Herdenking op de Waalsdorpervlakte bij RTL Nieuws

Op de Waalsdorpervlakte, in de duinen bij Wassenaar, vond de dodenherdenking plaats. Die was 19.50 uur live te volgen via de site en app van RTL Nieuws.

 

Onder het luiden van de zogeheten Bourdonklok liepen mensen in een stoet langs het monument op de voormalige executieplaats. De klok zweeg om 20.00 uur. 

 

Bron: (beelden-tekst) © RTL Nieuws/Dutch Radio 

RTL-topman Sven Sauvé over dreiging tegen RTL Boulevard 

RTL-topman Sven Sauvé heeft aan RTL Nieuws laten weten dat er geen duidelijkheid is uit welke hoek de dreiging komt tegen RTL Boulevard. Daarom ging de live-uitzending zaterdagavond niet door en werd de studio in Amsterdam ontruimd.  

 

RTL Boulevard heeft een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries die dinsdagavond van dichtbij werd neergeschoten, toen hij van de studio naar de parkeergarage liep.

 

RTL-topman Sven Sauvé vertelt in deze video over de dreiging tegen Boulevard.

 

Bron: (beeld) RTL Nieuws/Dutch Radio

  

Presentatoren nieuw seizoen 'Five Days Inside' bekend

De presentatoren voor het nieuwe seizoen van het aangrijpende programma 'Five Days Inside' zijn bekend.

 

Geraldine Kemper, Natasja Froger en Rick Brandsteder zijn de (nieuwe) presentatoren van het tv-programma. Dat maakte RTL Boulevard bekend.

 

'Five Days Inside' is vanaf dinsdag 31 augustus weer te zien bij RTL 5.  In deze documentaireserie gaan drie presentatoren naar bijzondere plekken in Nederland om daar vijf dagen 'mee te lopen'.

 

Zo hebben ze de eer om plekken te bezoeken waar je normaalgesproken niet wordt toegelaten. Overigens blijven de presentatoren, net zoals voorgaande seizoenen, ook slapen op de plek. Overdag worden ze met een cameraploeg gevolgd en worden ze in het diepe gegooid bij de plek waar ze op dat moment verblijven. Dit levert dan ook vaak aangrijpende scènes op. In het nieuwe seizoen zullen Rick, Natasja of Geraldine onder meer een bezoekje brengen aan een kinderhospice, een epilepsiecentrum en een booreiland.

  

Geraldine en Rick zijn nieuw te zien in het vierde seizoen en nemen het stokje over van Caroline Tensen en Angela Groothuizen. In eerdere seizoenen brachten de presentatoren onder meer een bezoekje aan een verslavingskliniek, een centrum voor eetstoornissen en een revalidatiekliniek. Het eerste seizoen, dat werd gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring. 

 

Bron: (beeld) RTL Boulevard/Dutch Radio 

 

Emilie Sleven nieuw gezicht van Hart voor Muziek

Emilie Sleven is het nieuwe gezicht van Hart voor Muziek. Dat meldt Omroep Brabant. Emilie volgt Ferry de Lits op die de muziekshow voor haar komst presenteerde. 

 

Het afgelopen jaar was wel heel bijzonder voor alle Nederlandse artiesten. En zeker ook voor Ferry de Lits, meer dan zes jaar het gezicht van Hart voor Muziek.

 

“Het afgelopen jaar is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het lukte mij niet altijd om me daardoor aan alle verplichtingen te kunnen houden. Dat heeft ertoe geresulteerd dat het team van Hart voor Muziek vanuit een prima verstandhouding op zoek is gegaan naar een nieuw gezicht”, aldus Ferry de Lits.

 

Vanaf nu wordt Hart voor Muziek gepresenteerd door een ander bekend gezicht: Emilie Sleven. Zij maakte al furore als presentatrice op de radio bij PuurFM, Hollandio, 8FM en de laatste jaren als vaste presentatrice bij SterrenNL van AVROTROS. Daarnaast is zij meer en meer het gezicht van grote muzikale evenementen. En nu dus ook van Hart voor Muziek.

 

Ferry: ”Daarmee geef ik het stokje, weliswaar met pijn in het hart, door aan iemand die het presenteren in het bloed zit. Ik wens haar daarbij alle succes! En natuurlijk wil ik de crew van Hart voor Muziek, mijn trouwe fans en alle artiesten danken voor zes prachtige jaren. Het was een feest om het programma mee te maken. De komende tijd komen er heel veel leuke dingen op mijn pad, waar ik me nu voor 100% op ga focussen. Nogmaals dank aan iedereen!”.

 

Kijk op de site van Omroep Brabant voor meer informatie over de uitzendtijden van Hart voor Muziek.

 

Bron: (beeld) Omroep Brabant/Dutch Radio

 

Glennis Grace nieuwe coach in The voice of Holland 

Glennis Grace wordt de nieuwe coach in The voice of Holland. Dat heeft RTL bekendgemaakt. 

 

Peter van der Vorst, directeur content RTL Nederland: "Wij zijn heel blij dat Glennis plaats gaat nemen in een van de rode stoelen. Ze wordt alom geprezen als een van de beste zangeressen van Nederland én ze weet als geen ander hoe het is om door een jury beoordeeld te worden. Ze deed mee aan het Eurovisie Songfestival en stond in de finale van America’s Got Talent. Met die internationale ervaring is ze de perfecte toevoeging aan het team van coaches dat er al zit. Stuk voor stuk toppers die hun sporen op muziekgebied ruimschoots hebben verdiend. Anouk, Ali B en Waylon hebben er een geduchte collega én concurrent bij, want wij zijn er van overtuigd dat Glennis populair zal zijn bij de talenten." 

 

Glennis Grace: “Ik ben super vereerd dat ik als coach voor The voice of Holland ben gevraagd. The Voice is vanaf het allereerste seizoen één van mijn favoriete programma's. Ik heb bijna alle afleveringen van Nederland, maar ook van UK en USA gezien. Ik geniet enorm van al dat talent en regelmatig jeukten mijn handen om als coach aan de slag te gaan. Ik ben een perfectionist en probeer het maximale uit mijzelf, maar ook uit anderen te halen. Dus be ready, als ik voor je draai en jij kiest voor mij dan ga ik voor je door het vuur!”

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Emma Wortelboer met 'Dat Snap Je Als Je Ouder Bent'

Wat als je van je ouders geen tattoo mag zetten? Er niemand mag blijven slapen? Of je altijd stipt om 22.00 uur thuis moet zijn, terwijl het feestje dan eigenlijk pas echt begint? In de zesdelige BNNVARA-serie 'Dat Snap Je Als Je Ouder Bent' volgt Emma Wortelboer gezinnen waarbij de ouders en kinderen het maar niet eens kunnen worden over een tiener-ouder kwestie. Emma gaat bij ze langs en verdiept zich in de standpunten van beiden. Want waarom zou je een tattoo willen zetten? En waarom zou je dit verbieden? Emma neemt ze mee om elkaars wereldbeeld te leren kennen. Zo introduceert Emma moeders in de rap- en gamewereld en neemt ze zonen en dochters mee naar speciale dates, verrassende bootcamps en bijzondere eye-openers. En dat alles met maar één doel; de gezinnen dichter bij elkaar brengen. 'Dat Snap Je Als Je Ouder Bent' is dit najaar te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

Emma: 'Het idee voor dit programma ontstond toen ik bij mijn ouders thuis was. Ik had het met mijn vader over werk en we werden overschreeuwd door mijn zusje die het weer eens niet eens was met mijn moeder. Mijn vader wees ernaar en zei: 'Daar moet je een programma over maken'. Nou dat vond ik dus helemaal niet zo'n gek idee. Sterker nog, in de ontwikkelingsfase die volgde heb ik me vaak afgevraagd waarom het nog niet bestond! Het lijkt me namelijk van alle tijden.'

 

Aanmelden

Het programma zoekt nog gezinnen waarvan ouders en tieners het niet eens kunnen worden over een onderwerp. Of dat nu gaat over studie, gamen, kleding, seks of wat dan ook. Ben jij tussen de 14 en 20 jaar, woon je nog thuis en sta je soms lijnrecht tegenover je ouders? Of ben je ouder en heb je een tiener-ouder kwestie met je kind waar jullie niet uitkomen? Meld je dan hier.

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

 

Eric Corton, Mustafa Duygulu en Abbey Hoes in dramaserie Dertigers 

Dertigers gaat verder bij BNNVARA op NPO 3! In de dramaserie worden de levens van een vriendengroep gevolgd en passeren herkenbare dertigers dilemma's de revue. In dit tweede seizoen zijn er, naast de vaste cast, rollen weggelegd voor Eric Corton, Mustafa Duygulu en Abbey Hoes. Ook maken John Buijsman, Jip van den Dool en Margo Dames hun opwachting. Het nieuwe seizoen van Dertigers is vanaf 23 augustus dagelijks te zien om 22:05 uur bij BNNVARA op NPO 3. 

 

De bekende vriendengroep wordt gespeeld door Joy Wielkes (Nora), Wieger Windhorst (Pieter), Justus van Dillen (Alex), Lykele Muus (Bart), Leonoor Koster (Lot), Eva Laurenssen (Saar), Jelle de Jong (Elias) en Gürkan Küçüksentürk (Feras). 

 

Regisseur Elzelien Peters heeft samen met acteur Lykele Muus de scenario's bewerkt. Lykele Muus: "Met het eerste seizoen van Dertigers schoten we soort van per ongeluk in de roos, maar in seizoen 2 laten we niets aan het toeval over. Het was een feest om voor deze geweldige groep een nog mooier, grappiger en verrassender nieuw seizoen te mogen schrijven. We kennen de personages inmiddels zo goed dat we precies weten hoe ver ze kunnen gaan, en hoe diep ze kunnen vallen..." 

 

Na het heftige slot van seizoen 1 hebben de vrienden hun levens weer opgepakt. Maar lukt het ook hun vriendschap in stand te houden op de lange termijn? Kan Bart zijn bedrog voor Lot geheimhouden? Zullen Alex en Elias elkaar terugvinden? Hoe vergaat het Nora als alleenstaande moeder? Smaakt de kus in de lift van Pieter en Saar naar meer of zijn ze gewoon vrienden gebleven? 

 

Dertigers is een bewerking van de gelijknamige succesvolle Vlaamse serie. De regie ligt in handen van Elzelien Peters, Hans Somers en Janice Pierre. 

 

'Dertigers' is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA 

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem presenteren afwisselend talkshow de vooravond

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gaan een andere invulling geven aan de vooravond op NPO 1. Zij presenteren vanaf maandag 30 augustus afwisselend de talkshow tussen 19.00 en 20.00 uur bij BNNVARA op NPO 1.

 

Directeur Content BNNVARA Gert-Jan Hox: 'Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken. Daar zal met een andere invulling en met de afwisselende presentatie door Sophie en Khalid, nog meer de focus op komen te liggen. Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt. Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVARA. We zijn met hen in gesprek over toekomstige programma's en projecten.'

 

Khalid: 'Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken. Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken.' Khalid Kasem (1978) is advocaat en heeft een eigen advocatenkantoor. Het grote publiek maakte kennis met Khalid als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri en kent hem als deelnemer aan het programma De Slimste Mens, waar hij tweede werd.

 

Sophie: 'Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer. Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m'n cluppie BNNVARA op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m'n leven.' Sophie Hilbrand (1975) is sinds 2004 presentator bij BNNVARA (voorheen BNN). Ze presenteert tot en met 5 juli samen met Hugo Logtenberg de maandagavond van Op1 en is te zien in het BNNVARA-programma Opstandelingen.

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

 

Art Rooijakkers krijgt nieuw RTL-zomerprogramma ‘B&B Vol Liefde’ 

Vanaf maandag 12 juli start het nieuwe programma ‘B&B Vol Liefde’, waarin alleenstaande B&B eigenaren, die op verschillende plekken in Europa wonen, op zoek gaan naar de liefde van hun leven. Gaat het ze lukken iemand te vinden met wie ze hun droom kunnen delen? Volg hun zoektocht zeven weken lang elke maandag t/m donderdag om 20.30 uur bij RTL4.

 

Art Rooijakkers over het nieuwe programma: “Soms droom ik er ook wel eens van; een B&B beginnen in een zonnig Europees land. Maar om de stap echt te zetten, heb je lef en doorzettingsvermogen nodig. Dat hebben al onze 6 eigenaren. En dat kunnen ze deze zomer ook zeker goed gebruiken, nu ze Nederlandse vrijgezellen over de vloer krijgen. Dat levert mooie, grappige en bijzondere ontmoetingen op die -wie weet- tot liefde leiden. Een zoektocht die ik met veel plezier presenteer.”

 

Op verschillende plekken in heel Europa wachten 6 vrijgezelle B&B eigenaren op de liefde van hun leven. Voor de romantiek, maar natuurlijk ook om te helpen de B&B draaiende te houden. Op de meest romantische plekken volgen we de zoektocht van de eigenaren en hun liefdeskandidaten wat mooie, romantische, maar ook grappige en soms pijnlijke situaties met zich meebrengt.

 

De presentatie ligt in handen van Art Rooijakkers. Hij begeleidt de eigenaren en helpt ze in hun zoektocht naar de mogelijke perfecte match. Wordt het een rijk gevulde zomer vol romantiek of zal het avontuur stranden? Het is deze zomer te zien in: ‘B&B Vol Liefde’!

 

De deelnemers van ‘B&B Vol Liefde’ worden op een later moment bekend gemaakt.

‘B&B Vol liefde’ wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf 12 juli elke maandag t/m donderdag om 20.30 uur bij RTL 4

 

Bij alle producties en samenkomsten van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd. 

 

Bron: (foto) RTL/Dutch Radio

 

Frank Dane met nieuwe zangwedstrijd op SBS6

538-dj Frank Dane presenteert de nieuwe zangwedstrijd BEAT ME: The Five Knock-Outs, waarin de kandidaten niet alleen moeten beschikken over een fantastische stem maar ook over een goede portie inschattingsvermogen. Wat is hun zangtalent waard? In elke aflevering worden vijf knock-outs, vijf zangduels gezongen in allerlei genres: van volkszangers tegen rockers tot singer-songwriters tegen bands, elke combinatie is mogelijk. Een loting bepaalt welke uitdager als eerste een winnaar van vorige week mag kiezen om tegen te duelleren. Beide kandidaten treden op en een wisselende, driekoppige vakjury én een publieksjury van zeventig man sterk bepalen wie er wint. BEAT ME: The Five Knock-Outs is te zien vanaf zaterdag 10 juli om 20.30 uur op SBS6.

 

Frank Dane: “Ik vind het een ongelooflijke eer dat ik zo’n grote studioshow als Beat Me mag gaan presenteren. Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Het belooft een spannende en leuke show te worden met bijzondere talenten, die ook nog eens heel veel geld kunnen verdienen. Zin in!”

 

Na iedere knock-out staat de winnaar van vorige week voor de keus: stapt hij uit met het bedrag dat hij nu waard is? Of wacht hij de uitslag van de jury af, met de kans dat hij wint en in de volgende aflevering nóg meer geld waard is. Een risico, want bij verlies vertrekt hij met lege handen. Hoe meer knock-outs een kandidaat wint, hoe meer geld er op het spel staat. Na zes knock-outs is dat zelfs 50.000 euro! Wat is wijsheid? Geloven in je eigen talent of op tijd uitstappen? 

 

Uitzending: vanaf zaterdag 10 juli, wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Beeld: 538

 

Wesley Sneijder vaste analist UEFA Champions League bij RTL 7

Wesley Sneijder schuift vanaf het nieuwe seizoen aan als vaste analist tijdens de UEFA Champions League-uitzendingen bij RTL 7. De man die als voetballer maar liefst 76 wedstrijden speelde in de Champions League en deze eenmaal wist te winnen (seizoen 09/10 met Internazionale), laat vanaf komend seizoen zijn kritische blik los op de wedstrijden.

 

Humberto Tan presenteert de UEFA Champions League-avonden vanaf de groepsfase van dit prestigieuze toernooi. Met Sneijder is de eerste speler uit het Champions League-team van Humberto gepresenteerd en de rest van het team wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Wesley Sneijder: “Het is voor mij een nieuwe uitdaging om in Nederland aan de slag te gaan als analist van de Champions League. Ik heb als speler vaak genoeg aan de aftrap gestaan van een Champions League-wedstrijd en iedere keer heeft het iets magisch. De sfeer in het stadion, de spanning als je het veld op loopt, het was iedere keer kippenvel… Daarom kijk ik er ook naar uit om deze topaffiches te analyseren.”

 

De UEFA Super Cup  

Op woensdag 11 augustus is de 46e editie van UEFA Super Cup. In deze wedstrijd speelt Europa League-winnaar Villarreal (Spanje) tegen Champions League-winnaar Chelsea (Engeland). Het decor voor deze wedstrijd is Windsor Park in Belfast. De wedstrijd is 11 augustus live te volgen bij RTL 7.

 

Bron: (beeld) RTL/(bewerking) Dutch Radio

 

Tooske Ragas presenteert K2 zoekt K3

Dit najaar gaat de spraakmakende zoektocht naar het nieuwe K3-lid van start in Nederland en Vlaanderen. Tooske Ragas neemt de presentatie voor haar rekening samen met haar Belgische collega Kurt Rogiers. Dat de opvolger van Klaasje niet noodzakelijk een vrouw hoeft te zijn, is niet de enige vernieuwing in K2 zoekt K3. Dankzij een verrassende twist in de jury wordt de show nog spannender. Voordat de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze de professionele jury trotseren die hun zang én performance afzonderlijk beoordeelt. De jury bestaat uit Gordon, Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant. K2 zoekt K3 is dit najaar te zien op SBS6.

 

Tooske Ragas keert na jaren terug als presentatrice van een grote talentenjacht. En dit keer maakt ze van dichtbij mee wie de opvolger van Klaasje wordt. Tooske: “Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn op het vertrouwde nest bij een talentenjacht. Het bijzondere aan deze zoektocht is dat de winnaar direct onderdeel wordt van K3 en daardoor meteen al aan het leven van een popster kan beginnen. Ik kijk ernaar uit om de kandidaten bij te staan in dit programma samen met mijn Belgische medepresentator Kurt Rogiers.”

 

Samantha en Natalia vormen de hoor-jury en beoordelen vanuit daar het zangtalent van de kandidaten. Zij jureren dus blind. In de zie-jury zijn Gordon en Ingeborg alleen aangewezen op hun ogen. Zij horen de audities niet, maar oordelen over de performance én de K3-factor van de kandidaten. Als alle vier de juryleden positief zijn over een kandidaat, mag diegene door naar de publieksjury. In de publieksjury zitten 100 willekeurige Nederlanders en Vlamingen van verschillende leeftijden die beslissen wie door mag naar de studioshows. Daarin is alleen voor de allerbeste K3-zanger of -zangeres in spé een plek weggelegd.

 

Gordon: "Echt ontzettend leuk dat ik, zeker nu werkelijk iedereen kan meedoen, mag meebepalen wie dat felbegeerde plaatsje in deze nieuwe K3-formatie krijgt. Ik heb onwijs veel zin in die audities en zal samen met mijn collega-jurylid Ingeborg vast en zeker mijn ogen uit kijken tijdens het vormen van mijn oordeel over alle optredens.”

 

Samantha: “Ik voel me enorm vereerd dat ik deel mag uitmaken van de jury die op een wel heel bijzondere manier gaat bepalen wie de nieuwe collega wordt van Hanne en Marthe. K3 is natuurlijk al meer dan 20 jaar een instituut in Nederland en België en ik bewonder ze al zolang als ze bestaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik samen met Natalia in de luister-jury zit. Laat die gouden mannen- én vrouwenkeeltjes maar horen!”

 

Natalia: “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de jury. K2 zoekt K3 is een wedstrijd waar een gegarandeerde carrière aan vasthangt. Deze nieuwe K3 wordt ook de K3 waar Bobbi-Loua mee zal opgroeien. Ook dat is een fijne bedenking. Ik kijk er enorm naar uit!”

 

Ingeborg: “Toen de vraag kwam van VTM om in de jury te zetelen van K2 zoekt K3 heb ik niet lang getwijfeld. Door mijn achtergrond als presentatrice van een kinderprogramma en mijn knowhow van zingen, acteren en presenteren voelde ik een sterke betrokkenheid. Toen ik daarna vernam dat ik met Gordon een duo zou vormen was mijn enthousiasme alleen maar sterker geworden. Een heerlijke Nederlander die me al heel vaak deed lachen. Dat wordt dus een bijzonder fijn avontuur!”

 

Uiteraard is er ook voor Hanne en Marthe én voor Gert Verhulst een rol weggelegd in de grote zoektocht. Wat die rol precies inhoudt, wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

Uitzending: komend najaar op SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (foto) SBS6

 

Chantal Janzen krijgt nieuwe TV-show

Chantal Janzen presenteert vanaf oktober 2021 een gloednieuwe zaterdagavondshow bij RTL 4. Een show voor alle leeftijden die alles behalve slaapverwekkend is. Iedere week ontvangt Chantal in de studio een enthousiast publiek, volledig gekleed in hun mooiste pyjama en speelt met hen verrassende spellen. Naast dit nieuwe televisieprogramma keert volgend jaar (oktober 2022) ook ‘Chantals Pyjama Party Live’ in de Ziggo Dome terug. Na een succesvolle eerste editie van het event in 2019 is Chantal klaar om ook in 2022 de grootste pyjama party van Nederland te geven.  

 

Chantals Pyjama Party, de TV-show voor het hele gezin

Zeg Chantal Janzen, humor, publiek en een ultieme hoofdprijs en je hebt de ingrediënten voor een gezellige, energieke, nieuwe zaterdagavondshow. In deze show is het publiek niet alleen aanwezig om te klappen, juichen, genieten en lachen. Zij zijn de sterren van de avond en maken allemaal kans om geselecteerd te worden voor de meest uiteenlopende spellen, van hilarisch en uitdagend tot zenuwslopend. Het doel is het behalen van de finale, want daarin spelen de winnaars voor een fantastische reis. Maar hoelang die vakantie duurt en wat de bestemming is? Dat hangt helemaal af van hoe het finalespel gespeeld gaat worden. De winnaars gaan in ieder geval linea recta in pyjama op vakantie… 

 

‘Chantals Pyjama Party’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland, een label van Banijay Benelux, in samenwerking met &C TV. 

 

Bron: (foto) RTL/Dutch Radio

 

Eddy Zoëy trekt opnieuw de natuur in voor RTV Utrecht

Vanaf zondag 30 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Natuurlijk Zoëy uit. De zesdelige serie met presentator Eddy Zoëy heeft als thema natuur in combinatie met duurzaamheid. Want het bewustzijn over het effect van ons mensen op de natuur is de eerste stap naar een duurzamere planeet. Eddy ontdekt dat er veel duurzame initiatieven zijn in onze regio die weer invloed hebben op onze natuur.

 

Verwoed natuurliefhebber en vogelaar Eddy Zoëy praat in het programma Natuurlijk Zoëy met biologen, vakidioten en gepassioneerde natuurhobbyisten over de complexe relatie tussen natuur en duurzaamheid. De serie zit daarom ook vol met opmerkelijke en interessante wetenswaardigheden. Zo gaat Eddy op bezoek bij de Amersfoortse StadsWormerij om te kijken hoe ze daar voedselresten om zetten in supercompost. Ook gaat hij op onderzoek uit om de windmolen problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van vogels. Want windmolens zijn een duurzame oplossing voor ons energieprobleem, maar is het daarom ook een duurzame oplossing voor ons natuurbehoud als er vogels tegenaan vliegen? En we horen er veel over: stikstof, hoe staat het met het stikstofprobleem in onze regio en wat is de invloed ervan op onze natuurgebieden? Welke dieren en planten leven er in waterbergingen, in een voedselbos en onder de zonnepanelen op de zonneparken? Eddy gaat op pad en zoekt het uit!

 

Natuurlijk Zoëy is vanaf zondag 30 mei iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

Bron: (foto) RTV Utrecht

 

Restauratie Gouden Koets op de voet gevolgd door NOS

Na Prinsjesdag 2015 begon een ingrijpende restauratie van de Gouden Koets. Sindsdien is het rijtuig tot op het kleinste detail bekeken en daar waar nodig onder handen genomen. Die restauratie is nu afgerond. Aan de vooravond van een tentoonstelling in het Amsterdam Museum waarin de Gouden Koets centraal staat, zendt de NOS een documentaire uit waarin de ingewikkelde operatie op de voet wordt gevolgd. 


Centraal in de uitzending staan de dilemma’s waarvoor de restauratoren zich gesteld zagen. De Gouden Koets is een kunstobject met historische waarde, maar moet ook veilig ‘vervoersmiddel’ zijn op hoogtijdagen voor het Koninklijk Huis. Welke dilemma’s levert dat op tijdens het restauratieproces? Een ander thema is de discussie over het paneel ‘Hulde der Koloniën’, dat een groot deel van de linkerzijde van het rijtuig beslaat. De afgelopen jaren gaan stemmen op die ervoor pleiten de Gouden Koets vanwege dat paneel niet meer in te zetten voor Prinsjesdag en andere grote koninklijke gebeurtenissen.

Cadeau voor koningin Wilhelmina 

De Gouden Koets was een cadeau van de Amsterdamse bevolking aan koningin Wilhelmina, ter gelegenheid van haar troonsbestijging in 1898. Sinds 1903 laat het staatshoofd zich er op Prinsjesdag mee naar de Ridderzaal rijden. Daarvoor werd steevast de Glazen Koets gebruikt, die met dat doel ook weer tijdens de restauratie van stal is gehaald. Van 18 juni tot en met februari volgend jaar staat de Gouden Koets in het Amsterdam Museum. Of de koets daarna weer voor Prinsjesdag zal worden ingezet, is nog ongewis.


NOS De Gouden Koets

Woensdag 16 juni, 20.30-21.10 uur, NPO 2

 

Bron: NOS/Dutch Radio

 

Friends: The Reunion exclusief te zien op SBS6

De grote schare fans van de hitserie Friends kan binnenkort zijn hart ophalen. Vrijdag 28 mei a.s. om 20.30 uur is Friends: The Reunion in Nederland exclusief te zien op SBS6. Na maar liefst 17 jaar komen in deze langverwachte eenmalige reüniespecial de sterren Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry voor het eerst weer bij elkaar. In de oorspronkelijke studio van Friends blikken zij terug op de periode waarin deze sitcom over de zes New Yorkse vrienden immens populair was. Ook zijn er gastoptredens van onder andere David Beckham, Justin Bieber, Lady Gaga, Kit Harington, Tom Selleck en Reese Witherspoon. 

 

Friends is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door David Crane en Marta Kauffman, oorspronkelijk uitgezonden door NBC en geproduceerd door Warner Bros. Television en Bright/Kauffman/Crane Productions. In de Verenigde Staten kwam de eerste aflevering, The One Where Monica Gets A Roommate, beter bekend als The One Where It All Began, op 22 september 1994 op de televisie. De laatste aflevering, The Last One, werd in de Verenigde Staten op 6 mei 2004 uitgezonden.

 

Uitzending: vrijdag 28 mei, exclusief om 20.30 uur op SBS6.  

 

Bron: (beeld) SBS6

 

Barry Atsma winnaar Make Up Your Mind

Barry Atsma is de winnaar geworden van Make Up Your Mind. Met zijn prachtige outfit en spectaculaire performance wist hij zowel presentator Carlo Boszhard, het panel bestaande Fred van Leer, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley en Ruben Nicolai en de professionele drag queen jury onder leiding van Envy Peru compleet omver te blazen. Hij bleek tevens een master in disguise te zijn, want tot het laatste moment wist hij zijn identiteit verborgen te houden.

 

Carlo Boszhard: ''Ik ben onder de indruk van alle deelnemers, ontroerd door de mooie woorden van Barrie Stevens, trots op de dappere reden om mee te doen aan dit programma van Jim Bakkum. Peter R. de Vries is voor mij altijd al een held geweest en heeft dat met zijn deelname nogmaals bevestigd. Barry Atsma is de perfecte winnaar op een avond waar niemand heeft verloren'.' 

 

Naast de winnaar deden er nog 6 andere bekende Nederlandse mannen mee en een speciale mystery drag queen. De mannen gingen de uitdaging aan om de kunstvorm drag eigen te maken en hun ‘inner queen’ te omarmen. Na een intensieve training hebben ze in deze eenmalige zaterdagavondshow laten zien hoe zij als een ware diva over de catwalk paraderen, een perfecte lipsync uitvoeren en hebben ze heel veel indruk weten te maken op de vakjury en de kijkers.

 

In het speciale Videoland programma ‘Make Up Your Mind: De weg naar de Catwalk’ is te zien hoe de kandidaten het traject hebben ondergaan. Wie maakte een vliegende start en voor wie was het een echte uitdaging? 

 

‘Make Up Your Mind’ en ‘Make Up Your Mind: De weg naar de Catwalk’ worden geproduceerd door Herriemakers en zijn terug te kijken bij Videoland.

 

Bron: RTL/Dutch Radio

 

BNNVARA geeft reactie op NPO-plan Kassa 

BNNVARA heeft van de NPO te horen gekregen dat het van plan is om Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met Radar. Dat betekent dat ze van 37 naar 20 afleveringen gaan en het totale aanbod aan consumentenjournalistiek op NPO 1 van 1,5 uur naar 45 minuten wordt teruggebracht.

 

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “Dit is een onbegrijpelijke keuze van de NPO. Programma’s als Kassa en Radar kunnen uitsluitend bij de publieke omroep gemaakt worden en zijn van groot belang als tegenmacht in een goed functionerende democratie. Rutte pleitte onlangs voor ‘een club die uitzoekt waar het misgaat tussen de overheid en burger’, dat is precies wat Kassa al 30 jaar doet. Zo laten we in de uitzending van vanavond bijvoorbeeld zien dat zo’n 3000 AOW-gerechtigden ten onrechte naheffingen worden opgelegd die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s."

 

"Bij Kassa vindt de burger een stem in de strijd tegen onrechtvaardigheid, daar waar niemand anders luistert. Of dat nu gaat over onrecht vanuit overheidsinstanties of vanuit het bedrijfsleven. Kassa vecht tegen grote organisaties waar burgers zich klein voelen, niet gezien worden. Banken, verzekeraars en overheid. De onderwerpen die we behandelen gaan door alle lagen van de bevolking, van jong tot oud en van arm tot rijk. En daarbij bereiken we iedere uitzending meer dan een miljoen kijkers."

 

"Kassa vernieuwt continu en dus juichen we verandering van harte toe, maar aan het volume van dit soort programma’s moet je niet willen morrelen. Kassa en Radar zijn samen verantwoordelijk voor 1,5 uur consumentenjournalistiek per week op het hoofdpodium van NPO 1. Als je dat terugbrengt, betekent het dat je veel minder zaken kunt behandelen en de burger daar de dupe van wordt. Dat is de reden dat we de komende tijd stevig in discussie gaan met de NPO om op dit besluit terug te komen. "

 

Meer informatie: www.kassa.nl 

 

Bron: (foto) BNNVARA/Dutch Radio

 

BEAU naar Rotterdam 

Vanaf maandag komt BEAU vanuit Rotterdam in verband met het Eurovisie Songfestival. De talkshow is iedere doordeweekse avond rond 22.00 uur live bij RTL 4 te zien vanuit Theater Walhalla op Katendrecht.

