

Candy Dulfer: “Candy's World gaat live! En nu ook op televisie! Twee uur lang draai ik op mijn eigen verjaardag bash de lekkerste platen, speel ik met mijn band en hoor je ook nog eens fantastische live Buma Young Guns optredens van het beste jonge talent uit Nederland.” 

 

De speciale uitzending is op 19 september tussen 19:00 en 21:00 uur te bekijken op Sublime en te bekijken op Ziggo TV Kanaal 13.

 

Bron: (beeld) Sublime/Dutch Radio 

 

Ruud de Wild is weer terug!

KRO-NCRV dj Ruud de Wild is vanaf maandag 4 oktober weer te horen in zijn eigen radioprogramma De Wild in de middag bij KRO-NCRV op NPO Radio 2 van 16.00 tot 18.00 uur. 

 

Eerder dit jaar in maart, informeerde Ruud in KRO-NCRV-middagprogramma De Wild in de middag zijn luisteraars over zijn diagnose darmkanker. Sindsdien is Ruud meerdere malen geopereerd en is zijn revalidatie voorspoedig verlopen. Ruud kijkt ernaar uit weer aan de slag te gaan. “Ik voel me beter dan ooit. Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken!” 

 

Bron: KRO-NCRV

 

Marc Adriani treedt terug als Director Audio

Vanaf 1 november zal Marc zijn werkzaamheden bij Talpa Network neerleggen. Aanleiding voor zijn vertrek is een verschil van inzicht over de koers van de radioafdeling van Talpa Network.

 

Marc Adriani Director Audio: "Met veel plezier heb ik mijn bijdrage geleverd aan de radio merken; Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Jammer dat het ophoudt, maar het scheiden der wegen is in dit geval onvermijdelijk. Als luisteraar zal ik de stations natuurlijk blijven volgen. De komende tijd ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging."

 

Paul Römer namens de Raad van Bestuur Talpa Network: "Wij bedanken Marc voor zijn inzet en waardevolle bijdrage. Hij heeft de radiostations van Talpa Network met veel positiviteit en energie door een roerige tijd geloodst. Wij wensen hem veel succes bij de volgende stap in zijn carrière."

 

Bron: Talpa Network

 

Edwin van der Sar en Stefan Stasse presenteren finale ‘Ajax Radio Top 100’

De afgelopen weken konden Ajax-fans stemmen op hun favoriete Ajax-tracks. Op zaterdag tussen 10.00 en 19.00 uur zijn de populairste nummers te horen via JUKE tijdens de ‘Ajax Radio Top 100’. Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar en NPO Radio 2 presentator Stefan Stasse presenteren de ontknoping van de lijst tussen 17.00 en 19.00 uur. De hele uitzending wordt live uitgezonden vanuit de Johan Cruijff ArenA.

 

Voetbalfans kunnen via Ajax Radio luisteren naar het live verslag van de officiële duels, voorzien van commentaar door Diederik van Zessen en Anne de Jong. Daarnaast hoor je op de zender de grootste hits en Ajax-klassiekers. Op zaterdag 18 september kunnen luisteraars genieten van de 100 beste Ajax-tracks, gekozen door meer dan 2000 fans en liefhebbers. Deze wordt live uitgezonden vanaf een speciale studio naast de cornervlag van het veld van de Johan Cruijff ArenA, waar landskampioen Ajax het in de avond opneemt tegen SC Cambuur.

 

Diederik en Anne bijten samen met oud-Ajacied Eyong Enoh het spits af en presenteren tussen 10.00 en 13.00 uur het eerste deel van de ‘Ajax Radio Top 100’. Zij dragen het stokje over aan Ajax TV-presentator Hein van den Bogaert en Ajax Vrouwen-speler Kay-lee de Sanders. Tussen 15.00 en 17.00 uur is het de beurt aan stadion speaker Rob van Rossum en Ajax eSporter Dani Hagebeuk om de lijst te presenteren. Edwin van der Sar en Stefan Stasse sluiten de lijst tussen 17.00 en 19.00 uur af en maken dan bekend welk nummer de populairste Ajax-track onder de fans is.

 

Gedurende de rest van het seizoen krijgen bezoekers tijdens thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA de kans om hun favoriet uit de ‘Ajax Radio Top 100’ in het stadion te laten horen via een stemming.

 

Edwin van der Sar, Algemeen directeur Ajax: “Ik vind het mooi dat we het laatste uur, op het moment dat de eerste supporters het stadion binnen komen, vanaf het veld toewerken naar de ontknoping van deze lijst die door onze fans is samengesteld. We zullen de mensen in het stadion begroeten met de 10 meest gekozen nummers, die dan ook tijdens de live radio-uitzending op JUKE worden gedraaid en te horen zijn in de Johan Cruijff ArenA.”

 

Xander Czaikowski, Director Digital Distribution & Partnerships Talpa Network: “Talpa Network wil met JUKE het leven van álle Nederlanders verrijken met audio. Dat kan op verschillende manieren met verschillende thema’s en audiovormen. We zijn trots dat we op deze manier de Ajax-fans iedere dag iets kunnen bieden dat aansluit bij hun passie.”

 

De ‘Ajax Radio Top 100’ is zaterdag 18 september te horen tussen 10.00 en 19.00 uur op Ajax Radio via JUKE.nl en de JUKE-app. Vanaf 20.00 uur is het wedstrijdverslag van Ajax – SC Cambuur te horen.

 

Op Ajax Radio worden ook alle ‘Official Ajax Podcasts’ verzameld; overzichtelijk, op één plek. Ajax Radio is beschikbaar voor alle voetbalfans van Nederland over de hele wereld en is gratis te beluisteren via JUKE.nl, de JUKE-app, Ajax.nl, de Ajax app, Smart TV en verschillende audiospelers zoals SONOS, Android Auto en Apple Carplay.

 

Bron: Talpa Network 

 

Lex Uiting en Susan Oostdam geven intiem kijkje in 'De Tumor Tapes'  

Susan Oostdam komt er door het uitstrijkje bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker achter dat het helemaal mis is. Een tumor van 3 centimeter zit in haar buik. Haar vriend, presentator en zanger Lex Uiting, neemt vanaf het moment dat ze voor 't eerst een ziekenhuis in lopen alle gesprekken op, houtje-touwtje met z'n iPhone. Om later thuis nog eens rustig terug te kunnen luisteren. Op het moment dat Susan erachter komt dat bijna de helft van alle vrouwen nooit een uitstrijkje laat maken, ontstaat bij haar het idee om iets goeds te doen met de opnames die gemaakt zijn. Vanaf dat moment nemen ze ook privégesprekken op. Het moment dat ze hun ouders moeten inlichten met het slechte nieuws, Susan spreekt persoonlijke dagboekfragmenten in, tot het moment dat ze de OK oprijdt en de tumor aangepakt gaat worden. Dat resulteert nu in een intiem, persoonlijk, eerlijk en rauw document: De Tumor Tapes is vanaf nu elke donderdag wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de 3FM-app.

 

Susan vindt het belangrijk iets te kunnen bijdragen aan de lage opkomst van het bevolkingsonderzoek. "In deze podcast hoor je hoe het kán aflopen als je geen uitstrijkje laat maken, en dus te laat bent. Daarom vind ik het belangrijk om me voor één keer zo kwetsbaar bloot te geven. Met als hoogste doel: al gaat er maar één vrouw na het horen van dit verhaal wél naar de huisarts voor de check."

 

Voor deze podcast schreef Lex ook de soundtrack, het liedje 'Ik Belaof'. Lex: "Het was van alle kanten het mooiste en meest vreselijke idee dat ik ooit kreeg van Susan. Een podcast maken over onze moeilijke situatie.  Het liedje maken en alle tapes terugluisteren was emotioneel zwaar, maar ook belangrijk voor onze verwerking. En het is het allemaal waard, als we hierdoor jonge vrouwen kunnen laten nadenken over het uitstrijkje."

 

Susan doet mee aan de landelijke baarmoederhalskankercampagne van KWF Kankerbestrijding die deze maand van start gaat, om het belang van het uitstrijkje te onderstrepen. Meer weten? Ga naar kwf.nl.

 

Bron: (foto) BNNVARA/Dutch Radio

Domien Verschuuren, Erik de Zwart en Gijs Staverman over de Ere Zilveren Reissmicrofoon voor Top 40 bij Op1 

Vrijdagavond zaten de Top 40-presentatoren bij Op1 om te vieren, dat ze die dag de Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor de Top 40 kregen. Aan tafel schoven aan: de voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, en tevens oud-Top 40-presentator Erik de Zwart, Gijs Staverman (presenteerde de hitlijst in de jaren negentig) en Domien Verschuuren, die vrijdagmiddag nog de lijst aan elkaar praatte op Q Music.

 

''De Nederlandse Top 40 kreeg de prijs omdat de Top 40 ook na 56 jaar nog een gebeurtenis is, een ‘overlever, die mee weet te gaan met zijn tijd", aldus het juryrapport. 

 

Bekijk hier het fragment: Op1 van vrijdag 10 september.

De hele uitzending terugkijken kan ook via NPO Start.

 

Meer Op1 via www.npostart.nl/op1.

 

Bron: (beeld) NPO/Dutch Radio 

 

Op welke tracks werken de 538-dj's het best?

Er is een video opgedoken van de 538-dj's die aan het werk zijn in verschillende beroepen, maar op welke tracks werken zij het best? Dat hoor je en zie je in het filmpje dat bij KIJK.nl online staat.

 

In de video zijn o.a Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te zien. Het radio-duo is met de toilet ruimte bezig en maken een keuze op welk liedje ze het best gaan?

 

Meer info? 538.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Radio 538

 

Davina Michelle en Armin van Buuren over nieuwe track in De 538 Ochtendshow

Davina Michelle en Armin van Buuren kwamen in De 538 Ochtendshow met Frank Dane vertellen hoe hun nieuwe track ontstond: ''We hebben al eerder samen mogen werken met Marco Borsato, Hoe Het Danst. Dat werd een ongelooflijk succes en dat had niemand aan zien komen, inclusief wij. Maar wij zijn eigenlijk meer van het Engelstalige spul, dus Hoe Het Danst was best een bijzonder uitstapje. Davina was toevallig in de studio en we hadden nog een uurtje over, dus zo is het letterlijk begonnen. We hebben de laptop geopend, we zijn een tekst gaan schrijven en eigenlijk stond het liedje vrij snel.''

 

Meer over de nieuwe track van Davina Michelle en Armin van Buuren? Ga naar www.radio538.nl.

 

Bron: (beeld) Radio 538/Dutch Radio 

 

Carolien Borgers duikt in de carrières van Nederlandse zangeressen

In de AVROTROS-podcast De Nederpopcast verdiept maker en presentator Carolien Borgers zich in de geschiedenis van de Nederpop. In het eerste seizoen van deze podcast bekijkt ze de muziekwereld vanuit het perspectief van de vrouwelijke artiest. Ze spreekt openhartig met zangeressen van verschillende generaties over hoe het is om als jonge vrouw volwassen te worden in de wereld van de Nederlandse popmuziek. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schöne en Eefje de Visser. De 6-delige Nederpopcast is vanaf 14 september te beluisteren in iedere podcast-app.

 

Hoe is het om als jonge vrouw dromen waar te maken in een mannenwereld? Waar liepen zij tegenaan toen hun dromen werkelijkheid werden? En is dat door de jaren heen veranderd? Borgers spreekt met de verschillende zangeressen over hun dromen, teleurstellingen, successen én de schaduwkant van de muziekwereld. Met treffende anekdotes wordt de huidige tijd afgezet tegen het verleden. Nederpop-deskundige Tim Treffers vult iedere aflevering aan met extra verdieping en fragmenten uit de verschillende decennia. 

 

Presentator Carolien Borgers: “Ik vind het bijzonder om te ontdekken hoeveel de verschillende generaties zangeressen met elkaar gemeen hebben, maar ook hoeveel er is veranderd in de laatste jaren. Het is heel waardevol om zo openhartig te spreken over onderbelichte thema’s in de muziekwereld.’’ 

 

In de podcast worden onthullingen gedaan over het leven in de schijnwerpers. Edsilia Rombley vertelt over haar onzekerheid die ze lang had over haar stem, Fay Lovsky deelt voor het eerst haar pijnlijke verhaal over een stalker en we horen hoe Imca Marina bijna tuinarchitecte was geworden. Zangeres Linde Schöne vertelt openhartig hoe belangrijk het is om in de muziekwereld sterk in je schoenen te staan. “Alles waar ik ooit onzeker over ben geweest, is gebruikt om me te manipuleren.”  

 

De Nederpopcast is een podcast van AVROTROS en NPO Radio 2.

De eerste twee afleveringen van deze 6-delige podcast zijn vanaf 14 september te beluisteren in iedere podcast-app. Daarna komen wekelijks nieuwe afleveringen online. 

 

Bron: (beeld) AVROTROS

 

New Business Radio LIVE! vanaf het Cross Media Congres 2021 

New Business Radio doet op dinsdag 14 september a.s. in een speciale uitzending live verslag van het Cross Media Congres 2021. 

Het congres, dat plaatsvindt in de Kromhouthal in Amsterdam, geeft podium aan tal van sprekers uit wereld van media en marketingcommunicatie. 

De programmering van New Business Radio staat op dinsdag 14 september van 09:00 tot 13:00 uur geheel in het teken van het Cross Media Congres 2021. Met studiogasten, topsprekers, sfeerreportages en het laatste cross media nieuws. De presentatie is in handen van Fabienne de Vries, Ron Lemmens en Bas Vlugt. 

 

Station Manager Ron Lemmens van New Business Radio: “Mooi dat we sinds lange tijd weer live vanaf een event verslag kunnen doen. Dat hebben we gemist en we kijken er heel erg naar uit! Leuk om dan weer af te trappen met het Cross Media Congres, waar we alweer voor het derde achtereenvolgende jaar live verslag van doen”.

 

De werkdag op New Business Radio wordt tussen 17:00 en 18:00 uur afgesloten met een speciale uitzending van Marketing Report met presentatoren, en tevens initiatiefnemers van het Cross Media Congres, Peter Wybenga en Bas Vlugt.  

 

Peter Wybenga: “We kijken er enorm naar uit. Naast een geweldige line up aan keynote sprekers presenteren we ook het makersforum én het marketeersforum. Dat wordt inhoudelijk vuurwerk waar New Business Radio bij hoort te zijn - en dus ook is. We gaan zoveel mogelijk sprekers naar de studio halen!”

Topsprekers tijdens deze achtste editie van het Cross Media Congres zijn onder meer

Akwasi O. Ansah (Oprichter Omroep ZWART), Shula Rijxman (Voorzitter Raad van Bestuur NPO), Antoinette Hoes (Transformation Director INNOCEAN Berlin), Eric Kip (CEO Exterion Media Nederland) en Eric Smit (Follow The Money). 

 

De interviews zijn naderhand terug te luisteren als podcast via www.newbusinessradio.nl, de portal www.marketingreport.nl en alle bekende podcastkanalen.

 

Over New Business Radio

New Business Radio is dé zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

 

Bron: (foto) New Business Radio

 

Henkjan Smits wordt geholpen door verschillende co-presentatoren op NPO Radio 5

Van maandag 13 september tot en met vrijdag 1 oktober presenteert Henkjan Smits samen met Janny van der Heijden, Martine van Os, Olga Commandeur en Marlayne Sahupala het programma De MAX! op NPO Radio 5. Vanwege de vakantie van Manuëla Kemp zijn de presentatrices in deze periode 'de MAXima’s' van de Nederlandse radio. De MAX! is elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 5.


