Tweede seizoen van Chansons! 

Er komt een tweede seizoen van Chansons! Binnenkort wordt het vervolg gemaakt van het tv-programma. Dat maakte Mathijs van Nieuwkerk bekend in zijn eigen programma Matthijs Gaat Door.

 

In Chansons! praat Van Nieuwkerk met Rob Kemps over hun gezamenlijke liefde voor het Franse lied. De vierdelige serie is al afgelopen. Daarnaast werd bekend dat het programma ook in boekvorm komt. In het boek staan de "mooiste verhalen" uit de serie, aangevuld met persoonlijke anekdotes, zo maakte uitgeverij Meulenhoff bekend.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: BNNVARA

 

Tabitha met nieuw programma bij Videoland

Tabitha gaat het nieuwe programma ‘Mooi Zoals Je Bent’ presenteren. Ze is vanaf 5 november exclusief te zien bij Videoland.

 

Tabitha die al heel wat jaren meedraait in de muziekindustrie, weet hoe is het om te dealen met tegenslagen. Tabitha: ‘ik kwam er al zelf vroeg achter dat het perfecte plaatje niet bestaat. Dat was voor mij ook de reden om mijn eigen stichting ‘Mooi Zoals Je Bent’ op te richten. Deze stichting helpt jonge mensen hun eigen kracht te ontdekken omdat het soms moeilijk is om dit alleen te doen en je juist op dat moment een steuntje in rug goed kunt gebruiken’.

 

Jongeren een steuntje in de rug geven is ook precies wat we in dit programma gaan doen. Tabitha gaat samen met bekende coaches en ervaringsdeskundigen zeven jongeren een positieve boost geven zodat ze aan het einde van de sessies hopelijk kunnen zeggen: Ik ben mooi zoals ik ben!

 

De ervaringsdeskundigen zijn o.a. Jim Bakkum, Roxanne Kwant, Dennis Weening en Thorn Roos de Vries. De overige bekende coaches en ervaringsdeskundigen worden later bekendgemaakt.

 

'Mooi Zoals Je Bent' wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf 5 november exclusief te zien bij Videoland.

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio

Roel Maalderink start met nieuw satirisch programma 

Plakshot is het nieuwe satirische VPRO-programma op de zondagavond waarin Roel Maalderink door middel van straatinterviews, sketches en parodieën de actualiteit bespreekt én de absurditeit van de media blootlegt. En dat allemaal vanuit zijn eigen woonkamer. Met zijn broer. Het programma is geheel BN’er-vrij, maar kan wel sporen van Caroline van der Plas bevatten.

 

Roel Maalderink: ‘‘Ik heb altijd gedroomd van een eigen televisiestudio met gelikte decors en mooie assistenten, nu is dat het allemaal niet geworden, maar thuis op de bank met mijn broer Jos is ook gewoon ontzettend leuk.’’

 

Programmamaker, journalist en presentator Roel Maalderink werd in 2020 verkozen tot Mediatalent van het Jaar door de Volkskrant. Hij is vooral bekend geworden door zijn satirische serie Voxpop die hij voor het AD maakt. Daarnaast heeft hij de De Speld Podcast gepresenteerd voor de satirische website De Speld. Zondag 17 oktober debuteert de dertigjarige Maalderink bij de VPRO op NPO 3 met een nieuwe zevendelige satirische serie.

 

Plakshot is een coproductie van VPRO en Human Factor en is vanaf zondag 17 oktober wekelijks om 21.40 uur te zien op NPO 3.

 

Bron: (beeld) VPRO/Dutch Radio 

 

Oh, Wat Een Jaar! in top 3 kijkcijferlijst

Oh, Wat Een Jaar! staat in de top 3 van de kijkcijferlijst van 9 oktober. De Retrotainmentshow werd op RTL 4 door 936.000 mensen gezien en eindigde op plek 3 in de SKO Top 25.

 

Bovenaan staat het Journaal van 20 uur met 1.708.000 kijkers gevolgd door Kassa op plek 2. Naar het consumenten programma keken 969.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

Chantal Janzen ging samen met captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard terug naar het jaar 1991. De gasten waren presentator Edson da Graça en stylist Fred van Leer.  Gemist? Bekijk de hele uitzending terug via RTLXL.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Jamai Loman mag nieuwe muzikale spelshow presenteren bij RTL 4

RTL 4 komt met een nieuwe muzikale spelshow genaamd ‘Secret Duets.’ De presentatie is in handen van Jamai Loman. Bekende artiesten zingen een duet, maar met wie? ‘Secret Duets’ is vanaf donderdag 30 december wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Kun je een bekende herkennen op basis van zijn of haar zangstem? In ‘Secret Duets’ zingen vier bekende panelleden wekelijks een duet met een mysterieuze, bekende gast met wie ze een connectie hebben. Zij weten niet met wie zij een duet zingen, want het panellid en de gast worden gescheiden door een muur. Alles draait om één vraag: wie is de persoon aan de andere kant van de muur met wie ik een duet aan het zingen ben? De overige panelleden aanschouwen het optreden en geven hun ongefilterde commentaar – ook zij weten niet wie er schuilgaat aan de andere kant van de muur. Op basis van de stem van hun zangpartner én verschillende hints moet het panellid de mysterieuze gast zien te ontmaskeren. Pas als de muur omhooggaat, komen zij erachter met wie zij gezongen hebben!

 

Presentator Jamai Loman: “Toen ik gevraagd werd voor ‘Secret Duets’ hoefde ik niet lang na te denken. Muziek is mijn grote passie, dus ik zei direct “ja!" Ik verheug me enorm op dit nieuwe programma. Het wordt een heerlijke muzikale familieshow, boordevol mooie duetten, onverwachte twists en natuurlijk een flinke dosis humor.”

 

‘Secret Duets’ is de eerste Europese versie van het succesvolle format ‘The Wall Duet,’ dat al in Thailand en Vietnam wordt uitgezonden. Distributie is in handen van Workpoint Group. In Nederland wordt ‘Secret Duets’ geproduceerd door Warner Bros in co-productie met WeMake. ‘Secret Duets’ is vanaf donderdag 30 december wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Sven Kockelmann en Fidan Ekiz aan de slag voor Omroep WNL

Sven Kockelmann en Fidan Ekiz gaan aan de slag voor Omroep WNL. Ze worden een vast presentatieduo van Op1. Dat maakte WNL bekend.

 

Zowel Kockelmann als Ekiz hebben eerder Op1 gepresenteerd. Het duo gaat vanaf januari aan de slag.

 

Bron: WNL/Dutch Radio 

 

Jan Slagter spreekt prinses Beatrix

Jan Slagter voert in het programma 65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten een bijzonder gesprek met prinses Beatrix. Het Prinses Beatrix Spierfonds bestaat 65 jaar en voor deze speciale gelegenheid vertelt de prinses openhartig waarom dit fonds belangrijk voor haar is. De uitzending is op maandag 11 oktober om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

 

Jan Slagter gaat in verband met het 65-jarige jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds in gesprek met prinses Beatrix. In een unieke uitzending vertelt de prinses over haar persoonlijke betrokkenheid bij het fonds en waarom dit fonds haar zo nauw aan het hart ligt.

 

Doel van de uitzending is om donateurs te werven voor het jubilerende Prinses Beatrix Spierfonds. Mensen met en zonder spierziekten lopen verschillende routes, waaronder een route van maar liefst 65 kilometer. Zij starten al midden in de nacht en finishen op een feestelijke manier in de uitzending op Paleis Soestdijk, waar niemand minder dan de prinses hen op staat te wachten. 

 

Verder zien we indringende portretten van patiënten en hun familie. Zo zien we de dochter van Hans Kazàn: Lara Kazàn, zij kon twee jaar geleden - van de één op de andere dag - niet meer bewegen. Verder zijn er bijzondere optredens van Danny Vera en Glennis Grace, die prachtige nummers ten gehore brengen.

 

Het Prinses Beatrix Spierfonds werd 65 jaar geleden opgericht en kreeg de naam van prinses Beatrix. Op haar achttiende werd prinses Beatrix naamgever van het Spierfonds. Speciaal voor dit jubileum zien we nooit eerder vertoond beeldmateriaal van prinses Beatrix en haar inzet voor het Spierfonds. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Sommige spierziekten zijn dodelijk, verschillende zijn erfelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren. Het kan iedereen op elk moment overkomen.

 

Bron: Omroep MAX/Dutch Radio

Foto: © Frank van Beek/MAX

 

Linda de Mol komt met eigen Dating Quiz op SBS6

Blind daten én blind quizzen - tegelijkertijd. Dát gaan we zien in De Dating Quiz van Linda de Mol. In elke aflevering nemen drie vooraf gematchte koppels het tegen elkaar op. De singles die een koppel vormen, hebben elkaar vóór de show al uitgebreid gesproken, maar nog niet gezien. Ze zien elkaar pas als ze uit het spel liggen... en de grote vraag is dan: maakt liefde blind? Wie weet gaat het winnende koppel niet alleen naar huis met een fantastische geldprijs, maar ook met een nieuwe liefde! De Dating Quiz is vanaf zondag 17 oktober om 20.00 uur te zien op SBS6.

 

Om die liefde een realistische kans te geven, daten de koppels vooraf - blind - met elkaar. Met wie ze uiteindelijk gematcht zijn, blijft een verrassing tot in de studio. Tijdens het spelen van de quiz kunnen ze elkaar niet zien, maar uiteraard wél horen. Bij alle spellen hebben ze elkaar hard nodig én leren ze elkaar beter kennen…

 

Als er een koppel afvalt, is het langverwachte moment eindelijk daar en gaan ze elkaar voor het eerst in levenden lijve zien. Dertig seconden lang kijken ze elkaar diep in de ogen… en dan moet elk koppel beslissen: houdt het hier op? Of is er een voorzichtige vonk? Als het finalekoppel besluit om apart verder te gaan, spelen ze niet samen, maar tegen elkaar de finale. Kiezen ze wel voor elkaar? Dan maken ze samen kans op maar liefst 100.000 euro!

 

De Dating Quiz heeft het allemaal: het is een blind dating reality-programma en een kennisquiz ineen. Het is het ultieme spel van de liefde! Linda is dan ook enthousiast: “Het is een programma waar je enorm vrolijk van wordt en ik denk dat daar behoefte aan is in deze best sombere tijden. Het is zo leuk om tijdens de blind dates te merken dat er een enorme barrière wegvalt als je alleen naar elkaar luistert en niet meteen een oordeel velt op grond van iemands uiterlijk of kleding. Het moment waarop ze elkaar eindelijk dertig seconden mogen zien, is natuurlijk heel spannend. Als kijker ga je gokken: wat doen ze? De Dating Quiz is ouderwetse romantiek in een nieuw jasje. Ik hoop dat de kijker er zin in heeft!”

 

De Dating Quiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Lexa en Mentos.

 

Uitzending: vanaf zondag 17 oktober, wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.

 

Bron: Talpa Network/Dutch Radio

Foto: © Roy Beusker

 

Oh, wat een jaar! wint kijkcijferstrijd van alle entertainmentprogramma's op zaterdag

Oh, wat een jaar! heeft zaterdagavond de kijkcijferstrijd gewonnen. Het entertainmentprogramma dat primetime te zien was op tv wist iets meer dan een miljoen kijkers te trekken. Hiermee stemden de meeste kijkers die van amusement houden af op RTL. Dat blijkt uit cijfers van  Stichting KijkOnderzoek.

 

In het tijdslot van Oh, wat een jaar! van 20.00 tot 21.30 uur is RTL 4 de winnaar om dat de tv-zender andere zenders op gepaste afstand kon houden.

 

Zo kwam Spaanders op NPO 1 om 20.30 uur met 808.000 kijkers het dichtst in de buurt. Het Jachtseizoen (SBS6), dat gelijktijdig met het satirische NPO-programma werd uitgezonden, wist 723.000 kijkers te trekken.

 


Vanaf 21.30 uur ging het stokje qua kijkcijfers terug naar NPO 1. Matthijs Gaat Door trok toen 858.000 kijkers, goed voor een zevende plek in de top 25 van best bekeken programma's van de dag. Aansluitend op Oh, wat een jaar! trok VriendenLoterij Miljonairs op RTL 4 851.000 kijkers. Op SBS6 was The Wheel goed voor 470.000 kijkers. 

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: RTL

 

Emma Wortelboer volgt gezinnen waarbij ouders en tieners het maar niet eens kunnen worden over de regels in huis

Wat als je van je moeder niet bij je scharrel mag slapen? Je niet later dan 23.00 uur op straat mag hangen? Of je telefoon vroeg op de avond moet inleveren? In 'Dat Snap Je Als je Ouder Bent' volgt Emma Wortelboer gezinnen waarbij ouders en tieners het maar niet eens kunnen worden over de regels in huis. En omdat snauwen, weglopen en eindeloos ruziën ze niet verder brengt, is het tijd voor zwaarder geschut. Emma gaat bij ze langs en verdiept zich in de standpunten van beide partijen. Want wat is er zo leuk aan straathangen, gamen, samen slapen of de hele avond op je telefoon zitten? En waarom zou je dat je kind verbieden? Emma laat beiden kennismaken met elkaars wereld. Zo introduceert ze ouders in de rap- en gamewereld en neemt ze zonen en dochters mee naar special dates om hen uit hun comfortzone te halen. Dit alles met als doel om ze dichter bij elkaar te brengen. Maar of dat ook lukt? 'Dat Snap Je Als Je Ouder Bent' is vanaf dinsdag 5 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

In de eerste aflevering gaat Emma langs bij Aleze (18). Zij en haar moeder Kitty hebben een onoverkomelijk probleem: Aleze wil meer vrijheid. Ze wil de wereld ontdekken en dingen doen die haar leeftijdsgenoten ook doen: feesten, met vrienden chillen en laat thuiskomen. Kitty ziet dit niet zitten. Zij wil haar dochter behoeden voor alle mogelijke gevaren en daarom moet Aleze elke dag om 21.00 uur thuis zijn. Emma neemt haar mee naar een weerbaarheidstrainer om te testen of ze haar mannetje kan staan in de boze buitenwereld. En Kitty moet onder ogen komen dat de teugels laten vieren ook goed kan zijn. Lukt het Emma om ze dichter bij elkaar te brengen?  

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

Foto: Wessel de Groot

 

Igone de Jongh en Jan Kooijman presenteren nieuwe aflevering Dans met mij

De NTR en de Nederlandse Dansdagen dragen de dans een warm hart toe. Beide partijen hebben de handen weer ineengeslagen om de waarde van deze prachtige kunstvorm dichterbij het publiek te brengen, in een nieuwe aflevering van Dans met mij op zondag 3 oktober. In dit programma delen danser, acteur en presentator Jan Kooijman en ballet-icoon Igone de Jongh hun liefde voor dans en gaan ze in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.

