Etherpiraten.com - Voor en door etherpiraten en hun luisterraars.

Piraten houden Duitse hits Bonnie St Clair levend!!
Bij het grote publiek is Bonnie St. Claire vooral bekend van Nederlandse meezingers als ‘Dokter Bernard’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen’. Maar in noord en oost Nederland worden haar Duitse platen in feesttenten ook uit volle borst meegezongen. In de podcast Lomp vertelt Bonnie over hoe een MeToo affaire een streep zette door haar Duitse carrière, maar hoe Nederlandse etherpiraten haar Duitse hits toch nog levend houden. In 1970 brak Bonnie voor het grote publiek door met de top 5 notering ‘I won’t stand between them’. Maar een jaar eerder stond ze als 20 jarig meisje in de voorrondes van het Duitse songfestival met het nummer ‘Ich weiss das ich kein engel bin’. “Ik was toen dodelijk verlegen, ik had zelfs nog nooit met een jongen gezoend. Ik was aan de weg aan het timmeren in Duitsland en dat zat er ook wel in”, vertelt Bonnie. “Maar daar gebeurde iets. Ik had een optreden voor de voorrondes van het Duitse Songfestival. Een bekende Duitse regisseur wilde mij groot maken, maar als ik zeg MeToo dan weet je waar het naartoe gaat. Dat was echt een hele nare man. Ik heb nooit gedaan wat ik niet wilde, daar ben ik ook wel trots op. I’m not that stupid, weet je wel. Hij kwam op een gegeven moment naar me toe met “zwischen uns ist alles gebrochen”. Als ik met iemand het bed deel dan moet ik het ook echt willen. Dat stond mij zo tegen. Ik dacht ik ga niet met jou naar bed omdat ik hier een carrière wil”. Dat haar schlagers het dankzij etherpiraten in noord en oost Nederland goed blijven doen merkt Bonnie zelf ook. “Tegenwoordig komen piraten tijdens optreden steeds meer met het verzoek om Duitse platen te zingen die ik aan het begin van mijn carrière heb opgenomen. Als ze vragen wil je dat zingen, dan doe ik dat. Ik zou aan het Agentschap Telecom willen mededelen dat ik  vind dat piraten alle steun moeten krijgen. De artiesten die ik ken zijn zeer blij met piraten. Potverdorie wat kan het voor kwaad dat piraten in de lucht zijn. Ik denk dat ze heel veel mensen heel blij maken. Ik vind het onzin dat dit tegengewerkt wordt. Ik zou tegen de piraten willen zeggen: ik zou gewoon keihard doorgaan! Als ik ooit Nederland ga verlaten, is het gewoon allemaal om die rot regeltjes. Het gaat om muziek waar je mensen blij mee maakt. Niemand heeft er last van, het is zelfs heel positief. Een groot gedeelte van de Nederlanders is dol op piraten”.
>> meer lezen

Wederom geheime zender frequentie verloren!!
De afgelopen tijd is het Agentschap Telecom veel in overleg met de radio sector geweest. Het doel van al die overleggen is geweest om de FM band verder te optimaliseren (vol te proppen met steunzenders). Ook is er gekeken naar frequenties voor nieuwe lokale commerciële omroepen. Op dit moment zijn er landelijk 15 vrije frequenties gevonden voor nieuwe lokale commerciële omroepen. Helaas is ook wederom een geheime zender frequentie gecoördineerd en dus binnenkort in gebruik genomen gaat worden. Dit maal is de geheime zender frequentie 97.3 geopperd met als opstelplaats Coevorden waar deze binnenkort in gebruik genomen gaat worden. Indien er meerdere gegadigden zijn voor een frequentie, zal de verdeling waarschijnlijk gebeuren middels een veiling (om weer vele duizenden euro's binnen te harken). Mocht er maar één partij voor een frequentie zijn, dan wordt deze waarschijnlijk gelijk toegewezen. Later dit jaar wordt door het Agentschap Telecom meer bekendgemaakt hierover. Onderstaand de 15 nieuw gecoördineerde frequenties: Amersfoort 95.4 (100 W) Apeldoorn 93.4 (400 W) Breda 94.8 (500 W) Coevorden 97.3 (50 W) Eindhoven 103.3 (1 kW) Emmeloord 97.5 (100 W) Emmen 93.5 (100 W) Etten-Leur 94.5 (630 W) Gouda 87.7 (50 W) Rotterdam 104.2 (200 W) Rotterdam-Hoogvliet 87.8 (200 W) Wageningen 90.0 (50 W) Winschoten 89.8 (200 W) Zeeland 103.4 (800 W) Zevenaar 91.9 (200 W)
>> meer lezen

