Bram Krikke met De Grote Bram Krikke Show te zien bij Videoland

Bram Krikke gaat exclusief voor Videoland de Tweede Kamerverkiezingen verslaan. In ‘De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ zet hij zijn ongepolijste interviewstijl in om het Binnenhof onveilig te maken, waarbij hij de hulp van bekende Nederlanders inschakelt en succesvolle programma’s gebruikt om zo zijn showbizzdroom waar te maken. De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ combineert het onmogelijke: showbizz én politiek in één ongemakkelijk programma en is vanaf zondag 7 februari wekelijks te zien, exclusief bij Videoland.

 

Met een flinke dosis lef, bravoure, genoeg geklungel en een tikkie tegenzin beweegt Bram zich door het politieke landschap van Nederland in verkiezingstijd. Hij zet koers op een politiek avontuur waarin hij constant afgeleid wordt door bekende Nederlanders, hilarische persiflages en populaire programma’s. Hij ondervraagt politici en entertainmentsterren over zaken die Nederland volgens hem écht bezighouden en maakt de ene na de andere opwachting in succesprogramma’s zoals Mocro Maffia, Tussen Kunst & Kitsch en The Masked Singer. Met zijn bus gaat Bram op avontuur door het Nederlandse televisielandschap en de wekelijkse entertainmentactualiteiten. Wie wil weten wat speelt, kijkt ‘De Grote Bram Krikke Show… met Bram Krikke.’ 

 

‘De Grote Bram Krikke Show met Bram Krikke’ wordt geproduceerd door Human Factor TV en is vanaf zondag 7 februari wekelijks te zien, exclusief bij Videoland. 

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd.

 

Bron: (beeld) RTL - Videoland/Dutch Radio

 

Matthijs van Nieuwkerk met Matthijs gaat door begint met 1.384.000 kijkers

Matthijs van Nieuwkerk is zijn eerste reguliere programma: Matthijs gaat door begonnen met 1.384.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

Van Nieuwkerk heeft meer kijkers gehaald dan met zijn oudejaarsspecial van het programma Matthijs gaat door. Er keken toen 1.051.000 kijkers.

 

De presentator heeft zaterdagavond de top 10 gehaald van de kijkcijferlijst. Het nieuwe programma staat op de negende plek en dat is een goede score voor de best bekeken porgramma's van de dag.

 

Bron: Dutch Radio

Foto: BNNVARA/Annemieke van der Togt

 

Ruud de Wild spreekt en schildert politieke kopstukken in Ingelijst

Voor Ruud de Wild komen in het nieuwe KRO-NCRV tv-programma Ingelijst (vanaf maandag 22 februari op NPO 1) zijn passies bij elkaar: muziek en kunst. In Ingelijst interviewt Ruud lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt zo de soundtrack van hun leven. Na het gesprek maakt Ruud een schilderij dat volgens hem de hoofdpersoon typeert.

 

Ruud ontmoet de politici in zijn atelier in Amsterdam. Aan de werktafel ontspint zich – op Ruuds eigen wijze - een persoonlijk gesprek over de drijfveren, ambities en het leven van de hoofdpersoon. Aan welke muziek kleven mooie of minder mooie herinneringen? Wat is het effect van muziek op de lijsttrekker? Staat er onder werktijd muziek op of is het alleen ter ontspanning? Samen luisteren ze naar het lijflied van de politicus, waarom is juist dit nummer zo belangrijk? En: hoe reageert het politieke kopstuk op het gemaakte kunstwerk?

 

Ruud de Wild kijkt uit naar het programma: ”Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt. In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven. Zoals ik altijd werk. Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon.”

 

De volgende lijsttrekkers zijn te zien in Ingelijst (in alfabetische volgorde): Thierry Baudet, Sigrid Kaag, Jesse Klaver, Lilian Marijnissen, Esther Ouwehand en Gert-Jan Segers. De volgorde van de uitzendingen en overige namen worden later bekendgemaakt.

 

Ook in het radioprogramma De Wild in de Middag, elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2, besteedt Ruud aandacht aan de lijsttrekkers die hij portretteert.

 

Ingelijst, elke werkdag van maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart direct na het late NOS Journaal bij KRO-NCRV op NPO 1. 

 

Bron: KRO-NCRV

Foto: Ivo van der Bent

 

Rob Kemps winnaar van De Slimste Mens 

Rob Kemps mag zich De Slimste Mens noemen. De Snollebollekes-zanger kwam vrijdagavond als winnaar van de populaire kennisquiz uit de bus.

 

Kemps versloeg in de finale televisiemaker Emma Wortelboer en cabaretier Andries Tunru. In de laatste ronde streed hij tegen Tunru, maar Kemps won het spel met 17 seconden voorsprong. "Ongelooflijk, nondeju!", aldus Kemps tijdens de overwinning. "Op oud-Hollands gezegd: de tering!"

 

De zanger volgt NOS-nieuwslezer Astrid Kersseboom op. Zij wist vorig seizoen operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter in de finale te verslaan.

 

Bron: © ANP

Beeld: KRO-NCRV

 

H.K.H. Prinses Laurentien op bezoek bij Zin in Zappelin

Hoog bezoek bij het AVROTROS-programma Zin in Zappelin: H.K.H. Prinses Laurentien komt langs om voor te lezen! Met de komst van de prinses, wordt in het kleurrijke kinderprogramma de aftrap gegeven voor De Nationale Voorleesdagen. 

 

Het kleurrijke kinderprogramma Zin in Zappelin is heel populair onder de doelgroep 3 tot en met 6 jarigen en hun meekijkende ouders/verzorgers. Elke werkdag stemmen zij af op NPO Zappelin op NPO 3 waar zij presentatrice Fenna zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Tal van gasten komen langs op grote hoogte. Maar niet eerder was er zo hoog bezoek. 

 

Belang van voorlezen

H.K.H. Prinses Laurentien gaat in het programma, middels een videocall, 25 kinderen voorlezen die thuis op de bank zitten. Het belang en plezier van voorlezen wordt hiermee onder de aandacht gebracht. In het programma Zin in Zappelin worden jonge kinderen geregeld voorgelezen. Hiermee wordt getracht de woordenschat van de jonge kijker te vergroten en hun fantasie te stimuleren. Het programma draagt De Nationale Voorleesdagen dan ook een warm hart toe, zodat ook in huiselijke kring het voorlezen omarmd wordt. 

 

Spelend leren

Naast voorlezen bestaat Zin in Zappelin uit tal van onderdelen die aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Hoe bouwt een bouwvakker een muurtje? Wat eet een lammetje? Welke letters zitten er in het alfabet? Wat doet een hulphond? Tevens worden kinderen gestimuleerd zelf creatief aan de slag te gaan door de knutselideeën en spelsuggesties. Zo staat Zin in Zappelin bol van spelend leren. 

 

De aflevering ‘Voorlezen’ van Zin in Zappelin waarin H.K.H. Prinses Laurentien haar opwachting maakt, is woensdag 20 januari 2021 om 07.05 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zappelin op NPO 3. De herhaling is om 12.00 uur. 

 

Bron: (beeld) AVROTROS/Dutch Radio

 

Martien Meiland en Britt Dekker krijgen nieuw spelprogramma bij SBS6

Martien Meiland en Britt Dekker gaan een nieuw SBS6-spelprogramma presenteren! Dat bevestigt Talpa Network na berichtgeving van de Metro aan Shownieuws. 

 

Talpa Network laat aan Shownieuws weten: "Het klopt dat SBS6 het nieuwe programma First & Last gaat brengen met Martien Meiland en Britt Dekker. Te zijner tijd komen we met uitgebreide informatie over dit programma."

 

In het programma, met als voorlopige Engelse werktitel First & Last, moeten kandidaten proberen om tijdens verschillende opdrachten niet als eerste óf als laatste te eindigen. "Nou, kijk, weet je… deelnemers mogen niet als eerste of als laatste een opdracht beëindigen. Ze moeten bijvoorbeeld in dozen zitten. Voor wie er als eerste uit springt, of als laatste, is het au revoir!”, legt Martien uit.

 

De kasteelheer heeft al eerder samengewerkt met Britt Dekker. De twee zitten samen in het panel van Wie van de 3, waarvan er binnenkort een tweede seizoen aankomt.

 

Wanneer First & Last te zien zal zijn, is nog niet bekend.

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: SBS6

 

Humberto Tan trekt 660.000 kijkers met nieuw programma Humberto

Humberto Tan heeft 660.000 kijkers getrokken met zijn nieuwe RTL 4-programma Humberto. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek.

 

Het programma Humberto staat op plek 19 in de Kijkcijfer Top 25. Beau van Erven Dorens deed het zondagavond op dezelfde zender met RTL Exclusief iets beter. 

 

Bea staat met 757.000 kijkers op plek 12 in de kijkcijferlijst van SKO.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: RTL 4

 

Marieke Elsinga, John van den Heuvel en Mick van Wely te zien in nieuw RTL 5-misdaadprogramma ‘Crime Desk’

Vanaf maandag 11 januari kan de echte crime-liefhebber zijn hart ophalen. Die zit vanaf dat moment front row bij de meest spraakmakende misdaadzaken van Nederland bij ‘Crime Desk’. In dit nieuwe RTL 5-programma krijgt de kijker iedere maandagavond live een spannende mix van het laatste en exclusieve misdaadnieuws te zien. Gebracht door deskundigen John van den Heuvel en Mick van Wely en met medewerking van onder anderen RTL-gezichten als Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans. De presentatie van het programma is in handen van Marieke Elsinga. 