 

Jan en Igone blikken terug op een moeilijk jaar waarin dansen voor publiek niet mogelijk was. Op een creatieve manier vonden veel dansers gelukkig toch digitaal een weg naar het publiek. Jan en Igone ontmoeten onder anderen freestyler, choreograaf en docent Ali Zanad. Ali is geboren en getogen in Bagdad, Irak, en kwam op zijn 13e naar Nederland. Hier is zijn liefde voor dans ontstaan, die terug te zien is in zijn spraakmakende solo. Ook Gouden jubilaris Introdans komt voorbij. Het gezelschap viert dit jaar haar 50e verjaardag en artistiek directeur Roel Voorintholt neemt de kijker mee langs de rijke geschiedenis van zijn gezelschap.

 

Daarnaast komen Guy Weizman van Club Guy & Roni, Emma Evelein & Remy Tilburg -de winnaars van duettencompetitie RIDCC- aan het woord. Choreografe Conny Janssen opent de Nederlandse Dansdagen met een lezing waarin ze vertelt hoe volgens haar de dans in Nederland ervoor staat. 

 

De gesprekken vinden plaats op verschillende iconische plekken in Maastricht en worden aangevuld met bijzondere liveoptredens. 

 

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september t/m 7 oktober. Meer informatie op www.nederlandsedansdagen.nl.

 

Bron: (foto) NTR

 

Wolter Kroes en Heleen van Royen in Oh, Wat Een Jaar!

Oh, Wat Een Jaar! is een retroentertainmentshow waarin Chantal Janzen samen met captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard iedere week teruggaat naar een jaar, bijvoorbeeld 1994 of 2009. De captains vormen iedere aflevering een duo met een BN'er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt.

 

Dit keer worden Wolter Kroes en Heleen van Royen getest op wat zij nog allemaal weten van het jaar 1981.

 

Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. En er is ook volop ruimte voor nostalgische fragmenten en muziek.

 

Gemist? Oh, Wat Een Jaar! is terug te kijken via RTLXL.nl.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

André van Duin presenteert De Grote Kleine Treinencompetitie 

Ze zijn allemaal creatief, vindingrijk en uiterst handig. Maar de grootste overeenkomst die de zes teams die meedoen aan De Grote Kleine Treinencompetitie hebben, is een enorme fascinatie en liefde voor treinen en de modelspoorhobby. In zes afleveringen strijden team wit, roze, geel, oranje, blauw en groen onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Het MAX-programma wordt gepresenteerd door André van Duin en is vanaf woensdag 13 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

 

Elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend. Juryleden Diane Meyboom en Evan Daes kijken vooral naar creativiteit, bouwkwaliteit en techniek. Welk verhaal vertelt de modelbaan en durft het team met originele en vindingrijke materialen en technieken te komen? Werkt alles op de baan en blijft de trein ook daadwerkelijk rijden? Het winnende team verdient naast De Gouden Locomotief een plek op een grote modeltreinenexpositie in Nederland én mag enkele weken een modelbaan tentoonstellen op het station van Utrecht Centraal. 

 

Aflevering 1 – woensdag 13 oktober om 20.30 uur op NPO 1

In de eerste aflevering staat het thema ‘film’ centraal. Een thema waarbij de teams een modelbaan moeten bouwen die refereert aan of geïnspireerd is op een bepaalde film waar treinen een rol in spelen. Het is aan de teams om deze opdracht op hun eigen creatieve en spectaculaire manier uit te werken. De films Unstoppable, Back to the Future 3 en Harry Potter worden omgetoverd tot modelspoorbaan. Op de derde en laatste bouwdag maakt de bevlogen filmregisseur Tim Oliehoek zijn opwachting als gastjurylid. Met zijn expertise op filmgebied gaat hij de modelbanen mede beoordelen op scenario, special effects en of de rol van de trein goed is verwerkt in het complete verhaal. 

 

Aflevering 2 – woensdag 20 oktober om 20.30 uur op NPO 1

De teams gaan aan de slag met het thema ‘Historische Gebeurtenis.’ Zo bootsen ze onder meer de val van de Berlijnse Muur na op hun modelbaan, duiken ze in het Parijs van 1895 en beelden ze de opening van ’s werelds eerste kerncentrale in 1954 uit. Aan oud-nieuwslezeres Marga van Praag de eer om als gastjurylid de uiteenlopende banen te beoordelen. 

 

Aflevering 3 - woensdag 27 oktober om 20.30 uur op NPO 1

De eerste selectierondes zijn geweest en de vier overgebleven teams ontmoeten elkaar in de derde aflevering, met als thema ‘Moeder Aarde’. De teams laten in hun baan de kracht en pracht van de natuur zien, zoals een Hawaiiaanse vulkaan die op uitbarsten staat. Een ander team toont wat de uitputting van de aarde voor gevolgen heeft met een zinkgat. Of wat te denken van een modelbaan met een werkende meteorietinslag of een allesverwoestende lawine? Meteoroloog Amara Onwuka weet alles van de natuur en is gastjurylid in deze aflevering. 

 

Aflevering 4 - woensdag 3 november om 20.30 uur op NPO 1

De drie overgebleven teams krijgen de opdracht om een baan te maken in het thema ‘Hollandse Glorie’. De teams pakken dat allemaal op hun eigen manier aan. Zo zien we een Hollandse ontbijttafel voorbij komen en de Tilburgse kermis. Een prachtig polderlandschap mag natuurlijk niet ontbreken. Acteur, journalist en treinfanaat Paul Haenen is gastjurylid en mag deze banen samen met de vakjury beoordelen. Welk team weet het meeste indruk te maken op de jury en mag door naar de halve finale? 

 

De Grote Kleine Treinencompetitie is de Nederlandse variant van het succesvolle Britse format The Great Model Railway Challenge op Channel 5. Met al twee seizoenen en vele kijkers is het inmiddels een succesvol en geliefd programma op de Britse televisie. Jong en oud zijn wekelijks gecharmeerd van de miniatuurwerelden die de deelnemers met veel precisie opbouwen.

 

De Grote Kleine Treinencompetitie (6 afleveringen) 

Woensdag 13 oktober 

Rond 20.30 uur op NPO 1

Presentatie: André van Duin

Jury: Diane Meyboom en Evan Daes

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Tine Ronkes MAX Omroepster voor één dag

Op zaterdag 2 oktober is Tine Ronkes MAX Omroepster voor één dag! Op de dag dat televisie 70 jaar bestaat, kondigt de 93-jarige Tine Ronkes alle MAX-programma's aan, zoals dat destijds heel gewoon was.

 

MAX-directeur Jan Slagter: "Vroeger was een programma-aankondiging door de omroepster heel normaal. Dat tante Hannie (Hannie Lips) er niet zou zitten, was onvoorstelbaar. Zij hoorde er gewoon bij. En Tine Ronkes zou een goede omroepster zijn geweest. Zij kiest haar woorden zorgvuldig, praat heel duidelijk en is overal goed van op de hoogte! Daarom gaan we dat voor één dag regelen. Op de dag dat tv 70 jaar bestaat, komt MAX met omroepster Tine." 

 

Tine Ronkes kondigt op zaterdag 2 oktober onder meer de volgende programma's aan: 70 jaar TV: Service/Consumenten, In de voetsporen van de Wederopbouw, Heel Holland Bakt Kids en 70 Jaar TV: Je Beste Vriend.


Tine was eerder bij MAX te zien. Zij mocht naast Pieter van Vollenhoven en Khadija Arib een toespraak houden tijdens het MAX Kerstconcert. Ook zat ze aan tafel in het programma MAX Koningsdag. Ze had de koning een brief geschreven en na het voorlezen van deze brief in de uitzending kon ze op lovende reacties rekenen.

 

MAX Omroepster voor één dag

Zaterdag 2 oktober

Diverse tijdstippen op NPO 1 en NPO 2

 

Bron: (beeld) MAX/Dutch Radio

 

Rob Kemps met The Wheel weer minder kijkers

Rob Kemps heeft zaterdag met de spelshow The Wheel weer kijkers ingeleverd. Naar de derde aflevering op SBS6 keken 407.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

Vorige week waren dat er 497.000 en de eerste aflevering van het programma wist nog 714.000 kijkers te trekken.

 

Wie meespeelt in The Wheel is afhankelijk van de onvoorspelbaarheid van een gigantisch wiel. Kandidaten spelen mee zolang ze correcte antwoorden geven. Hierbij worden ze geholpen door BN'ers. 

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

‘De Kist’ viert 200e aflevering met boek en ‘Nacht van De Kist’

Op maandag 4 oktober zendt de EO de 200e aflevering van ‘De Kist’ uit. Een bijzonder jubileum voor het programma waarin EO-presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders spreekt over de essentie van het leven en de dood. In deze aflevering gaat hij voor het eerst in de geschiedenis terug naar een gast. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting spreekt hij opnieuw met Ernst Daniël Smid. Ter ere van het jubileum verschijnt er ook een boek ‘De kist – bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven’ en volgt er na de 200e aflevering een ‘Nacht van De kist’. Een marathon van 10 herhalingen uit verschillende seizoenen van het programma.

 

EO-presentator Kefah Allush : "Het is bijzonder dat de ‘De Kist’ al 200 afleveringen relevante vragen en inzichten over leven en dood ter tafel brengt. Hoe lang en hoe vaak ik dit ook doe, het blijft altijd indruk op mij maken dat gasten met mij op zoek willen gaan naar wat wezenlijk is in hun bestaan. Elk gesprek is een dans die mij, en hopelijk ook de kijker, verrijkt.”

 

Boek

Ter ere van het jubileum komt er een boek. Het boek ‘De kist – bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven’ verzamelt prachtige uitspraken van bekende Nederlanders over onderwerpen als verlies, rouw, eigen sterfelijkheid, euthanasie, dementie, zelfdoding, leven na de dood en afscheid nemen. Met uitspraken van o.a. Hugo Borst, Biban Mentel, Maarten van der Weijden, Ronald Giphart en vele anderen. Het boek verschijnt op 28 september en is bij verschillende (online) boekwinkels te koop.

 

Nacht van De Kist

In de nacht van 4 op 5 oktober, na de 200e aflevering, worden 10 bijzondere afleveringen van ‘De Kist’ uit de verschillende seizoenen. Een marathon op NPO 2 met o.a. de volgende herhalingen: Joop Braakhekke, Joost Zwagerman, Evi Hanssen en Peter van Uhm.

 

Ernst Daniël Smid

In 2014 vertelde Ernst Daniël over het sterfbed van zijn vrouw Roosje. Op haar nachtkastje brandde een lampje. De zanger kon het niet uitdoen, zelfs niet ruim een jaar na haar overlijden. Een gesprek dat veel indruk heeft gemaakt op Allush. Intussen is er veel veranderd in het leven van Ernst Daniël. Door de ziekte van Parkinson gaat praten, zingen en bewegen steeds moeilijker. Omdat hij merkt dat hij achteruitgaat en niet weet hoe lang hem nog gegeven is, heeft Ernst Daniël haast om te leven. Om de dingen te doen die hij nog wel kan. Zoals optreden en genieten van zijn kinderen en kleinkinderen.

 

Sonja Barend Award

Voor de gesprekken in de ‘De Kist’ ontving Allush meerdere nominaties voor de Sonja Barend Award. In 2019 won hij deze prijs, voor het beste televisie-interview, voor het gesprek met voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Ook dit jaar is hij genomineerd voor deze prijs door het gesprek dat hij had met Tygo Gernandt. De eerste 43 afleveringen van ‘De Kist’ werden gepresenteerd door voormalig EO-presentator Herman Wegter.

 

Bron: (foto) EO

 

K2 zoekt K3 bekeken door 436.000 kijkers

K2 zoekt K3 is door 436.000 kijkers bekeken op SBS6. Het programma is vrijdagavond gestart en nog geen kijkcijferhit. Dat blijkt uit de cijfers van SKO.

 

In de lijst van Stichting KijkOnderzoek staat het tv-programma op de negentiende plek van de 25 best bekeken programma's.

 

K2 zoekt K3 is een persoon die niet per se een vrouw hoeft te zijn. De kandidaten moeten de publieks- en de professionele jury overtuigen van hun performances. 

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Jan Smit en Rik van de Westelaken doen Gouden Televizier-Ring Gala

Jan Smit en Rik van de Westelaken doen de presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft RTL Boulevard bekendgemaakt.

 

Het duo heeft in 2018 al eerder de presentatie gedaan van het Gala.

 

Het Gouden Televizier-Ring Gala is op 14 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

 

Meer informatie over de Gouden Televizier-Ring is te vinden op www.televizier.nl/televizier-ring.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: RTL Boulevard

 

Het Jachtseizoen levert iets kijkers in 

Het Jachtseizoen, dat vlak voor The Wheel te zien was bij SBS6, leverde iets kijkers in. Er keken 569.000 mensen en vorige week waren dat 631.000.

 

Het Jachtseizoen is de tv-variant van de gelijknamige populaire serie van Youtube-kanaal StukTV.

 

In de tweede aflevering namen Katja Schuurman en Babette van Veen het op tegen de mannen van StukTV.

 

Gemist? Bekijk de hele aflevering terug via KIJK.nl.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Rick Brandsteder nieuwe presentator datingshow 'Take Me Out' 

Rick Brandsteder wordt de nieuwe presentator van de datingshow 'Take Me Out'. Dat meldt RTL Boulevard. 

 

Rick neemt de show over van Eddy Zoëy. Hij presenteerde het datingprogramma in het verleden.

 

Bekijk het filmpje Rick Brandsteder over de datingshow.

 

Bron: Dutch Radio/(beeld) RTL Boulevard

 

Nieuwe crime-comedy Adem in, Adem uit start bij Net5

Vanaf dinsdag 21 september gaat de nieuwe crime-comedy Adem in, Adem uit van start bij Net5. Deze Powered by LINDA.-serie gaat over de fascinerende vriendschap tussen de succesvolle lifecoach Kim (Bracha van Doesburgh) en haar nieuwe eigenaardige buurvrouw Jolanda (Jelka van Houten) die haar eigen biologische slagerij runt. Kim en echtgenoot Sven (Waldemar Torenstra) verruilen samen met hun zoon Luuk (Teun Stokkel) de stad voor het idyllische platteland om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. Kim en Jolanda lijken elkaars tegenpolen, maar voelen een enorme aantrekkingskracht tot elkaar. Ietwat stuntelig bloeit deze vriendschap op. Het is echter de vraag of ze het beste of slechtste in elkaar naar boven halen. Want Kim weet niet dat Jolanda sinds haar jeugd moeite heeft met onbehoorlijke mannen en dat op geheel eigen wijze oplost. Adem in, Adem uit is vanaf dinsdag 21 september om 20.30 uur te zien bij Net5.