Met items als De LP-tip, De Platenzaak en Achterstevoren Plaatje Horen is De MAX! een programma met de 'M' van 'Muziek'. De dj’s draaien muziek uit de afgelopen acht decennia, met de nadruk op de jaren 60 en 70. Ze vertellen daarbij elke dag verhalen achter de gedraaide muziek. Olga Commandeur bijt samen met Henkjan Smits het spits af en brengt het publiek rond etenstijd in beweging. Martine van Os verruilt voor één keer de tv weer voor de radio, terwijl nieuwe 'MAXima' Marlayne Sahupala als oude bekende van Henkjan de mooiste muziekverhalen in petto heeft. En wie kan prangende kookvragen van luisteraars beter beantwoorden dan Janny van der Heijden?


Presentator Henkjan Smits is blij met de komst van 'de MAXima’s': “Ik kijk ernaar uit om in de vakantie van Manuëla samen met Janny, Martine, Olga en Marlayne de avonden op NPO Radio 5 een geheel eigen muzikaal tintje te geven.”


Maandag 13 september: Olga Commandeur en Henkjan Smits

Dinsdag 14 september: Martine Van Os en Henkjan Smits

Woensdag 15 september: Janny van der Heijden en Henkjan Smits

Donderdag 16 september: Janny van der Heijden en Henkjan Smits

Vrijdag 17 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Maandag 20 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Dinsdag 21 september: Janny van der Heijden en Henkjan Smits

Woensdag 22 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Donderdag 23 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Vrijdag 24 september: Henkjan Smits

Maandag 27 september: Janny van der Heijden en Henkjan Smits

Dinsdag 28 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Woensdag 29 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Donderdag 30 september: Marlayne Sahupala en Henkjan Smits

Vrijdag 1 oktober: Henkjan Smits

De MAX! en de MAXima's

Elke werkdag van 13 september t/m 1 oktober.

Tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

Presentatie: Henkjan Smits met verschillende co-presentatoren

 

Bron: MAX/Dutch Radio 

 

Jan van Poppel nieuwe presentator De Muziekfabriek

Jan van Poppel is de nieuwe presentator van De Muziekfabriek op NPO Radio 4. Van Poppel presenteert, per 5 september, iedere zondag het radioprogramma. Hiermee volgt hij Hans van den Boom op, die vanaf dan weer iedere week live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam de presentatie van Spiegelzaal en Het Zondagochtend Concert op zich neemt.

 

Jan van Poppel: “Klassieke muziek is heilig, althans dat is wat mensen van mijn leeftijd (23) altijd denken. Het mooie: dat hoeft het helemaal niet zo te zijn. Klassieke muziek is prachtig, maar niet machtig. Ik probeer klassieke muziek beeldend en actueel te maken. Componisten waren mensen, net als jij en ik. Dat menselijke, daar wil ik mee spelen. Want, waarom kan dat bij Coldplay wel, en bij Mozart niet? Beyoncé is een Powerwoman, maar was Lili Boulanger dat niet ook gewoon? Ik wil maar zeggen: componisten waren kunstenaars, net als de artiesten van nu."

 

De Muziekfabriek: maandag t/m zondag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 4.

 

Bron: (beeld) NPO Radio 4/Dutch Radio

 

NPO Radio 2-dj’s maken 100 uur radio voor KWF

NPO Radio 2 zet zich ook dit jaar in voor de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september maken de NPO Radio 2-dj’s 100 uur radio voor KWF. Aandacht voor mooie verhalen en bijpassende platen staan deze dagen centraal. De uitzendingen komen tijdens de Collecteweek vanaf een vakantiepark in Drenthe, waar de dj’s bijzondere gasten en luisteraars ontvangen.

 

100 uur voor KWF start op maandag 6 september om 14.00 uur met een speciaal optreden van Novastar. Vanaf dat moment maken de Radio 2-dj’s niet alleen honderd uur radio, maar organiseren zij ook activiteiten op het vakantiepark om de mensen die dat verdienen een mooie dag te bezorgen. Zo organiseren Wouter van der Goes en Frank van 't Hof op woensdagmiddag een kindermiddag. Alle kinderen zijn welkom, maar kinderen die de ziekte van dichtbij hebben meegemaakt staan centraal. Op donderdag regelen zij een heuse bruiloft voor een stel dat vanwege ziekte in de familie de trouwerij moest uitstellen. Verder brengt Bart Arens de Bart’s Intro Quiz, draait Gijs Staverman tijdens Stavermans Discoshow en organiseert Annemieke Schollaardt een vossenjacht op het park. 

 

Luisteraars in het zonnetje

De dj's collecteren mooie, ontroerende of bijzondere verhalen van luisteraars die daar een bijpassende plaat bij hebben. Via de online collectebus kunnen mensen hun plaat aanvragen en zo hun verhaal delen. Gezinnen met een bijzonder verhaal worden door Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte in het zonnetje gezet door hen te verrassen met een speciaal optreden tijdens de ochtendshow Jan-Willem Start Op. Artiesten die daar tijdens de week optreden zijn Maan, de 3JS, Alain Clark en Blaudzun. 

 

Avondprogramma met unieke livesessies

Radio 2 organiseert ‘s avonds unieke livesessies die toegankelijk zijn voor een selecte groep luisteraars. De line-up voor de sessies ziet er als volgt uit:

Maandagavond 6 september: Jett Rebel

Dinsdagavond 7 september: Son Mieux

Woensdagavond 8 september: Miss Montreal

Donderdagavond 9 september: Racoon

Vrijdagmiddag 10 september: Douwe Bob

 

Aanmelden voor de optredens kan via nporadio2.nl. Er is beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


100 uur voor KWF op NPO Radio 2 begint maandag 6 september om 14.00 uur en duurt tot en met vrijdag 10 september 18.00 uur. Te volgen via NPO Radio 2, radio2.nl en via NPO 1 extra.

 

Bron: NPO Radio 2/Dutch Radio 

 

Jamie Reuter naar PowNed

Radio DJ Jamie Reuter is op NPO 3FM aan de slag gegaan voor omroep PowNed. Jamie is met het gelijknamige programma op dit moment al twee nachten in de week te horen bij 3FM namens KRO-NCRV, een avontuur dat zij sinds september voortzet onder een nieuwe vlag. Daarnaast is Jamie binnenkort te zien als reporter voor het online PowNews.

 

Jamie (27) draagt haar hart op de tong en maakt radio met een flinke dosis zelfspot en een vette knipoog. Ze is altijd nieuwsgierig naar bijzondere verhalen en zet die mensen ook graag in de schijnwerpers. En laat dit nou net perfect samenkomen in de nacht van 3FM. Met pittige gesprekken, fun en veel muziek sleept ze de luisteraar de nacht door. 

 

Jamie: “Ik heb er onwijs veel zin in om namens PowNed de luisteraar te blijven bedienen met de beste muziek en aansprekende verhalen op de allerleukste radiozender van Nederland. En ik ben heel blij met de kansen die PowNed mij biedt als verslaggever voor PowNews. Ik wil onrecht op een luchtige manier bespreekbaar maken. Bullshit aanpakken en daarbij vooral jezelf niet te serieus nemen. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur!”

 

Met Jamie is PowNed na lange tijd weer terug op de publieke popzender. Van 2010 tot 2015 presenteerde Rob Stenders voor de omroep op 3FM. Florent Luycx, interim Hoofd Radio bij PowNed is verheugd met de nieuwe zendtijd:  “Jamie en haar programma sluiten perfect aan bij onze jonge doelgroep. Sterker: Jamie ís de doelgroep. Een welkome aanvulling op ons radio-aanbod.”

 

Jamie is iedere dinsdag- en woensdagochtend tussen 02:00 en 04:00 uur te beluisteren op NPO 3FM

 

Bron: (foto) PowNed/Dutch Radio

 

Gijs Staverman 30 jaar in het vak

Radio-dj Gijs Staverman zit komende week al dertig jaar in het vak. In 1991 begon hij bij, het toen nog publieke, Veronica. Ook toen al liet Staverman zijn vrolijkheid horen, maar diep van binnen was hij nerveus. "Ik struggelde door de uitzending heen."

 

Dat zei Staverman zondag op De Perstribune van MAX. "De eerste maanden waren echt vreselijk. Ik was zo nerveus." Staverman begon met het programma Oh wat een nacht. In die tijd keek hij heel erg op naar Wessel van Diepen en Jeroen van Inkel.

 

Emmely de Wilt

Waar Staverman vroeger zelf een jong talent was kijkt hij nu met veel interesse naar andere jonge DJ's. De beste radio-dj van dit moment vindt hij NPO Radio 2-collega Emmely de Wilt. Hij vindt haar spannend. "Er zit een soort cynisme en vrolijk sarcasme in haar. Ik vind haar heel verfrissend. Wat ik leuk aan haar vind is dat ze wat anders doet en haar eigen stijl heeft. Ook met haar liefde voor muziek."

 

Podcast over pleegzorg

Waar Staverman nu voornamelijk bekend is van zijn NPO Radio 2-programma, houdt hij zich ook bezig met podcasts. Hij hoopt een podcast te kunnen maken over de pleegzorg. "Waarin de pleegzorg iets positiever naar voren komt. Die verhalen hoor ik niet zoveel." Staverman is zelf pleegouder van de kinderen van zijn zwager.

Daarnaast gaat Staverman nog een nieuw radioprogramma maken op de vrijdagavond, maar daar kon hij nog niet heel veel over kwijt.

 

www.deperstribune.nl

 

Bron: (beeld) NPO Radio 1/Dutch Radio

 

Mattie Valk over Telekids trauma in Oh, Wat Een Jaar!

Mattie Valk heeft het in Oh, Wat Een Jaar! over zijn Telekids trauma.

 

In de retrotainmentshow stort Mattie zijn hart uit bij Carlo Boszhard , want als klein jochie wilde Mattie niets liever dan met zijn klas meedoen aan Telekids. Maar dat liep net eventjes anders...  

 

Bekijk de hele uitzending of de fragmenten van Oh, Wat Een Jaar! terug via www.rtlxl.nl.

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Sjors Fröhlich bestuurlijk ambassadeur Stichting NLPO

Sjors Fröhlich wordt bestuurlijk ambassadeur van Stichting NLPO en VNG Gemeenten. Dat meldt Fröhlich op Twitter.

 

Sjors Fröhlich: “Mooie nieuwe nevenfunctie: bestuurlijk ambassadeur VNG Gemeenten en Stichting NLPO voor vernieuwing lokale omroepsector. Leuk gesprek met Marc Visch en Toos Bastiaansen over belang lokale journalistiek voor lokale democratie. Op mijn lijf geschreven!”

 

In 2019 stopte Sjors Fröhlich als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio om burgemeester te worden van de nieuwe Gemeente Vijfheerenlanden. In dat jaar werd hij ook bij de Online Radio Awards bekroond als Online Radio Ambassadeur. 

 

Bron: Dutch Radio/Spreekbuis

Beeld: SRC

Rik Reijnen nieuwe Entertainment Director Qmusic

Per 1 september start Rik Reijnen als Entertainment Director bij Qmusic. In deze functie is hij bij de radiozender verantwoordelijk voor de (commerciële) partnerships met evenementen en artiesten.

 

Robert Bernink, Algemeen Directeur Qmusic en Directeur Entertainment bij DPG Media: "We hebben grote ambities op het gebied van evenementen en willen ons nog meer focussen op samenwerkingen met artiesten en events die bij ons mooie merk passen. Ook zal hij zich in gaan zetten voor andere merken binnen ons moederbedrijf DPG Media. We gaan met Rik mooie stappen zetten en ik kijk dan ook erg uit naar zijn komst."

 

Rik Reijnen (36) heeft zijn sporen in de evenementenbranche ruimschoots verdiend. Hij was de afgelopen zeven jaar bij Talpa Network verantwoordelijk voor alle music- en mediapartnerships, zoals Mysteryland, Tomorrowland en alle grote Mojo concerten. Daaronder vallen bijvoorbeeld de concerten van Marco Borsato in de Kuip en die van Ed Sheeran en Beyonce in de Johan Cruijff ArenA. Daarvoor werkte hij twee jaar als artiestenmanager van Gers Pardoel voor Modestus Management (bedrijf van Guus Meeuwis) en bij RadioCorp. Bij Qmusic zal hij rapporteren aan Programmadirecteur Dave Minneboo.

 

Gijs Staverman op De Perstribune van MAX

Zondag 29 augustus is Gijs Staverman te gast op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1.

 

Gijs Staverman, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00, is dj bij NPO Radio 2. Daar presenteert hij tussen 14.00 en 16.00 uur het programma Gijs 2.4. Komende maand viert Staverman zijn 30-jarig jubileum als programmamaker bij de landelijke omroep. In 1991 maakte hij zijn debuut bij Radio Veronica. Daarna werkte Staverman onder andere als dj voor Yorin FM en Qmusic. Ook was hij een tijd lang een populaire tv-presentator, onder meer van Starmaker en Boobytrap.

In De Perstribune signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen verder opvallende mediatrends uit heden en verleden. De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

 

Bron: MAX/Dutch Radio

 

Radio West past programmering op zondag aan

Vanaf zondag 5 september verandert de programmering van Radio West op de zondag. Naar aanleiding van reacties van luisteraars is het programma ‘Muziek van Alle Tijden’ uitgebreid met een extra uur. Daarnaast krijgt het zomerprogramma ‘Vroeger werd Later’ een vaste plek in de programmering. Hiermee vervallen de non-stop muziekuren in de middag en geeft Radio West ook op de zondag een volledig gepresenteerde invulling aan de programmering tussen 7.00 uur en 21.00 uur. 

 

Muziek van Alle Tijden

Toen presentator Pieter Kuipers startte met het verzoekplatenprogramma ‘Muziek van Alle Tijden’, bleek al snel dat het zo populair was, dat hij geregeld mensen teleur moest stellen. Zoveel mensen wisten de weg te vinden naar Pieter om een plaat aan te vragen voor zichzelf of een ander. Veelal gaat het om verzoekplaten in het kader van verjaardagen, jubilea of gewoon omdat iemand de plaat graag hoort. De muziekkeuze is heel breed: van Willeke Alberti tot Marco Bakker en van Glenn Miller tot Elvis Presley. Het programma begint straks een uurtje later en gaat een uur langer duren. Pieter Kuipers is blij met het extra uur: “We kregen heel veel verzoekjes via de post en mail en elke week moest ik in het programma uitleggen dat er te weinig tijd was om het allemaal in één uur te draaien. De oudere luisteraars vragen ook vaak of ik country- of jazzmuziek of een ander genre wil draaien en ik wil daar ook regelmatig aandacht aan besteden. Dat kan nu!”

Iedereen kan een plaat aanvragen via de website van Omroep West.

 

Vroeger werd Later

Elke zondag is op Radio West ook het KRO/NCRV programma ‘Adres Onbekend’ te beluisteren. Toen dit programma tijdens de maanden juli en augustus met zomerstop ging, werd aan oud-Radio West presentator Ron Davids gevraagd of hij het leuk zou vinden een zomerprogramma te maken. Hierbij zouden ook herinneringen aan vroeger centraal staan, net als in ‘Adres Onbekend’. Ron maakt het programma inmiddels met veel plezier sinds juli. Luisteraars delen hun herinneringen en Ron past de muziek die hij draait daarbij aan. Dankzij alle positieve reacties krijgt ‘Vroeger werd Later’, ook nadat ‘Adres Onbekend’ weer start op 5 september, een vaste plek in de programmering. Ron Davids: “Ik ben na mijn jaren bij Radio West en Den Haag FM een hele andere weg ingeslagen qua werk, maar er is toch niets mooier om daarnaast elke zondag een prachtig programma te mogen maken!” Mensen die een herinnering met Ron willen delen, kunnen een mail sturen naar vroegerwerdlater@omroepwest.nl.

