Fijn weekend wordt speelfilm over en met vriendengroep

Deze zomer worden in de Franse Bourgognestreek de opnamen gemaakt voor Fijn weekend van regisseur Jon Karthaus. Bijzondere bijkomstigheid: de acteurs in dit komisch drama over een hechte vriendengroep zijn in het echt ook nauw bevriend. Karthaus schreef het scenario in nauwe samenwerking met hoofdrolspelers Steef de Bot, Lisa Zweerman en Kay Greidanus.

 

In Fijn weekend komt een stel vrienden bijeen om een overleden kameraad te eren. Maar als de weduwe haar nieuwe partner ook meeneemt naar de herdenking, leidt dit tot spanningen die de onderlinge relaties op scherp zetten. Karthaus ontwikkelde het idee tot een scenario samen met De Bot, Zweerman en Greidanus, die elkaar privé ook goed kennen. Vervolgens werd afgelopen zomer in Frankrijk een trailer opgenomen om daarmee producenten voor het project te kunnen winnen. Zo kwam de financiering rond.

 

Karthaus noemt een film maken met goede vrienden ‘een droom voor elke filmmaker. De chemie die we als vrienden hebben, ga je hopelijk straks ook op het witte doek terugzien en dat maakt het verhaal van Fijn weekend uniek in zijn soort.’ Zijn partner Carolien Karthaus-Spoor neemt ook een van de hoofdrollen voor haar rekening, net als Sarah Chronis. Producent is Johnnywood Film & Streaming. M&N Media Group zal Fijn weekend op 9 februari in de bioscopen brengen.

 

Door: Mark van den Tempel

 

Bron: (beeld) Kok CinemaxX/Dutch Radio