Adem in, Adem uit
Lifecoach Kim heeft de bestseller ‘Adem in, Adem uit’ geschreven over het thema dat voor ieder mens het geluk binnen handbereik ligt. Voor de buitenwereld lijkt Kim zelf een perfect en gelukkig gezinsleven te leiden. Alleen zit ze wel in therapie met haar overspelige man Sven (Waldemar Torenstra) bij collega-coach Adinda (Imanuelle Grives). Kim raakt geïnspireerd door de nuchtere alleenstaande Jolanda. En Jolanda hoopt dat de empathische Kim haar misschien wel kan helpen met haar boek waarin Kim schrijft over dingen als ‘in je kracht staan’. Zo ontstaat er een vriendschap tussen twee heel verschillende vrouwen, die meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie denken.

 

Eerste aflevering

Kim geeft een housewarming in haar nieuwe riante woonboerderij op het platteland. Haar vader die ze eindelijk na 30 jaar weer zou zien, komt alleen niet opdagen. Haar veeleisende moeder is daarentegen wel aanwezig. Tijdens het feest ontmoet Kim haar buurvrouw Jolanda. Hoewel ze op het eerste gezicht het tegenovergestelde van elkaar zijn, hebben ze wel direct een klik. Zoonlief Luuk lijkt het een perfect idee te vinden om tijdens het feest naakt te protesteren tegen de vleesindustrie. Na afloop van de avond dringt Kim bij Sven aan om Adinda een lift naar huis te geven. Niet wetende dat Sven en Adinda in een zinkgat terecht komen waar zij hun gevoelens voor elkaar niet kunnen onderdrukken. 

 

Bastiaan van Dalen, zendermanager Net5: “Adem in, Adem uit past goed bij Net5, dé tv-zender waar vrouwen onder andere terecht kunnen voor hun favoriete series. Het is een serie in een genre dat we nog niet eerder hebben gezien in Nederland. We zijn dan ook erg blij om dit unieke kwaliteitsproduct van eigen bodem te mogen brengen.” 

 

Linda de Mol: “We zijn ontzettend trots dat we als Powered by LINDA. verbonden zijn aan deze spannende serie. De geweldige Nederlandse cast weet de balans tussen crime en comedy heel goed te spelen waardoor het verrassende genre helemaal tot z’n recht komt.” 

 

Adem in, Adem uit wordt geproduceerd door Blooming Media. 

Uitzending: vanaf dinsdag 21 september, wekelijks om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Net5/Dutch Radio 

 

De slapelozen met Frits Spits op NPO 2

Op maandag 29 november (22.35 uur, NPO 2) start KRO-NCRV met de vijfdelige serie De slapelozen met Frits Spits.  In vijf opeenvolgende warme zomernachten afgelopen augustus bood Frits in zijn intieme radiostudio op NPO Radio 1 een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen of willen vatten: “Geen oog dicht doen was nog nooit eerder zo aangenaam. We weven kleuren in het zwarte laken van de nacht van de luisteraar.” Gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen, met de zoetgevooisde stem van de poëzie én de nachtelijke cadans van Nederlandstalige muziek, vertelden de slapelozen aan Frits hun verhaal, middenin de donkerste uren van de nacht. 

 

In het tv-programma De slapelozen volgt de camera de slapelozen uit dit radioprogramma naar de geborgenheid van hun slaapkamer. We zien ze worstelen met de slaap, piekeren, schrijven, rommelen of overgeven aan de roep van de nacht. En terwijl de ene slapeloze de uren in de nacht gebruikt om zijn eigen creativiteit uit te dagen, gaat een ander sporten op de verlaten straten. Hoe is het om dagelijks midden in de nacht hard aan het werk te zijn, als visser op volle zee of als bakker in de verlaten dorpsbakkerij? En wat is de magie van de nacht voor een nachtfotograaf, wandelaar of kunstenaar? Wat brengt de nacht hen die niet kunnen slapen, als verder iedereen op één oor ligt?

 

Met De slapelozen laat KRO-NCRV zien dat een rustige, uitgeslapen nacht lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar de slapelozen zullen nooit bij de pakken neer gaan zitten en zullen de nacht, al dan niet van harte, omarmen. 

 

De slapelozen, maandag 29 november bij KRO-NCRV om 22.35 uur op NPO 2.

 

Bron: KRO-NCRV/Dutch Radio

Foto: Stijn Ghijsen

 

Zoektocht naar nieuw K3-lid op SBS6

Wordt het een meisje… of niet? Dat is dé vraag in K2 zoekt K3, waarin Nederland en Vlaanderen op zoek gaan naar een opvolger van Klaasje, en die persoon hoeft voor het eerst niet noodzakelijk een meisje te zijn. Tooske Ragas en de Vlaamse Kürt Rogiers leiden de grote show in goede banen. Die wordt spannender dan ooit, want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst twee professionele jury’s trotseren. Wie mag z’n leven binnenkort compleet omgooien en is meteen zeker van een glansrijke carrière? K2 zoekt K3 is vanaf vrijdag 24 september om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

Dat de opvolger van Klaasje niet noodzakelijk een meisje hoeft te zijn, is niet de enige vernieuwing in K2 zoekt K3. De driedubbele jury zorgt voor een extra verrassende twist. Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeres Natalia vormen samen de hoor-jury, die de audities alleen kan horen en niet kan zien. Zij jureren dus blind en beoordelen in de ‘luisterbox’ alleen de stem en het zangtalent van de kandidaten. De zie-jury bestaat uit de flamboyante Gordon en de Vlaamse zangeres Ingeborg. Zij zijn in de ‘kijkbox’ alleen aangewezen op hun ogen. Ze horen de audities niet, maar oordelen over de performance en de K3-factor van de kandidaten. Alleen wanneer alle vier de juryleden positief zijn, gaan de juryboxen de hoogte in en is het aan de publieksjury. 100 willekeurige Vlamingen en Nederlanders van allerlei leeftijden delen punten uit en beslissen wie 1 van de 10 felbegeerde Golden Seats mag innemen. Deze 10 gaan door naar de studioshows, waar alleen voor de allerbeste K3-leden in spé een plek is weggelegd!

 

Geen K2 zoekt K3 zonder Hanne en Marthe zelf. Uiteraard is er ook voor hen én voor Gert Verhulst een rol weggelegd in de grote zoektocht. Wat die rol precies inhoudt, komen de kijkers te weten in de allereerste auditieshow van K2 zoekt K3, op vrijdag 24 september om 20.30 uur op SBS6.

 

K2 zoekt K3 wordt geproduceerd door Dedsit.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio 

Foto's: © VTM

 

BN'ers moedigen aanstaande tienermoeders aan in ‘Vier Handen op Eén Buik

In 'Vier Handen Op Eén Buik' geven negen aanstaande tienermoeders een kijkje in de meest bijzondere en spannendste fase van hun leven: het krijgen van een kindje. Wat komt er allemaal op ze af? En hoe bereiden ze zich voor? In deze spannende tijd is in ieder geval één ding zeker; ze staan er niet alleen voor. Bekende, ervaren ouders geven de meiden een steuntje in de rug tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna. In dit negende seizoen worden de aanstaande tienermoeders onder meer aangemoedigd door: Karin Bloemen, Leona Phillipo, Airen Mylène en Taeke Taekema, Victoria Koblenko, Maxime Meiland, Angela Groothuizen en Channah Koerten. Samen pakken ze persoonlijke hindernissen aan en stomen ze zich klaar voor het ouderschap. 'Vier Handen Op Eén Buik' is vanaf 14 september om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

 

Maxime: "Ik doe mee aan 'Vier Handen Op Eén Buik' omdat ik zelf jong, ongepland moeder werd. Hierdoor denk ik dat ik de aanstaande moeder goed kan steunen en waardevol advies kan geven. Jong moeder worden is namelijk erg pittig, maar ook heel mooi!"

 

In de eerste aflevering volgen we Amy Marissa. Ze raakte op haar zestiende zwanger van haar 17-jarige vriend Björn. Een groot deel van de zwangerschap staat ze er echter alleen voor, omdat Björn zes maanden lang in een gesloten instelling zit. Hoe gaat ze ermee om dat haar vriend zo lang van huis is tijdens haar zwangerschap? Zeker gezien het voor Amy Marissa nog een raadsel is wat er allemaal op haar afkomt. Ervaren moeder Angela Groothuizen begeleidt haar niet alleen bij het aanstaande moederschap, maar steunt Amy Marissa ook in het leren om op eigen benen te staan. 

 

'Vier Handen Op Eén Buik' is een coproductie van BNNVARA en SkyhighTV.

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio 

 

Britt Dekker en Simon Keizer zijn StukTV te slim af!

Britt Dekker en Simon Keizer waren te zien in de eerste aflevering van Het Jachtseizoen op SBS6. De twee zijn

de heren van StukTV te slim af!

 

Het fragment van Britt Dekker en Simon Keizer zijn StukTV te slim af is te bekijken via KIJK.nl en zie daar ook als je het gemist hebt op tv de hele aflevering van Het Jachtseizoen terug!

 

Meer informatie over StukTV ga naar: www.stuk.tv.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Johan Derksen in nieuw seizoen Sterren op het Doek

Zaterdag 23 oktober start om 20.35 uur op NPO 2 een nieuw seizoen van Sterren op het Doek. Naast schrijver, cabaretier en presentator Arjen Lubach, geeft ook voormalig profvoetballer, sportjournalist en voetbalanalist Johan Derksen zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. 

 

Onlangs werd het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek aangekondigd. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is niemand minder dan Arjen Lubach te gast. In Veronica Inside vertelde Johan Derksen vanavond dat ook hij zich zal laten portretteren door drie kunstenaars in één van de afleveringen van komend seizoen.

Over Sterren op het Doek

Meesterinterviewer Özcan Akyol creëert met Sterren op het Doek elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Nieuw dit seizoen is dat de kunstenaars mogen meekijken tijdens de spannende onthulling. Hoe reageren zij op het commentaar van de bekende gast? En wat vinden ze van elkaars kunst? 

 

Veilingsite Sterren op het Doek

Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast slechts één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite. 

 

Bron: Omroep MAX

Foto: © Wim Sneller/MAX

 

UEFA Champions League bij RTL 7 (promo)

RTL heeft een promo van de UEFA Champions League die bij RTL 7 wordt uitgezonden online gezet.  Met als titel: 'Riemen vast voor de UEFA Champions League bij RTL 7', is nu de promovideo te zien op het YouTube-kanaal van de tv-zender.

 

RTL schrijft bij de video: ''Blok je agenda, want op dinsdag 14 september start de UEFA Champions League, met het RTL 7 dreamteam.''

 

 

Bekijk hier het filmpje. Meer video's van RTL bekijk je via RTLXL.nl of op het YouTube-kanaal.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

TV-editie Het Jachtseizoen bij SBS6

De mannen van StukTV zetten opnieuw de achtervolging in - dit keer niet op YouTube, maar op SBS6! In deze gloednieuwe, speciaal voor de tv geproduceerde editie van Het Jachtseizoen gaan Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten? De eerste aflevering, waarin Britt Dekker en Simon Keizer op de vlucht slaan, is op zaterdag 11 september om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

In elke aflevering gaan Giel, Thomas en Stefan met behulp van een bus vol geavanceerde technologie, communicatiemiddelen en een drone op zoek naar een ontsnapt BN’er-duo. Onder anderen Wendy van Dijk en Najib Amhali, Leo Alkemade en Xander de Buisonjé, Katja Schuurman en Babette van Veen en Herman den Blijker en Bram Krikke proberen om uit handen te blijven van de mannen van StukTV.

 

Van snelle auto’s tot helikopters: de in feloranje overalls gehulde bekende boeven trekken álles uit de kast om niet gepakt te worden. Er zijn uiteraard regels. Zo mogen ze maar maximaal twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten en kunnen ze géén gebruikmaken van hun eigen geld of telefoon. De GPS-tracker die ze dragen, stuurt bovendien iedere tien minuten een locatie door naar hun achtervolgers. Is de twintig minuten voorsprong die de BN’ers krijgen, genoeg om niet gepakt te worden?

 

Giel de Winter: “Als programmamakers zijn wij trots dat zo’n groot online succes door televisie omarmd wordt. Dit is een groot compliment. We hebben ontzettend veel zin om weer te gaan jagen.”

 

In de succesvolle YouTube-serie, die al jaren garant staat voor miljoenen views op YouTube en bij de VEED en Zapp Awards al meerdere malen werd bekroond tot beste serie, sloegen eerder BN’ers als Rico Verhoeven, Ali B en Marco Borsato op de vlucht.

 

Het Jachtseizoen wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en StukTV in samenwerking met Samsung, Opel en Sourcy Vitaminwater. 

 

Uitzending: vanaf zaterdag 11 september om 20.30 uur op SBS6 en vanaf zondagochtend 12 september om 09.00 uur op Amazon Prime Video.

 

Bron: (beeld) SBS6/Dutch Radio

 

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps duiken in de wereld van het Franse levenslied in 'CHANSONS!'

Hoe en waar is het chanson ontstaan? Hoe zag het leven van Édith Piaf eruit en waar haalt Barbara Pravi de inspiratie voor haar chansons vandaan? In dit muzikale vierluik over de liefde, het leven en de melancholie laten Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps kijkers kennismaken met de muziek van o.a. Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour. Struinend door de straten van Parijs gaan Rob en Matthijs samen op zoek naar de verhalen achter het 'chanson' en zien we tijdens hun ontdekkingstocht de stad door hun ogen. Je kunt je geen betere gidsen wensen, beiden zijn verknocht aan de Franse hoofdstad. 'CHANSONS!' is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1. 

 

In de eerste aflevering staat het thema 'Parijs' centraal. Rob laat Matthijs de plek zien waar hij ooit vier maanden lang een kamertje huurde om zich de Franse taal en cultuur eigen te maken. Ook wordt de kijker meegenomen naar de plekken die het leven van Édith Piaf hebben getekend. Barbara Pravi vertelt waar een goed chanson volgens haar aan moet voldoen en Matthijs vertelt Rob over zijn eerste herinneringen aan Parijs. 

 

In de tweede aflevering over 'de liefde' stappen Rob en Matthijs in de voetsporen van Serge Gainsbourg, het enfant terrible van het chanson. Daarnaast ontmoeten ze Dave, een Nederlandse zanger die al sinds 1965 in Frankrijk woont en daar grootse bekendheid geniet. De derde aflevering staat het thema 'joie de vivre' centraal. Rob neemt Matthijs voor het eerst mee naar het graf van Charles Aznavour. En in de laatste aflevering met het thema 'melancholie' wordt Matthijs door Rob rondgeleid op begraafplaats Père-Lachaise, de plek waar hij duizenden uren heeft rondgehangen en elke grafsteen kent. Ook bezoeken ze Charles Dumont (92), de componist/schrijver van het grootste chanson 'Non, je ne regrette rien', dat vooral in de versie van Édith Piaf wereldberoemd is geworden. Dumont speelt speciaal voor Matthijs en Rob het lied op de vleugel bij hem thuis. 

 

Matthijs: ''Samen met boy-wonder Rob Kemps over de grote boulevards van Parijs wandelen terwijl we 'Le Poinconneur des Lilas' van Serge Gainsbourg zingen… Moet ik nog meer zeggen? Leve Chansons! En leve Rob.''