 

Programmering vanaf 5 september op Radio West

Vanaf zondag 5 september klinkt de zondag op Radio West als volgt: 

Tot 07.00 uur: Non-stop muziek

07.00 uur: Klassiek op West met Aad de Been

09.00 uur: UIT! met Rogier van der Zanden

10.00 uur: Muziek van Alle Tijden met Pieter Kuipers

12.00 uur: Adres Onbekend met Ron Kas (KRO/NCRV)

14.00 uur: Vroeger werd Later met Ron Davids

17.00 uur: Muziek van alle Tijden (herhaling van de ochtend)

19.00 uur: Klassiek op West (herhaling van de ochtend)

21.00 uur: non-stop muziek

23.00 uur: Met het Oog op Morgen (NPO Radio1)

00.00 uur: non-stop muziek

 

Teamleider Radio West Patrick van Houten is blij met de nieuwe opzet: “We nemen na jaren nu eindelijk afscheid van de non-stop muziek op zondagmiddag.”

 

Nieuwe reeks Radio West concerten in Klassiek op West

Een ander vast programma op zondag is ‘Klassiek op West’ waarin Aad de Been elke zondagmorgen (met herhaling in de avond) de luisteraar trakteert op klassieke en wereldmuziek. In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Amare in Den Haag wordt er ook elke maand een concert uitgevoerd en opgenomen voor uitzending. Dit concert is ook bij te wonen voor publiek. Meer informatie en kaartverkoop is online te vinden.

 

Mogelijkheden van ontvangst

De regionale zender Radio West is via de ether in de uitzendregio te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+, via de kabel en online via de Omroep West app (iOS en Android) en website. Online zijn alle programma’s on demand terug te luisteren.

 

Bron: Omroep West/Dutch Radio 

 

Dennis van der Geest presenteert ‘De Veronica Inside Ochtendshow’ 

Maandag 30 augustus is ‘De Veronica Inside Ochtendshow’ terug van vakantie. Nog zonder Wilfred Genee, die iets langer vrij neemt, maar met Dennis van der Geest. Co-host Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen hebben de oud-judoka en presentator gevraagd om het team te versterken gedurende de afwezigheid van Wilfred.

 

Dennis van der Geest: “Ik ben enorm vereerd dat Niels en Florentien mij hiervoor hebben gevraagd. Radio maken is topsport, helemaal zo vroeg in de ochtend. Ik ben een enorme muziekliefhebber, dus deze uitdaging om ‘De Veronica Inside Ochtendshow’ te presenteren ga ik graag aan!”

 

De komende weken is er nog een wisseling in de programmering van Radio Veronica. Omdat Tim Klijn en Celine Huijsmans van ‘De Veronica Middagshow’ met vakantie zijn, grijpen Rob Stenders en Caroline Brouwer de gelegenheid aan om ‘De Bonanza’ om te dopen tot ‘De Bonanza XL’ en de uitzendingen met twee uur te verlengen. Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 17 september kunnen luisteraars iedere werkdag tussen 14.00 en 18.00 uur hun favoriete platen aanvragen.

 

Om 18.00 uur neemt Marisa Heutink tot 21.00 uur het stokje van hen over en Sander Schrik sluit de dag af met zijn programma tussen 21.00 en 00.00 uur.

 

Bron: (foto) Radio Veronica/Dutch Radio 

 

Wietze de Jager zonder auto

538-dj Wietze de Jager moet voortaan met de trein naar het werk komen. Hij verkocht donderdag live in de uitzending zijn auto om geld op te halen voor de Stichting Run4Schools.

 

Na een openingsbod van €1000,- (geboden door Klaas van der Eerden himself) liep het bedrag snel op. En er was zelfs een gastrol voor Bas Smit!

 

Automotive Auctions bood uiteindelijk het hoogste bedrag en zij gingen er met de Volvo XC90 vandoor!  

 

Check de video hier om de veiling met eigen ogen terug te kijken.

 

Bron: (beeld) Radio 538/Dutch Radio

 

Hans Jaap Melissen met podcastserie ‘Oorlog in je Lichaam’ seizoen 2 

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen heeft een tweede seizoen gemaakt van de podcastserie ‘Oorlog in je Lichaam’ voor WNL. Het is een ontroerende, maar ook optimistische 8-delige serie over de ziekte kanker. We horen hoe het nu gaat met zijn vrouw Sigrid die vorig jaar het bericht kreeg dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Ook spreekt hij met presentator Ruud de Wild over zijn darmkanker en de gevolgen daarvan voor zijn leven. En Melissen gaat onder meer langs bij omwonenden van fabrieken en snelwegen die bang zijn dat ze kankerverwekkende lucht inademen. Artsen en onderzoekers plaatsen de verhalen in perspectief.

 

Sigrid & de (bijna) 80 jarige Sjan Korste

Sigrid, de vrouw van Hans Jaap, heeft uitgezaaide borstkanker. Hoe gaat het een jaar later met haar? Zijn er inmiddels medicijnen op de markt die misschien wel zicht op genezing bieden? En hoe is het met Sigrids moeder? Tragisch genoeg kreeg zij afgelopen jaar longkanker. Maar ook voor Sigrids moeder zijn er voorlopig goede medicijnen.

DJ Ruud de Wild

Ineens verdween Ruud de Wild van NPO Radio 2. De presentator vertelde zijn luisteraars dat hij was gediagnosticeerd met darmkanker en ging werken aan zijn herstel. Hans Jaap Melissen zoekt Ruud thuis op, als hij tussen twee operaties in zit.

De Lucht

Er komt veel meer longkanker voor in de buurt van Tata Steel in IJmuiden. Omwonenden wijzen naar de fabriek. Maar wat weten we over de lucht die we inademen in de buurt van industrie of langs snelwegen? En hoe zit het met de strijd tegen het roken? Is die ooit te winnen? Verder een primeur: volgend jaar komt er een kankeratlas uit, waarin je kunt zien welke kanker in jouw omgeving veel voorkomt. Hans Jaap Melissen mocht die al inkijken, samen met de makers, van het Integraal Kankercentrum Nederland.

 

Oorlog in je Lichaam is gemaakt door oorlogsjournalist & podcastmaker Hans Jaap Melissen voor WNL. Hans Jaap werkt als freelancer voor veel verschillende media, zowel televisie, radio als kranten. Hij reist naar landen als Irak, Afghanistan, Syrië of Haïti.

 

Vanaf maandag 30 augustus te beluisteren via NPO Radio 2.

 

Bron: WNL/Dutch Radio 

 

Wietze de Jager belde Davina Michelle in De 538 Ochtendshow 

Wietze de Jager belde Davina Michelle in De 538 Ochtendshow omdat ze voorafgaand aan de Formule 1-race het Nederlandse volkslied mag zingen. Wietze ging in de uitzending bij haar checken hoe het gaat met de voorbereidingen.

 

''Als je één woordje fout doet, daar ben ik toch het allerbangst voor. Dan moet ik gaan emigreren denk ik'', zegt de Beat Me-zangeres. Maar zoals altijd blijft ze positief: ''Hé hallo, ik ga van het beste uit. Dat komt echt wel goed hoor!''

 

Ze staat dan ook niet alleen op het podium. ''Ik word wel goed begeleid door het luchtmachtorkest, die hebben flink uitgepakt. Ik sta daar niet helemaal in m’n blote kont. We hebben een grote begeleiding gemaakt.''

 

Bron: (beeld) Radio 538/Dutch Radio

 

Domien tekent nieuw contract bij Qmusic

Domien Verschuuren heeft een nieuw contract getekend bij Qmusic. Hij zal ook de komende drie jaar te horen zijn in de middag bij de radiozender.

 

Dave Minneboo, Programmadirecteur Qmusic: "Domien is een ontzettend goede radiomaker en hij heeft de afgelopen tijd bewezen dat hij als geen ander aanvoelt wat speelt bij de luisteraars. Ook is hij inmiddels een gevestigde naam als presentator van de Top 40. We zijn blij dat zijn unieke sound de komende drie jaar nog bij Qmusic te horen is."

 

Domien Verschuuren: "Er was voor mij geen enkele twijfel om voor drie nieuwe jaren Q-middagshow en Top 40 te tekenen. Ik voel me hier als een vis in het water en kijk er enorm naar uit om ook de komende jaren samen met Anton en de luisteraars van Qmusic de werkdag af te sluiten en de avond in te luiden!"  

 

Domien Verschuuren en nieuwslezer Anton Griep zijn vanaf nu weer elke werkdag te horen in de Q-middagshow tussen 16.00 en 19.00 uur. Ze maken vanaf nu radio vanuit de vernieuwde Qmusic-studio. Ook de ochtend-dj's Mattie en Marieke zijn vanochtend weer teruggekomen van vakantie.

 

Qmusic is marktleider in de doelgroep 20-49 jaar en behaalde in totaal over de eerste twee kwartalen van dit jaar een record marktaandeel van 19,5% (was vorig jaar 16,6%). De zender is te ontvangen via 100.7 FM, DAB+, Qmusic.nl, de Qmusic app en andere muziek-apps.

 

Nieuwe studio, nieuwe jingles en vertrouwde shows weer terug op Qmusic

Mattie en Marieke zijn maandagochtend teruggekeerd van hun vakantie in een gloednieuwe Qmusic-studio. Ook de jingles van de radiozender zijn tijdens de zomervakantie vernieuwd. De vertrouwde programmering kent dus nu een frisse start van het nieuwe seizoen. 

 

Nieuwe studio en nieuwe jingles

Strakker en meer van nu: de studio van Qmusic heeft een metamorfose ondergaan. Ook de jingles zijn vernieuwd. De nieuwe sound is muzikaler en energieker en sluit nog beter aan bij het positieve gevoel dat Qmusic de luisteraars wil geven. De slogan blijft hetzelfde: "Q sounds better with you".

 

Mattie & Marieke

Na hun vakantie hebben ochtend-dj's Mattie Valk en Marieke Elsinga elkaar weer een hoop te vertellen. Samen met nieuwslezer Anne-Marie Rozing, regisseur Tom de Graaf en Joe Stagiair van de Show, bespreken ze elke ochtend van 6.00 tot 10.00 uur wat ze bezighoudt. Daarnaast spelen ze het populairste radiospel Het Geluid, het Verjaardagsrad en Ja of Nee. Ook Domien Verschuuren is maandagmiddag terug met zijn Q-middagshow.

 

Qmusic behaalde in totaal over de eerste twee kwartalen van dit jaar een record marktaandeel van 19,5% (was vorig jaar 16,6%). Met deze combinatie van verbeteringen en vertrouwde programma's kijkt de zender met veel vertrouwen naar de toekomst.

 

Foto: Joeri van Breukelen

 

Angelique Houtveen te gast in Kunststof op NPO Radio 1

Radio-dj Angelique Houtveen was te gast bij Elisabeth van Nimwegen in Kunststof op NPO Radio 1.

 

Angelique Houtveen haar kenmerkende diepe stem is sinds kort te horen op radiostation Sublime. In haar eigen middagshow Angelique’s Afternoon brengt ze soul, jazz en funkmuziek de ether in. Haar liefde voor muziek hielp haar het leven omarmen, ondanks de ziektes die ze te verduren kreeg. "De liefde, de kracht en de eerlijkheid van soul raakt me diep", vertelt de radio-dj in Kunststof.

 

Jong geleerd, is oud gedaan

Achteraf bezien was Angelique Houtveen op haar negende al bezig met radio maken. "Met My First Sony-apparatuur nam ik nummers op die ik op de radio hoorde. Vervolgens ging ik met zo’n liedje naar mijn ouders om te zeggen dat ze dit nummer moesten luisteren."

 

Als kind zat Angelique veel binnen. Ze had ITP, een ziekte waardoor je bloed niet goed stolt. Een inwendige bloeding kon haar fataal worden. "In die tijd is mijn liefde voor muziek groter geworden. Ik mocht niet meer naar jazzballet, turnen of buiten spelen, dus ging ik gamen en muziek luisteren."

 

De droom achterna: radio maken

Na haar studie werd ze pr-manager voor een game uitgeverij. Totdat ze opnieuw ziek werd. "Na een avond uit lag ik naast mijn toenmalige vriend in bed en het volgende moment werd ik wakker in het ziekenhuis. Ik bleek een Cavernoom in mijn hersenen te hebben, de veroorzaker van epileptische aanvallen. De dokter zei dat ik een beschermd leven zou gaan krijgen. Voor de zekerheid sliep ik zelfs bij mijn moeder in bed."

 

Toch besloot Angelique haar leven over een andere boeg te gooien en ging bij BNN University haar werkelijke droom achterna: radio maken. "In dat jaar bleef ik op de redactie reportages opnemen totdat het gebouw dichtging. De drive om radio te maken hielp me over de boosheid van de ziekte heen. Ik kan super chagrijnig, boos zitten voorbereiden; het moment dat ik de studio binnen ga, valt er iets van me af. Hoe verdrietig ik me ook voel. Als ik radio ga maken, draagt de muziek me."

 

Overstap naar Sublime

In een paar jaar tijd zet ze zichzelf in de radiowereld op de kaart als soul, jazz en funk-kenner. Ze heeft haar eigen middagshow bij 3FM en zit in Het Glazen Huis voor Serious Request. Maar een nieuwe ziekte blijft haar niet bespaard. In 2018 krijgt ze de diagnose endometriose. Er volgt een operatie en een lang herstel. Als ze een beetje van de schrik bekomen is, belt radiostation Sublime. "Ze zagen mij als de spokesperson van soul en jazz van Nederland en wilden alles wat ik deed. Bij Sublime mag ik in de kern zijn wie ik ben."

 

"Bij 3FM kwam ik weleens met een nummertje aanzetten en dan ging iedereen gewoon door met waar ze mee bezig waren. Als ik bij Sublime een nummer laat horen is de reactie 'geef ons meer!' Ik ben de doelgroep en als radiomaker word ik gezien voor wie ik ben." 

 

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

 

www.nporadio1.nl/kunststof

 

Bron: (beeld) NPO Radio 1/Dutch Radio 

 

Mattie Valk en Marieke Elsinga na vakantie terug met ochtendshow 'Mattie & Marieke'

Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn maandag na een welverdiende vakantie terug op Qmusic. Het duo start na het weekend met hun 4e seizoen van de ochtendshow 'Mattie & Marieke' en dat is toch altijd weer even wennen.

 

''Vanaf maandag is het uitslapen voor velen weer voorbij. Dan gaan we weer aan de bak en dat geldt ook voor Mattie Valk en Marieke Elsinga'', aldus RTL Boulevard.

 

Bekijk de video van RTL Boulevard: Mattie & Marieke hebben elkaar gemist na vakantie: 'Even wennen' terug via RTL XL.

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

Tom van der Weerd en Bram Krikke geven luisteraar voorrang bij Het Geluid

Het Geluid van Qmusic is inmiddels meer dan 22.000 euro waard en het is nog niet geraden. Luisteraars krijgen vanaf dit weekend een belangrijke extra kans, naast het dagelijkse aanmeldmoment. Tijdens het programma van Tom & Bram, in het weekend van 12.00 tot 15.00 uur, maken zij kans op de ‘Fastpass’. Daarmee kan de winnaar op een zelfgekozen moment inbreken bij Het Geluid en een antwoord geven op de radio. 

 

Hoe het spel verloopt wordt pas zaterdag bij Tom & Bram bekendgemaakt, maar zeker is dat iedereen mee kan doen. De winnaar van de Fastpass mag inbreken bij de reguliere rondes van Het Geluid, wanneer hij of zij het antwoord denkt te weten. De eigenaar van de Fastpass hoeft niet mee te doen met de aanmeldminuut en kan er de week erop elk uur voor kiezen om mee te spelen. Degene die eigenlijk aan de beurt is, moet dan wachten tot nadat de Fastpass-speler het antwoord heeft gegeven.