 

Het team van ‘Crime Desk’ besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast is het team van ‘Crime Desk’ beschikbaar voor hulp aan kijkers die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid. Naast het vaste team van deskundigen schuiven wekelijks experts uit de misdaadwereld aan als advocaten, aanklagers, rechters en rechercheurs. Tenslotte is er aandacht voor de verhalen van slachtoffers, nabestaanden en soms zelfs verdachten of veroordeelden.

 

Marieke Elsinga over haar nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit 'Crime Desk' te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meest interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’.”

 

Vaste deskundige John van den Heuvel is naast zijn werk als misdaadverslaggever van De Telegraaf als misdaaddeskundige verbonden aan RTL Boulevard en maakt voor RTL programma’s als ‘Ontvoerd’, ‘Op de Vlucht’, ‘Vermoord in het Buitenland’ en ‘Dossier van den Heuvel’. “‘Crime Desk’ is echt een uniek misdaadprogramma, waarin de kijker door insiders volledig op de hoogte wordt gebracht van het laatste misdaadnieuws. We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen,” belooft Van den Heuvel. 

 

Mick van Wely is misdaadverslaggever van De Telegraaf en vanaf deze maand aan RTL verbonden als presentator: “Ik verheug me enorm het belangrijkste misdaadnieuws bij ‘Crime Desk’ te kunnen brengen, bespreken en toe te lichten. Er is zoveel aandacht voor misdaadnieuws, merk ik. Door alle kennis bij RTL op dat gebied te bundelen ontstaat een uniek programma, waar de kijker zeker voor thuis blijft. We komen met spraakmakende reportages, confrontaties en onthullingen.” 

 

‘Crime Desk’ wordt geproduceerd door Act of crime, de productiemaatschappij van John van den Heuvel en is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5.

 

Bron: (beeld) RTL/Dutch Radio

 

Wie Is De Mol? houd miljoenen kijkers vast

Wie Is De Mol? weet miljoenen kijkers vast te houden. Zaterdagavond keken 2.923.000 mensen naar het programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

 

Wie Is De Mol? was het best bekeken programma van de dag. Het  NOS Journaal van 20.00 uur eindigde op plek 2 en het Half Acht Nieuws van RTL 4 op plek 3.

 

Vorige week had Wie Is De Mol? met meer dan 3 miljoen kijkers de beste seizoens opening ooit.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Erik de Zwart uit Wie Is De Mol? 2021

Erik de Zwart is de tweede afvaller van Wie Is De Mol? Zaterdagavond was aan het einde van de tweede aflevering te zien dat Erik het spel moest verlaten.

 

Erik de Zwart schrijft op Twitter: ''Helaas... met de vlam in de pijp naar huis. Maar wat was t leuk! Dank voor alle support!''

 

Vorige week was Remco Veldhuis de eerste afvaller in Wie Is De Mol?

 

www.wieisdemol.nl

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: AVROTROS

 

Nance Coolen terug op tv

Nance Coolen komt deze maand weer terug op de televisie. Dat meldt Shownieuws.

 

Nance en Kevin Brouwer zijn binnenkort te zien met het zondagmiddagprogramma De Helden van Nu bij SBS 6. 

 

Ze gaan samen zorginstellingen en ziekenhuizen verrassen door heel Nederland. Helden die in deze bijzondere tijden meer dan keihard gewerkt hebben. Ze horen mooie, ontroerende maar ook grappige verhalen van medewerkers die tijdens de coronacrisis in de frontlinie hebben gestaan.

 

De Helden van Nu is vanaf zondag 24 januari wekelijks om 16.30 uur te zien bij SBS6.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

KRO-NCRV quiz De slimste mens breekt kijkcijferrecord 

Donderdagavond heeft de succesvolle KRO-NCRV quiz De slimste mens 2,2 miljoen kijkers behaald. Met een kijkcijferaandeel van 32,9% in de groep 6 jaar en ouder was dit de best bekeken aflevering ooit.

 

Met kandidaten zoals cabaretier Andries Tunru, mode-expert Anna Nooshin, presentatrice Emma Wortelboer, Snollebollekes zanger Rob Kemps, journalist Sinan Can, presentator Frank Evenblij en zanger Guus Meeuwis wist de quiz dit seizoen hoge kijkcijfers te behalen.

 

Vrijdag 22 januari zien we wie er zich de winnaar mag noemen van het 17e seizoen van de kennisquiz.

 

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. De kennisquiz is een productie van Skyhigh TV.

 

De slimste mens elke werkdag om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Bron: KRO-NCRV/Dutch Radio

Foto: Manon van der Zwaal

 

NOS Jeugdjournaal zet interview met Willem-Alexander en Máxima (uit 2002) online

Het NOS Jeugdjournaal heeft vanwege het 40-jarig jubileum het interview met Willem-Alexander en Máxima dat verslaggevers Brecht van Hulten en Hans Smit in 2002 hadden online gezet.

 

Het NOS Jeugdjournaal schrijft op haar YouTube-kanaal: ''Dit jaar bestaat het Jeugdjournaal precies 40 jaar. In al die jaren hebben we heel veel kinderen gesproken, maar ook v'eel bekende mensen. Ook Willem-Alexander en Máxima, nog voordat ze koning en koningin waren.''

 

''Verslaggevers Brecht en Hans mochten in 2002 langskomen, kort voordat Willem-Alexander en Máxima gingen trouwen. Speciaal voor het 40-jarig bestaan van het Jeugdjournaal hebben we het oude interview opgezocht'', aldus NOS Jeugdjournaal. 

 

 

Bron: (beeld) NOS Jeugdjournaal/Dutch Radio

 

Big Brother met terugkeer 1.006.000 kijkers

Big Brother heeft met de terugkeer op de Nederlandse televisie 1.006.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het realityprogramma is maandag gestart op RTL 4 en 5.

 

In het programma worden vier Belgen en vier Nederlanders opgesloten in een huis, waar ze dag en nacht gevolgd worden door meer dan honderd camera's. In de aflevering van maandagavond werden de deelnemers voorgesteld en moesten zij verschillende opdrachten vervullen. Aan het eind verklapten presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper dat er nog twee bewoners bij komen in het Big Brother-huis.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Tooske Ragas nieuwe presentatrice van Shownieuws

Tooske Ragas wordt toegevoegd aan het presentatieteam van Shownieuws. Dat maakte Shownieuws maandag bekend.

 

De presentatrice presenteert dinsdagavond haar eerste uitzending. Ze kijkt enorm uit naar haar nieuwe klus. "Ik ben er helemaal klaar voor", zei ze maandag in Shownieuws.

 

Tooske is bekend geworden als TMF-vj en presenteerde onder andere de eerste seizoenen van Idols. Bij SBS maakte ze later furore met programma’s als De Nieuwe Uri Geller en Popstars. Daarnaast is Tooske al jaren ambassadeur van War Child.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Humberto Tan zondag  te zien bij RTL 4

Vanaf 10 januari is Humberto Tan wekelijks te zien op zondagavond met Humberto, de weekend variant van de late avond talkshow. Humberto is een show vol actualiteit, sport en entertainment. 

 

Live vanuit Studio Artis in Amsterdam spreekt Humberto met de hoofdrolspelers uit het nieuws en duikt in actuele onderwerpen uit het weekend. Humberto is dé afsluiting van het weekend met wekelijks muziek (akoestisch) én een vooruitblik op de week die volgt. Naast de wekelijkse zondagavond zal Humberto in de sportzomer van 2021 de presentatie op werkdagen voor zijn rekening nemen.

 

Humberto is vanaf 10 januari elke zondag te zien om 22.15 uur bij RTL 4. Net als BEAU en Jinek wordt Humberto geproduceerd door PilotStudio.

 

Bron: (beeld) RTL

 

Big Brother is terug 

115 camera's, acht deelnemers, 100 dagen en 0 privacy: het nieuwe experiment van Big Brother gaat van start. Vanaf maandagavond is Big Brother terug op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Ruim twintig jaar na de eerste versie van de moeder der realityprogramma’s gaan vier Nederlanders en vier Vlamingen opnieuw het experiment aan met Big Brother.  De winnaar kan een bedrag tot maximaal 100.000 euro winnen. Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? 

 

Titelsong Speciaal voor het programma lanceert de succesvolle zangeres Davina Michelle, samen met Vlaamse rapper Woodie Smalls, de titelsong: BIG BROTHER. Geïnspireerd door het experiment, het spel element en het alziend oog van Big Brother schreef zij de song in no-time. De bewoners Op oudejaarsdag verwelkomden presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire de kersverse bewoners van Big Brother: docente Danielle (40), student Jowi (25), flapuit Liese (28), commercieel adviseur Thomas (23), de temperamentvolle Nathalie (23), biologe Naomi (31), rapper en danser Ziko (34) en Theo (54) die zijn brood verdient als klusjesman. Zij namen hun intrek in het Big Brother huis in Amsterdam en zijn begonnen aan het grootste experiment van hun leven.