 

Rob: ''Dat ik een bondgenoot trof in Matthijs van Nieuwkerk als het gaat om het Franse chanson was voor mij al een bijzonderheid. Dat we enkele maanden later samen naar Parijs trokken met een gemeenschappelijk doel, namelijk de liefde voor het chanson verkondigen, was een droom waarvan ik niet wist dat ik hem had maar die toch uitkwam. Ik hoop vurig dat de liefde voor het chanson weer oplaait in Nederland en dat onbekende personen zoals Renaud en George Brassens over een paar weken bekende namen zullen zijn. Aan ons zal het niet liggen, wat een avontuur!'' 

 

'CHANSONS!' is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

 

Bron: (beeld) BNNVARA

Bridget Maasland terug met  jubileumseizoen ‘Hotter Than My Daughter’ 

De vlag gaat uit voor ‘Hotter Than My Daughter’. Het bijzondere metamorfose programma, gepresenteerd door Bridget Maasland, is vanaf vrijdag 10 september terug bij RTL 5 met alweer het 10de seizoen! Het oude vertrouwde blijft bestaan: moeders die veel te jong en te sexy gekleed over straat gaan. Maar dit nieuwe seizoen zijn ook vaders, vrienden en collega's aan de beurt die volgens hun familie of vrienden niet voldoen aan de juiste kledingstijl. Zo worden ook de joggingbroeken en onesies aangepakt door Bridget en haar team.

 

In de eerste aflevering krijgen Janie en Kelly een sprankelende metamorfose. Janie is moeder van zes kinderen en kleedt zich te jong, te strak en te bloot. Volgens haar stiefdochter schrikt Janie mensen af met haar veel te harde uiterlijk. De 34-jarige Kelly is moeder van twee kinderen. Haar eigen moeder Ilse, vindt dat zij zich volwassener moet kleden. Ilse maakt zich zorgen als haar dochter zo bloot over straat gaat.   

 

Dit seizoen zien we ook onder andere Anita, de toiletjuffrouw van de Haagse markt. Zij is door haar schoondochter Melissa aangemeld. Melissa hoopt dat haar schoonmoeder met een ander kledingstijl serieuzere mannen van haar eigen leeftijd aantrekt, zodat ze weer gelukkig wordt in de liefde. Anita heeft een moeilijke tijd achter de rug. Van de ene op de andere dag is zij verlaten door haar man. Vanaf dat moment is zij zich uitdagend en te jong gaan kleden. Dit levert veel mannelijke aandacht op, maar deze heren zijn net een tikje te jong voor de 57-jarige Anita.   Patrick is na zijn niertransplantatie blijven hangen in de makkelijk zittende kleding die hij aantrok naar de vele ziekenhuisbezoeken. Hij draagt nu al jaren trainingspakken en onesies. Tijdens zijn deelname werd ook nog eens bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Patrick, die aangemeld is door zijn dochter, wil hoe dan ook meedoen aan de make-over. Deze bijzondere make-over is speciaal voor hem in zijn woonplaats georganiseerd. 

 

De aanmelders hebben maar een missie: aan hun dierbaren laten zien dat zij met andere kleding, kapsel en make-up een compleet andere uitstraling én effect hebben op hun omgeving, al is het maar voor één keer.   

 

‘Hotter Than My Daughter’ wordt geproduceerd door EndemolShine en is vanaf vrijdag 10 september om 20.30 uur te zien bij RTL 5.  

 

Bron: (foto) RTL/Dutch Radio

 

 

Max Verstappen zien bijna 3 miljoen mensen de winst pakken op TV

Max Verstappen zijn winst werd door bijna 3 miljoen mensen op televisie gezien. Verstappen ging er met de zege in de Grote Prijs van Nederland vandoor op het circuit van Zandvoort.

 

Naar de Dutch Grand Prix keken op Ziggo Sport zo'n 1,64 miljoen mensen, op Ziggo Sport Select ongeveer 1,34 miljoen mensen. 

 

Naar de nabeschouwing van het evenement keken gemiddeld bijna 2 miljoen mensen: op Ziggo Sport 1,19 miljoen, op Ziggo Sport Select 806.000 mensen, zo meldt Stichting KijkOnderzoek.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: Ziggo Sport

 

Patrick Lodiers presenteert nieuw programma 'Spaanders'

Vanuit een gezellig café vol publiek neemt Patrick Lodiers op humoristische wijze de afgelopen week door met bekende én onbekende gasten. Een sfeervol zaterdagavond-programma, vol gesprekken, grappige fragmenten, satire en muziek. 'Spaanders' is vanaf 11 september te zien, zeven weken lang op zaterdag om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 1. 

 

Per aflevering zijn er twee hoofdgasten, met wie Patrick de afgelopen nieuwsweek doorneemt. Ze praten over hun vak en hun interesses. Ook speelt Patrick met hen een spel met actuele vragen en grappige tv-fragmenten. 

 

Patrick Lodiers: ''Zaterdagavond half negen op NPO 1, da's niet niks. Maar ik zei meteen ja. Dit nieuwe tv-programma past in de lange traditie van humor en satire op de zaterdag bij BNNVARA en eerder de VARA, met programma's als Even Tot Hier, De Kwis en Kopspijkers. Hans Riemens, de eindredacteur van die programma's, is erbij betrokken, maar ook veel nieuwe mensen. Met z'n allen zijn we nu volop aan het schaven. Alle puzzelstukjes vallen waarschijnlijk op het laatst op hun plek. Want waar gehakt wordt, vallen spaanders!''

 

Bron: (beeld)  BNNVARA/Dutch Radio

 

Kandidaten bekend nieuw seizoen Wie is de Mol? 

Fans van Wie is de Mol? konden hun hart ophalen. Niet alleen maakten zij nu al kennis met de kandidaten van het nieuwe seizoen, ze hadden ook nog eens invloed op het spel. Via een livestream bood AVROTROS heel Nederland de gelegenheid om tijdens één van de eerste opdrachten live mee te kijken, vragen te stellen aan de kandidaten en al een poging te doen de Mol te ontmaskeren. 

 

Opvallend is dat deze keer niet tien, maar elf kandidaten bekend zijn gemaakt. Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma kregen zaterdagavond de opdracht om zichzelf te presenteren aan het Nederlandse publiek en hen te overtuigen dat zij níet de Mol zijn. 

 

Het was aan de kijker om na de opdracht te stemmen op de voor hen meest verdachte kandidaat. Voor de minst verdachte kandidaat liggen twee vrijstellingen te wachten voor de eerste executie. Eén voor zichzelf en één voor een medekandidaat naar keuze. Wie deze felbegeerde vrijstellingen heeft gewonnen, wordt in de eerste aflevering van het 22e seizoen bekendgemaakt. 

 

Presentator Rik van de Westelaken viert dit jaar zijn lustrum als presentator van het succesvolle programma. Waar hij met de kandidaten naar af is gereisd, is nog een raadsel. Van de Westelaken: “Ook al is dit het vijfde seizoen dat ik mag presenteren, het voelt toch steeds weer als nieuw, het wordt nooit routine. Ander land, uitdagende opdrachten, nieuwe enthousiaste kandidaten… de makers overtreffen zich elke keer weer bij het bedenken van een nieuw seizoen. Ik had met deze livestream geen spectaculairder begin kunnen bedenken van seizoen 22!”

 

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? hadden fans van het programma direct invloed op het spelverloop. Is het Nederland gelukt om al tijdens de opnames de Mol te ontmaskeren? 

 

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is vanaf 1 januari 2022 elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

 

Bron: (foto) AVROTROS/Dutch Radio

 

Eva Jinek komt met speciale uitzending Peter R. Vries 

De aanslag op Peter R. de Vries deze zomer schokte de natie en legde bloot hoe weinig de rechtsstaat is opgewassen tegen dit soort bruut geweld. Zondag blikt Eva Jinek in een speciale uitzending van Jinek terug op de moord op Peter R. Vries, en bespreekt ze hoe Nederland verder moet in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.

 

Misdaadverslaggever John van den Heuvel doet voor het eerst zijn verhaal en gaat in op zijn eigen situatie. Ook de advocaten van kroongetuige Nabil B. -  Peter Schouten en Onno de Jong - zijn te gast. Samen met misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman buigen zij zich over de vragen die zo acuut zijn geworden: kunnen rechters, advocaten en journalisten nog veilig hun werk doen? Is het gebruik van kroongetuigen nog te verantwoorden? Wie is de strijd aan het winnen en doet de overheid genoeg? 

 

In verband met de veiligheid van de gasten is deze uitzending op een eerder tijdstip opgenomen en dus niet live zoals gebruikelijk. 

 

Jinek is zondagavond eenmalig rond 21.30 uur te zien bij RTL4 en vanaf maandag weer iedere werkdag rond 22.00 uur.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Raven van Dorst met ‘Boerderij van Dorst’ bij BNNVARA op NPO 3

In 'Boerderij van Dorst' trekt Raven van Dorst zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega's te hulp. Ver weg van de goudomrande glamour van de showbizz, gaan ze aan de slag. De boerderij opknappen, groente en fruit telen, het land bewerken, beesten houden, poep scheppen, ploegen, zaaien, oogsten en melken. En ondertussen wordt er vooral plezier gemaakt en vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Want welke dromen hebben zij? Hoe zien ze hun eigen toekomst? En die van de wereld? 'Boerderij van Dorst' is vanaf woensdag 8 september om 20.25 uur wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

Raven: "Het zal mij benieuwen wie van mijn gasten genoeg peper in z'n reet heeft om met mij daadwerkelijk iets op te bouwen op de boerderij. Hier geen Goois matras, maar zaad en stront. Laat maar komen!" 

 

In de eerste aflevering planten tv-persoonlijkheid Martien Meiland en politica Caroline van der Plas de eerste groenten en beginnen ze met het opknappen van de boerderij. Maar dat zelfvoorzienend leven gaat niet zonder slag of stoot. Tussen de in elkaar stortende kippenren en mislukte oogsten, delen ze persoonlijke verhalen en hebben ze het over hoe de toekomst eruit moet zien.   

 

'Boerderij van Dorst' is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio 

 

Nieuw seizoen Wie van de 3 op SBS6

In het nieuwe seizoen van Wie van de 3 op SBS6 is de grootste uitdaging voor de overige panelleden om Martien Meiland te verslaan. Hij won het vorige seizoen glansrijk en Britt Dekker, Najib Amhali en Raven van Dorst gaan voor de revanche. Ze staan alle vier in de startblokken en gaan de strijd weer met elkaar aan onder leiding van Wendy van Dijk. Wie van de 3 is vanaf zondag 5 september om 21.30 uur te zien op SBS6.

 

Wie prikt er dwars door het verhaal van de ‘liegende’ luchtverkeersleider of forensisch rechercheur heen en weet de juiste persoon aan te wijzen? En wie wordt er met open ogen om de tuin geleid? 

 

Wendy van Dijk: "We hebben het allemaal gemist en gaan weer volop genieten van het spelen van dit spel. Al ben ik de presentatrice, ik speel in stilte altijd net zo hard mee. Net als de mensen thuis!"

 

Wie van de 3, in 1963 begonnen als de Nederlandse variant op het Amerikaanse tv-programma ‘To Tell The Truth’, wordt geproduceerd door Blue Circle.

 

Uitzending: vanaf zondag 5 september, wekelijks direct na Miljoenenjacht, om 21.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: © William Rutten

 

RTL Boulevard viert 20-jarig bestaan

Vrijdag 3 september bestaat RTL Boulevard 20 jaar en daar wordt komende week uitgebreid bij stilgestaan. De hele week schuiven oud-presentatoren aan achter de desk, de entertainmentarchieven worden uitgespit en 20 jaar RTL Boulevard wordt gevierd. De leukste, mooiste, ontroerendste en meest spraakmakende herinneringen worden opgehaald.

 

Niemand minder dan Winston Gerschtanowitz trapt maandag af en is weer voor één keer achter de RTL Boulevard desk te zien. Dinsdag zien we Daphne Bunskoek terug in haar rol als RTL Boulevard-presentatrice. Woensdag het trio waar het in 2001 mee begon: Albert Verlinde, Beau van Erven Dorens en Peter van der Vorst. Daphne Deckers presenteert donderdag en vrijdag de dag waarop RTL Boulevard echt 20 jaar bestaat,  keren we terug naar 2021, waar de huidige RTL Boulevard presentatoren - Viviënne van den Assem, Eddy Zoey, Bridget Maasland en Marieke Elsinga- afwisselend te zien zijn. Luuk Ikink zal elke dag te zien zijn als co-host.

 

Uiteraard zal RTL Boulevard op gepaste wijze aandacht besteden aan hun dierbare collega die niet had mogen ontbreken in deze jubileumweek: Peter R. de Vries. 

 

RTL Boulevard is iedere werkdag om 18.35 uur te zien bij RTL 4.

 

Bron: RTL

AVROTROS EenVandaag vanuit vernieuwd decor

De uitzendingen van de actualiteitenrubriek EenVandaag komen vanuit een nieuw decor. Beeld gaat een nog grotere rol spelen en er kan tijdens de uitzending gebruik worden gemaakt van nieuwe technieken zoals virtual en augmented reality.

 

Hoofdreacteur René van Brakel: "Met het nieuwe setontwerp laten we zien waar we voor staan: persoonlijk en dichtbij, niet abstract en afstandelijk. En ook: middenin de samenleving, maar onpartijdig."

 

Van Brakel: “Na 7 jaar was de studio toe aan vernieuwing. Het nieuwe decor is opgebouwd vanuit drie vragen, die worden beantwoord via verschillende schermen. Op het achterste scherm beantwoorden we de vraag: wat is de context van het verhaal? Zo kun je in één oogopslag - sneller dan nu - zien waar het verhaal dat we brengen in grote lijnen over gaat. Iets meer op de voorgrond wordt afgebeeld over wie het verhaal gaat en op de augmented schermen vooraan kunnen we de essentie van het verhaal laten zien. Wat lichten we uit in dit item."

 

Ruimere inrichting en nieuwe technieken

EenVandaag blijft vanuit dezelfde studio uitzenden als nu het geval is. De studio is ruimer ingericht waardoor het makkelijker is om verschillende sprekers tegelijk in de studio te hebben. Nieuwe AR en VR mogelijkheden worden ingezet daar waar het inhoudelijk nodig is "Niet om het mooier of leuker te maken", benadrukt Van Brakel.

 

De inhoudelijke opzet van het programma, het zogeheten format, verandert niet. Ook de presentatoren blijven dezelfde vertrouwde gezichten.

 

Nieuw logo en tune

De studio is ontworpen door Nederlandse ontwerpers, net als de aangepaste visuele vormgeving, maar wordt technisch ingericht en uitgerust door het Noorse Vizrt en het Duitse Qvest. Zij hebben wereldwijd vele grote nieuwsmerken voorzien van hun kennis en software en doen dat nu in Nederland voor het eerst op deze schaal.