 

Qmusic is aan het 31ste Geluid bezig sinds de start van het populairste radiospel van Nederland. In totaal heeft de zender al meer dan een miljoen euro uitgekeerd aan gelukkige winnaars. Het record staat nog steeds op naam van de toen 36-jarige Kirsten uit Veenendaal, die €100.000 euro won met het geluid van 'het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.' 

 

Tom & Bram zijn elke zaterdag en zondag te horen van 12.00 tot 15.00 uur te horen op Qmusic. Op vrijdag zijn ze samen met Kai Merckx te horen van 18.00 tot 21.00 uur.

 

Radio Veronica ook komende twee jaar Official Supplier Eredivisie

Radio Veronica verlengt de succesvolle samenwerking met de Eredivisie en blijft tot zeker medio 2023 Official Supplier Eredivisie. Luisteraars van het radiostation maken dus ook de komende twee jaar kans op seizoenkaarten van alle Eredivisieclubs en kaarten voor topwedstrijden.

 

Daarnaast horen ze op Radio Veronica het laatste voetbalnieuws bij de Veronica Inside Ochtendshow en nemen presentatoren van ESPN de verwachtingen voor de wedstrijden door in de zaterdagochtendshow van Ed Struijlaart.

 

De samenwerking wordt maandag officieel afgetrapt. Tot en met vrijdag 13 augustus maken luisteraars van Radio Veronica kans op twee seizoenkaarten van hun favoriete Eredivisieclub. Na het horen van de scheidsrechterfluit in de Veronica Inside Ochtendshow, De Bonanza of de Veronica Middagshow kunnen luisteraars meespelen via de gratis Veronica-app. Iedere dag worden er kaarten voor andere clubs weggegeven.

 

Bron: (beeld) Radio Veronica/Dutch Radio

 

Lex Gaarthuis presenteert de ‘Radio 10 Zomer Ochtendshow’

De komende drie weken horen luisteraars een speciale ochtendshow op Radio 10. Lex Gaarthuis heeft voor deze periode een eigen zomerteam samengesteld bestaande uit sidekick Kimberly van de Berkt, nieuwslezer Harry van der Heijden en columnist Sjaak Bral. Van maandag 9 tot en met vrijdag 27 augustus is de ‘Radio 10 Zomer Ochtendshow’ iedere werkdag tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op Radio 10.

 

Momenteel geniet het team van ‘Ekdom in de Morgen’ van een welverdiende vakantie en daarom heeft Radio 10-dj Lex Gaarthuis Kimberly van de Berkt en Harry van der Heijden gevraagd samen met hem een speciale tijdelijke ochtendshow te maken. Sjaak Bral verzorgt dagelijks een column. 

 

Radio 10-dj Lex Gaarthuis: “Ik kijk er enorm naar uit om weer een eigen ochtendshow op Radio 10 te maken. Met Harry werkte ik al vaker samen en ik ben blij dat ik Kimberly aan het team heb kunnen toevoegen. Het is alweer 10 jaar geleden dat zij voor het laatste te horen was op de radio. Sjaak Bral maakte voor de ‘90’s Top 510’ al een dagelijkse column en dat viel goed in de smaak. Daarom heb ik hem gevraagd om dagelijks het komkommernieuws met ons door te nemen.''

 

De ‘Radio 10 Zomer Ochtendshow’ is van maandag 9 tot en met vrijdag 27 augustus iedere werkdag tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op Radio 10. Vanaf maandag 30 augustus is Gerard Ekdom terug met ‘Ekdom in de Morgen’. 

 

Bron: (foto) Radio 10

 

Frits Spits met De slapelozen op radio en tv

Deze zomer komt KRO-NCRV met de aftrap van De slapelozen (maandag 9 augustus, 02.00 uur op NPO Radio 1) “Geen oog dicht doen was nog nooit eerder zo aangenaam”, aldus presentator Frits Spits over zijn nieuwe radio- én tv-programma.

 

“We weven kleuren in het zwarte laken van de nacht van de luisteraar.” In vijf opeenvolgende warme zomernachten in augustus biedt presentator Frits Spits in zijn intieme studio een week lang een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen of willen vatten. Gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen, met de zoetgevooisde stem van de poëzie én de nachtelijke cadans van Nederlandstalige muziek, vertellen de slapelozen aan Frits hun verhaal, middenin de donkerste uren van de nacht. 

 

In het gelijknamige tv-programma (vanaf 29 november, rond 22.30 uur op NPO 2) volgt de camera de slapelozen uit het radioprogramma naar de geborgenheid van hun slaapkamer. We zien ze worstelen met de slaap, piekeren, schrijven, rommelen of overgeven aan de roep van de nacht. En terwijl de ene slapeloze de uren in de nacht gebruikt om zijn eigen creativiteit uit te dagen, gaat een ander sporten op de verlaten straten. Hoe is het om dagelijks midden in de nacht hard aan het werk te zijn, als visser op volle zee of als bakker in de verlaten dorpsbakkerij? En wat is de magie van de nacht voor een nachtfotograaf, wandelaar of kunstenaar? Wat brengt de nacht hen die niet kunnen slapenals verder iedereen op één oor ligt?

 

Met De slapelozen laat KRO-NCRV zien dat een rustige, uitgeslapen nacht lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar de slapelozen zullen nooit bij de pakken neer gaan zitten en zullen de nacht, al dan niet van harte, omarmen. 

 

De slapelozen, maandag 9 augustus om 02.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1, en vanaf maandag 29 november om 22.30 uur op NPO 2.

 

Bron: (foto) KRO-NCRV/Dutch Radio

 

Populairste radiospel van Nederland Het Geluid weer van start

Het populairste radiospel van Nederland is van start gegaan met het 31ste Geluid sinds het begin van het spel. Elk uur mag een luisteraar raden wat Het Geluid is. Bij een fout antwoord, wordt Het Geluid honderd euro meer waard.

 

Het Geluid van 2021 is hier te beluisteren.

 

Iedereen kan gratis meespelen via de Qmusic app. Tijdens het zogeheten Aanmeldmoment, elke werkdag rond 07.00 en 12.00 uur, kunnen luisteraars zich met één druk op de knop aanmelden. Elk uur mag een luisteraar een antwoord geven op de radio. Tijdens de SuperRonde om 7.30 uur, mogen zelfs drie luisteraars het achter elkaar proberen. Bij een fout antwoord stijgt de waarde van Het Geluid met honderd euro.

 

Recordbedragen

In 2019 won de 36-jarige Kirsten maar liefst €100.000 met het geluid van 'het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.' Andere geluiden die veel opleverden waren het 'vastklikken van het lipje van een fotolijstje' in 2017 (waarde: €63.700) en een 'telefoon in een beschermhoesje klikken' in 2011 (waarde: €63.500). In totaal heeft Qmusic meer dan een miljoen euro uitgekeerd aan gelukkige prijswinnaars.

 

Het Geluid met Google

Naast het spel op de radio kan iedereen nu ook oefenen voor Het Geluid via Google Home, Google Nest, een smartphone of tablet. Door te zeggen 'Hey Google, ik wil praten met Het Geluid van Qmusic', wordt het spel geactiveerd. Dj Kai Merckx presenteert het spel op Google en spelers kunnen de strijd aan gaan met andere Q-luisteraars, of ze kunnen vrienden uitdagen om het spel te spelen. Meer informatie over Het Geluid op Google is hier te vinden.

 

Bert Haandrikman en Piet Paulusma live vanaf de camping 

MAX viert de zomer! Bert Haandrikman en Piet Paulusma staan deze zomer samen op de camping tijdens de MAX Campingtoer. Beiden gaan ze terug naar hun geboorteprovincie en maken ze het NPO Radio 5-programma Goeiedag Haandrikman!.

 

Op vrijdag 13 augustus staan Bert en Piet op een vakantiepark in het Friese Koudum. Samen maken ze de camping wakker en zullen ze voor het nodige entertainment zorgen. Te gast is Olga Commandeur die een speciale Nederland in Beweging zal doen. Zanger Nol Havens is aanwezig voor gezellige livemuziek!

 

Op vrijdag 20 augustus is de radio-uitzending live vanaf een vakantiepark in het Drentse Borger te horen. Hier zorgt Duco Bauwens voor de nodige ochtendgymnastiek en ook zanger Jannes is van de partij.  

 

Ook op MAX Vandaag en de Facebook- en Instagram-pagina van Goeiedag Haandrikman! wordt aandacht besteed aan de campingtoer. Zo is op MAX Vandaag meer informatie te vinden over de tour zelf en de omgeving die Bert en Piet bezoeken. Op de socialmedia-kanalen van het radioprogramma krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen.

 

Over Goeiedag Haandrikman!

Bert Haandrikman presenteert elke werkdag zijn ochtendshow Goeiedag Haandrikman! op NPO Radio 5. Bij hem hoor je het laatste nieuws, gezellige muziek en maak je kans op prijzen uit zijn persoonlijke museum. Verder heeft hij 'De grootste verjaardagskalender van Nederland' - met daarop alle vrienden van de show - en neemt hij alle persoonlijke berichten met je door in de Brievenbus. 

 

Goeiedag Haandrikman!

Vrijdag 13 en 20 augustus 

Tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5

Presentatie: Bert Haandrikman

 

Bron: Omroep MAX

 

Tom Staal met culinair programma ‘Doorskaveren’ op GoodLIFE Radio

Op maandag 2 augustus a.s. start Tom Staal met het culinaire programma ‘Doorskaveren’ op GoodLIFE Radio. Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld.

 

In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen. Gasten zijn onder meer chef-kok Leon Mazairac en voormalig fromager van het jaar Jasper de Jong.

 

“Het wordt eetbare radio waarbij het niet alleen mijn doel is om de luisteraar aan het eten te krijgen, maar vooral ook dat men het verhaal achter al dat lekkers te weten komt. Het wordt een heerlijk, puur en rauw culinair programma”, aldus Tom Staal.

 

Tom Staal

Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland. Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.

‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.

 

GoodLIFE Radio 

GoodLIFE Radio is dé online lifestylezender van Nederland! Het station biedt luisteraars dagelijks inspiratie om het leven beter en completer te maken. Het station brengt 24/7 lekkere muziek, updates, reportages en verschillende themaprogramma’s. Thema’s die op de lifestylezender een centrale rol hebben zijn o.a. gezondheid, koken, wonen, persoonlijke ontwikkeling, hobby, muziek, entertainment, showbizz en reizen. Maar ook liefde, relaties en seks.

 

Bron: GoodLIFE Radio

Foto: Tom Staal - © Walter Kallenbach

 

Edwin Evers nog iets langer op Radio Veronica

Edwin Evers is nog iets langer op Radio Veronica. Dat schrijft het radiostation op haar Facebookpagina.

 

Radio Veronica: ''Je hoort het goed: Edwin Evers houdt nóg een paar dagen het plekje van Rob Stenders warm tijdens De Bonanza!''

 

Edwin Evers was afgelopen week al te horen op Radio Veronica. De Bonanza is elke werkdag te beluisteren van 14.00 tot 16.00 uur.

 

De Bonanza gemist? Ga naar www.radioveronica.nl/de-bonanza

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Radio Veronica

 

Daniel Dekker ontvangt zomergasten bij MAX op NPO Radio 5 

De zomer is begonnen en Lunch Lekker met Daniel Dekker maakt de zomer van de luisteraar nóg beter! In augustus ontvangt Daniel Dekker elke woensdag een muzikale gast in de studio voor zijn nieuwste rubriek Lunch Lekker Zomergasten! Onder anderen Suzan & Freek, Jan Smit en Sanne Hans schuiven aan. Lunch Lekker met Daniel Dekker is elke werkdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5. 

 

In augustus ontvangt Daniel Dekker elke woensdag een muzikale gast. Suzan & Freek, Romy Monteiro, Sanne Hans en Jan Smit komen langs in de NPO Radio 5-studio en vieren samen met MAX de zomer. De gasten praten de luisteraar bij over hoe het met ze gaat, hun carrière en toekomstplannen. En dat niet alleen; de zomergasten nemen ook hun favoriete muziek mee! Nummers die zij vaak draaien, waar ze inspiratie uit halen en die hun dierbaar zijn.

 

Zomergasten bij Lunch Lekker met Daniel Dekker:

Woensdag 4 augustus: Suzan & Freek

Woensdag 11 augustus: Romy Monteiro

Woensdag 18 augustus: Sanne Hans 

Woensdag 25 augustus: Jan Smit

Lunch Lekker met Daniel Dekker

Elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur 

Op NPO Radio 5

 

Bron: Omroep MAX

Foto: © Janita Sassen/MAX

 

Frank Dane verhuist 538-radiostudio naar 'TeamNL Olympic Festival'

538-dj Frank Dane verhuist de radiostudio tijdens de Olympische Zomerspelen naar het 'TeamNL Olympic Festival' in Scheveningen. Live vanaf het sportstrand doet Frank met zijn team twee weken lang verslag van het internationale sportevenement en huldigingen van de Nederlandse medaillewinnaars.

 

Daarnaast ontvangen zij diverse sporthelden, leden van TeamNL en artiesten in de uitzending. In verband met het tijdsverschil met Tokyo verplaatst Frank niet alleen de studio, maar ook de uitzendtijden van zijn show.

 

‘De 538 Middagshow: Let’s Go Tokyo’ is van maandag 26 juli tot en met donderdag 5 augustus iedere werkdag te horen van 16.00 uur tot 19.00 uur. Op vrijdag 30 juli en 6 augustus is de show te horen van 18.00 uur tot 21.00 uur.

 

Bron: (foto) Radio 538/Dutch Radio 

 

Wouter van der Goes deze zomer met Het Top 40 hitdossier op NPO Radio 2

KRO-NCRV-dj Wouter van der Goes presenteert ook deze zomer klassiekers uit de Top 40 in Het Top 40 hitdossier. Van maandag 26 juli tot en met donderdag 19 augustus blikt Wouter van der Goes tussen 18:00 en 20:00 uur op NPO Radio 2 terug op hitlijsten uit het verleden. Welke hits zijn we vergeten en welke parels brengen je gelijk terug naar toen?

 

Wouter van der Goes duikt in de geschiedenis van de Top 40, die al sinds 1965 wordt uitgezonden. Elke dag behandelt hij een Top 40 en vertelt hij de leukste nieuwsfeiten van toen. “Ook dit jaar mag ik weer graven in het grote archief van de Top 40. Een feest! De lijsten staan vol hits die we allemaal kennen maar ook de parels die we stiekem zijn vergeten. Net zoals mijn luisteraars groeide ik op met de Top 40 en deze zomer kunnen we weer lekker, met een geprint exemplaar in de hand, genieten van heel veel muzikale verrassing!” 

 

Erik de Zwart, voorzitter stichting Nederlandse Top 40: “Al vanaf de jaren ’60 was de top 40 dé hitlijst waarvoor de luisteraar op vrijdag klaar zat om te willen weten wat de nummer 1 is. Een algemeen begrip, waar menig muziekliefhebber mee is opgegroeid en die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op radio in Nederland. Nog steeds krijgen velen een vertrouwd gevoel bij de hitlijsten en zullen de nummers de komende weken in de geselecteerde top 40 lijsten van Wouter herinneringen en gevoelens oproepen. Een stukje nostalgie op de radio.” 