 

Beau ontvangt daar zijn gasten voor het actuele nieuws, met uiteraard extra aandacht voor het Songfestival. Burgemeester Aboutaleb komt langs, maar ook Gerard Joling, Davina Michelle, Lee Towers, Angela de Jong en Johnny Logan maken hun opwachting. Er is iedere avond muziek van De Kik, die hun eigen draai geven aan de grootste Songfestivalhits. Verder duikt Beau in de geschiedenis van Rotterdam en spelen we dagelijks de Songfestivalquiz.

 

BEAU, is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien bij RTL 4.

 

Bron: RTL

Matthijs van Nieuwkerk gaat in gesprek met koningin Máxima

Matthijs van Nieuwkerk heeft met Koningin Máxima in haar Paleis Huis ten Bosch een openhartig gesprek. Máxima viert maandag 17 mei haar vijftigste verjaardag.

 

Ter gelegenheid daarvan mag hij haar bezoeken. Matthijs heeft het met Máxima over het leven, de liefde en het werk.

 

De NOS zendt de ontmoeting uit op de avond van Máxima’s verjaardag. 

 

NOS: Máxima 50

Maandag 17 mei, 20.33-21.45 uur, NPO 1, NOS.nl en de NOS app (en vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd via BVN)

 

Bron: NOS/Dutch Radio

 

Linda de Mol zoekt kandidaten voor De Dating Quiz

Om de ware liefde te vinden, zijn mensen tegenwoordig bereid om ver te gaan. Naakt daten, samenwonen of zelfs trouwen zonder elkaar ooit gezien te hebben… je kunt het zo gek niet bedenken. Toch leer je elkaar pas écht kennen, als je samen een uitdaging aangaat. Door mee te doen aan een quiz bijvoorbeeld! Tijdens het quizzen kom je erachter of je met iemand kunt samenwerken, hoe slim iemand is en of je met elkaar kunt lachen. In De Dating Quiz van Linda de Mol zien we daarom singles die daten én quizzen - tegelijkertijd. In elke aflevering nemen drie gematch te koppels het tegen elkaar op. De singles die een koppel vormen, hebben elkaar vóór de show al uitgebreid gesproken, maar nog niet gezien. Ze zien elkaar pas als er tijdens de show een koppel afvalt... en de grote vraag is dan: maakt liefde blind? Wie weet gaat het winnende koppel niet alleen naar huis met een fantastische geldprijs, maar ook met een nieuwe liefde! De Dating Quiz is vanaf het najaar te zien op SBS6.

 

De Dating Quiz heeft het allemaal: het is een blind dating reality programma en een kennisquiz ineen. Het is het ultieme spel van de liefde! Om die liefde een realistische kans te geven, daten de koppels vooraf - blind - met elkaar. Ze krijgen ruim de tijd om met elkaar te praten. Na de dates geven de singles aan met wie ze een klik voelen. Met wie ze uiteindelijk gematcht zijn, blijft een verrassing totdat Linda dat in de studio aan ze bekendmaakt…

 

Tijdens het spelen van de quiz kunnen ze elkaar niet zien, maar uiteraard wél horen. Op die manier spelen ze verschillende spelrondes. Er zijn spellen waarbij ze elkaars kennis moeten inschatten, of juist goed moeten samenwerken om tot een antwoord te komen. Bij alle spellen hebben ze elkaar nodig en leren ze elkaar beter kennen!

 

Als er een koppel afvalt, is het langverwachte moment eindelijk daar en gaan ze elkaar voor het eerst in levenden lijve zien. Dertig seconden lang kijken ze elkaar diep in de ogen… Daarna moet elk koppel beslissen: houdt het hier op? Of is er een voorzichtige vonk? Als het finalekoppel besluit om apart verder te gaan, spelen ze niet samen, maar tegen elkaar de finale... Kiezen ze wel voor elkaar, dan maken ze samen kans op een grote geldprijs!

 

Alle singles van Nederland zijn welkom. Ben jij vrijgezel, vind je quizzen leuk en heb je zin in een bijzondere date? Ga naar sbs6.nl/datingquiz en geef je op!

 

De Dating Quiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Bron: SBS6

Beeld: Shownieuws

 

Dodenherdenking gevolgd door ruim 5,5 miljoen mensen op televisie

De Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam en de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte zijn dinsdagavond gevolgd door in totaal ruim 5,5 miljoen mensen. De uitzending op NPO1 trok veruit de meeste kijkers, ruim 3,3 miljoen. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek.

 

De herdenking op de lege Dam, waarbij koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans legden en André van Duin een toespraak hield, werd uitgezonden bij de publieke omroep. Naar NPO 2 keken 352.000 mensen en nog eens 283.000 mensen keken naar NPO 3. De herdenking op de Dam werd ook uitgezonden op SBS6 (303.000), SBS9 (73.000), Veronica (80.000) en Net5 (17.000).

 

Op de RTL-zenders werd verslag gedaan van de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte. De uitzending op RTL 4 trok met 803.000 de meeste kijkers. RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z trokken respectievelijk 69.000, 49.000, 45.000 en 74.000 kijkers.


Minder goed bekeken

De dodenherdenkingen werden minder goed bekeken dan vorig jaar. Toen stemden in totaal ruim 6,6 miljoen mensen af op de uitzendingen.


De herdenking op de Dam was dinsdagavond het op een na best bekeken programma van de dag. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur scoorde met ruim 3,7 miljoen kijkers beter.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: NOS

 

Rob Kemps debuteert dit najaar met The Wheel op SBS6

Dit najaar presenteert Rob Kemps het gloednieuwe primetime spelprogramma The Wheel op SBS6. In deze van oorsprong Engelse feel good quiz draait alles letterlijk om een groot ronddraaiend wiel op een even gigantisch podium met zeven BN’ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. De willekeur van het wiel maakt dat het verloop van dit energieke en bloedstollende spel nooit te voorspellen is!

 

Onder leiding van Rob Kemps strijden drie kandidaten tegen elkaar in The Wheel, een splinternieuwe kennisquiz die gedomineerd wordt door de onvoorspelbaarheid van een gigantisch wiel. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler. Gelukkig staan de kandidaten er niet alleen voor. Ze krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te brengen. Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is… Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel. Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. Wie gaat naar huis met een groot geldbedrag? Welke BN’er blijkt verrassend veel te weten over het Koningshuis? En wie blijkt totaal geen kaas te hebben gegeten van showbizz of sterrenkunde?

 

Rob Kemps over zijn debuut bij SBS6 als presentator van The Wheel: “Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen. Ik ken The Wheel van de BBC en ik heb veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan.”

 

Directeur Televisie Marco Louwerens voegt toe: “Toen ik Rob begin dit jaar over The Wheel vertelde was zijn interesse meteen gewekt en wist ik direct dat hij dé man was voor dit nieuwe, grootse spelprogramma. We zijn ontzettend blij dat we voor SBS6 zo’n mooie internationale titel naar Nederland hebben kunnen halen en hopen onze kijkers er veel plezier mee te doen dit najaar.”

 

The Wheel wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland B.V.

 

Aanmelden voor het programma kan via sbs6.nl/thewheel

 

Uitzending: vanaf dit najaar op SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6

 

'De Nieuws BV' verhuist op TV van NPO 2 naar NPO 1

Met ingang van komende maandag 3 mei verhuist het BNNVARA-programma De Nieuws BV op televisie van NPO 2 naar NPO 1. De Nieuws BV, gepresenteerd door Natasja Gibbs en Patrick Lodiers, wordt dan iedere werkdag van 12.00 tot 13.30 uur uitgezonden bij BNNVARA op de radio op NPO Radio 1, online op nporadio1.nl/live, en na het NOS Journaal van 12.00 uur op televisie op NPO 1. 

 

Natasja: 'Sinds juli 2020 wordt De Nieuws BV – als eerste landelijke actualiteitenprogramma in Nederland – uitgezonden op radio én televisie én online. Wij combineren de dynamiek en intimiteit van de radio met de kracht en de impact van het beeld.'  

 

Patrick: 'Die bijzondere kruisbestuiving van de radio met de televisie begon met tv-uitzendingen op NPO 2. Goed nieuws: vanaf aanstaande maandag kun je rond lunchtijd naar ons luisteren op NPO Radio 1 en kijken op NPO 1; vol nieuws, vertier en achtergronden die je niet wilt missen.' 

 

De Nieuws BV biedt elke werkdag een onmisbare dosis nieuws, achtergronden, wisselende rubrieken, eigen onderzoeksonderwerpen en vertier. Het programma bevat columns van 'Druktemakers' als Pieter Derks, Ellen Deckwitz en Marcel van Roosmalen. En de politieke watchers Peter Kee en Francisco van Jole analyseren wekelijks het Haagse nieuws. 

 

Bron: BNNVARA

 

Patty Brard en Saar Koningsberger helpen tienermoeders in nieuw seizoen Vier Handen Op Eén Buik

In 'Vier Handen Op Eén Buik' laten vier aanstaande moeders zien hoe zij zich voorbereiden op de komst van hun kindje. Ook dit seizoen krijgen de meiden een steuntje in de rug van een bekende moeder, die hen bijstaat tijdens de zwangerschap, de bevalling en erna. Dat gaat van het leren weerstaan van sigaretten tot het loslaten van controle. Vier Handen Op Eén Buik is vanaf dinsdag 4 mei om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

 

Saar Koningsberger: ''Het was voor mij de eerste keer dat ik mee mocht doen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het zo'n ongelooflijke mooie ervaring vond. Je stapt niet alleen iemands wereld in, maar je krijgt ook echt de ruimte om hen te ondersteunen in de meest bijzondere periode die er in het leven is.''  

 

In de eerste aflevering volgen we de twintigjarige Mandy, die voor de tweede keer zwanger is van haar vriend Donny. Tijdens haar eerste (ongeplande) zwangerschap verloor ze haar kindje. Dit was een verdrietige periode, waarna het stel besluit om voor een gepland kindje te gaan. Nu lijkt alles goed te gaan, maar er is wel één bezigheid waar Mandy graag mee zou willen stoppen: roken. Ook haar vriend Donny is niet vies van een sigaretje of een blowtje op z'n tijd, maar ook hij beseft dat hij deze gewoonte samen met Mandy moet doorbreken. Actrice Saar Koningsberger staat ze bij om de verleiding van de sigaret te weerstaan.

Bron: (foto) BNNVARA/Skyhigh TV

 

Raad voor Cultuur adviseert positief over publieke omroepen

De Raad voor Cultuur adviseert demissionair minister Slob (Media) om nieuwkomers ON! en ZWART een voorlopige erkenning te geven voor het publieke omroepbestel. Ook aanvragen van de overige publieke omroepen krijgen een positief advies. De raad plaatst wel kritische kanttekeningen bij de regels voor toelating. Een open bestel is alleen houdbaar als er duidelijke en eenduidige criteria komen voor toe- en uittreding, waarschuwt de raad.

 

De raad hecht er sterk aan dat de publiek omroep een podium blijft waar alle mogelijke stemmen gehoord worden. De nieuwe omroepen ON! en ZWART zijn volgens de raad van toegevoegde waarde, omdat zij een herkenbare stroming vertegenwoordigen, nieuwe doelgroepen bedienen en de verscheidenheid van het aanbod vergroten. De raad wijst daarbij wel expliciet op het belang van journalistieke waarden voor het vertrouwen in het publieke omroepbestel. Daarin past het om op basis van feiten andere visies en opinies te brengen. Maar het is volgens de raad van belang dat ON! zich distantieert van de structurele diskwalificatie van NOS als onafhankelijke nieuwsvoorziening.

 

De raad toetste op verzoek van minister Slob de aanvragen om erkenning van alle publieke omroepen voor de concessieperiode 2022-2026. De raad heeft getoetst of zij op de één of andere wijze bijdragen aan de pluriformiteit en de publieke media-opdracht. Dat is het geval, vindt de raad. De raad waarschuwt wel dat wat de kijker en luisteraar in praktijk krijgt voorgeschoteld minder pluriform is, dan je op basis van de plannen zou verwachten. Ook viel op dat de plannen van de omroepen nogal verschillen; met name waar het de uitwerking en de mate van concreetheid betreft.De huidige aspirant-omroepen PowNed, WNL en HUMAN, hebben volgens de raad de afgelopen erkenningsperiode hun toegevoegde waarde bewezen. In de nieuwe periode moeten zij een samenwerkingsomroep vormen met een van de zes reeds erkende omroepen: AVROTROS, KRO-NCRV, BNNVARA, EO, MAX en VPRO.

 

Volgens de raad komt de houdbaarheid van het huidige omroepbestel onherroepelijk in het geding als er geen duidelijkere criteria komen voor toe- en uittreding. De huidige criteria kunnen leiden tot versplintering van het aanbod. Het moet volgens de raad ook mogelijk zijn om naar het bestel als geheel te kijken en van daaruit afwegingen te maken. De raad wees hier al eerder op. Ook de politiek ziet inmiddels de urgentie hiervan in, maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid, constateert de raad.

 

De raad waarschuwt dat de waarden van de Publieke Omroep beschermd moeten worden. Met urgentie moet worden onderzocht hoe de borging hiervan kan worden versterkt. De raad denkt hierbij zowel aan aanscherping van de Mediawet als bijvoorbeeld aan een verplichting voor omroepen om de Raad voor Journalistiek te erkennen en verplichting voor omroepen om een meer toegespitste journalistieke code te onderschrijven.

 

Naast de Raad voor Cultuur brengen ook het Commissariaat voor de Media en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een advies uit. Het Commissariaat voor de Media toetst daarbij de ledeneis. Mede op basis van deze adviezen besluit minister Slob vóór 1 augustus 2021 welke omroepen een erkenning of voorlopige erkenning krijgen.

 

Bron: Raad voor Cultuur

 

Rutger Castricum presenteert quizshow ‘De Bluffer’ (NPO 1)

Rutger Castricum presenteert vanaf eind april een totaal nieuwe quizshow die draait om vooroordelen, waarbij deelnemers elkaar en hem tot waanzin drijven. Rutger en de kijker worden getest op hun mensenkennis, wat in deze psychologische oorlogsvoering nog behoorlijk kan tegenvallen. Een meeslepend spel waarbij één deelnemer zichzelf als een totaal ander persoon voordoet. Lukt het deze persoon om de anderen, het publiek en Rutger te misleiden? En zich door een moeras van halve waarheden en hele leugens heen te bluffen?


In ‘De Bluffer’, een All3Media format (oorspronkelijk ABC-USA), gaan elke aflevering zes kandidaten met elkaar de strijd aan. Vijf van hen proberen te ontdekken wie in de groep van zes een ‘bedrieger’ is, iemand die in werkelijkheid een andere persoon is dan hij of zij zich presenteert. Deze ‘bedrieger’, de Bluffer, presenteert zich met fictieve feiten en voorkomt zo ontdekt te worden als bedrieger door de anderen. Wie loopt aan het eind van een potje met duizenden euro’s de studio uit omdat iedereen erin stonk? Dat is de Bluffer.


‘De Bluffer’ is omroep PowNed’s eerste spelprogramma en betekent voor Rutger Castricum een nieuwe rol erbij als quizmaster. “Ik wilde helemaal geen quizmaster worden, daar ben ik veel te bescheiden voor. Dus heb ik Henny Huisman, Prem Radhakishun en Maxim Hartman audities laten doen, maar dat was het ook niet. Daarom ben ik het maar zelf gaan doen. Mijn ervaring in politiek Den Haag komt daarbij goed van pas, want als ergens gebluft wordt... “, aldus Castricum. 


PowNed-voorzitter Dominique Weesie is verheugd met het nieuwe spelprogramma, dat een prominent tijdslot krijgt op de vrijdagavond: “Met ‘De Bluffer’ zetten we een nieuwe, volgende stap in de verbreding van omroep PowNed en helpen we de jongere generaties ook naar andere NPO-zenders hun weg te vinden. Dit doen we reeds succesvol binnen het NPO 3-domein en gaan we nu ook doen op NPO 1.” 


‘De Bluffer’ wordt geproduceerd door IDTV (producent van o.a. ‘De Verraders’ en ‘Wie is de Mol?’) en is vanaf vrijdag 30 april wekelijks te zien om 21:30 uur op NPO 1. Het seizoen bestaat uit 6 afleveringen van elk 40 minuten. Kijkers kunnen online meespelen.

 

Bron: (beeld) PowNed

 

Linda de Mol bezig met nieuwe tv-programma's

Linda de Mol is volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe tv-programma's. Dat meldt Shownieuws.

 

Zo werkt ze aan een show waarin de liefde centraal staat. Volgens Linda heeft het iets weg van Love Letters, het programma waarin koppels de kans krijgen te trouwen, dat ze jarenlang presenteerde. "Maar dan wel heel erg 2021 en niet met trouwen maar meer kan ik er niet over zeggen", vertelt ze aan dj Lex Gaarthuis in de podcast van het Radio-programma De 10 Van. "Als het goed is gaan we daar in het najaar een pilot van maken."

 

Daarnaast is Linda bezig met een nieuwe serie over het Nederlandse televisielandschap. De serie is een "enorm vette knipoog" naar de tv-wereld. "Het zou best kunnen dat bepaalde mensen zich daarin gaan herkennen, maar dat ga ik natuurlijk nooit toegeven", zegt ze lachend, die verder nog geen details over de show geeft. "We gaan wel merken of iedereen daar sportief mee omgaat." Eerder dit jaar onthulde Linda, die eerder al onder meer de series Gooische Vrouwen en Divorce bedacht, dat ze ook een miniserie maakt voor SBS6. De opnames van die serie Nieuwe Gronden beginnen in mei, vertelt ze nu. "Het is een hele spannende, beetje enge serie over een seriemoordenaar die meisjes vermoord in Overijssel; in de Weerribben speelt zich dat af. Ik speel een profiler die aan het rechercheteam wordt toegevoegd om een profiel te kunnen schetsen van diegene die dit gedaan zou kunnen hebben en op die manier de dader op het spoor te kunnen komen."

 

Haar vriend componist Jeroen Rietbergen gaat de muziek maken voor Nieuwe Gronden. "Die heeft al hele spannende tunes in z’n hoofd."

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Zoektocht K2 zoekt K3 dit najaar te zien op SBS6

In de spannende zoektocht K2 zoekt K3 op SBS6 barst de strijd los om een felbegeerde plek in K3 te bemachtigen. SBS6 gaat samen met productiebedrijf Studio 100 en de Belgische tv-zender VTM op zoek naar een nieuw zangtalent voor de plaats van Klaasje in de populaire popgroep. Dit keer komen niet alleen vrouwen in aanmerking voor deze titel, ook mannen maken kans om het nieuwe K3-lid te worden. De concurrentie is door deze uitbreiding een stuk groter, dat maakt de zoektocht deze keer spannender dan ooit! Uiteindelijk wordt in een live finale bekend wie zijn of haar leven voorgoed verandert en zichzelf het nieuwe idool mag noemen. Wie heeft straks in één klap een glansrijke carrière te pakken? K2 zoekt K3 is dit najaar te zien op SBS6.

 

Klaasje liet op 9 februari 2021 weten dat ze na ruim vijf prachtige jaren afscheid neemt van K3 en haar leven op een andere manier invulling wil geven. Dit betekent echter niet het einde voor K3, want Hanne en Marthe gaan op zoek naar een opvolgster of opvolger voor Klaasje. Van de 22.690 mensen die zich hebben aangemeld, is uiteindelijk een selectie gemaakt van 1442 deelnemers die kans maken om het nieuwe K3-lid te worden. 

 

SBS6 kijkt er enorm naar uit om dit mooie format uit te zenden, René Oosterman, zendermanager SBS6: “K3 is een fenomeen, wat ook bevestigd wordt door het record aantal aanmeldingen voor de zoektocht. Het muziektrio is een gevestigde naam in zowel Nederland als België en dat maakt deze zoektocht uniek. Een kans op zo’n droombaan maak je niet vaak mee. Eerder hebben we met veel succes de programma’s K2 zoekt K3 (in 2009) en K3 zoekt K3 (in 2015) uitgezonden. Ik ben trots dat we nu voor de derde keer in samenwerking met Studio 100 en VTM opnieuw dit grootse spektakel mogen uitzenden.”

 

Hanne: “We zijn superblij dat VTM en SBS6 hun schouders weer mee onder de zoektocht zetten.”

Marthe: “We hebben zelf bijzonder fijne herinneringen aan onze eigen deelname in 2015.”

Klaasje: “Samen met deze sterke partners en Studio 100 vinden we ongetwijfeld mijn ideale opvolger of opvolgster.”

 

Uitzending: komend najaar op SBS6 en KIJK.nl.

 

Bron: SBS6

Foto: © Studio 100

 

Songfestivaldeelnemers én -fans in De Radio 10 Songfestivalquiz

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2021 presenteert radio-dj en presentator Gerard Ekdom De Radio 10 Songfestivalquiz. Voor dit muzikale bordspel ontvangt hij bekende liefhebbers van het grootste muziekspektakel ter wereld, maar ook artiesten die Nederland hebben vertegenwoordigd. In de eerste aflevering neemt Martien Meiland, groot fan van het songfestival, het samen met Viktor Brand – waar Martien ook groot fan van is – op tegen Samantha Steenwijk en songfestivaldeelnemer Linda Wagenmakers. De Radio 10 Songfestivalquiz is vanaf 1 mei drie zaterdagen op rij te zien, om 20.30 uur op SBS6.

 

Wekelijks strijden twee fanatieke duo’s in De Radio 10 Songfestivalquiz tegen elkaar in verschillende muziekspellen. Gerard kondigde het eerder al aan: ‘Het wordt een muzikale reis door de tijd, met geweldige gasten.’ Wat heet! Songfestivalwinnares Getty Kaspers neemt het samen met Maurice Wijnen op tegen Esther Hart en Marlayne Sahupala. En Maxine en Franklin Brown proberen het team van Koos van Plateringen en Sieneke onder tafel te spelen. Alle duo’s zijn bloedfanatiek, hebben meer dan gemiddeld kennis van songfestivalzaken en met Gerard Ekdom aan het roer wordt het geheid een gezellige bende.

 

Direct na De Radio 10 Songfestivalquiz ontvangt Jeroen van der Boom bijzondere muzikale gasten in De Beste Liedjes van het Songfestival. Met deze twee programma’s staan op SBS6 de eerste drie zaterdagavonden van mei helemaal in het teken van het Songfestival en is Nederland op 22 mei meer dan ooit in de stemming voor de finale van het grote Eurovisie Songfestival 2021.

 

De Radio 10 Songfestivalquiz en De Beste Liedjes van het Songfestival worden geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzendingen: vanaf 1 mei, drie zaterdagen op rij om 20.30 uur (De Radio 10 Songfestivalquiz) en 21.30 uur (De Beste Liedjes van het Songfestival) op SBS6.

 

Bron: SBS6

Foto: © William Rutten

 

Tien bekende Nederlanders in zesde seizoen ‘Het Perfecte Plaatje’ 

De opnames voor de meest fotogenieke wedstrijd van Nederland gaan weer beginnen. Tien bekende Nederlanders mikken op de winst in ‘Het Perfecte Plaatje’ en gaan proberen de kijker te verrassen met spectaculaire foto’s. De hopelijk prachtige resultaten zijn vanaf dit najaar te zien bij RTL 4. 

 

De Deelnemers

De hobby-fotografen die dit jaar hoge ogen hopen te gooien zijn: presentatrice Bridget Maasland, voetbalicoon en -trainer John Heitinga, presentator Patrick Martens, zangeres Ruth Jacott, actrice Abbey Hoes, presentator Frits Sissing, danser/acteur Juvat Westendorp, zanger & podcast-ster Jaap Reesema, fenomeen Rapper Donnie en actrice Georgina Verbaan.

 

Onder leiding van Tijl Beckand voeren de aspirant fotografen de meest uiteenlopende opdrachten uit waarbij zij de gelegenheid krijgen om zichzelf en elkaar te overtreffen met de meest prachtige foto’s. Ook dit seizoen worden de foto’s beoordeeld door celebrityfotograaf William Rutten en documentairefotograaf en Zilveren Camera-winnaar Cynthia Boll. Zij worden elke week bijgestaan door wisselende gastjuryleden met een specifieke expertise die de deelnemers zullen helpen met nuttige tips en tricks.

 

‘Het Perfecte Plaatje’ wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is mede mogelijk gemaakt door Canon Nederland en Kamera Express.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Martien Meiland en Britt Dekker presenteren nieuwe spelshow First & Last

Op vrijdag 23 april gaat de nieuwe spelshow First & Last van start op SBS6. Bij First & Last draait het niet om wie de slimste, sterkste of snelste is, maar geldt er één belangrijke regel: eindig elke ronde niet als eerste of als laatste, want dan lig je direct uit het spel. Onder leiding van Martien Meiland en Britt Dekker nemen elf kandidaten het tegen elkaar op in vijf verschillende spelrondes. In de laatste ronde spelen de drie overgebleven deelnemers het finalespel, waarbij één van hen een geldbedrag oplopend tot 25.000 euro kan winnen!

 

Onder de humoristische en soms wat chaotische leiding van het nieuwe presentatie duo Britt en Martien gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan. Elke ronde spelen zij ludieke spellen waarbij de deelnemers het moeten hebben van hun inschattingsvermogen, timing máár vooral een grote dosis geluk. Bij ieder spel wordt afscheid genomen van twee kandidaten, diegene die als eerste én laatste eindigen.

 

De spellen vergen geen speciale vaardigheden van de deelnemers, iedereen kan meedoen. Zo zitten zij in de openingsronde verstopt in grote kartonnen dozen en moeten ze precies op het juiste moment omhoog springen. De gouden regel is natuurlijk van kracht: de twee kandidaten die een verkeerde inschatting maken en als eerste én als laatste omhoog springen, moeten meteen naar huis. Een ander spel bestaat uit een lachwekkende weegronde, waarbij de kandidaten gevraagd wordt een zo gemiddeld mogelijk item van thuis mee te nemen. Deze worden op bombastische wijze gewogen, waarbij je als speler niet het lichtste óf zwaarste item wilt hebben. Hoe meer kandidaten er af vallen, hoe moeilijker het is om je aan die ene belangrijke regel te houden: wordt niet eerste of laatste.  

 

First & Last wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. 

 

Uitzending: vanaf vrijdag 23 april, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6

 

Harm Edens met 10 voor Taal op SBS6

Grappige taalpuzzels, netelige spellingkwesties en hilarische vragen over spreekwoorden: de taalquiz 10 voor Taal zit bomvol leuke taalspellen! Hoe goed is het taalgevoel van de twee duo’s van BN’ers die elke week aanschuiven bij presentator Harm Edens? Het (of was het nou toch de) spits wordt afgebeten door Nick & Simon. De bekende Volendamse zangers nemen het in de eerste aflevering op tegen de goedgebekte presentatoren Irene Moors en Dennis van der Geest. Welk team is het best? De winnaars mogen een boekencheque ter waarde van 1.000 euro aan een bibliotheek naar keuze schenken. 10 voor Taal is vanaf donderdag 22 april elke week te zien om 21.30 uur op SBS6.

 

Deze vermakelijke taalquiz, waar je ook nog eens wat van opsteekt, zet ieders taalgevoel op een grappige en toegankelijke manier weer op scherp. Elke aflevering is spannend, want de BN’erteams zijn aan elkaar gewaagd. Niet alleen omdat ze allemaal voor hun werk in meer of mindere mate te maken hebben met taal, maar vooral natuurlijk omdat ze bloedfanatiek zijn. Welk team wint? Is dat het team van de schrijvers Kluun en Heleen van Royen of laat het team van Radio 538-dj Igmar Felicia en presentator en YouTuber Klaas van Kruistum ze flink door de mand vallen? Hoe doen de flamboyante mediamakers Patrick Martens en Marije Knevel het tegen de door de wol geverfde presentatoren Joris Linssen en Dennis Weening? Speelt het team van First Dates met Victor en Sergio de sportpresentatoren Dione de Graaff en Toine van Peperstraten compleet onder tafel? Er kan maar één team winnen. Wie gaat er vandoor met een 10 voor Taal?

 

10 voor Taal wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties. 

 

Uitzending: vanaf donderdag 22 april, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6/Dutch Radio

 

Frans en Mariska Bauer met ‘De Bauers: Bestemming Onbekend’ te zien bij RTL 4

Vanaf woensdag 28 april is in ‘De Bauers: Bestemming Onbekend’ te zien hoe Frans en Mariska iedere week vertrekken naar een voor hen vreemde wereld en hoe ze deze op geheel eigen wijze ontdekken. Ze komen terecht op plekken waar ze nog nooit van hebben gehoord en ontmoeten mensen met een levensstijl die ze niet kennen.

 

In de eerste aflevering reizen Frans en Mariska met de camper naar de Belgische Ardennen en komen ze in Radhadesh terecht, waar een hele grote groep Hare Krishna’s blijkt te wonen. Een Nederlandse Monnik ontfermt zich over de Bauers en introduceert ze in de voor hen totaal onbekende wereld. Frans en Mariska worden ondergedompeld in het leven op Radhadesh en ervaren het leven van een Hare Krishna. Tijdens dit bestaan zonder vlees, lust, koffie en enorme toewijding voor het geloof, ontdekken Frans en Mariska de liefde en de zorgzaamheid van de gemeenschap naar Krishna en naar elkaar. 

 

Frans & Mariska: “We hadden wel eens van de Hare Krishna’s gehoord, maar wat die mensen nou écht bezighoudt en wat ze drijft, wisten we niet. We hebben met ze meegedaan, bijvoorbeeld iedere ochtend om vier uur aan bij hun verering van Hare Krishna te zijn. En dat gaat de hele dag door met allerlei gebeden. Tijdens dit bezoek hebben we kennisgemaakt met hun gedachtegoed en dat heeft ons wel de ogen geopend.” 

 

In de afleveringen hierna worden De Bauers iedere week opnieuw verrast met voor hen keer op keer een nieuwe wereld. Met respect voor iedereen dompelen ze zich onder in unieke levensstijlen, met verschillende levens- en/of geloofsovertuigingen, en vallen van de ene in de andere verbazing. Zo leren ze over de manier van leven in een Ecodorp en belanden ze samen met hun oudste zoon Christiaan in een oude ruïne in de Franse Vogezen. Ook komen ze terecht in het grootste Bedevaartsoord in Nederland, reizen ze af naar het Italiaanse Damanhur om kennis te maken met de inwoners van een spirituele leefgemeenschap en gaan De Bauers op bezoek bij de Rastafari in Aruba.