Naast veranderingen in het decor is ook de huisstijl vernieuwd. Het oranje vierkant blijft, maar het 1V-logo wordt nadrukkelijker uitgelicht. Ook wordt het televisieprogramma ondersteund door een nieuwe tune, gemaakt door de Nederlandse componist KH Music.

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Yvon Jaspers terug met Boer zoekt vrouw

Het KRO-NCRV programma Boer zoekt vrouw is terug. Uit 466 aanmeldingen zijn tien boeren geselecteerd die in de twaalfde serie Boer zoekt vrouw de liefde hopen te vinden. Ze willen niet meer alleen zijn, maar hart, hoofd, leven én boerderij delen met hun partner. KRO-NCRV volgt ze in deze zoektocht want liefde is er voor iedereen. In de uitzending van zondag 29 augustus stelt Yvon Jaspers de boeren voor aan de kijker. 

 

Yvon Jaspers: “Ook al maken we al zeventien jaar Boer zoekt vrouw, steeds als ik voor de eerste keer de boeren ontmoet, is het super spannend. Ze gaan een enorm kwetsbaar avontuur aan, geven zich bloot, laten zien wie ze zijn. Waar ze goed in zijn, maar ook hun angsten en de dingen waar ze minder trots op zijn komen aan bod. Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar wat er in de komende maanden gaat gebeuren. Wie gaan er schrijven? Wat doet dat met hen? Gaat het ze lukken om de ware te vinden? Ik weet in ieder geval dat hun leven totaal zal veranderen. En dat ze niet kunnen wachten op dat tasje met brieven straks. Ik verheug me nu al!”

 

Ook dit jaar zijn de boeren verspreid over het land te vinden en qua leeftijden is het voor elk wat wils. Een boer gaat voor het eerst - hopelijk - de liefde ontdekken, de oudste is weduwnaar en trotse opa van zeven kleinkinderen. De ene heeft paarden, de ander schapen en de volgende staat voor dag en dauw op om de koeien te melken. En er zijn boeren met bloemen, planten, groenten en fruit.Na de uitzending hebben geïnteresseerde vrijgezellen tot zondag 12 september 23.59 uur de tijd hun brief te posten of via boerzoektvrouw.nl te reageren. In 2022 is de serie op tv te zien.

 

Boer zoekt vrouw wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Blue Circle. 

 

Boer zoekt vrouw, zondag 29 augustus, 20.25 u bij KRO-NCRV op NPO 1. 

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV/Dutch Radio 

 

Natasja Froger, Geraldine Kemper en Rick Brandsteder presenteren ‘Five Days Inside’ bij RTL 5

In het aanstaande seizoen van Five Days Inside gaat het nieuwe presentatietrio Natasja Froger, Geraldine Kemper en Rick Brandsteder ‘inside’ bij bijzondere locaties, die normaal gesproken voor het publiek gesloten blijven. Dit seizoen nemen de presentatoren de kijkers onder andere mee naar een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met zwaar seksueel geweld, een dak- en thuislozenopvang in centrum Rotterdam en een offshore productieplatform voor gaswinning. ‘Five Days Inside’ is vanaf woensdag 1 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

 

Natasja Froger: “Na mijn bezoeken in het vorige seizoen, dacht ik wel enigszins voorbereid te zijn, maar toch werd ik overvallen door emoties toen ik De Veilige Veste bezocht. Hier verblijven kinderen en vrouwen die met zwaar seksueel geweld te maken hebben gehad. Door deze gruwelijke verhalen, waarvan het des te belangrijker is dat ze worden verteld, had ik voor het eerst in mijn leven nazorg nodig.”

 

Geraldine Kemper: “Bij RTL kan ik de mix opzoeken tussen entertainment enerzijds en het vertellen van bijzondere verhalen anderzijds. Het is dan ook een eer om ‘Five Days Inside’ te mogen presenteren. De bezoeken aan het epilepsiecentrum en de instelling voor dwarslaesierevalidatie en de verhalen die ik daar heb gehoord, zullen me nog lang bijblijven. Het bezoek aan het offshore productieplatform, waarvoor ik zelfs een veiligheidstraining moest volgen, was even indrukwekkend als spectaculair.”

 

Rick Brandsteder: Ik ben vanaf het eerste uur fan van ‘Five Days Inside.’ Toen ik de kans kreeg dit te presenteren, was dat dan ook een droom die uitkwam. Ik heb onder andere een Rotterdamse dak- en thuislozenopvang bezocht en ik kan niet wachten om de kijker de verhalen áchter de mensen die daar wonen en verblijven te laten zien. Het deed mij in elk geval beseffen dat niks vanzelfsprekend is en je zomaar van het ene op het andere moment alles kwijt kan raken.”

 

Afleveringen

In aflevering 1 brengt Natasja een bezoek aan De Veilige Veste, waar kinderen en vrouwen verblijven die met heftig seksueel geweld te maken hebben gehad. Ze hoort dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden en ziet hoe de jonge bewoners, door middel van intensieve therapie, begeleid worden om weer terug te keren in de maatschappij. In aflevering 2 gaat Geraldine ‘inside’ Kempenhaeghe, waar ze een inkijk krijgt in het leven van mensen met zware epilepsie. In de derde aflevering dompelt Rick zich onder in Havenzicht, een Rotterdamse dak- en thuislozenopvang. Een rauwe, ruige en bijzondere plek, want er is niet alleen een nachtopvang, maar ook een verpleegafdeling én een afdeling ‘wonen’. Verder komen een offshore productieplatform voor gaswinning, een dwarslaesierevalidatiecentrum, een visserskotter, een afdeling neonatologie en een zorginstelling voor chronisch, ernstig of terminaal zieke kinderen aan bod dit seizoen.

 

‘Five Days Inside’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf woensdag 1 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

 

Bron: RTL 5/Dutch Radio

Foto: Nick van Ormondt

 

Vierde seizoen 'De Geknipte Gast' bij BNNVARA op NPO 2

In alweer het vierde seizoen van 'De Geknipte Gast' komen verschillende bekende Nederlands langs in de kapperstoel bij Eus. Hij praat met zijn gasten over het leven, hun carrière en alles wat daarbij komt kijken. Naast Danny Vera, Griet Op de Beeck, Geert Mak en rapper Boef komen ook Walid Benmbarek, Frans Bauer, Edwin Evers en Amber Kortzorg op bezoek bij Eus. Om geen enkel risico te nemen wat betreft corona, laat Eus ook dit seizoen de kappersschaar in de la liggen. 'De Geknipte Gast' zie je vanaf 8 september wekelijks om 21.10 uur bij BNNVARAop NPO 2. 

 

Eus: ''We hebben ook dit seizoen weer een aantal memorabele gesprekken gevoerd. De intimiteit en het decor van dit programma zijn onvergelijkbaar met wat dan ook. Er ontstaat bijna tijdens elk gesprek iets magisch in de barbierswinkel. Ik ben erg blij dat we nog een reeks maken. Sommige interviews worden kleine monumentjes.''   

 

Als eerste ontvangt Eus Danny Vera. De Zeeuwse zanger praat over de paniekvallen die hij soms ervaart en de lange weg die hij moest afleggen voor hij het grote succes behaalde. De tweede aflevering zit Griet Op de Beeck in de stoel, acteur Walid Benmbarek zie je in aflevering drie.  

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

 

Jan Versteegh, Hélène Hendriks, Leo Alkemade en Dennis van der Geest overvallen onbekende Nederlanders met een onmogelijke missie in Missions Impossible 

One hundred and eighty gooien op een dartboard. Een hole in one slaan op een golfbaan. Je auto in één beweging driftend tussen twee andere auto’s parkeren. Allemaal ogenschijnlijk onmogelijke opdrachten voor gewone mensen, maar is dat ook zo? Zou niet iedereen dit kunnen met heel veel oefening en de juiste begeleiding? In Missions Impossible gaan we precies dát uitzoeken. Vier presentatoren: Jan Versteegh, Hélène Hendriks, Leo Alkemade en Dennis van der Geest overvallen onbekende Nederlanders met een onmogelijke missie waarmee ze maar liefst 10.000 euro kunnen winnen. Nemen ze de uitdaging aan, dan krijgen ze precies één maand de tijd om te trainen tot ze erbij neervallen onder begeleiding van de állerbeste coaches en experts op hun gebied. We volgen ze op de voet op hun weg naar het moment suprême. De ups en downs, het vallen en weer opstaan: ze zullen alles op alles moeten zetten om hun doel te bereiken. Is het inderdaad een mission impossible of blijkt hun mission wel possible en gaan ze naar huis met 10.000 euro? Missions Impossible is vanaf dinsdag 12 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6. 

 

In de zes afleveringen van Missions Impossible komen in totaal vijftien missies voorbij. De opdrachten zijn gevarieerd, maar hebben één ding gemeen: ze vereisen een speciale techniek en heel veel oefening. Probeer maar eens om met een handboog drie pijlen achter elkaar in de roos te schieten of twee keer achter elkaar een supermoeilijke cornergoal te maken. Elke kandidaat krijgt bij het trainen hulp van een speciale expert, een grote naam op het gebied van hun missie. Oud-darter Co Stompé begeleidt bijvoorbeeld de dartmissie en op de golfbaan zien we Phil Allen, de trainer van de bekende Nederlandse golfer Joost Luiten. Toch moet elke kandidaat het uiteindelijk helemaal zélf doen. Door de bijzondere, lieve, soms zeer emotionele persoonlijke verhalen, de fantastische coaches, de wil om te winnen en het vermogen om net één keer vaker op te staan dan ze vallen, leef je als kijker met elke kandidaat tot de laatste snik mee.

 

Missions Impossible wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzending: vanaf dinsdag 12 oktober, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl. 

 

Bron: Talpa Network/Dutch Radio

 

Astrid Joosten presenteert vijftig jaar 2 voor 12

‘Dat zoeken we op!’ Een halve eeuw geleden bedacht de legendarische VARA-programmamaker Ellen Blazer de kennisquiz 2 voor 12. Nu, vijftig jaar later, is de quiz nog altijd mateloos populair. In het najaar van 1971 was 2 voor 12 voor het eerst op tv, met Joop Koopman als presentator. Het programma was tien jaar te zien en verdween toen tien jaar van de buis. Dertig jaar geleden werd de quiz nieuw leven ingeblazen, toen Astrid Joosten aantrad als presentator. Vijftig jaar 2 voor 12, en al dertig jaar met Astrid: dat wordt uiteraard gevierd! Een week lang, met bekende Nederlanders die de quiz spelen. Met elke dag vragen over één decennium, vanaf 1970. De speciale jubileumweek van 2 voor 12 is te zien van maandag 30 augustus t/m vrijdag 3 september om 19.55 uur bij BNNVARA op NPO 2 (op vrijdag 3 september om 20.30 uur).

 

De volgende BN’ers nemen plaats achter de bekende desk met het belletje en bij de naslagwerken:

 

Maandag 30 augustus, met vragen over de jaren ‘70: cabaretiers Freek de Jonge en Patrick Nederkoorn, tegen actrice Carine Crutzen en haar zoon Vincent de Vries.

 

Dinsdag 31 augustus, met vragen over de jaren ‘80: politici Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom, tegen politici Alexander Pechtold en Sybrand van Haersma Buma.

 

Woensdag 1 september, met vragen over de jaren ‘90: politici Klaas Dijkhoff en Peter Valstar, tegen Journaal-presentator Astrid Kersseboom en Omroep Zeeland-eindredacteur Véronique Roeg.

 

Donderdag 2 september, met vragen over de jaren ‘00: Journaal-presentator Simone Weimans en weerman Peter Kuipers Munneke, tegen presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra.

 

Vrijdag 3 september, met vragen over de jaren ‘10: presentator Joris Linssen en kunstenaar Fedor van Rossem, tegen presentator Jörgen Raymann en zijn dochter Melody Raymann.

 

Astrid Joosten: ‘‘De formule van 2 voor 12 staat na vijftig jaar nog steeds als een huis. De quiz is een instituut geworden op de Nederlandse televisie. Kijkers herkennen het en vinden het leuk om thuis mee te spelen. Het is een sport geworden om het twaalfletterwoord eerder te raden dan onze teams. En: we hebben altijd die mooie filmpjes van de HKU, waarmee we al jaren samenwerken. Die worden zo prachtig ingesproken, eerder door Joop van Zijl, en nu door Job Cohen.’’

 

Na de speciale jubileumweek is 2 voor 12 weer wekelijks te zien, op vrijdag om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 2. 

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio 

 

Wendy van Dijk en Najib Amhali als crimineel voor StukTV 

Wendy van Dijk en Najib Amhali zijn voor een dag crimineel voor het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen. Dat meldt Shownieuws

 

De mannen van StukTV zijn dit keer niet op YouTube, maar te zien op SBS6! In het Jachtseizoen gaan Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen.

 

Er zijn uiteraard regels. Zo mogen ze maar maximaal twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten en kunnen ze géén gebruikmaken van hun eigen geld of telefoon.

 

In een video vertellen deelnemers Wendy van Dijk en Najib Amhali aan Shownieuws er alles over.

 

Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. De eerste aflevering is op zaterdag 11 september om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio 

 

Nieuw seizoen ‘Matthijs gaat door’ bij BNNVARA

'Matthijs gaat door' staat weer in de steigers voor een nieuw seizoen. Met een goed humeur, een goed gesprek, heel veel muziek van de Sven Hammond Big Band en elke zaterdag een liefdesgedicht door Joost Prinsen. Hij kiest en draagt ze zelf voor. De rubriek 'Forever Young' keert terug en nog veel meer.

 

Eenmalige uitzending op zondag

De eerste aflevering is eenmalig op zondag 5 september te zien. Daarna keert het programma terug op de zaterdag. In de eerste uitzending is Youp van 't Hek een van de gasten. Hij begint aan zijn laatste ronde langs de theaters en hij gaat zingen met de Sven Hammond Big Band. 'Matthijs gaat door' is zondag 5 september om 21.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 en vanaf de tweede uitzending is 'Matthijs gaat door' elke zaterdag om 21.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. 

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio 

 

Maaike Schoon wordt nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Maaike Schoon (1984) gaat namens de VPRO Buitenhof presenteren. Schoon: ‘Buitenhof is al sinds 2015 mijn favoriete programma om te maken, eerst als redacteur en nu als presentator. Een journalistiek instituut, waar je bij uitstek de diepte in kan. Ik vind het een enorme eer dat ik daar nu als presentator aan mag bijdragen.’

 

Journalist Maaike Schoon heeft als focusgebieden economie en politiek. Ze begon in 2008 bij Het Parool en werkte daarna bij Opzij, waar ze columns en essays schreef, en interviews maakte. In 2015 werd ze senior redacteur bij Buitenhof.

 

Sinds 2018 werkt ze als journalist voor Vrij Nederland. Ze doet onderzoek en interviewde topeconomen als Thomas Piketty en Mariana Mazzucato. Ze werkt, ook voor Vrij Nederland, aan een boek over de woningmarkt. En ze was hoofd research voor de docuserie Waarde van de Aarde (met Twan Huys), een serie over grondstoffen, politiek en belastingontwijking. 