 

Bron: Radiotrefpunt/Dutch Radio

 

Edson da Graça met zomerochtendshow  'Morning Glory' op 3FM

In de 3FM-zomerochtendshow 'Morning Glory' praat Edson da Graça je bij over alles wat je moet weten om je zomerdag fris en goed geïnformeerd te beginnen. Dit doet hij samen met sidekicks Noa Vahle en Roelof de Vries. Het drietal vervangt de vakantievierende Sander Hoogendoorn en zijn sidekick Tijs Boontjes. In Morning Glory wordt tijdens de Olympische Spelen ruim aandacht besteed aan alles wat er in Tokio gebeurt. En om het scherp te houden, gaat het presentatietrio met elkaar en met de luisteraar de strijd aan in de Olympische Pool: wie is de beste voorspeller van de medaillespiegel van de Spelen? Verder zijn er, omdat het komkommertijd is, schitterende caloriearme prijzen te verdienen met de nu al legendarische komkommerbingo. Natuurlijk staat goede muziek centraal en zijn er liveoptredens om de dag vrolijk te beginnen. Morning Glory is vanaf 26 juli iedere werkdag te beluisteren tussen 06.00 uur en 09.00 uur bij BNNVARA op 3FM.

 

Edson: ''Het is een eer om de ochtendshow op 3FM te mogen doen. Toen de vraag kwam of ik radio wilde maken, iets wat ik nog niet eerder gedaan heb, begon het meteen te kriebelen. Ik heb er ontzettend veel zin in! Samen met Roelof en Noa kijk ik ernaar uit om geheel onbevangen en, hopelijk, met veel humor de ochtend een vlammende start te geven.'' 

 

Edson da Graça (1981) is comedian, acteur en presentator. Hij maakt onder meer Willem Wever en Nieuwe Baasjes voor NPO Zapp. Hij maakt met Morning Glory zijn debuut op de radio. 

 

Noa Vahle (1999) werkte eerder achter de schermen bij Synaps, het buitenlandplatform van BNNVARA, en bij VI. 

 

Roelof de Vries (1979) presenteert voor BNNVARA het programma B.V.S.C. op NPO Radio 1. Hij won in 2018 de zomereditie van De Slimste Mens.

 

Bron: (foto) BNNVARA/Dutch Radio

 

Chiel Montagne op De Perstribune van MAX

Zondag 18 juli is oud-tv-presentator Chiel Montagne te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 13.00 uur op NPO Radio 1.


Chiel Montagne, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune, viert dit jaar een jubileum. Exact vijftig jaar geleden, in 1971, was de eerste uitzending te zien van zijn legendarische muziekprogramma Op losse groeven, waarin Montagne Nederlandse artiesten liet optreden. Het programma veranderde in 1978 van titel en ging verder onder de naam Op volle toeren. Montagne (een artiestennaam van Bert van Rheenen) was behalve tv-maker ook onder meer radio-dj en artiestenmanager.

 

In De Perstribune signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen verder opvallende mediatrends uit heden en verleden. De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes. 

 

Bron: Omroep MAX/Dutch Radio 

Beeld: CNR Music - YouTube

 

Opnieuw recordaantal inzendingen NTR Podcastprijs

Uit een recordaantal van 66 inzendingen zijn de genomineerden voor de NTR Podcastprijs 2021 bekend gemaakt. De aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit Nederland en Vlaanderen wordt 5 september a.s. uitgereikt.

 

De genomineerde programma’s zijn te beluisteren in het podcastkanaal van de NTR Podcastprijs, in alle grote podcastapps en op Soundcloud. 

 

Dit jaar zijn er vijf genomineerden uit Vlaanderen en vijf uit Nederland. Opvallend is het aantal fictiepodcasts dat werd ingezonden. Van de genomineerde podcasts zijn er vier fictie en zes documentair-verhalend. 

Prijzen

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties de eerste en tweede prijs in de wacht slepen. Deze prijzen worden uitgereikt op 5 september.

 

Online luisteren

Alle genomineerde podcasts én vraaggesprekken met de makers zijn te beluisteren in de grote podcastapps en op de Soundcloudpagina van de NTR Podcastprijs. Alle informatie over de NTR Podcastprijs vind je op ntr.nl/podcastprijs

 

Dit zijn de genomineerde inzendingen voor de NTR PODCASTPRIJS 2021 

 

ACHILLE VAN INGELGEM, RITCS Brussel

"Goud aan zee" (42'27)

In deze driedelige podcast duikt de maker in een oud familieverhaal over zijn grootvader, verteld aan de hand van de verhalen van grootmoeder en ooms en tantes. Na een woelig leven en verschillende tegenslagen zit grootvader financieel aan de grond. Gelukkig is er een uitweg. Zijn goede vriend Pol belooft hem "goud aan zee".

 

EVELYNE ROORDA, zelfstandig podcastmaker

"Sinistories", aflevering Expeditie Aquamars 1 en 2 (24'11 en 25'47)

In de podcast Sinistories leest de maker elke twee weken een zelfgeschreven verhaal voor. Zoals de titel van de podcast al doet vermoeden zijn dit verhalen met een duister randje, sinistere verhalen. De genres van de verhalen verschillen, maar altijd zijn ze onheilspellend van aard.

 

MIK GROSHEIDE, Creative Business, Hogeschool van Amsterdam, minor radio

"De Beer en de Leeuw" (17'14)

Waarom kunnen kinderen zo bang worden van kinderseries? De maker bibberde zelf als kleuter bij de Beer en de Leeuw uit de Teletubbies.

 

FELINE FRANCEUS, RITCS Brussel

"Niet aangeboren hersenaandoening" (NAH) (23'58)

Podcastmaker én verpleegkundige Feline focust in deze podcast op het relaas van Christiane. Haar leven veranderde ingrijpend na een ongelukkige val tijdens een vakantie in Portugal. Haar familie doet er alles aan om Christiane te laten herstellen. Maar wil ze dit nog wel?

 

MIRTE MOOK en EMMA FAHNER, Creative Business, Hogeschool Saxion, Enschede

"Dertien Mei" (5'15)

De makers blikken samen met Jan Jaap Mook terug op die fatale dag in mei die de geschiedenis in zou gaan als de dag waarop de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond.

 

KOEN THOMASSEN, zelfstandig podcastmaker

"De zaak Astronaut", aflevering 1 (25'00)

Er is een man aangespoeld op een van de Nederlandse Waddeneilanden. Hij weigert te praten en kan niet geïdentificeerd worden. Als ziekenhuispersoneel hem pen en papier geeft, krabbelt hij A4’tjes vol gedetailleerde tekeningen van de planeten uit ons zonnestelsel, allemaal wetenschappelijk accuraat. Hij krijgt de bijnaam Astronaut. Het mysterie rondom zijn identiteit gaat viral en de lokale politie is wanhopig op zoek naar informatie over zijn identiteit. Er komen meer dan vijfhonderd tips binnen op de tiplijn. In deze fictiepodcast krijgt een journalist toestemming om mee te lopen met de politieonderzoekers die de tips nalopen.

 

RINUS VAN EYGEN, RITCS Brussel

"Mamy Blue" (23'38)

De maker heeft twee moeders als ouders. Via een dagboek dat zijn niet-biologische moeder in 1972 begon, komt hij te weten wie zij was, wat haar gevormd heeft tot de persoon die ze nu is en wat er van het dertienjarig meisje in het boek overblijft. Het werd een tweede kennismaking met zijn niet-biologische moeder.

 

SAMUEL VERSCHOOR, Fontys School voor Journalistiek Tilburg

"Antifa" (22'47)

In zijn jeugd sloot journalist Samuel Verschoor zich aan bij een radicale actiegroep, de Antifascistische Aktie. Jaren later vraagt hij zich af wat de aantrekkingskracht van deze actiegroep op hem was. Samen met twee oude kameraden blikt hij terug op zijn tijd bij de Antifa. Een exclusief inkijkje in een radicale actiegroep die normaal liever niet met de pers praat.

 

JOPPE PEETERS, RITCS, Brussel

"Ramu, de walvisvaarder" (18'27)

Ramu leeft op een eiland en viert zijn twaalfde verjaardag, een belangrijke gebeurtenis op het eiland. Om zich te bewijzen krijgt hij een opdracht om naar het vasteland te varen en daar iets te halen. Maar zijn opdracht kan zijn vrienden in groot gevaar brengen. Een fictiepodcast.

 

ELLA MEEKELS, RITCS, Brussel

"Een in de lucht" (10'29)

Deze fictiepodcast vertelt het verhaal van Anna die dingen ziet en hoort die er niet zijn. Ze praat tegen zichzelf en tegen haar oudere broer Jonas, die enkele jaren eerder overleden is.

 

Bron: NTR

 

Streetlab-presentatoren Stijn van Vliet en Daan Boom deze zomer op NPO 3FM 

De bekende KRO-NCRV Streetlab-presentatoren Stijn van Vliet en Daan Boom gaan een nieuwe uitdaging aan en maken deze zomer voor het eerst radio. Met een tijdelijk eigen programma, genaamd De tussentijd, nemen zij vier weekenden het stokje over tijdens de vakantie van KRO-NCRV dj Wijnand Speelman. De tussentijd is elke zaterdag en zondag tussen 09:00 en 12:00 uur te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO 3FM. 

 

In het nieuwe programma De tussentijd krijgen Stijn en Daan de vrijheid om te experimenteren met het maken van radio. De presentatoren willen weten wat luisteraars doen in de tussentijd. Wacht je tot je zoon klaar is met sporten, tot je naar de verjaardag moet van je beste vriend of hoop je in de tussentijd vooral dat je kater snel over gaat? Stijn en Daan willen het weten. Ook checken ze wat BN’ers doen in de tussentijd. Wie werkt er aan nieuwe muziek, ligt te zonnen in zijn achtertuin of maakt het zwembad schoon. Daarnaast is er natuurlijk ook veel lekkere zomermuziek en sluit Streetlab-collega Jasper Demollin een weekend aan als co-host.

 

Stijn heeft al eerder kennisgemaakt met het maken van audio, met zijn succesvolle KRO-NCRV podcast De zelfhulpboekenclub. Maar het hosten van een eigen radioprogramma is voor beide heren een primeur. Als echte ‘Streetlabbers’ gaan ze geen uitdaging uit de weg, dus daarom bieden KRO-NCRV en 3FM ze graag de kans om in dit avontuur te duiken. "De tussentijd is de minst gewaardeerde tijdspanne, terwijl daar eigenlijk alles gebeurt. Het programma heeft de sfeer waar alles kan en mag, maar het is ook de tijd van het wachtmuziekje. Wijnand is op vakantie en in de tussentijd moet je het met ons doen. We zijn benieuwd wat jij doet in de tussentijd!", aldus Stijn van Vliet. 

 

De tussentijd is vanaf 10 juli t/m 1 augustus elke zaterdag en zondag te beluisteren tussen 09:00 en 12:00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3FM. Vanaf zaterdag 7 augustus is KRO-NCRV dj Wijnand Speelman weer terug met zijn programma Weekend Wijnand.

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV/Dutch Radio

 

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verlengen contract bij Radio 538 

Dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben hun contract bij Radio 538 verlengd. Het bekende radioduo is daarmee ook de komende jaren iedere maandag tot en met donderdag te horen in ‘De Coen en Sander Show’ op 538. 

 

Sander Lantinga: "We werken nu al zes jaar met heel veel plezier bij de mooiste zender van Nederland!" Coen Swijnenberg vult aan: "En we zijn vereerd om nog meer tijd met de 538-luisteraars door te kunnen brengen!" 

 

Coco Hermans, Radio Director 538: “Het langst zittende radioduo van Nederland zit nóg twee jaar bij 538, daar ben ik enorm trots op! Van een locatie-uitzending vanuit een luchtballon, tot rijdend uitzending maken vanuit de EK-tourbus. En van een jaarlijkse Faamnaam-verkiezing tot een zoektocht naar de grappigste straatnaam van ons land; Coen en Sander maken onderscheidende radio en weten er elke dag weer een feestje van te maken voor de luisteraar. Ook tijdens de coronacrisis waren ze maatjes voor luisteraars die vanuit huis werkten. Ik kijk nu al uit naar wat hun volgende bucketlist-uitzending gaat worden."

 

Coen en Sander begonnen zestien jaar geleden in 2004 met een programma op de vrijdagavond en groeiden uit tot één van de bekendste en populairste middagshows op de Nederlandse radio. Sinds augustus 2015 presenteren Coen en Sander iedere maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur ‘De Coen en Sander Show’ op Radio 538. Iedere uitzending zit vol humor, gezellige gasten en spraakmakende interviews.

 

Bron: Radio 538/Dutch Radio 

 

Frank en Eva maken radio op fietsvakantie

Ook dit jaar staat voor velen een zomervakantie in eigen land op de planning. Vorig jaar lieten 3FM-dj's Frank en Eva gedurende een week zien dat dit helemaal geen straf is. Op uitnodiging van de luisteraars krijgt deze fietsvakantie een tweede editie. Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli maakt het radioduo de 3FM-middagshow 'Frank & Eva: Welkom Bij De Club' live vanaf de fiets. De 3FM-dj's bezoeken de mooiste plekken van Nederland, zoals Neeltje Jans en Baarle-Nassau. Dat doen ze niet alleen: Frank en Eva gaan namelijk langs bij o.a. Snelle en Paul Sinha, met wie ze samen de stad Deventer verkennen. Ook staan er onderweg ontmoetingen met clubleden op de planning, zij gidsen Frank en Eva langs de favoriete plekjes van hun stad. Welke spot mag er niet ontbreken als je een bezoekje brengt aan hun stad? 

 

Frank: 'We willen iedereen uitnodigen: fiets met ons mee! Want met zijn allen is nog gezelliger dan met zijn twee.'

Eva: 'Ja, precies! Laten we samen de zomer vieren, haak onderweg bij ons aan, vertel ons waar je trots op bent in jouw woonplek!'

 

Route 

Maandag 12 juli: Nieuwerkerk aan den IJssel - Waddinxveen 

De eerste etappe van Frank en Eva loopt van Nieuwerkerk aan den IJssel naar het Monument van het laagste punt van Nederland. De finish is bij het kunstwerk van kunstenares Eline Ouwendijk 'De Vergeten Plek.' 

 

Dinsdag 13 juli: Nieuw-Haamstede – Neeltje Jans 

Op dag twee begint het radioduo bij de vuurtoren in Nieuw-Haamstede, deze vuurtoren stond vroeger afgebeeld op het oude biljet van 250 gulden. De koers op het eiland Schouwen-Duivenland zet zich voort richting de kust aan Westenschouwens Inlaag om uit te komen bij Deltapark Neeltje Jans. 

 

Woensdag 14 juli: Diepenveen - Deventer  

Frank en Eva beginnen op 14 juli te trappen in Diepenveen. Ze fietsen via de IJsselsedijk richting de thuisbasis van Eredivisionist Go Ahead Eagles: De Adelaarshorst. Uitpuffen kan op het Stadstrand van Deventer, aan de westzijde van de IJssel bij Deventer vlak bij de oude binnenstad met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Deventer. 

 

Donderdag 15 juli: Ulicoten – Baarle-Nassau 

De vierde etappe van de radiomakers start in een recreatiepark uit Ulicoten, voert langs het Landgoed Hooghuys om zo uit te komen bij het Hof van Baarle. Een wijngaard met druiven op zowel Nederlandse als Belgische grond. 

 

Vrijdag 16 juli: Nationaal Park Dwingelderveld – Col du Vam 

Op de laatste dag start de fietstocht in het Nationaal Park Dwingelderveld, een natuurgebied met een mooie afwisseling van natte slenken en droge zandruggen. Ze verlaten dit natuurgebied en besluiten de fietsvakantie met een pittige beklimming op de Col du VAM in Drenthe. 