 

Dagboekkamer Ook in deze editie van Big Brother heeft de dagboekkamer een belangrijke functie in het huis. Niet alleen kunnen de bewoners hun hart luchten in de dagboekkamer, het is ook de plek waar Big Brother in gesprek gaat met de bewoners en waar ze wekelijks de naam bekend maken van de bewoner die volgens hen mag vertrekken. 

 

Over Big Brother

Ruim twintig jaar nadat Big Brother, de moeder der realityshows, in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER brengen Big Brother is vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is Big Brother met een succesvolle revival bezig.

 

Wanneer?

· De aftrap ‘Big Brother: De Start’ wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER;

· Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en in Vlaanderen op VIER; ·       Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire;

· Bij Videoland kijk je op 4 januari ‘Big Brother: De Start’ en vanaf 5 januari kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken met de bewoners in het Big Brother huis. Alle reguliere afleveringen en de wekelijkse liveshow zijn ook bij Videoland te zien.

 

Volg Big Brother Voor meer informatie over Big Brother, kijk op www.bigbrother2021.com en volg Big Brother op Instagram en Facebook via @bigbrothernlbe.

 

‘Big Brother’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - een label van Banijay Benelux - in samenwerking met Lecter Media.

 

Bron: RTL/Dutch Radio

Foto: Michel Schnater

 

 

Chantal Janzen nieuwe quiz Beat The Champions haalt 1.035.000 kijkers 

Chantal Janzen heeft met de nieuwe quiz Beat The Champions 1.035.000 kijkers gehaald. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

 

De eerste aflevering van de quiz, die bij RTL 4 werd uitgezonden, eindigt op een vijfde plek in de lijst met best bekeken programma's.

 

In de spelshow, die wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, krijgen quizliefhebbers de kans om het solo op te nemen tegen vijf 'superquizzers'. Hoe meer 'Champions' de kandidaat durft uit te dagen, hoe hoger het geldbedrag is dat hij of zij kan winnen maar ook hoe groter het risico is om alles te verliezen.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

Beeld: RTL

 

30 jaar Samson & Gert

30 jaar Samson & Gert is uitgezonden op de Vlaamse publieke omroep Eén. Voor iedereen die niet heeft gekeken op tv kan de uitzending nu online terug kijken via VRT NU.

 

Over  30 jaar Samson & Gert

Gert neemt na 30 jaar afscheid van Samson, en dat viert Siska Schoeters met een uniek eerbetoon. Speciaal voor deze show werd het legendarische decor van de living van Samson en Gert exact nagebouwd. Siska ontvangt er Gert Verhulst, en verrast hem met filmpjes, anekdotes, archiefmateriaal en allerlei bekende gasten, zoals James Cooke, Nora Gharib, Danira Boukhriss Terkessidis, Jacques en Julie Vermeire, Rik Verheye, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Viktor en Marie Verhulst, Soe Nsuki, en vele anderen.

 

Bron (beeld) VRT NU/Dutch Radio

 

Wie is de Mol? best bekeken op de Nederlandse televisie

Wie is de Mol? was zaterdagavond het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? keken 3.117.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek.

 

Cabaretier, zanger en presentator Remco Veldhuis moest als eerste het veld ruimen. Na Wie is de Mol? schakelden 1.124.000 kijkers over naar NPO3 voor MolTalk, waarin de aflevering werd nabesproken.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Bekende Nederlanders in Hunted VIPS

Na vijf seizoenen van het succesvolle programma Hunted waarin onbekende Nederlanders uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam, is het nu de beurt aan een aantal bekende Nederlanders. Vanaf maandag 25 januari is in Hunted VIPS te zien of het vier duo’s lukt om de hunters te slim af te zijn. Is het een nadeel dat iedereen weet wie je bent?  Of is het juist een voordeel? Kim Feenstra en Birgit Schuurman, Dennis Weening en Klaas van der Eerden, Fajah Lourens en haar dochter Irem en Bilal Wahib en Oussama Ahammoud veranderen voor 7 dagen in triple A voortvluchtigen en slaan op de vlucht.

 

Kim Feenstra en Birgit Schuurman

Model Kim Feenstra en actrice Birgit Schuurman hebben zich goed voorbereid op hun vlucht.  Birgit: 'Wat we zeker niet gaan doen is onze eigen telefoon meenemen, eigen communicatiemiddelen die bekend zijn en daar dan mee communiceren. Dat lijkt me gewoon les 1 uit het boevenboekje wat je niet moet doen. En we gaan heel veel hulp van omstanders vragen, onze vriendelijkheid en charmes inzetten om te kijken of mensen ons kunnen helpen. Dat als je dan bij iemand bent, dat diegene je dan ook weer kan helpen aan een volgende slaapplek, in plaats van dat je weer met je rugzakje langs de kant van de weg komt te staan.'  Kim: 'Als er iets onverwachts gebeurt, dan moeten we daar meteen op inspelen. Dat we geen tijd verliezen, snel schakelen en roeien met de riemen die we hebben.' 

 

Dennis Weening en Klaas van der Eerden

Presentator Klaas van der Eerden is fan van het eerste uur van Hunted en dat ziet Dennis Weening (presentator) als een heel groot voordeel. 'Klaas had meteen al allemaal ideeën toen ik hem vroeg om samen met mij mee te doen aan Hunted. Het eerste wat hij zei was NIET BELLEN! Want dan zijn ze ons gelijk op het spoor. We mogen ook maar 24 uur op 1 plek zitten dus voor mij is de bedoeling dat we veel gaan varen en wegwezen.' Klaas: 'Ja, verschillende kentekens zijn traceerbaar. Auto's kan je wel doen als je gelift hebt met iemand die je echt niet kent. Dan kan je een stukje met een auto mee en dan weer uitstappen. Dat kan wel. Maar je moet steeds je patroon doorbreken. Dus als je een auto hebt gehad, zie dan nog maar eens een stukje te gaan wandelen of een fiets te lenen.'  Dennis: 'Wandelen, fietsen??? ' Klaas: 'Naja.. dat gaat heel zwaar worden. Dat is duidelijk.' 

 

Fajah en Irem Lourens

Actrice en fitnessgoeroe Fajah Lourens heeft in haar dochter Irem haar partner in crime gevonden. Fajah: 'Ik vind het een hele mooie kans om dit met mijn dochter te doen, want die kans krijg je normaal gesproken nooit. Het lijkt mij bijzonder om een keer te voelen hoe het is om op de vlucht te zijn. Ik vind het wel leuk en spannend tegelijk. We gaan het gewoon leuk hebben.'  Moeder en dochter hebben niet echt een plan. Irem: 'Ik denk dat onze tactiek is dat we geen tactiek hebben eigenlijk. We gaan het gewoon zien en we gaan zien waar we stranden en wat we gaan doen.'

 

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

Acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud gaan hun netwerk inzetten om de hunters te slim af te blijven. BIlal: 'We hebben door het hele land wel goeie connecties maar ik weet gewoon niet waar ik word neergezet. Zelfs op de Waddeneilanden ken ik mensen, in Groningen ook, in Maastricht kunnen we ook altijd ergens terecht. En ik hoop dat onze bekendheid en charmes ons gaan helpen.' Toch denken de heren vooraf al te weten wat hun grootste valkuil gaat zijn.'Oussama: 'Onze grootste valkuil is dat we te voorschijn komen op een camera ofzo. Ik denk dat er heel veel camera's hangen door Nederland en ik hou wel van drukke plekken dus daar moet ik goed op gaan letten nu.'

Wie van deze bekende voortvluchtigen weet uit handen te blijven van de hunters en het extractiepunt na 7 dagen te halen?

 

Hunted VIPS, vanaf maandag 25 januari, 5 afleveringen, om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

 

Bron: AVROTROS/Dutch Radio

 

Edsilia Rombley en Kees Tol onderzoeken feiten en fabels over gezond afvallen in Over Gewicht

Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen? Kees Tol en Edsilia Rombley zijn allebei dol op eten maar beiden hechten ook veel belang aan een fit en gezond lichaam. In het nieuwe programma Over Gewicht onderzoekt het duo wekelijks de feiten en fabels over alles wat met gezond afvallen te maken heeft. Elke aflevering ontmoeten Edsilia en Kees ook verschillende BN’ers die inspiratie en tips geven. Over Gewicht is vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA.

 

Koolhydraten, goed of slecht?

In de eerste aflevering zoeken Edsilia en Kees uit wat er met je lichaam gebeurt als je koolhydraten mijdt. Edsilia bezoekt hiervoor de Vlaamse auteur en ‘ketogoeroe’ Julie van den Kerchove. Zij bereiden samen een keto lunch: avocado en zalm op courgettetoast. Julie eet namelijk nooit brood, pasta of rijst, voelt zich er goed bij en is ervan overtuigd dat het gezond is en je ervan afvalt. Het Voedingscentrum denkt daar anders over, zo ontdekt Kees. Wetenschapper Theo Niewold leert Kees het verschil tussen snelle en trage koolhydraten en wat de gevolgen zijn van een keto dieet op langere termijn.

