Frank en Mirella met nieuwe single Waarom Heb Jij Geen Nee Gezegd 

Frank en Mirella hun nieuwste single heet Waarom Heb Jij Geen Nee Gezegd. De plaat is opgenomen bij Studio Ellef in Linne en uitgebracht bij het label van Telstar. Bekijk de videoclip op het YouTube-kanaal van Telstar Music Weert.

 

Meer informatie: www.johnnyhoes.nl of www.telstar-music.nl 

 

Bron: Telstar/Dutch Radio 

 

Wim Drent/Evert Baptist terug op nieuw radiostation!

Zaterdag 14 mei 2022 start een nieuw radiostation haar uitzendingen: HITZZZ!! HITZZZ!! komt met een format van Piraat, Nederlandstalig, Schlager, Polka en Evergreens. Niemand minder dan Wim Drent en Evert Baptist zullen hier een dagelijkse ochtendshow gaan presenteren!

 

Het format van het station zal een groot jong- en ouder publiek aantrekken. Uniek is zonder meer dat er van vrijdagavond 19.00 uur tot en met maandagochtend 07.00 uur 60 uur lang GEHEEL NIEUWS & RECLAMEVRIJ wordt uitgezonden. Het gloednieuwe radiostation heeft gelijk de beschikking over FM en DAB+ frequenties, en is daarnaast natuurlijk via internet en een eigen app voor op de telefoon te beluisteren. De eerste FM-frequenties waarop het station is te ontvangen zijn: 92.9 Groningen, 93.0 Assen en 93.0 Winschoten. Middels deze FM-frequenties heeft het station direct al een mooie dekking in grote delen van de provincies Groningen en Drenthe. Via DAB+ is HITZZZ!!! te ontvangen via kanaal 6B in Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht.

 

HITZZZ!! is een zusterstation van Simone FM; dat in hetzelfde gebied op FM en DAB+ uitzend. Een deel van de FM-frequenties van Simone FM, die grotendeels overlappend zijn, worden vooralsnog voor HITZZZ!! ingezet. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst voor beide stations een goed dekkend FM-netwerk te verkrijgen in Noord en Oost Nederland.

 

Evert Baptist zal zaterdagmiddag 14 mei om 17.00 uur een eerste testuitzending van een uur gaan verzorgen. De eerste officiële uitzending van de dagelijkse ochtendshow van Wim Drent start maandagmorgen om 07.00 uur (tot 10.00 uur).

 

Bron: (beeld) HITZZZ-Simone FM/Dutch Radio

 

 

Martin Sterken met nieuwe single "Het spijt me"

Martin Sterken heeft weer een nieuwe single met de titel "Het spijt me" uitgebracht. Dat heeft hij op zijn Facebookpagina laten weten.

 

Hij schrijft: ''Hier is ie dan!....mijn cadeau voor jullie! De nieuwe single "Het spijt me" is hier gratis en voor niks te downloaden!''

 

Meer informatie over Martin Sterken is te vinden via www.martinsterken.nl.

 

Bron: Geheime Radio

Foto: Martin Sterken

 

Menno Dekker schrijft boek over Radio Unique FM

Menno Dekker heeft een boek geschreven over Radio Unique FM. Hij beschrijft als één van de initiatiefnemers van Radio Unique FM de periode 1978-1984.

 

Het illegale radiostation dat uitzond op de vrije frequentie 98,1 mHz in Groot-Amsterdam presenteerde zich van meet af aan als lokale commerciële zender.

 

In opdracht van de overheid hebben bijna honderd inbeslagnames van Unique plaatsgevonden. Toch heeft het kans gezien een groot aantal luisteraars gedurende zes jaar bijna continue aan zich te binden met succesvolle programma's, waarvan de laatste periode zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het had een eigen nieuwsdienst met lokale berichten en verkeersinformatie. Unique noemde zich "Amsterdams Meest Professionele Radiostation" om te benadrukken dat het station (na meting door de TROS) dagelijks 50.000 luisteraars wist te boeien.

 

Dit rijkelijk met foto's geïllustreerde boek geeft een inkijk achter de schermen van Unique, dat door meer dan 40 medewerkers in de lucht werd gehouden. Er werden gesprekken gevoerd met de directies van Kabel Televisie Amsterdam, het Telegraaf Concern en de Radio Controledienst- het huidige Agentschap Telecom. Ludieke stunts als nepzenders, een slang als zenderbewaking, de nepbom en de bijzondere zend-locatie op een 110 meter hoge fabrieksschoorsteen aan het IJ komen uitgebreid in beeld.

 

Het is een boeiende complete verhaal over Amsterdams Meest Professionele Radiostation, Radio Unique FM- een spannend jongensboek, maar dan écht!.

 

Brook Duo brengt nieuwe cd 'Botterveugelkes' uit

Brook Duo brengt de nieuwe cd 'Botterveugelkes' uit. De cd bevat 16 nieuwe liedjes. Waarvan een van de dialectnummers gaat over ‘Pompernikkel’ en is opgedragen aan Jan van de Klumper; de vader van Henriette.

 

Het Brook Duo uit Markelo maakt muziek in dialect in de Duitse en Oostenrijkse sfeer. Het tweetal bestaat uit Gert-Jan Oplaat en Anita Bolink.

 

Meer informatie over het Brook Duo is te vinden op de Facebookpagina via www.facebook.com/BrookDuo.

 

Bron: Geheime Radio

Beeld: Brook Duo

 

Ingmar Hut brengt Piraterij lied opnieuw uit (versie 2021)

Zanger Ingmar Hut heeft het Piraterij lied opnieuw opgenomen in een 2021 versie.

 

Spontaan bracht het Piraterij lied in 2001 uit. Nu 2021 ruim 20 jaar later is door Ingmar Hut het Piraterij lied in een nieuw jasje gestoken. 

 

Muziek productie: Martin Sterken

video clip: ThuisInHolland

locatie Zuidwolde (DR)

 

Bekijk nu de leuke video clip: youtu.be/fr-2xpLP5xg.

 

Bron: (beeld) Ingmar Hut - YouTube/Dutch Radio

 

Henk Wijngaard en Michael Nijman over de cultuur van de piratenmuziek in Op1

Henk Wijngaard en radio-dj Michael Nijman hebben het over de cultuur van de piratenmuziek in Op1.

 

De cultuur van de piratenmuziek is toegevoegd aan de lijst met immaterieel erfgoed in Nederland. Meer dan terecht, vinden zanger Henk Wijngaard en radio-dj Michael Nijman. Het is volgens hen een belangrijke traditie die mensen in grote delen van het land samenbrengt. Ze vertellen er alles over bij Op1.

 

Bekijk hieronder de video:

Kijk de hele uitzending van Op1 hier terug.

 

Bron: (beeld) Op1/Dutch Radio

 

Stemmingsorkest Unique gaat Terug in de tijd

Stemmingsorkest Unique gaat met nieuwe single Terug in de tijd. Het nummer is geschreven door Mooi Wark.

 

Beluister hier de single Terug in de tijd.

 

Dit is niet de eerste plaat die Stemmingsorkest Unique heeft uitgebracht. Ga voor meer muziek en informatie naar www.stemmingsorkestunique.nl.

 

 

Freddy van de Velde met De Geheime Zender op RTV Stichtse Vecht.