Nog tips voor de fietsvakantie? Laat het weten via 3fm.nl/fietsvakantie.

 

Bron:  (foto) BNNVARA/Dutch Radio

 

Radiolichtschip Jenni Baynton in financiële problemen

Het radiolichtschip Jenni Baynton zit financieel in zwaar weer. Dat meldt Omrop Fryslân.

 

Het knalrode schip in de haven van Harlingen heeft door de coronacrisis geen inkomsten meer, meet het onderhoud gaat wel door. Het schip is een tijd lang gebruikt om radio te maken vanaf de zee.

 

Het schip ligt al meer dan 15 jaar in de haven van Harlingen, en als het aan Sietse Brouwer ligt blijft dat ook nog wel even zo. Brouwer is de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Lichtschip en houdt zich bezig met de situatie.

 

Brouwer maakt zich nu dan ook grote zorgen. "Wij hebben het altijd wat kunnen redden door de radio-uitzendingen die hier vandaan kwamen. Dat was al wat minder de afgelopen tijd, dus we wilden het schip zo maken dat het gebruikt worden kan door anderen. Presentaties, exposities, zulke dingen."

 

De stichting heeft geld en vrijwilligers nodig om het schip te onderhouden. "We zijn voor het laatst op het water geweest in 2009, en officieel moet dat een keer in de vijf jaar. Dus wij zijn net te laat. Dat kost 15.000 euro," zegt Brouwer. De stichting is nu met een actie bezig om dat geld bijeen te krijgen.

 

Het lichtschip in financiële problemen:

 

 

Bron: (beeld) Omrop Fryslân/Dutch Radio 

 

Antenne Domstad is nu Jinx Radio 

Antenne Domstad heet vanaf nu Jinx Radio. Dat heeft het radiostation laten weten op haar Facebookpagina.

 

De zender schrijft: ''Waar Antenne Domstad begon als een uit de hand gelopen hobby, tillen we het radiostation nu naar een hoger level. Op Jinx Radio gaan we nog meer én betere muziek draaien, gaan we radio maken zoals we daar vroeger op onze zolderkamer van droomden en zijn er geen grenzen. Deze jongensdroom wordt realiteit en hopelijk blijven jullie ons volgen!''

 

Naast internet is Jinx Radio ook op DAB+ en AM te beluisteren.

Meer informatie over Jinx Radio is te vinden op de website: www.jinxradio.nl

 

Bron: Dutch Radio 

 

Qmusic-dj's delen tienduizenden ijsjes uit door heel Nederland

Onder anderen Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx, Joost Swinkels en Stephan Bouwman trekken de komende weken met de Q-ice cream truck door heel Nederland om tienduizenden gratis Cornetto-, Magnum- en Raket-ijsjes uit te delen aan iedereen die ze zien.

Het is zomer, de temperaturen stijgen en Nederland gaat stap voor stap weer open. Om dit te vieren delen Qmusic en OLA gratis ijsjes uit in heel Nederland. Vanaf 3 juli rijdt de Q-ice cream truck door heel Nederland. Ook gaan de Q-dj's aan de slag als ijscoman. Zo reizen Mattie en Joost af naar Matties thuisstad Rotterdam en delen Kai en Domien ijs uit in Utrecht, waar beide dj's wonen. Welke dj's nog meer door het land trekken als ijscoman wordt van tevoren bekendgemaakt op de instagrampagina en website van Qmusic. De locaties staan hieronder.

 

Naast de ijsjes op straat delen de dj's ook SURPR-IJS BOXEN uit. Dit zijn boxen vol met ijsjes voor luisteraars die anderen willen verrassen. Iedereen kan bijvoorbeeld zijn of haar klas opgeven, omdat de resultaten ondanks de moeilijke tijd goed bleven, of mensen van een IC-afdeling die alles op alles hebben gezet de afgelopen maanden.

 

De locaties van de Q-ice cream truck:

zaterdag 3 juli: Barneveld, Noord-Brabant

zondag 4 juli: Tilburg, Noord-Brabant

 

woensdag 7 juli: Den Haag, Zuid-Holland

donderdag 8 juli: Utrecht, Utrecht

vrijdag 9 juli: Rotterdam, Zuid-Holland

zaterdag 10 juli: Leeuwarden, Friesland

zondag 11 juli: Almelo, Overijssel

 

woensdag 14 juli: Delfzijl, Groningen

donderdag 15 juli: Hilversum, Noord-Holland

vrijdag 16 juli: Dronten, Flevoland

zaterdag 17 juli: Hoogeveen, Drenthe

zondag 18 juli: Nijmegen, Gelderland

 

woensdag 21 juli: Dordrecht, Zuid-Holland

donderdag 22 juli: Amstelveen, Zuid-Holland

vrijdag 23 juli: Breda, Noord-Brabant

zaterdag 24 juli: Vlissingen, Zeeland

zondag 25 juli: Roermond, Limburg

 

De Q-ice cream truck is een samenwerking tussen Qmusic en OLA.

 

 

PowNed brengt serie zomergesprekken op NPO Radio 1

De zomer begint goed op NPO Radio 1! Vanaf aanstaande zondag presenteren Roderick Veelo, Chazia Mourali en Rutger Castricum namens omroep PowNed het NPO Radio 1-programma ‘PowNed Zomergesprek’. Een uur lang voeren de presentatoren een prettig 1-op-1 gesprek met uiteenlopende gasten die een spraakmakende tijd achter de rug hebben, live vanaf een zomers terras in het land. Vanaf 4 juli elke zondagavond van 18:00 tot 19:00 uur op NPO Radio 1.


Onder het genot van een hapje en een koud glas rosé blikken de presentatoren met hun zomergast terug op een periode waarin zij in het middelpunt van het nieuws stonden. Wat voor impact hebben de nieuwsgebeurtenissen op hen gehad en wat betekent dit voor hun toekomstplannen? Een gesprek dat afgewisseld wordt met een favoriete zomerplaat van de gast en afgesloten met de vraag: wie zou jij een vakantiekaartje willen sturen? 


Onder anderen schrijver Bart Chabot en JA21-Eerste Kamerlid Annabel Nanninga schuiven deze periode aan op het zomerterras van PowNed. Aanstaande zondag trapt Roderick Veelo af met nieuwkomer op het Binnenhof Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen (35). Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen wist zijn partij maar liefst drie zetels te bemachtigen. Hoe kijkt hij terug op de strijd om de blauwe zetels en het succes van 17 maart? Hoe is het hem sinds zijn eerste werkdag in de Kamer vergaan? En hoe schat hij de kansen in voor Volt bij een nieuw te vormen coalitie? 

‘PowNed Zomergesprek’ is vanaf aanstaande zondag wekelijks te horen van 18:00 tot 19:00 uur op NPO Radio 1.

 

Bron: PowNed

 

Bastiaan Ragas maakt radioprogramma over de liefde op Sublime

In aanloop naar Wereld Kus Dag volgende week dinsdag, maakt zanger, schrijver, theatermaker en presentator Bastiaan Ragas een eenmalig radioprogramma over de liefde op Sublime: All About Love.

 

Ragas, die ook de stem is van radiozender Sublime, gaat het programma op vrijdag 2 juli tussen 00.00 en 02.00 uur presenteren op de radiozender.

 

In een tijd waarin elkaar kussen niet vanzelfsprekend meer is, praat Bastiaan Ragas in All About Love met artiesten en luisteraars die een bijzonder verhaal hebben over de liefde. Ragas draait de mooiste soul- en jazztracks uit de rijke muziek bibliotheek van Sublime en luisteraars kunnen verzoeknummers aanvragen via 0909 900 5000.

 

Het is niet de eerste keer dat Ragas een radioprogramma maakt. Eerder was hij te horen in Nachtzuster op NPO Radio 1. En het onderwerp ‘liefde’ is hem ook niet onbekend, hij schreef er eerder twee bestsellers en in Vrouw Magazine heeft hij een column over l’amour! Het liefdesleven van Bastiaan hield de afgelopen week nog de gemoederen bezig omdat hij in een interview vertelde het liefst apart te willen slapen van zijn vrouw Tooske.

 

Bastiaan Ragas: “Dating- en liefdes-apps zijn tijdens de coronapandemie nog nooit zo populair geweest, maar er wordt ook een record aan scheidingen verwacht. Het is tijd om over de liefde te praten in een tijd waarin elkaar ouderwets kussen niet meer vanzelfsprekend is. Van liefdesproblemen tot seksspeeltjes, alles is bespreekbaar. Het programma is een met veel aandacht en zorg gemaakte ‘guilty pleasure’ voor rond middernacht.”

 

All about love, is op 2 juli van 00.00 tot 02.00 uur te horen op Sublime.

 

Bron: (beeld) Sublime

 

Steven Brunswijk wordt radiopresentator op Omroep Brabant

Cabaretier Steven Brunswijk uit Tilburg maakt vanaf zondag 4 juli een nieuw radioprogramma op Omroep Brabant. In het programma 'Radio Brunswijk' sluit hij iedere zondagmiddag op eigen wijze het weekend af. Er is veel ruimte voor de luisteraars om gezellig mee te doen.

 

Brunswijk werd jaren geleden bekend door filmpjes op internet waarin hij ongezouten zijn mening gaf over allerlei onderwerpen. Daarna was hij vaak te gast in tal van TV-programma's en trok hij met zijn theatershows door Nederland. Radio is tot nu toe onbekend terrein. Steven: "Ik heb altijd al de wens gehad om radio te maken. Waar anders dan in mijn eigen Brabant, kan ik de eerste stappen op radiogebied maken. Lekker in het Brabants! KEIgezellig!"

 

Maarten Kortlever, teamleider radio van Omroep Brabant onderschrijft dit helemaal. “Steven is op en top Brabants. We gaan samen een programma maken dat je gewoon móet luisteren. Met een lach het weekend uit zodat je maandag weer opgeladen gaat werken!”

 

Overzicht

Radio Brunswijk is vanaf zondag iedere week te beluisteren tussen 17.00 en 18.00 uur. Andere nieuwe radioprogramma’s zijn op zaterdag het muziekprogramma De Platenbeld met Richard van den Beld en op zondag Jordy Draait Door met Jordy Graat. De vernieuwde programmering is hiermee helemaal compleet. Hieronder het overzicht.

 

Maandag t/m donderdag

06-10 uur – Wakker met Koen Wijn

10-13 uur – Brabants Bont met Hubert Mol

13-16 uur – Muziek & Zo met Eefke Boelhouwers

16-19 uur – Afslag Zuid met Ronny Balk

 

Vrijdag

06-10 uur – Wakker met Koen Wijn

10-13 uur – Brabants Bont met Hubert Mol

13-16 uur – Muziek & Zo met Eefke Boelhouwers

16-19 uur – Lang leve de vrijdag met Kristian Westerveld

 

Zaterdag

07-09 uur – Nu al Wakker?! met Maarten Kortlever

09-12 uur – Weekend! met Kristian Westerveld

12-14 uur – Graat & De Laat met Jordy Graat en Christel de Laat

14-18 uur – De Platenbeld met Richard van den Beld

 

Zondag

07-09 uur – Nu al Wakker?! met Maarten Kortlever

09-12 uur – Weekend! met Kristian Westerveld

12-14 uur – De Zuidtribune met Eric Hesen en Arjan van der Giessen

14-17 uur – Jordy Draait Door met Jordy Graat

17-18 uur – Radio Brunswijk met Steven Brunswijk

 

Je kunt via de website omroepbrabant.nl/radio luisteren, maar ook via de ether. West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6.

 

Bron: (foto) Omroep Brabant

 

De zomer viert u bij Radio M Utrecht

Onder de titel De zomer viert u bij ons! zorgt Radio M Utrecht deze zomer voor gezelligheid, zomerse spelletjes, spetterende prijzen en natuurlijk zonnige muziek passend bij dat heerlijke vakantiegevoel. De radiozender van de provincie Utrecht zendt ook dit jaar in juli de Vakantie 100 uit en er zijn onder andere kaarten voor de show van Hans Klok en rondvaarttochten door de Utrechtse grachten te winnen. En Maya Eksteen is terug! Ze gaat ieder weekend op zoek naar vergeten vakantieliefdes. Het is zomer en die viert u bij ons!

 

Doe mee en maak kans op leuke prijzen

De zomer op Radio M Utrecht zit vol met leuke acties. Zo kunt u vanaf 28 juni meedoen met het Bretagnespel en op vrijdag 2 juli is het Franse Dag op de zender met lekker veel Franse muziek. Vanaf 12 juli kunnen er kaarten voor Hans Klok gewonnen worden en in augustus maakt u kans op een rondvaarttocht door de Utrechtse grachten.

Vakantie 100

Van 26 juli tot en met 30 juli kunt u elke dag vanaf 15.00 uur naar de Vakantie 100 bij Radio M Utrecht luisteren! De vrolijkste muzieklijst van Midden Nederland die u zelf kan samenstellen. Breng vanaf 19 juli uw stem uit op www.rtvutrecht.nl/top100

 

Het weekend

Iedere zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur presenteert Koop Geersing Super Eighties op Radio M Utrecht. Een heerlijk programma met de mooiste muziek uit de jaren 80 en vol herkenbare herinneringen aan een bijzonder decennium. Naar welke films gingen we? Wat was er op TV en in het nieuws? Hoe was de mode en wat lag er in de supermarkt? Luister en beleef de jaren 80 opnieuw en doe mee met het spelletje Hit-teller en maak kans op zomerse prijzen. “Ik kijk ernaar uit om mij ieder weekend, samen met de luisteraars, onder te dompelen in die heerlijke jaren tachtig met leuke verhalen, gezellige gesprekken en muziek!” aldus de presentator.

 

Deze zomer is Maya Eksteen even terug op de zender in het programma Maya en de Zomer. Daarin zorgt ze elk weekend van 16.00 tot 17.00 uur voor gezelligheid en dat heerlijke vakantiegevoel. “Een paar maanden na mijn afscheid van de radio begon het toch wel een beetje te kriebelen dus ik ben heel blij dat ik deze zomer weer even terug ben op de zender met een zomerprogramma. Ik hoop dat het een heerlijke zomer wordt met mooi weer, fijne muziek en een heleboel blije luisteraars. Ik heb er zin in!" aldus Maya. In haar programma speelt ze het spel Hoor de Zomer en  geeft ze handige en inspirerende zomertips  en natuurlijk draait ze de beste muziek! Ook gaat Maya op zoek naar verhalen over vakantieliefdes van toen. Zoekt u een oude zomerliefde? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar zomerliefde@rtvutrecht.nl en wie weet gaat Maya voor u aan de slag!

 

Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht. Radio M Utrecht is ook overal live te beluisteren via de gratis app van RTV Utrecht.

 

Bron: RTV Utrecht

 

Frans en Mariska Bauer op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Frans en Mariska Bauer waren te gast op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1. Ze zijn al dertig jaar gelukkig samen. Vanuit het Brabantse Fijnaart is het koppel uitgegroeid tot een tv-koppel dat samen schittert in tv-programma’s, zoals recent nog in Bestemming Onbekend. "Het leven nu is heel anders."

 

Dat zei Frans Bauer zondag op De Perstribune van MAX waar ook zijn vrouw Mariska bij aanschoof. Als zanger was Bauer al langere tijd beroemd, maar in de real-life soap De Bauers werd in één klap zijn hele gezin bekend. "We wisten zelf ook niet wat er op ons afkwam. Op een gegeven moment zagen wij de eerste aflevering. Ik zag mezelf lopen en zei tegen Maris 'dit is einde carrière, dit is niet goed', maar er keken 3 miljoen mensen naar!"