 

Edsilia gaat ook langs bij een pastafabriek en leert dat Nederlanders pasta verkeerd eten. En Kees zwemt in open water met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden om te kijken of je wilskracht kunt trainen, immers bij een gezond en fit leven komt ook wilskracht kijken. Het duo leidt op deze manier de kijker door de jungle van dieettrends, wondermiddeltjes, sportgoeroes en superfoods.

 

Over Gewicht wordt geproduceerd door BlazHoffski. 

 

Uitzending: vanaf woensdag 6 januari, wekelijks om 21.30 uur bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl.

 

Bron: Net5

 

Youp van 't Hek met oudejaarsconference Korrel zout goed bekeken

De oudejaarsconference van Youp van 't Hek 'Korrel zout' bij BNNVARA op NPO 1 heeft 2.696.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van (SKO) Stichting KijkOnderzoek. Hiermee staat hij op plek 2 van de kijkcijferlijst.

 

De cabaretier blikte terug op 2020. De oudejaarsconference werd op 31 december uitgezonden en was eerder opgenomen in

Stadsschouwburg Utrecht.

 

Dit was zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference op tv.

 

Youp van 't Hek: Korrel zout is terug te kijken op NPO Start.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: BNNVARA

 

Johnny De Mol onthuld zijn tattoos

Johnny De Mol laat zijn tattoos zien op televisie-zender Spike. Johnny is een levend portfolio van Henk Schiffmacher’s werk maar toch heeft de presentator tijdens zijn reizen voor TV ook een heleboel tatoeages laten zetten bij andere tattoo artists die stuk voor stuk een mooi verhaal met zich meedragen. Zo werd één tattoo opgevolgd met een bezoek aan het ziekenhuis waar Johnny een aantal dagen kantje boord heeft gelegen, liet hij een wel héle bijzondere tattoo zetten tijdens zijn reis met Ben Saunders en komt zijn arm tattoo goed van pas tijdens zijn vluchtelingenwerk.

 

In ‘Tattoos Onthuld’ gaan Bella Hay en Dennis Weening in gesprek met bekende Nederlanders om meer te leren over hun tattoos en zoeken ze uit welke hilarische, bijzondere en absurde verhalen hierachter schuilgaan.

 

Johnny De Mol is vrijdag 1 januari om 19:30 te zien in Eerste Hulp Bij Tattoo Disasters op Spike.

 

Bron: (beeld) Spike/Dutch Radio

 

Docu: De Clown van Utereg over het leven van de Utrechtse cabaretier Herman Berkien

RTV Utrecht en UStad zenden de documentaire Herman Berkien, De Clown van Utereg uit. In de documentaire verdiepen filmmakers Floris Meinardi en Bart Grimbergen zich in het leven van de in 2005 overleden Utrechtse cabaretier Herman Berkien. 

 

Berkien voegde het lied Als ik boven op de Dom sta van Rijk de Gooijer samen met het door hem geschreven Utereg me stadsie en zorgde ervoor dat dit lied hét volkslied van Utrecht werd. Een lied dat nog steeds voor elke wedstrijd van FC Utrecht te horen is. Wie is deze man die woorden als ‘agtelijke gladiool’ toevoegde aan de Nederlandse taal en een standbeeld in het centrum van Utrecht kreeg? Om antwoord te krijgen op deze vraag gaan de makers op bezoek bij zijn weduwe, vrienden en vriendinnen en verschillende oud-collega’s als Tineke Schouten, Han Peekel, Joris Linssen en vele anderen. Zij vertellen over zijn ambities, zijn grote gevoel voor humor, zijn taalgevoel, zijn succes, maar ook over zijn onzekerheid en angsten.

 

Ook komt ‘het Utrechtse gevoel’ aan de orde en wat is eigenlijk Utrechtse humor? We zien veel unieke archiefbeelden van optredens van Herman Berkien zowel op televisie als in het theater. Langzaam worden de contouren van de mens achter de clown zichtbaar. De film is een eerbetoon aan een Utrechtse artiest die door velen op een voetstuk is geplaatst, maar worstelde met het leven.

 

Herman Berkien, De Clown van Utereg duurt 75 minuten en is in losse delen te zien op RTV Utrecht. De volledige film is overdag op vrijdag 1 januari te zien op UStad. Het programma is ook online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

Bron: (beeld) RTV Utrecht/Dutch Radio

 

 

Het Foute Uur en Foute Party van Qmusic op FOX

31 december vanaf 18:00 uur is het Foute Uur van Qmusic te zien op tv-zender FOX (m.u.v. 20-21 uur)! En om middernacht wordt het beste van Qmusic de Foute Party 2019 uitgezonden. Met optredens van o.a. Gerard Joling, Snollebollekes en DJ Paul Elstak.

 

Qmusic: ''Dit jaar blijven we zoveel mogelijk thuis, daarom brengen wij tijdens Oud & Nieuw het feest naar jou toe!''

 

FOX: ''Een jaar als 2020 kunnen we maar op 1 manier afsluiten, lekker fout met onze vrienden van Qmusic - Nederland natuurlijk!''

 

FOX is te vinden op kanaal 11 bij Ziggo en op kanaal 16 bij zowel T-Mobile als KPN.

 

Bron: Dutch Radio

 

Youp van 't Hek met oudejaarsconference Korrel zout bij BNNVARA op NPO 1

Youp van 't Hek is 31 december te zien bij BNNVARA op NPO 1 met zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference.

 

Een terugblik op 2020. Met de titel Korrel Zout.

 

Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft? Ja!!! Juist nu is het tijd voor een vrolijke en vooral relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. Er mag weer gelachen worden. Sterker nog: er moet weer gelachen worden.

 

Youp van 't Hek: Korrel zout is op donderdag 31 december om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

 

Bron: (beeld) BNNVARA/Dutch Radio

 

Eén viert 30 jaar Samson & Gert met uniek eerbetoon

Eén pakt bij de start van het nieuwe jaar uit met een uniek eerbetoon aan een iconisch duo: Samson & Gert. Samson & Gert verscheen voor het eerst op antenne in 1990, op het toenmalige TV1. Sindsdien is het onafscheidelijke duo uitgegroeid tot een begrip voor meerdere generaties in Vlaanderen en Nederland. In 2020 vierden ze hun dertigste verjaardag en gaf Gert de fakkel door aan zijn dochter Marie, die sinds september het nieuwe baasje van Samson is. Eén brengt op 2 januari 2021 de special 30 jaar Samson & Gert, waarin de verjaardag én het afscheid van oerbaasje Gert gevierd wordt.

 

Het decorteam van de VRT heeft voor de gelegenheid de oorspronkelijke woonkamer van Samson & Gert exact nagebouwd zonder dat Gert dat wist. Siska Schoeters ontvangt er de vaste cast van Samson & Gert en praat samen met Gert over die dertig jaar televisiegeschiedenis aan de hand van filmpjes, archieffragmenten, een quiz en een heleboel verrassingen.

 

Er wordt uiteraard ook af en toe op de deur geklopt, want de bel doet het nog altijd niet. En aan die deur staan, tot grote verrassing van Gert, de meest diverse gasten. Zo komen onder meer Evi Hanssen, Viktor Verhulst, Marie Verhulst, James Cooke, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Julie Vermeire, Rik Verheye, Soe Nsuki, Jacques Vermeire en vele anderen langs.

 

Bekende fans zoals Michèle Cuvelier, William Boeva, Annelien Coorevits, Kim Van Oncen en Conner Rousseau halen herinneringen op aan hun kindertijd en de rol die Samson & Gert daarin speelde.Vaste acteurs Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert.

 

Vaste acteurs Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert.

 

Maar er zijn ook unieke en pakkende muzikale momenten: Niels Destadsbader brengt een ode aan Gert, er is een heuse Samsonmedley met verschillende zangers en dansers, Regi maakt een remix en videoclip van een Samsonklassieker, en Jonas Van Geel en Jelle Cleymans brengen een special guest mee en ontroeren Gert met een bewerking van één van de allermooiste Samsonliedjes.

 

Verwacht je dus aan een heerlijk ontspannende mix van nostalgie, humor, entertainment en ontroering. En daar was Gert Verhulst meer dan blij mee.

 

Gert Verhulst: "We zijn in Vlaanderen niet zo goed in het eren en het lof betuigen aan mensen, maar wat ik hier heb mogen meemaken, is buitengewoon. Dank u wel!"

 

30 Jaar Samson & Gert: zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén en via VRT NU. Op zondag 3 januari om 11.00 uur wordt de special heruitgezonden op Eén.

 

Bron: VRT/Dutch Radio

 

Frank Evenblij presenteert Oudejaarsavondprogramma ‘Rad van het Jaar’ 

In ‘Rad van het Jaar’ ontvangt Frank Evenblij zes feestelijke gasten om de onvergetelijke en grappigste beelden van 2020 door te nemen. De gasten draaien om beurten aan een levensgroot rad, met daarop de belangrijkste thema’s van het jaar. Zoals Mondkapjes, Gebarentolken, het Koningshuis en De Mislukte Sportzomer. In hoog tempo komen de meest opvallende fragmenten voorbij, met een bijhorende vraag. Wie weet het meest van een bizar jaar vol tv, internet en social media uit binnen- en buitenland? En wie wint daarmee het spel? ‘Rad van het Jaar’ is te zien op 31 december om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 1.