Politie ziet antenne Twente FM aan voor piraat!!
2020-07-10-Antennekabel-TwenteFM-Wierden-doorgeknipt.jpg De zender van Twente FM in Wierden is door een fout van de zendmastbeheerder van de zendmast sinds vanochtend uit de lucht. Onder politiebegeleiding heeft een bedrijf vrijdagmorgen met grof geweld de zendinstallatie onbruikbaar gemaakt, door de antenne en kabels uit de zendmast aan de Nijverheidsstraat te knippen. Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk. De zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken. De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en het niet ging om een piraat" aldus Wim Aarsen, voorzitter van de omroep. Aarsen is ontsteld over het voorval. "Op dit moment wordt geprobeerd contact te zoeken met de verantwoordelijken en wordt er hard gewerkt om de zender weer te herstellen". 2020-07-10-Antenne-TwenteFM-Wierden-ontmanteld.jpg 2020-07-10-Antenne-TwenteFM-Wierden-uit-de-mast.jpgEen schadeclaim wordt niet uitgesloten. Twente FM is nu in enkele delen van haar uitzendgebied niet te ontvangen en daardoor leiden adverteerders schade en kunnen we luisteraars niet bereiken. Hoe lang de frequentie 93.9 niet in de lucht is, kan Aarsen nog niet zeggen. Luisteraars wordt geadviseerd om tijdelijk via 106.5 te luisteren, voor zover dat ontvangst toereikend is. [bron]: TwenteFM
>> meer lezen

Het Muziekleven van Marco De Hollander bij Omroep Berg en Dal

Omroep Berg en Dal zendt wekelijks het tv programma Het muziekleven van ... op de televisie uit.

Vanuit de tv studio van de Limburgse commerciële tv praat presentator Huub Arents met een veelal landelijk bekende artiest over zijn of haar muziekleven.

Bekijk hier Het Muziekleven van Marco De Hollander.

Vliegverkeer en C2000 gestoord door illegale zender

Donderdagavond haalden de politie en Koninklijke Marechaussee in samenwerking met het Agentschap Telecom een illegale zender uit de lucht bij Fluitenberg. Dat meldt Politie.nl.

De zender stoorde het radioverkeer van vliegveld Lelystad. De piloten van Airport hoorden muziek over hun apparatuur en konden daardoor niet goed met elkaar communiceren. Ook het C2000-netwerk ondervond hinder. Het C2000 netwerk is een digitaal systeem voor de mobiele communicatie van de hulpverleningsdiensten.

Omstreeks 20:15 uur lokaliseerde een politiehelikopter de zender in een zendmast aan de Fluitenbergseweg in Fluitenberg. De Koninklijke Marechaussee en politie vonden daar onder aan de mast een laptop en zendapparatuur, die via een kabel aan de mast verbonden was. De politie nam de apparatuur in beslag. In de buurt van de zender vond de politie een keet met daarin apparatuur, die op dat moment niet in werking was. Er wordt nog onderzocht of de keet iets met de zender te maken heeft.

Ernstig misdrijf
Het Agentschap Telecom doet het onderzoek. Een geheime zender als deze lijkt in eerste instantie een onschuldige bezigheid. Vliegtuigen konden echter tijdelijk niet goed communiceren. Daarnaast betekent storing in het C2000-netwerk dat de veiligheid van hulpverleningsdiensten en burgers niet gegarandeerd is. Het zenden met dergelijke apparatuur is daarom een ernstig misdrijf.

Bron: (foto) Politie.nl