 

Het programma won uiteindelijk de Gouden Televizierring, maar een tweede seizoen kwam er nooit. Bauer sluit een nieuw seizoen in de toekomst niet uit, maar op dit moment speelt er nog niks. 

 

Fusie RTL

Na verloop van tijd begon Frans Bauer ook tv-programma’s te presenteren. Voor de TROS volgde hij Ralph Inbar op bij Bananasplit. Na enkele jaren volgde de overstap naar RTL waar hij meerdere reisprogramma’s maakte. Onlangs werd bekend dat RTL gaat fuseren met Talpa. Frans Bauer maakt zich geen zorgen over wat dat voor hem betekent. Hij kijkt er juist positief naar. "Uiteindelijk gaat het erom wat het betekent voor het grote geheel. Ik denk dat het positief is ook voor de kijkers. Ik denk dat er straks meer diversiteit is." Bauer heeft nog meerdere programma’s in de steigers staan waar hij nog niet te veel over mag zeggen.

 

Frans Bauer beschrijft hoe anders zijn leven nu is nu hij voor tv de wereld over mag reizen. "Mijn ouders konden niet lezen en schrijven, dus wij gingen niet naar het buitenland. Meestal gingen we naar pretparken waar ik me dan heel erg op kon verheugen. Ik heb een hele mooie jeugd gehad."

 

Gemist? Bekijk of beluister de uitzending terug via de website: www.deperstribune.nl

 

Bron: (beeld) NPO Radio 1/Dutch Radio

 

Kinderfondsradiozender HomeRadio van start

Humberto Tan, Wilfred Genee, Edwin Evers en andere bekende namen zijn dit weekend te horen bij HomeRadio, het tijdelijke radiostation van het Ronald McDonald Kinderfonds. 24 uur lang nemen de dj’s je mee in de bikkeltochten van HomeRide, HomeRun en HomeWalk, sponsorevenementen van en voor het Kinderfonds. Een muzikaal programma, vol impactvolle verhalen van teams, die dag en nacht doorbikkelen en honderden kilometers afleggen om het verschil te maken voor ouders en hun zieke kind.

 

Het radioprogramma start 26 juni om 12.00 uur. Meer dan 1.200 deelnemers komen dan uit de startblokken om binnen 24 uur 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. Met de drie tours wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Vanwege de coronamaatregelen leggen alle teams een eigen, unieke route af. Dankzij het radiostation HomeRadio powered by Ronald McDonald Kinderfonds, zijn de prestaties van alle deelnemers toch te volgen voor iedereen. De radiozender is te volgen via www.homeride.nl, www.home-run.nl en www.homewalk.nl.

 

Grote namen en impactvolle verhalen

Programmamaker Humberto Tan bijt om 12.00 uur de spits af in HomeRadio. De uitzending begint met het startschot van Jan Versteegh, ambassadeur van het Kinderfonds. Samen met Ronald McDonald, de mascotte van hoofdsponsor McDonald’s, onthult Versteegh het ingezamelde bedrag. Tegelijk met cabaretier Leo Alkemade fietst Versteegh ook een deel van HomeRide.

 

Op HomeRadio maken naast Humberto Tan ook Wilfred Genee, Edwin Evers, en radio-dj's Marc Labrand (Radio538), Rick van Velthuysen (NPO Radio 2) en Tim Klijn (Radio Veronica) hun opwachting. Peter Heerschop verzorgt een column en radioreporters, zoals Kinderfonds-ambassadeur Yvon Jaspers en Huis Utrecht-ambassadeur Antje Monteiro, bezoeken de teams. Het nieuws wordt verzorgd door Florentien van der Meulen (Radio Veronica). In de uitzending vertellen teams over hun HomeRide, HomeRun of HomeWalk @Home-avonturen. En uiteraard kunnen er nummers worden aangevraagd. De coördinatie van dit tijdelijke radiostation is in handen van Niels van Baarlen (Radio Veronica) en Jorg Heijmink Liesert (BNR). Iedereen die meewerkt aan dit tijdelijke radiostation voor het goede doel levert zijn bijdrage om niet.

 

24 uur doorbikkelen door heel Nederland

HomeRide, HomeRun en HomeWalk zijn de drie landelijke fondsenwervende sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds. In het weekend van 26 en 27 juni bikkelen ruim 1.200 deelnemers dag en nacht door om 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar vinden ouders en hun zieke of zorgintensieve kind een plek dicht bij elkaar. In 2021 wordt HomeRide voor de tiende keer gereden; HomeRun vindt voor de vierde keer plaats en HomeWalk is de eerste editie.

 

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds/Dutch Radio

 

Tim de Wit wordt nieuwe presentator Bureau Buitenland

Vanaf maandag 3 januari 2022 presenteert journalist Tim de Wit afwisselend met Sophie Derkzen het dagelijkse VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1. Tim de Wit is nu nog correspondent voor de NOS in Londen.

 

Tim de Wit: 'De wereld is zoveel groter dan Nederland, vol complexe verhalen die schreeuwen om duiding en context. Bureau Buitenland voorziet al jaren in die behoefte, als enige echte buitenlandprogramma op NPO Radio 1. Ik heb ontzettend veel zin om na twaalf jaar correspondentschap in drie verschillende landen deel uit te maken van dit mooie programma.'

 

Over Tim de Wit

Tim de Wit (1981) heeft ruime buitenlandervaring. Hij werkte als correspondent voor de NOS en dagblad Trouw in Zuid-Afrika en Duitsland. De afgelopen zes jaar zat hij in het Verenigd Koninkrijk, waar hij vanuit zijn standplaats Londen veelvuldig verslag deed van de roerige Brexit. Tim de Wit is maker van de succesvolle podcast Europa draait door op NPO Radio1, die per januari 2022 ook door de VPRO wordt uitgebracht.

 

Over Bureau Buitenland

Bureau Buitenland is een dagelijks buitenlandprogramma van de VPRO waar internationaal nieuws gebracht wordt met interviews, reportages en achtergrondverhalen. Bureau Buitenland is maandag tot en met vrijdag tussen 19.00 uur en 19.30 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Tim de Wit en Sophie Derkzen zullen het programma afwisselend presenteren.

 

Bron: VPRO

Foto: © Joel van Houdt

Sky Radio organiseert de Inhaal Kerstborrel op het strand

Exact een half jaar na én voor kerst grijpt Sky Radio de kans om de populaire kerstborrel van afgelopen jaar in te halen. Nu er vanaf morgen meer versoepelingen komen kondigt het non-stop muziekstation de Inhaal Kerstborrel aan. Kerst zag er in 2020 voor veel mensen heel anders uit dan andere jaren. Vanwege de beperkingen was het niet mogelijk om met de hele familie aan te schuiven voor het kerstdiner en de bekende kerstborrel op kantoor of bij vrienden kon alleen digitaal plaatsvinden. Daarom biedt Sky Radio haar luisteraars de kans om op vrijdag 6 augustus de kerstborrel in te halen onder het genot van een zomerse cocktail bij een beachclub in Zandvoort. Met de voeten in het zand en een kerstmuts op kunnen de gelukkig winnaars samen met de Sky Kerstman genieten van een optreden van Miss Montreal, die haar bekende kerst hits zingt.

 

Exact een half jaar na én voor kerst grijpt Sky Radio de kans om de populaire kerstborrel van afgelopen jaar in te halen. Nu er vanaf morgen meer versoepelingen komen kondigt het non-stop muziekstation de Inhaal Kerstborrel aan. Kerst zag er in 2020 voor veel mensen heel anders uit dan andere jaren. Vanwege de beperkingen was het niet mogelijk om met de hele familie aan te schuiven voor het kerstdiner en de bekende kerstborrel op kantoor of bij vrienden kon alleen digitaal plaatsvinden. Daarom biedt Sky Radio haar luisteraars de kans om op vrijdag 6 augustus de kerstborrel in te halen onder het genot van een zomerse cocktail bij een beachclub in Zandvoort. Met de voeten in het zand en een kerstmuts op kunnen de gelukkig winnaars samen met de Sky Kerstman genieten van een optreden van Miss Montreal, die haar bekende kerst hits zingt.

 

Op vrijdag 6 augustus tovert Sky Radio strandpaviljoen 'De Haven van Zandvoort' volledig om in kerstsfeer. Het non-stop muziekstation, dat aan het eind van het jaar traditioneel wordt omgedoopt tot ‘The Christmas Station’, ruilt de glühwein in voor zomerse cocktails en de sneeuw voor het zand. Naast de Sky Kerstman is ook Miss Montreal aanwezig, die daar live haar bekende kerst hits zingt. Luisteraars die kans willen maken om bij deze speciale Inhaal Kerstborrel op het strand aanwezig te zijn, kunnen toegangskaarten winnen door de komende weken te luisteren naar Sky Radio en zich op te geven via skyradio.nl.

 

Bron: Sky Radio 

 

Ferry Maat keert terug met de Soulshow op JammFM 

Radiolegende Ferry Maat keert terug op de Nederlandse radio. De Soulshow is vanaf dit weekend elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur op JammFM te beluisteren via FM 104.9, DAB+, verschillende radioportals en www.jammfm.nl.

 

Ferry Maat’s Soulshow is al bijna 50 jaar een begrip bij iedere liefhebber van soul-, funk- en discomuziek. De Soulshow begon in 1973 bij Radio Noordzee Internationaal. Daarna was het programma onder meer te horen op Radio 3 (TROS), Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en als laatste op Sublime FM in 2013. In 2015 richtte Ferry zijn eigen internet radio station Soulshow Radio op, 24 uur per dag te beluisteren via soulshow.nl.

 

Zaterdag keert Ferry Maat’s Soulshow weer terug in Nederland. Ferry zal de Soulshow wekelijks vanuit Bonaire maken, waar hij woont. De Soulshow past naadloos in de programmering van Jamm FM, de zender staat muzikaal geheel in het teken van soul, funk, disco en dance.

 

Ferry Maat: “Ik ben enorm blij dat ik na acht jaar weer terugkeer op de Nederlandse radio bij een zender die qua muziek sterk beïnvloed is door de erfenis van de Soulshow!”

 

Eline la Croix, bestuurslid Jamm FM: ”YES we got him!”

 

Bron: JammFM/Dutch Radio

 

Snollebollekes bemachtigt nummer één-positie Foute 1500

Na de 1500 beste hits uit het Foute Uur is er om 18.00 uur met de nummer één een einde gekomen aan een volle week Foute 1500. Snollebollekes grijpt opnieuw de nummer één-positie met het nummer 'Links, Rechts'. Voor de derde keer op rij weet hij DJ Paul Elstak af te troeven, die op nummer twee staat met Rainbow In The Sky.

 

De volledige Top 10 is geworden:

1. Snollebollekes – Links, rechts (1)

2. DJ Paul Elstak – Rainbow in the sky (2)

3. Helene Fischer – Atemlos durch die Nacht (3)

4. Captain Jack – Captain Jack (9)

5. Ali B & the Partysquad & Yes-R – Rampeneren (4)

6. ABBA – Dancing Queen (5)

7. Frans Duijts en Donnie – Frans Duits (-)

8. Backstreet Boys – I want it that way (13)

9. Ch!pz – 1001 Arabian Nights (12)

10. Snollebollekes – Vrouwkes (8)

(tussen haakjes staat de notering van vorig jaar)

 

Tot nu toe voerden de volgende nummers de foute hitlijst aan:

2005 & 2006        Frans Bauer – Heb je even voor mij

2007                    Gerard Joling – Maak me gek

2008                    Jan Smit – Als de morgen is gekomen

2009                    Nick & Simon - Rosanne

2010                    Sieneke – Ik ben verliefd

2011                    New Kids & DJ Paul Elstak - Turbo

2012 t/m 2014     Captain Jack - Captain Jack

2015 t/m 2018     DJ Paul Elstak – Rainbow in the sky

2019 t/m 2021     Snollebollekes – Links, rechts

 

Een week lang hoorden Qmusic luisteraars de ene na de andere foute hit op de radio. De luisteraars hadden massaal gestemd op hun favorieten: in totaal zijn er maar liefst 340.000 stemmen uitgebracht. Hiermee is het record van vorig jaar verbroken, toen werd er een kwart miljoen keer gestemd.

 

Meeste noteringen

De koning van de foute hits is Marco Borsato, met maar liefst 20 noteringen. Borsato wordt op de hielen gezeten door ABBA met 19 nummers en André Hazes Senior met 18 noteringen.

 

Hoogste binnenkomers

De hoogste nieuwe binnenkomer is het nummer 'Frans Duits', van Donnie en Frans Duijts. Dit nummer wist vanuit niets de top 10 weten te bereiken. 'Hef Je Glas' van Marco Borsato en Rolf Sanchez is de tweede hoogste binnenkomer. Dit nummer werd begin deze maand uitgeroepen tot 'Foute Anthem' van Qmusic en is geëindigd op nummer 49.

Vanaf nu zijn de beste foute hits weer dagelijks te horen in het Foute Uur, op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur en vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur.

 

Qmusic bemachtigt drie nieuwe vergunningen op DAB+

Het Agentschap Telecom heeft dinsdag twaalf digitale radiovergunningen geveild. Qmusic heeft drie vergunningen weten te bemachtigen voor twaalf jaar en kijkt ernaar uit om hiermee het digitale zenderpakket verder uit te breiden. Het gaat om vergunningen voor landelijke digitale radio in DAB-laag 7.  

 

Robert Bernink, Algemeen Directeur Qmusic, laat weten verheugd te zijn met de bemachtigde vergunningen: “De digitale transitie van radio is in volle gang en we zetten hier met Qmusic, naast FM, vol op in. We hebben mooie plannen voor de drie digitale kanalen die een significante aanvulling zullen vormen op ons bestaande audiopakket.”

 

DAB+ is de digitale opvolger van de welbekende analoge FM-frequenties. DAB+ en FM zijn beiden voor luisteraars gratis in de ether te ontvangen. Op dit moment is Qmusic al in het bezit van twee DAB+-kanalen: Qmusic en Qmusic Non Stop. De plannen voor de invulling van de nieuwe kanalen maakt Qmusic in een later stadium bekend.

 

Qmusic groeit al 3 jaar op rij

De luistercijfers blijven stijgen bij Qmusic. De zender noteert al 36 maanden achter elkaar een stijging ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Q mag zich wederom marktleider noemen in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar.

 

Het marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar bedraagt deze maand 19,1% en dat is de beste april/mei-score ooit voor Qmusic. De stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt 16% en Q is de enige grote radiozender die hier een stijging doormaakt. Ook in de doelgroep 10+ neemt het marktaandeel toe, met 14% naar 11,1%. De Top 40 is bovendien een aparte vermelding waard. Nadat de hitlijst vorige maand een recordmarktaandeel neerzette met 21,0%, groeit het programma deze meting door naar maar liefst 21,2%.

 

Bereik

Van alle radiozenders bereikt Qmusic de meeste luisteraars. Het hitstation bereikt per week 2,8 miljoen mensen, waar dit bereik vorig jaar 2,6 miljoen mensen bedroeg. Daarmee groeit het bereik van Q met 8%, flink meer dan de totale radiomarkt, die 3% meer luisteraars bereikt.

 

100% NL scoort hoogste marktaandeel sinds zomer 2013

100% NL doet het goed! Het marktaandeel van de radiozender is opnieuw gestegen en sinds de zomer van 2013 niet zo hoog geweest. Het radiostation ziet haar marktaandeel stijgen naar 4,2% in april-mei '21. Vorig jaar lag het marktaandeel nog op 3,9%. Een mooie prestatie en een groei van 8%. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek, uitgevoerd door GfK (april-mei ’21).