 

Frank: ‘Ik ben altijd gek op terugblikken, ondanks dat het zo'n krankzinnig jaar was. Maar met deze gasten gaan we ondanks het vuurwerkverbod met een knal het jaar uit!’

 

‘Rad van het Jaar’ is een coproductie van The Media Brothers, Binky TV en BNNVARA.

 

Bron: BNNVARA

 

Comedy Central: Kater van 2020 

Zorg dat je vrijdagavond om 20:00 uur voor de tv zit voor de premiere van de Comedy Central: Kater van 2020. Sterren als Gerard Joling, Karin Bloemen, Famke Louise, Tygo Gernandt, Bastiaan & Tooske Ragas, Peter Pannekoek, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Nienke Plas en Resley Stjeward, De Jeugd van Tegenwoordig en Jeroen Kijk in de Vegte staan er dan samen met comedians Jörgen Raymann, Jeroom Snelders, Soundos El Ahmadi, Alex Ploeg en Rayen Panday helemaal klaar voor om jou van je kater af te helpen.

 

De Comedy Central: Kater van 2020 is op vrijdag 1 januari om 20:00 uur te zien op Comedy Central in Nederland en België. Voordat de show begint kan je op Comedy Central onder leiding van Mert Ugurdiken genieten van de hardste, goorste en meest hilarische Roast-momenten van de afgelopen vier jaar in 'Toen was The Roast heel gewoon!'

 

Bron: (beeld) Comedy Central/Dutch Radio

 

Shownieuws jaaroverzicht 2020

Shownieuws zendt dinsdagavond 29 december het eerste deel van het jaaroverzicht 2020 uit. Shownieuws presentatoren Dyantha Brooks, Evert Santegoeds, Ronald Molendijk en Anouk Smulders blikken terug op het afgelopen jaar.

Een terugblik op een zeer bewogen jaar

Tino Martin, André Rieu en René Froger weten er toch nog een positieve draai aan te geven. Nadège belandde in een flinke rel met de Meilandjes. En er is door corona een blik aan nieuwe BN'ers opengetrokken...Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 1 is dinsdagavond om 23:00 te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Week lang specials

Shownieuws zendt eind december iedere dag een andere, bijzondere special uit. Deze Shownieuws-uitzendingen zijn nog tot en met vrijdag 1 januari om 23:00 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

 

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 

Tjitske Reidinga hoofdrolspeler De K van Karlijn

In de achtdelige komische dramaserie De K van Karlijn krijgt hoofdrolspeler Karlijn (Tjitske Reidinga) de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor (Ali Ben Horsting) heeft het zwaar met dit nieuws. Karlijn zelf wil voorkomen dat haar hele leven en dat van Victor en hun zoon ineens alleen nog om haar ziekte draait. Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op één manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en ironie. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, wil ze niet toelaten. De K van Karlijn is vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA.

 

Karlijn is 44 jaar en woont in een knus oud huis met kleine tuin in Weesp. Al zeventien jaar is ze samen met haar vakantieliefde Victor, die een enorme gezondheidsfreak is. Hij eet geen vlees of suiker en maakt vage smoothies met grassen. Karlijn is het tegenovergestelde: ze kijkt tot diep in de nacht Netflix, zou dolgraag een paar kilo afvallen, maar kan geen ijs laten staan en er gaat niet vaak een dag voorbij zonder twee flinke bellen Pinot Grigio. Deze drinkt ze het liefst met de uitgesproken Ellen (Fockeline Ouwerkerk), haar beste vriendin sinds de lagere school.

 

Karlijn en Victor hebben samen een puberende zoon van 12, Thijs (Kit Verboom). Karlijn werkt drie dagen per week met groot plezier bij de bloemenjuwelier van Weesp waar een bosje tulpen al snel 30 euro kost. Eigenaar Jelle (Freek Bartels) maakt voor dat geld dan wel iets kunstzinnigs en is bovendien haar flamboyante beste vriend. Het stabiele leven van Karlijn staat op zijn kop als blijkt dat ze borstkanker heeft. Karlijn weet dat de ziekte tegenwoordig, mits vroeg ontdekt, een grote overlevingskans heeft. En neemt zich voor om positief te blijven. 

 

Ze vindt het dan ook moeilijk om hulp te accepteren en maakt het liefst zoveel mogelijk grappen om de angst weg te lachen. Tot grote ergernis van Karlijn staat ook nog eens de overbezorgde buurvrouw (Rifka Lodeizen) te pas en te onpas voor de deur. Heel soms deelt ze haar ongerustheid met Victor. Of een klein beetje met Ellen, die haar beste vriendin door deze moeilijke tijden heen sleept. 

 

Naast Tjitske Reidinga, Ali Ben Horsting, Fockeline Ouwerkerk, Rifka Lodeizen, spelen onder anderen ook Joke Bruijs (de kettingrokende moeder van Karlijn) en Gijs de Lange (vader van Karlijn) in De K van Karlijn.

 

Voor de serie is onder meer gedraaid in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven dat gespecialiseerd is in borstkanker.

 

De K van Karlijn is een productie van ITV Studios Netherlands Drama B.V. naar een idee van Will Koopman, format Linda de Mol en is geregisseerd door WiIl Koopman en Albert Jan van Rees. 

 

Uitzending: vanaf woensdag 6 januari, wekelijks, om 20.30 uur bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl

 

Bron: Net5

 

De woonkamer van Samson & Gert is terug!

Speciaal voor de show 30 jaar Samson & Gert, werd de woonkamer van het duo opnieuw nagebouwd. Dat meldt de Vlaamse tv-zender Eén op hun eigen website.

 

Er staat ook een video online waarin te zien is hoe nostalgie en kinderlijke verwondering bij zowel acteurs als bij topfans Siska Schoeters en Niels Destadsbader te zien is. 

 

Special: 30 jaar Samson & Gert, zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén.

 

Bron: (beeld) Eén/Dutch Radio

 

Eppo van Nispen krijgt nieuwe rubriek 'TV van Toen' in MAX Magazine

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, begint met ingang van het eerste nummer van 2021 van MAX Magazine met de rubriek TV van Toen. Hij verbindt daarin bijzondere archieffoto’s van Beeld en Geluid aan tv-onderwerpen van toen en nu. Eppo’s eerste rubriek in MAX Magazine gaat over de legendarische Oudejaarsavondconference van Wim Kan.

 

“In navolging van het succes van Eppo’s optreden in de talkshow Op1 hebben we voor MAX Magazine een exclusieve rubriek in print bedacht,” legt hoofdredacteur en uitgever Peter Contant uit. Eppo van Nispen tot Sevenaer zegt erg enthousiast te zijn over de samenwerking met MAX Magazine: “Ik kan me verheugen op vele bijzondere foto-onderwerpen die ik ga beschrijven in het nieuwe jaar.”

 

Grootste omroepblad van Nederland

Omroep- & lifestylegids MAX Magazine mag zich met een betaalde oplage van ruim 200.000 exemplaren en een netto groei van ruim 30.000 nieuwe abonnees in 2020 inmiddels het grootste omroepblad van Nederland noemen. Om dit succes verder uit te bouwen, heeft het magazine vanaf de eerste editie van 2021 enkele wijzigingen ondergaan.


Wijzigingen 

Belangrijkste wijziging is volgens Contant een nieuwe, iets grotere letter voor de artikelen: “We hebben gekeken hoe we de leesbaarheid verder konden vergroten zonder extra tekstruimte op te offeren en dat is met deze letter gelukt.” Daarnaast hebben de vele rubrieken en columns in het magazine een ander uiterlijk gekregen waarbij ook de auteurs beter zichtbaar zijn. “Onze lezers hebben niet alleen een band met MAX maar ook met de mensen die in ons magazine schrijven. Met wat grotere foto’s komen ze letterlijk wat ‘dichter’ bij de lezer te staan.”

 

“Zinvolle veranderingen”, aldus Peter Contant. “Mede ingegeven door de reacties en suggesties die we dagelijks van onze lezers krijgen. Ik verwacht dat we met deze verbeteringen de uitbouw van de betaalde oplage ook 2021 verder kunnen voortzetten.”

 

Bron: MAX

 

Bewoners van het Big Brother huis bekend

Vanaf maandag 4 januari gaan vier Nederlanders en vier Vlamingen het experiment aan met de moeder der realityprogramma’s: Big Brother. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Maak kennis met de acht bewoners die in zijn huis gaan wonen.

 

Daniëlle, 40 jaar (Made – Nederland)

‘Het is tijd voor Daniëlle!’ 

Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen. 

 

Jowi, 25 jaar (Den Haag – Nederland) 

‘Ik ben al jaren fan van Big Brother: een droom die uitkomt!’

Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om Big Brother 2021 te winnen. 

 

Liese, 28 jaar (Halen – België) 

‘Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag.’

Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan. 

 

Naomi, 31 jaar (Mechelen – België) 

‘Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt.’

De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Naomi is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Best laat ontdekte ze dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon; niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden. Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten. 

 

Nathalie, 23 jaar (Groningen – Nederland) 

‘Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.’ 

Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken.