 

‘De Bauers: Bestemming Onbekend’ wordt geproduceerd door Rocket i.s.m. SimpelZodiak, een label van Banijay Benelux, en is vanaf woensdag 28 april 20.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Bron: (foto)  RTL/Dutch Radio

 

Giovanca presenteert nieuw EO klassieke muziekprogramma ‘Allegro’

Tussen Pasen en Pinksteren zendt de EO op zondagmiddag vier bijzondere klassieke werken uit. EO-presentator Giovanca Ostiana reist met dirigent Patrick van der Linden en zijn Ars Musica koor en orkest door vier eeuwen religieus klassieke muziek en gaat op zoek naar de betekenis van de muziekstukken en hun componisten, toen en nu. Als inspiratielijn volgt ‘Allegro’ Sweelinck tot Stravinsky, omdat het in 2021 zowel het herdenkingsjaar van Sweelinck (400 jaar) als van Stravinsky (50 jaar) is. Verder staan ook Johann Sebastian Bach en Johannes Brahms centraal in uitzendingen van ‘Allegro.’

 

Vanaf zondag 18 april start de EO met ‘Allegro’ een gloednieuw programma rondom klassieke muziek. De EO zendt in ‘Allegro’ verschillende religieuze klassieke werken uit. In de eerste vier afleveringen zijn de Psalm, de Mis en het Requiem de belangrijkste bouwstenen. Het programma wordt gepresenteerd door Giovanca. Zij spreekt met dirigent Patrick van der Linden over de muziekstukken en de componisten om zo te achterhalen wat de relevantie en betekenis van het desbetreffende stuk is.

 

Giovanca

Voor Giovanca is dit naast de dinsdageditie van de talkshow ‘Op1’ het eerste tv-programma dat ze voor de EO presenteert. “Ik ben opgegroeid met kerkmuziek en groot liefhebber van gospelmuziek. Ik vind het bijzonder dat ik opnieuw in aanraking kom met klassieke werken die hun oorsprong hebben in de kerk. Wat ik leuk vind is dat ik samen met de kijker door een dirigent en zijn ensemble wordt meegenomen in religieuze klassieke werken van de renaissance tot nu. Van componisten die grote impact hebben gehad op de muziek vandaag aan toe.”

 

‘Allegro’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het extra cultuurfonds dat de overheid in verband met de gevolgen van Corona voor de cultuursector beschikbaar heeft gesteld.

 

18 april-Sweelinck

In de eerste uitzending op 18 april staan de Psalmen van Sweelinck centraal. Voor zijn geestelijke composities gold hetzelfde als voor zijn orgelspel: als kerkmuziek voor de eredienst waren ze niet bedoeld, wel als muziek voor in de kerk of voor devotioneel gebruik thuis en voor huismuziekgezelschappen uit het patriciaat en de gegoede burgerij, die het Frans als cultuurtaal bezigden. Presentatrice Giovanca stelt in het begin van de uitzending de vraag, hoe ’s Neerlands beroemdste componist uit die tijd de kerkmuziek heeft beïnvloed?

 

25 april-Johann Sebastian Bach

In de uitzending van deze zondag staat de 4e Cantate van Bach centraal.

“Christ lag in Todesbanden” is een paaslied dat Luther in zijn eerste bundel gezangen (1524) publiceerde. Bach gebruikt de letterlijke tekst van Luthers lied, zeven coupletten van acht regels, alle eindigend met Halleluja, als tekst voor de cantate. De tekst gaat verder na het Paasverhaal van Jezus en kan gezongen worden als loflied op de opstanding. Presentatrice Giovanca vraagt zich af of dit stuk in deze tijd als “opwekkingslied” door het leven zou kunnen gaan?

 

2 mei - Johannes Brahms 

In de uitzending van deze zondag staat het requiem van Johannes Brahms centraal. Het werk bevat zestien korte teksten uit het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de apocriefe boeken, gekozen uit de lutherse bijbel. De keuze van de teksten getuigt van Brahms’ grondige bijbelkennis en tevens van de zorgvuldigheid waarmee hij de inhoud van zijn Requiem samenstelde. Presentatrice Giovanca wil weten waarom Brahms zelf dit werk 'Ein menschliches Requiem' noemde.

 

9 mei-Igor Stravinsky 

In de uitzending van deze zondag staan de mass van Stravinsky centraal.

Stravinsky behoort tot de grootste componisten van de twintigste eeuw. Na zijn heftige beginperiode, waar vooral het toenmalige muziekschandaal de Sacre du Printemps het meeste opviel, keerde de componist terug naar simpeler muziekvormen, kleinere ensembles en naar de muziek uit het verre verleden. Presentatrice Giovanca wil weten op welke manier het geloof van Stravinsky zijn muziek gevormd heeft.

 

Met het initiatief NPO Cultuur biedt de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen. De NPO heeft zenders en andere platforms opengesteld voor extra cultuuraanbod. De programma’s van NPO Cultuur zijn in de eerste helft van 2021 te zien via lineaire tv-zenders en te beluisteren via de radiozenders van de NPO, maar ook 24 uur per dag via het voor iedereen beschikbare themakanaal NPO 2 extra en on demand via de platforms NPO Luister en NPO Start.

 

Bron: (foto) EO

 

Dennis Schouten en andere BN'ers gaan ‘Diep’ in nieuw EO-programma op NPO 3

In het nieuwe EO-programma ‘Diep’ laten zes bekende Nederlanders zich allemaal één nacht opsluiten door presentator Joram Kaat. Ze gaan de nacht in zonder telefoon, maar met een levensvraag die voor hem of haar belangrijk is. De gasten worden in die nacht bezocht door drie ‘wijzen’: Een psycholoog, een predikant en een ervaringsdeskundige. Zij gaan met de gast in gesprek en helpen bij de zoektocht naar een antwoord op de levensvraag.

 

Influencer Nienke Plas, verslaggever Dennis Schouten, actrice Joy Wielkens, influencer Koen Kardashian, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en rapper Donnie gaan ‘Diep’ in deze nieuwe EO-serie. Overdag neemt het vluchtige en hectische leven hen over, deze nacht gaan ze de diepte in en proberen ze antwoorden te vinden op een prangende vraag. Zo gaat Nienke de nacht in met de vraag: ‘Hoe vind ik meer rust?’ Koen Kardashian wil weten: ‘Waarom heb ik angst voor de toekomst?’ Donnie vraagt zich af: ‘Hoe ben ik een goede vader? en Anouk is op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe geniet ik meer van het leven?’

 

Joram Kaat

Voor Joram Kaat is ‘Diep’ het eerste programma dat hij op NPO 3 presenteert: “De snijdende stilte van de nacht en de diepgaande gesprekken met de drie wijzen helpen de BN’ers om, soms voor het eerst, écht aan de slag te gaan met hun eigen levensvraag. Wat ik ontzettend gaaf vind, is dat hun gesprekken mij – en straks hopelijk ook de kijkers – aanzetten tot nadenken over eigen levensvragen.”


Wijzen

Elke nacht zijn er drie wijzen die ieder vanuit hun eigen expertise de gast te hulp schieten. Zo komen er psychologen, ervaringsdeskundigen en predikanten langs. Psycholoog Steven Pont,

Mindfullness expert Wouter de Jong, verslavingsexpert Jimmy Geduld en andere wijzen helpen de gasten met hun zoektocht naar een antwoord op de levensvraag die in de nacht centraal staat. Doordat ze elk met hun eigen invalshoek richting geven aan de vraag, ontstaat er bij de gast ruimte om zelf tot inzichten te komen. Bij het krieken van de ochtend rest presentator Joram dan ook maar één vraag: ‘Heb je antwoord gevonden op je levensvraag?’

Online

Via de website eo.nl/diep is er rond de uitzendingen veel content te vinden om zelf ook met levensvragen bezig te gaan. Met tips van de wijzen en ander materiaal voor échte gesprekken en diepgang.


Diep is een samenwerking van de EO en de Protestantse Kerk in Nederland.

 

Bron: (beeld) EO/Dutch Radio

 

Teleshopping programma SJOP TV op RTL 5 scoort goed

In het nieuwe teleshopping programma SJOP TV op RTL 5 kunnen ondernemers reclame maken voor hun onderneming en/of producten. SJOP TV wordt iedere nacht uitgezonden na het sluiten van de zender. Het teleshop programma gooit hoge ogen volgens recente kijkcijfers.

 

Een vast onderdeel van het programma SJOP TV is muziekprogramma Hitscout. ‘Pluggen in een nieuw jasje’ wordt tot werkelijkheid gebracht in dit onderdeel. Zowel bekende als opkomende artiesten hebben de kans om hun songs te promoten door middel van een 100 seconden promotie pitch en een muziekfragment van 20 seconden. Ook is er ruimte om geïnterviewd te worden in de studio. Het verdienmodel is simpel en transparant; de artiest betaalt voor de aangeboden diensten. De kijker leert zo nieuwe muziek kennen die ze normaal niet op nationale radio of TV horen en zien. 

 

Een vertegenwoordiger van Mpire Studio zegt: ‘‘ Wij zien ons programma als een nieuwe manier van teleshopping en Hitscout is een mooie toevoeging aan ons programma! Ik denk mede dankzij het promoten van platen dat wij relatief hoge kijkcijfers hebben. En misschien nog belangrijker: kijkers die niet wegzappen maar blijven kijken! ’’. Hitscout wordt gepresenteerd door zangeres M’lissa, die enthousiast is over deze nieuwe manier van promotie: ‘’ Ik vind het een heel gaaf initiatief om meer ruimte te maken voor upcoming artists, dit is hét platform waar iedereen zich kan laten horen en zien!’’

 

Het programma SJOP TV blijft zich vernieuwen de komende weken, binnenkort wordt de rubriek ‘de Nachtdominee’ toegevoegd. Dit is een rubriek waar de Nachtdominee ingestuurde brieven van kijkers voorleest, verhalen zonder taboe! Ook komt er een onderdeel specifiek voor mode, in deze fashion rubriek kunnen ondernemers hun merk en outfits promoten.

 

Kortom, een uur waarvoor je wakker blijft!

 

SJOP TV is iedere nacht te zien op RTL 5.

 

www.sjop.tv 

 

Bron: (beeld)  SJOP TV

 

Tweede seizoen muzikale spelshow I Can See Your Voice bij RTL 4

Vanaf donderdag 22 april start het tweede seizoen van de muzikale spelshow ‘I Can See Your Voice’ met panelleden Marieke Elsinga, Fred van Leer, Danny de Munk en Edsilia Rombley. Zij moeten raden of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen. De gastartiesten van dit seizoen zijn: Berget Lewis, Glen Faria, Glennis Grace, Jim Bakkum, Francis van Broekhuizen en René Froger. De laatste uitzending staat in het teken van een junior editie met zanger Silver Metz als gastartiest. De presentatie is wederom in handen van Carlo Boszhard.

 

In ‘I Can See Your Voice’ draait alles maar om één grote vraag: wie van de zeven kandidaten kan er echt zingen en wie houdt ons compleet voor de gek? Deze vraag wordt gesteld aan een succesvolle gastartiest, die samen met een van zijn/haar grote fans het spel speelt. Zij staan er niet alleen voor, maar worden geadviseerd door het vierkoppige panel met allemaal jarenlange ervaring in de entertainmentindustrie.

 

In verschillende rondes vallen de kandidaten één voor één af. De laatst overgebleven kandidaat mag aan het eind van de show een duet zingen met de bekende Nederlandse gastartiest. Zal de artiest steil achteroverslaan van de waanzinnige zangkunsten van de kandidaat en wint de fan het geldbedrag? Of leidt het duet tot een flinke slappe lach, omdat de kandidaat nog nooit zuiver heeft gezongen en wint de valse kraai?

 

‘I Can See Your Voice’ wordt geproduceerd door Warner Bros Nederland en is vanaf donderdag 22 april om 20.30 uur te zien bij RTL 4. In totaal zijn er zeven afleveringen.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio 

 

Cornald Maas en Sander Lantinga doen commentaar Eurovisie Songfestival 2021 

Cornald Maas en Sander Lantinga gaan in mei het Eurovisie Songfestival voorzien van commentaar voor de Nederlandse kijker. Lantinga neemt het stokje eenmalig over van Jan Smit, die dit jaar één van de presentatoren van het songfestival is. Cornald Maas en Sander Lantinga geven commentaar tijdens de halve finales op 18 en 20 mei en de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.  

 

Cornald Maas is al sinds 1993 professioneel betrokken bij het Eurovisie Songfestival. Vanaf 2004 verzorgt hij het commentaar. Cornald: “Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.”  

 

Sander Lantinga maakt sinds 2019 deel uit van de selectiecommissie van AVROTROS, waar ook Cornald al jaren lid van is. Dit jaar verzorgt de Radio 538-DJ voor het eerst het commentaar bij het Eurovisie Songfestival. Lantinga: “Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan! Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit. Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het songfestival mee te geven, haha.”

 

Inzending

Jeangu Macrooy (27) vertegenwoordigt met het nummer Birth of a New Age Nederland op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Birth of a New Age gaat over veerkracht en viering van een nieuw tijdperk en is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren.

 

Het Eurovisie Songfestival is op 18 en 20 mei - de halve finales - en 22 mei - de finale - te zien bij AVROTROS om 21.00 uur op NPO 1.

 

Bron: (foto) AVROTROS/Dutch Radio

 

Nandi van Beurden is door 1.397.000 kijkers bekeken met winst Op zoek naar Maria

Nandi van Beurden heeft zondagavond het programma Op zoek naar Maria gewonnen. Het AVROTROS-programma is door 1.397.000 kijkers bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 

 

Hiermee staat het programma van AVROTROS op de derde plek in de kijkcijferlijst. Op plek 2 staat Studio Sport Eredivisie met 1.502.000 kijkers en op 1 staat het NOS Journaal met 2.189.000 kijkers. De hele top 3 van de programma's werden bij NPO 1 uitgezonden. Daarmee voert het eerste publieke net van de NPO de kijkcijferlijst aan. 

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Ryanne van Dorst met nieuw programma 'Het Alternatief'

De wereld wankelt. Onze planeet wordt geteisterd door klimaatverandering, massaconsumptie en een pandemie. Ondertussen willen we allemaal verandering, maar waar begint dat? In 'Het Alternatief' bezoekt Ryanne van Dorst mensen die hebben gekozen voor een ander bestaan en dompelt zich volledig onder in hun levens. Zo wordt ze door Oriana ingewijd als heks, neemt Quinten haar mee ufo's spotten en visualiseert ze met deathfluencer Claudia haar eigen dood. Wat kan Ryanne leren van hun manier van denken en leven? En verandert het haar kijk op de wereld en haar eigen leven? Met een open blik gaat Ryanne op onderzoek uit en reflecteert op een scherpe en eerlijke manier op alles wat ze ervaart. De vierdelige serie 'Het Alternatief' is vanaf 6 april elke dinsdag om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

Ryanne: ''Ook bij mij kwamen de muren het afgelopen jaar op me af, en heb ik m'n leven en de toekomst onder de loep gelegd. Ik begon me af te vragen of er misschien niet andere manieren zijn om met elkaar en met de wereld om te gaan. In 'Het Alternatief' dompel ik me onder in andere levensopvattingen in de hoop daar wat van te kunnen leren en mee te nemen naar huis.''

 

In de eerste aflevering ontmoet Ryanne Oriana en Anke. Oriana is heks en gelooft dat alles een ziel heeft. Daardoor voelt ze een constante aanwezigheid van energieën en geesten. Zo ook bij Ryanne, die onverwachts haar overleden oma op bezoek krijgt. Ook wordt Ryanne door haar ingewijd als heks. En waar Oriana in de natuur leeft, leeft Anke van de natuur. Ze heeft de afgelopen vier jaar nauwelijks gegeten, omdat ze haar energie uit 'Prana' haalt. Oftewel: lucht en licht geven haar energie. Ryanne ervaart hoe het is om te leven zoals Anke, en drinkt, net als Anke altijd doet om zich te hydrateren, haar eigen urine op. In de tweede aflevering gaat Ryanne op bezoek bij Margriet en Quinten. Ze maken zich allebei zorgen over de staat van de aarde, maar ze zien ieder een eigen oplossing. Margriet noemt zichzelf een radicale Christen en onderneemt actie in naam van Jezus. Ryanne gaat mee protesteren en volgt Margriet ook naar Duitsland, waar ze voor de rechter moet verschijnen voor een eerdere actie. Hiervoor hangt haar een gevangenisstraf van een paar maanden boven het hoofd. En Quinten gelooft daarentegen dat buitenaards leven ons vroeg of laat komt redden. Ryanne stelt zich wagenwijd open voor contact met het buitenaardse en zal uiteindelijk ook meegaan met een ufo spot sessie. Ze horen geluiden en zien lichtflitsen, maar zijn het echt aliens?

 

Bron: (foto) BNNVARA/Dutch Radio

 

Koningsdag 2021 bij de NOS

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters vieren op 27 april Koningsdag in Eindhoven. Vanwege het coronavirus is het ook dit jaar niet mogelijk om een rondgang door de stad te maken en handen te schudden. Het koninklijk gezin bezoekt daarom een besloten locatie op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. De NOS doet rechtstreeks verslag van het bezoek. De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom. 

 

Eindhoven bouwt voor de gelegenheid een speciale studio waar het koninklijk gezin interactief kennis kan maken met mensen en organisaties uit stad en regio om zo een alternatieve koningsdagroute te maken. Er zijn digitale gesprekken met bijvoorbeeld designers, virtuele podia met optredens en ook gesprekken aan tafel. Ook wordt er door fooddesigners een innovatieve maaltijd bereid.

 

Daarnaast zullen er drones over de stad vliegen om inwoners de kans te geven toch nog naar het koninklijk gezin te zwaaien.Eindhoven houdt de hele dag een digitaal platform in de lucht via www.koningsdageindhoven.nl met als een van de onderdelen een talkshow voor en door jongeren, waarbij de drie prinsessen aansluiten. Ook dat is te volgen in de live-uitzending.

 

Terugblik Koningsdag

In de uitzending vanaf 19.00 uur op NPO 1 blikt Amber Brantsen met een aantal hoofdpersonen terug op de hoogtepunten van Koningsdag in Eindhoven. Dat gebeurt vanaf het dak van een voormalig gebouw van Philips. Ook is er in deze uitzending aandacht voor Koningsdag in de rest van Nederland.

 

Presentator Winfried Baijens rijdt van Den Haag naar Eindhoven met de Stella Vie, de zonnewagen waarmee de TU Eindhoven in 2017 de Solar Challenge heeft gewonnen. Tijdens deze rit wordt er gestopt in dorpen en steden om te kijken hoe Koningsdag daar wordt beleefd. 

 

NOS Koningsdag 2021

Dinsdag 27 april

10.50 – 13.06 uur NPO 1

Presentatie: Astrid Kersseboom

19.00 – 19.55 uur NPO 1

Presentatie: Amber  Brantsen en Winfried Baijens

 

Bron: NOS

 

BNNVARA met concert 'Als Ik Je Weer Zie' 

BNNVARA heeft de spotlight op de mensen gezet die daar gewoonlijk uit wegblijven; de grote groep mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt. Het is een zwaar jaar voor hen geweest. De groep is divers. Van technici tot decorbouwers, en van kostuumontwerpers tot schoonmakers en cateraars.

 

'Als Ik Je Weer Zie' was een eenmalig opgewekt concert waarin een groot aantal artiesten een ode brachten aan al de werknemers in de kunst- en cultuursector die door corona hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Met elkaar haalden ze mooie herinneringen op en vertelden ze bijzondere verhalen. 

 

Met OG3NE, Douwe Bob en Chanquito, Jeangu Macrooy, Nick en Simon, Dolly Dots, Kinky Boots, Jim van der Zee en Yosina Roemajauw & Jonge Strijkers en Blazers Nederland.

 

De presentatie was in handen van Renze Klamer en Leona Philippo. 

 

'Als Ik Je Weer Zie' is teruglijken via NPO Start.

 

Bron: (beeld)  BNNVARA/Dutch Radio

 

Jan Kooijman maakt voor KRO-NCRV nieuwe reeks Levenslang met dwang?

In de achtdelige serie Levenslang met dwang? (vanaf dinsdag 6 april op NPO 3) volgt Jan Kooijman zeven kandidaten met ernstige dwangstoornissen die vechten voor een normaal bestaan. Een bestaan dat tot nu toe compleet in het teken staat van hun dwang waardoor ze vaak geen relatie, werk of sociale contacten kunnen onderhouden. Honderdduizenden mensen hebben last van een dwangstoornis, bij naar schatting 200.000 mensen is de stoornis zo heftig dat het ze belemmert in het dagelijks leven. 

 

Jan Kooijman: “Ik ben erg blij dat we voor KRO-NCRV een nieuw seizoen van Levenslang met dwang? mogen maken. Dat is, zeker in deze tijd, hard nodig. Corona heeft het leven van mensen met een dwangstoornis er niet makkelijker op gemaakt. Het streven is dat de psychologen de kandidaten de nodige tools kunnen geven om hun dwang te verminderen. Hopelijk kan ik voor wat relativering en een luisterend oor zorgen!”

 

De zeven deelnemers, tussen de 17 en 39 jaar, hebben de meest uiteenlopende soorten dwang zoals teldwang, poetsdwang, symmetriedwang, controledwang of een angststoornis. Achter elke dwang zit een persoonlijk verhaal dat de angst en daarmee dwang herleidt. De kandidaten ondergaan twee weken intensieve exposuretherapie onder leiding van vier therapeuten werkzaam bij gespecialiseerde centra. Levenslang met dwang? volgt de kandidaten en hun therapie tijdens een reis door Nederland, naar steeds primitievere locaties. Deze trip, de verplaatsingen en het telkens weer moeten wennen aan een nieuwe locatie is onderdeel van de therapie. Na deze twee weken kunnen de kandidaten hopelijk weer zo normaal mogelijk functioneren in het dagelijks leven.Aan het einde van de reis gaan de therapeuten mee naar huis om te kijken in hoeverre de kandidaten ook thuis hun dwang onder controle blijven houden. Een aantal weken na de reis komt iedereen weer bij elkaar om te vertellen hoe het ze zonder de groep en hulp van de therapeuten is vergaan.

 

Met deze serie laat KRO-NCRV zien hoe groot de impact van een dwangstoornis is op het dagelijks leven en hoe de deelnemers met hulp en therapie weer een normaler bestaan kunnen opbouwen.

 

Levenslang met dwang? vanaf dinsdag 6 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

 

Bron: (foto) KRO-NCRV/Dutch Radio

 

 

Katja Schuurman was te gast in Op1

Katja Schuurman, Edson da Graça en Martijn Koning zijn vrijdagavond te gast geweest bij Paul de Leeuw en Astrid Joosten in de talkshow Op1 om te praten over de nieuwe panelshow 'Goed Fout'.

 

Katja presenteert vanaf zondagavond een nieuwe wekelijkse panelshow voor omroep PowNed. Comedians Edson en Martijn peilen in dit programma de morele barometer van Nederland.

 

Bij Op1 waren Katja, Edson en Martijn te gast. Bekijk hier het fragment van Op1.

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio

 

Katja Schuurman in Op1

Katja Schuurman, Edson da Graça en Martijn Koning zijn vrijdagavond te gast bij Paul de Leeuw en Astrid Joosten in de talkshow Op1 om te praten over de nieuwe panelshow 'Goed Fout'.

 

Katja presenteert vanaf zondagavond een nieuwe wekelijkse panelshow voor omroep PowNed. Comedians Edson en Martijn peilen in dit programma de morele barometer van Nederland.

 

Kan er gelachen worden of kan iets echt niet meer? bij Op1 bespreken Katja, Edson en Martijn wat nog kan en wat absoluut niet meer mag.

 

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.20 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

 

www.op1npo.nl

 

Bron: Op1/Dutch Radio

 

Frits Spits in Sterren op het Doek

Radiomaker Frits Spits is de vierde gast van het nieuwe seizoen van het MAX-programma Sterren op het Doek. Ook nu geven in totaal acht prominenten zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Elke aflevering worden er drie portretten gemaakt: in hoeverre hebben de kunstenaars hun model weten te vangen? De gast staat voor een mooie, maar moeilijke keuze want er gaat uiteindelijk maar één doek mee naar huis. De vierde aflevering van Sterren op het Doek met Frits Spits is te zien op zaterdag 3 april om 20.30 uur op NPO 2. 

 

De belangrijkste Radiomaker van de Eeuw verschijnt in het Concertgebouw ten tonele: Frits Spits laat zich portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en spreekt openhartig over zijn jeugd waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven mee gaven ondanks hun trauma’s van de Tweede Wereld Oorlog. Op ontroerende wijze vertelt hij aan Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg. 

 

Veilingsite Sterren op het Doek

Aan het einde van de aflevering van Sterren op het Doek mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite: www.sterrenophetdoek.nl.

 

Sterren op het Doek

Zaterdag 3 april

Wekelijks om 20.30 uur op NPO 2

Presentatie: Özcan Akyol 

 

Bron: Omroep MAX/Dutch Radio

Foto: © Amy van Leiden

 

Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels met gloednieuw seizoen 'Expeditie Robinson'

Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels hebben goed nieuws voor alle 'Expeditie Robinson' fans. Binnenkort starten de opnames voor een gloednieuw seizoen. Dit 21ste seizoen wordt opgenomen op een ongerepte plek in Europa waar de kandidaten een bikkelharde strijd met elkaar en de natuurelementen aangaan. Het decor is anders, maar de spectaculaire proeven en zenuwslopende eilandraden blijven hetzelfde. Wie wint dit fysieke en mentale avontuur en mag zich Robinson 2021 noemen? Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is dit najaar te zien bij RTL 4.

 

'Expeditie Robinson' wordt geproduceerd door SimpelZodiak - een label van Banijay Benelux - en is dit najaar te zien bij RTL 4.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Katja Schuurman presenteert nieuwe show ‘Goed Fout’ bij PowNed op NPO 3

Omroep PowNed komt dit voorjaar met een nieuwe wekelijkse panelshow: Goed Fout. Onder leiding van Katja Schuurman peilen comedians Edson Da Graça en Martijn Koning, elke week bijgestaan door twee gasten, de morele barometer van Nederland. Want waar je gisteren nog hartelijk om mocht lachen, wordt vandaag gecanceld. Vanaf zondag 4 april om 21:20 uur op NPO 3.

 

De wereld verandert en we bewegen natuurlijk graag mee. Voortschrijdend inzicht is een groot goed. Maar slaan we soms niet een beetje door? Zodra er ook maar iemand zich beledigd dreigt te voelen, vliegen we elkaar massaal in de haren. Elke uitspraak moet nu door wel honderd lagen sociale controle. Comedians Edson en Martijn kunnen er inmiddels over meepraten. 

 
In ‘Goed Fout’ bespreken we wat kan en wat absoluut niet meer mag. Mag je bijvoorbeeld nog genieten van je favoriete James Bond-film of is die toch echt te vrouwonvriendelijk? Moeten kaartspellen, toiletten en maandverband inderdaad genderneutraal zijn? Is het goed dat standbeelden, straatnamen en strips in de ban gaan? Om deze vragen te beantwoorden hebben we een panel van duizend mensen videofragmenten en uitspraken voorgelegd met één simpele vraag: kan dit? Het is aan de teams van Edson en Martijn om elke keer in te schatten welk percentage van de ondervraagden vindt of iets nog door de beugel kan.


Katja Schuurman kijkt ernaar uit om het nieuwe programma voor PowNed te presenteren: “Fantastisch om met ‘Goed Fout’ namens PowNed de zondagavond op NPO 3 te mogen bestieren. Een vrolijke panelshow waarin we onderzoeken hoe we kunnen blijven communiceren als er steeds minder ruimte is voor context. We willen rekening houden met elkaars gevoelens en respect hebben voor elkaars ideeën. Welke rol kunnen humor en ironie daarin spelen? Over tal van prikkelende onderwerpen gaan we het hebben, met discussie en een lach. Ik heb er heel veel zin in!” 


PowNed-voorzitter Dominique Weesie: “Goed Fout is een knipoog naar de huidige tijdgeest waarin grappen en andere cultuuruitingen steeds vaker langs de morele meetlat worden gelegd, en waarmee we de kijker aan het denken zetten. Zodat we zaken, waar vanuit de samenleving soms erg gevoelig op gereageerd wordt, ook een beetje leren relativeren en in perspectief kunnen plaatsen.” 


‘Goed Fout’ wordt geproduceerd door ITV Studios en is vanaf zondag 4 april wekelijks te zien om 21:20 uur op NPO 3. Het programma bestaat uit 6 afleveringen.

 

Bron: PowNed/Dutch Radio

Foto: Anna-Marie Janssen

 

André Hazes documentaire over zijn leven bij AVROTROS op NPO 3

Dit jaar zou André Hazes 70 jaar zijn geworden. Een mooi moment om terug te kijken op het bijzondere leven van de zanger. In een nieuwe vierdelige documentaire wordt het levensverhaal verteld van een van de meest geroemde artiesten van Nederland: André Hazes. Deze documentairereeks laat het leven zien van een geliefde maar ook gecompliceerde man, die ondanks zijn legendarische carrière altijd “die kleine” is gebleven. Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes is vanaf woensdag 14 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

 

Beeldmateriaal uit privé-archief

Over het fenomeen André Hazes is sinds zijn overlijden in 2004 al veel gezegd en geschreven. Toch zijn er nog veel verhalen, herinneringen en anekdotes over zijn leven die nog niet eerder aan bod zijn gekomen. Aan de hand van niet eerder vertoond uniek en exclusief beeldmateriaal uit het privé-archief van de familie Hazes, reportages en interviews, wordt André’s opvallende leven en kwetsbare ziel geschetst. In de documentaire worden home video beelden vertoond van o.a. de bruiloft van André en Rachel, vakanties, verjaardagen en backstage bij diverse concerten. 

 

Intiem portret

Persoonlijke herinneringen en verhalen van bekenden schetsen een intiem portret van Hazes. Aan het woord komen onder anderen zijn vrouw Rachel, familie, (werk) relaties, vrienden en collega-artiesten zoals Patrick Kluivert, André van Duin, Gerard Joling, Paul de Leeuw, Willeke Alberti en Simone Kleinsma. Zij delen hun persoonlijke verhalen over Hazes als zanger maar ook als vriend. De persoonlijke verhalen en anekdotes geven een veelzijdig beeld van de mens achter de artiest en de verschillende gebeurtenissen in zijn leven.

 

Rachel Hazes: “Dit is de eerste documentaire die zeer uitgebreid vertelt over het intense leven van de grootste artiest van ons land, André Hazes. Naast dat André een veelzijdig artiest was, was het ook een zeer emotioneel mens. En dat is goed te voelen in deze documentairereeks”.Een man die in alles wat hij schreef, zei en zong oprecht en authentiek was: een doodnormale jongen uit een arm gezin in een Amsterdamse volksbuurt die gezegend was met een gouden strot. Hazes was ook een man van uitersten, die enerzijds genoot van de aandacht en tegelijkertijd extreem onzeker, eenzaam en zelfdestructief was.”

 

De documentaire Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes is geproduceerd door Vincent TV Producties.

 

Kleine Jongen: Het echte leven van André Hazes, vanaf woensdag 14 april om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio

 

Marco Borsato interview bij Linda's Wintermaand trekt Bijna 1,4 miljoen mensen

Marco Borsato met interview bij Linda's Wintermaand heeft SBS6 1.369.000 kijkers opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

De special eindigde daarmee op de vijfde plaats van best bekeken programma's van de dag.