 

''Met 4,2% in de belangrijkste commerciële doelgroep 20-49 jaar, kun je concluderen dat de beste muziek van Nederland ongekend populair is!'', vertelt Martijn Zuurveen, Radio Director, RadioCorp. ''De afgelopen maand hebben we volop aandacht besteed aan het Songfestival met onze actie 'De Uithaal', waar luisteraars kans maakten op de jackpot. Nu Nederland weer open gaat, kunnen luisteraars de hele zomer de tofste uitjes in eigen land winnen. Van tickets voor pretparken en dierentuinen tot kaarten voor muziekfestivals. Een betere start van de zomer is er niet!''

 

Bron: 100% NL

 

Rob Stenders lanceert het nieuwe Veronica

Radio Veronica transformeert op 28 juni tot een vrijplaats voor muziekliefhebbers. Onder leiding van zendermanager Rob Stenders krijgen we een vernieuwde programmering waarin zowel nieuwe als bekende dj’s te horen zijn. En met een stevig uitgebreide muziekdatabase kiezen we voor een koers waarbij je als luisteraar de volle breedte en diepte van zes decennia popmuziek kunt verwachten. Van de jaren '60 tot nu.

 

Rob Stenders: “WE. LOVE. MUSIC. Het is misschien een beetje een hol begrip, want wie houdt er nou niet van muziek?! Toch zijn er veel mensen voor wie muziek in alle opzichten meer betekent dan een achtergrondbehangetje. Voor wie muziek een vast belangrijk ritueel is in het dagelijks leven. Zo'n geschiedenis heeft Veronica ook. Die liefde voor muziek is dus wederzijds. Veronica wordt een vrijplaats voor de mensen met dat speciale muziekgevoel.”

 

De Bonanza 

Vanaf 28 juni is 'De Bonanza' met Rob Stenders en Caroline Brouwer terug op de radio en niet van maandag tot en met donderdag, maar van maandag tot en met vrijdag. Luisteraars kunnen elke werkdag van 14.00 uur tot 16.00 uur bepalen welke muziek er op Radio Veronica wordt gedraaid. Zij kunnen hun favoriete platen aanvragen via de gratis Veronica-app en hebben daarmee de playlist van het programma in handen.

 

De nieuwe dagprogrammering:

06.30 - 07.00 uur De Warming-up (Rick Romijn en Niels van Baarlen)

07.00 - 10.00 uur De Veronica Inside Ochtendshow (Wilfred Genee, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen)

10.00 - 12.00 uur Ruyer’s Goud van Oud (Dennis Ruyer)

12.00 - 14.00 uur De Piepshow (Martijn Muijs)

14.00 - 16.00 uur De Bonanza (Rob Stenders en Caroline Brouwer)

16.00 - 19.00 uur De Veronica Middagshow (Tim Klijn, Celine Huijsmans en Henk Blok)

19.00 - 22.00 uur Studio Marisa (Marisa Heutink)

22.00 - 00.00 uur Sander Schrik (Sander Schrik)

 

De nieuwe weekendprogrammering:

 

Vrijdagavond

19.00 - 22.00 uur One Night Stenders (Rob Stenders en Fred Siebelink)

22.00 - 00.00 uur Studio Marisa (Marisa Heutink)

 

Zaterdag

09.00 - 12.00 uur Ed Struijlaart (Ed Struijlaart)

12.00 - 14.00 uur Phil Collins Zegt Sorry (Ronald Giphart)

14.00 - 16.00 uur De Weekend Bonanza (Femke van der Veen)

16:00 - 18:00 uur Dossier Verschuuren (Maurice Verschuuren)

18.00 - 21.00 uur Jordi Mulderij (Jordi Mulderij)

21.00 - 00.00 uur De Top 1000 Allertijden Allertijden (Arjan Snijders)

 

Zondag

10.00 - 12.00 uur Vera's Vintage Vibes (Danny Vera)

12.00 - 14.00 uur Phil Collins Zegt Sorry (Ronald Giphart)

14.00 - 16.00 uur De Weekend Bonanza (Femke van der Veen)

16:00 - 18:00 uur Dossier Verschuuren (Maurice Verschuuren)

18.00 - 21.00 uur Jordi Mulderij (Jordi Mulderij)

21.00 - 00.00 uur Ik Vraag Dit Voor Een Vriend (Bas van Teylingen)

 

Bron: (beeld) Radio Veronica/Dutch Radio

 

Igmar Felicia krijgt nieuw contract bij Radio 538

Igmar Felicia heeft een nieuw contract gekregen bij Radio 538. Dat meldt hij op Instagram.

Geverifieerd

Igmar schrijft op Instagram: ''Nieuw contract. Dumfries maakt ons Europees kampioen en zo op 538 alleen maar MP3-speler classics draaien. Lekker weekje.''

 

De 538-dj plaatste ook een foto met het contract.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Igmar Felicia (@igmarfelicia)

 

Bron: Dutch Radio

 

Recordaantal stemmen Foute 1500, Marco Borsato koning foute hits

Om 18.00 uur start bij Qmusic de Foute 1500: de grootste hitlijst vol met foute muziek. De Qmusic-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten: in totaal zijn er maar liefst 340.000 stemmen uitgebracht. Hiermee is het record van vorig jaar verbroken, toen werd er een kwart miljoen keer gestemd.

 

Meeste noteringen

De koning van de foute hits is Marco Borsato, met maar liefst 20 noteringen. Borsato wordt op de hielen gezeten door ABBA met 19 nummers en André Hazes Senior met 18 noteringen.

 

Hoogste binnenkomers

De hoogste nieuwe binnenkomer is het nummer 'Frans Duits', van Donnie en Frans Duijts. Dit nummer wist vanuit niets de top 10 weten te bereiken. 'Hef Je Glas' van Marco Borsato en Rolf Sanchez is de tweede hoogste binnenkomer. Dit nummer werd begin deze maand uitgeroepen tot 'Foute Anthem' van Qmusic en is geëindigd op nummer 49.

 

Kai, Tom & Bram openen de lijst

Direct na de Top 40 openen dj's Kai Merckx, Tom van der Weerd en Bram Krikke de Foute 1500. Deze is daarna precies een week lang dag en nacht te horen. Vrijdag 25 juni wordt bekend wie op nummer 1 staat. De afgelopen twee jaar was dit Snollebollekes met 'Links, Rechts'. Recordhouder is Paul Elstak met 'Rainbow In The Sky'. Dit nummer wist maar liefst vier keer goud te pakken.

 

Foute hits op tv

Vrijdag en zaterdag kan iedereen die mee wil dansen met de foute videoclips FOX aanzetten. Kai Merckx en Joost Swinkels presenteren daar de leukste hits uit het Foute Uur. Vrijdag en zaterdag van 20.00 uur tot middernacht.

 

Jeroen Nieuwenhuize en vriendin verliezen zoontje

Jeroen Nieuwenhuize en zijn vriendin verliezen hun zoontje. Dat hebben Jeroen en Tessa op Instagram bekendgemaakt. Ze schrijven: ''Precies een week geleden is onze grootste droom veranderd in een nachtmerrie. We hebben onze prachtige zoon Jayden James Nieuwenhuize maar kort in onze armen mogen sluiten. Nu is hij voor altijd in ons hart. Rust zacht mijn lieve zoon.''

 

De Radio 10-dj maakte in maart de zwangerschap van Tessa bekend.

 

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

 

Eddy Keur stopt met radioprogramma op NH Radio

Eddy Keur stopt met zijn radioprogramma Keur in de Middag op NH Radio. Dat heeft de programmamaker zaterdagmiddag zelf bekendgemaakt in zijn eigen show.

Keur stopt niet volledig bij de regionale omroep, hij gaat voor televisie aan de slag.

 

Keur presenteerde zijn radioprogramma de afgelopen vier jaar op NH Radio. Eerst op vrijdag en zaterdag. Later kwam daar de zondag bij. Tegenwoordig is Keur te horen op zaterdag van 12:00 uur tot 15:00 uur. Daar komt na de 361e aflevering een einde aan. "Het is een hele mooie periode geweest", zegt Keur. "Ik heb heel veel mooie kansen gekregen hier bij NH Radio, die ik ook met veel liefde heb aangenomen."

 

De presentator blijft wel aan NH verbonden, hij gaat voor televisie programma's maken. "Ik heb het bij NH ontzettend leuk. Toen heeft de baas aan mij gevraagd of ik dan het radiocontract zou willen omzetten naar een tv-overeenkomst, waarbij we voor NH-televisie heel veel dingen kunnen doen. Dus dat is ook wel heel erg leuk."

 

Daarnaast vervangt Keur nog steeds NPO Radio 2-dj Ruud de Wild, die vanwege zijn behandeling voor darmkanker en het herstel daarop voorlopig thuis zit. Keur vervangt zijn middagshow De Wild in de Middag tot begin september. "En nou maar eens even kijken wat daar eventueel nog voor kansen liggen." Of dat betekent dat Keur een vaste plek krijgt op de landelijke radiozender, ging de presentator zaterdagmiddag in zijn programma niet op in.

 

De laatste show van Eddy Keur op NH Radio is volgende week. De presentator maakt dan zijn 361e aflevering van Keur in de Middag. Wie Eddy Keur daarna opvolgt in het weekend op NH Radio, is nog niet bekend.

 

Bron: (beeld) NH/Dutch Radio

 

‘Rainbow in the Sky’ grootste hit uit de jaren 90

Op maandag 14 juni start bij Radio 10 de ‘90’s Top 510’. Een lijst met de allerbeste en grootste hits uit de nineties volgens luisteraars. Tijdens de ‘90’s Top 510’ blikt Radio 10 terug op de bijzondere jaren 90: de tijd van mierzoete powerballads, girl- en boybands, eurodance, happy hardcore en natuurlijk de beste rock. De nummer 1 in de lijst is Rainbow in the Sky van DJ Paul Elstak.  

 

Niet alleen de muziek uit de jaren 90 was bijzonder. Het was ook de tijd van opvallende videoclips, series als Friends, Vrienden voor het Leven en Baantjer waren op tv, we spaarden massaal Flippo’s en maakten gebruik van de eerste mobiele telefoons. De komende week blikt Radio 10 uitgebreid terug op dit bijzondere decennium.

 

Radio 10-dj Gerard Ekdom: “Het leuke aan de nineties is de uiteenlopende muziek uit die tijd. Er was voor ieder wat wils, zo konden zowel gabbers als liefhebbers van Nederlandstalige muziek hun hart ophalen in de jaren 90. Die diversiteit zie je ook terug in de top 10 van de ‘90’s Top 510’. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de echte rock-nummers en grunge bands uit de lijst. Denk hierbij aan Nirvana en Guns ’N Roses, grote bands die we nu nog steeds veel horen. Ikzelf begon in de jaren 90 als dj op nationale radio, een mooie tijd!” 

 

De Top 10 van de 90’s Top 510:

 1. DJ Paul Elstak - Rainbow in the Sky
 2. George Michael & Queen - Somebody to Love
 3. Guns N' Roses - November Rain
 4. 2 Unlimited - No Limit
 5. Metallica - Nothing Else Matters
 6. Acda & de Munnik - Het regent zonnestralen
 7. U2 - One
 8. Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days
 9. Depeche Mode - Enjoy the Silence
 10. Bon Jovi - Bed of Roses

De ‘90’s Top 510’ is te horen van maandag 14 t/m donderdag 17 juni van 09.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 18 juni van 08.00 tot 16.00 uur op Radio 10. Verder staan ook de website en social-kanalen helemaal in het teken van de jaren 90.   

 

Bron: Radio 10

 

Gerard Ekdom en Anita Doth over muziek uit de jaren negentig in Op1

Gerard Ekdom en Anita Doth waren in Op1 te gast om over de muziek uit de jaren ’90 te praten. Vanaf maandag gaat Gerard Ekdom terug naar de tijd van de flippo’s en de trainingspakken.

 

De radio-dj presenteert dan namelijk de 90’s Top 510 op Radio 10.

 

Bij Op1 bespreken ze met Ekdom én Anita Doth van het house-duo 2 Unlimited, het geheim van muziek uit de jaren negentig.

 

Bekijk hier het fragment: Op1

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio

 

Candy Dulfer en Sublime lanceren ‘Prince Radio’ op verjaardag Prince

Op de geboortedag van Prince lanceert Candy Dulfer in samenwerking met Sublime een eigen online radiozender: Prince Radio. De zender is vanaf nu een maand lang online te beluisteren via de website van Sublime en in de Sublime-app. 

 

Prince is een van de meest gedraaide artiesten op Sublime en wordt door de luisteraars van Sublime veel gekozen in verschillende toplijsten, zoals de Soul Top 1000. Candy Dulfer trad meerdere malen op met Prince en stond in zijn voorprogramma. Ze haalde veel inspiratie uit hun ontmoetingen. Daarom besloot ze als eerbetoon samen met Sublime Prince Radio te starten waar je 24 uur per dag kunt luisteren naar de classics van Prince, bijzondere albumtracks en producties voor andere artiesten. Candy is tevens de stem van Prince Radio, je hoort haar tussen de muziek door.

 

Candy Dulfer: “Prince heeft ons zoveel moois nagelaten; een wereld van fantastische muziek, die bijna onuitputtelijk lijkt. Ik mis hem vreselijk, net als al zijn vrienden en fans, maar we kunnen nog heel lang teren op al die liefde die hij ons via zijn muziek naliet.”

 

Kan je geen genoeg krijgen van de online channels van Sublime?  Afgelopen vrijdag is er namelijk nog één gelanceerd: ‘Sublime Funk & Disco’. Op deze online radiozender hoor je de beste funk, soul, disco en danceclassics. Van James Brown tot Jamiroquai en van Earth, Wind & Fire tot Anderson .Paak.

 

Prince Radio en Sublime Funk & Disco zijn via Sublime.nl en in de Sublime-app te beluisteren.

 

Bron: Sublime/Dutch Radio

 

Foute Anthem Qmusic bekend

Juni is bij Qmusic traditiegetrouw de Foute Maand. Want al kan de Foute Party in 2021 helaas niet doorgaan, het feest op de radio is des te groter. Mattie & Marieke, Domien en Kai streden deze week ieder voor hun favoriete Foute Anthem. Dat is uiteindelijk Domiens keuze geworden: 'Hef Je Glas', van Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank. 

 

Mattie en Marieke streden voor het nummer 'Van Mij Alleen' van Jeffrey Heesen & Brace. Kai trok alles uit de kast voor 'Iko Iko' (My Bestie), van Justin Wellington & Small Jam. Maar Domien ging er met de winst vandoor, want hij mobiliseerde Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank om campagne te voeren voor hun nieuwe hit 'Hef Je Glas'. En dat wierp dus zijn vruchten af. 'Hef Je Glas' is tijdens de Foute Maand vaak te horen op Qmusic.

 

Marco Borsato werd vanochtend gebeld met het goede nieuws. "Heerlijk! Ik schenk nú een drankje in", was zijn eerste reactie. De succesvolste Nederlandse Top 40-artiest heeft in zijn leven al veel records behaald en prijzen gewonnen, maar het Foute Anthem had Marco nog niet op zijn naam staan. Borsato daarover: "Als je ziet wat een grote hits die anthems zijn geweest, dan wil je dat predicaat toch hebben."

 

'Hef Je Glas' is het Foute Anthem van 2021, na ‘Atemlos Durch Die Nacht’ (Helene Fischer) in 2018, ‘Zij Weet Het’ (Tino Martin) in 2019 en ‘Banana’ (Conkarah & Shaggy) in 2020.

 

De Foute Maand wordt afgesloten met een groot feest op de radio. Een week lang draait Qmusic de Foute 1500. Dit zijn de 1500 beste hits uit het Foute Uur, gekozen door de luisteraars. De lijst start op vrijdag 18 juni.