 

Theo, 54 jaar (Amsterdam – Nederland) 

‘Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven.’

Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. Hij spreekt hem veel en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het Big Brother huis.  

 

Thomas, 23 jaar (Etterbeek – België) 

‘Ik heb respect voor alles en iedereen.’

De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.  

 

Ziko, 34 jaar (Lokeren – België)   

‘Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn.’ 

Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haarbij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens ’s avonds in. 

 

Over Big Brother 

Ruim twintig jaar nadat Big Brother, de moeder der realityshows, in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER brengen Big Brother vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is Big Brother met een succesvolle revival bezig. 

 

Wanneer

• De aftrap ‘Big Brother: De Start’ wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER;

•  Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en en in Vlaanderen op VIER;

• Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire;

• Bij Videoland kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken in het Big Brother huis. 

 

Volg Big Brother 

Voor meer informatie over Big Brother, kijk op www.bigbrother2021.com en volg Big Brother op Instagram en Facebook via @bigbrothernlbe. 

‘Big Brother’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media. 

 

Bij alle producties van RTL worden i.v.m. COVID-19 de richtlijnen van het RIVM en het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector gevolgd. 

 

Bron: RTL

Foto: © Ingo Calí

 

Promenade, jaaroverzicht 2020

Oudejaarspromenade met Diederik Ebbinge. Diederik Ebbinge en zijn vaste gasten Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen loodsen Nederland in een verbindend tweeluik naar het einde van het bewogen jaar 2020. 

Bekijk alles van Promenade op de website van de NTR: www.ntr.nl/Promenade

 

Bron: (beeld) NTR

 

Verdoofd winnaar NPO Start Award: Meest gestreamde docuserie

Het PowNed-programma Verdoofd heeft de NPO Start Award gewonnen in de categorie ‘meest gestreamde documentaireserie van 2020’. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. De prijs werd uitgereikt in een virtuele awardshow en in ontvangst genomen door programmamaakster Sahar Meradji.

 

In ‘Verdoofd’ geven vier verslaafde mensen (Boaz, Daphni, Maarten en Mulu) onbeperkt toegang tot hun strijd met hun grootste liefde: drugs en drank. De serie laat zien hoe het leven eruitziet als je verslaafd bent en vertelt het verhaal van de vicieuze cirkel die verslaving is. Van de drang de realiteit te verdoven tot de innerlijke strijd, gevolgd door confronterende momenten van besef. 

Programmamaakster Sahar Meradji is alle kijkers zeer dankbaar: “Deze prijs betekent dat jullie bereid zijn te luisteren naar een ander en niet terugdeinzen om de harde realiteit in de ogen te kijken.”

 

Bron: PowNed/Dutch Radio

Beeld: NPO

 

701.000 mensen zien De Nationale 2020 Test

Er hebben 701.000 mensen gekeken naar De Nationale 2020 Test van BNNVARA op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma staat op plek 7 in de kijkcijferlijst van 26 december.

 

In De Nationale 2020 Test werd door Emma Wortelboer en Renze Klamer de kennis van het Zoompubliek en bekende Nederlanders getest aan de hand van 25 vragen.

 

Wat gebeurde er in het nieuws, de politiek, de sport, in de muziek en in de media? Wat staat in ons geheugen gegrift en wat waren we alweer bijna vergeten?

 

Journalist Sander Schimmelpenninck heeft De Nationale 2020 Test gewonnen.

 

Andere bekende Nederlanders die mee deden aan de test waren actrice Katja Schuurman, rapper Akwasi, dragqueen Envy Peru, YouTuber Quinty Misiedjan, D66-fractieleider Rob Jetten en cabaratier Martijn Koning.

 

Bron: Dutch Radio

Beeld: BNNVARA

 

Flikken Maastricht, Verdoofd, Zondag met Lubach, First Dates en Brugklas in 2020 het meest gestreamd op NPO Start

Voor het eerst zijn de meest gestreamde programma's in 2020 van streamingplatform NPO Start bekroond met een NPO Start Award. Flikken Maastricht (meest gestreamde dramaserie), Verdoofd (meest gestreamde documentaireserie), Zondag met Lubach (meest gestreamde actualiteitenprogramma), First Dates (meest gestreamde amusementsprogramma) en Brugklas (meest gestreamde jeugdprogramma) vielen in de prijzen. De prijzen zijn uitgereikt in een een virtuele awardshow, gepresenteerd door Noa Johannes.

 

Meest gestreamde dramaserie

1 Flikken Maastricht (AVROTROS)

2 KLEM (BNNVARA)

3 Dertigers (BNNVARA)

4 Oogappels (BNNVARA)

5 Hollands Hoop (BNNVARA)

 

Meest gestreamde documentaireserie

1 Verdoofd (PowNed)

2 In Europa (VPRO)

3 Tokidoki (VPRO)

4 Villamoord (KRO-NCRV)

5 De zware jas van Beatrix (NTR)

 

Meest gestreamde actualiteitenprogramma

1 Zondag met Lubach (VPRO)

2 Op1 (WNL/BNNVARA/EO/MAX)

3 Nieuwsuur (NOS/NTR)

4 Toespraak Mark Rutte 16 maart 2020 (NOS)

5 NOS Journaal 20u (NOS)

 

Meest gestreamde amusementsprogramma

1 First Dates (BNNVARA)

2 Wie is de Mol? (AVROTROS)

3 Boer Zoekt Vrouw (KRO-NCRV)

4 DREAM SCHOOL (NTR)

5 De Slimste Mens (KRO-NCRV)

 

Meest gestreamde jeugdprogramma

1 Brugklas (AVROTROS)

2 SpangaS (KRO-NCRV)

3 De regels van Floor (VPRO)

4 Het Klokhuis (NTR)

5 NOS Jeugdjournaal (NOS)

 

Mezen Dannawi, manager NPO Start: "Ik ben trots en ontzettend blij dat we in 2020 wederom een record aantal kijkers hebben bediend met NPO Start. Miljoenen Nederlanders die met het gemak van streaming naar programma's van de publieke omroep kijken. Daar doen we het allemaal voor."

 

Over NPO Start

NPO Start is het on demand-platform waar het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep samenkomt. De dienst is online voor iedereen beschikbaar via npo.nl of via de NPO-app, te downloaden via de verschillende app-stores.

 

Bron: (beeld) NPO

Katja Schuurman en vele BN'ers doen mee aan De Nationale 2020 Test

In De Nationale 2020 Test testen Emma Wortelboer en Renze Klamer de kennis van het Zoompubliek en bekende Nederlanders aan de hand van 25 vragen. Wat gebeurde er in het nieuws, de politiek, de sport, in de muziek en in de media? Wat staat in ons geheugen gegrift en wat waren we alweer bijna vergeten?

 

De bekende Nederlanders die de strijd met elkaar aangaan zijn journalist Sander Schimmelpenninck, actrice Katja Schuurman, rapper Akwasi, dragqueen Envy Peru, YouTuber Quinty Misiedjan, D66-fractieleider Rob Jetten en cabaratier Martijn Koning. Wie heeft dit jaar het beste opgelet en wint De Nationale 2020 Test?

 

2020: het jaar dat we massaal in onze joggingbroek vanuit huis werkten, op geen enkel festival dansten, op vakantie gingen naar gebieden met 'code geel' en niet meer naar de kroeg mochten. Maar ook het jaar dat Danny Vera 'Bohemian Rapsody' van Queen van de troon stootte, Nikkie de Jager haar coming out beleefde en Gravin Eloise van Oranje dé Instagram-hit werd.

 

De kijker thuis kan live meespelen via de NPO 3-app. Voor het thuispubliek staat er ook iets op het spel: de winnaar krijgt een geweldig 'vanaf-je-bank-vuurwerk-pakket'! 

 

De Nationale 2020 Test is donderdag 26 december om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

 

Bron: BNNVARA/Dutch Radio

Foto: Katja Schuurman (Instagram)

 

Koning trekt ruim 1,2 miljoen kijkers met kersttoespraak op NPO 1

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander heeft vrijdag op NPO 1 ruim 1,2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

 

Tijdens zijn praatje stond de koning stil bij alle mensen die door corona zijn getroffen, op welke manier dan ook, en stak hen een hart onder de riem.

 

De speech werd op verschillende zenders uitgezonden. Op NPO 1 stemden 1.207.000 mensen af, op NPO 2 waren dat er 176.000. Op die zender was ook een gebarentolk te zien. Ook op RTL 4 was de jaarlijkse kersttoespraak te zien. Naar die zender keken veel minder mensen, gemiddeld 21.000. Verder trok de speech van Willem-Alexander op SBS 6 zo'n 107.000 kijkers.

 

Bron: ANP/Dutch Radio

 

Koning Willem-Alexander met kersttoespraak 2020
Koning Willem-Alexander spreekt de kersttoespraak uit vanuit Paleis Huis ten Bosch.
De Kersttoespraak van de Koning, 25 december 2020 is terug te lezen op de site van Het Koninklijkhuis en te bekijken op de diverse kanalen o.a. via YouTube.

www.Koninklijkhuis.nl

 

Bron: Koninklijkhuis/Dutch Radio

Beeld: © NOS

 

Documentaire: Danny Vera, van Oma's kelder tot Carré te zien op Omroep Zeeland

Vrijdag 25 december is Danny Vera met de documentaire 'Van oma’s kelder tot Carré' van Pim van den Berge te zien op Omroep Zeeland.