 

Het interview van Marco Borsato in Linda's Wintermaand is terug te zien via KIJK.nl.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Tony Junior zoekt droomvrouw in De Bachelor bij Videoland

Het romantische sprookje ‘De Bachelor’ keert terug bij Videoland en dit seizoen stelt DJ Tony Junior zijn hart open voor de liefde. Na een roerig liefdesleven weet Tony precies wat hij zoekt in een partner en is hij helemaal klaar voor de volgende stap: zich openstellen voor de liefde in één van de grootste internationale datingshows van dit moment. Op een droomlocatie in het buitenland gaat hij een groep vrijgezelle vrouwen leren kennen en hoopt hij de liefde van zijn leven te vinden. Ook dit seizoen vinden de meest romantische en spannende dates plaats in de zoektocht naar ware liefde. De iconische rozenceremonie mag daarbij ook niet vergeten worden. Met presentator Rick Brandsteder aan zijn zijde, bepaalt Tony elke week wie een roos ontvangt en voor wie het romantische avontuur helaas eindigt. Met wie leeft hij nog lang en gelukkig? Denk jij dat Tony jouw prins op het witte paard is, geef je dan nu op via www.videoland.nl/debachelor. 

 

Bachelor Tony Junior: “De Bachelor is één groot avontuur voor mij. Het zou geweldig zijn als ik de ware liefde tref, iemand met wie ik honderd kan worden. Mijn liefdesleven is door mijn gekke werk vaak een ondergeschoven kindje. Ik ben heel vaak op reis, besteed veel tijd aan dingen als studiowerk, label- en managementmeetings en natuurlijk mijn socials. Het zou heerlijk zijn een partner te vinden die daar mee kan omgaan, zodat we elkaar kunnen steunen in alles wat we doen. Ik kan niet wachten om de dames te ontmoeten tijdens de opnames en dit romantische avontuur samen met hen aan te gaan. Ik ben er klaar voor om in De Bachelor mijn true love te vinden.”

 

Binnenkort vertrekt Tony samen met achttien vrijgezelle vrouwen naar een droomlocatie in het buitenland, om het grootse liefdesavontuur van zijn leven met volle teugen aan te gaan. De locatie wordt op een later moment bekendgemaakt. 

 

Aanmelden kan via www.videoland.nl/debachelor. ‘De Bachelor’ wordt geproduceerd door Warner Bros. en is later dit jaar te zien bij Videoland.

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd. 

 

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio

 

Famke Louise, Katja Schuurman en Poke te gast in De Kalvijnshow op NPO 3

Kalvijn dendert door de actualiteit in dë positieve talkshow met bekende gasten. Dit keer zijn 

Famke Louise, Katja Schuurman en Poke maandagavond om 21.25 uur te gast in De Kalvijnshow op NPO 3.

 

Bekijk hieronder de Instagrampost van Katja Schuurman.

      

Meer informatie: www.npo3.nl/de-kalvijn-show

 

Bron: Dutch Radio/(beeld) BNNVARA

 

Claudia de Breij ontvangt Nederlandse artiesten bij haar thuis in 'Safe Cave'

De podia zijn dicht, makers en publiek moeten elkaar al maanden missen. Claudia de Breij heeft een manier gevonden om toch samen te komen. In haar eigen kelderstudio ontvangt ze met haar vaste muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi wekelijks een artiest om te doen wat ze het liefste doen: samen iets moois creëren. Met gasten als Giovanca, Danny Vera en Tim Knol ontstaat er een tekst, een refrein of misschien zelfs een heel liedje: alles kan in de Safe Cave. Tijdens het maken van al dat moois kijkt (een geselecteerd) publiek mee via Zoom, want wat is een artiest zonder publiek? Safe Cave is vanaf 12 maart iedere vrijdag om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. De opnamen zijn voor een select publiek op Claudia haar privé socials te volgen.

 

Claudia: 'We worden allemaal langzaam een beetje gek van wat er al maanden níet kan. In de Safe Cave genieten we van wat wél kan. Elkaar ontmoeten (we zijn uiteraard getest), samen spelen, een beetje keten en zo elkaar en ons publiek weer eens inspireren!'

 

Claudia's eerste gast in de Safe Cave is Roel van Velzen.

 

Safe Cave is onderdeel van NPO Cultuur, waarmee de Publieke Omroep in het eerste halfjaar van 2021 op verschillende kanalen de magie van de zaal bij de mensen thuis wil brengen en tegelijk de cultuurmakers tijdens de coronacrisis wil helpen aan een alternatief podium voor hun werk. 

 

Bron: BNNVARA

Foto: © Olivier Thijssen

Linda de Mol over nieuw seizoen Miljoenenjacht 

Linda de Mol praat in een interview met Shownieuws over het nieuwe coronaproof seizoen van Miljoenenjacht.

 

De presentatrice vertelt over de veranderingen in het programma. In plaats van al die duizend mensen in de zaal, zitten er nu maar vijftig mensen. Voor hen natuurlijk extra spannend: "De kans dat je wint is velen malen groter."

 

Ook heeft Linda wel het gevoel dat ze harder moet werken met zo weinig mensen in de zaal. "Maar het spel is zo leuk en spannend, dus uiteindelijk kom je erin en dan ben ik alleen maar bezig met die kandidaat die naast mij staat."

 

Het hele interview met Linda de Mol over het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht zie je hier. Postcode Loterij Miljoenenjacht is zondagavond te zien om 20.00 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio 

 

Marco Borsato doorbreekt stilte bij Linda de Mol

Voor het eerst sinds de mediastilte van ruim een jaar spreekt Marco Borsato exclusief en openhartig in een speciale editie van Linda’s Wintermaand. Op de bank bij Linda vertelt hij over wat er het afgelopen jaar met hem is gebeurd. Aan bod komen onder meer de zware periode van zijn burn-out, de scheiding van Leontine en het effect daarvan op zijn leven. Ook blikt Marco met Linda vooruit op de toekomst en bespreken ze waar hij op hoopt en wat hij verwacht. Linda’s Wintermaand Special: Marco Borsato is op zaterdag 13 maart om 20.00 uur te zien op SBS6.

 

Het bijzondere gesprek van deze speciale editie vindt plaats vanuit de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord met een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Vanuit haar vertrouwde fauteuil en in de haar kenmerkende open sfeer voert Linda haar gesprek met Marco. Onder meer aan de hand van beelden en muziek neemt zij met Marco de gebeurtenissen van het afgelopen jaar door en ontstaat er een intiem en openhartig gesprek.

 

Linda de Mol: “Marco stond vorig jaar al hoog op mijn gasten-verlanglijstje dus ik ben heel blij dat het er nu toch van gaat komen. We kennen elkaar al ontzettend lang, ik denk al meer dan dertig jaar. Marco heeft een ongelooflijk zwaar, bewogen en misschien wel levensbepalend jaar achter de rug, waar ik alle tijd voor wil nemen. Hij is dan ook de enige gast in deze special van de Wintermaand.” 

 

Linda’s Wintermaand Special: Marco Borsato wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzending: zaterdag 13 maart om 20.00 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: Linda de Mol © Marc de Groot & Marco Borsato © Raymond Rutting

 

Net5 zendt het Oprah-interview met Meghan en Harry uit

Aankomende dinsdag is het Oprah-interview met Meghan en Harry te zien bij Net5, waarin Oprah Winfrey een openhartig gesprek heeft met Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex. Oprah-interview met Meghan en Harry is op dinsdag 9 maart om 20.30 uur te zien op Net5. 

 

Winfrey spreekt met Meghan, de hertogin van Sussex, in een uitgebreid interview over verschillende onderwerpen, waaronder haar leven als royal, haar huwelijk, het moederschap, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de intense publieke druk. Later worden de twee vergezeld door Prins Harry die vertelt over hun verhuizing naar de Verenigde Staten en over hun hoop en dromen voor de toekomst van het groeiende gezin.

 

Oprah-interview met Meghan en Harry wordt geproduceerd door Harpo Productions en wordt internationaal gedistributeerd door ViacomCBS Global Distribution Group. Uitvoerende producenten zijn Terry Wood en Tara Montgomery, co-executive producer is Brian Piotrowicz. De twee uur durende special wordt op dinsdag 9 maart om 20.30 uur uitgezonden op Net5.

 

Bron: Net5/Dutch Radio

Foto: © Harpo Productions/Joe Pugliese

 

De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie bij VPRO op NPO 2

In aanloop naar de onlangs verplaatste Boekenweek zendt de VPRO de memorabele aflevering De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie uit. Deze aflevering van Van Kooten & De Bie werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd.

 

In de tweede helft van de jaren tachtig ontstond er een ongekend schisma binnen de Nederlandse televisiewereld. De 'preciezen', verenigd in de op religieuze en politieke uitgangspunten gegrondveste Omroepverenigingen, stonden onverhoeds lijnrecht tegenover de gehaaide 'rekkelijken' van de Commerciële Televisie.

Mediamogul Joop van den Ende lokte een flink aantal geldbeluste, publieke coryfeeën naar zijn TV10. Ook Het Simplisties Verbond van Kees van Kooten en Wim de Bie verdwaalde in dit kantelende televisielandschap. Weliswaar deels en tijdelijk, maar daarom was hun morele tweestrijd niet minder beschamend.

 

In een sinds 1987 nooit meer uitgezonden realitydocu trachten de met elkander overhoop liggende televisiemakers wanhopig hun persoonlijke plaatsbepaling binnen de veranderende mediawereld te rechtvaardigen. Dit levert een pijnlijk, onthullend en bij vlagen hilarisch schouwspel op.

 

Uitzending: zaterdag 6 maart om 20.30 uur op NPO 2.

 

Bron: (foto) © VPRO/Dutch Radio

 

Gordon met vertrouwde spelshow 5 TEGEN 5 te zien op SBS6

SBS6 brengt de vertrouwde spelshow 5 TEGEN 5 terug op de buis. Wekelijks nemen twee teams, bestaande uit familieleden, collega’s of leden van bijvoorbeeld een sportvereniging, het tegen elkaar op. Zij gaan op zoek naar de populairste antwoorden op vragen die eerder aan het Nederlandse publiek zijn voorgelegd en kunnen hiermee een mooi geldbedrag verdienen. 5 TEGEN 5 wordt gespeeld onder de bezielende leiding van Gordon, die het programma in het verleden al eens een seizoen presenteerde. 5 TEGEN 5 is vanaf vrijdag 12 maart om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

Gordon: “Nederland heeft behoefte aan vrolijkheid en aan herkenbare programma’s. 5 TEGEN 5 is een programma dat zich in het verleden heeft bewezen en dat altijd weer voor een lach op het gezicht zorgt. Een programma ook met een hoog meespeelgehalte. Lekker voor de buis antwoorden roepen, heerlijk. Een fijn moment met het gezin of met huisgenoten.”

 

In elke aflevering van 5 TEGEN 5 worden vijf rondes en een finale gespeeld. Het doel van het spel is om te raden wat ‘het Nederlandse publiek’ heeft geantwoord op de vragen die worden gesteld. Iedere ronde krijgen de teams één vraag, die eerder is voorgelegd aan een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Bij het goed beantwoorden van de vraag wint het team de opgetelde waarde van elk gegeven antwoord, omgezet in euro’s. Het team dat na vijf rondes het meeste geld heeft verzameld, speelt de finale. 

 

De finale wordt gespeeld door twee spelers uit het winnende team. Zij spelen voor een bedrag van 5.000 euro, dat bij vijf nummer 1-antwoorden wordt verdubbeld tot 10.000 euro. Beide teams gaan sowieso niet met lege handen naar huis; het geldbedrag dat zij tot de finale hebben verdiend, blijft staan.

 

 5 TEGEN 5 wordt geproduceerd door Blue Circle.

 

Uitzending: vanaf vrijdag 12 maart, wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: © William Rutten

 

Bekende Nederlanders aan de slag in het Erasmus MC

Op dinsdag 23 maart start het nieuwe programma BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden op SBS6. Na een spoedcursus gaan Olcay Gulsen, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Richard Groenendijk als stagiaires aan de slag in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij ervaren hoe zwaar, maar zeker ook hoe bijzonder het werken in de zorg is. Daarbij leren zij van de echte helden: de toegewijde verpleegkundigen in het ziekenhuis. Hoe ervaren deze vier BN-ers het dagelijks werk? Hoe gaan zij om met hun emoties door hun betrokkenheid met de patiënten? Zijn zij uit het juiste hout gesneden voor dit werk?

 

Elke BN-er loopt stage op een eigen afdeling: ze zijn erbij als patiënten net uit de operatiekamer komen, soms slecht nieuws krijgen, maar ze meten ook de vitale waarden, zoals de bloedruk en hartslag. Ze controleren samen met hun mentor wat patiënten nodig hebben en ze verschonen hen. Ook bieden ze een luisterend oor.

 

BN-ers stappen uit hun comfortzone

Olcay Gulsen: “Ik vond de stage heel zwaar, maar ook belangrijk om me hier in te verdiepen. De hele zorg liet ons in de afgelopen 12 maanden zien hoe belangrijk ze voor de maatschappij is en ik vind dat we haar zeker meer mogen waarderen.” Isa Hoes vult aan: “Ik houd niet echt van ziekenhuizen, maar in deze tijd is het meer dan noodzakelijk om de zorg 'te laten zien'. En dan vooral de mensen die zich daar met hart en ziel aan wijden.” Richard Groenendijk: “Ik denk dat het gros van Nederland, en ik ook, helemaal niet beseffen dat er een enorme druk is op de werkvloer van een ziekenhuis. Dat je persoonlijk betrokken wilt zijn bij de patiënten, maar dat dat niet altijd kan, omdat je door moet naar de volgende patiënt.” Monic Hendrickx: “Ik vind dat het werk in een ziekenhuis extra aandacht en liefde verdient. Van de mensen op de administratie tot de verpleegkundigen.”

 

Persoonlijk en emotioneel

Het programma volgt de vier BN-ers op de voet, door hun ogen ervaart de kijker hoe broodnodig het werken in de zorg is. En hoe deze vier BN-ers emotioneel geraakt worden door de situaties waarin de patiënten verkeren en de enorme toewijding van de verpleegkundigen. Naast de persoonlijke, emotionele verhalen van de patiënten, verpleegkundigen en BN-ers is er ook ruimte voor luchtige momenten.

 

BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden is een productie van Tuvalu media.

 

Uitzending: vanaf dinsdag 23 maart, wekelijks om 21:30 uur op SBS6 en terug te zien op Kijk.nl

 

Bron: SBS6

Foto: © Wessel de Groot

 

Nederlandse comedyserie TRECX te zien bij Amazon Prime Video 

TRECX is een nieuwe, moderne, satirische comedy sketch-serie die begin maart exclusief wordt gelanceerd in Nederland op Prime Video. Met in de hoofdrol één van de co-makers van Jiskefet, Michiel Romeyn, geregisseerd en geproduceerd door Gouden Kalf winnaar Max Porcelijn en hoofdrollen voor Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch en vele anderen.

 

Het zesdelige comedy sketchprogramma markeert de terugkeer van de Nederlandse acteur en komiek Michiel Romeyn (Jiskefet, Love Is All) als hoofdrolspeler en co-maker, na zijn rol in de iconische serie Jiskefet.

 

“TRECX is een wonderlijke comedyserie tussen nu voor nu en vroeger, kortom iets wat voor ons blijft.” aldus Michiel Romeyn. “Mede dankzij het vertrouwen en de creatieve vrijbrief van Amazon Prime Video hebben we alsnog een meesterlijke serie kunnen maken dit jaar, het was een feest om te mogen werken met de vele talenten en de geweldige crew.”

 

“Het is geweldig dat we Nederlandse klanten van Prime Video zo’n gloednieuwe en exclusieve Nederlandse comedyserie als TRECX kunnen aanbieden, bovenop onze enorme selectie populaire films en televisieshows, die zonder extra kosten beschikbaar zijn bij een Prime lidmaatschap voor slechts €2.99 per maand,” aldus Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video. “Wij blijven waarde toevoegen aan het Prime lidmaatschap van onze Nederlandse Amazon Prime leden en brengen onze klanten nieuwe Nederlandse titels, prijswinnende Amazon Original series en exclusieve televisieseries en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar op Prime Video.” 

 

TRECX is geproduceerd door het Nederlandse productiehuis NewBe in samenwerking met Michiel Romeyn, een van de co-makers van Jiskefet. 

 

Bron: (foto) Amazon/Dutch Radio

 

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven met nieuw amusementsprogramma Stilte AUB! bij SBS6

Op vrijdag 12 maart start SBS6 met een nieuw amusementsprogramma Stilte AUB!: een uitdagende afvalrace, vol spanning en humor. In deze spelshow moeten 12 deelnemers, inclusief een BN-er, zich een weg banen door verschillende themakamers met lastige obstakels, waar maar één regel geldt: je mag geen geluid maken boven de 50 decibel! Wie blijft ijzig kalm, heeft stalen zenuwen en is muisstil? Wie wordt winnaar van de stilte? Deze unieke spelshow wordt gepresenteerd door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Stilte AUB! is een tv-programma voor het gehele gezin, voor jong en oud.

 

Elke aflevering bestaat uit drie rondes met verschillende themakamers en een finaleronde. De themakamers zijn onder andere voorzien van allerlei obstakels, zoals een vloer met munten, een ‘silent disco’ met windgongen en kerstbelletjes, en een kerkhof bezaaid met botten en schedels.

 

Jeroen van Koningsbrugge: “De kern van Stilte AUB! is eigenlijk simpel: Maak je geluid, dan lig je eruit! Dus als je meer dan 50 decibel aan geluid maakt tijdens de opdrachten, dan is het game over!”

 

“Eindelijk mochten we als een duo spontaan sportcommentaar leveren bij de pogingen van de deelnemers. Dit wilden we altijd al een keer doen. Soms houden ze letterlijk hun adem in om maar geen geluid te maken. Dit levert spannende en grappige momenten op,” aldus Dennis van de Ven. Van Koningsbrugge vult aan: “Voor ons is het oppassen geblazen dat we niet het hele programma vol praten. Ja, het is echt lastig om stil te zijn. Dus… Ssttt!”

 

Wat is vergelijkbaar met 50dB?

Het geluid van een rustige straat in een dorp of een koelkast is vergelijkbaar met 50 decibel (dB). Een normale ademhaling is 10 dB. Iemand die fluistert, haalt 30 dB, en als hij een boek dicht slaat, dan gaat dat geluid al gauw richting de 70 dB.

 

Themakamers en finale kamer

Er zijn 6 afleveringen geproduceerd met in totaal 10 kamers: 9 themakamers en 1 finalekamer. De themakamers variëren van Circus tot Jungle, van Disco tot Bankoverval en van Operatie tot Horror.

 

Succesvol Japans format

Stilte AUB! is een productie van Blazhoffski en gebaseerd op het succesvolle format Mute It in Japan.

 

Uitzending: Stilte AUB! is vanaf vrijdag 12 maart wekelijks te zien op SBS6 en Kijk.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Beeld: Shownieuws

 

Dionne Stax reist met nieuwe serie door het leven van Koningin Máxima 

Op 17 mei van dit jaar wordt H.M. Koningin Máxima vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal reist Dionne Stax in een persoonlijke zoektocht door het leven van onze Koningin. Dionne ontmoet experts en mensen die Koningin Máxima van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt en schetst zo een bijzonder portret van een geliefde Koningin. Dionne Dichtbij is vanaf maandag 10 mei te zien bij AVROTROS op NPO 1.Dionne reist onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en uiteraard Nederland waar zij mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring hebben met Koningin Máxima. Zij delen hun persoonlijke anekdotes en herinneringen en nemen Dionne mee in het intrigerende levensverhaal van een meisje uit Argentinië dat door hard werken en met onnavolgbare charme uitgroeide tot een absolute vakvrouw, moeder en Koningin Máxima.

 

Dionne Stax: “Door mijn eerdere journalistieke werk heb ik Koningin Máxima op professionele afstand leren kennen. Met deze serie hoop ik iets dichterbij te komen en kijkers mee te nemen in haar unieke levensverhaal.”

 

Liefde voor radio tijdelijk op laag pitje

Naast haar werk voor deze biografische tv-serie is Dionne Stax ook druk met opnames voor DNA Onbekend en presenteert ze nog steeds Van onschatbare waarde. Hierdoor is ze genoodzaakt haar liefde voor radio voorlopig op een laag pitje te zetten.

 

Dionne: “Door mijn drukke opnameschema’s voor televisie is het helaas niet langer mogelijk om naast mijn tv-werkzaamheden ook een dagelijks radioprogramma te presenteren. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook moeten besluiten te stoppen met de presentatie van Stax&Toine.”

 

Vanaf 1 maart zal Dionne het stokje van het middagprogramma overdragen aan Mischa Blok. Mischa vormt dan samen met Toine van Peperstraten het duo Blok&Toine dat van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen is. Dit heeft ook gevolgen voor het NPO Radio 1 nachtprogramma Miss Podcast. Dat zal vanaf 1 maart worden gepresenteerd door radio/podcast talent Milou Brand.

 

Dionne Dichtbij, vanaf maandag 10 mei te zien bij AVROTROS op NPO 1.

 

Bron: AVROTROS

 

Rutger Castricum is chauffeur van lijsttrekkers in ‘De Hofkar’ (NPO 2)

‘De Hofkar’ gaat weer de weg op! In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart chauffeert presentator Rutger Castricum lijsttrekkers in zijn taxi door het land en gaat hij het gesprek aan over prangende verkiezingsthema’s en hun persoonlijk leven. Vanaf woensdag 3 maart om 22:10 uur op NPO 2. 


De passagiers die op de achterbank plaatsnemen zijn o.a. Lilianne Ploumen (PvdA), Wopke Hoekstra (CDA), Farid Azarkan (DENK), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren), Thierry Baudet (Forum voor Democratie), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Lilian Marijnissen (SP), Kees van der Staaij (SGP) en Joost Eerdmans (JA21). 


Rutger en zijn passagier gaan tijdens de rit geen enkel onderwerp uit de weg. Niet alleen het politieke wel en wee komt langs, ook praten de lijsttrekkers over hun drijfveren om in de politiek actief te zijn en hun persoonlijk leven. Hoe ontspant de politicus zich buiten het Binnenhof? En wat stal Kees van der Staaij in zijn jeugd? 


‘De Hofkar’ is aangepast en volledig coronaproof gemaakt. Rond de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 reed Rutger Castricum ook al een aantal politieke kopstukken door het land. Zo zaten PvdA-leider Lodewijk Asscher, CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma en SP-leider Lilian Marijnissen naast Rutger op de bijrijdersstoel.


‘De Hofkar’ wordt geproduceerd door Tuvalu Media en wordt vanaf woensdag 3 maart uitgezonden om 22:10 uur op NPO 2 (na Nieuwsuur). Het seizoen bestaat uit 10 afleveringen van elk 12 minuten. 

 

Bron: (beeld) PowNed

 

Dragons' Den terug met nieuw seizoen bij WNL op NPO 1

Het wereldwijde succesvolle televisieprogramma Dragons’ Den is back in business. OmroepWNL zet de deuren weer open voor iedereen met een goed plan. Beginnende ondernemers presenteren zich aan vijf top investeerders in de hoop hun dromen uit te laten komen. En vaak met succes, want in dit nieuwe seizoen wordt een record aan investeringen gedaan; de Dragons geven gezamenlijk een financiële impuls van bijna tien miljoen euro. Uit eigen zak.

 

De Dragons

Self made top-ondernemers Pieter Schoen, Shawn Harris, Won Yip, Michel Perridon en Nikkie Plessen zijn samen goed voor meer dan een miljard euro, waarmee ze investeren in de beste businessplannen. Ze hebben een neus voor goede startups, maar ze zijn het niet altijd met elkaar eens. Waar de ene dragon een idee als kansloos beoordeelt, slaat de ander juist toe. Ze dagen elkaar uit om in te schatten welk plan een fortuin waard is en dus een flinke investering verdient.

Relevanter dan ooit

Ondernemingen hebben het zwaar gehad in de crisis, maar de pandemie biedt ook kansen. Zoals Michel Perridon zegt: “Corona maakt ondernemers inventief!”.  Veel kansrijke initiatieven passeren de revue, zoals thee van Hollandse bodem, een slaaprobot en platforms voor thuiskapsters en rijschoolhouders.

Dragons’ Den wordt gepresenteerd door Jort Kelder: ‘Dragons’ Den is een verademing in een tijd waarin velen denken dat de staat welvaart creëert. Mis. Dat doen ondernemers, en niemand anders.’ 


Hoofdredacteur/directeur OmroepWNL Bert Huisjes: "WNL vindt dat het ondernemerschap - groot en klein - in tijden van crisis alle steun verdient. Onze samenleving leunt zwaar op juist de inventiviteit van deze mensen, die de economie draaiende houden, of zelfs een nieuwe impuls geven. Dragons' Den is een programma waarmee we mensen willen inspireren. Laten we met Dragons' Den kijken naar alle inventiviteit die ons land te bieden heeft. Met ernst, en natuurlijk soms ook een een gulle lach.”


Quote producent Vincent ter Voert: "Het is inspirerend te zien dat de Dragons grote risico's nemen met hun eigen geld, juist nu er stevige tegenwind is. Dat kenmerkt echte ondernemers." 


Dragons’ Den is een format van Sony Pictures Television en wordt geproduceerd door Vincent TV Producties. 

Vanaf donderdag 4 maart wekelijks uitgezonden om 21:30 uur bij omroep WNL op NPO 1.

 

Bron: (foto) WNL/Dutch Radio

 

Art Rooijakkers terug met Rooijakkers Over De Vloer bij RTL 4

Art Rooijakkers presenteert vanaf 3 maart iedere woensdagavond om 21.30 uur het derde seizoen van Rooijakkers Over De Vloer, waarin Art meeloopt in het leven van bekende Nederlanders.

 

Hij komt over de vloer bij onder anderen Bilal Wahib, Stefano Keizers en Geraldine Kemper.

 

Bekijk hieronder de promo die RTL online heeft gezet.

 

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Frans Bauer en vrouw weer te zien in reisprogramma bij RTL 4

Frans Bauer en zijn vrouw Mariska zijn weer te zien in reisprogramma bij RTL 4. Dat heeft RTL bekendgemaakt.

 

In het programma De Bauers: Bestemming Onbekend doet het stel elke week een andere plek aan die ze nog niet kennen. Waar de zanger en zijn vrouw precies naar toe gaan is nog niet bekend. Wel houden ze zich aan alle geldende coronamaatregelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

 

De Bauers: Bestemming Onbekend is vanaf 28 april te zien bij RTL 4.

 

Bron: Dutch Radio/ANP

 

Georgina Verbaan en Jeroen Spitzenberger in nieuw seizoen De regels van Floor

Floor is terug in een nieuw seizoen van het VPRO Jeugd programma De regels van Floor, waarin ze opnieuw voor lastige dilemma's staat. Wat als je op anti-pestcursus wordt gestuurd met je pester? Of als je beste vriendin verkering krijgt met een sukkel? Hoe kom je af van je irritante oppas? Hoe zorg je voor een traktatie die iedereen omver blaast? Floor staat weer voor een aantal lastige keuzes, maar weet altijd een originele oplossing te vinden.

 

In De regels van Floor probeert het eigenwijze meisje Floor antwoord te geven op de belangrijkste vragen van een 11-jarige. Waar de regels gewoonlijk door volwassenen worden gemaakt, vindt Floor dat kinderen dat heel goed zelf kunnen.

 

Ook dit seizoen zijn de hoofdrollen weggelegd voor Bobbie Mulder, Ole Kroes, Elisa Beuger en Ferdi Stofmeel. Bijrollen worden vertolkt door onder andere Georgina Verbaan, Jeroen Spitzenberger, Juvat Westendorp, Tina de Bruin, Maarten Heijmans, Bas Hoeflaak, Stefan Stasse en Rosa Reuten.

 

Over De regels van Floor

Het vierde seizoen van De regels van Floor wordt geregisseerd door Albert Jan van Rees en Jamille van Wijngaarden. Lotte Tabbers, Luuk van Bemmelen, Tim Kamps, Renske de Greef, Martijn Hillenius, Anne Barnhoorn en Maurice Trouwborst zijn verantwoordelijk voor het scenario. De serie is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. Zij is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie. De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met VPRO.

 

Successen

In 2020 ontving het eerste seizoen van De regels van Floor een International Emmy Kids Award in de categorie Beste Serie. In 2018 won de serie een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en in 2019 de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De regels van Floor wordt ook uitgezonden in België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Spanje, Frankrijk en Franssprekende landen in Afrika.

 

De regels van Floor, seizoen 4, 16 afleveringen

 

Uitzending: vanaf zondag 28 maart om 09.00 uur, VPRO, NPO Zapp.

Wekelijks twee afleveringen achter elkaar. 

 

Bron: (foto) VPRO

 

Jasmijn én gebarentolk Irma Sluis in Taarten van Abel 

bij VPRO op NPO Zapp

Het VPRO-jeugd programma Taarten van Abel heeft zondag 28 februari twéé bijzondere gasten. Jasmijn van tien maakt een taart voor haar peetoom Gijs die doof is. En gebarentolk Irma Sluis vertaalt de hele uitzending in gebarentaal.

 

Jasmijn woont met haar twee 'coole', horende, broers en haar twee dove ouders. Ze maakt met Abel een taart voor haar peetoom Gijs die het syndroom van Usher heeft. Hij is doof en wordt ook langzaam blind. Jasmijn communiceert met hem via gebaren die ze hem laat voelen in zijn hand. Ze is trots op hem dat hij ook ‘van binnen’ zo sterk is. Jasmijn vertelt ook hoe het is om te leven met twee dove ouders. Gebarentolk Irma Sluis zal de uitzending tolken.

 

Over Taarten van Abel

Bakker Abel (Siemon de Jong) werkt tijdens een openhartig gesprek met een kind samen aan een wel heel persoonlijke taart voor een speciaal persoon. Taboes worden niet geschuwd, en lekker snoepen ook niet! Taarten van Abel werd voor het eerst uitgezonden op 5 januari 2003 en is inmiddels aan het negentiende seizoen begonnen.

 

Over Irma Sluis

Irma Sluis werkt sinds 2001 als tolk Nederlandse Gebarentaal en tolkt in verschillende situaties, waaronder het NOS journaal in de ochtend en avond. Ze werd een nationale bekendheid door het tolken van de persconferenties tijdens de coronacrisis.

 

De aflevering met Irma Sluis is op zondag 28 februari te zien bij VPRO op NPO Zapp.

Taarten van Abel is elke zondag te zien om 9.45 uur bij VPRO op NPO Zapp.

 

Bron: (beeld) VPRO/Dutch Radio

 

Gordon krijgt spelprogramma bij SBS6

In de van oorsprong Engelse tv-hit The Cube moeten kandidatenduo’s opdrachten uitvoeren in een grote high tech transparante kubus. De spellen lijken simpel, maar blijken in de praktijk een stuk moeilijker dan gedacht. Binnenin The Cube draait het allemaal om een combinatie van lef, behendigheid, stalen zenuwen en een beetje geluk. En dat maakt dat je op het puntje van je stoel zit bij deze spannende, nieuwe spelshow. Onder leiding van Gordon moeten de duo’s zeven spellen tot een goed einde brengen om kans te maken op een bedrag van 100.000 euro. The Cube is vanaf vrijdag 23 april om 20.00 uur te zien bij SBS6.

 

Om The Cube te verslaan zijn behendigheid, vastberadenheid en stalen zenuwen van groot belang. De kandidatenkoppels lijken ogenschijnlijk gemakkelijke spellen te spelen, maar eenmaal in The Cube zijn de opdrachten onder druk toch net iets moeilijker. De spellen variëren van geblinddoekte opdrachten en ingewikkelde balansspellen tot opdrachten die binnen een tijdslimiet moeten worden volbracht. Zoals een spel waarbij de deelnemers een balletje op een plateau moeten hooghouden, geblinddoekt over obstakels moeten stappen, een toren moeten bouwen terwijl zij op een draaischijf staan of een zenuwslopende opdracht moeten vervullen waarbij zij in zeer korte tijd blokken van de ene kant naar de andere kant van The Cube moeten brengen. Hoe verder de kandidaten in het spel komen, hoe lastiger de opdrachten en hoe groter de inzet. Voorafgaand aan elke opdracht wordt een video getoond waarin te zien is hoe het spel werkt. Daarna is de beurt aan de kandidaten. Simpel toch..?

 

Ieder duo begint met negen levens. In totaal moeten zeven spellen succesvol afgerond worden om op de geldladder te stijgen naar het hoogste punt en het maximumbedrag van maar liefst 100.000 euro te kunnen innen. Het spel houdt op wanneer alle levens zijn verbruikt, of als is besloten niet verder te spelen en het reeds gewonnen geldbedrag te cashen. Durven de kandidaten het aan om voor het maximale te gaan met het risico om alles kwijt te raken óf verslaan ze The Cube?

 

The Cube wordt geproduceerd door IDTV.

 

Uitzending: vanaf vrijdag 23 april om 20.00 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6/Dutch Radio 

 

RTL maakt eerste zes deelnemers van ‘De Verraders’ bekend

Een meeslepend avontuur vol leugens, manipulatie en verraad. Vanaf 13 maart start ‘De Verraders’ bij RTL 4 en de eerste zes van de in totaal achttien kandidaten die deze spannende uitdaging aangaan zijn bekend.

 

Holly Mae Brood (actrice), Sinan Can (journalist), Loiza Lamers (model), Loek Peters (acteur), Jörgen Raymann (cabaretier/presentator) en Samantha Steenwijk (zangeres) gaan samen met de andere kandidaten strijden om een grote stapel puur zilver. In de eerste aflevering wordt voor de kijker meteen duidelijk of onder deze zes ook verraders zitten, of dat ze allemaal getrouwe zijn. Want de Verraders worden in de eerste aflevering aangewezen. Gedurende het spel worden deelnemers verbannen en ‘vermoord’. Weet een van deze zes de strijd tussen goed en kwaad tot het eind te overleven? 

 

In totaal komen achttien bekende Nederlanders samen in het kasteel in Zuid-Limburg. De overige twaalf deelnemers worden door RTL later bekendgemaakt.

 

Over de Verraders

In een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders samen voor een adembenemend spel. Drie van hen worden De Verraders en de overigen worden Getrouwen. Elke nacht 'vermoorden' de Verraders een Getrouwe. Overdag mag de hele groep een poging doen een Verrader te ontmaskeren en te verbannen. Als kijker weet je vanaf het begin wie deze verraders zijn. De overige deelnemers – de Getrouwen – hebben echter geen flauw idee. Angst, verdeeldheid en verdachtmakingen zijn het gevolg. En om de mindfuck compleet te maken moeten alle deelnemers wel samenwerken in missies (opdrachten) om het zilver bij elkaar te verdienen. Maar wie gaat er uiteindelijk met die schat vandoor, een Verrader of een Getrouwe?

 

In acht afleveringen is te zien hoe de deelnemers dit psychologische avontuur beleven en wie er met de buit vandoor gaat. ‘De Verraders’ is ontwikkeld door idtv en POSVIDEO en is vanaf zaterdag 13 maart 21.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Beau van Erven Dorens bezoekt voor nieuw programma volksbuurt in Amsterdam

In ‘Beau in Floradorp’ verdiept presentator Beau van Erven Dorens zich een jaar lang in Floradorp, een oude volksbuurt in Amsterdam-Noord, die al jaren kampt met een bedenkelijke reputatie. Beau duikt in de levens van verschillende bewoners van de wijk. Ieder van hen heeft z’n eigen problemen, uitdagingen en dromen. En wat is er over van het oude dorpsgevoel in Floradorp? Kunnen de mensen nog van elkaar op aan?

 

In 'Beau in Floradorp' maken we kennis met de vrolijke Ajacied Hannie (60), die de dood van zijn drie jaar geleden overleden vrouw probeert te verwerken. De openhartige Marie (84) bekijkt alles met humor, maar krijgt het zwaar te verduren als ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht komt.

 

Het artistieke talent Remon (26) probeert een leven als kunstenaar op te bouwen. Jennie (65) heeft zoveel aan haar hoofd dat ze soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ondanks dat zet ze zich vol in voor haar medemens. En Patrick (41) is geboren en getogen in Floradorp en zet zich met hart en ziel in voor zijn buurtgenoten. Het hoogtepunt van het jaar voor hem is de beruchte kerstboomverbranding.

 

Verder ontmoet Beau een Syrisch gezin bestaande uit ouders Melia en Mustafa en drie kinderen, die twee jaar geleden naar Nederland zijn gekomen en hun best doen om te integreren. De dakloze Bas (52) beter bekend als ‘Bas de piraat’, woont op gammele bootjes en probeert zijn leven op de rit te krijgen.

 

Tot slot is er Esmeralda (50), die het niet breed heeft, maar toch haar leven in het teken van anderen plaatst. Ze deelt voedselpakketten uit en haar kleine huisje is tot de nok toe gevuld met hulpgoederen voor de buurt. Als haar twee pleegkinderen opeens niet meer thuiskomen staat haar leven even helemaal op z’n kop.

 

Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere verhaal, maar één ding hebben ze gemeen: een grote liefde voor het Floradorp.

 

‘Beau in Floradorp’ is vanaf 2 maart elke dinsdag te zien om 21.25 uur bij RTL 4 en wordt geproduceerd door Kale Jakhals Producties, bekend van ‘Het Rotterdam Project’,‘ De Sleutel’ en ‘De Wasstraat.’

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders 

Hoe voelt het als je ouders niet meer samen zijn? Je steeds je koffer moet inpakken en heen en weer reist tussen 2 huizen? In een nieuwe reeks van het NTR-kinderprogramma Van Vader naar Moeder gaat Tatum Dagelet weer op pad met kinderen van gescheiden ouders. Elke aflevering rijdt ze een kind van de ene ouder naar de andere, en praat ze met hen over hoe het is als je ouders gescheiden zijn. Dit seizoen is net even anders dan de vorige reeksen. De kinderen worden tijdens hun rit namelijk verrast door een BN’er die zelf ook gescheiden ouders heeft. Daarnaast staan in twee afleveringen de kinderen van gescheiden Bekende Nederlandse ouders, muzikant Tim Akkerman en tv-kok Roberta Pagnier, centraal.

 

‘Dit wordt weer een geweldig seizoen’, geeft Tatum aan. ‘En dit keer zullen ook BN’ers meewerken die openhartig vertellen hoe ze de scheiding van hun ouders hebben ervaren. En ze geven tips hoe om te gaan met problemen en verdriet van de scheiding. Katootje ontmoet bijvoorbeeld haar idool Everon Jackson Hooi uit GTST, die samen met haar een scène naspeelt. Naoufel leert voetbaltrucs van zijn grote held Soufiane Touzani, en Anna’s hond krijgt een lekker maaltje van Diederik en Ayrton: de presentatoren van Koken met Konijnen. Dit alles om de wisseldag - die meestal beladen is voor kinderen van gescheiden ouders - eens een keer op een andere manier te beleven. Wat mij opvalt is dat kinderen nog altijd wensen dat hun ouders tòch weer bij elkaar komen. Zo spreken de drie kinderen van zanger Tim Akkerman zich daar heel open over uit. Het is een eer om de chauffeur van al deze kinderen te mogen zijn, die hun verhaal willen delen.’ 

 

Over Van Vader naar Moeder

Van Vader naar Moeder is gemaakt naar een idee van Tatum zelf. Als kind van gescheiden ouders weet ze wat voor impact een scheiding kan hebben op een kind. Met het programma wil ze dit onderwerp meer bespreekbaar maken door de kinderen zelf aan het woord te laten.

 

In het programma zie je hoe Tatum op de ‘grote wisseldag’ (van vader naar moeder, of omgekeerd) samen met het kind zijn/haar tas inpakt en gedag zegt tegen de ene ouder en gezinsleden in het huis. Dan stappen ze in de auto, waar Tatum onderweg naar de andere ouder het kind de kans geeft vrijuit te praten over zijn/haar leven.


Seizoen 1 van Van Vader naar Moeder was genomineerd voor een Rose d’Or in de categorie Children and Youth en de serie won de ‘Special Achievement Prize’ tijdens de Prix Jeunesse 2020.

 

Producent: Skyhigh TV

 

Uitzending: vanaf 7 maart elke zondag rond 18.30 uur op NPO Zapp.

Website: www.zapp.nl/vanvadernaarmoeder

 

Bron: (foto) NTR

 

Roos Schlikker in vast presentatieteam van De 5 Uur Show

Vanaf woensdag 17 februari maakt Roos Schlikker deel uit van het vaste presentatieteam van De 5 Uur Show, naast de vertrouwde presentatrices Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. De 5 Uur Show is iedere doordeweekse dag te zien bij SBS6.

 

Roos Schlikker is geen onbekende voor De 5 Uur Show. Ze schoof al regelmatig aan als ‘sidekick’ van Brecht en Carolina en was hun vaste ‘back-up’ bij ziekte en verlof. Tijdens het draaien van proefafleveringen was iedereen heel enthousiast over haar presentatie, waardoor Roos nu de nieuwe aanwinst in het vaste team wordt.

 

Roos Schlikker is een bekende journalist, columnist en schrijver. Over haar nieuwe rol bij De 5 Uur Show zegt ze: “Samen onderzoeken we aan de hand van de actualiteit wat er leeft in de samenleving. Ik vind het heerlijk om dieper in een onderwerp te duiken waardoor de verhalen intenser en persoonlijker worden. Ik ben blij dat ik binnen dit team mag presenteren.”

 

De 5 Uur Show wordt mede mogelijk gemaakt door de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij). Dankzij 3,6 miljoen deelnemers schenken zij jaarlijks ruim 500 miljoen euro aan ruim 250 goede doelen en culturele organisaties. Binnen het programma is aandacht voor onderwerpen waar deze goede doelen en culturele organisaties mee bezig zijn. De 5 Uur Show wordt live uitgezonden vanuit de studio in het pand van de Goede Doelen Loterijen.

 

De 5 Uur Show wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzending: dagelijks van maandag tot en met vrijdag, om 16.55 uur bij SBS6 en terug te zien op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: © Brenda van Leeuwen

 

Johnny de Mol komt met nieuw programma De Mol’s Hoop bij SBS6

In het nieuwe feelgood programma De Mol’s Hoop koppelt Johnny de Mol succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. Johnny geeft elke ondernemer tien weken de tijd om de situatie van een gezin te verbeteren. Niet door ze een zak geld te geven, maar door er als mentor voor ze te zijn en met raad en daad bij te staan. De Mol’s Hoop vertelt in zes ontroerende en inspirerende afleveringen hoe kwetsbaar het leven kan zijn, en hoeveel mensen - hoewel ze elkaar nooit eerder ontmoet hebben - voor elkaar kunnen betekenen. De Mol’s Hoop is vanaf woensdag 24 maart te zien, om 20.30 bij SBS6.

 

In elke aflevering stelt Johnny een succesvolle ondernemer voor aan een gezin in moeilijkheden. Met kennis, ervaring en een uitgebreid professioneel netwerk zet de ondernemer zich volledig in om het gezin uit de put te helpen - niet met financiële steun, maar met goede adviezen en coaching. De pechvogels zitten vaak al zo lang in de penarie dat hun situatie uitzichtloos lijkt. Als gedreven mentors zorgen de ondernemers voor licht aan het eind van de tunnel: ze helpen met het vinden van zorg voor de zorgbehoevenden, werk voor de werklozen, een huis voor een gezin dat anders op straat komt te staan, schuldverlichting, relatietherapie, opleiding voor de kinderen… Kortom: ze vinden hoop!

 

Johnny De Mol: “Het kan je zomaar gebeuren: van de ene dag op de andere in armoede belanden. Door ziekte, een ongeval, een ruzie, een trauma uit het verleden, het domweg maken van verkeerde keuzes… en voor je het weet zit je jarenlang in de ellende. Maar wie weet, misschien kunnen we iets doen. Ervoor zorgen dat gezinnen met pech weer een toekomst hebben en kunnen léven in plaats van overleven… dat is mijn hoop.”

 

De Mol’s Hoop wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Uitzending: vanaf woensdag 24 maart, wekelijks om 20.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

 

Heel Holland Bakt finale bijna 3,8 miljoen kijkers

Naar de finale van Heel Holland Bakt keken zondagavond Bijna 3,8 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

In het programma was te zien hoe kandidate Elizabeth er met de winst vandoor ging. Heel Holland Bakt is hiermee het best bekeken programma van de zondagavond. 

 

Ook NOS Journaal van 20.00 uur deed het goed met 3,5 miljoen kijkers en staat op plek 2 van de kijkcijferlijst.

 

Op 3 staat NOS Studio Sport met 2,1 miljoen kijkers en 40 Jaar TV Show werd goed bekeken met 2 miljoen kijkers. Uit de lijst van SKO is op te maken dat de genoemde top 4 van tv-programma's allemaal op NPO 1 werden uitgezonden.

 

Bron: Dutch Radio/ANP

Beeld: Omroep MAX

 

Elizabeth wint achtste seizoen Heel Holland Bakt

Elizabeth is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd bekendgemaakt in een spannende finale, waarin ze haar medefinalisten Eric en Thijs versloeg. Elizabeth mag zich vanaf nu de Beste Thuisbakker van Nederland 2020-2021 noemen.

 

De 41-jarige Elizabeth uit Spijkenisse wint het achtste seizoen van Heel Holland Bakt! Altijd vrolijk en goed voorbereid wist zij zich naar de eindstreep te bakken. Over het spektakelstuk in deze finale, de laatste opdracht van dit seizoen, mochten de bakkers maar liefst acht uur doen. In het thema 'Liefde' maakten de finalisten een feestelijke presentatie van pattiserieproducten: acht identieke luxe eclairs, een spiegeltaart, twaalf hartige koekjes, acht bladerdeeggebakjes, vijftien petit crèmes - waarvan drie verschillende smaken en uiterlijk, en een showstuk van nougatine. De finalisten kregen een examen in planning, technieken, smaken en presentatie. 

 

Over het moment van de winst zegt Elizabeth: ''Ik ging schreeuwen, want het is een ontlading als je ineens je naam hoort. Een heel gek gevoel, het lijkt een beetje alsof je een hele diepe duik in het water neemt en je heel lang je adem moet inhouden. En dan het moment wanneer je weer boven bent en de eerste hap lucht neemt.”

 

Elizabeth wist de jury, bestaande uit culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, te overtuigen van het feit dat zij de Beste Thuisbakker van Nederland 2020-2021 is. Over Elizabeths spektakelstuk 'Liefde voor het leven' merkte Robèrt op: ''Ik zie niet alleen de liefde, ik proef 'm ook.'' Haar spiegeltaart was ''een explosie aan smaken'', aldus Janny. Al met al heeft Elizabeth volgens de jury veel technieken, creativiteit, smaken laten zien.

 

Doorbakken met Elizabeth

Nu Elizabeth Beste Thuisbakker van Nederland is, breekt een nieuwe periode aan! Woensdag 17 februari is ze samen de andere HHB'ers te zien in de laatste aflevering van Doorbakken om 21.30 uur op NPO 1, gepresenteerd door André van Duin. Op vrijdag 19 februari is Elizabeth te zien in Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1.

 

www.heelhollandbakt.nl

 

Bron: (beeld) Omroep MAX/Dutch Radio

 

Heleen van Royen in programma De Kist bij de EO op NPO 2

In De Kist gaat presentator Kefah Allush in gesprek met inspirerende Nederlanders over het leven en over de dood. Dit keer met Heleen van Royen. 

 

Toen schrijfster Heleen van Royen (55) dertien jaar was, maakte haar vader een eind aan zijn leven. Ze ging niet naar zijn uitvaart, omdat ze boos was. Hij was weggegaan zonder afscheid te nemen. Zijn graf bezocht ze nooit. Pas in 2018 veranderde dat, toen haar demente moeder op 87-jarige overleed, in het bijzijn van Heleen. Toen haar moeder was overleden, besloot ze haar vader te herbegraven, bij haar moeder in het graf. Daardoor kon ze wel afscheid van hem nemen. Dat haar vader en moeder nu samen onder dezelfde steen liggen, vindt Heleen een fijn idee. Ze komt graag bij het graf, bijvoorbeeld om te vertellen dat ze oma is geworden.

 

De Kist met Heleen van Royen is maandag 15 februari 2021 te zien om 23:25 uur bij de EO op NPO 2.

 

Bron: Uitvaartinformatie/Dutch Radio

Beeld: EO 

 

Wie is de Mol? weer kijkcijferhit op NPO 1

Wie is de Mol? is weer een kijkcijferhit. Het programma

werd op zaterdagavond door 2.980.000 mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

 

Wie is de Mol? is op NPO 1 uitgezonden en mag zich wederom de nummer 1 van de avond noemen, want ze staan op 1 in de kijkcijferlijst. 

 

NPO 1 doet het goed, want het NOS  journaal van 20.00 uur staat op plek 2 en op 3 staat het journaal van 18.00 uur.

 

Ook het consumenten programma Kassa is goed bekeken op tv. Er keken 1.478.000 mensen en staat op plek 4 van de lijst.

 

Bron: Dutch Radio

 

Talkshow De Vooravond terug bij BNNVARA op NPO1

Fidan Ekiz en Renze Klamer keren vanaf 15 februari terug met de talkshow De Vooravond, iedere werkdag rond 19.00 uur bij BNNVARA op NPO1.    

 

Renze Klamer: ''We kijken ontzettend uit naar het nieuwe seizoen van De Vooravond. We hebben het echt gemist, met alles wat er in de actualiteit speelt. Al hebben we niet stil gezeten! Fidan en ik maakten samen een podcast, waarin we de tijd namen voor langere gesprekken met een aantal van onze vaste gasten. De redactie heeft heel hard gewerkt aan ons online-platform, waarop nieuwe rubrieken zijn gelanceerd zoals Emma’s Kamervragen. Emma Wortelboer en Haagse politici bleek een goede combinatie, dus dat gaan we zeker terugzien in ons komende seizoen.''

Fidan Ekiz: ''Deze tijd vraagt van iedereen enorme aanpassingen en zet veel op scherp. Daarnaast komen er voor Nederland belangrijke verkiezingen aan. Ik heb veel zin en behoefte om daarover in gesprek te gaan. Ik kijk ook uit naar alle mooie dingen die ons straks weer te wachten staan, dat we ons met elkaar alvast kunnen verheugen op muziek, film en literatuur. Zo krijgen we elke maand de familie Chabot (vader Bart en zoons Splinter, Maurits en Sebastiaan) op bezoek, om ons enthousiast te maken over boeken uit hun eigen boekenkast.''

 

De Vooravond is vanaf 15 februari elke werkdag rond 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. 

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Britney Spears documentaire Framing te zien bij Net5

Maandag is de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears exclusief te zien bij Net5. Dit aangrijpende portret toont hoe bruut de media met de Amerikaanse popster omging in haar jongere jaren. Hierop volgde de beruchte zenuwinzinking in 2007 waardoor ze in 2008 onder volledige curatele komt te staan bij haar vader Jamie Spears. Sindsdien beheert hij niet alleen de financiële zaken van zijn dochter, maar lijkt ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben overgenomen. Haar fans starten de beweging #FreeBritney en pleiten ervoor dat Britney weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt.

 

Framing Britney Spears laat de reis naar de top van Britney zien als tieneridool waarbij ze al jaren lang kampt met mentale problemen. Verschillende mensen in haar omgeving doen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een vriendin van de familie die jarenlang tijdens haar carrière heeft meegereisd, een advocaat die op dit moment werkt aan een zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht. 

 

Framing Britney Spears wordt geproduceerd door The New York Times. 

 

Uitzending: maandag, 15 februari exclusief om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Net5/Dutch Radio

 

Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

Trijntje Oosterhuis speelt de rol van Maria in The Passion 2021 van KRO-NCRV. Op Witte Donderdag 1 april zendt KRO-NCRV het grootste paasevenement van de Nederlandse televisie live uit vanuit Roermond. In The Passion worden dit jaar voor het eerst een aantal Engelstalige hits in het Nederlands gezongen. Trijntje zingt in de rol van Maria de Nederlandse vertaling van het nummer ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton. In het radio-programma GIJS 2.0 liet ze de luisteraars alvast een voorproefje horen. Al eerder werd bekend dat Anita Witzier de verslaggever van The Passion wordt, zij haalt uit het hele land verhalen op rond het thema #ikbenervoorjou. De andere hoofdrolspelers van The Passion 2021 worden woensdag 17 februari bekendgemaakt.

 

Trijntje Oosterhuis: “Ik vind het bijzonder om de rol van Maria te vervullen en wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig. Het voelt als een grote taak. Wat mij betreft is de kracht van The Passion: aan elk personage kan iemand zich spiegelen. Zelf herken ik als moeder van vier kinderen veel in Maria. Ook ik zal ze ooit moeten loslaten in liefde. Het paasverhaal is een verhaal voor de wereld: het heeft ons allemaal iets te zeggen. We kunnen die warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken."

 

Na tien jaar wordt The Passion dit jaar alleen door KRO-NCRV uitgezonden. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over de liefde voor de ander verteld blijft worden en iedereen aanspreekt – jong, oud, gelovig of niet. De afgelopen editie die in het teken stond van de onzekerheid in coronatijd, benadrukte de behoefte van Nederland aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt. Dat komt ook in deze editie nadrukkelijk naar voren.

 

Vertrouwd én vernieuwd

Het traditionele paasverhaal blijft bij KRO-NCRV in ere, wel komen in de vernieuwde vertelling extra scenes en zijn er in deze editie een aantal Engelse hits te horen die speciaal voor The Passion vertaald zijn naar het Nederlands. In de context van het paasverhaal krijgen deze nummers ineens een heel nieuwe lading. Met het thema van The Passion 'Ik ben er voor jou’, wil de omroep een oproep doen aan de kijkers om voor de ander klaar te staan. Omdat fysieke aanwezigheid in Roermond dit jaar vanwege corona anders zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via KRO-NCRV.nl onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement.

 

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en bisdom Roermond. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater voor KRO-NCRV.

 

The Passion, Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur live bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

Bron: (foto)  KRO-NCRV/Dutch Radio

 

Het slotapplaus voor mijn moeder LIESBETH LIST bij Omroep MAX 

Op 25 maart 2020 overlijdt zangeres en actrice Liesbeth List tijdens de eerste lockdown. Corona verhindert de grootse uitvaart die haar dochter, Elisah Baijens, haar had willen geven. Een uitvaart waar alle fans, vrienden en bekenden van Liesbeth haar de laatste eer hadden kunnen bewijzen. Gedwongen door de situatie wordt Liesbeth in zeer kleine kring gecremeerd in de hoop dat Elisah haar moeder later alsnog het grootse afscheid kan geven. In haar zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n afscheid spreekt Elisah vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder en herdenken en herinneren ze haar. Omroep MAX zendt Het slotapplaus voor mijn moeder LIESBETH LIST uit op vrijdag 19 maart op NPO 2 om 19.50 uur.

 

Thuis in de opnamestudio van haar echtgenoot neemt Elisah het nummer Vanaf vandaag op, speciaal voor haar moeder. Daar staat op dat moment ook de kist waar, in de dagen na het overlijden van Liesbeth vrienden langskomen voor een intiem afscheid.

 

Elisah reist naar Vlieland waar haar moeder, na haar terugkeer uit Nederlands Indië, onderdak vond bij een pleeggezin en opgroeide. Elisah brengt tijdens haar jeugd samen met haar ouders ook vele vakanties door op het Waddeneiland. Hier ontmoet ze tekstschrijver Han Kooreneef die veel met Liesbeth samenwerkte. Samen bezoeken ze het graf van Liesbeth haar pleegouders. Daarna strooien ze een deel van de as van Liesbeth uit over de Waddenzee.

 

Elisah heeft verder bijzondere ontmoetingen met Tom Egbers, Typhoon, Frank Boeijen en Albert Verlinde met wie ze praat over wat Liesbeth voor hen betekent heeft. Bij kunstenares Ria Nijhof maakt Elisah samen met haar dochter de urn voor haar moeder en in Amsterdam spreekt Elisah ook met fans van het eerste uur Daan Bartels en zijn partner Remco die een bijzondere vriendschap hadden met Liesbeth. Samen halen ze dierbare herinneringen op.

 

Lukt het Elisah om in maart wel de uitvaart te laten plaatsvinden zoals gehoopt, met veel mensen erbij? Of moet Elisah accepteren dat dat niet mogelijk is in deze tijd?

 

MAX: Het slotapplaus voor mijn moeder LIESBETH LIST

Vrijdag 19 maart om 19.50 uur op NPO 2.

 

 Bron: (beeld) MAX/Dutch Radio

 

AVROTROS 'Op zoek naar Maria' 

Na tien jaar keert het programma 'Op zoek naar…' terug op televisie. Dit keer wordt er gezocht naar Maria. De vierkoppige jury bestaat uit Pia Douwes als juryvoorzitter, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. AVROTROS heeft met een ‘Maria-medley-video ook de kandidaten onthuld, die vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20.25 uur schitteren in Op zoek naar Maria op NPO 1.

 

Pia Douwes was ook in de vorige edities van 'Op zoek naar...' te zien als jurylid. In 'Op zoek naar Maria' neemt ze voor het eerst plaats in 'de troon' als juryvoorzitter. Alle juryleden hebben zelf ook jarenlange ervaring, als musicalacteur of musicalregisseur. 'Op zoek naar Maria' wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

 

Tien kandidaten

De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)?

 

De tien kandidaten van Op zoek naar Maria zijn Sylvia Boone, Nandi van Beurden, Anouk van Laake, Natascha Molly, Sanne den Besten, Jolijn Henneman, Renée de Gruijl, Valerie Curlingford, Tessa Sunniva en Willemijn Maandag.

 

In iedere aflevering van 'Op zoek naar Maria' moeten zij zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

 

'Op zoek naar Maria' wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland B.V. Het programma is gebaseerd op een format bedacht door de BBC en de Really Useful Group Ltd. en gedistribueerd door BBC Studios.

 

Vanaf zondag 21 februari om 20.25 uur bij AVROTROS te zien op NPO 1. 

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio

 

Dansmarathon live bij SBS6

SBS6 presenteert het grootste, zwaarste en vooral LANGSTE dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie. Tijdens De Dansmarathon dansen honderd koppels op de muziek van bekende dj’s en artiesten. Slechts één koppel wint een enorme geldprijs… en dat is het koppel dat als laatste dansend op de dansvloer staat. Maar, nog belangrijker: er wordt gedanst voor een goed doel. Als de omstandigheden het toelaten, is het evenement deze herfst te zien bij SBS6. Welk danskoppel is the last one standing?

 

De Dansmarathon is een heuse uitputtingsslag. De loodzware wedstrijd start met honderd koppels. De muziek is opzwepend en de sfeer uitgelaten, maar vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – dat is nogal een uitdaging. De vermoeidheid slaat keihard toe, blessures zijn onvermijdelijk… om nog maar te zwijgen over de stemming onderling. Verslappen is geen optie: strenge scheidsrechters houden de koppels scherp in de gaten, om te controleren of ze genoeg in beweging blijven. Wie niet meer kan of wil, of wie te lang niet met volle energie danst, ligt eruit!

 

De Dansmarathon is niet alleen een groot dansspektakel. Het is ook unieke reality, want we volgen de koppels op de voet: niet alleen op de dansvloer, maar ook in de korte periodes backstage! Wie zijn ze? Waarom doen ze mee? Naarmate de tijd verstrijkt zal de strijd steeds heftiger worden en zijn tol gaan eisen. Welke danskoppels blijven op de been? Wie heeft de wilskracht, het uithoudingsvermogen en de moves om vijftig uur non-stop te dansen? De Dansmarathon is spannend van begin tot eind. Het is een ware survival of the fittest - en heel Nederland kan meedansen, eigen inzamelacties op poten zetten of een dansje met een BN’er kopen.

 

Dansen van geluk, dansen voor gelu

De Dansmarathon is meer! Het is een nationale actie, in samenwerking met de VriendenLoterij. Hiermee wil de loterij het goede werk van de goede doelen die zij steunen onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Voor welk goed doel deze actie wordt opgezet zal later bekend gemaakt worden.

 

Meer details over het dansspektakel worden door SBS6 binnenkort bekendgemaakt.

 

SBS6 volgt de richtlijnen van het Ministerie en het RIVM. ''We passen opnames aan waar nodig op basis van het actuele Protocol Audiovisuele Sector.''

 

De Dansmarathon wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

 

IJsmeesters: een koud kunstje te zien bij SBS6

In een speciaal voor IJsmeesters: een koud kunstje opgezet ijsatelier nemen zes ervaren ijskunstenaars het tegen elkaar op in een ijskoude afvalrace. Van een blok ijs, naar een prachtig ijssculptuur; van niets, naar iets. Onder toeziend oog van een vakjury én prominente gastjuryleden strijden de ijskunstenaars om de titel IJsmeester 2021. IJsmeesters: een koud kunstje is vanaf vrijdag 12 februari te zien bij SBS6.

 

Eenvoudig wordt het de deelnemers niet gemaakt. De lat ligt hoog, evenals de tijdsdruk waarmee de kunstenaars te maken krijgen. Aan hen de schone taak om de jury te laten smelten voor hun ijssculpturen. De tweekoppige professionele jury bestaat uit Alec Messchaert, organisator van grootschalige ijssculpturenfestivals in Nederland en daarbuiten, en Anique Kuizenga, artistiek leider van het jaarlijkse IJsbeeldenfestival in Zwolle. Zij worden iedere aflevering bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN’er met kennis van en ervaring met het thema.

 

Thema’s en gastjuryleden:

- vr. 12 februari, aflevering 1: thema magie met Hans Klok.

- vr. 19 februari, aflevering 2: thema reizen met Erica Terpstra.

- vr. 26 februari, aflevering 3: thema iconische wereldsterren met Albert Verlinde.

- vr. 5 maart, aflevering 4: thema into the future met André Kuipers.

 

De deelnemers

Hanneke (39), afkomstig uit het Belgische Gent, gaat in IJsmeesters: een koud kunstje de strijd aan met onder meer haar man Martijn (47). Hanneke en Martijn hebben elkaar leren kennen in het sculpturenwereldje en hebben samen veel prijzen in de wacht gesleept. Toch hebben ze een aantal jaar geleden besloten om nu niet meer samen te werken, want het kon nogal ‘knetteren’.

IJsmeesters: een koud kunstje kent twee Friese deelnemers: Jeroen (43) en Jostan (26). Laatstgenoemde ijskunstenaar is een relatieve nieuwkomer in het wereldje. Jostan kreeg het vak echter met de paplepel ingegoten; zijn vader Rolf is eveneens ijskunstenaar. Jeroen is de vrolijke grappenmaker van het stel: ‘serieus is ook maar zo serieus’. Hoewel pas vijf jaar actief als ijskunstenaar, is het carven hem gewoon. Met zand carft hij al twintig jaar.

Kunstenares Ludo (52) buigt over een schat aan ervaring. Zij was één van de eerste ijskunstenaars in Nederland en deed in het verleden met succes mee aan grote (inter)nationale wedstrijden. Net als Jostan is Marieke (33) één van de jongsten in het vak, ondanks dat zij op haar 18de al haar eerste ijssculptuur maakte. Inmiddels heeft zij van zand- en ijskunst haar fulltime baan gemaakt.

 

IJskoude afvalrace

In IJsmeesters: een koud kunstje krijgen de deelnemers twee opdrachten voorgeschoteld. Een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. De kandidaat met de laagste beoordeling na twee opdrachten verlaat de competitie. In de finale staan drie kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2021.

 

Na vier afleveringen, als de strijd gestreden is, is het ijsatelier verworden tot een betoverend ijsbeeldenpark met indrukwekkende sculpturen.

 

Uitzending: vanaf vrijdag 12 februari, wekelijks om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) SBS6/Dutch Radio

 

Joris Marseille en Milou Stoop presenteren NOS Jeugdjournaal Kinderpersconferentie

Hoe houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge rekening met het leven van anderhalf miljoen kinderen? De meeste coronamaatregelen hebben te maken met volwassenen, om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft in de ziekenhuizen. Is bij het nemen van alle maatregelen wel genoeg aan kinderen gedacht?

 

Deze en andere vragen die bij kinderen leven, legt het NOS Jeugdjournaal dinsdag 16 februari aan de bewindslieden voor tijdens de eerste corona-kinderpersconferentie. Dat gebeurt onder leiding van presentatoren Joris Marseille en Milou Stoop in de bekende zaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De gebarentolk is ook aanwezig. 

 

Net als bij de reguliere persconferenties geven Rutte en De Jonge beiden een statement, waarna er tijd is voor het beantwoorden van vragen die kinderen hebben ingestuurd. Acht kinderen zijn in de perszaal aanwezig om hun eigen vraag te stellen. Gaat de eindtoets van groep 8 door? Wanneer kunnen ze weer sportwedstrijden spelen? Ook willen de jonge vragenstellers weten hoe de bewindslieden deze pandemie zelf volhouden.

 

NOS Jeugdjournaal Corona Kinderpersconferentie

Dinsdag 16 februari, 18.45-19.20 uur, Zapp/NPO 3

 

Bron: (beeld) NOS/Dutch Radio

 

BNNVARA zet officiële trailer Red Light online

BNNVARA heeft de officiële trailer van Red Light online gezet. De afleveringen zijn vanaf donderdag 19 februari 2021 om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Alle afleveringen zijn tevens vanaf 19 februari te zien op NPO Plus.

 

Over Red Light 

De levens van drie totaal verschillende vrouwen, elk op een belangrijk keerpunt in hun leven, raken met elkaar verstrengeld door een vermissing. Red Light is de nieuwe dramaserie over vrouwen, seksualiteit en macht.

 

Halina Reijn en Carice van Houten vertolken twee hoofdrollen in de serie maar zijn als creative producers ook nauw betrokken geweest bij de totstandkoming. De derde hoofdrol wordt gespeeld door de Belgische topactrice Maaike Neuville.

 

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Familie Meiland vanuit Hengelo in nieuw seizoen Chateau Meiland bij SBS6

De familie Meiland is inmiddels terug in Nederland, maar wie denkt dat Martien, Erica, Maxime en kleine Claire in 2021 lekker rustig verder kunnen inburgeren in het Gelderse Hengelo, heeft het mis. De familie legt net de laatste hand aan het inrichten van hun nieuwe huizen, maar de verf is nog niet droog of er barst een bom en ze moeten hun optrekje alweer verlaten. Dit gedwongen vertrek en het tijdig vinden van een nieuw ‘chateau’ stelt de familie voor een ongekend groot probleem en zet hun wereld op zijn kop. Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is vanaf 1 maart om 20.30 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Aan wensen en ideeën geen gebrek bij de familie Meiland, maar er zijn altijd meer dromen en plannen dan tijd en middelen. Daarbij staat het chateau in Frankrijk nog altijd te koop en laat de gemeente weten dat de familie helemaal geen vergunning heeft om op deze manier op het perceel te wonen. Volgens het bestemmingsplan is er namelijk maar plek voor één huishouden. Dus wonen Erica en Maxime illegaal op hun eigen landgoed en dat terwijl ze net een nieuwe keuken hebben gekocht. Ook aan het kleine leed komt maar geen eind. Bijtgrage buldog Bommel is na de verhuizing definitief de weg kwijt en bij elk gilletje van Martien hapt hij toe. En ondanks alle ervaring blijft doe-het-zelven riskant. Zo ontdekt Martien proefondervindelijk dat ijskrabben met een nummerplaat leidt tot onherstelbare krassen op de voorruit. 

 

Maar ondanks alle tegenslagen blijft de familie onverstoorbaar chaotisch optimistisch. Het klassieke park met zwembad en vrij rondlopend vee gaat er vast komen! Er wordt in ieder geval alvast geoefend met koe-knuffelen. En het haast onvermijdelijke scenario dat er verhuisd moet worden, is een mooie aanleiding om op huizenjacht te gaan. Dat is toch al de favoriete hobby van Erica en Maxime. Wie weet kunnen ze hun werk wel maken van het opknappen van bouwvallen. Of wil Martien toch liever een eigen modemerk met shawls? Dilemma’s, kansen en mogelijkheden die allemaal worden overtroffen door het sprookje dat het Meiland-leven is. Er is zelfs ruimte voor nieuwe liefdes...

 

Chateau Meiland wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

 

Uitzending: vanaf maandag 1 maart, wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

Foto: © William Rutten

 

Panelleden klaar voor revanche in nieuw seizoen Wie van de 3 

De familiequiz Wie van de 3 is terug met het vertrouwde panel Britt Dekker, Martien Meiland, Najib Amhali en Ryanne van Dorst. Laatstgenoemde kwam vorig seizoen overtuigend als winnaar uit de bus: Ryanne stelde slimme vragen en voelde feilloos aan wie van de drie de échte fakir, ambulancebroeder of straaljagerpiloot was. Onder leiding van Wendy van Dijk gaat het bloedfanatieke viertal in het tweede seizoen weer de strijd met elkaar aan. Wie van de 3 is vanaf 7 maart te zien bij SBS6.

 

Het nieuwe seizoen Wie van de 3 staat voor de mannelijke panelleden Martien en Najib in het teken van revanche op de dames, die aanmerkelijk beter scoorden dan zij. Martien: “Ik heb enorm veel zin om te zien welke personages en beroepen ditmaal in de spotlights staan. Ik was misschien niet héél goed, maar ik weet wel zeker dat ik dit jaar Najib achter me ga laten. En zelfs Ryanne verslaan lijkt me niet onmogelijk.”

 

Voor Najib is het nog steeds een grote eer om in het Wie van de 3 panel te zitten. En aan zelfvertrouwen ontbreekt het de cabaretier niet. Najib: “Ik zie alle drie collega’s als concurrent, maar dit seizoen is het simpel: ik ga gewoon alles raden en winnen!”

 

Britt Dekker had een moeilijke start. De eerste vier afleveringen van seizoen 1 ging ze compleet de mist in, maar ze maakte later een gedenkwaardige inhaalslag. Britt: “Ik heb ook megaveel zin in seizoen twee. Het is echt een soort gratis theater als je naast Martien, Najib en Ryanne mag zitten. Ze zijn zo grappig! Ryannes mensenkennis is gestoord goed. En Martien kennende is hij zich al weken aan het voorbereiden, dus ik vlak hem ook niet uit voor de eerste plek.”

 

Winnares Ryanne was vooral verbaasd hoe graag ze wilde winnen, ook al is het maar een spelletje. Ryanne: “Ik merkte dat ik fanatieker was dan ik van tevoren had gedacht. Ik kan ook niet zo goed tegen m’n verlies, dus ben van plan het dit nieuwe seizoen nóg iets serieuzer aan te pakken. Britt is duidelijk m’n grootste concurrent. Die is zó enorm op de hoogte van dingen die spelen in het land en in de media, dat ze bijna iedereen op dat podium wel ergens van kent.”

 

Tijdens het spel doen de kandidaten, waarvan twee de antwoorden uit hun duim zuigen, er alles aan om het panel op het verkeerde been te zetten. Laat het viertal zich beetnemen of zijn de panelleden dit keer op hun hoede en lukt het hen vaker de juiste kandidaat te ontmaskeren?

 

Wie van de 3, in 1963 begonnen als de Nederlandse variant op het Amerikaanse tv-programma ‘To Tell The Truth’, wordt geproduceerd door Blue Circle.

 

Uitzending: vanaf 7 maart wekelijks te zien om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.NL

 

Bron: SBS6

Foto: © William Rutten

 

Tweeluik 'Rechts in beeld' van Frans Bromet op NPO 2 

Bij de Tweede-Kamerverkiezingen in maart zouden rechtse partijen wel eens een aanzienlijke sprong voorwaarts kunnen maken. Met mogelijk grote politieke verschuivingen als gevolg. Maar waar staan ze voor?

 

Aan de vooravond van de verkiezingen onderzoekt Frans Bromet de standpunten van politiek rechts. Hij wil weten waarom rechtse politici vinden dat hij op ze moet stemmen.

 

In Bromets beleving zijn rechtse mensen tegen islamitische nieuwkomers, vinden ze de milieucrisis overdreven en zijn ze kritisch op de EU. Maar waar zijn ze vóór? En is zijn beeld wel correct?

 

Frans Bromet gaat, op de van hem bekende onverstoorbare manier, op zoek naar vertegenwoordigers van verschillende rechtse stromingen, opiniemakers en partijen. Hij wil weten hoe hun beeld van het toekomstige Nederland eruit ziet.

 

Frans Bromet: “Ik ben nieuwsgierig naar waarom rechtse politici vinden dat ik op ze moet stemmen. Waar staan ze voor in plaats van waar zijn ze tegen? Ik hoop positief verrast te worden, ik sta overal voor open.”  

 

Uitzendingen: dinsdag 9 en 16 februari rond 22.30 uur, NPO 2.

 

Bron: (foto) NTR/Dutch Radio

Arjen Lubach trapt af met record laatste seizoen van Zondag met Lubach

Arjen Lubach heeft een record aantal kijkers gehaald met eerste aflevering van het laatste seizoen Zondag met Lubach. Er keken zondagavond bijna 2,3 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

De presentator wist ook in de vorige reeks te scoren met meer dan 2 miljoen kijkers. Toen haalde hij een record van 2,09 miljoen kijkers.

 

Zondag met Lubach, dat op NPO 3 wordt uitgezonden, was zondag het op twee na best bekeken programma van de dag en dit laatste seizoen richt zich op de aankomende verkiezingen.

 

Bron: Dutch Radio/ANP

Beeld: VPRO

 

Tygo Gernandt duikt voor EO-serie in de wereld van jeugdcriminaliteit

Vanaf 18 maart is Tygo Gernandt weer op televisie met een nieuwe EO-serie. In ‘Tygo in de jeugdcriminaliteit’ kijkt Tygo in vier afleveringen verder dan korte, stereotype nieuwsitems met geblurde gezichten. Hij gaat op zoek naar de verhalen en complexe wereld achter de misdrijven. Een wereld tussen eigen verantwoordelijkheid en oneerlijke achterstand. Tussen pamperen en compleet loslaten. Wie zijn deze jongeren? Hoe zijn de jongeren in deze criminele wereld gekomen? En hebben deze jongeren de veerkracht om er weer uit te komen?

 

In contact 

Op zoek naar antwoorden volgt Tygo jongeren die veelvuldig in aanraking komen met justitie, zoals jeugdige drugsdealers en jongeren die geweldsdelicten plegen. Hij ontmoet hun families en de hulpverleners die er alles aan doen om hen op het rechte pad te krijgen.

 

Talentvolle jongens

Tygo is begaan met het lot van deze jongeren: “Ik vind het zo bizar wat ik ben tegengekomen. Om te zien hoe kinderen, want dat zijn het, zich begeven in deze wereld. Ik ben boos en verdrietig. Om het systeem en om die gasten. Maar ik heb ook hoop dat zij hieruit kunnen ontsnappen. Ik zie vaak talentvolle jongens, die het in zich hebben om eruit te komen”. Ondanks zijn betrokkenheid probeert Tygo het grotere plaatje te zien: “Ik hoop dat mensen naar deze serie kijken om te begrijpen hoe jongeren in deze situatie terecht kunnen komen, niet om hen te veroordelen.”

Jeugdcriminaliteit is vorig jaar voor het eerst in tien jaar toegenomen, blijkt uit cijfers van de politie. Ook het recidivecijfer baart zorgen: ruim 38 procent van de jongeren die een misdaad begaat, komt opnieuw in de criminaliteit terecht. Voor deze jongeren lijkt crimineel gedrag een gewoonte te zijn waarbij ze zich niets aantrekken van hun directe omgeving.

 

Derde serie

Voor Tygo is het de derde serie die hij maakt voor voor de EO in samenwerking met Man op de Maan (onderdeel van SimpelZodiak). Eerder was hij te zien in de veelbesproken series ‘Tygo in de GHB’ en ‘Tygo in de psychiatrie’.

 

‘Tygo in de jeugdcriminaliteit’ vanaf donderdag 18 maart om 21:00 uur bij de EO op NPO 3.

 

Bron: (foto) EO

 

Britt Dekker presenteert samen met Wendy van Dijk We Want More

Op vrijdag 13 maart start het tweede seizoen van de succesvolle zangwedstrijd We Want More bij SBS6. De presentatie is deze keer in handen van Wendy van Dijk en Britt Dekker. Britt neemt vooral het backstagegedeelte voor haar rekening. Verder zijn er natuurlijk de vertrouwde juryleden Ali B, André Hazes, Davina Michelle, Henk Poort en Trijntje Oosterhuis die niet kunnen wachten om te zien én te horen wie er dit seizoen meedoen. Ook dit jaar zijn de deelnemers heel gevarieerd. Van opera tot fado, van pop tot jazz en van blues tot close harmony, alle muziekgenres komen aan bod. De deelnemers zullen alles in de strijd moeten gooien om minstens vier van de vijf juryleden tot de laatste noot geboeid te houden, want alleen dan zijn ze door. En dat is lastig, want de jury kan elk moment van mening veranderen. De uiteindelijke winnaar gaat er vandoor met een bedrag van maar liefst 100.000 euro. Wie weet iedereen met zijn stem te ontroeren en raken? Van wie krijgen we niet genoeg?

Op vrijdag 13 maart start het tweede seizoen van de succesvolle zangwedstrijd We Want More bij SBS6. De presentatie is deze keer in handen van Wendy van Dijk en Britt Dekker. Britt neemt vooral het backstagegedeelte voor haar rekening. Verder zijn er natuurlijk de vertrouwde juryleden Ali B, André Hazes, Davina Michelle, Henk Poort en Trijntje Oosterhuis die niet kunnen wachten om te zien én te horen wie er dit seizoen meedoen. Ook dit jaar zijn de deelnemers heel gevarieerd. Van opera tot fado, van pop tot jazz en van blues tot close harmony, alle muziekgenres komen aan bod. De deelnemers zullen alles in de strijd moeten gooien om minstens vier van de vijf juryleden tot de laatste noot geboeid te houden, want alleen dan zijn ze door. En dat is lastig, want de jury kan elk moment van mening veranderen. De uiteindelijke winnaar gaat er vandoor met een bedrag van maar liefst 100.000 euro. Wie weet iedereen met zijn stem te ontroeren en raken? Van wie krijgen we niet genoeg?

We Want More wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties in coproductie met ITV Studios.

 

Uitzending: 7 afleveringen vanaf zaterdag 13 maart, 20.00 uur bij SBS6 en op KIJK.NL

 

Bron: SBS6

Foto: Britt Dekker - © William Rutten

          Wendy van Dijk - © Moon Jansen

Laatste seizoen Zondag met Lubach

Op zondag 7 februari start het laatste seizoen van het VPRO-programma Zondag met Lubach. Na twaalf seizoenen wordt er nog één reeks van acht afleveringen gemaakt, rond de Tweede Kamerverkiezingen. 

Lubach liet al eerder weten dat hij het stoppen van Zondag met Lubach niet ziet als een definitief afscheid van televisiesatire. “Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg dat we trots zijn op het succes van Zondag met Lubach, maar we willen onszelf ook blijven vernieuwen. Daarom stopt ZML, maar ik denk al wel hard na over een nieuw programma”, aldus Lubach.

Vanaf zondag 7 februari om 21.10 uur op NPO 3 en op YouTube.

 

Bron: VPRO

Foto VPRO: HumanFactor/© David Cenzer

 

YouTube-ster Kalvijn krijgt eigen show bij BNNVARA op NPO 3

Kalvijn komt nu met zijn eerste show bij BNNVARA op televisie, waarin hij samen met bekende gasten door de actualiteit dendert. Met zijn scherpte en humor zorgt Kalvijn voor opgewekte gesprekken en verrassende rubrieken in tijden van crisis. Dé positieve tegenhanger van de serieuzere talkshows. Daar hebben we er in Nederland immers wel genoeg van. De Kalvijn Show is vanaf 1 maart iedere maandag om 21:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

 

Kalvijn: 'Het maken van een show als deze voelt als mijn grootste uitdaging tot nu toe. Op YouTube en social media onthoud ik altijd: 'hoe groot een project ook aanvoelt, ik moet plezier blijven maken. Contentcreatie blijft tenslotte mijn grootste hobby, op welk platform dan ook! Ik zie deze show niet alleen als een tv-programma, maar als een project dat op meerdere platformen gaat leven. Ik heb heel veel zin om het te gaan maken.'

 

In De Kalvijn Show zorgt Kalvijn ervoor dat de kijker in een dik halfuur op geheel eigen wijze op de hoogte wordt gebracht van wat er gebeurt in de wereld. En, niet te vergeten: veel en goed gelachen heeft. In aanloop naar de eerste uitzending op NPO 3 maakt Kalvijn op zijn kanaal een vierdelige serie over the making of De Kalvijn Show.

 

Over Kalvijn

Kelvin Boerma is al jaren actief in de industrie en heeft bewezen een ware content machine te zijn. Zijn YouTubekanaal werd in 2010 in het leven geroepen en telt inmiddels ruim 1,2 miljoen abonnees. De Groninger pakte met zijn video's bijna alle prijzen. Naast zijn YouTube-kanaal en alle andere mogelijke online platforms waarop hij actief én razend populair is, is hij muzikant, comedian en runt Kalvijn een groot mediabedrijf, Cinemates. En alsof dat nog niet genoeg is, organiseert hij ook jaarlijks samen met een team het VEED Festival waar de prijzen voor de beste YouTubers worden verdeeld.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Dennis Schouten, Zarayda Groenhart, Bastiaan van Schaik e.a. in First Dates Valentijns Special

Op zondag 14 februari is er een bijzondere aflevering van First Dates te zien. Op deze dag van de liefde openen gastheer Sergio en barman Victor de deuren voor BN'ers die op zoek zijn naar de ware. In de First Dates Valentijns Special zien we hoe Dennis Schouten, Zarayda Groenhart, Bastiaan van Schaik, Sophie Hijlkema en Miryanna van Reeden hun zenuwen opzij zetten in de zoektocht naar de liefde. De First Dates Valentijns Special is op zondag 14 februari om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

 

Oud-PowNed verslaggever Dennis Schouten is doorgaans een ruwe bolster. Zou de romantiek van het First Dates-restaurant van hem een blanke pit kunnen maken? De energieke 3FM DJ Sophie Hijlkema heeft altijd haar woordje klaar in de radiostudio. Hoe zit dat als ze op date gaat met de ondernemende Sander? Modegoeroe en stylist Bastiaan van Schaik is een ervaren dater. Alsnog heeft hij zijn prins op het witte paard nog niet gevonden. Zou slaapexpert Patrick ervoor zorgen dat Bastiaan straks niet meer alleen in bed ligt? Zelfstandig ondernemer Zarayda Groenhart heeft als oud-presentatrice van 'Spuiten en slikken' voor heel wat hete vuren gestaan. Desondanks vindt zij een blind date in het First Dates restaurant behoorlijk spannend. Actrice Miryanna van Reeden werkt naast haar acteerwerk ook als trouwambtenaar. Ze heeft haar eigen bruidegom nog altijd niet gevonden. Zou Amsterdammer Enrico de ware voor haar zijn? Hij zoekt net als Miryanna iemand om lief en leed mee te delen. Zoals altijd krijgen alle stellen aan het eind van het diner die ene vraag voorgeschoteld: 'Willen jullie elkaar nog een keer zien?'

 

'First Dates' is een coproductie van BNNVARA en Warner Bros. Nederland.

 

Bron: (foto) BNNVARA

 

Bram Krikke met De Grote Bram Krikke Show te zien bij Videoland

Bram Krikke gaat exclusief voor Videoland de Tweede Kamerverkiezingen verslaan. In ‘De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ zet hij zijn ongepolijste interviewstijl in om het Binnenhof onveilig te maken, waarbij hij de hulp van bekende Nederlanders inschakelt en succesvolle programma’s gebruikt om zo zijn showbizzdroom waar te maken. De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ combineert het onmogelijke: showbizz én politiek in één ongemakkelijk programma en is vanaf zondag 7 februari wekelijks te zien, exclusief bij Videoland.

 

Met een flinke dosis lef, bravoure, genoeg geklungel en een tikkie tegenzin beweegt Bram zich door het politieke landschap van Nederland in verkiezingstijd. Hij zet koers op een politiek avontuur waarin hij constant afgeleid wordt door bekende Nederlanders, hilarische persiflages en populaire programma’s. Hij ondervraagt politici en entertainmentsterren over zaken die Nederland volgens hem écht bezighouden en maakt de ene na de andere opwachting in succesprogramma’s zoals Mocro Maffia, Tussen Kunst & Kitsch en The Masked Singer. Met zijn bus gaat Bram op avontuur door het Nederlandse televisielandschap en de wekelijkse entertainmentactualiteiten. Wie wil weten wat speelt, kijkt ‘De Grote Bram Krikke Show… met Bram Krikke.’ 

 

‘De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ wordt geproduceerd door Human Factor TV en is vanaf zondag 7 februari wekelijks te zien, exclusief bij Videoland. 

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd.

 

Bron: (beeld) RTL - Videoland/Dutch Radio

 

Matthijs van Nieuwkerk met Matthijs gaat door begint met 1.384.000 kijkers

Matthijs van Nieuwkerk is zijn eerste reguliere programma: Matthijs gaat door begonnen met 1.384.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

Van Nieuwkerk heeft meer kijkers gehaald dan met zijn oudejaarsspecial van het programma Matthijs gaat door. Er keken toen 1.051.000 kijkers.

 

De presentator heeft zaterdagavond de top 10 gehaald van de kijkcijferlijst. Het nieuwe programma staat op de negende plek en dat is een goede score voor de best bekeken porgramma's van de dag.

 

Bron: Dutch Radio

Foto: BNNVARA/Annemieke van der Togt

 

Ruud de Wild spreekt en schildert politieke kopstukken in Ingelijst

Voor Ruud de Wild komen in het nieuwe KRO-NCRV tv-programma Ingelijst (vanaf maandag 22 februari op NPO 1) zijn passies bij elkaar: muziek en kunst. In Ingelijst interviewt Ruud lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt zo de soundtrack van hun leven. Na het gesprek maakt Ruud een schilderij dat volgens hem de hoofdpersoon typeert.

 

Ruud ontmoet de politici in zijn atelier in Amsterdam. Aan de werktafel ontspint zich – op Ruuds eigen wijze - een persoonlijk gesprek over de drijfveren, ambities en het leven van de hoofdpersoon. Aan welke muziek kleven mooie of minder mooie herinneringen? Wat is het effect van muziek op de lijsttrekker? Staat er onder werktijd muziek op of is het alleen ter ontspanning? Samen luisteren ze naar het lijflied van de politicus, waarom is juist dit nummer zo belangrijk? En: hoe reageert het politieke kopstuk op het gemaakte kunstwerk?

 

Ruud de Wild kijkt uit naar het programma: ”Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt. In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven. Zoals ik altijd werk. Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon.”

 

De volgende lijsttrekkers zijn te zien in Ingelijst (in alfabetische volgorde): Thierry Baudet, Sigrid Kaag, Jesse Klaver, Lilian Marijnissen, Esther Ouwehand en Gert-Jan Segers. De volgorde van de uitzendingen en overige namen worden later bekendgemaakt.

 

Ook in het radioprogramma De Wild in de Middag, elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2, besteedt Ruud aandacht aan de lijsttrekkers die hij portretteert.

 

Ingelijst, elke werkdag van maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart direct na het late NOS Journaal bij KRO-NCRV op NPO 1. 

 

Bron: KRO-NCRV

Foto: Ivo van der Bent

 

Rob Kemps winnaar van De Slimste Mens 

Rob Kemps mag zich De Slimste Mens noemen. De Snollebollekes-zanger kwam vrijdagavond als winnaar van de populaire kennisquiz uit de bus.

 

Kemps versloeg in de finale televisiemaker Emma Wortelboer en cabaretier Andries Tunru. In de laatste ronde streed hij tegen Tunru, maar Kemps won het spel met 17 seconden voorsprong. "Ongelooflijk, nondeju!", aldus Kemps tijdens de overwinning. "Op oud-Hollands gezegd: de tering!"

 

De zanger volgt NOS-nieuwslezer Astrid Kersseboom op. Zij wist vorig seizoen operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter in de finale te verslaan.

 

Bron: © ANP

Beeld: KRO-NCRV

 

H.K.H. Prinses Laurentien op bezoek bij Zin in Zappelin

Hoog bezoek bij het AVROTROS-programma Zin in Zappelin: H.K.H. Prinses Laurentien komt langs om voor te lezen! Met de komst van de prinses, wordt in het kleurrijke kinderprogramma de aftrap gegeven voor De Nationale Voorleesdagen. 

 

Het kleurrijke kinderprogramma Zin in Zappelin is heel populair onder de doelgroep 3 tot en met 6 jarigen en hun meekijkende ouders/verzorgers. Elke werkdag stemmen zij af op NPO Zappelin op NPO 3 waar zij presentatrice Fenna zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Tal van gasten komen langs op grote hoogte. Maar niet eerder was er zo hoog bezoek. 

 

Belang van voorlezen

H.K.H. Prinses Laurentien gaat in het programma, middels een videocall, 25 kinderen voorlezen die thuis op de bank zitten. Het belang en plezier van voorlezen wordt hiermee onder de aandacht gebracht. In het programma Zin in Zappelin worden jonge kinderen geregeld voorgelezen. Hiermee wordt getracht de woordenschat van de jonge kijker te vergroten en hun fantasie te stimuleren. Het programma draagt De Nationale Voorleesdagen dan ook een warm hart toe, zodat ook in huiselijke kring het voorlezen omarmd wordt. 

 

Spelend leren

Naast voorlezen bestaat Zin in Zappelin uit tal van onderdelen die aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Hoe bouwt een bouwvakker een muurtje? Wat eet een lammetje? Welke letters zitten er in het alfabet? Wat doet een hulphond? Tevens worden kinderen gestimuleerd zelf creatief aan de slag te gaan door de knutselideeën en spelsuggesties. Zo staat Zin in Zappelin bol van spelend leren. 

 

De aflevering ‘Voorlezen’ van Zin in Zappelin waarin H.K.H. Prinses Laurentien haar opwachting maakt, is woensdag 20 januari 2021 om 07.05 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zappelin op NPO 3. De herhaling is om 12.00 uur. 

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Martien Meiland en Britt Dekker krijgen nieuw spelprogramma bij SBS6

Martien Meiland en Britt Dekker gaan een nieuw SBS6-spelprogramma presenteren! Dat bevestigt Talpa Network na berichtgeving van de Metro aan Shownieuws. 

 

Talpa Network laat aan Shownieuws weten: "Het klopt dat SBS6 het nieuwe programma First & Last gaat brengen met Martien Meiland en Britt Dekker. Te zijner tijd komen we met uitgebreide informatie over dit programma."

 

In het programma, met als voorlopige Engelse werktitel First & Last, moeten kandidaten proberen om tijdens verschillende opdrachten niet als eerste óf als laatste te eindigen. "Nou, kijk, weet je… deelnemers mogen niet als eerste of als laatste een opdracht beëindigen. Ze moeten bijvoorbeeld in dozen zitten. Voor wie er als eerste uit springt, of als laatste, is het au revoir!”, legt Martien uit.

 

De kasteelheer heeft al eerder samengewerkt met Britt Dekker. De twee zitten samen in het panel van Wie van de 3, waarvan er binnenkort een tweede seizoen aankomt.

 

Wanneer First & Last te zien zal zijn, is nog niet bekend.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Humberto Tan trekt 660.000 kijkers met nieuw programma Humberto

Humberto Tan heeft 660.000 kijkers getrokken met zijn nieuwe RTL 4-programma Humberto. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek.

 

Het programma Humberto staat op plek 19 in de Kijkcijfer Top 25. Beau van Erven Dorens deed het zondagavond op dezelfde zender met RTL Exclusief iets beter. 

 

Bea staat met 757.000 kijkers op plek 12 in de kijkcijferlijst van SKO.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: RTL 4

 

Marieke Elsinga, John van den Heuvel en Mick van Wely te zien in nieuw RTL 5-misdaadprogramma ‘Crime Desk’

Vanaf maandag 11 januari kan de echte crime-liefhebber zijn hart ophalen. Die zit vanaf dat moment front row bij de meest spraakmakende misdaadzaken van Nederland bij ‘Crime Desk’. In dit nieuwe RTL 5-programma krijgt de kijker iedere maandagavond live een spannende mix van het laatste en exclusieve misdaadnieuws te zien. Gebracht door deskundigen John van den Heuvel en Mick van Wely en met medewerking van onder anderen RTL-gezichten als Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans. De presentatie van het programma is in handen van Marieke Elsinga. 

