PowNed komt met Vlaamse versie Meiden die rijden (NPO 3)

Na de succesvol bekeken serie Meiden die rijden is vanaf 6 augustus bij PowNed op NPO 3 de realityserie ‘Vlaamse Meiden die rijden’ te zien. België telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Toch doen zij zeker niet onder voor hun mannelijke collega’s. In 8 afleveringen vertellen 10 vrouwelijke chauffeurs over hun bijzondere baan, het leven onderweg, het respect dat ze krijgen, de vooroordelen waarmee ze geconfronteerd worden en het vrouw-zijn in een mannenwereld.

 

Eén ding is zeker: achter het stuur van hun vrachtwagen zijn zij de baas, net als hun Nederlandse collega's. En hun vrouwelijkheid, die verliezen ze nooit. Dat is ook te zien aan hun vrachtwagencabine, die vaak een afspiegeling is van hun persoonlijkheid; volledig in het roze, met extra lampjes, stickers, of vol met foto's. Die cabine is hun thuis en die betreden zonder je schoenen uit te doen is uit den boze. Eén voor één voelen deze chauffeurs de diesel door hun aderen stromen.

 

Elke rit brengt deze Vlaamse rijdende meiden nieuwe uitdagingen, want ze weten vaak niet wanneer ze aankomen of waar ze de nacht zullen doorbrengen. Ze vertrekken voor dag en dauw, maken lange dagen en zijn vaak ver en lang weg van huis en hun kinderen. Maar een ding is zeker: ze zitten steeds met enorm veel plezier achter het stuur.

 

‘Vlaamse Meiden die rijden’ wordt geproduceerd door Warner Bros België en is vanaf vrijdag 6 augustus om 20:15 uur te zien op NPO 3. De serie wordt ook bingeable aangeboden op NPO Plus.

 

Bron: PowNed

 

Dionne Stax maakt overstap naar MAX

Presentator, journalist en programmamaker Dionne Stax maakt definitief de overstap naar Omroep MAX. Ze presenteert bij de omroep al het programma Van onschatbare waarde, maar zal vanaf het najaar exclusief programma’s gaan maken voor de omroep. Zo presenteert ze onder andere het nieuwe MAX-programma ARIA dat in oktober op zoek gaat naar nieuw operatalent.


Dionne Stax: “Van onschatbare waarde van MAX was mijn eerste tv klus die ik deed naast mijn werk als nieuwslezeres; zij gaven me als eerste de kans om mij als presentator te ontwikkelen, wat ik enorm gewaardeerd heb en waardoor ik nog meer van het tv-vak ben gaan houden. MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel.” 

 

MAX-directeur Jan Slagter: “We kennen Dionne natuurlijk al langer en werken altijd met veel plezier samen. Des te leuker is het dat ze nu vast onderdeel wordt van ons team. We kijken er enorm naar uit om samen nog meer nieuwe programma’s te maken en te ontwikkelen.” 

 

Bron: Omroep MAX

Foto: © Roland Reinders

 

Sander Hoogendoorn, Jasmine Sendar, Evelien de Bruijn, Carrie ten Napel en Mounir Toub in Nederland in Beweging

Het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging staat op het punt te beginnen. Vanaf maandag 6 september stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens heel Nederland weer om te bewegen. Door mee te doen aan de oefeningen kunnen kijkers al de helft van de dagelijkse norm van dertig minuten gezond bewegen behalen. Dit seizoen is er een speciale oefengroep, bestaande uit bekende Nederlanders. Nederland in Beweging is elke werkdag om 10.15 uur te zien op NPO 1.

 

Het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging start op maandag 6 september. Elke eerste vrijdag van de maand neemt een oefengroep, bestaande uit bekende Nederlanders, plaats achter Olga en Duco. Sander Hoogendoorn, Jasmine Sendar, Evelien de Bruijn, Carrie ten Napel en Mounir Toub zullen tijdens de specials meebewegen. Dat maakten Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) en Evelien de Bruijn (Radio 10) zojuist bekend. In de reguliere uitzendingen van Nederland in Beweging bestaan de oefengroepen, zoals vertrouwd, uit onbekende sportievelingen.


Over Nederland in Beweging

In Nederland in Beweging stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens met niet aflatend enthousiasme elke Nederlander om meer te bewegen. Kijkers kunnen, door een kwartiertje mee te doen aan de oefeningen, al de helft van de dagelijkse norm behalen. Sinds 2008 is Nederland in Beweging te zien bij MAX en in 2020 vierde het programma zijn 20-jarig jubileum.

 

Nederland in Beweging online

Ook online is Nederland in Beweging volop aanwezig. Op MAX Vandaag en sociale media worden extra oefeningen en tips gedeeld. In aanloop naar het nieuwe seizoen zal bovendien extra content met betrekking tot de BN’er-afleveringen worden geplaatst. Op het YouTube-kanaal van MAX zijn ook de trainingen, die Olga ten tijde van de eerste coronalockdown op Facebook verzorgde, terug te kijken.