 

De documentaire gaat over de Zeeuwse singer/songwriter Danny Vera. Inmiddels toegetreden tot de top van Nederlandse artiesten als het gaat om bekendheid. Maar die plek is niet vanzelf gekomen. In deze documentaire zien we de lange weg die Vera heeft moeten afleggen en hoe hij uiteindelijk, door in zichzelf te blijven geloven, volle zalen trok. Van een hilarisch eerste optreden op een trouwerij, via een nummer 1 hit in Turkije, naar een uitverkocht Carré. 


Van oma’s kelder tot Carré is het verhaal van een worstelende artiest, die ondanks tegenslag na tegenslag, in zichzelf blijft geloven, zich niet aanpast aan de grillen van de muziekwereld, en uiteindelijk zijn verlangen waarmaakt. Van den Berge heeft een lekker wegkijkende reis van de Zeeuwse zanger door de jaren heen gemaakt, waarbij de kijker aan het einde het gevoel meekrijgt dat het mogelijk is om op puur doorzettingsvermogen (en een beetje een plank voor de kop) dromen waar te maken. 

 

De documentaire: Danny Vera, van Oma's kelder tot Carré wordt om 12.00, 16.00, 20.30 en 22.00 uur uitgezonden op Omroep Zeeland.

 

Bron: (beeld) Omroep Zeeland/Dutch Radio

 

Dieuwertje Blok ontvangt bekende Nederlanders in  tv-serie REISGENØTEN bij ONS

In januari gaat bij ONS het gloednieuwe programma Reisgenøten in première. Dieuwertje Blok ontvangt in Denemarken een aantal bekende Nederlanders die allemaal een bijzondere link hebben met het land. Samen trekken zij een aantal dagen met elkaar op, voeren goede gesprekken en ontdekken de mooiste plekjes in Denemarken.

 

Dieuwertje gaat op stap met 6 verschillende bekende Nederlanders . Reisgenøten is een heerlijk programma waarin we niet alleen de gasten, maar ook het land Denemarken beter leren kennen.
 

 

Vanaf 2 januari is de zesdelige tv-serie Reisgenøten te zien, iedere zaterdag om 20:30 uur, herhaling op dinsdag om 20:30 uur bij ONS.

 

Bron: (beeld) ONS/Dutch Radio

 

Shownieuws in het teken van bijzondere specials 

Van kerstavond tot en met nieuwjaarsdag staat Shownieuws volledig in het teken van openhartige interviews en bijzondere specials. Zo wordt in de liefdesspecial op kerstavond onder andere met René van der Gijp teruggeblikt op zijn droomhuwelijk. Op eerste kerstdag spreekt Dyantha Brooks openhartig met André Hazes over de hervonden liefde tussen hem en Monique en zijn aanstaande huwelijk, maar ook over de hereniging met zijn zus Roxeanne, die in dezelfde special voor het eerst háár verhaal doet. Welke invloed heeft de coronacrisis op de koninklijke familie en heeft Nederland hen vergeven na de Griekse vakantietragedie? Dat is te zien op 28 december. De Shownieuws Specials zijn van donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari om 22.55 uur te zien bij SBS6.   

 

Mark Rutte is dit jaar 10 jaar premier van Nederland. Hoe is zijn stijl en imago veranderd volgens zijn goede vriend Jort Kelder? Albert Verlinde, Evert Santegoeds, Anouk Smulders en Frits Huffnagel bespreken in deze special het afgelopen jaar, maar ook de verkiezingen die in aantocht zijn. Verder blikken de misdaaddeskundigen van Shownieuws terug op een heftig crimejaar met inbraken bij Wibi Soerjadi en Danny de Munk en overvallen op Fred van Leer en Gordon. Wat brengt 2021 voor de sterren en het koningshuis? En welke nieuwe films en series kunnen we verwachten? Shownieuws vertelt waar we ons op kunnen verheugen in het nieuwe jaar.

 

Shownieuws Specials

24 december - Shownieuws Special: in het teken van de liefde

25 december - Shownieuws Special: terugblik met André Hazes

26 december - Shownieuws Special: het jaar van premier Mark Rutte

27 december - Shownieuws Special: crime

28 december - Shownieuws Special: 2020 en 2021 van Oranje

29 december - Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 1

30 december - Shownieuws Special: jaaroverzicht deel 2

1 januari        - Shownieuws Special: vooruitblik op 2021

 

De Shownieuws Specials worden geproduceerd door Talpa TV Productions BV.

 

Uitzending: De Shownieuws Specials zijn van donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari om 22.55 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6/Dutch Radio

 

Kersttoespraak Koning 2020 

De kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning wordt Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, om 13.00 uur uitgezonden door de NOS op NPO1 en op NPO Radio 1. Gelijktijdig is de kersttoespraak op NPO2 te zien met gebarentolk.

 

Ook zenden diverse andere omroepen de kersttoespraak uit. De herhaling van de NOS-uitzending volgt om 18.00 uur op NPO1. De toespraak is enkele dagen eerder opgenomen in de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

 

De tekst van de kersttoespraak 2020 is later op de dag na te lezen op www.koninklijkhuis.nl en de toespraak is terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

 

Bron: RVD/Dutch Radio

 

Laura van der Blij stopt bij Weer.nl

Meteoroloog Laura van der Blij vertrekt bij Weer.nl. Dat meldt Shownieuws. Laura presenteert sinds het begin van 2020 het weer op SBS6, maar daar komt vanaf het nieuwe jaar verandering in.

 

In een reactie laat Talpa aan Shownieuws weten: "Laura was vanaf het begin bij de ontwikkeling van Weer.nl betrokken en heeft hier hele goede bijdragen aan geleverd."

 

"Daar zijn we haar dankbaar voor. In goed onderling overleg is besloten dat Laura's betrokkenheid bij Weer.nl stopt zodat zij volgend jaar nieuwe wegen in kan slaan. We zijn benieuwd naar haar toekomstige avonturen en gunnen haar daarbij het allerbeste."

 

Op Instagram schrijft Laura: "Helaas ga ik per 1 januari Talpa verlaten. Na ruim een jaar, ga ik mijn horizon verbreden. Graag zou ik mijn collega's willen bedanken voor de leuke en leerzame tijd, zowel bij de ontwikkeling van Weer.nl en het opzetten van het weerbericht voor SBS6, als bij de radio en tv! Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Maar ik zou zeggen, hou vooral mijn Instagram in de gaten." 

 

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

Beeld: SBS6

Documentaire De Clown van Utereg over Herman Berkien op RTV Utrecht

Zowel de regionale zender RTV Utrecht als de stadszender UStad zenden de documentaire Herman Berkien, De Clown van Utereg uit. In de documentaire verdiepen filmmakers Floris Meinardi en Bart Grimbergen zich in het leven van de in 2005 overleden Utrechtse cabaretier Herman Berkien. UStad zendt de hele documentaire uit op nieuwjaarsdag en RTV Utrecht zendt de film in vier wekelijkse delen uit, te beginnen op zondag 27 december.  

 

Berkien voegde het lied Als ik boven op de Dom sta van Rijk de Gooijer samen met het door hem geschreven Utereg me stadsie en zorgde ervoor dat dit lied hét volkslied van Utrecht werd. Een lied dat nog steeds voor elke wedstrijd van FC Utrecht te horen is. Wie is deze man die woorden als ‘agtelijke gladiool’ toevoegde aan de Nederlandse taal en een standbeeld in het centrum van Utrecht kreeg? Om antwoord te krijgen op deze vraag gaan de makers op bezoek bij zijn weduwe, vrienden en vriendinnen en verschillende oud-collega’s als Tineke Schouten, Han Peekel, Joris Linssen en vele anderen. Zij vertellen over zijn ambities, zijn grote gevoel voor humor, zijn taalgevoel, zijn succes, maar ook over zijn onzekerheid en angsten.

 

Ook komt ‘het Utrechtse gevoel’ aan de orde en wat is eigenlijk Utrechtse humor? We zien veel unieke archiefbeelden van optredens van Herman Berkien zowel op televisie als in het theater. Langzaam worden de contouren van de mens achter de clown zichtbaar. De film is een eerbetoon aan een Utrechtse artiest die door velen op een voetstuk is geplaatst, maar worstelde met het leven.

 

Herman Berkien, De Clown van Utereg duurt 75 minuten en is in vier delen te zien vanaf zondag 27 december op RTV Utrecht. De volledige film is overdag op vrijdag 1 januari te zien op UStad. Het programma is ook online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.