 

Het team van ‘Crime Desk’ besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast is het team van ‘Crime Desk’ beschikbaar voor hulp aan kijkers die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid. Naast het vaste team van deskundigen schuiven wekelijks experts uit de misdaadwereld aan als advocaten, aanklagers, rechters en rechercheurs. Tenslotte is er aandacht voor de verhalen van slachtoffers, nabestaanden en soms zelfs verdachten of veroordeelden.

 

Marieke Elsinga over haar nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit 'Crime Desk' te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meest interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’.”

 

Vaste deskundige John van den Heuvel is naast zijn werk als misdaadverslaggever van De Telegraaf als misdaaddeskundige verbonden aan RTL Boulevard en maakt voor RTL programma’s als ‘Ontvoerd’, ‘Op de Vlucht’, ‘Vermoord in het Buitenland’ en ‘Dossier van den Heuvel’. “‘Crime Desk’ is echt een uniek misdaadprogramma, waarin de kijker door insiders volledig op de hoogte wordt gebracht van het laatste misdaadnieuws. We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen,” belooft Van den Heuvel. 

 

Mick van Wely is misdaadverslaggever van De Telegraaf en vanaf deze maand aan RTL verbonden als presentator: “Ik verheug me enorm het belangrijkste misdaadnieuws bij ‘Crime Desk’ te kunnen brengen, bespreken en toe te lichten. Er is zoveel aandacht voor misdaadnieuws, merk ik. Door alle kennis bij RTL op dat gebied te bundelen ontstaat een uniek programma, waar de kijker zeker voor thuis blijft. We komen met spraakmakende reportages, confrontaties en onthullingen.” 

 

‘Crime Desk’ wordt geproduceerd door Act of crime, de productiemaatschappij van John van den Heuvel en is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Wie Is De Mol? houd miljoenen kijkers vast

Wie Is De Mol? weet miljoenen kijkers vast te houden. Zaterdagavond keken 2.923.000 mensen naar het programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

 

Wie Is De Mol? was het best bekeken programma van de dag. Het  NOS Journaal van 20.00 uur eindigde op plek 2 en het Half Acht Nieuws van RTL 4 op plek 3.

 

Vorige week had Wie Is De Mol? met meer dan 3 miljoen kijkers de beste seizoens opening ooit.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Erik de Zwart uit Wie Is De Mol? 2021

Erik de Zwart is de tweede afvaller van Wie Is De Mol? Zaterdagavond was aan het einde van de tweede aflevering te zien dat Erik het spel moest verlaten.

 

Erik de Zwart schrijft op Twitter: ''Helaas... met de vlam in de pijp naar huis. Maar wat was t leuk! Dank voor alle support!''

 

Vorige week was Remco Veldhuis de eerste afvaller in Wie Is De Mol?

 

www.wieisdemol.nl

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Nance Coolen terug op tv

Nance Coolen komt deze maand weer terug op de televisie. Dat meldt Shownieuws.

 

Nance en Kevin Brouwer zijn binnenkort te zien met het zondagmiddagprogramma De Helden van Nu bij SBS 6. 

 

Ze gaan samen zorginstellingen en ziekenhuizen verrassen door heel Nederland. Helden die in deze bijzondere tijden meer dan keihard gewerkt hebben. Ze horen mooie, ontroerende maar ook grappige verhalen van medewerkers die tijdens de coronacrisis in de frontlinie hebben gestaan.

 

De Helden van Nu is vanaf zondag 24 januari wekelijks om 16.30 uur te zien bij SBS6.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

KRO-NCRV quiz De slimste mens breekt kijkcijferrecord 

Donderdagavond heeft de succesvolle KRO-NCRV quiz De slimste mens 2,2 miljoen kijkers behaald. Met een kijkcijferaandeel van 32,9% in de groep 6 jaar en ouder was dit de best bekeken aflevering ooit.

 

Met kandidaten zoals cabaretier Andries Tunru, mode-expert Anna Nooshin, presentatrice Emma Wortelboer, Snollebollekes zanger Rob Kemps, journalist Sinan Can, presentator Frank Evenblij en zanger Guus Meeuwis wist de quiz dit seizoen hoge kijkcijfers te behalen.

 

Vrijdag 22 januari zien we wie er zich de winnaar mag noemen van het 17e seizoen van de kennisquiz.

 

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. De kennisquiz is een productie van Skyhigh TV.

 

De slimste mens elke werkdag om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Bron: KRO-NCRV/Dutch Radio

Foto: Manon van der Zwaal

 

NOS Jeugdjournaal zet interview met Willem-Alexander en Máxima (uit 2002) online

Het NOS Jeugdjournaal heeft vanwege het 40-jarig jubileum het interview met Willem-Alexander en Máxima dat verslaggevers Brecht van Hulten en Hans Smit in 2002 hadden online gezet.

 

Het NOS Jeugdjournaal schrijft op haar YouTube-kanaal: ''Dit jaar bestaat het Jeugdjournaal precies 40 jaar. In al die jaren hebben we heel veel kinderen gesproken, maar ook v'eel bekende mensen. Ook Willem-Alexander en Máxima, nog voordat ze koning en koningin waren.''

 

''Verslaggevers Brecht en Hans mochten in 2002 langskomen, kort voordat Willem-Alexander en Máxima gingen trouwen. Speciaal voor het 40-jarig bestaan van het Jeugdjournaal hebben we het oude interview opgezocht'', aldus NOS Jeugdjournaal. 

 

 

Bron: (beeld) NOS Jeugdjournaal/Dutch Radio

 

Big Brother met terugkeer 1.006.000 kijkers

Big Brother heeft met de terugkeer op de Nederlandse televisie 1.006.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het realityprogramma is maandag gestart op RTL 4 en 5.

 

In het programma worden vier Belgen en vier Nederlanders opgesloten in een huis, waar ze dag en nacht gevolgd worden door meer dan honderd camera's. In de aflevering van maandagavond werden de deelnemers voorgesteld en moesten zij verschillende opdrachten vervullen. Aan het eind verklapten presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper dat er nog twee bewoners bij komen in het Big Brother-huis.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Tooske Ragas nieuwe presentatrice van Shownieuws

Tooske Ragas wordt toegevoegd aan het presentatieteam van Shownieuws. Dat maakte Shownieuws maandag bekend.

 

De presentatrice presenteert dinsdagavond haar eerste uitzending. Ze kijkt enorm uit naar haar nieuwe klus. "Ik ben er helemaal klaar voor", zei ze maandag in Shownieuws.

 

Tooske is bekend geworden als TMF-vj en presenteerde onder andere de eerste seizoenen van Idols. Bij SBS maakte ze later furore met programma’s als De Nieuwe Uri Geller en Popstars. Daarnaast is Tooske al jaren ambassadeur van War Child.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Humberto Tan zondag  te zien bij RTL 4

Vanaf 10 januari is Humberto Tan wekelijks te zien op zondagavond met Humberto, de weekend variant van de late avond talkshow. Humberto is een show vol actualiteit, sport en entertainment. 

 

Live vanuit Studio Artis in Amsterdam spreekt Humberto met de hoofdrolspelers uit het nieuws en duikt in actuele onderwerpen uit het weekend. Humberto is dé afsluiting van het weekend met wekelijks muziek (akoestisch) én een vooruitblik op de week die volgt. Naast de wekelijkse zondagavond zal Humberto in de sportzomer van 2021 de presentatie op werkdagen voor zijn rekening nemen.

 

Humberto is vanaf 10 januari elke zondag te zien om 22.15 uur bij RTL 4. Net als BEAU en Jinek wordt Humberto geproduceerd door PilotStudio.

 

Bron: (beeld) RTL

 

Big Brother is terug 

115 camera's, acht deelnemers, 100 dagen en 0 privacy: het nieuwe experiment van Big Brother gaat van start. Vanaf maandagavond is Big Brother terug op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Ruim twintig jaar na de eerste versie van de moeder der realityprogramma’s gaan vier Nederlanders en vier Vlamingen opnieuw het experiment aan met Big Brother.  De winnaar kan een bedrag tot maximaal 100.000 euro winnen. Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? 

 

Titelsong Speciaal voor het programma lanceert de succesvolle zangeres Davina Michelle, samen met Vlaamse rapper Woodie Smalls, de titelsong: BIG BROTHER. Geïnspireerd door het experiment, het spel element en het alziend oog van Big Brother schreef zij de song in no-time. De bewoners Op oudejaarsdag verwelkomden presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire de kersverse bewoners van Big Brother: docente Danielle (40), student Jowi (25), flapuit Liese (28), commercieel adviseur Thomas (23), de temperamentvolle Nathalie (23), biologe Naomi (31), rapper en danser Ziko (34) en Theo (54) die zijn brood verdient als klusjesman. Zij namen hun intrek in het Big Brother huis in Amsterdam en zijn begonnen aan het grootste experiment van hun leven.

 

Dagboekkamer Ook in deze editie van Big Brother heeft de dagboekkamer een belangrijke functie in het huis. Niet alleen kunnen de bewoners hun hart luchten in de dagboekkamer, het is ook de plek waar Big Brother in gesprek gaat met de bewoners en waar ze wekelijks de naam bekend maken van de bewoner die volgens hen mag vertrekken. 

 

Over Big Brother

Ruim twintig jaar nadat Big Brother, de moeder der realityshows, in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER brengen Big Brother is vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is Big Brother met een succesvolle revival bezig.

 

Wanneer?

· De aftrap ‘Big Brother: De Start’ wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER;

· Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en in Vlaanderen op VIER; ·       Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire;

· Bij Videoland kijk je op 4 januari ‘Big Brother: De Start’ en vanaf 5 januari kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken met de bewoners in het Big Brother huis. Alle reguliere afleveringen en de wekelijkse liveshow zijn ook bij Videoland te zien.

 

Volg Big Brother Voor meer informatie over Big Brother, kijk op www.bigbrother2021.com en volg Big Brother op Instagram en Facebook via @bigbrothernlbe.

 

‘Big Brother’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - een label van Banijay Benelux - in samenwerking met Lecter Media.

 

Bron: RTL/Dutch Radio

Foto: Michel Schnater

 

 

Chantal Janzen nieuwe quiz Beat The Champions haalt 1.035.000 kijkers 

Chantal Janzen heeft met de nieuwe quiz Beat The Champions 1.035.000 kijkers gehaald. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

De eerste aflevering van de quiz, die bij RTL 4 werd uitgezonden, eindigt op een vijfde plek in de lijst met best bekeken programma's.

 

In de spelshow, die wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, krijgen quizliefhebbers de kans om het solo op te nemen tegen vijf 'superquizzers'. Hoe meer 'Champions' de kandidaat durft uit te dagen, hoe hoger het geldbedrag is dat hij of zij kan winnen maar ook hoe groter het risico is om alles te verliezen.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: RTL

 

30 jaar Samson & Gert

30 jaar Samson & Gert is uitgezonden op de Vlaamse publieke omroep Eén. Voor iedereen die niet heeft gekeken op tv kan de uitzending nu online terug kijken via VRT NU.

 

Over  30 jaar Samson & Gert

Gert neemt na 30 jaar afscheid van Samson, en dat viert Siska Schoeters met een uniek eerbetoon. Speciaal voor deze show werd het legendarische decor van de living van Samson en Gert exact nagebouwd. Siska ontvangt er Gert Verhulst, en verrast hem met filmpjes, anekdotes, archiefmateriaal en allerlei bekende gasten, zoals James Cooke, Nora Gharib, Danira Boukhriss Terkessidis, Jacques en Julie Vermeire, Rik Verheye, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Viktor en Marie Verhulst, Soe Nsuki, en vele anderen.

 

Bron (beeld) VRT NU/Dutch Radio

 

Wie is de Mol? best bekeken op de Nederlandse televisie

Wie is de Mol? was zaterdagavond het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? keken 3.117.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek.

 

Cabaretier, zanger en presentator Remco Veldhuis moest als eerste het veld ruimen. Na Wie is de Mol? schakelden 1.124.000 kijkers over naar NPO3 voor MolTalk, waarin de aflevering werd nabesproken.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Bekende Nederlanders in Hunted VIPS

Na vijf seizoenen van het succesvolle programma Hunted waarin onbekende Nederlanders uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam, is het nu de beurt aan een aantal bekende Nederlanders. Vanaf maandag 25 januari is in Hunted VIPS te zien of het vier duo’s lukt om de hunters te slim af te zijn. Is het een nadeel dat iedereen weet wie je bent?  Of is het juist een voordeel? Kim Feenstra en Birgit Schuurman, Dennis Weening en Klaas van der Eerden, Fajah Lourens en haar dochter Irem en Bilal Wahib en Oussama Ahammoud veranderen voor 7 dagen in triple A voortvluchtigen en slaan op de vlucht.

 

Kim Feenstra en Birgit Schuurman

Model Kim Feenstra en actrice Birgit Schuurman hebben zich goed voorbereid op hun vlucht.  Birgit: 'Wat we zeker niet gaan doen is onze eigen telefoon meenemen, eigen communicatiemiddelen die bekend zijn en daar dan mee communiceren. Dat lijkt me gewoon les 1 uit het boevenboekje wat je niet moet doen. En we gaan heel veel hulp van omstanders vragen, onze vriendelijkheid en charmes inzetten om te kijken of mensen ons kunnen helpen. Dat als je dan bij iemand bent, dat diegene je dan ook weer kan helpen aan een volgende slaapplek, in plaats van dat je weer met je rugzakje langs de kant van de weg komt te staan.'  Kim: 'Als er iets onverwachts gebeurt, dan moeten we daar meteen op inspelen. Dat we geen tijd verliezen, snel schakelen en roeien met de riemen die we hebben.' 

 

Dennis Weening en Klaas van der Eerden

Presentator Klaas van der Eerden is fan van het eerste uur van Hunted en dat ziet Dennis Weening (presentator) als een heel groot voordeel. 'Klaas had meteen al allemaal ideeën toen ik hem vroeg om samen met mij mee te doen aan Hunted. Het eerste wat hij zei was NIET BELLEN! Want dan zijn ze ons gelijk op het spoor. We mogen ook maar 24 uur op 1 plek zitten dus voor mij is de bedoeling dat we veel gaan varen en wegwezen.' Klaas: 'Ja, verschillende kentekens zijn traceerbaar. Auto's kan je wel doen als je gelift hebt met iemand die je echt niet kent. Dan kan je een stukje met een auto mee en dan weer uitstappen. Dat kan wel. Maar je moet steeds je patroon doorbreken. Dus als je een auto hebt gehad, zie dan nog maar eens een stukje te gaan wandelen of een fiets te lenen.'  Dennis: 'Wandelen, fietsen??? ' Klaas: 'Naja.. dat gaat heel zwaar worden. Dat is duidelijk.' 

 

Fajah en Irem Lourens

Actrice en fitnessgoeroe Fajah Lourens heeft in haar dochter Irem haar partner in crime gevonden. Fajah: 'Ik vind het een hele mooie kans om dit met mijn dochter te doen, want die kans krijg je normaal gesproken nooit. Het lijkt mij bijzonder om een keer te voelen hoe het is om op de vlucht te zijn. Ik vind het wel leuk en spannend tegelijk. We gaan het gewoon leuk hebben.'  Moeder en dochter hebben niet echt een plan. Irem: 'Ik denk dat onze tactiek is dat we geen tactiek hebben eigenlijk. We gaan het gewoon zien en we gaan zien waar we stranden en wat we gaan doen.'

 

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

Acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud gaan hun netwerk inzetten om de hunters te slim af te blijven. BIlal: 'We hebben door het hele land wel goeie connecties maar ik weet gewoon niet waar ik word neergezet. Zelfs op de Waddeneilanden ken ik mensen, in Groningen ook, in Maastricht kunnen we ook altijd ergens terecht. En ik hoop dat onze bekendheid en charmes ons gaan helpen.' Toch denken de heren vooraf al te weten wat hun grootste valkuil gaat zijn.'Oussama: 'Onze grootste valkuil is dat we te voorschijn komen op een camera ofzo. Ik denk dat er heel veel camera's hangen door Nederland en ik hou wel van drukke plekken dus daar moet ik goed op gaan letten nu.'

Wie van deze bekende voortvluchtigen weet uit handen te blijven van de hunters en het extractiepunt na 7 dagen te halen?

 

Hunted VIPS, vanaf maandag 25 januari, 5 afleveringen, om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio

 

Edsilia Rombley en Kees Tol onderzoeken feiten en fabels over gezond afvallen in Over Gewicht

Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen? Kees Tol en Edsilia Rombley zijn allebei dol op eten maar beiden hechten ook veel belang aan een fit en gezond lichaam. In het nieuwe programma Over Gewicht onderzoekt het duo wekelijks de feiten en fabels over alles wat met gezond afvallen te maken heeft. Elke aflevering ontmoeten Edsilia en Kees ook verschillende BN’ers die inspiratie en tips geven. Over Gewicht is vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA.

 

Koolhydraten, goed of slecht?

In de eerste aflevering zoeken Edsilia en Kees uit wat er met je lichaam gebeurt als je koolhydraten mijdt. Edsilia bezoekt hiervoor de Vlaamse auteur en ‘ketogoeroe’ Julie van den Kerchove. Zij bereiden samen een keto lunch: avocado en zalm op courgettetoast. Julie eet namelijk nooit brood, pasta of rijst, voelt zich er goed bij en is ervan overtuigd dat het gezond is en je ervan afvalt. Het Voedingscentrum denkt daar anders over, zo ontdekt Kees. Wetenschapper Theo Niewold leert Kees het verschil tussen snelle en trage koolhydraten en wat de gevolgen zijn van een keto dieet op langere termijn.

 

Edsilia gaat ook langs bij een pastafabriek en leert dat Nederlanders pasta verkeerd eten. En Kees zwemt in open water met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden om te kijken of je wilskracht kunt trainen, immers bij een gezond en fit leven komt ook wilskracht kijken. Het duo leidt op deze manier de kijker door de jungle van dieettrends, wondermiddeltjes, sportgoeroes en superfoods.

 

Over Gewicht wordt geproduceerd door BlazHoffski. 

 

Uitzending: vanaf woensdag 6 januari, wekelijks om 21.30 uur bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl.

 

Bron: Net5

 

Youp van 't Hek met oudejaarsconference Korrel zout goed bekeken

De oudejaarsconference van Youp van 't Hek 'Korrel zout' bij BNNVARA op NPO 1 heeft 2.696.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek. Hiermee staat hij op plek 2 van de kijkcijferlijst.

 

De cabaretier blikte terug op 2020. De oudejaarsconference werd op 31 december uitgezonden en was eerder opgenomen in

Stadsschouwburg Utrecht.

 

Dit was zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference op tv.

 

Youp van 't Hek: Korrel zout is terug te kijken op NPO Start.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: BNNVARA

 

Johnny De Mol onthuld zijn tattoos

Johnny De Mol laat zijn tattoos zien op televisie-zender Spike. Johnny is een levend portfolio van Henk Schiffmacher’s werk maar toch heeft de presentator tijdens zijn reizen voor TV ook een heleboel tatoeages laten zetten bij andere tattoo artists die stuk voor stuk een mooi verhaal met zich meedragen. Zo werd één tattoo opgevolgd met een bezoek aan het ziekenhuis waar Johnny een aantal dagen kantje boord heeft gelegen, liet hij een wel héle bijzondere tattoo zetten tijdens zijn reis met Ben Saunders en komt zijn arm tattoo goed van pas tijdens zijn vluchtelingenwerk.

 

In ‘Tattoos Onthuld’ gaan Bella Hay en Dennis Weening in gesprek met bekende Nederlanders om meer te leren over hun tattoos en zoeken ze uit welke hilarische, bijzondere en absurde verhalen hierachter schuilgaan.

 

Johnny De Mol is vrijdag 1 januari om 19:30 te zien in Eerste Hulp Bij Tattoo Disasters op Spike.

 

Bron: (beeld) Spike/Dutch Radio

 

Docu: De Clown van Utereg over het leven van de Utrechtse cabaretier Herman Berkien

RTV Utrecht en UStad zenden de documentaire Herman Berkien, De Clown van Utereg uit. In de documentaire verdiepen filmmakers Floris Meinardi en Bart Grimbergen zich in het leven van de in 2005 overleden Utrechtse cabaretier Herman Berkien. 

 

Berkien voegde het lied Als ik boven op de Dom sta van Rijk de Gooijer samen met het door hem geschreven Utereg me stadsie en zorgde ervoor dat dit lied hét volkslied van Utrecht werd. Een lied dat nog steeds voor elke wedstrijd van FC Utrecht te horen is. Wie is deze man die woorden als ‘agtelijke gladiool’ toevoegde aan de Nederlandse taal en een standbeeld in het centrum van Utrecht kreeg? Om antwoord te krijgen op deze vraag gaan de makers op bezoek bij zijn weduwe, vrienden en vriendinnen en verschillende oud-collega’s als Tineke Schouten, Han Peekel, Joris Linssen en vele anderen. Zij vertellen over zijn ambities, zijn grote gevoel voor humor, zijn taalgevoel, zijn succes, maar ook over zijn onzekerheid en angsten.

 

Ook komt ‘het Utrechtse gevoel’ aan de orde en wat is eigenlijk Utrechtse humor? We zien veel unieke archiefbeelden van optredens van Herman Berkien zowel op televisie als in het theater. Langzaam worden de contouren van de mens achter de clown zichtbaar. De film is een eerbetoon aan een Utrechtse artiest die door velen op een voetstuk is geplaatst, maar worstelde met het leven.

 

Herman Berkien, De Clown van Utereg duurt 75 minuten en is in losse delen te zien op RTV Utrecht. De volledige film is overdag op vrijdag 1 januari te zien op UStad. Het programma is ook online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

Bron: (beeld) RTV Utrecht/Dutch Radio

 

 

Het Foute Uur en Foute Party van Qmusic op FOX

31 december vanaf 18:00 uur is het Foute Uur van Qmusic te zien op tv-zender FOX (m.u.v. 20-21 uur)! En om middernacht wordt het beste van Qmusic de Foute Party 2019 uitgezonden. Met optredens van o.a. Gerard Joling, Snollebollekes en DJ Paul Elstak.

 

Qmusic: ''Dit jaar blijven we zoveel mogelijk thuis, daarom brengen wij tijdens Oud & Nieuw het feest naar jou toe!''

 

FOX: ''Een jaar als 2020 kunnen we maar op 1 manier afsluiten, lekker fout met onze vrienden van Qmusic - Nederland natuurlijk!''

 

FOX is te vinden op kanaal 11 bij Ziggo en op kanaal 16 bij zowel T-Mobile als KPN.

 

Bron: Dutch Radio

 

Youp van 't Hek met oudejaarsconference Korrel zout bij BNNVARA op NPO 1

Youp van 't Hek is 31 december te zien bij BNNVARA op NPO 1 met zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference.

 

Een terugblik op 2020. Met de titel Korrel Zout.

 

Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft? Ja!!! Juist nu is het tijd voor een vrolijke en vooral relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. Er mag weer gelachen worden. Sterker nog: er moet weer gelachen worden.

 

Youp van 't Hek: Korrel zout is op donderdag 31 december om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Eén viert 30 jaar Samson & Gert met uniek eerbetoon

Eén pakt bij de start van het nieuwe jaar uit met een uniek eerbetoon aan een iconisch duo: Samson & Gert. Samson & Gert verscheen voor het eerst op antenne in 1990, op het toenmalige TV1. Sindsdien is het onafscheidelijke duo uitgegroeid tot een begrip voor meerdere generaties in Vlaanderen en Nederland. In 2020 vierden ze hun dertigste verjaardag en gaf Gert de fakkel door aan zijn dochter Marie, die sinds september het nieuwe baasje van Samson is. Eén brengt op 2 januari 2021 de special 30 jaar Samson & Gert, waarin de verjaardag én het afscheid van oerbaasje Gert gevierd wordt.

 

Het decorteam van de VRT heeft voor de gelegenheid de oorspronkelijke woonkamer van Samson & Gert exact nagebouwd zonder dat Gert dat wist. Siska Schoeters ontvangt er de vaste cast van Samson & Gert en praat samen met Gert over die dertig jaar televisiegeschiedenis aan de hand van filmpjes, archieffragmenten, een quiz en een heleboel verrassingen.

 

Er wordt uiteraard ook af en toe op de deur geklopt, want de bel doet het nog altijd niet. En aan die deur staan, tot grote verrassing van Gert, de meest diverse gasten. Zo komen onder meer Evi Hanssen, Viktor Verhulst, Marie Verhulst, James Cooke, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Julie Vermeire, Rik Verheye, Soe Nsuki, Jacques Vermeire en vele anderen langs.

 

Bekende fans zoals Michèle Cuvelier, William Boeva, Annelien Coorevits, Kim Van Oncen en Conner Rousseau halen herinneringen op aan hun kindertijd en de rol die Samson & Gert daarin speelde.Vaste acteurs Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert.

 

Vaste acteurs Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert.

 

Maar er zijn ook unieke en pakkende muzikale momenten: Niels Destadsbader brengt een ode aan Gert, er is een heuse Samsonmedley met verschillende zangers en dansers, Regi maakt een remix en videoclip van een Samsonklassieker, en Jonas Van Geel en Jelle Cleymans brengen een special guest mee en ontroeren Gert met een bewerking van één van de allermooiste Samsonliedjes.

 

Verwacht je dus aan een heerlijk ontspannende mix van nostalgie, humor, entertainment en ontroering. En daar was Gert Verhulst meer dan blij mee.

 

Gert Verhulst: "We zijn in Vlaanderen niet zo goed in het eren en het lof betuigen aan mensen, maar wat ik hier heb mogen meemaken, is buitengewoon. Dank u wel!"

 

30 Jaar Samson & Gert: zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén en via VRT NU. Op zondag 3 januari om 11.00 uur wordt de special heruitgezonden op Eén.

 

Bron: VRT/Dutch Radio

 

Frank Evenblij presenteert Oudejaarsavondprogramma ‘Rad van het Jaar’ 

In ‘Rad van het Jaar’ ontvangt Frank Evenblij zes feestelijke gasten om de onvergetelijke en grappigste beelden van 2020 door te nemen. De gasten draaien om beurten aan een levensgroot rad, met daarop de belangrijkste thema’s van het jaar. Zoals Mondkapjes, Gebarentolken, het Koningshuis en De Mislukte Sportzomer. In hoog tempo komen de meest opvallende fragmenten voorbij, met een bijhorende vraag. Wie weet het meest van een bizar jaar vol tv, internet en social media uit binnen- en buitenland? En wie wint daarmee het spel? ‘Rad van het Jaar’ is te zien op 31 december om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 1.

 

Frank: ‘Ik ben altijd gek op terugblikken, ondanks dat het zo'n krankzinnig jaar was. Maar met deze gasten gaan we ondanks het vuurwerkverbod met een knal het jaar uit!’

 

‘Rad van het Jaar’ is een coproductie van The Media Brothers, Binky TV en BNNVARA.

 

Bron: BNNVARA

 

Comedy Central: Kater van 2020 

Zorg dat je vrijdagavond om 20:00 uur voor de tv zit voor de premiere van de Comedy Central: Kater van 2020. Sterren als Gerard Joling, Karin Bloemen, Famke Louise, Tygo Gernandt, Bastiaan & Tooske Ragas, Peter Pannekoek, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Nienke Plas en Resley Stjeward, De Jeugd van Tegenwoordig en Jeroen Kijk in de Vegte staan er dan samen met comedians Jörgen Raymann, Jeroom Snelders, Soundos El Ahmadi, Alex Ploeg en Rayen Panday helemaal klaar voor om jou van je kater af te helpen.

 

De Comedy Central: Kater van 2020 is op vrijdag 1 januari om 20:00 uur te zien op Comedy Central in Nederland en België. Voordat de show begint kan je op Comedy Central onder leiding van Mert Ugurdiken genieten van de hardste, goorste en meest hilarische Roast-momenten van de afgelopen vier jaar in 'Toen was The Roast heel gewoon!'

 

Bron: (beeld) Comedy Central/Dutch Radio

 

Shownieuws jaaroverzicht 2020

Shownieuws zendt dinsdagavond 29 december het eerste deel van het jaaroverzicht 2020 uit. Shownieuws presentatoren Dyantha Brooks, Evert Santegoeds, Ronald Molendijk en Anouk Smulders blikken terug op het afgelopen jaar.

Een terugblik op een zeer bewogen jaar

Tino Martin, André Rieu en René Froger weten er toch nog een positieve draai aan te geven. Nadège belandde in een flinke rel met de Meilandjes. En er is door corona een blik aan nieuwe BN'ers opengetrokken...Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 1 is dinsdagavond om 23:00 te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Week lang specials

Shownieuws zendt eind december iedere dag een andere, bijzondere special uit. Deze Shownieuws-uitzendingen zijn nog tot en met vrijdag 1 januari om 23:00 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Tjitske Reidinga hoofdrolspeler De K van Karlijn

In de achtdelige komische dramaserie De K van Karlijn krijgt hoofdrolspeler Karlijn (Tjitske Reidinga) de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor (Ali Ben Horsting) heeft het zwaar met dit nieuws. Karlijn zelf wil voorkomen dat haar hele leven en dat van Victor en hun zoon ineens alleen nog om haar ziekte draait. Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op één manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en ironie. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, wil ze niet toelaten. De K van Karlijn is vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA.

 

Karlijn is 44 jaar en woont in een knus oud huis met kleine tuin in Weesp. Al zeventien jaar is ze samen met haar vakantieliefde Victor, die een enorme gezondheidsfreak is. Hij eet geen vlees of suiker en maakt vage smoothies met grassen. Karlijn is het tegenovergestelde: ze kijkt tot diep in de nacht Netflix, zou dolgraag een paar kilo afvallen, maar kan geen ijs laten staan en er gaat niet vaak een dag voorbij zonder twee flinke bellen Pinot Grigio. Deze drinkt ze het liefst met de uitgesproken Ellen (Fockeline Ouwerkerk), haar beste vriendin sinds de lagere school.

 

Karlijn en Victor hebben samen een puberende zoon van 12, Thijs (Kit Verboom). Karlijn werkt drie dagen per week met groot plezier bij de bloemenjuwelier van Weesp waar een bosje tulpen al snel 30 euro kost. Eigenaar Jelle (Freek Bartels) maakt voor dat geld dan wel iets kunstzinnigs en is bovendien haar flamboyante beste vriend. Het stabiele leven van Karlijn staat op zijn kop als blijkt dat ze borstkanker heeft. Karlijn weet dat de ziekte tegenwoordig, mits vroeg ontdekt, een grote overlevingskans heeft. En neemt zich voor om positief te blijven. 

 

Ze vindt het dan ook moeilijk om hulp te accepteren en maakt het liefst zoveel mogelijk grappen om de angst weg te lachen. Tot grote ergernis van Karlijn staat ook nog eens de overbezorgde buurvrouw (Rifka Lodeizen) te pas en te onpas voor de deur. Heel soms deelt ze haar ongerustheid met Victor. Of een klein beetje met Ellen, die haar beste vriendin door deze moeilijke tijden heen sleept. 