Nederland in Beweging

Vanaf maandag 6 september

Elke werkdag om 10.15 uur op NPO 1

Presentatie: Olga Commandeur en Duco Bauwens

MAXVandaag.nl

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Humberto naar Het Kurhaus 

Vanaf  maandag komt ‘Humberto’ twee weken vanuit Scheveningen in verband met de Olympische Spelen. Op het strand van Scheveningen worden alle sporters na thuiskomst opgevangen en medaillewinnaars gehuldigd. De talkshow is iedere doordeweekse avond rond 21.45 uur live vanuit Het Kurhaus te zien.

 

In Scheveningen ontvangt Humberto zijn gasten voor het actuele nieuws, met uiteraard extra aandacht voor de Olympische Spelen. Burgemeester Jan van Zanen komt langs, maar ook Olympisch kampioenen Mark Tuitert en Inge de Bruijn schuiven aan. Verder doet Humberto een vooruitblik op de belangrijkste atletiekwedstrijden met Gregory Sedoc en Adrie van der Poel over de Olympische mountainbike-wedstrijd van zijn zoon Mathieu.

 

De komende weken ontvangt Humberto ook familieleden van sporters die de wedstrijden dit jaar niet vanaf de tribunes in Tokio, maar thuis moeten kijken. En uiteraard schuiven de sporters na terugkomst aan om in Het Kurhaus terug te blikken op hun prestaties. 

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Het Magazijn met Herman Berkien op UStad

Magazine voor en over Utrechters,  met een gesprek met cabaretier Herman Berkien in zijn stamkroeg en de FC Utrecht selectie uit oktober 1994.

 

Deze aflevering is helemaal gewijd aan de cabaretier en zanger Herman Berkien. Joris Linsen zoekt hem op in zijn stamkroeg. Moppentappen aan de bar kan dan natuurlijk niet ontbreken. Berkien is voornamelijk bekend van zijn liedjes in het Utrechts. Zijn bekendste lied is toch wel Utereg me Stad. Maar hij is ook een hartstochtelijk supporter van FC Utrecht en de clubliederen van Herman schalden en schallen nog regelmatig door stadion Galgenwaard.   

 

Op 22 juni 2005 is Herman Berkien overleden. 

 

Bekijk hier de aflevering van Het Magazijn met Herman Berkien uitgezonden op UStad.

 

Bron: (beeld) UStad/Dutch Radio

 

TV Monument Special: Peter R. de Vries

Omroep MAX heeft naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uitgezonden op NPO 1.

 

In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter heeft gegeven. 

 

De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweegbrachten.

 

Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni en werd uitgezonden op vrijdag 16 juli. Gemist? Terug kijken kan via NPO Start.

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio

 

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door, zo maakte de zender zondag bekend.

 

Door de extra veiligheidsmaatregelen was het wel mogelijk om weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar RTL heeft besloten het team van RTL Boulevard rust te geven.

 

Het besluit werd genomen nadat er zaterdagavond sprake was van een ernstige dreiging bij de studio. Na informatie van de Amsterdamse driehoek werd besloten de uitzending af te gelasten. Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan.

 

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

 

Bron: ANP

 

'Studio RTL Boulevard weg van Leidseplein na dreiging'

De live-uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer vanaf het Leidseplein in Amsterdam uitgezonden. Dat bevestigen meerdere bronnen aan het AD. Waar de redactie zich zal vestigen, is vooralsnog onduidelijk.

 

Meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar zeggen tegen het AD dat RTL heeft besloten om ook de aankomende uitzendingen in ieder geval de komende dagen niet vanaf het Leidseplein te presenteren. Een woordvoerder van RTL kan op dit moment het nieuws nog niet bevestigen.

 

Bron: ANP

Quiz De slimste mens is terug

Wie wordt de 18e winnaar van De slimste mens en opvolger van zanger Rob Kemps? Vanaf maandag 12 juli keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd met elkaar aan.

 

In de eerste uitzending van dit 18e seizoen nemen cabaretier Bert Visscher, schrijfster en presentatrice Daphne Deckers en gastheer uit First Dates Sergio Vyent het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. De slimste mens gaat niet alleen om de nodige kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. 

 

In de eerste uitzending van dit 18e seizoen nemen cabaretier Bert Visscher, schrijfster en presentatrice Daphne Deckers en gastheer uit First Dates Sergio Vyent het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. De slimste mens gaat niet alleen om de nodige kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. 

 

De slimste mens online 

Online kunnen kijkers extra foto’s en video’s vinden van De slimste mens en komen ze meer te weten over de kandidaten van dit seizoen. Via de social media kanalen is het ook mogelijk om zelf je kennis te testen in laagdrempelige quiz formats. De app van De slimste mens is helemaal vernieuwd. Door technische updates en aanpassingen aan de vormgeving is de spelervaring verbeterd. Met de update is de app helemaal klaar voor de meer dan 10 miljoen gespeelde potjes per jaar! De quiz is ook te spelen via de smart speaker. Start de spraakgestuurde quiz door tegen je Google Home of Google Assistent te zeggen: “praat met de slimste mens!” 

 

De slimste mens is een productie van Skyhigh TV. 

 

De slimste mens, vanaf maandag 12 juli dagelijks om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. 

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV/Dutch Radio