 

Buitenhof is een samenwerkingsverband van VPRO, BNNVARA en AVROTROS en wordt afwisselend gepresenteerd door Maaike Schoon, Twan Huys en Pieter Jan Hagens.

 

Uitzending: vanaf zondag 29 augustus, 12.10 uur op NPO 1.

 

Bron: VPRO

 

Wendy van Dijk presenteert nieuwe panelshow Wie kent Nederland? op SBS6

Hoeveel procent van de Nederlanders weet niet wanneer Koning Willem-Alexander jarig is? Wat geven we uit aan een verjaardagscadeau? En welke vooroordelen denken we dat buitenlanders over ons hebben? Het komt allemaal voorbij in de nieuwe SBS6-panelshow Wie kent Nederland? Onder leiding van Wendy van Dijk nemen elke week twee vaste teams van BN’ers het tegen elkaar op. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander - en dus ook over hen! Hun doel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. Wie kent Nederland? is vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6. 

 

Elk team bestaat aan het begin van de aflevering uit drie teamleden. De teams kunnen hun team versterken met een mystery guest: het team dat het snelst raadt wie dat is, krijgt die speler in zijn team.

 

De spellen in de vier spelrondes zijn gevarieerd, grappig en prikkelend. Of de teams nu overleggen over welke BN’er ooit het lijk speelde in Baantjer, of het aantal vrijpartijen dat maandelijks op de Nederlandse werkvloer plaatsvindt: ze krijgen de kans om hun eigen mening, inschatting en en natuurlijk hun eigen persoonlijke belevenissen te laten horen - en dat doen ze dan ook. Het doel van elk spel is om zoveel mogelijk publieksleden te winnen. Dat aantal kan namelijk een voordeel opleveren in de finale!

 

Wie kent Nederland? is een vrolijke, grappige panelshow, die draait om interessante feitjes, opvallende cijfers en bijzondere weetjes over ons land én de deelnemende BNers. Kortom: de ideale show om op zondagavond mee te spelen vanaf de bank.

 

Welke BN’ers meespelen, wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

Wie kent Nederland? wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzending: vanaf 24 oktober 2021, om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl. 

 

Bron: (beeld) Talpa Network/Dutch Radio 

 

De eerste Academy films: De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen bij Videoland

Afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de realisatie van de eerste Videoland Original films van de Videoland Academy. Dit heeft geleid tot drie indrukwekkende midlength films: De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen, waar ook veel bekende Nederlandse acteurs zich aan hebben verbonden. Op 27 september gaan deze kwalitatieve, gedurfde, grensverleggende Grounded Sci-Fi films in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf dan ook direct exclusief te zien bij Videoland.

 

DE STERFSHOW 

Wat als het volk kon stemmen wie er geëxecuteerd moet worden? De ultieme democratische afvalrace 'De Sterfshow' is een populaire reality show waar wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden. Als de ondergewaardeerde Salman Seegers als patholoog wordt ingezet voor de Sterfshow, geniet hij van zijn nieuwe status als BN'er. Hij weet zich handig te navigeren in de wereld waar iedereen zijn échte mening voor zich houdt. Tot zijn zoon door een viral video bovenaan de Sterflijst komt te staan... De Sterfshow is een brutale grounded scifi film waarin populisme, online haat en cancel culture zich mengen tot een pakkende thriller met een sterk maatschappelijk anker. 

 

Scenario: Paul de Vrijer

Regie: Edson Da Conceicao, Timo Ottevanger

Concept: Paul de Vrijer, Edson Da Conceicao, Timo Ottevanger, Wladimir van Heester, Remy Mulder

Productiebedrijf: Umami Media

Cast o.a.: Nasrdin Dchar, Meral Polat, Souhail Attahiri, Lamya Chadli, Victoria Koblenko, Isa Hoes, Denzel Goudmijn, Bart Slegers, Abbey Hoes en Peter Pannekoek

 

INDRINGER 

Op een stormachtige nacht spoelt op een klein eiland midden in de Noordzee een vreemd wezen aan. Het anonieme wezen met steenachtige huid wordt gevonden door Ella (34) en Alex (40) die de enige bewoners zijn van het eiland waar ze onderzoek doen naar genetisch gemodificeerde gewassen. Alex ontwikkelt al snel een fascinatie voor het wezen. Ella, aan de andere kant, kan haar ongemak niet verbergen. Ze vindt het moeilijk is om het verband te negeren tussen het wezen en het feit dat ze onlangs, op onverklaarbare wijze, alle contact met de buitenwereld hebben verloren. Hoewel het mysterieuze wezen bewusteloos in een afgesloten schuur ligt, lijkt het op de een of andere manier de omstandigheden op het eiland te beïnvloeden. Terwijl de grens tussen realiteit en illusie vervaagt, begint de griezelige situatie uit de hand te lopen.

 

Scenario & regie: Jan Verdijk 

Productiebedrijf: Keplerfilm 

Cast: Charlie Chan Dagelet en Maarten Heijmans 

 

VERDWENEN DAGEN 

De gedreven Simone (35) leeft voor haar werk bij de futuristische startup Morpheus, waar je in Virtual Reality je mooiste herinneringen kunt herbeleven. Als tegenspeler gidst ze cliënten door de herinnering heen - zo ook door die van de zestigjarige Lynn die daar nog een brutale tiener is op een camping in de jaren 90. Een zomers girl-meets girl-verhaal ontvouwt zich uit het geheugen van Lynn en trekt Simone mee de herinnering in. Maar als blijkt dat Lynn aan vroege dementie lijdt en de techniek zich vastgrijpt aan Simones geheugen, komt ze onverwacht oog in oog te staan met diep weggestopte herinneringen aan haar eerste grote, maar verloren liefde.

 

Scenario: Bodil Matheeuwsen 

Regie: Jim Süter 

Productiebedrijf: Keplerfilm 

Cast: Georgina Verbaan, Maya Harriford-McLaren, Tessa Roosendaal, Anne-Chris Schulting, Kendrick Etmon, Marloes van den Heuvel, Peter Bolhuis en Eline van Gils

 

Over de Videoland Academy

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven films. Voor tenminste de drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

 

 

Iedere editie van Videoland Academy bestaat uit de volgende stappen:

  • Nieuw filmtalent kan zich aanmelden met filmideeën voor de thema’s van de desbetreffend editie;
  • Uit alle aanmeldingen worden maximaal zes fictie projecten gekozen en drie documentaire projecten voor uitwerking van de treatments;
  • Hiervan worden maximaal drie fictie projecten en één documentaire project geselecteerd die ondersteuning krijgen van Videoland Academy voor het schrijven van de scenario's;
  • De schrijvers worden gematcht aan een producent, met het uiteindelijke doel om de films te voltooien en in première te laten gaan op een van de partnerfestivals en bij Videoland;
  • Inschrijven voor Videoland Academy #3 kan vanaf eind september 2021.

 

Kijk voor meer informatie op www.videoland.nl/academy of volg Videoland Academy via Instagram: @Videoland.academy

 

De Videoland Originals films De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen gaan op maandag 27 september in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf dan ook direct exclusief te zien bij Videoland. 

 

Bron: Videoland/Dutch Radio

 

Bekende HHB-gezichten doen mee aan Heel Holland Bakt Nog een keer 

Vanaf zondag 5 september om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 gaat een speciaal HHB-seizoen van start: Heel Holland Bakt Nog een keer. Hierin doen bekende gezichten uit eerdere HHB-seizoenen mee.

 

Door Omroep MAX is bekendgemaakt in een video welke bakkersmakkers meedoen. Narcis, Jacques, Filiz, Hidde, Manuela, Gwenn en Cas zullen nog een keer de sterren van de hemel bakken.

 

Het voorverwarmen van de ovens kan beginnen, want de oud-bakkers van Heel Holland Bakt Nog een keer zijn bekendgemaakt. Dit seizoen verwelkomen André van Duin, Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden zeven bakkers uit eerdere HHB-seizoenen. Voor de tweede keer, daar zijn ze weer: Narcis, Jacques, Filiz, Hidde, Manuela, Gwenn en Cas. 

 

''Bakkers klaar, bakken maar.'' Dat hebben de oud-bakkers een tijd niet gehoord, maar ze weten nog precies wat ze moeten doen. De opdrachten in Heel Holland Bakt Nog een keer zijn op de opdrachten uit eerdere seizoenen geïnspireerd. De HHB'ers trappen af met een speciale appeltaart als signatuuropdracht, gevolgd door een technische opdracht waar geen keukenapparatuur aan te pas komt en een krokant spektakelstuk. Bekijk hieronder de trailer:

 

 

Heel Holland Bakt Nog een keer begint op zondagavond 5 september om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Duthc Radio

 

Wendy van Dijk en Leonie ter Braak met nieuw programma Cupido Ofzo op SBS6

In het programma Cupido Ofzo gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde. Daarom openen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak datingbureau ‘Cupido Ofzo’ om deze bijzondere kandidaten een handje te helpen. Zij sturen hen naar speciale dates. Een romantische picknick met een fantastisch uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park. Slaan de vonken al over op de eerste date? Cupido Ofzo start op maandag 25 oktober om 21.30 uur op SBS6.

 

In het dagelijks leven is het vinden van de juiste partner voor veel mensen al een moeilijke opgave. Laat staan voor deze bijzondere mensen. Voor hen is het een nog grotere uitdaging om de ideale man of vrouw te vinden. In Cupido Ofzo geven Wendy en Leonie deze kandidaten alle aandacht en zorg, en richten zich volledig op het laten slagen van de eerste date. Daarna is het aan de kandidaten zelf. Op de achtergrond blijven Wendy en Leonie als steun en toeverlaat aanwezig.  

 

Leonie ter Braak: “Onze kandidaten staan zelfstandig in het leven, maar zijn daarbij wel vaak afhankelijk van hun ouders, familie of professionele hulpverlening. Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.”

 

Wendy van Dijk vult aan: “In Cupido Ofzo willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis. De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.”

 

Er doen zeven kandidaten mee en het programma bestaat uit 6 afleveringen. Cupido Ofzo wordt geproduceerd door Simpel Zodiak - een label van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige Belgische format.

 

Uitzending: Cupido Ofzo start op maandag 25 oktober, wekelijks te zien om 21.30 uur op SBS6 en is terug te kijken op KIJK.nl.

 

Bron: Talpa Network/Dutch Radio

Beeld: William Rutten

 

Serena Williams met persoonlijke documentaire Being Serena op discovery+

Toen Serena Williams begin 2017 aan de Australian Open begon, wist ze net dat ze zwanger was. Haar arts vertelde haar ze dat ze gewoon mocht tennissen, dus deed ze dat ze dat. Terwijl de buitenwereld nog niet wist van haar zwangerschap, verraste zij vooral haarzelf door ook deze Grand Slam te winnen – zoals de grote sportvrouw daarvoor al 22 keer had gedaan, naast haar vier Olympische gouden medailles. “I didn’t even want to win,” zegt ze over die bijzondere prestatie in de documentaire Being Serena die haar volgt vanaf haar zwangerschap tot en met haar comeback daarna.

 

Het is een indrukwekkende 5-delige serie die de Amerikaanse toptennisster van heel dichtbij volgt en waardoor je als kijker leert hoe ze de allerbeste tennisser ter wereld kon worden en record na record verbrak. Being Serena wordt uitgezonden op de dag dat de US Open begint (exclusief te zien bij discovery+ en Eurosport) en waar de inmiddels bijna 40-jarige moeder ook weer aan mee doet. Zes keer wist ze het toernooi in eigen land al te winnen. Hoe ver kan ze dit keer komen? Being Serena is vanaf maandag 30 augustus te zien op discovery+.

 

De voortdurende drang om de beste te willen zijn, horen we ook terug in de documentaire als ze praat over hoe nerveus ze is voor het aanstaande moederschap. In de eerste aflevering met de titel Fear praat ze over deze en andere angsten: “Word ik wel een goede moeder? Ben ik niet te strikt, of juist niet strikt genoeg?” Ook twijfelt ze of ze straks haar moederschap wel goed kan combineren met haar tenniscarrière. Kan ze wel én de beste moeder zijn én de beste tennisster?

 

Zowel haar eerste stappen op het pad van het moederschap worden gevolgd als haar knappe comeback. De serie volgt Williams tot en met het ziekenhuis waarin ze bevalt van haar dochter Olympia. Ook zien we hoe ze niet lang daarna trouwt met haar verloofde, Reddit-oprichter Alexis Ohanian. En hoe ze vervolgens haar eerste training weer hervat, slechts zeven weken na de bevalling. Van dichtbij volgen we haar terugkeer in de tenniswereld als kersverse moeder. Het verdedigen van haar titel in Melbourne komt nog te vroeg, dus richt ze zich op een rentree in Parijs tijdens Roland Garros. Tennisfans weten uiteraard al wat de uitslag wordt, maar het is mooi om in deze documentaire de weg ernaar toe zo persoonlijk te mogen volgen.

 

Being Serena is vanaf maandag 30 augustus te zien op discovery+.

 

Bron: (foto) discovery+/Dutch Radio 

 

Michiel Veenstra over protestmars ‘Unmute Us!’

Michiel Veenstra was een van de gasten in Op1 om te praten over de protestmars ‘Unmute Us!

 

De evenementenbranche is hard geraakt door de coronamaatregelen en voor de sector is de maat nu vol. Daarom wordt zaterdag in zes Nederlandse steden de protestmars’ Unmute Us!’ gelopen. Bij deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen, dj’s en artiesten hun onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen.

 

Onder andere initiatiefnemer en eigenaar van Apenkooi Events Jasper Goossen, MOJO-baas Ruben Brouwer, radio-dj Michiel Veenstra en Casper Starreveld van Kensington lopen mee.

 

Bekijk het fragment of de hele uitzending via NPO Start.

 

Meer over Op1: www.op1npo.nl

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio

 

Art Rooijakkers ontvangt bekende gasten in nieuw seizoen ‘Rooijakkers Over De Vloer’

Vanaf donderdag 2 september openen bekende gasten weer hun deuren voor Art in het nieuwe seizoen van ‘Rooijakkers Over De Vloer’. Het vierde seizoen staat garant voor persoonlijke en openhartige verhalen. Zo zien we een andere kant van de altijd goedlachse Kim Kötter, die breekt als ze vertelt over haar pestverleden. Marlijn Weerdenburg deelt voor het eerst uitgebreid haar verhaal over het heftige jaar waarin ze haar moeder verloor en twee weken later zelf voor de tweede keer moeder werd.  

 

Art Rooijakkers: ‘‘Ik heb dit nieuwe seizoen ‘Rooijakkers Over De Vloer’ met plezier gemaakt. Het is een heel persoonlijk en voor mij bij vlagen ook herkenbaar seizoen geworden. Kim Kötter raakt me als ze vertelt welk effect pesten op haar leven heeft gehad. Jan de Hoop verrast mij door zijn kwetsbaarheid als hij vertelt over zijn worsteling om uit de kast te komen. Ook krijg ik een exclusief kijkje bij de repetities van de musical Diana & Zonen waarin Marlijn Weerdenburg de hoofdrol speelt. En Willeke Alberti vertelt over hoe heftig zij de coronatijd heeft ervaren. Ik tref haar ook in de meest gelukkige rol, die van oma: pannenkoeken bakken met de kleinkinderen.’’

 

‘Rooijakkers Over De Vloer’ wordt geproduceerd door TIN CAN en is vanaf 2 september iedere donderdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Stefania Liberakakis nieuw bij de Kids Top 20

Het nieuwe seizoen van de Zapp Kids Top 20 trapt af met een nieuw gezicht. Elke zaterdag presenteert Stefania Liberakakis de Kids Top 20-hitlijst. Zij vervangt hiermee Stephanie van Eer als presentatrice van het AVROTROS-programma.

 

Naast een nieuw gezicht krijgt de Kids Top 20 een gloednieuwe uitstraling en verschillende nieuwe onderdelen, waarbij alles natuurlijk in het teken staat van de muziek uit de hitlijst. De Zapp Kids Top 20 is vanaf 4 september elke zaterdag om 09.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

 

Elke week is Stefania te gast bij een basisschool in Nederland en maakt ze de Top 20-hitlijst, die samengesteld is door de kinderen thuis, bekend. Samen met de populaire gasten die ze in de studio ontvangt, danst en zingt ze daarop mee. Naast de vertrouwde optredens van artiesten, de quiz, knettergekke challenges en dikke hits, maken ook een aantal gloednieuwe items hun opwachting in de show. Zo stapt Stefania in de KaraoKidsTop20-auto, neemt ze een exclusief kijkje backstage bij concerten, festivals en videoclipopnames en wordt de kinderen een dansmove aangeleerd in de Dance Kids Tutorials.

 

Bart Barnas, media directeur AVROTROS, is blij met de komst van Stefania: “Een jong talent als Stefania willen wij als AVROTROS heel graag aan ons binden. Stefania is een professioneel talent met veel affiniteit met muziek, zoals we tijdens het afgelopen Eurovisie Songfestival allemaal hebben kunnen zien. Het presenteren van de Kids Top 20 is haar dan ook op het lijf geschreven.”

 

Stefania heeft heel veel zin om voor de Kids Top 20 aan de slag te gaan: "Van jongs af aan heb ik al een passie voor muziek. Stilzitten bij nummers kan ik niet. Dus ik heb er heel veel zin in om er elke uitzending met de gasten en met de kinderen thuis en in de studio een feestje van te maken. Maar ook kijk ik ernaar uit om mezelf te ontwikkelen op het vlak van presenteren.”

 

Stefania

Stefania Liberakakis (2002) is bij het grote publiek bekend geworden door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze kwam als kinds van Griekse ouders uit voor de Griekse delegatie en eindigde in de top 10. Bij de jongere doelgroep is Stefania vooral bekend van het Junior Songfestival waaraan ze in 2016 meedeed met de girlband Kisses. De drie meiden mochten Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Malta met het nummer Kisses & Dancin. Daarnaast was Stefania te zien in de rol van Fenna in de populaire tv-serie Brugklas op NPO Zapp.

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Johnny de Mol met dagelijkse liveshow 'HLF8' bij SBS6

Johnny de Mol is vanaf volgende maand te zien met een dagelijkse liveshow 'HLF8' bij SBS6. Dat heeft Shownieuws bekendgemaakt.

 

Een woordvoerder van Talpa Network laat aan Shownieuws weten: "Het klopt dat Johnny een dagelijkse liveshow op SBS6 gaat presenteren onder de naam HLF8. We nodigen iedereen hierbij alvast van harte uit om vanaf maandag 6 september elke werkdag om 19.30 uur af te stemmen op het programma."

 

Johnny's programma 'HLF8' is van maandag tot en met vrijdag om 19:30 uur te zien. Meer details over Johnny's show, die geproduceerd wordt door TVBV, worden op een later moment bekendgemaakt.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

 

Xander de Buisonjé en Danny de Munk in nieuw KRO-NCRV programma 100 dingen

In het nieuwe KRO-NCRV programma 100 dingen (zondag 15 augustus, 21.15 uur op NPO 1) gaan zanger/muzikant Xander de Buisonjé en zanger Danny de Munk met hun gezinnen de uitdaging aan om één maand te leven met maar 100 spullen. Het hele gezin moet keiharde keuzes maken.

 

Wie neemt de bank en wie de wasmachine? Wat hebben ze echt nodig en waar denken ze echt niet zonder te kunnen? Want alles wat ze niet kiezen gaat rigoureus het huis uit en kan een maand lang niet worden gebruikt. Hoe zal het de gezinnen vergaan in die maand? Maken minder spullen ook minder gelukkig, of juist niet? Door in 100 dingen de uitdaging van het ontspullen aan te gaan, komen Xander en Danny en hun gezinnen erachter wat echt belangrijk voor ze is.

 

Met het programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Cordaid, vraagt KRO-NCRV aandacht voor mensen die het altijd met veel minder moeten doen. KRO-NCRV presentator Anita Witzier begeleidt Xander en Danny en hun gezinnen tijdens deze maand en ziet er streng op toe dat ze ook echt met maar 100 dingen leven. 

 

In de eerste aflevering van 100 dingen gaat het gezin van Xander de Buisonjé de uitdaging aan. Xander, zijn vrouw Sophie en hun twee kinderen Dex (elf jaar) en Céla-Lynn van vier wonen in een mooie villa in Bussum, dat van alle gemakken is voorzien. Ook de 18-jarige zoon van Xander, Sem, komt geregeld over de vloer. Vol enthousiasme grepen zij hun deelname aan het KRO-NCRV programma 100 dingen aan. Xander: “Sophie en ik zijn al langer bezig met duurzaam leven. We staan erbij stil hoe we de aarde willen nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen. Maar dat hele lege huis, dat was onwerkelijk om te zien. Alles was gewoon weg. Dan besef je opeens hoeveel spullen je eigenlijk hebt.

 

Zanger Danny de Munk woont al meer dan dertig jaar samen met zijn vrouw Jenny in Purmerend. Samen hebben zij twee kinderen, de 22-jarige Bo en Davy van 18. Danny en Jenny willen hun kinderen laten zien dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is. “Gezelligheid creëer je nooit met spullen, maar met elkaar”, vindt Danny. “Ons huis is echt het middelpunt van gezelligheid en dus van ons gezin. En de opnamen moesten ook niet veel langer duren, want het was wel echt een schok voor ons.” 

 

100 dingen is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.100 dingen, zondag 15 augustus bij KRO-NCRV om 21.15 uur op NPO 1.

 

Bron: KRO-NCRV/Dutch Radio

Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

 

Frans Bauer stapt in tourbus met Nederlandse artiesten

Frans Bauer komt met een nieuw tv-programma, Tour de Frans. Daarin toert hij samen met zes andere Nederlandse artiesten in een bus door Nederland. De eerste aflevering is op dinsdag 31 augustus op RTL 4.

 

Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Maradonnie en Danny de Munk stappen in de tourbus van Bauer. Elke aflevering staat het leven van één artiest centraal en rijdt Frans langs plekken die voor de gast van die dag belangrijk zijn of zijn geweest.


"In een tijd waarin artiesten al bijna een jaar niet meer live optreden was het een feestje om met deze collega's op pad te gaan door het land", vertelt Frans die door het programma zijn collega's ook zijn vrienden heeft zien worden. "We hebben ontzettend veel gelachen, maar ook zeker een traan gelaten. Het is mooi om te zien hoe we elkaar echt op een andere manier hebben leren kennen."


In de eerste aflevering is de beurt aan Groothuizen. De zangeres neemt de andere artiesten mee in haar verleden door een bezoek te brengen aan haar ouderlijk huis, haar middelbare school en een platenzaak.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: Frans Bauer De Bauers - YouTube

Humberto eenmalig live vanuit de Johan Cruijff ArenA

Zaterdag, 14 augustus, bestaat de Johan Cruijff ArenA 25 jaar. Ter ere van dit jubileum zendt de talkshow Humberto vrijdagavond live uit vanuit het stadion. Humberto Tan verwelkomt zijn gasten net naast het veld en de uitzending zal grotendeels in het teken staan van de ArenA. Directeur van de ArenA, Henk Markerink, is te gast. Ook Trijntje Oosterhuis, die bij de opening van het stadion het lied ‘De Zee’ zong, schuift aan. En René Froger, die al vaak in de ArenA heeft opgetreden, neemt plaats. Daarnaast is William Rutten te gast die foto’s en verhalen meeneemt van de voor hem meest legendarische concerten in de ArenA. Meer info over de andere gasten van vrijdag volgt later.

 

Want naast dat de ArenA het huis is van AFC Ajax en het Nederlands Elftal is het stadion al jaren het podium voor de grootste artiesten en dance events. Nationale en internationale artiesten zoals Madonna, Robbie Williams, André Rieu, Beyoncé, Michael Jackson, The Rolling Stones, Coldplay en André Hazes hebben er gestaan. De afgelopen jaren heeft de ArenA ruim 40 miljoen bezoekers verwelkomd en de uitzonderlijke evenementen, zoals de uitvaart van André Hazes en het feest voorafgaand aan het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, die er plaatsvonden zijn deel geworden van de Nederlandse geschiedenis. 

 

Humberto wordt geproduceerd door Pilot Studio en is dagelijks rond de klok van 22.00 uur live te zien bij RTL 4.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Diederik Ebbinge met nieuws over Promenade

Diederik Ebbinge heeft nieuws gedeeld met zijn volgers. Zijn tv-programma Promenade keert terug!

 

Hij schrijft: ''De Promenadekaravaan komt naar u toe deze zomer! Gewoon Promenade Urgenter dan ooit! Zondag, 22.05 NPO3''

 

Ook plaatste Diederik bij de tekst een aankondigingsvideo, waarin hij het heeft over Promenade.

 

Meer informatie over het NTR-programma: www.ntr.nl/Promenade

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: Diederik Ebbinge

Evi Hanssen laatste '3 op Reis'

Evi Hanssen (42) was zondagavond voor de laatste keer te zien bij '3 op Reis'. De tropische tripjes en avontuurlijke expedities voor het reisprogramma zitten er na zeven jaar op voor de Belgische presentatrice.

 

Ze vertelt aan RTL Boulevard dat ze enorm heeft genoten van alle plekken waar ze geweest is en dat het nu tijd is voor de jongere generatie om hun rugtas in te pakken.

 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio

 

Nieuw seizoen Restaurant Misverstand

Burn-out of depressie? Dat is de eerste diagnose voor accountmanager Rob (59). Hij vergeet dingen en verzint smoezen om toch zijn werk te kunnen doen. Uiteindelijk krijgt hij na jaren de diagnose alzheimer. Vanaf 1 september zien we in een nieuw seizoen van het SBS6 programma Restaurant Misverstand hoe 11 relatief jonge mensen, met verschillende vormen van dementie, proberen met elkaar een eetcafé te leiden. De meeste van hen hebben geen horecaervaring, maar chef-kok Ron Blaauw staat hen bij. Net als presentator Johnny de Mol en professor Marjolein de Vugt, gespecialiseerd in dementie op jonge leeftijd. SBS6 en Alzheimer Nederland willen met het programma begrip voor - en kennis over - dementie vergroten. Restaurant Misverstand is vanaf woensdag 1 september te zien om 21.30 uur op SBS6.

 

We zien de lol die ze hebben als ze aan de slag gaan in de keuken en in de bediening, maar ook de problemen waar de medewerkers tegenaan lopen. "Hoe oud ben ik nu ook alweer, waar ligt het bestek en wat zit er in die cocktail?" Het korte termijn geheugen laat hen geregeld in de steek. De muzikale Theo (58) heeft frontotemporale dementie (FTD), na alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij jonge mensen. Voormalig verzuimmedewerker Wilma (60) heeft Lewy Body dementie en dit uit zich bijvoorbeeld heel anders dan alzheimer. Ook bij haar werd dementie niet erkend en luidde de diagnose burn-out. Het gevolg voor henzelf en naasten is zeer ingrijpend, maar onder elkaar ondervinden zij veel steun. Ze ervaren in Restaurant Misverstand onder andere hoe waardevol het is om samen iets voor elkaar te krijgen en helpen elkaar op ontroerende wijze. Feit blijft dat zij zo lang mogelijk actief willen meedoen in de samenleving.

 

Johnny de Mol: “Wanneer je de diagnose dementie krijgt, verandert je leven compleet. De toekomst is niet vanzelfsprekend meer, maar de behoefte naar een actieve en volwaardige plek in de samenleving blijft bestaan. Er is veel onbegrip rondom deze ziekte en ook op de omgeving heeft dit enorme impact. Het was weer ontroerend en mooi om te zien hoe deze mensen met hun ziekte omgaan en wat ze nog allemaal kunnen en willen. Restaurant Misverstand laat dat zien en ook hoe alle deelnemers zich desondanks heel nuttig maken en daar plezier aan beleven.”

 

Ron Blaauw: “Deze mensen waren nog allemaal actief aan het werk en hadden goede banen toen zij de diagnose dementie kregen. Daarna kwamen zij thuis te zitten. Maar deze diagnose wil niet zeggen dat ze helemaal niets meer kunnen! Ik zag ze met elkaar vol enthousiasme aan het werk in Restaurant Misverstand: vanaf de kersverse locatie, het museumcafé ‘Museum van de Geest’ in Haarlem. Het bereiden van het eten en het bedienen in een restaurant is voor het team van mensen met dementie een flinke uitdaging. Dit zorgt voor aangrijpende, maar vooral mooie taferelen.”

 

Ook in deze serie maakt professor Marjolein de Vugt duidelijk hoe we mensen met dementie kunnen helpen om hun kwaliteit van leven én dat van hun naasten te verbeteren.  

 

Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie Restaurant Misverstand - waar niemand wordt af geserveerd - wordt geproduceerd door Concept Street in samenwerking met Alzheimer Nederland.

 

Uitzending: Vanaf woensdag 1 september, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6

 

Cabaretduo Yentl en de Boer komen met de komische televisieserie Yentl en de Boer de Serie

cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer komen met de komische televisieserie Yentl en de Boer de Serie.

 

De serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisieprogramma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes.

 

Het duo liep al langer rond met het idee hun beste materiaal om te schrijven voor televisie. Christine de Boer: ‘‘Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging.’’

 

Yentl Schieman: ‘‘De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven.’’

 

Omroep BNNVARA zag het concept voor de muzikale comedyserie meteen zitten en bestelde vier afleveringen voor het eind van de zomer. 

 

Yentl en de Boer won het afgelopen jaar hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied met hun ‘antwoord’ op de kleinkunst-klassieker Het is over van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. In Het is begonnen zingt het duo vanuit de beleving van de minnares uit het oorspronkelijke nummer.

 

Yentl en de Boer de Serie wordt geregisseerd door Nina Spijkers en is een co-productie van BNNVARA en Yentl en de Boer. Gastrollen zijn er voor onder meer Theo Maassen, Susan Visser, Freek Bartels en Yannick van de Velde.

 

'Yentl en de Boer de Serie' is vanaf 5 september vier zondagen om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio 

Foto: Ivo van der Bent

 

Omroep MAX komt met gloednieuwe dramaserie Maud & Babs

MAX opent in september het dramaseizoen met de gloednieuwe dramaserie Maud & Babs, met een sterrencast bestaande uit onder anderen Loes Luca, Rifka Lodeizen, en Kim van Kooten. Maud & Babs is een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg. De serie is vanaf zondag 12 september om 22.20 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

 

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

 

Aflevering 1: Niets aan de hand, komt goed - zondag 12 september, 22.20 uur, NPO 1

Maud denkt het wat rustiger te krijgen: de kinderen zijn bijna de deur uit, de relatie met Koen is nog steeds goed en ook de verloskundepraktijk loopt prima. Tijd om te genieten! Maar dan begint haar moeder Babs te veranderen. Ze kookt niet meer en ook schoonmaken vindt ze niet meer zo nodig. Wat maakt ze nou vies in haar eentje? Maud gaat poetsen, koken en regelen. Juliette vindt het onzin en doet niet mee. Zij is er voor de leuke dingen. Als Babs letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakt, probeert Maud thuishulp aan te vragen. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ze raakt verstrikt in een wirwar van zorgorganisaties. Toch blijft ze er opgewekt onder. Ze heeft het onder controle, echt. Koen heeft echter zijn twijfels. Komt het nog goed?

Maud & Babs is een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. Mantelzorg is een urgent maatschappelijk onderwerp. In Nederland is één op de drie volwassenen mantelzorger, dat is circa vijf miljoen mensen (bron: SCP 2020). Gewone mensen, die naast hun baan en gezin intensief voor iemand zorgen.

 

Cast

De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

 

Maud & Babs (acht afleveringen)

Vanaf zondag 12 september 

Om 22.20 uur, op NPO 1

MAXVandaag.nl

 

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.

De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Jaïr Ferwerda met nieuw RTL4-programma ‘Hai Society’

Presentator Jaïr Ferwerda gaat in het nieuwe RTL4-programma ‘Hai Society’ op pad met vermogende Nederlanders in het buitenland. Hoe wonen ze, hoe werken ze en hoe wordt het leven gevierd? Onbevangen en met de nodige humor geeft Jaïr een uniek kijkje in welvarende Nederlandse enclaves. Kijk vanaf zondag 1 augustus iedere week om 21.30 uur bij RTL 4 mee met Jaïr in zijn nieuwe programma 'Hai Society'.

 

Jaïr Ferwerda over het nieuwe programma: "Naast de politiek heb ik altijd een fascinatie gehad voor het societyleven. Ik liep al lang met het idee rond om welgestelde Nederlanders in het buitenland te volgen. Dankzij hun zakelijk succes hebben zij een leven vol luxe en geld en dus vrijheid. Dat levert natuurlijk mooie verhalen van bijzondere mensen op. Tegelijkertijd weten wij Nederlanders elkaar altijd te vinden in het buitenland en blijven we altijd onszelf. Ik vond het prachtig om mij even onder te dompelen in hun wereld.”

 

Voor deze nieuwe serie reisde Jaïr het afgelopen jaar naar landgenoten in exclusieve oorden, zoals Saint-Tropez, Monaco, Curaçao en het luxueuze Vale do Lobe in Portugal. Jaïr portretteert en ontmoet grote ondernemers, paradijsvogels, pensionado’s en bon vivants die ons land hebben achter gelaten en het goede leven leiden. Hij vaart mee op hun boten, test de nieuwste speeltjes, frequenteert de meest exclusieve uitgaansgelegenheden en bezoekt met een Nederlandse makelaar ter plaatse de mooiste huizen. Veelvuldig wordt in het programma ook de Hollandse vraag gesteld: ‘‘Wat kost dit eigenlijk?’’ In 'Hai Society' zien we ook dat ondanks al die weelde niet alles te koop is in het leven.

 

Jaïr gaat in deze serie ook op bezoek bij bekende Nederlanders in de streek. Zo treft hij Golden Earring-zanger Barry Hay op Curaçao, gaat hij op pad met Truus en Louis van Gaal in de Algarve en heeft hij een van de laatste interviews met Jan des Bouvrie in Saint-Tropez.

 

In ‘Hai Society’ krijgen we een goed beeld van de vaderlandse happy few over de grens. Door de Hollandse nuchterheid en gezonde dosis humor valt er daarnaast ook nog veel te lachen en te verwonderen. Hai, hai! 

 

'Hai Society', geproduceerd door PilotStudio, is vanaf zondag 1 augustus om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd. 

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio 

 

PowNed komt met Vlaamse versie Meiden die rijden (NPO 3)

Na de succesvol bekeken serie Meiden die rijden is vanaf 6 augustus bij PowNed op NPO 3 de realityserie ‘Vlaamse Meiden die rijden’ te zien. België telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Toch doen zij zeker niet onder voor hun mannelijke collega’s. In 8 afleveringen vertellen 10 vrouwelijke chauffeurs over hun bijzondere baan, het leven onderweg, het respect dat ze krijgen, de vooroordelen waarmee ze geconfronteerd worden en het vrouw-zijn in een mannenwereld.

 

Eén ding is zeker: achter het stuur van hun vrachtwagen zijn zij de baas, net als hun Nederlandse collega's. En hun vrouwelijkheid, die verliezen ze nooit. Dat is ook te zien aan hun vrachtwagencabine, die vaak een afspiegeling is van hun persoonlijkheid; volledig in het roze, met extra lampjes, stickers, of vol met foto's. Die cabine is hun thuis en die betreden zonder je schoenen uit te doen is uit den boze. Eén voor één voelen deze chauffeurs de diesel door hun aderen stromen.

 

Elke rit brengt deze Vlaamse rijdende meiden nieuwe uitdagingen, want ze weten vaak niet wanneer ze aankomen of waar ze de nacht zullen doorbrengen. Ze vertrekken voor dag en dauw, maken lange dagen en zijn vaak ver en lang weg van huis en hun kinderen. Maar een ding is zeker: ze zitten steeds met enorm veel plezier achter het stuur.

 

‘Vlaamse Meiden die rijden’ wordt geproduceerd door Warner Bros België en is vanaf vrijdag 6 augustus om 20:15 uur te zien op NPO 3. De serie wordt ook bingeable aangeboden op NPO Plus.

 

Bron: PowNed

 

Dionne Stax maakt overstap naar MAX

Presentator, journalist en programmamaker Dionne Stax maakt definitief de overstap naar Omroep MAX. Ze presenteert bij de omroep al het programma Van onschatbare waarde, maar zal vanaf het najaar exclusief programma’s gaan maken voor de omroep. Zo presenteert ze onder andere het nieuwe MAX-programma ARIA dat in oktober op zoek gaat naar nieuw operatalent.


Dionne Stax: “Van onschatbare waarde van MAX was mijn eerste tv klus die ik deed naast mijn werk als nieuwslezeres; zij gaven me als eerste de kans om mij als presentator te ontwikkelen, wat ik enorm gewaardeerd heb en waardoor ik nog meer van het tv-vak ben gaan houden. MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel.” 

 

MAX-directeur Jan Slagter: “We kennen Dionne natuurlijk al langer en werken altijd met veel plezier samen. Des te leuker is het dat ze nu vast onderdeel wordt van ons team. We kijken er enorm naar uit om samen nog meer nieuwe programma’s te maken en te ontwikkelen.” 

 

Bron: Omroep MAX

Foto: © Roland Reinders

 

Sander Hoogendoorn, Jasmine Sendar, Evelien de Bruijn, Carrie ten Napel en Mounir Toub in Nederland in Beweging

Het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging staat op het punt te beginnen. Vanaf maandag 6 september stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens heel Nederland weer om te bewegen. Door mee te doen aan de oefeningen kunnen kijkers al de helft van de dagelijkse norm van dertig minuten gezond bewegen behalen. Dit seizoen is er een speciale oefengroep, bestaande uit bekende Nederlanders. Nederland in Beweging is elke werkdag om 10.15 uur te zien op NPO 1.

 

Het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging start op maandag 6 september. Elke eerste vrijdag van de maand neemt een oefengroep, bestaande uit bekende Nederlanders, plaats achter Olga en Duco. Sander Hoogendoorn, Jasmine Sendar, Evelien de Bruijn, Carrie ten Napel en Mounir Toub zullen tijdens de specials meebewegen. Dat maakten Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) en Evelien de Bruijn (Radio 10) zojuist bekend. In de reguliere uitzendingen van Nederland in Beweging bestaan de oefengroepen, zoals vertrouwd, uit onbekende sportievelingen.


Over Nederland in Beweging

In Nederland in Beweging stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens met niet aflatend enthousiasme elke Nederlander om meer te bewegen. Kijkers kunnen, door een kwartiertje mee te doen aan de oefeningen, al de helft van de dagelijkse norm behalen. Sinds 2008 is Nederland in Beweging te zien bij MAX en in 2020 vierde het programma zijn 20-jarig jubileum.

 

Nederland in Beweging online

Ook online is Nederland in Beweging volop aanwezig. Op MAX Vandaag en sociale media worden extra oefeningen en tips gedeeld. In aanloop naar het nieuwe seizoen zal bovendien extra content met betrekking tot de BN’er-afleveringen worden geplaatst. Op het YouTube-kanaal van MAX zijn ook de trainingen, die Olga ten tijde van de eerste coronalockdown op Facebook verzorgde, terug te kijken.

Nederland in Beweging

Vanaf maandag 6 september

Elke werkdag om 10.15 uur op NPO 1

Presentatie: Olga Commandeur en Duco Bauwens

MAXVandaag.nl

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio 

 

Humberto naar Het Kurhaus 

Vanaf  maandag komt ‘Humberto’ twee weken vanuit Scheveningen in verband met de Olympische Spelen. Op het strand van Scheveningen worden alle sporters na thuiskomst opgevangen en medaillewinnaars gehuldigd. De talkshow is iedere doordeweekse avond rond 21.45 uur live vanuit Het Kurhaus te zien.

 

In Scheveningen ontvangt Humberto zijn gasten voor het actuele nieuws, met uiteraard extra aandacht voor de Olympische Spelen. Burgemeester Jan van Zanen komt langs, maar ook Olympisch kampioenen Mark Tuitert en Inge de Bruijn schuiven aan. Verder doet Humberto een vooruitblik op de belangrijkste atletiekwedstrijden met Gregory Sedoc en Adrie van der Poel over de Olympische mountainbike-wedstrijd van zijn zoon Mathieu.

 

De komende weken ontvangt Humberto ook familieleden van sporters die de wedstrijden dit jaar niet vanaf de tribunes in Tokio, maar thuis moeten kijken. En uiteraard schuiven de sporters na terugkomst aan om in Het Kurhaus terug te blikken op hun prestaties. 

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Het Magazijn met Herman Berkien op UStad

Magazine voor en over Utrechters,  met een gesprek met cabaretier Herman Berkien in zijn stamkroeg en de FC Utrecht selectie uit oktober 1994.

 

Deze aflevering is helemaal gewijd aan de cabaretier en zanger Herman Berkien. Joris Linsen zoekt hem op in zijn stamkroeg. Moppentappen aan de bar kan dan natuurlijk niet ontbreken. Berkien is voornamelijk bekend van zijn liedjes in het Utrechts. Zijn bekendste lied is toch wel Utereg me Stad. Maar hij is ook een hartstochtelijk supporter van FC Utrecht en de clubliederen van Herman schalden en schallen nog regelmatig door stadion Galgenwaard.   

 

Op 22 juni 2005 is Herman Berkien overleden. 

 

Bekijk hier de aflevering van Het Magazijn met Herman Berkien uitgezonden op UStad.

 

Bron: (beeld) UStad/Dutch Radio

 

TV Monument Special: Peter R. de Vries

Omroep MAX heeft naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uitgezonden op NPO 1.

 

In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter heeft gegeven. 

 

De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweegbrachten.

 

Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni en werd uitgezonden op vrijdag 16 juli. Gemist? Terug kijken kan via NPO Start.

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio

 

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door, zo maakte de zender zondag bekend.

 

Door de extra veiligheidsmaatregelen was het wel mogelijk om weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar RTL heeft besloten het team van RTL Boulevard rust te geven.

 

Het besluit werd genomen nadat er zaterdagavond sprake was van een ernstige dreiging bij de studio. Na informatie van de Amsterdamse driehoek werd besloten de uitzending af te gelasten. Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan.

 

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

 

Bron: ANP

 

'Studio RTL Boulevard weg van Leidseplein na dreiging'

De live-uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer vanaf het Leidseplein in Amsterdam uitgezonden. Dat bevestigen meerdere bronnen aan het AD. Waar de redactie zich zal vestigen, is vooralsnog onduidelijk.

 

Meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar zeggen tegen het AD dat RTL heeft besloten om ook de aankomende uitzendingen in ieder geval de komende dagen niet vanaf het Leidseplein te presenteren. Een woordvoerder van RTL kan op dit moment het nieuws nog niet bevestigen.

 

Bron: ANP

Quiz De slimste mens is terug

Wie wordt de 18e winnaar van De slimste mens en opvolger van zanger Rob Kemps? Vanaf maandag 12 juli keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd met elkaar aan.

 

In de eerste uitzending van dit 18e seizoen nemen cabaretier Bert Visscher, schrijfster en presentatrice Daphne Deckers en gastheer uit First Dates Sergio Vyent het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. De slimste mens gaat niet alleen om de nodige kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. 

 

In de eerste uitzending van dit 18e seizoen nemen cabaretier Bert Visscher, schrijfster en presentatrice Daphne Deckers en gastheer uit First Dates Sergio Vyent het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. De slimste mens gaat niet alleen om de nodige kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. 

 

De slimste mens online 

Online kunnen kijkers extra foto’s en video’s vinden van De slimste mens en komen ze meer te weten over de kandidaten van dit seizoen. Via de social media kanalen is het ook mogelijk om zelf je kennis te testen in laagdrempelige quiz formats. De app van De slimste mens is helemaal vernieuwd. Door technische updates en aanpassingen aan de vormgeving is de spelervaring verbeterd. Met de update is de app helemaal klaar voor de meer dan 10 miljoen gespeelde potjes per jaar! De quiz is ook te spelen via de smart speaker. Start de spraakgestuurde quiz door tegen je Google Home of Google Assistent te zeggen: “praat met de slimste mens!” 

 

De slimste mens is een productie van Skyhigh TV. 

 

De slimste mens, vanaf maandag 12 juli dagelijks om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. 

 

Bron: (beeld) KRO-NCRV/Dutch Radio