Henk Wijngaard en Michael Nijman over de cultuur van de piratenmuziek in Op1

Henk Wijngaard en radio-dj Michael Nijman hebben het over de cultuur van de piratenmuziek in Op1.

 

De cultuur van de piratenmuziek is toegevoegd aan de lijst met immaterieel erfgoed in Nederland. Meer dan terecht, vinden zanger Henk Wijngaard en radio-dj Michael Nijman. Het is volgens hen een belangrijke traditie die mensen in grote delen van het land samenbrengt. Ze vertellen er alles over bij Op1.

 

Bekijk hieronder de video:

Kijk de hele uitzending van Op1 hier terug.

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio

 

Stemmingsorkest Unique gaat Terug in de tijd

Stemmingsorkest Unique gaat met nieuwe single Terug in de tijd. Het nummer is geschreven door Mooi Wark.

 

Beluister hier de single Terug in de tijd.

 

Dit is niet de eerste plaat die Stemmingsorkest Unique heeft uitgebracht. Ga voor meer muziek en informatie naar www.stemmingsorkestunique.nl.

 

 

Freddy van de Velde met De Geheime Zender op RTV Stichtse Vecht.

 

Lomp

#60 Martin Sterken van de Stemmingmakers
Hij werd bekend met De Stemmingmakers. Honderden platen over piraten uit Drenthe en Overijssel zong hij in. Tegenwoordig begeleid hij veel piratenartiesten van A tot Z met het opnemen van een plaat / album. Mooie verhalen uit de studio van Martin Sterken. Het bericht #60 Martin Sterken van de Stemmingmakers verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Agentschap Telecom: inzet Shetlanders in strijd tegen piraat
De etherpiraat, die plaatjes op de FM draait, is in opmars. Tot ongenoegen van het Agentschap Telecom, die ziet dat piraten soms ver gaan om ‘hun recht’ te beschermen. “Het probleem speelt met name in landelijke gebieden te Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen”, aldus Dhr. Drogt van het Agentschap Telecom. “Bovendien gebruiken piraten steeds slimmere […] Het bericht Agentschap Telecom: inzet Shetlanders in strijd tegen piraat verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#59 Station R.N.S. uit Slagharen
In deze aflevering 3 gasten uit Slagharen. Berny, Michel en Arjan van Station R.N.S. uit Slagharen over hun piraten hobby. Het bericht #59 Station R.N.S. uit Slagharen verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Broer Harm – Aflevering 4
De belevenissen van de Drentse Broer Harm. Aflevering 4 Het bericht Broer Harm – Aflevering 4 verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Het Dorpscafé – Aflevering 6
Deze kroeg is altijd open. Luister naar sterke verhalen aan de bar van het dorpscafé! Aflevering 6. Het bericht Het Dorpscafé – Aflevering 6 verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#58 Bert Benjamins (Club Musketiers) Kloosterhaar
Bert Benjamins draaide al op erg jonge leeftijd platen bij diverse piraten uit Kloosterhaar. In deze podcast neemt hij ons mee in zijn piraten- en vinyl hobby. Het bericht #58 Bert Benjamins (Club Musketiers) Kloosterhaar verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Nieuwe sponsor! LEDshop Twente
LOMP heeft een nieuwe sponsor, namelijk LEDshop Twente! Bekijk het mooie aanbod aan ledverlichting en accessoires in hun shop. Wij bedanken LEDshop Twente en kijken uit naar de samenwerking. Het bericht Nieuwe sponsor! LEDshop Twente verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Het Dorpscafé – Aflevering 5
Deze kroeg is altijd open. Luister naar sterke verhalen aan de bar van het dorpscafé! Aflevering 5. Het bericht Het Dorpscafé – Aflevering 5 verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Logo en website LOMP in nieuw jasje
Na een jaar podcasts maken vonden we het tijd worden voor een nieuwe website en een nieuw logo. Vanaf vandaag dus een nieuwe look 🙂 Het bericht Logo en website LOMP in nieuw jasje verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Piraten podcast om de week
Jullie zijn van ons gewend dat we iedere week op maandag een nieuwe piraten podcast publiceren. Vanaf 2021 is dit gewijzigd naar om de week op maandag. Gelukkig hebben we ook goed nieuws. Binnenkort start onze nieuwe podcast serie ‘Vinyl Proat’. Het bericht Piraten podcast om de week verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen