Lomp

#41 Bé Muller – Oud opsporingsambtenaar van het AT
Bé Muller is geen onbekende naam in de piratenwereld. Vanaf begin jaren 80 was hij ruim 30 jaar actief bij het Agentschap Telecom om piraten uit de lucht te halen. In deze podcast vertelt hij over hoe hij deze tijd heeft beleeft en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Het bericht #41 Bé Muller – Oud opsporingsambtenaar van het AT verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#40 René de Little Mustang uit De Krim
René Altena begon met draaien onder de naam Little Mustang uit De Krim. Eerst samen met zijn broer en neef. Daarna alleen. En vervolgens in verschillende samenstellingen waaronder bij de A&S Combinatie uit Slagharen en Club Snorkels uit De Krim. In deze aflevering doet hij zijn verhaal. Het bericht #40 René de Little Mustang uit De Krim verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Bonus aflevering: Eric en Hans van Radio Unique Amsterdam
In deze bonus aflevering het bijzondere verhaal van Eric en Hans over Radio Unique uit Amsterdam. Tussen 1978 en 1984 was Unique Amsterdam’s meest professionele radiopiraat. Radio Unique geldt als één van de belangrijkste voorlopers van de huidige commerciële radiostations als Radio 538, Q Music, Sky Radio en Radio 10. Omdat het station, anders dan […] Het bericht Bonus aflevering: Eric en Hans van Radio Unique Amsterdam verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#39 Erik de Pandora uit Erica en Berry Biersma
In deze aflevering hebben we Erik de zender Pandora uit Erica (rechts op foto) en Jordy de Berry Biersma (links op foto) uit de Rietlanden te gast. Beide vertellen over hun hobby als piraat.  Het bericht #39 Erik de Pandora uit Erica en Berry Biersma verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#38 Marcel de zender Santana uit Ootmarsum
De Santana uit Ootmarsum werd in verschillende samenstellingen circa 30 keer uit de lucht gehaald. Marcel vertelt over hoe het Twentse piratenlandschap er in de jaren 80 en 90 uit zag en wat hij zelf in die tijd allemaal heeft uitgespookt op de FM en AM.  Het bericht #38 Marcel de zender Santana uit Ootmarsum verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#37 Raymond Heppenhuis van Kierewiet / Slag & Barst uit Manderveen
Hij gaat al even mee in de piratenwereld. Bekend van zijn Duitse schlagers van vinyl. Raymond Heppenhuis is vooral bekend als de zender Kierewiet uit Manderveen. Hij draaide meerdere marathons met Slag & Barst, waarbij ze zelfs een boete van € 90.000 kregen. En hij verkoopt platen via https://www.piratensingels.nl.  Het bericht #37 Raymond Heppenhuis van Kierewiet / Slag & Barst uit Manderveen verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#36 Jaden en Niels van Station KVP uit Slagharen
Jaden (de Bomsen Amateur) en Niels zijn beide actief bij Station K.V.P uit Slagharen. In deze podcast vertellen ze over de marathons, vaste uitzendingen, het begin, draaien met groot vermogen en meer. Het bericht #36 Jaden en Niels van Station KVP uit Slagharen verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#35 Kris de Scheepsjager uit Emmen
Kris de radio Scheepsjager uit Emmen heeft een rijke historie met het Agentschap Telecom. In deze podcast vertelt hij over de vele boetes en rechtszaken. Over een stunt met een mast op een vuilnisbelt en hoe het begin van de hobby. Het bericht #35 Kris de Scheepsjager uit Emmen verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#34 Jeroen de Buttonbox Kearl uit Denekamp
Luisteren via de webplayer: Jeroen Blokhuis, oftewel de Buttonbox Kearl draaide in de jaren 90 al op de FM. Tegenwoordig draait hij online bij Oude Piratenhits. Daarnaast heeft hij een grote passie voor polka’s. In deze podcast vertelt Jeroen over zijn twee hobby’s. Het bericht #34 Jeroen de Buttonbox Kearl uit Denekamp verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

#33 Stefan en Kris van de Kachel fm uit Hoonhorst
Luisteren via de webplayer: Sinds 2005 bestaat de piratenzender Kachel FM. Een keer per jaar in september organiseren ze een gezellig weekend voor de piratenliefhebbers in de omgeving. De groep bestaat uit 10 personen uit de omgeving Wijthmen en Hoonhorst. Stefan en Kris vertellen over het ontstaan, de feesten en inbeslagnames door het AT. Het bericht #33 Stefan en Kris van de Kachel fm uit Hoonhorst verscheen eerst op Lomp.
>> meer lezen

Etherpiraten kopen 'per ongeluk' legaal radiostation en zijn ineens geen piraat meer

Ze dachten dat ze apparatuur hadden gekocht, maar thuisgekomen bleek dat ze een legaal radiostation hadden gekocht. Waardoor de vier kameraden, die samen de Bende Oet Twente vormen, zonder het te weten ineens zendgemachtigd waren. En dus feitelijk geen piraat meer zijn. Inmiddels hebben ze een aanvraag ingediend om de lucht in te mogen.

Etherpiraten zijn doorgaans 'vrije jongens'. Liefhebbers die het liefst oer-Hollandse liedjes draaien, onder het genot van een biertje en zware shag. En sommigen van hen kunnen genieten van het kat-en-muisspelletje met de opsporingsdiensten. Maar de leden van de BOT bevinden zich nu ineens in het 'andere kamp'. Door een opmerkelijke speling van het lot.

Apparatuur gezocht

De BOT zendt nu nog uit via internet. De klok rond, 24 uur per dag. Vanuit een blokhut in de Enschedese wijk Velve.

Toen het piratenteam enige tijd geleden op zoek was naar nieuwe apparatuur werd een oproep geplaatst. En daar kwam een reactie op. "Van iemand die zei dat hij zowel een studio als zender had", vertelt Jeffrey Endeman. "We gingen er naartoe en om heel eerlijk te zijn, waren we er niet zo van onder de indruk. Het zag er allemaal wat verouderd uit. Maar die verkoper bleef er maar op hameren dat die zender geld waard zou zijn. We hadden daarover zo onze gedachten en wilden gewoon die apparatuur."

Verrassing

Maar eenmaal terug in Velve kwamen ze tot een verrassende ontdekking. Te midden van de spullen lag een bord met daarop uitzendfrequenties. Wat bleek? De verstokte kameraden hadden de zender gekocht van Radio Rosita met als standplaats Haaksbergen. Een station bovendien waarmee de kameraden van de BOT in technisch opzicht zo weer de ether in kunnen. Maar dan dus legaal.

Begrip

Radio Rosita, begin zeventiger jaren opgericht, is tot op de dag van vandaag een begrip onder de liefhebbers van piratenmuziek. Intussen hebben de kameraden contact gehad met Harrie Hoesstee, de man achter Rosita. Hoesstee staat de Enschedese etherpiraten nu met raad en daad bij.

Twee stations

Jeffrey Endeman benadrukt echter dat de BOT hoe dan ook blijft bestaan. "Het team van de BOT is weliswaar hetzelfde als van Radio Rosita, maar de uitzendingen worden verschillend. Bij Radio Rosita zonden ze heel veel verschillende muziekstijlen uit. Duitse Schlagers, blaasmuziek. Terwijl de BOT echt gefocust is op de oer-Hollandse piratenhits."

Nieuw leven inblazen

Niettemin hebben de mannen van de BOT plannen het aloude Radio Rosita nieuw leven in te blazen. Ze hebben intussen contact gezocht met het Agentschap Telecom. "Zodra we duidelijkheid hebben, willen we zo snel mogelijk gaan uitzenden. Via de FM-band of via DAB+. Het liefst dat laatste natuurlijk. Want we willen met onze tijd meegaan."

Bron: (foto) RTV Oost

Een radiopiraat is AT te slim af

Een radiopiraat is AT te slim af omdat de zender niet gevonden kan worden. Het komt wel eens voor, Agentschap Telecom is er niet in geslaagd om de zendapparatuur van een grootschalige etherpiraat uit de lucht te halen. De illegale radiopiraat had zijn apparatuur zo goed verstopt in een telecommast dat de ambtenaar deze niet kon traceren.

Er werd illegale muziek uitgezonden via deze mast. Deze zender was op afstand bedienbaar. Het programma werd vanuit een studio gemaakt en vervolgens via een speciale verbinding richting de mast gestuurd. Bij de mast stond apparatuur die het programma uitzond via de FM-band. Het Agentschap Telecom is er niet in geslaagd om de zender in beslag te nemen, deze konden de opsporingsambtenaren niet vinden.

Er is wel een kabel van de installatie afgeknipt en in beslag genomen. De opsporingsambtenaar bevestigde ter plekke dat er geen zender in beslag is genomen. Volgens een vrijwilliger hebben de medewerkers van het Agentschap Telecom ook nog kort onderzoek verricht in een clubgebouw in de omgeving. Mogelijk dachten ze dat de vrijwillige klusploeg de zender voor hun komst had weggenomen om te voorkomen dat deze in beslag zou worden genomen. Dit bleek niet het geval. De piraat laat desgevraagd weten dat hij doorgaat met zijn uitzending.

Bron: (beeld) XXL Radio

Het Muziekleven van Marco De Hollander bij Omroep Berg en Dal

Omroep Berg en Dal zendt wekelijks het tv programma Het muziekleven van ... op de televisie uit.

Vanuit de tv studio van de Limburgse commerciële tv praat presentator Huub Arents met een veelal landelijk bekende artiest over zijn of haar muziekleven.

Bekijk hier Het Muziekleven van Marco De Hollander.

Vliegverkeer en C2000 gestoord door illegale zender

Donderdagavond haalden de politie en Koninklijke Marechaussee in samenwerking met het Agentschap Telecom een illegale zender uit de lucht bij Fluitenberg. Dat meldt Politie.nl.

De zender stoorde het radioverkeer van vliegveld Lelystad. De piloten van Airport hoorden muziek over hun apparatuur en konden daardoor niet goed met elkaar communiceren. Ook het C2000-netwerk ondervond hinder. Het C2000 netwerk is een digitaal systeem voor de mobiele communicatie van de hulpverleningsdiensten.

Omstreeks 20:15 uur lokaliseerde een politiehelikopter de zender in een zendmast aan de Fluitenbergseweg in Fluitenberg. De Koninklijke Marechaussee en politie vonden daar onder aan de mast een laptop en zendapparatuur, die via een kabel aan de mast verbonden was. De politie nam de apparatuur in beslag. In de buurt van de zender vond de politie een keet met daarin apparatuur, die op dat moment niet in werking was. Er wordt nog onderzocht of de keet iets met de zender te maken heeft.

Ernstig misdrijf
Het Agentschap Telecom doet het onderzoek. Een geheime zender als deze lijkt in eerste instantie een onschuldige bezigheid. Vliegtuigen konden echter tijdelijk niet goed communiceren. Daarnaast betekent storing in het C2000-netwerk dat de veiligheid van hulpverleningsdiensten en burgers niet gegarandeerd is. Het zenden met dergelijke apparatuur is daarom een ernstig misdrijf.

Bron: (foto) Politie.nl