 

Naast Tjitske Reidinga, Ali Ben Horsting, Fockeline Ouwerkerk, Rifka Lodeizen, spelen onder anderen ook Joke Bruijs (de kettingrokende moeder van Karlijn) en Gijs de Lange (vader van Karlijn) in De K van Karlijn.

 

Voor de serie is onder meer gedraaid in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven dat gespecialiseerd is in borstkanker.

 

De K van Karlijn is een productie van ITV Studios Netherlands Drama B.V. naar een idee van Will Koopman, format Linda de Mol en is geregisseerd door WiIl Koopman en Albert Jan van Rees. 

 

Uitzending: vanaf woensdag 6 januari, wekelijks, om 20.30 uur bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl

 

Bron: Net5

 

De woonkamer van Samson & Gert is terug!

Speciaal voor de show 30 jaar Samson & Gert, werd de woonkamer van het duo opnieuw nagebouwd. Dat meldt de Vlaamse tv-zender Eén op hun eigen website.

 

Er staat ook een video online waarin te zien is hoe nostalgie en kinderlijke verwondering bij zowel acteurs als bij topfans Siska Schoeters en Niels Destadsbader te zien is. 

 

Special: 30 jaar Samson & Gert, zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén.

 

Bron: (beeld) Eén/Dutch Radio

 

Eppo van Nispen krijgt nieuwe rubriek 'TV van Toen' in MAX Magazine

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, begint met ingang van het eerste nummer van 2021 van MAX Magazine met de rubriek TV van Toen. Hij verbindt daarin bijzondere archieffoto’s van Beeld en Geluid aan tv-onderwerpen van toen en nu. Eppo’s eerste rubriek in MAX Magazine gaat over de legendarische Oudejaarsavondconference van Wim Kan.

 

“In navolging van het succes van Eppo’s optreden in de talkshow Op1 hebben we voor MAX Magazine een exclusieve rubriek in print bedacht,” legt hoofdredacteur en uitgever Peter Contant uit. Eppo van Nispen tot Sevenaer zegt erg enthousiast te zijn over de samenwerking met MAX Magazine: “Ik kan me verheugen op vele bijzondere foto-onderwerpen die ik ga beschrijven in het nieuwe jaar.”

 

Grootste omroepblad van Nederland

Omroep- & lifestylegids MAX Magazine mag zich met een betaalde oplage van ruim 200.000 exemplaren en een netto groei van ruim 30.000 nieuwe abonnees in 2020 inmiddels het grootste omroepblad van Nederland noemen. Om dit succes verder uit te bouwen, heeft het magazine vanaf de eerste editie van 2021 enkele wijzigingen ondergaan.


Wijzigingen 

Belangrijkste wijziging is volgens Contant een nieuwe, iets grotere letter voor de artikelen: “We hebben gekeken hoe we de leesbaarheid verder konden vergroten zonder extra tekstruimte op te offeren en dat is met deze letter gelukt.” Daarnaast hebben de vele rubrieken en columns in het magazine een ander uiterlijk gekregen waarbij ook de auteurs beter zichtbaar zijn. “Onze lezers hebben niet alleen een band met MAX maar ook met de mensen die in ons magazine schrijven. Met wat grotere foto’s komen ze letterlijk wat ‘dichter’ bij de lezer te staan.”

 

“Zinvolle veranderingen”, aldus Peter Contant. “Mede ingegeven door de reacties en suggesties die we dagelijks van onze lezers krijgen. Ik verwacht dat we met deze verbeteringen de uitbouw van de betaalde oplage ook 2021 verder kunnen voortzetten.”

 

Bron: MAX

 

Bewoners van het Big Brother huis bekend

Vanaf maandag 4 januari gaan vier Nederlanders en vier Vlamingen het experiment aan met de moeder der realityprogramma’s: Big Brother. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Maak kennis met de acht bewoners die in zijn huis gaan wonen.

 

Daniëlle, 40 jaar (Made – Nederland)

‘Het is tijd voor Daniëlle!’ 

Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen. 

 

Jowi, 25 jaar (Den Haag – Nederland) 

‘Ik ben al jaren fan van Big Brother: een droom die uitkomt!’

Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om Big Brother 2021 te winnen. 

 

Liese, 28 jaar (Halen – België) 

‘Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag.’

Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan. 

 

Naomi, 31 jaar (Mechelen – België) 

‘Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt.’

De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Naomi is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Best laat ontdekte ze dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon; niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden. Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten. 

 

Nathalie, 23 jaar (Groningen – Nederland) 

‘Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.’ 

Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken.

 

Theo, 54 jaar (Amsterdam – Nederland) 

‘Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven.’

Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. Hij spreekt hem veel en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het Big Brother huis.  

 

Thomas, 23 jaar (Etterbeek – België) 

‘Ik heb respect voor alles en iedereen.’

De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.  

 

Ziko, 34 jaar (Lokeren – België)   

‘Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn.’ 

Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haarbij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens ’s avonds in. 

 

Over Big Brother 

Ruim twintig jaar nadat Big Brother, de moeder der realityshows, in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER brengen Big Brother vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is Big Brother met een succesvolle revival bezig. 

 

Wanneer

• De aftrap ‘Big Brother: De Start’ wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER;

•  Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en en in Vlaanderen op VIER;

• Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire;

• Bij Videoland kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken in het Big Brother huis. 

 

Volg Big Brother 

Voor meer informatie over Big Brother, kijk op www.bigbrother2021.com en volg Big Brother op Instagram en Facebook via @bigbrothernlbe. 

‘Big Brother’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media. 

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd. 

 

Bron: RTL

Foto: © Ingo Calí

 

Promenade, jaaroverzicht 2020

Oudejaarspromenade met Diederik Ebbinge. Diederik Ebbinge en zijn vaste gasten Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen loodsen Nederland in een verbindend tweeluik naar het einde van het bewogen jaar 2020. 

Bekijk alles van Promenade op de website van de NTR: www.ntr.nl/Promenade

 

Bron: (beeld) NTR

 

Verdoofd winnaar NPO Start Award: Meest gestreamde docuserie

Het PowNed-programma Verdoofd heeft de NPO Start Award gewonnen in de categorie ‘meest gestreamde documentaireserie van 2020’. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. De prijs werd uitgereikt in een virtuele awardshow en in ontvangst genomen door programmamaakster Sahar Meradji.

 

In ‘Verdoofd’ geven vier verslaafde mensen (Boaz, Daphni, Maarten en Mulu) onbeperkt toegang tot hun strijd met hun grootste liefde: drugs en drank. De serie laat zien hoe het leven eruitziet als je verslaafd bent en vertelt het verhaal van de vicieuze cirkel die verslaving is. Van de drang de realiteit te verdoven tot de innerlijke strijd, gevolgd door confronterende momenten van besef. 

Programmamaakster Sahar Meradji is alle kijkers zeer dankbaar: “Deze prijs betekent dat jullie bereid zijn te luisteren naar een ander en niet terugdeinzen om de harde realiteit in de ogen te kijken.”

 

Bron: PowNed/Dutch Radio

Beeld: NPO

 

701.000 mensen zien De Nationale 2020 Test

Er hebben 701.000 mensen gekeken naar De Nationale 2020 Test van BNNVARA op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma staat op plek 7 in de kijkcijferlijst van 26 december.

 

In De Nationale 2020 Test werd door Emma Wortelboer en Renze Klamer de kennis van het Zoompubliek en bekende Nederlanders getest aan de hand van 25 vragen.

 

Wat gebeurde er in het nieuws, de politiek, de sport, in de muziek en in de media? Wat staat in ons geheugen gegrift en wat waren we alweer bijna vergeten?

 

Journalist Sander Schimmelpenninck heeft De Nationale 2020 Test gewonnen.

 

Andere bekende Nederlanders die mee deden aan de test waren actrice Katja Schuurman, rapper Akwasi, dragqueen Envy Peru, YouTuber Quinty Misiedjan, D66-fractieleider Rob Jetten en cabaratier Martijn Koning.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: BNNVARA

 

Flikken Maastricht, Verdoofd, Zondag met Lubach, First Dates en Brugklas in 2020 het meest gestreamd op NPO Start

Voor het eerst zijn de meest gestreamde programma's in 2020 van streamingplatform NPO Start bekroond met een NPO Start Award. Flikken Maastricht (meest gestreamde dramaserie), Verdoofd (meest gestreamde documentaireserie), Zondag met Lubach (meest gestreamde actualiteitenprogramma), First Dates (meest gestreamde amusementsprogramma) en Brugklas (meest gestreamde jeugdprogramma) vielen in de prijzen. De prijzen zijn uitgereikt in een een virtuele awardshow, gepresenteerd door Noa Johannes.

 

Meest gestreamde dramaserie

1 Flikken Maastricht (AVROTROS)

2 KLEM (BNNVARA)

3 Dertigers (BNNVARA)

4 Oogappels (BNNVARA)

5 Hollands Hoop (BNNVARA)

 

Meest gestreamde documentaireserie

1 Verdoofd (PowNed)

2 In Europa (VPRO)

3 Tokidoki (VPRO)

4 Villamoord (KRO-NCRV)

5 De zware jas van Beatrix (NTR)

 

Meest gestreamde actualiteitenprogramma

1 Zondag met Lubach (VPRO)

2 Op1 (WNL/BNNVARA/EO/MAX)

3 Nieuwsuur (NOS/NTR)

4 Toespraak Mark Rutte 16 maart 2020 (NOS)

5 NOS Journaal 20u (NOS)

 

Meest gestreamde amusementsprogramma

1 First Dates (BNNVARA)

2 Wie is de Mol? (AVROTROS)

3 Boer Zoekt Vrouw (KRO-NCRV)

4 DREAM SCHOOL (NTR)

5 De Slimste Mens (KRO-NCRV)

 

Meest gestreamde jeugdprogramma

1 Brugklas (AVROTROS)

2 SpangaS (KRO-NCRV)

3 De regels van Floor (VPRO)

4 Het Klokhuis (NTR)

5 NOS Jeugdjournaal (NOS)

 

Mezen Dannawi, manager NPO Start: "Ik ben trots en ontzettend blij dat we in 2020 wederom een record aantal kijkers hebben bediend met NPO Start. Miljoenen Nederlanders die met het gemak van streaming naar programma's van de publieke omroep kijken. Daar doen we het allemaal voor."

 

Over NPO Start

NPO Start is het on demand-platform waar het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep samenkomt. De dienst is online voor iedereen beschikbaar via npo.nl of via de NPO-app, te downloaden via de verschillende app-stores.

 

Bron: (beeld) NPO

Katja Schuurman en vele BN'ers doen mee aan De Nationale 2020 Test

In De Nationale 2020 Test testen Emma Wortelboer en Renze Klamer de kennis van het Zoompubliek en bekende Nederlanders aan de hand van 25 vragen. Wat gebeurde er in het nieuws, de politiek, de sport, in de muziek en in de media? Wat staat in ons geheugen gegrift en wat waren we alweer bijna vergeten?

 

De bekende Nederlanders die de strijd met elkaar aangaan zijn journalist Sander Schimmelpenninck, actrice Katja Schuurman, rapper Akwasi, dragqueen Envy Peru, YouTuber Quinty Misiedjan, D66-fractieleider Rob Jetten en cabaratier Martijn Koning. Wie heeft dit jaar het beste opgelet en wint De Nationale 2020 Test?

 

2020: het jaar dat we massaal in onze joggingbroek vanuit huis werkten, op geen enkel festival dansten, op vakantie gingen naar gebieden met 'code geel' en niet meer naar de kroeg mochten. Maar ook het jaar dat Danny Vera 'Bohemian Rapsody' van Queen van de troon stootte, Nikkie de Jager haar coming out beleefde en Gravin Eloise van Oranje dé Instagram-hit werd.

 

De kijker thuis kan live meespelen via de NPO 3-app. Voor het thuispubliek staat er ook iets op het spel: de winnaar krijgt een geweldig 'vanaf-je-bank-vuurwerk-pakket'! 

 

De Nationale 2020 Test is donderdag 26 december om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

Foto: Katja Schuurman (Instagram)

 

Koning trekt ruim 1,2 miljoen kijkers met kersttoespraak op NPO 1

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander heeft vrijdag op NPO 1 ruim 1,2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

 

Tijdens zijn praatje stond de koning stil bij alle mensen die door corona zijn getroffen, op welke manier dan ook, en stak hen een hart onder de riem.

 

De speech werd op verschillende zenders uitgezonden. Op NPO 1 stemden 1.207.000 mensen af, op NPO 2 waren dat er 176.000. Op die zender was ook een gebarentolk te zien. Ook op RTL 4 was de jaarlijkse kersttoespraak te zien. Naar die zender keken veel minder mensen, gemiddeld 21.000. Verder trok de speech van Willem-Alexander op SBS 6 zo'n 107.000 kijkers.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Koning Willem-Alexander met kersttoespraak 2020
Koning Willem-Alexander spreekt de kersttoespraak uit vanuit Paleis Huis ten Bosch.
De Kersttoespraak van de Koning, 25 december 2020 is terug te lezen op de site van Het Koninklijkhuis en te bekijken op de diverse kanalen o.a. via YouTube.

www.Koninklijkhuis.nl

 

Bron: Koninklijkhuis/Dutch Radio

Beeld: © NOS

 

Documentaire: Danny Vera, van Oma's kelder tot Carré te zien op Omroep Zeeland

Vrijdag 25 december is Danny Vera met de documentaire 'Van oma’s kelder tot Carré' van Pim van den Berge te zien op Omroep Zeeland.

 

De documentaire gaat over de Zeeuwse singer/songwriter Danny Vera. Inmiddels toegetreden tot de top van Nederlandse artiesten als het gaat om bekendheid. Maar die plek is niet vanzelf gekomen. In deze documentaire zien we de lange weg die Vera heeft moeten afleggen en hoe hij uiteindelijk, door in zichzelf te blijven geloven, volle zalen trok. Van een hilarisch eerste optreden op een trouwerij, via een nummer 1 hit in Turkije, naar een uitverkocht Carré. 


Van oma’s kelder tot Carré is het verhaal van een worstelende artiest, die ondanks tegenslag na tegenslag, in zichzelf blijft geloven, zich niet aanpast aan de grillen van de muziekwereld, en uiteindelijk zijn verlangen waarmaakt. Van den Berge heeft een lekker wegkijkende reis van de Zeeuwse zanger door de jaren heen gemaakt, waarbij de kijker aan het einde het gevoel meekrijgt dat het mogelijk is om op puur doorzettingsvermogen (en een beetje een plank voor de kop) dromen waar te maken. 

 

De documentaire: Danny Vera, van Oma's kelder tot Carré wordt om 12.00, 16.00, 20.30 en 22.00 uur uitgezonden op Omroep Zeeland.

 

Bron: (beeld) Omroep Zeeland/Dutch Radio

 

Dieuwertje Blok ontvangt bekende Nederlanders in  tv-serie REISGENØTEN bij ONS

In januari gaat bij ONS het gloednieuwe programma Reisgenøten in première. Dieuwertje Blok ontvangt in Denemarken een aantal bekende Nederlanders die allemaal een bijzondere link hebben met het land. Samen trekken zij een aantal dagen met elkaar op, voeren goede gesprekken en ontdekken de mooiste plekjes in Denemarken.

 

Dieuwertje gaat op stap met 6 verschillende bekende Nederlanders . Reisgenøten is een heerlijk programma waarin we niet alleen de gasten, maar ook het land Denemarken beter leren kennen.
 

 

Vanaf 2 januari is de zesdelige tv-serie Reisgenøten te zien, iedere zaterdag om 20:30 uur, herhaling op dinsdag om 20:30 uur bij ONS.

 

Bron: (beeld) ONS/Dutch Radio

 

Shownieuws in het teken van bijzondere specials 

Van kerstavond tot en met nieuwjaarsdag staat Shownieuws volledig in het teken van openhartige interviews en bijzondere specials. Zo wordt in de liefdesspecial op kerstavond onder andere met René van der Gijp teruggeblikt op zijn droomhuwelijk. Op eerste kerstdag spreekt Dyantha Brooks openhartig met André Hazes over de hervonden liefde tussen hem en Monique en zijn aanstaande huwelijk, maar ook over de hereniging met zijn zus Roxeanne, die in dezelfde special voor het eerst háár verhaal doet. Welke invloed heeft de coronacrisis op de koninklijke familie en heeft Nederland hen vergeven na de Griekse vakantietragedie? Dat is te zien op 28 december. De Shownieuws Specials zijn van donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari om 22.55 uur te zien bij SBS6.   

 

Mark Rutte is dit jaar 10 jaar premier van Nederland. Hoe is zijn stijl en imago veranderd volgens zijn goede vriend Jort Kelder? Albert Verlinde, Evert Santegoeds, Anouk Smulders en Frits Huffnagel bespreken in deze special het afgelopen jaar, maar ook de verkiezingen die in aantocht zijn. Verder blikken de misdaaddeskundigen van Shownieuws terug op een heftig crimejaar met inbraken bij Wibi Soerjadi en Danny de Munk en overvallen op Fred van Leer en Gordon. Wat brengt 2021 voor de sterren en het koningshuis? En welke nieuwe films en series kunnen we verwachten? Shownieuws vertelt waar we ons op kunnen verheugen in het nieuwe jaar.

 

Shownieuws Specials

24 december - Shownieuws Special: in het teken van de liefde

25 december - Shownieuws Special: terugblik met André Hazes

26 december - Shownieuws Special: het jaar van premier Mark Rutte

27 december - Shownieuws Special: crime

28 december - Shownieuws Special: 2020 en 2021 van Oranje

29 december - Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 1

30 december - Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 2

1 januari        - Shownieuws Special: vooruitblik op 2021

 

De Shownieuws Specials worden geproduceerd door Talpa TV Productions BV.

 

Uitzending: De Shownieuws Specials zijn van donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari om 22.55 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

 

Kersttoespraak Koning 2020 

De kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning wordt Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, om 13.00 uur uitgezonden door de NOS op NPO1 en op NPO Radio 1. Gelijktijdig is de kersttoespraak op NPO2 te zien met gebarentolk.

 

Ook zenden diverse andere omroepen de kersttoespraak uit. De herhaling van de NOS-uitzending volgt om 18.00 uur op NPO1. De toespraak is enkele dagen eerder opgenomen in de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

 

De tekst van de kersttoespraak 2020 is later op de dag na te lezen op www.koninklijkhuis.nl en de toespraak is terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

 

Bron: RVD/Dutch Radio

 

Laura van der Blij stopt bij Weer.nl

Meteoroloog Laura van der Blij vertrekt bij Weer.nl. Dat meldt Shownieuws. Laura presenteert sinds het begin van 2020 het weer op SBS6, maar daar komt vanaf het nieuwe jaar verandering in.

 

In een reactie laat Talpa aan Shownieuws weten: "Laura was vanaf het begin bij de ontwikkeling van Weer.nl betrokken en heeft hier hele goede bijdragen aan geleverd."

 

"Daar zijn we haar dankbaar voor. In goed onderling overleg is besloten dat Laura's betrokkenheid bij Weer.nl stopt zodat zij volgend jaar nieuwe wegen in kan slaan. We zijn benieuwd naar haar toekomstige avonturen en gunnen haar daarbij het allerbeste."

 

Op Instagram schrijft Laura: "Helaas ga ik per 1 januari Talpa verlaten. Na ruim een jaar, ga ik mijn horizon verbreden. Graag zou ik mijn collega's willen bedanken voor de leuke en leerzame tijd, zowel bij de ontwikkeling van Weer.nl en het opzetten van het weerbericht voor SBS6, als bij de radio en tv! Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Maar ik zou zeggen, hou vooral mijn Instagram in de gaten." 

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: SBS6

Documentaire De Clown van Utereg over Herman Berkien op RTV Utrecht

Zowel de regionale zender RTV Utrecht als de stadszender UStad zenden de documentaire Herman Berkien, De Clown van Utereg uit. In de documentaire verdiepen filmmakers Floris Meinardi en Bart Grimbergen zich in het leven van de in 2005 overleden Utrechtse cabaretier Herman Berkien. UStad zendt de hele documentaire uit op nieuwjaarsdag en RTV Utrecht zendt de film in vier wekelijkse delen uit, te beginnen op zondag 27 december.  

 

Berkien voegde het lied Als ik boven op de Dom sta van Rijk de Gooijer samen met het door hem geschreven Utereg me stadsie en zorgde ervoor dat dit lied hét volkslied van Utrecht werd. Een lied dat nog steeds voor elke wedstrijd van FC Utrecht te horen is. Wie is deze man die woorden als ‘agtelijke gladiool’ toevoegde aan de Nederlandse taal en een standbeeld in het centrum van Utrecht kreeg? Om antwoord te krijgen op deze vraag gaan de makers op bezoek bij zijn weduwe, vrienden en vriendinnen en verschillende oud-collega’s als Tineke Schouten, Han Peekel, Joris Linssen en vele anderen. Zij vertellen over zijn ambities, zijn grote gevoel voor humor, zijn taalgevoel, zijn succes, maar ook over zijn onzekerheid en angsten.

 

Ook komt ‘het Utrechtse gevoel’ aan de orde en wat is eigenlijk Utrechtse humor? We zien veel unieke archiefbeelden van optredens van Herman Berkien zowel op televisie als in het theater. Langzaam worden de contouren van de mens achter de clown zichtbaar. De film is een eerbetoon aan een Utrechtse artiest die door velen op een voetstuk is geplaatst, maar worstelde met het leven.

 

Herman Berkien, De Clown van Utereg duurt 75 minuten en is in vier delen te zien vanaf zondag 27 december op RTV Utrecht. De volledige film is overdag op vrijdag 1 januari te zien op UStad. Het programma is ook online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

UStad is de omroep voor de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht. RTV Utrecht is de omroep van de provincie Utrecht

 

Bron: (foto) RTV Utrecht/Dutch Radio

 

Kandidaten en land nieuw seizoen Wie is de Mol? bekend

De kandidaten van seizoen 21 van Wie is de Mol? zijn in een speciale aflevering van MolTalk bekendgemaakt. Journalist en politiek verslaggever Charlotte Nijs, radio-dj en media ondernemer Erik de Zwart, beeldend kunstenaar en essayist Florentijn Hofman, frontman van de band Chef’Special Joshua Nolet, zangeres Lakshmi Swami Persaud, televisiepresentatrice en adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl Marije Knevel, cabaretier en theatermaker Remco Veldhuis, actrice Renée Fokker, voetbalster Rocky Hehakaija en schrijver en programmamaker Splinter Chabot storten zich in een avontuur vol tegenstrijdigheden in Tsjechië. De kandidaten werden bij de bekendmaking al meteen op de proef gesteld, doordat de Mol van zich liet horen…  

 

Samen met presentator Rik van de Westelaken gaan ze vanaf zaterdag 2 januari in het nieuwe seizoen in Tsjechië op zoek naar het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol? De tien kandidaten moeten samenwerken, maar strijden ook tegen elkaar om verder te komen in het spel. En precies die tegenstrijdigheid vergroot de Mol dit seizoen meer dan ooit uit. Hij probeert de samenwerking tussen de kandidaten te doorbreken door hen te verleiden een pact met hem te sluiten… Kiezen ze voor de groep? Of voor zichzelf? En hoe betrouwbaar is een pact met De Mol…? 

 

MolTalk

Fans van Wie is de Mol? kunnen na de uitzending direct zappen naar NPO 3, voor de live-nabeschouwing vanuit VondelCS. Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen praten na de uitzending verder met oud-deelnemers over de laatste ontwikkelingen in Wie is de Mol?. Er wordt gediscussieerd over opdrachten, verdachte acties en theorieën. Ook worden de reacties en app-statistieken van de kijkers onder de loep genomen. 

 

App
Ook dit seizoen kun je weer meespelen met de vernieuwde Wie is de Mol?-app, waar je poules kunt aanmaken om zo samen met familie, buurtgenoten, collega’s en vrienden de Mol te ontmaskeren. De app heeft dit seizoen wederom een nieuwe feature: Molvisie. Naast het inzetten van punten op kandidaten die jij verdacht vindt, kun je nu ook in de app verdachte acties insturen en misschien wordt deze wel besproken in MolTalk. De vernieuwde Wie is de Mol?-app is beschikbaar in de App Store. 

 

Podcast

In de enige echte officiële Wie is de Mol?-podcast gepresenteerd door Annemieke Schollaardt hoor je exclusieve interviews met de afvallers. Ook kunnen luisteraars vragen sturen die beantwoord zullen worden door Rik van de Westelaken. 

 

Molboekje

Het Molboekje 2021 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo de Mol te kunnen ontmaskeren. De invulschema’s helpen je bij het ontrafelen van geheimen en trucs van de kandidaten. Het bevat korte biografieën van de deelnemers en interessante informatie over de locaties in Tsjechië waar het spel zich dit jaar afspeelt. Ook bevat het boekje tips en tricks, leuke weetjes en interviews met de finalisten en Mollen van zowel seizoen 20 als het jubileumseizoen. 

 

Mollenstreken

Na het succesvolle eerste seizoen van het AVROTROS-jeugdprogramma Mollenstreken gaat Lavezzi Rutjes ook in seizoen 21 wekelijks op zoek naar de Mol. Elke zondag bespreekt hij op geheel eigen wijze in zijn studio de aflevering van de avond ervoor. Wat viel Lavezzi op aan de aflevering? Wie is er verdacht? En waren er verborgen hints? Dat en veel interessante weetjes komen voorbij. Lavezzi doet dit niet alleen; ook kijkers kunnen hun theorieën doorgeven en vragen stellen aan Lavezzi. 

Earcatch
Wie is de Mol? wordt aangeboden met audiodescriptie en is daardoor toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, waardoor het verhaal beter te volgen is.

 

 

Wie is de Mol? vanaf zaterdag 2 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Moltalk vanaf zaterdag 2 januari om 21:30 uur bij AVROTROS op NPO 3. 
Mollenstreken, vanaf zondag 3 januari om 18.45 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

 

Bron: (foto) AVROTROS/Dutch Radio

 

Documentaire 'YOUP.' op kerstavond op NPO 1

Al decennialang is Youp van 't Hek één van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. Dit jaar staat zijn tiende en tevens laatste Oudejaarsconference gepland. Op Kerstavond zendt BNNVARA een portret van Youp uit, gemaakt door programmamaker Hetty Nietsch. Hierin vertellen diverse collega-cabaretiers over wat Youp voor hen en het Nederlandse cabaret betekent. Wat hebben zij van Youp geleerd? Welke fragmenten zijn hen bijgebleven? Wat namen ze van hem over, en wat niet? 'YOUP.' is op donderdag 24 december om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

In de documentaire komen de volgende collega's van Youp aan het woord: Jochem Myjer, Paul van Vliet, Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Herman Finkers, Pieter Derks, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Eric van Sauers, Martijn Koning, Najib Amhali, Soundos El Ahmadi en Janneke de Bijl. De interviews met collega's worden aangevuld met cabaretfragmenten van Youp door de jaren heen.

Documentairemaker Hetty Nietsch maakte voor de VARA en BNNVARA eerder films als 'Sonja 80!', 'Verlaten', 'Valentijn' en 'De kleine wereld van Machteld Cossee'.

 

Bron: (beeld) BNNVARA  

 

Feestelijke Ik hou van Holland oudejaarsspecial bij SBS6

Dit jaar is oudejaarsavond bij SBS6 éxtra feestelijk. De oudejaarsspecial van Ik hou van Holland staat namelijk helemaal in het teken van 25 jaar SBS6. Tijdens deze gezellige avond worden Linda de Mol en teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade vergezeld door SBS6-presentatoren van toen en nu. Samen spelen ze de bekende Ik hou van Holland-spellen, waarbij voor de gelegenheid de leukste fragmenten uit 25 jaar SBS6 voorbijkomen.  

 

In Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6 ontvangt elke teamcaptain drie duo’s die de spellen fanatiek gaan spelen. Van Over de roooie en Domino Day tot Undercover in Nederland: wie (her)kent de meeste fragmenten en liedjes uit de afgelopen kwarteeuw?

 

De duo’s zijn Wendy van Dijk en Johnny de Mol, Viktor Brand en Mr. Frank Visser, Martien Meiland en Jan Versteegh, Jeroen van der Boom en Kim-Lian van der Meij, Britt Dekker en Alberto Stegeman en Piet Paulusma en Marlayne Sahupala. Elke teamcaptain zet zich met zijn duo’s in voor een gezin in de huiskamer achter hen. Deze twee gezinnen hebben ook een link met SBS6: zij waren te zien in het programma Steenrijk, Straatarm.

 

De finale van deze speciale Ik hou van Holland-uitzending wordt gespeeld met alle gasten. Wie weet vlák voor het nieuwe jaar de mooiste prijzen voor hun gezin binnen te slepen?

 

Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6 wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

 

Uitzending: donderdag 31 december vanaf 20.00 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6

Foto: © Roy Beusker

 

Chantal Janzen presenteert ‘Beat The Champions’

Vanaf zondag 3 januari brengen RTL en ITV Studios Netherlands het Britse succesformat ‘Beat The Chasers’ naar Nederland. De Nederlandse versie van deze zenuwslopende quiz wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en krijgt de titel: ‘Beat The Champions’. 

 

Chantal Janzen: “Al jaren heb ik de wens om een spannende kennisquiz te presenteren. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn tanden in ‘Beat The Champions’ te zetten en deze tak van sport te gaan beheersen.”

 

In ‘Beat The Champions’ krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf verslaan.

 

Maar makkelijk zal het niet worden…de Champions zitten niet voor niets in het panel en doen er alles aan hun eer te verdedigen.

 

‘Beat The Champions’ wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur te zien bij RTL 4

 

Bron: (beeld) RTL

 

Youp van 't Hek: ja, oudejaarsconference gaat door

Cabaretier Youp van 't Hek gaat toch een oudejaarsconference doen. Hij zei dat zaterdagavond in het tv-programma Even tot hier.

 

In het programma kreeg het online-publiek de vraag: gaat de oudejaars van Youp door? De meesten zeiden ja, waarop Van 't Hek het bevestigde. In welke vorm dat zal gaan gebeuren, werd niet duidelijk. Vervolgens zong Van 't Hek het lied 'Wappie', een actuele variant op zijn kerstsuccesnummer Flappie.

 

Het management van Van 't Hek was nog niet bereikbaar voor commentaar.

 

De cabaretier, die de eindejaarsshow voor de tiende keer zou verzorgen, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek. De show zou dan niet tot zijn recht komen. Hij wilde dat theater Carré bij uitzondering meer bezoekers zou mogen ontvangen, zodat hij het daar zou kunnen doen. Maar dit verzoek werd afgewezen.

 

Bron: © ANP

Beeld: BNNVARA

 

F.C De Kampioenen kerstspecial op Eén

De populairste voetbalploeg van het land, F.C. De Kampioenen, blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Daarom trakteert Eén alle fans op een extra lange special en een terugblik op het dertigjarige bestaan. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga.

 

F.C. De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 25 december om 20.25 uur op Eén.

De kerstspecial is nadien te bekijken via VRTNU en Telenet TV.

Bron: (beeld) Eén/Dutch Radio