 

UStad is de omroep voor de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht. RTV Utrecht is de omroep van de provincie Utrecht

 

Bron: (foto) RTV Utrecht/Dutch Radio

 

Kandidaten en land nieuw seizoen Wie is de Mol? bekend

De kandidaten van seizoen 21 van Wie is de Mol? zijn in een speciale aflevering van MolTalk bekendgemaakt. Journalist en politiek verslaggever Charlotte Nijs, radio-dj en media ondernemer Erik de Zwart, beeldend kunstenaar en essayist Florentijn Hofman, frontman van de band Chef’Special Joshua Nolet, zangeres Lakshmi Swami Persaud, televisiepresentatrice en adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl Marije Knevel, cabaretier en theatermaker Remco Veldhuis, actrice Renée Fokker, voetbalster Rocky Hehakaija en schrijver en programmamaker Splinter Chabot storten zich in een avontuur vol tegenstrijdigheden in Tsjechië. De kandidaten werden bij de bekendmaking al meteen op de proef gesteld, doordat de Mol van zich liet horen…  

 

Samen met presentator Rik van de Westelaken gaan ze vanaf zaterdag 2 januari in het nieuwe seizoen in Tsjechië op zoek naar het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol? De tien kandidaten moeten samenwerken, maar strijden ook tegen elkaar om verder te komen in het spel. En precies die tegenstrijdigheid vergroot de Mol dit seizoen meer dan ooit uit. Hij probeert de samenwerking tussen de kandidaten te doorbreken door hen te verleiden een pact met hem te sluiten… Kiezen ze voor de groep? Of voor zichzelf? En hoe betrouwbaar is een pact met De Mol…? 

 

MolTalk

Fans van Wie is de Mol? kunnen na de uitzending direct zappen naar NPO 3, voor de live-nabeschouwing vanuit VondelCS. Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen praten na de uitzending verder met oud-deelnemers over de laatste ontwikkelingen in Wie is de Mol?. Er wordt gediscussieerd over opdrachten, verdachte acties en theorieën. Ook worden de reacties en app-statistieken van de kijkers onder de loep genomen. 

 

App
Ook dit seizoen kun je weer meespelen met de vernieuwde Wie is de Mol?-app, waar je poules kunt aanmaken om zo samen met familie, buurtgenoten, collega’s en vrienden de Mol te ontmaskeren. De app heeft dit seizoen wederom een nieuwe feature: Molvisie. Naast het inzetten van punten op kandidaten die jij verdacht vindt, kun je nu ook in de app verdachte acties insturen en misschien wordt deze wel besproken in MolTalk. De vernieuwde Wie is de Mol?-app is beschikbaar in de App Store. 

 

Podcast

In de enige echte officiële Wie is de Mol?-podcast gepresenteerd door Annemieke Schollaardt hoor je exclusieve interviews met de afvallers. Ook kunnen luisteraars vragen sturen die beantwoord zullen worden door Rik van de Westelaken. 

 

Molboekje

Het Molboekje 2021 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo de Mol te kunnen ontmaskeren. De invulschema’s helpen je bij het ontrafelen van geheimen en trucs van de kandidaten. Het bevat korte biografieën van de deelnemers en interessante informatie over de locaties in Tsjechië waar het spel zich dit jaar afspeelt. Ook bevat het boekje tips en tricks, leuke weetjes en interviews met de finalisten en Mollen van zowel seizoen 20 als het jubileumseizoen. 

 

Mollenstreken

Na het succesvolle eerste seizoen van het AVROTROS-jeugdprogramma Mollenstreken gaat Lavezzi Rutjes ook in seizoen 21 wekelijks op zoek naar de Mol. Elke zondag bespreekt hij op geheel eigen wijze in zijn studio de aflevering van de avond ervoor. Wat viel Lavezzi op aan de aflevering? Wie is er verdacht? En waren er verborgen hints? Dat en veel interessante weetjes komen voorbij. Lavezzi doet dit niet alleen; ook kijkers kunnen hun theorieën doorgeven en vragen stellen aan Lavezzi. 

Earcatch
Wie is de Mol? wordt aangeboden met audiodescriptie en is daardoor toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, waardoor het verhaal beter te volgen is.

 

 

Wie is de Mol? vanaf zaterdag 2 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Moltalk vanaf zaterdag 2 januari om 21:30 uur bij AVROTROS op NPO 3. 
Mollenstreken, vanaf zondag 3 januari om 18.45 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

 

Bron: (foto) AVROTROS/Dutch Radio

 

Documentaire 'YOUP.' op kerstavond op NPO 1

Al decennialang is Youp van 't Hek één van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. Dit jaar staat zijn tiende en tevens laatste Oudejaarsconference gepland. Op Kerstavond zendt BNNVARA een portret van Youp uit, gemaakt door programmamaker Hetty Nietsch. Hierin vertellen diverse collega-cabaretiers over wat Youp voor hen en het Nederlandse cabaret betekent. Wat hebben zij van Youp geleerd? Welke fragmenten zijn hen bijgebleven? Wat namen ze van hem over, en wat niet? 'YOUP.' is op donderdag 24 december om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

In de documentaire komen de volgende collega's van Youp aan het woord: Jochem Myjer, Paul van Vliet, Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Herman Finkers, Pieter Derks, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Eric van Sauers, Martijn Koning, Najib Amhali, Soundos El Ahmadi en Janneke de Bijl. De interviews met collega's worden aangevuld met cabaretfragmenten van Youp door de jaren heen.

Documentairemaker Hetty Nietsch maakte voor de VARA en BNNVARA eerder films als 'Sonja 80!', 'Verlaten', 'Valentijn' en 'De kleine wereld van Machteld Cossee'.

 

Bron: (beeld) BNNVARA  

 

Feestelijke Ik hou van Holland oudejaarsspecial bij SBS6

Dit jaar is oudejaarsavond bij SBS6 éxtra feestelijk. De oudejaarsspecial van Ik hou van Holland staat namelijk helemaal in het teken van 25 jaar SBS6. Tijdens deze gezellige avond worden Linda de Mol en teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade vergezeld door SBS6-presentatoren van toen en nu. Samen spelen ze de bekende Ik hou van Holland-spellen, waarbij voor de gelegenheid de leukste fragmenten uit 25 jaar SBS6 voorbijkomen.  

 

In Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6 ontvangt elke teamcaptain drie duo’s die de spellen fanatiek gaan spelen. Van Over de roooie en Domino Day tot Undercover in Nederland: wie (her)kent de meeste fragmenten en liedjes uit de afgelopen kwarteeuw?

 

De duo’s zijn Wendy van Dijk en Johnny de Mol, Viktor Brand en Mr. Frank Visser, Martien Meiland en Jan Versteegh, Jeroen van der Boom en Kim-Lian van der Meij, Britt Dekker en Alberto Stegeman en Piet Paulusma en Marlayne Sahupala. Elke teamcaptain zet zich met zijn duo’s in voor een gezin in de huiskamer achter hen. Deze twee gezinnen hebben ook een link met SBS6: zij waren te zien in het programma Steenrijk, Straatarm.

 

De finale van deze speciale Ik hou van Holland-uitzending wordt gespeeld met alle gasten. Wie weet vlák voor het nieuwe jaar de mooiste prijzen voor hun gezin binnen te slepen?

 

Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6 wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

 

Uitzending: donderdag 31 december vanaf 20.00 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. 

 

Bron: SBS6

Foto: © Roy Beusker

 

Chantal Janzen presenteert ‘Beat The Champions’

Vanaf zondag 3 januari brengen RTL en ITV Studios Netherlands het Britse succesformat ‘Beat The Chasers’ naar Nederland. De Nederlandse versie van deze zenuwslopende quiz wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en krijgt de titel: ‘Beat The Champions’. 

 

Chantal Janzen: “Al jaren heb ik de wens om een spannende kennisquiz te presenteren. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn tanden in ‘Beat The Champions’ te zetten en deze tak van sport te gaan beheersen.”

 

In ‘Beat The Champions’ krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf verslaan.

 

Maar makkelijk zal het niet worden…de Champions zitten niet voor niets in het panel en doen er alles aan hun eer te verdedigen.

 

‘Beat The Champions’ wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur te zien bij RTL 4

 

Bron: (beeld) RTL

 

Youp van 't Hek: ja, oudejaarsconference gaat door

Cabaretier Youp van 't Hek gaat toch een oudejaarsconference doen. Hij zei dat zaterdagavond in het tv-programma Even tot hier.

 

In het programma kreeg het online-publiek de vraag: gaat de oudejaars van Youp door? De meesten zeiden ja, waarop Van 't Hek het bevestigde. In welke vorm dat zal gaan gebeuren, werd niet duidelijk. Vervolgens zong Van 't Hek het lied 'Wappie', een actuele variant op zijn kerstsuccesnummer Flappie.

 

Het management van Van 't Hek was nog niet bereikbaar voor commentaar.

 

De cabaretier, die de eindejaarsshow voor de tiende keer zou verzorgen, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek. De show zou dan niet tot zijn recht komen. Hij wilde dat theater Carré bij uitzondering meer bezoekers zou mogen ontvangen, zodat hij het daar zou kunnen doen. Maar dit verzoek werd afgewezen.

 

Bron: © ANP

Beeld: BNNVARA

 

F.C De Kampioenen kerstspecial op Eén

De populairste voetbalploeg van het land, F.C. De Kampioenen, blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Daarom trakteert Eén alle fans op een extra lange special en een terugblik op het dertigjarige bestaan. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga.

F.C. De Kampioenen kerstspecial: op vrijdag 25 december om 20.25 uur op Eén.

De kerstspecial is nadien te bekijken via VRTNU en Telenet TV.

Bron: (beeld) Eén/Dutch Radio